koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


1 juli - 7 juli 2019 00h01 week 27 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlMET SCOOTMOBIEL DE TREIN IN

Kan ik met mijn scootmobiel de stationshal van Delft in?
Volgens de inlichtingenbalie kan een scootmobiel van max 150 cm lang, 70 cm breed en 137,5 cm hoog door de draaideur en ook de trein in.
Ik kreeg de folder: Reizen met een beperking.
zie ook: https://t.co/zXtx788T9B pic.twitter.com/BBAqamC9mx

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 29, 2019Avinash Krishnasing commissielid VVD

raadsvergadering 27 juni 2019
Avinash Krishnasing @Kris_Avinash werd benoemd tot commissielid voor de VVD. Hij volgt Ruud Lek op. Lek is onlangs als commissielid gestopt.https://t.co/RTRNtnaCo3 pic.twitter.com/W3yYKRvwWE

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 30, 2019KARIGBRIEF

KARIGBRIEF@rvanwoudenberg : Niet denken voor de burger maar doen naast de burger!
.
zie bijdrage: https://t.co/MtoIOHiaxF pic.twitter.com/CToxhwNgby

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 30, 2019HNI: HOGERE KOSTEN EN MEER OVERLAST

.@bsmals --- HNI zorgt voor meer overlast voor de bewoners van Delft maar niet leidt tot lagere kosten of een beter milieu. ... de investeringen die we gedaan hebben voor dat nieuwe inzamelen voor niets zijn geweest. ---
.
RT Afval voor- of nascheiden? https://t.co/N8OOKBDIuu

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 30, 2019ONDERHOUD PRINSENHOF

De slag om het Prinsenhof 2018@bri9tje : Het is stil rond de werkgroep dat komt omdat we wachten op een berekening van wat de idee├źn van de werkgroep ongeveer zouden kunnen gaan kosten.
bron: https://t.co/4MjdX0HF2S pic.twitter.com/VlZcgGMq4q

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 30, 2019maandag 1 juli 2019 00h02 week 27 politiekdelft.nl    TOP

ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN DELFT

door harrie fruyt van hertog

delft-

Bijeenkomst ASD in Theater de Veste. Wat een slechte foto!

Afgelopen donderdagmiddag heb ik een bijeenkomst bezocht van de Adviesraad Sociaal Domein ASD in Theater De Veste. Bij ontvangst aan de deur kennis gemaakt met Ron Knipscheer @RonKnipscheer van het secretariaat. Aan tafel dronk ik koffie en ontmoette Anita van der Drift @anitavddr. Ik kreeg een folder van www.odensehuisdelindedelft.nl. Om 16h00 was de zaal gevuld met ruim tachtig deelnemers. Voorzitter Harry ter Braak @HarryterBraak1 heette iedereen welkom en startte met zijn inleidende opening.

De burgers moeten praten over het sociale domein en de ASD luistert daar naar. Het centrale thema vanmiddag is de toegankelijkheid van ondersteuning en zorg. Mooi, dan kan ik mijn eigen ervaringen kwijt over wat ik tot nu toe zelf heb ondervonden. Als ingang kom je telefonisch terecht bij het loket WMO. Ik had te maken met een aanvraag huishoudelijke hulp en een verhoogde stoep. Wat daar ontbreekt is menselijk contact als je informatie wil. Vragen worden niet beantwoord, ook logisch als daar een meisje van twintig zit zonder enige levenservaring. Zet daar dan een deskundige ambtenaar ouder dan 50 jaar neer met kennis van zaken. Ook professionals weten niet altijd direct de juiste informatie te vinden. Nadat ik eenmaal bij de juiste ambtenaar was beland, zijn alle afspraken correct verlopen.

Na goedkeuring door de WMO is het weer lang wachten op de uitvoerders, maar goed inmiddels is alles naar wens geregeld. Ik was niet de enige met deze ervaring. Na rondkijken heb ik van de politiek gezien: wethouder Karin Schrederhof PvdA, raadsleden Ineke van Geenen CDA en Catherina Bijdevaate GL, Babak Mousavi Gourabi oud-raadslid PvdA nu lid ASD. Na afloop nog gesproken met lid Plony van Veldhoven @ploonvel over activiteiten van de ASD. Mijn idee: Huishoudelijke Hulp onderbrengen in het basispakket van de ziektekostenverzekering en eigen-risico afschaffen. Maak het meer overzichtelijk en met minder gemeenten als uitvoerder (AWBZ).
DEBURENTAXI

DEBURENTAXIhttps://t.co/L69YfqgVYd
. pic.twitter.com/8R1YwWMsw8

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 29, 2019VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..