koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


17 juni - 23 juni 2019 00h01 week 25 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlSPORTPALEIS MET BUITENBAD

door Martin Stoelinga, Onafhankelijk Delft

vanavond behandeling kaderbrief in de raad
Martin Stoelinga gaat voor een
SPORTPALEIS MET BUITENBAD
Financiering uit de verkoop-opbrengst van Eneco.#raad015 pic.twitter.com/qyvIeonMyC

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 20, 2019

SPORTPALEIS MET BUITENBAD

door Martin Stoelinga, Onafhankelijk Delft

'Eerst sparen, dan uitgeven'

"Het blijkt iets beter te gaan met Delft, waardoor wij' rond 2021 zelfs iets overhouden. Delft zou Delft niet zijn, als er alweer niet aan nieuwe projecten wordt begonnen Wij zouden daar graag iets terughoudender in zijn. Sparen en dan pas uitgeven is ons devies. Ook nu de aandelen Eneco verkocht gaan worden, moeten we niet beginnen met geld over de balk te gooien! Wij willen dit geld graag inzetten voor onze inwoners. Met een mooie grote sporthal bijvoorbeeld, nabij Kerkpolder, waar diverse clubs ondergebracht kunnen worden. Waar we sporters, jong, oud, met of zonder beperking kunnen ontvangen en ook gastvrij kunnen zijn naar hen die de competitie met ons aangaan. Een mooi cadeau voor de Delftenaar, die jarenlang heeft moeten bezuinigen en deze bezuinigingen zwaar gevoeld heeft." "De zorg blijft onze zorg: teveel mensen klagen dat de juiste zorg hen niet bereikt. De wachtlijst voor de GGZ is nog te lang. Veiligheid voor ouderen is ook een terugkerende discussie. Ze zijn een gemakkelijke prooi voor criminelen en wij willen kijken hoe wij hier op in kunnen zetten. Kwetsbare ouderen hebben veelal geen WhatsApp waarschuwingssysteem."

"De jeugdzorg kost ons handen vol geld. Gelukkig krijgen wij extra middelen van het Rijk." "Duurzaamheid hoort de norm te zijn. Er wordt te weinig voor werkende jongeren gebouwd. Deze groep valt echt tussen de wal en het schip. Hiermee zeggen wij ook dat er erg veel ingezet wordt op woningen voor studenten. We zijn absoluut niet tegen studenten in onze stad, maar hele straten zijn verkamerd. De balans is zoek."

"Onafhankelijk Delft heeft zich ingezet voor betere verlichting op grote onoverzichtelijke kruispunten. En de livemuziek moet terug in de stad; het is een dooie boel geworden!" "Het Prinsenhof en de geplande verbouwing was ons een doorn in het oog; daarom drongen wij aan op aanpassing."

"Last but not least: de OZB. Het is een doorn in ons oog dat wij de duurste gemeente van Nederland zijn. Wij blijven zeggen dat die omlaag moet."
"Heeft u interesse om de Kadernota bij ons door te nemen? Bel ons en we spreken af."OVERBODIGHEID VAN DE KADERBRIEF

door Bram Stoop, Stadsbelangen

OVERBODIGHEID VAN DE KADERBRIEF
.@bramstoop : "Als je van tevoren je mening al kenbaar maakt, kun je net zo goed de Algemene Beschouwingen bij een gemeenteraadsvergadering afschaffen."
mijn mening: zo wie zo afschaffen en de brief kan gelijk naar de hamerstukkenlijst!#raad015 pic.twitter.com/qzIEeNte0Z

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 20, 2019

OVERBODIGHEID VAN DE KADERBRIEF

door Bram Stoop, Stadsbelangen

"Het is vreemd dat je over de Kadernota al een reactie kenbaar moet maken, voordat de Algemene Beschouwing van onze fractie op 20 juni in de gemeenteraad is uitgesproken. Stadsbelangen Delft geeft er de voorkeur aan om eerst onze reactie over de Kadernota in de gemeenteraad uit te spreken, voordat ons standpunt hierover wordt gepubliceerd."

"Het is in Delft al jaren gebruikelijk dat in de Stadskrant standpunten van partijen voor de betreffende gemeenteraadsvergadering worden gepubliceerd."

"Waarom geen publicatie over standpunten nadat de raadsvergadering is geweest? Als je van tevoren je mening al kenbaar maakt, kun je net zo goed de Algemene Beschouwingen bij een gemeenteraadsvergadering afschaffen. Immers, iedere partij heeft dan al standpunten vooraf gedeeld. Dat maakt een debat in de gemeenteraad minder spannend en interessant. Daar kiest onze fractie niet voor."

"Natuurlijk heeft Stadsbelangen Delft een mening over de Kadernota en deze zullen wij tijdens de gemeenteraadsvergadering op 20 juni ook kenbaar maken. Hierna zullen wij onze reactie over de Kadernota op 21 juni publiceren op onze website www.stadsbelan-gendelft.nl, Facebook en Twitter. Dat lijkt ons de juiste volgorde."ZWARE VRACHTWAGENS OVER GRACHT GASTHUISLAAN DELFT

door inspreekster Sonja Sint

#raad015
.
ZWARE VRACHTWAGENS OVER GRACHT GASTHUISLAAN DELFT https://t.co/49YwY2xgAH via @YouTube

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 16, 2019

inspreektekst Sonja Sint:

Goedenavond, leden van de commissie Economie, Financiën en Bestuur,

Vanwege het feit dat ik de 18e juni niet in het land ben spreek ik vanavond in. Ik ga het niet hebben over de resultaten van het verkeersonderzoek.
Maar wat dit onderzoek in ieder geval wel duidelijk aangeeft is het feit dat er per etmaal zeker 7 zware vrachtwagens de gracht over rijden en 31 middelzware, waarvan een gedeelte misschien lichter is dan de toegestane 3.5 ton,
En daar wil ik het wel over hebben, wat dat is gewoon keiharde data.
38 middelzware tot zware vrachtwagens per etmaal. Langs die smalle gracht.

In 2015 heeft B&W een verkeersbesluit ondertekend om een geslotenverklaring voor vrachtauto’s boven de 3.5 ton in te stellen.

En waarom ??: aan de ene kant: het smalle wegprofiel ... Fundering onder de waterspiegel. Kans op verzakking. Veel klachten over schade.
En aan de andere kant: de verkeersveiligheid. Met de extra opmerking dat de Gemeente in principe niet eens ontheffing wil verlenen omdat de verkeersveiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Bijzonder dat de Gemeente stelt dat vrachtwagens de veiligheid beïnvloeden en uw verkeersveiligheidsonderzoek stelt dat vrachtwagens niet gevaarlijk zijn maar de bloembakken en spookfietsers wel., maar dit terzijde.

Maar wat stelt een verkeersbesluit voor als er werkelijk nooit of te nimmer wordt gehandhaafd.

Daarover het volgende: de politie heeft al meerdere malen aangegeven dat zij niet wil handhaven, want het heeft geen prioriteit en ze hebben geen personeel.
De handhaving heeft daarentegen aangegeven dat zij niet kan handhaven omdat zij geen bevoegdheden heeft.

Een vraag aan D’66 wethouder Huijsmans : waarom is er nooit handhaving?

Aangezien tot op de dag van vandaag de wethouder niet in staat is gebleken hier beleid op te maken noch om in te grijpen anders dan met een duur nutteloos onderzoek, schuif ik de vraag graag door naar Burgemeester Marja van Bijsterveldt:

Mevr. Van Bijsterveldt: wanneer gaat er gehandhaafd worden op illegaal vrachtverkeer?
U als verantwoordelijke voor handhaving heeft hier een taak, en tot nu toe is gebleken dat de handhaving volledig te kort schiet
Is er extra inzet gevraagd voor deze periode? Aangezien in 2016 al bekend was dat de Gasthuislaan een sluiproute zou worden.

Op de Gasthuislaan geldt voor de bouwperiode van de brug een maximale snelheid van 15 km, wekelijks gepubliceerd. Maar de displays zijn alweer weg, van handhaving geen sprake.

Het bord “alleen bestemmingsverkeer” is daar ooit handhaving voor? Waarom niet?
Het verkeersbesluit geeft aan dat er in principe geen ontheffing zal worden verleend. Hoeveel ontheffingen worden er wel verleend?

Mevr. van Bijsterveldt: Wat gaat u doen om het sluipvrachtverkeer te weren? Die auto van 9.5 ton die langs mijn huis komt?
In 2016 was reeds bekend dat het verkeer tijdens de bouw enorm zou toenemen, dus ook het vrachtverkeer. Hoe kan het zijn dat, er geen nul meting is gedaan op de gevels?
Draait Delft op voor de schade aan de oude panden?

Het verkeersbesluit is dus niets meer dan een papieren tijger.
Net zo goed als de bordjes 15 km dat zijn of het bord “bestemmingsverkeer”.
Loze beloften die de bewoners tot op het bot frustreren.
En u als gemeente maakt tot een onbetrouwbare gesprekspartner.

Dinsdag 2 juli staat de Gasthuislaan opnieuw op de agenda.
Ik zou toch echt willen vragen of bovenstaande vragen dan beantwoord worden.
Sonja SintVakantie Sonja brengt rust op twitter

hi @SintSonja
prettige vakantie
delft krijgt tijdje rust op twitter
delftse wethouders die ook raadslid waren zijn er tegen opgewassen.
ze wisten precies waar ze aan begonnen en hoeven er niet ziek van te worden door de stress.
Trondheim1976. op de terugweg vd Noordkaap pic.twitter.com/BY3fKDeuxM

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 15, 2019Delft slechtste stad om kamer te vinden

Studentenorganisaties willen huisvesting op TU-Campus: 'Delft slechtste stad om een kamer te vinden' https://t.co/pOQgicsYRm

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 16, 2019En nog steeds ligt een 3e supermarkt op die plek op de loer

In de "visie" van Delft op de Kruisstraat:
"De kruisstraat wordt veilig bevonden voor vrachtverkeer, omdat de fietsers kunnen uitwijken"
Ik maak geen grapje..
En nog steeds ligt een 3e supermarkt op die plek op de loer.
Want de ontwikkelaar is uiterst onbetrouwbaar.@Mar10aH pic.twitter.com/Wy3SsXDH2g

— sonja sint (@SintSonja) June 16, 2019Utrecht grote handhavingsactie

UTRECHT RT 110 boetes uitgeschreven bij grote handhavingsactie in Noordoost https://t.co/rypFyVgUXw via @duicnl

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 16, 2019Ik begrijp er weinig van als 73-jarige

Ik heb artikel gelezen. Ik begrijp er weinig van. Komt misschien omdat ik al 73 jaar ben? Bij ouder worden krijgt bijna iedereen met zorg te maken. 1 op 3 krijgt kanker. Eenzaamheid is er ook bij samenwonen is mijn ervaring.

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 15, 2019VREUGDE VUURWERK

Na afloop eindstand commissie Economie. College in de rode cijfers. Het vreugde vuurwerk kwam pas aan het eind. #delft #Raad015 pic.twitter.com/fEMPidOCCK

— jan peter de wit (@jpdewit) June 14, 2019

Stadsbelangen nietszeggende partij zonder Stoop en Koning

zonder @StoopBram en @cobydekoning1 is @Stadsbelangen een niets-zeggende partij. De hoogte van de overblijvende spreektijd is het bewijs!

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 15, 2019Zwaar verouderd keynesiaans model

structurele ruimte was onderdeel vd jelle zijlstra norm uit de jaren zestig herinner ik me. Zwaar verouderd model, volgde de keynesiaanse school.
Vraag aan @KoelewijnMarcel : niet goed opgelet op school tijdens economie les? Joop den Uil later ook een Keynesiaan. Inflatie 13%

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 14, 2019RAADSVERGADERINGEN 2.0

goed idee @KoelewijnMarcel @Stadsbelangen .
cie leden afschaffen en kostenbesparing is mede dekking verhoging vergoeding raadsleden.
2 of meer raadsvergaderingen p mnd worden overdag gehouden, niks late uurtjes.
En burgers mogen samen minstens 1 uur inspreken.@raad015 #raad015

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 14, 2019Brandligt heeft schijt aan commissie

helemaal met je eens, insprekers tijdig informeren. @SBrandligt laat zien schijt te hebben aan de commissie. En wat doet de cie, die staat het toe. Alleen 1 reactie van een oppositie lid dat tegen dovemansoren lult. Daarna gewoon lekker vergaderen/kletsen tot 24h00 over niks.

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 13, 2019Brandligt doet dom
Huijsmans is er nu ziek van

Wethouder Brandligt de man die zich dom houdt en wethouder Huijsman die geïrriteerd raakt als je haar kritische vragen voorlegt. Mooi stel bij elkaar. https://t.co/MOhvkUijui

— Stadsbelangen Delft (@Stadsbelangen) June 12, 2019

Zo werkt stress in het menselijk lichaam
... Cortisol remt namelijk ook het afweersysteem. Je bent dus vatbaarder voor ziekten omdat je lichaam alle energie die het heeft gebruikt om in die constante stressstand te kunnen blijven functioneren.
bron: https://t.co/tjrrfIue7J pic.twitter.com/MxBLGEIQTz

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) June 17, 2019VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..