koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


04 feb - 10 feb 2019 00h01 week 06 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nldonderdag 7 februari 2019 07h03 week 6 politiekdelft.nl    TOP

Mick Eekhout: starters met maakruimte huisvesten in de Westlandse kassen

delft-

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Een goed idee.
Caravans de kassen uit in het Westland en starters die maakruimte nodig hebben er in. In Delft steeds minder ruimte om startende ondernemers te huisvesten De gemeente Delft en de TU Delft hebben niets te bieden, ze hebben geen gratis gebouwen (loodsen) ter beschikking.

Oude loodsen in het Schie-oevers gebied handhaven of slopen. Startende ondernemers kosten geld, ze kunnen geen of maar weinig huur betalen. Neem de Schiehal als voorbeeld. Ontwikkelaar AM wil daar naast woningen ontwikkelen. De eigenaar van de Schiehal kan bij sloop een goede grondopbrengst dus beter rendement realiseren. De keus lijkt gauw gemaakt.

Woonontwikkeling met (maak)bedrijven in de hoge milieucategorie naast de deur van je woning gaat niet samen. Omgekeerd, ik hoorde sommige al gevestigde ondernemers zeggen dat zij ook niet naast woningen willen produceren. De tijd zal laten zien welke ontwikkelingen gaan plaatsvinden.

Er waren zo'n 80 aanwezigen, alleen Jan Peter de wit van #OnafhankelijkDelf heb ik gezien als enig raadslid. De raadsleden waren erg begaan met de ondernemers, maar nu zie je ze niet.
Bas Vollenbregt, wethouder Economie, Cultuur en Grondzaken en vastgoedbedrijven bevestigde tot tweemaal toe de aangenomen motie Koesteren.

Mijn conclusie: Het handhaven van ruimte voor werkgelegenheid kost de bewoners van Delft veel geld, het betekent geen maximale gemeentelijke inkomsten uit de woonontwikkeling maar indirect bijdragen aan de werkgelegenheid. Ik zou het economische rekensommetje wel eens willen zien. Zeker een taak voor de raadsleden die de motie Koesteren steunden. Dan wordt duidelijk wat hun keuze financieel opbrengt of kost voor de Delftse gemeenschap. Schakel desnood de rekenkamer in als dat mogelijk is.Stadsgesprek TOPdelft
Werkgelegenheid in de (innovatieve) maakindustrie

Stadsgesprek TOPdelft Werkgelegenheid in de (innovatieve) maakindustrie
op 06-02-2019 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4
Met Bas Vollebregt, Mick Eekhout, Anne-Lize Hoftijzer en vertegenwoordigers maakbedrijven onder leiding van Wolter Smithttps://t.co/Thi77SVzrn pic.twitter.com/Sxsh6M8Dt9

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 4 februari 2019maandag 4 februari 2019 00h05 week 6 politiekdelft.nl    TOP

DELFT STATION CAMPUS
Ontwikkeling directe omgeving

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Op de raadsvergadering van 31 januari staat agendapunt: Brief college inzake concept Ontwikkelplan Schieoevers Noord, MER Schieoevers Noord en Ontwerpbestemmingsplan Tiny Houses.

De VVD Delft diende een motie in: Koesteren van maakindustrie in het DOP (Definitief Ontwikkelplan) Schieoevers. Alle partijen met uitzondering van Onafhankelijk Delft stemden in met de motie.

Gaat Delft voor Wonen of voor "Maakindustrie"? Ik merk op, dat de raad voorbijgaat aan een economische afweging. Een berekening van het financiële resultaat voor onderbouwing van de keuze zou ik graag zien. Wat let de partijen om de Delftse Rekenkamer aan het werk te zetten.

Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft: Motie van de 19de eeuw VVD Delft en verdomd de SP ondertekent weer de VVD motie. De VVD Delft is volledig op de linkse koers geslagen en praat mee met de mensen zonder visie.

delft-

Motie VVD Delft: Koesteren van maakindustrie in het DOP SchieoeversLOCATIE TINY HOUSES

delft-

Delft. Tiny Houses aan de Vulcanusweg op 2 km afstand van de Markt.

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

In 2002 was er een presentatie over mogelijke kantoor ontwikkelingen bij het station Delft Zuid. Het vrachtverkeer heen en terug naar de bedrijven aan de Vulcanusweg moest dan wel beëindigd worden.
Bij de Groothandel C.W. de Boer B.V. in groente en fruit parkeerden half middernacht overlastgevende, vaak net komend uit het buitenland, vrachtwagens met draaiende koelmotoren.
Ook Ford Kinesis maakte nachtelijke geluidsoverlast bij het lossen van de nieuwe auto's die per auto transport truck afgeleverd werden.

In 2003 werd De Boer BV als eerste de door wethouder Rick Grashoff GroenLinks duur uitgekocht. Uit het Meerjaren Programma Grondontwikkeling (MPG) 2008-2011: In 2003 is het complex Vulcanusweg 295 t/m 305 om strategische redenen aangekocht. Op basis van een financiële analyse heeft in 2005 een afwaardering van € 4 miljoen plaatsgevonden. Boekwaarde ultimo 2007 404.000 euro.
Door de kredietcrisis in 2007/2008 ging de kantoorontwikkeling van de baan.

Aan de Vulcanusweg komen tijdelijk voor 10 jaar maximaal 40 tiny houses. Mochten er bedrijven rondom het station vertrekken en "maakbedrijven" zich niet aandienen, dan lijkt modern wonen in hoogbouw de meest gewenste invulling, ook om de loopafstand naar Station Delft Campus zo kort mogelijk te houden. Bij voorkeur bewoners huiswvesten zonder auto die gebruik maken van het openbaar vervoer naast hun deur.Grote ambities zonder geld

#raad015
door @StoopBram @Stadsbelangen
Grote ambities zonder geld ...
... ambities die het college heeft over de Energietransitie.
Grote ambities ...
geen enkele financiële onderbouwing te vinden voor deze ambities
.
bron: https://t.co/ev5DOpebzY pic.twitter.com/JYTv3Jf0mR

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 2 februari 2019Delft moet duurzaamheid socialer maken

#raad015
door @bertvanderwoerd @CUdelft :
Delft moet duurzaamheid socialer maken
Het bestuursprogramma is laat, weinig ambitieus en weinig concreet ...
... op hoofdlijnen zouden wij hier meer ambitie en duidelijkheid verwachten.
.
bron: https://t.co/nDfZz36pei pic.twitter.com/SEkK2GSeht

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 2 februari 2019VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..