koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


12 nov - 18 nov 2018 00h01 week 46 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nldonderdag 15 november 2018 13h49 week 46 politiekdelft.nl    TOP

delft-

Afstand Schiehal naar Markt is 1,9 km.

Eekhout wil maakindustrie in Schiehallen

brief van Prof.dr.ir. Mick Eekhout, Voorzitter Economisch Platform Delft

Geachte gemeenteraadsleden,
Als voorzitter van het Economisch Platform Delft lees ik de brief van B&W aan de gemeenteraad van 7.11.2018 met een inhoud die afwijkt van mijn ervaring. Op 15.11.2018 is het inspreekmoment in de raadscommissie Economie, Financiƫn en Bestuur. Derhalve deze aanvulling namens het EPD:

... Met de grote druk die de gemeente zette in juni 2018 op het volledig laten afbreken van de Schiehallen en laten vervangen door woningbouw, [zie maquette op de Provada met puur woningbouw op de Noordelijke Schieoevers], kon het EPD niet anders reageren dan erop te wijzen dat het verdwijnen van de Schiehallen de gewenste economische groei in Delft vanuit jonge maakstarters en maakdoorgroeiers zou belemmeren en dat de verwachte grote economische groei in Delft zou uitblijven.

... Vanuit de gemeente werd geprobeerd de Conclusies te vergeten, geen persbericht over het EPD uit te doen, geen financiƫn bij te dragen en de voorzitter tot aftreden te bewegen. Toen dat niet lukte stapte de gemeente uit het EPD. Gezien de daadkracht van de gemeente om woningen te laten ontwikkelen op het terrein van de Schiehallen en het EPD advies dat daar lijnrecht tegenover staat, was dit uittreden onvermijdelijk.
...

VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..