koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


zaterdag 4 augustus 2018 17h15 week 31 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlPrinsenhof Museum - Open brief Stoelinga

Open brief Stoelinga over museum het Prinsenhof
“Er is uiteraard nog niets besloten” verklaart Vollebregt verder. Iedereen kan een enquête invullen. Hoera! @Raad015 #martinstoelinga @Bas_Vollebregt pic.twitter.com/sCjArbMyh9

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 4 augustus 2018
donderdag 2 augustus 2018 02h35 week 31 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlPrinsenhof Museum - Participatietraject
Plan kost 30 miljoen euro

delft

Delft, Sint Agathaplein. Entree van het Prinsenhof Museum. Foto PRODEO maart 2011.

harrie fruyt van hertog

Hoe zit het met de inspraak bij het Plan Prinsenhof Museum van 30 miljoen euro?
Wel, de Delftse Jan lul mag van de gemeente een enquête invullen.
Mijn idee: Wethouder Bas Vollebregt van STIP zou het plan nu al moeten afblazen binnen het college. Anders moet de raad het initiatief hiertoe maar overnemen.

Voer alleen het achterstallige onderhoud uit aan de gebouwen. Verbouwing en modernisering van het Prinsenhof Museum is een onrendabele investering, dus 30 miljoen euro is een onzinnige uitgave voor de portemonnee van de Delftse burger.
STIP kan moeilijk volhouden dat cultuur 'wat mag kosten'?

Laat de belanghebbenden het plan maar trekken en financieren voor zover de visie van MerkX het participatitietraject door kan komen en goedgekeurd wordt zonder te veel bezwaren van de inwoners. Op twitter las ik berichten van raadsleden van Stadsbelangen, Onafhankelijk Delft en Christenunie die tegen het plan van MerkX zijn.
Heel bijzonder: De VVD vond het stemmingmakerij?

woensdag 1 augustus 2018 02h23 week 31 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlPrinsenhof Museum
Plan kost 30 miljoen euro

delft-

Door de glazen bol van Aad!

Aad Meuleman, webcolumnist

Het hele gedoe rond de plannen over het Prinsenhof en Sint Agathaplein houdt de gemoederen in de stad flink bezig. En terecht. Het woord participatietraject wordt door het college volop gebruikt en nu pas ingezet. Wethouder Vollebregt roept vrolijk politiek correct dat hij blij is met alle reacties en dat er naar iedereen wordt geluisterd, maar meent hij dat nou echt?

De wethouder stelt dat er formeel nog niets is besloten door de gemeenteraad. Allemaal waar, maar als je een kant en klare visie presenteert, waarmee het vorige en nu dus ook het huidige college geen problemen heeft, dan zijn de piketpaaltjes al lang geslagen. Het participatietraject lijkt dus een wassen neus en dreigt nu al te mislukken. In mijn glazenbol geef ik alvast een doorkijkje naar het verwachte vervolgproces. Want hoe begon het ook alweer?

Onduidelijk is wie het initiatief heeft genomen om de architect uit Amsterdam de opdracht te geven over het opstellen van een visie rond het Prinsenhof. Was dat de directeur van het Prinsenhof of de voorganger van wethouder Vollebregt? In ieder geval werd het initiatief niet genomen door de inwoners uit onze stad. Daar gaat het participatietraject al mis.

Als je iets met een gebied wilt, dan ga je eerst met bewoners in gesprek om ideeën op te halen en vervolgens laat je dat uitwerken in een visie. Dat is pas echte participatie. Nu is de visie simpel gezegd al leidend. Je kunt je afvragen waarom, gezien de vele protesten tegen deze visie, het college niet simpel zegt: ‘de stad wil het niet dus we gaan niet door met deze visie.’ Maar nee, ondanks de vele protesten gaat het college gewoon door met deze visie. Zeg dan gewoon eerlijk tegen onze inwoners: we hebben u gehoord, maar wij gaan gewoon door met deze visie. U mag ons over 4 jaar hierop afrekenen. Maar ga niet net doen of er nog grote veranderingen aan deze visie mogelijk zijn. Dat is de boel (plat gezegd) belazeren.

Er worden allerlei argumenten verzonnen om dit plan te rechtvaardigen. Zo zou de ingang van het Prinsenhof moeilijk te vinden zijn. Wat een flauwekul. Tijdens het Vermeerjaar trok het Prinsenhof ruim 40.000 bezoekers extra en men wist allemaal de ingang te vinden, zoals bezoekers dat al jaren weten te vinden. Door goede communicatie over de ingang van het Prinsenhof kan, nee moet, de historische poort gewoon behouden blijven.

En nu moet de Waalse kerk ineens zichtbaar worden vanaf de Oude Delft? De Waalse kerk die door het bestuur van de Waalse kerk cadeau werd gegeven aan de gemeente Delft en de gemeente dus met een voorspelbaar kostenplaatje werd opgezadeld. Het zijn allemaal gezochte argumenten om een historisch gebied aan te tasten.

Als er achterstallig onderhoud nodig is aan het Prinsenhof of het Agathaplein zelf, dan moet je daar een onderhoudsplan voor maken en uitvoeren, maar van het historische karakter van de binnenstad en het rustgevende gedeelte van het Sint Agathaplein moet je afblijven. Juist een rustgevende plek in onze levendige historische binnenstad is waardevol en belangrijk.

Hoe gaat het proces nu verder? Iedereen mag zijn mening geven, stelt de wethouder heel trots. Er zullen ongetwijfeld misschien een paar kleine details aangepast worden in deze visie, zodat het college straks vrolijk kan roepen dat men mooi naar de inwoners heeft geluisterd. Mijn glazen bol voorspelt, dat deze visie, hoewel door de raad nog niet is vastgesteld, op enkele kleinigheden na in grote lijnen gewoon doorgaat. De coalitiepartijen schreven dit immers al in het coalitieakkoord.

Mijn voorspelling is, althans dat zegt mijn glazen bol, dat onze inwoners straks toch weer het nakijken hebben. Het blijft dus zaak om actie tegen deze onacceptabele visie te blijven voeren. En wat echte participatie betreft: er valt nog veel te leren bij het college en coalitiepartijen.

dinsdag 31 juli 2018 15h02 week 31 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlPrinsenhof Museum
GEEN MOORD OP DE POORT

delft

Actie: Agathaplein zo houden
Brie van Klaveren: Zondag 19 augustus tussen 11:00 en 17:00 sta ik op het plein om nog meer handtekeningen te verzamelen van de mensen die er de 22ste niet bij konden zijn door vakantie. Eind augustus zal ik alle handtekeningen aanbieden aan dhr. B. Vollebregt.

Prinsenhof Museum:
Plan kost 30 miljoen euro

'Plan Prinsenhof met hele stad uitwerken' @Raad015 https://t.co/3Is6EdY6b1 pic.twitter.com/8gj614QlUu

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 31 juli 2018
maandag 30 juli 2018 00h01 week 31 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlOldtimer - Opel Kapitän 1956

delft

Opel Kapitän 1956. De eigenaar vertelde mij dat de zescilindermotor in de Kapitäns dezelfde was als in de Opel Blitz vrachtwagens.

VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..