koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


zaterdag 24 maart 2018 00h38 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


Politieke berichten uit de media

Persbericht namens GroenLinks Delft:
Marijke Vos wordt informateur in Delft.
Tot slot volgt een advies voor een nieuwe coalitie in de bestuursperiode 2018-2022.

Martin Stoelinga OD:
Ik zie ons niet in het college komen. Met vijf zetels in de raad doen we ertoe. Maar we zijn realistisch. Onafhankelijk Delft heeft weinig met partijen als GroenLinks en STIP.

fractie van GroenLinks:
De fractie heeft unaniem besloten Stephan Brandligt als kandidaat-wethouder voor te dragen. Stephan heeft de afgelopen jaren ... zich met hart en ziel ingezet voor zowel het duurzame als sociale domein.delft-twitter-hfvh-20180324-1 delft-twitter-hfvh-20180324-2


vrijdag 23 maart 2018 01h28 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


GR2018 - voorlopige uitslag Delft

delft-gr2018-voorlopige-uitslag-delft-procenteel

In Delft zijn er 3 partijen die een gering stemmen verlies leden. De PvdA, SP en Stadsbelangen behouden wel hun aantal zetels. hfvh.Gelezen op politieke websites, twitter en facebook

Lieke van Rossum SP:
Aan de uitslag zie je dat veel mensen in Delft vinden dat er meer betaalbare woningen in Delft moeten komen ... Morgen beginnen de onderhandelingen en de grootste partij Groen-Links heeft voor de verkiezingen gezegd dat ze een zo links mogelijk college willen hebben. Ik zie niet in hoe dat kan zonder onze steun ...

Arie van der Veen, webcolumnist:
En zelfs in Delft weet Martin Stoelinga fors te winnen zonder dat het echt iets verandert. We blijven tegen.

Jolanda Gaal OD:
De prachtige miniserie Ons Belang, laat zien wat wij doen voor de inwoners van onze stad.

Pieter Stienstra:
Daarmee is de verhouding coalitie-oppositie ongewijzigd gebleven: coalitie 24 zetels (2014: 23) en oppositie 15 zetels (2014: 14). Daaruit zou kunnen worden afgeleid dat de Delftenaren in overgrote meerderheid (61% in totaalpercentage stemmen) tevreden zijn met het coalitiebeleid van de afgelopen jaren.

Frank van Vliet GL:
We hebben een geweldige campagne gedraaid ...

Willy Tiekstra PvdA:
Geen kater, maar ondanks het verlies toch een positief gevoel.

Yolanda de Koster, redactie binnenlandsbestuur.nl:
De vergoeding van raadsleden in kleine gemeenten (tot 24.000 inwoners) moet omhoog. Op termijn moet de vergoeding van gemeenten vanaf 100.000 inwoners juist, gefaseerd, omlaag.

harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl:
Een voorzetje. Te beginnen met afschaffen van commissieleden, dat kunnen de raadsleden zelf regelen. Daarna de commissies afschaffen en vervangen door 2 of meer raadsvergaderingen per maand waar de burgers mogen inspreken. Raadsvergoeding (vanuit landelijke overheid) afstemmen op de te besteden tijd per raadslid: raadsvergadering = 2 uur, voorbereiden = 2 uur, totaal per mnd = 8 uur.
donderdag 22 maart 2018 01h38 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


GR2018 - voorlopige uitslag Delft

delft-gr2018-voorlopige-uitslag-delft

Zetelverdeling:
7 GL
6 STIP
5 D66
5 Onafhankelijk Delft
3 VVD
3 CDA
3 SP
3 PvdA
2 CU
2 Stadsbelangen Delft
Conclusie: De oude coalitie kan met dezelfde partijen te weten GL + STIP + D66 + VVD + PvdA vrolijk worden voorgezet. De Delftse bevolking krijgt dan precies waarom zij vraagt. De politieke macht ligt nu bij GL + STIP. Zonder samenwerking met stadspartij STIP zullen de lokale partijen Onafhankelijk (wij zijn tegen) en Stadsbelangen opnieuw geen enkele politieke betekenis van belang kunnen zijn voor Delft.Mijn stembiljet voor GR2018

delft-stembiljet-hfvh-20180321165013

woensdag 21 maart 2018 03h11 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


Vandaag 21 maart stemmen voor GR2018 

KANDIDATEN KIESLIJSTEN 2018

DELFTSE PARTIJ PROGRAMMA'S 2018-2022


Kandidaat-wethouder VVD

delft-afbeeldingvvdhattevdwoude201802302

harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl: Ik stem Hatte van der Woude nr. 47 op de lijst van de VVD. De VVD Delft fractie heeft naar mijn mening voldoende kwaliteit om net als de landelijke VVD de meeste stemmen te trekken.VERKIEZING SLECHTSTE
POLITIEKE SLOGAN

delft-vvd-bitterballen-20180320

Vandaag wint de VVD Delft de 2de prijs.
Morgen gaat de VVD Delft voor de hoofdprijs
bij de gemeenteraadsverkiezingen in Delft.
bron: https://www.sloganverkiezing.nl/Martin Stoelinga bij Pauw

delft-stoelinga-bij-pauw-20180320

Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft presenteerde bij Pauw zijn nieuwe snor aan een kleine miljoen kijkers.Gelezen op de politieke websites, twitter en facebook

Lennart Harpe, wethouder VVD: Laat ook de komende vier jaar het VVD geluid stevig doorklinken in gemeenteraad en college en maak de @vvddelft groot. Stem VVD DELFT

Aad Meuleman Stadsbelangen: Feit is dat D66, Groen Links, STIP en de PvdA jarenlang de dienst uitmaakten in onze stad en Delft op de rand van een faillissement brachten.

Bram Stoop Stadsbelangen: Morgen zijn de verkiezingen Stadsbelangen Delft is er klaar voor.

Henk Boogaard PvdA: Duurzaam Delft. Stimuleren dat inwoners Delft en bezoekers zo veel mogelijk lopen, fietsen of openbaar vervoer nemen en de auto laten staan. En als een auto echt nodig is dan elektrische auto's en/of deelauto's stimuleren in plaats van eigen auto's.

Willy Tiekstra PvdA: Avalex is over de houdbaarheidsdatum, wat ons betreft mag de stekker eruit.

Arie van der Veen, webcolumnist: Ik heb dit keer geen fijn gevoel bij de raadsverkiezingen en dat komt door de verdere versplintering.

Raadsvoorstel: Het college heeft de raad per brief d.d. 19 maart 2018 (week 12, nr. 3655731) geïnformeerd over de moderniseringsplannen Laga waarbij het college de bijlage "lntentieovereenkomst Laga" geheim heeft verklaard.
dinsdag 20 maart 2018 00h00 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


delft-afbeeldingod20180320

Delft was ooit dé fietsstad van Nederland

Michelle Corten van STIP: "We missen 2000 fiets-parkeerstallingen en volgens mij is dat zó op te lossen. Je ziet overal langs de grachten auto's staan, maar voor één auto kun je 12 fietsen kwijt. Delft moet een fietsstad worden."Tanthof is de groenste wijk van Delft

delft-afbeeldinggl20180319

Afbeelding GroenLinks.

Tijdens het politiek café door de Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft zei Tanthofbewoonster Ingrid Lips van GroenLinks onder andere: GroenLinks vindt dat het Uilenbosje bij de op- en afrit naar de A4 behouden moet blijven en niet plaats moet maken voor een hotel of wegrestaurant. Dat mag niet verloren gaan. Het heeft een hoge ecologische waarde en fungeert als verblijfplaats voor vele dier- en plantensoorten.
bron: https://delft.groenlinks.nl/nieuws/tanthof-en-blijft-de-groenste-wijk-van-delftMarcel neemt nog vlug een flinke borrel?

Marcel Koelewijn kandidaat nr 5 van Stadsbelangen Delft vervangt lijsttrekker Bram Stoop op het ondernemers debat.


delft-twitter-bramstoop-20180309 delft-twitter-marcelkoelewijn-20180309

FLORA theater Delft Flight toespraak Martin Stoelinga Onafhankelijk DelftSP Flyer: De gemeente moet ...

delft-flyers-sp-20180319

SP DelftPolitieke advertenties van vandaag

delft-inactienu-20180319 delft-inactienu-cda-sb-od-20180319

IN ACTIE NU: CDA, Stadsbelangen Delft en Onafhankelijk Delft.
maandag 19 maart 2018 00h01 week 12 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Ik stem VVD Delft

Bart Smals is opnieuw verkozen als lijsttrekker van de VVD Delft voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hij legt hij uit waarom hij zich de komende jaren weer wil inzetten voor Delft.Mijn voorspelling zetelverdeling in Delft

Tot nu toe heb ik geen enkel idee hoe de nieuwe raad er gaat uitzien. Tijdens de debatten veel geschreeuw over zaken waar de raad totaal niet over gaat. Meer woningen met betaalbare huur. Hoeveel woningen? Hoeveel huur? De Spoorzone mag geen 'tochtgat' worden. Wat moet de burger er mee. Eneco gelden, een kleine 100 miljoen euro bij verkoop terug naar de burger, niemand gehoord.

Mijn grootste vraag: stevenen de lokale partijen af op monsterzege? In delft zou dat zomaar kunnen gebeuren. In Delft zijn 39 zetels te verdelen. De landelijke tendens is 30% gaat naar de stadspartijen. 30% = 12 zetels. STIP nu 4 zetels groeit naar 5 zetels. Dan blijven 7 zetels te verdelen tussen Onafhankelijk Delft en Stadsbelangen Delft. Een verdeling weet ik niet in te schatten, jammer.

Goed onderling samenwerken is tot nu toe niet gelukt bij de 3 stadspartijen. Zelfs in zijn laatste raadsvergadering moest Meuleman zonodig Onafhankelijk Delft nog afzeiken tijdens de interpellatie Avalex. Lachen, hij vergat zijn motie in te dienen. Stadsbelangen en Onafhankelijk hebben de afgelopen raadsperiode niets maar dan ook totaal niets belangrijks bereikt. Zelfs de 'feestverlichting' van de Oostpoort laat nog steeds op zich wachten. Gevolg: gezamenlijk vormen de stadspartijen geen politieke factor van belang bij de collegevorming. Alleen STIP plukt de vruchten.


GR2018 voorspelling
39 zetels te verdelen
+ VVD
+ CDA
- D66
+ STIP 5
+ OD en SB 7
= GL
+ CU
- PvdA
- SPONDERNEMERSDEBAT

delft-stadskantoor-hal-20170613150456

Delft. De hal van het stadskantoor.

Einde van de middag vandaag presenteren VNO-NCW Delft en MKB het politieke ondernemersdebat in het Stadskantoor. Graag aanmelden. Nico Jouwe en Miriam Notten leiden de debatten. Delft.business maakt na het debat de winnaar van de verkiezing 'Beste raadslid' bekend.
Ik ben benieuwd.
Mijn top 3 over de afgelopen raadsperiode:
1. Bart Smals
2. Joëlle Gooijer-Medema
3. Michelle Corten
?  Martin Stoelinga met Delft promotie op de landelijke TV.

Programma
17:30-18:30 Ontvangst met drankjes en warme en koude gerechten
18:30-19:30 Ondernemersdebat met alle politieke partijen
19:30-19:45 Bekendmaking winnaar 'Beste raadslid' en lancering Delft.business #5
19:45-20:30 Koffie, thee en zoete lekkernijen

Locatie
Stadskantoor gemeente Delft, ingang Coenderstraat
bron: delft.businessPolitieke publicaties in Delft op Zondag

GroenLinks

delft-tijn-noordenbos-gl-nr47-adv-doz-20180318

Tijn Noordenbos, nummer 47 op de lijst van GroenLinks en
kandidaat-wethouder naar eigen zeggen.Onafhankelijk Delft

delft-martin-stoelinga-doz-20180318

Martin Stoelinga, lijsttrekker Onafhankelijk Delft wil met zijn partij het college in.Stadsbelangen Delft

delft-stadsbelangen-adv-doz-20180318 delft-stadsbelangen-adv-doz-20180318-2

Lijsttrekker Bram Stoop van Stadsbelangen Delft wil het college in en gaat voor minimaal 4 zetels! Zo simpel is dat.AVALEX leegt 3 bijna lege PMT containers.

delft-hof-van-delftlaan-legen-pmt-containers-20180317142447

Delft. 3 PMT containers op de Hof van Delftlaan.

Op weg naar de COOP zie ik Avalex de PMT containers legen. Stuk voor stuk worden ze opgehesen en geleegd. Aan het geluid te horen zit er maar weinig in de bakken. Op en top efficiency, vandaar dat we niet te weinig afvalstoffenheffing moeten betalen. De afvalstoffenheffing behoort tot de hoogste in Nederland. Wethouder Aletta Hekker D66 nam kort geleden de benen uit het dagelijkse bestuur van Avalex. Na de verkiezingen zal duidelijk worden waarom, als het lijk uit de kast valt. hfvh

Zaterdag kreeg ik deze flyers thuis.

delft-flyers-cu-sb-hva-20180318-001

De flyer van de ChristenUnie en opnieuw Harry van Adrichem.


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..