koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


zaterdag 2 september 2017 13h35 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingleefbaarrotterdam20170902

afbeelding leefbaarrotterdam 20170902.

Help mee om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken!

leefbaarrotterdam.nl

Op vrijdag 15 september is het weer zover: Keep It Clean Day! Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte, Leefbaar Rotterdam) roept alle Rotterdammers op om op deze dag de strijd aan te binden met zwerfvuil. Help jij mee?

In de afgelopen jaren heeft het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam de strijd voor een schone stad flink opgevoerd: fors hogere boetes voor hufters die hun vuil op straat gooien en vliegende brigades die snel in actie komen om rondslingerend vuil op te ruimen. Ook kwamen er extra schoonmaakploegen bij.

...

... Want een schone stad krijgen en houden kan alleen wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt.


zaterdag 2 september 2017 08h39 week 35 politiekdelft.nl    TOP

Gaal spuugt opnieuw politieke gal

 hfvh

Bewoners gereisterd door ratten

Jolanda Gaal

Bewoners van het Lodewijk van Deysselhof worden geteisterd door ratten.
... Bewoners klagen dat er veel etensresten neergegooid worden en dat er huisvuil wordt gedumpt.
... Gemeente Delft, wethouder, doe jullie plicht!!!


vrijdag 1 september 2017 00h38 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingsp20170901

afbeelding sp 20170901.

DE SP OP STAP

SP Delft

Afgelopen maandag is de SP weer langs gegaan bij bewoners van de Bachsingel. Het is voor de SP belangrijk om te weten wat er in de stad speelt. Je kan mensen niet in de gemeenteraad vertegenwoordigen als je niet weet wat hun problemen zijn. En misschien kom je zo maar iets tegen waar je mensen direct mee kan helpen. We gaan de komende weken dan ook gewoon door. Dus wie weet: tot ziens!


woensdag 30 augustus 2017 23h25 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingpvda20170830

afbeelding pvda 20170830.

alv, lijsttrekker en kandidatenlijst GR2018

PvdA Delft

Afgelopen zaterdag, 26 augustus, kwamen zo'n 30 leden bijeen om zich uit te spreken over de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Femke Stolker, voorzitter van de kiesstellingscommissie lichtte de procedure toe en gaf gelegenheid tot vragen. Vervolgens werd de lijst in stemming gebracht per individu, waarbij alle kandidaat raadsleden unaniem door de algemene leden vergadering werden gesteund.

Willy Tiekstra gaat de kar trekken richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. De Delftse leden stemden unaniem in met de voordracht, net als met de rest van de kandidatenlijst. Tiekstra is al fractievoorzitter in de Delftse gemeenteraad en voert vanaf nu dus ook de kandidatenlijst aan.

Willy Tiekstra: "Ik ben er natuurlijk trots op dat ik deze klus mag gaan doen. Maar waar het mij echt om gaat is hoe we álle Delftenaren de komende jaren mee kunnen laten profiteren nu het weer beter gaat met de stad. Delft knapt zienderogen op, vooral in en om het centrum. Wat mij betreft moet de aandacht juist ook gaan zitten in de andere wijken in Delft, zoals de Wippolder, Tanthof en Voorhof, de Buitenhof, de Bomenwijk en het Heilige Land. Laten we dan beginnen met een grote inhaalslag te maken in het onderhoud van de straten, speeltuintjes en het groen."

De kandidatenlijst is een mooie mix van mensen met politieke ervaring en nieuw talent, van jong en oud en van mannen en vrouwen die hun wortels hebben in de wijken van Delft.

 1. Willy Tiekstra
 2. Goriska van Cooten
 3. Nick den Hollander
 4. Henk Boogaard
 5. Malou Janssen
 6. Hayri Yildiz
 7. Tessa Spiering
 8. Dineke van der Burg
 9. Rob Hundman
 10. Anita Vlekke
 11. JanGeert van der Post
 12. Bert Brehm
 13. Cor van Zwol
 14. Leon Hombergen
 15. Mike Reuser
 16. Dirk Sijtsema
 17. Jan Drese
 18. Anne Koning

woensdag 30 augustus 2017 21h52 week 35 politiekdelft.nl    TOP

Stadskantoor Phoenixstraat voor 5 miljoen verkocht

delft-afbeeldingod30082017

afbeelding od 30082017.

Jan Peter de Wit, raadslid OD

Het overbodige oude stadskantoor aan de Phoenixstraat 16 is snel voor 5.020.000 euro verkocht aan de hoogste bieder Xior Student Housing bv.

...

Wat had het oude stadskantoor in 1986 eigenlijk gekost? Dat was 13,8 miljoen gulden. Hoewel veel later in 2002 de euro werd ingevoerd zou dat toen omgerekend 6,2 miljoen euro zijn geweest. Zo bezien is 5 miljoen euro voor een kantoor van 30 jaar oud een erg goede opbrengst.

Eerder schreef Jan Pet de Wit:
Xior heeft ook de Barbarasteeg 2 voor 12,4 miljoen euro in januari 2017 aangekocht. Er komen volgens hun persbericht 108 studentenunits. Dit pand was niet van de gemeente maar werd voorheen voor Delft Bouwt Spoortunnel gehuurd.
In het voormalige Stadskantoor Phoenixstraat 16 komen 100 studentenunits. Ik verwacht dus ook een vergelijkbare verkoopprijs daar de locatie en type gebouw (kantoor) nagenoeg overeenkomen.


woensdag 30 augustus 2017 10h44 week 35 politiekdelft.nl    TOP

VERKOOP ENECO BEDREIGT KLIMAATAFSPRAKEN PARIJS

Martin Hendriksma, redactie binnenlandsbestuur.nl

Met de dreigende verkoop van energieleverancier Eneco verspelen de gemeenten een grote kans om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Dat zegt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit. Zijn advies: 'Doe het niet of doe het gefaseerd.'

...

Ook de beloning van de top van Eneco ligt onder vuur. Gemeenten kunnen het steeds moeilijker verantwoorden dat die veel meer verdient dan de Balkenendenorm. 'Dat is wel een apart chapiter, ja. Daar kunnen gemeenten wel voorwaarden aan stellen, dat zou een goede zaak zijn.'

...


dinsdag 29 augustus 2017 13h18 week 35 politiekdelft.nl    TOP

Stedin tekent Green Deal Aardgasvrije Wijken

Redactie stedin.net

...
Zeventien gemeenten in Stedin gebied
Van de dertig gemeenten die ondertekenen liggen er zeventien in het verzorgingsgebied van Stedin. Directeur Strategie en Innovatie David Peters: "Stedin bevestigt met deze deal een belangrijke partner te zijn in de verduurzaming van de energievoorziening. Het is nu aan de ondertekenaars om met de juiste praktijkvoorbeelden te laten zien, hoe we daadwerkelijk toewerken naar aardgasvrije wijken. Met hen gaan we gezamenlijk ervaring opdoen om zo te leren wat lokaal de beste manier is om een bestaande wijk van het fossiele aardgas af te halen. Dit zal zijn op het gebied van technieken maar ook communicatie naar en betrekken van bewoners".

"De gasaansluitplicht voor nieuwbouw kan direct worden afgeschaft." David Peters, directeur Strategie & Innovatie bij Stedin.


dinsdag 29 augustus 2017 11h22 week 35 politiekdelft.nl    TOP

GASLOZE WIJKEN

Gemeente Delft

Op 28 augustus ondertekenden wethouder Stephan Brandligt, DUWO, Woonbron, Woonhave, Vidomes, Vestia en VVE Multatuliweg de E-deal Aardgasvrij Voorhof-Oost.

Stap voor stap gaat de gemeente haar wijken aardgasvrij maken. Om dat te bereiken is samenwerking met vastgoedeigenaren, woningbouwcorporaties en Verenigingen van Eigenaren belangrijk. Met deze E-deal bundelen deze partijen hun krachten om het einddoel te bereiken: een aardgasvrije wijk Voorhof-Oost.

TWEE KANSRIJKE OPTIES
E-DEAL EN GREEN DEAL
ENERGIETRANSITIE


dinsdag 29 augustus 2017 09h42 week 35 politiekdelft.nl    TOP

Stoelinga: "de wethouder (red. Harpen), het is wel een aardige man, maar hij begrijpt er niets van in ieder geval!"

-----

Fietser te water bij de Westsingelgracht: de gemeente zoekt naar een nieuwe oplossing

Iris Olsthoorn, redactie indebuurt.nl

Een Delftse vrouw haalde een nat pak dit weekend: ze raakte met fiets en al te water bij de Westsingelgracht. De vrouw kon niet zelf de hoge kade opkomen, maar werd gelukkig gered door omstanders. De gemeente is zich bewust van het gevaar en kijkt naar nieuwe maatregelen.

... Er zijn al veel pogingen gedaan het fietspad dat sinds eind 2016 langs het station loopt veiliger te maken


dinsdag 29 augustus 2017 02h46 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingdelfland20170829

afbeelding delfland 20170829.

Kroos in de oude binnenstad van Delft

Hoogheemraadschap van Delfland

Analyse van oorzaak en oplossingsrichting
Auteur E.P. Raaphorst
Betrokkenen A. Boele J. van Es H. Hangelbroek J. van der Hoeven F. Keijzer J. de Koning N. van der Marel F. Vogelaar
Status Definitief
Datum 16-1-2017
Foto's omslag en titelpagina: J. van Es


dinsdag 29 augustus 2017 02h10 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingod20170829

afbeelding od 20170829.

Klachten over reinigen straten Tanthof

Jolanda Gal, raadslid OD

Bewoners in het Tanthof, Meerkoetlaan e.o. , klagen steen en been. De straten worden niet goed schoongemaakt. Al meerdere malen is er iets over gezegd, maar verbetering blijft uit. Hier een voorbeeld van een "dronken" veegwagen spoor. Of, was het toch ineens koffietijd?


dinsdag 29 augustus 2017 02h02 week 35 politiekdelft.nl    TOP

Stoelinga: "de wethouder (red. Harpen), het is wel een aardige man, maar hij begrijpt er niets van in ieder geval!"

Dagelijkse In Delft rijden bij het nieuwe station door een gewijzigde verkeerssituatie nogal wat fietsers de gracht in. De lokale politiek wil daarom graag hekken plaatsen, maar de wethouder die ziet daar niets in.verse video's van het nieuws in het land.


maandag 28 augustus 2017 12h41 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingod201708283

afbeelding od 201708283.

Weer fietser in de gracht bij nieuwe station

Jolanda Gaal, raadslid OD

De situatie is daar gewoon gevaarlijk en onoverzichtelijk. Al eerder heb ik wethouder Harpe gevraagd om hekken te plaatsen. Dit kon niet vanwege de architectuur van het geheel. Nou mijn laars met de architectuur. Wij willen dat er iets aan deze gevaarlijke plek gedaan wordt. Er is nu weer een vrouw naar het ziekenhuis afgevoerd, gered door omstanders! Komop wethouder Harpe Dit kan echt niet langer!!


maandag 28 augustus 2017 00h02 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-vanarsnl20170828 delft-arskkerk20170828

Delft, Kappeyne van de Coppellostraat.
Herontwikkeling Pastoor van Arskerk met parochiehuis.

14 Woningen op locatie Pastoor van Arskerk

harrie fruyt van hertog

Stichting Heelweg wil 14 koopwoningen realiseren op de locatie van Pastoor Ars kerk. Architect Eric Vreedenburgh van Archipelontwerpers heeft in 2015 een bouwplan gepresenteerd. Na transformatie van de kerk blijft alleen de betonnen cirkelvormige colonnade over. Voor meer informatie zie:
http://www.vanars.nl/

In 1959 werd naar ontwerp van architect Jules Henri Froger de Rooms Katholieke Kerk 'Pastoor van Ars' in gebruik genomen. Deze koepelkerk met archtectuur uit de Bossche School werd gebouwd in de naoorlogse wederopbouw periode. Straks herinneren de beton-kolommen je in gedachten blijvend aan dit gemeentelijk monument.

Memo: Plan Pastoor van Arskerk
Van: stadsbouwmeester Wytze Patijn
... er sprake is van een boeiend en arnbitieus plan dat zich rekenschap geeft van de cultuur historische achtergrond van de locatie.


maandag 28 augustus 2017 00h01 week 35 politiekdelft.nl    TOP

HAANTJES IN DE DELFTSE POLITIEK


Elkaar vliegen afvangen is op onbeduidende details elkaar beconcurreren dan wel duidelijk willen laten uitkomen dat men zelf gelijk heeft en de ander niet. hfvhdelft-afbeeldingod20170828 delft-afbeeldingod201708282

Delft. Phoenixstraat vm Stadskantoor en Barbarasteeg huurpand vm kantoor Stadsontwikkeling. Afbeelding od 201708282 en afbeelding od 201708282.

VVD wethouder Harpe legt rookgordijn rond verkoop Gemeentehuis

Jan Peter de Wit

VVD wethouder Harpe geeft mij nog steeds niet de geheime verkoopprijs van het voormalige stadskantoor Phoenixstraat 16.

... Ik krijg de info pas als de wethouder dit "nieuws" zelf naar buiten heeft gebracht. Harpe is erg druk bezig om mij vliegen af te vangen.

Xior heeft ook de Barbarasteeg 2 voor 12,4 miljoen euro in januari 2017 aangekocht.
Er komen volgens hun persbericht 108 studentenunits.
In het voormalige Stadskantoor Phoenixstraat 16 komen 100 studentenunits.
Ik verwacht dus ook een vergelijkbare verkoopprijs daar de locatie en type gebouw (kantoor) nagenoeg overeenkomen.


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!

Wat publiceerde
PolitiekDelft 10 jaar geleden

delft-kop_verdana1_pd_01

http://www.politiekdelft.nl/index_2007_08_31.html

TOP