koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


zaterdag 26 augustus 2017 14h03 week 34 politiekdelft.nl    TOP

delft-swimtofightcancerdelft20170826

Oproep aan de Delftse Politiek:
Word donateur van Ferrie Föster

harrie fruyt van hertog

Morgen duikt Ferrie van het STIP team in het water. Stand donaties: € 900. Ik zie maar één zittend raadslid in de lijst die heeft gedoneerd.


donderdag 24 augustus 2017 20h27 week 34 politiekdelft.nl    TOP

delft-greenrocket20170824

Baanbrekende crowdfunding Eneco

Redactie Participaties.nl

Greencrowd, een crowdfunding platform dat zich bezig houdt met duurzame energie projecten, is een crowdfunding actie gestart om Eneco in publieke handen te houden. En er is al ruim 10 miljoen euro aan financiering toegezegd door meer dan 1.200 particuliere en zakelijke investeerders.

De afgelopen tijd werd duidelijk dat vier grote aandeelhouders van Eneco (de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg) hun belangen willen verkopen. Gezamenlijk hebben deze aandeelhouders 60% van de aandelen in Eneco in handen.

Dat zet de deur open voor grote investeerders van buitenaf. En dat is iets wat moet worden voorkomen, volgens Greencrowd.

...

Doel: 250 miljoen euro
Om van de overname een succes te maken verwacht Greencrowd in ieder geval 150 tot 450 miljoen euro aan risicokapitaal in te moeten brengen. Het minimum iom serieus genomen te worden als investeerder is volgens het platform 250 miljoen euro.

Gecombineerd met aanvullende bancaire financiering zou dit de EneCoöperatie in staat stellen om het aandelenbelang van de vier gemeenten over te nemen en de duurzame strategie van Eneco voort te zetten.

Rond de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 hoopt de stichting daarom 250 miljoen euro te hebben opgehaald. Dat lijkt veel, maar de kracht van de crowd is nu al zichtbaar. Drie grote investeerders hebben 1 miljoen euro toegezegd en veel particulieren ook bedragen van rond de 1.000 euro.

Ook bijdragen? Klik hier. https://greencrowd.nl/project/eneco-burgerparticipatie


donderdag 24 augustus 2017 00h09 week 34 politiekdelft.nl    TOP

CDA: pak onveilige routes naar school aan

Rob van Woudenberg, raadslid CDA

Het CDA Delft brengt in kaart welke gevaarlijke oversteekpunten er op de school-thuisroute in Delft zijn. De partij roept inwoners op om deze punten met hen te delen. Nu de scholen weer zijn begonnen, is het volgens fractievoorzitter Rob van Woudenberg goed om te kijken hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden, want ieder kind heeft recht om veilig naar school te kunnen.

Deze gevaarlijke oversteekpunten kunnen doorgegeven worden via fractie@cdadelft.nl De partij zal de inzendingen ook meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

De verkeersveiligheid moet volgens Van Woudenberg de komende jaren meer prioriteit krijgen in Delft. Ouders moeten onbezorgd hun kinderen naar school kunnen brengen en dat is helaas nog niet overal het geval.


dinsdag 22 augustus 2017 03h15 week 34 politiekdelft.nl    TOP


dinsdag 22 augustus 2017 00h53 week 34 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingod20170822

afbeelding od 20170822.

Tegen overhaaste verkoop Delftse Eneco aandelen

Jan Peter de Wit, raadslid OD

Heel smiechtig deed financieel D66 wethouder Aletta Hekker in de laatste commissievergadering EFB de mededeling dat de raadsleden in het zomerreces een stuk kregen toegezonden over de mogelijke verkoop van onze Eneco aandelen. Delft bezit 2,44% van de Eneco aandelen en van dit miljarden bedrijf is dit aandeeltje minimaal 60 miljoen euro waard.

... De colleges van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht (meerderheidsbelang aandelen) hebben al gekozen voor verkoop.
... Ik ben nu tegen deze overhaaste verkoop die al in oktober a.s. rond moet zijn.
... Eneco wordt door een multinational opgeslokt (SHELL?). Het stadswarmte net in de Harnaschpolder wordt van dat bedrijf. Er is geen enkele staatsinvloed meer.
... Nou in 2017 werd €98 miljoen dividend aan de aandeelhouders uitgekeerd. Delft ongeveer €2,4 miljoen. Dat slaat jaarlijks een gat in de begroting. En is het nu niet beter om te beleggen in plaats van te sparen? De rente is nagenoeg niks. Dit is niet het moment om veel geld op een rekening te zetten.
... Het wel of niet verkopen van de Eneco aandelen zou een mooi punt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kunnen zijn. Gekoppeld aan de besteding ervan. Maar dat is dus niet de bedoeling van D66.


dinsdag 22 augustus 2017 00h45 week 34 politiekdelft.nl    TOP

Knipsel AD Delft: Stoelinga 15 jaar in de politiek

Martin Stoelinga, raadslid OD


dinsdag 22 augustus 2017 00h35 week 34 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingstip20170822

afbeelding stip 20170822.

Welkom in Delft lichting 2017!

Twan de Nijs, commissielid STIP.

Kom vooral ook even kennismaken met STIP! Vandaag staan we met een stand op de Infomarkt, en ook de komende dagen kom je ons nog tegen; niet alleen op de verenigingen, maar ook woensdag bij het Politiek Debat op het basecamp.

Mocht je ons niet meer tegenkomen in de stad of op een vereniging, kun je voor vragen uiteraard altijd even contact met ons opnemen. Daarnaast kun je op deze site natuurlijk nog veel meer lezen over wat STIP is, en wat we doen.

Veel plezier op deze fantastische OWee!


maandag 21 augustus 2017 00h02 week 34 politiekdelft.nl    TOP

Onze toekomst ligt in Nederland

Martin Stoelinga, raadslid OD

Ik sprak onlangs weer met Ceren en Aslikan, de twee uit Turkije afkomstige zussen waarover ik eerder in deze krant schreef.

'Zijn jullie veranderd, nu jullie vijftien jaar in Nederland wonen?', vroeg ik ze. 'Ja', antwoordden ze in koor. 'Wij zouden graag zien dat ons jongste zusje Azice ook meer van Nederland zou kunnen genieten. Onze afspraak is dat zij voor moeder blijft zorgen. Toen wij naar Nederland verhuisden zouden we gaan sparen en op een later tijdstip terugkeren. Dat is, wat ons betreft, niet meer aan de orde. Mijn moeder zou wel graag terug willen. Wij niet. Wij hebben onze Turkse paspoorten ingeleverd en voelen ons Nederlander, al blijft Turkije een mooi land. Heimwee? Dat zeker niet. En gezien alle veranderingen al helemaal niet

'Toen wij vijf jaar geleden voor het eerst echt westers gekleed gingen, ging er een nieuwe wereld voor ons open. Er werd anders naar ons gekeken. Daarvoor werden wij niet voor 100 procent geaccepteerd. We voelden een soort toneelspel en geforceerde acceptatie. Wij zijn wijzer geworden, we lezen veel en begrijpen ook het wantrouwen van de Europeanen. Ik denk dat de Nederlanders de leer in de koran 8:39 - "Bevecht hen tot alle tegenstand stopt en allen onderworpen zijn aan Allah" -een vreemde uitspraak is. Wij doen daar niet aan mee. Nederlanders moeten zich duidelijker uitspreken. Altijd die oproep van de islam om mee te doen met open huis, of de moskee te bezoeken. Het zou moeten zijn dat wij eerst de geschiedenis en de normen en waarden van de Nederlanders kennen, maar daar neemt niemand de moeite voor. Het is in beginsel ook verboden terrein.' De zussen zien het anders. 'Onze toekomst ligt in Nederland. Onze grootste wens is dat ons zusje Azice en onze broers deze richting kiezen. Wii denken dat de vele emigranten zien moeilijker aanpassen. De meeste hebben de druk van de imams, en ouders om westers te zijn. Zeker die uit de regio waar wij vandaan komen, maar ook die uit Marokko en andere oosterse landen. Ik zeg niet dat iedereen zo denkt, maar wel vele. De strijd Sjiitisch - Soennitisch is ook in Turkije voelbaar. Honderd jaar geleden was nog zo'n 20 procent van de Turkse bevolking Christelijk. De laatste jaren gaat dat in sneltreinvaart naar beneden. Door angst en fanatieke heersers worden de mensen in een dwangbuis gehouden. Mijnheer Stoelinga - of mag ik ook gewoon Martin zeggen? We zien zoveel mensen die u gedag zeggen... Ik wou dat alle mensen zo vriendelijk met elkaar omgingen...'

Ik kreeg er een kleur van. Gewoon Martin, dus. De volgende keer zouden de meiden hun jongste zusje Azice meenemen. Een nieuw licht op hoe het deze meiden vergaat in een nieuw land. De meiden uitten zich steeds makkelijker. We zouden zo meerdere pagina's kunnen vullen met hun verhalen. Ik geniet van deze vrolijke opvattingen en eerlijke openheid van Ceren en AsMcan.


maandag 21 augustus 2017 00h01 week 34 politiekdelft.nl    TOP

Raadslid zijn in Delft is een dik betaald bijbaantje met ruim 1500 euro per maand!

 hfvh


Jan Peter de Wit: de meeste gemeenteraadsleden vinden het prima omdat ze lui zijn.delft-afbeeldingod20170821

College van regenten vlnr PvdA, Stip, VVD, Burgemeester, D66, GroenLinks.

Delfts College van Regenten heeft 85 bijbanen

Jan Peter de Wit, raadslid OD.

Als je even niet oplet dan gaat het bijbanen grossieren weer zijn gewone gang in Delft. Het zijn er nu in totaal 85.

...

Ik kan niet meer als deze lijst publiceren om duidelijk te maken dat in Delft niet de Gemeenteraad de baas is maar een knechtje van op bestuursmacht beluste regenten. (muv PvdA De Prez en VVD Harpe)


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!

Wat publiceerde
PolitiekDelft 10 jaar geleden

delft-kop_verdana1_pd_01

http://www.politiekdelft.nl/index_2007_08_31.html

TOP