koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


zondag 6 augustus 2017 02h13 week 31 politiekdelft.nl    TOP

delft-varendcorso-2017-route-delft

Varend Corso

Route 2017


vrijdag 4 augustus 2017 10h28 week 31 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingsb20170804

Schriftelijke vragen handhaven wildplakken

Bram Stoop, raadslid SB

Op 10 maart jongstleden heeft een team van vrijwilligers in de Wippolder het gebiedje rond de vuilcontainers en gezondheidscentrum aan de Nassaulaan opgepimpt. Zelfs wethouder de Prez heeft een helpende hand geboden bij deze werkzaamheden. Wij besteedden hier al eerder aandacht aan op onze website.


vrijdag 4 augustus 2017 10h23 week 31 politiekdelft.nl    TOP

D66 stelt schriftelijke vragen Open data stembureaus

Christine Bel, raadslid D66

De gemeente Delft heeft als beleid om open data in te zetten als instrument en uitgangspunt bij nieuwe ontwikkelingen, beleid en projecten. Zo startte de gemeente Delft enige tijd geleden een proef op www.delft.nl/opendata waar informatie over alle bomen in Delft is te raadplegen.


dinsdag 1 augustus 2017 21h47 week 31 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeelding-od-20170801

afbeelding od 20170801.

Schuine stoep Bolkbrug Spoorsingel onnodig gevaarlijk

Jan Peter de Wit, raadslid OD

Nick Peters vraagt in een brief aan de raadsleden (HIER) wat ze vinden van de gevaarlijk schuine stoep bij de Bolkbrug. Ik ben het met Nick eens dat de stoep wel erg schuin oploopt. In de winter met gladheid zal dat gevaarlijk worden. Het bijzondere aan de Delftse binnenstad zijn juist de erg bolle bruggen. Dat wil zeggen een groot hoogteverschil over korte afstand. In heel de binnenstad zie je dat. Dat is juist het bijzondere aan Delft. Het geeft je een gevoel een gracht over te gaan. Van de ene naar de andere kant. En dit stukje Spoorsingel Bolk is juist het historiserende nagebootste stukje middeleeuwse Delftse Stadspoort.

Nu is het meer een snelweg brug geworden. Vlakke gekromde aanlopen zodat de auto en taxi's er straks zonder hinder met hoge snelheid overheen kunnen jagen. Dat was nou net niet de bedoeling. De smoes van de gemeente dat dit al negen jaar geleden zo is vastgelegd is nogal vergezocht. De aannemer vindt het allemaal prima. Het wordt tijd dat VVD wethouder Harpe ingrijpt. De stoep moet gewoon vlak worden ter hoogte van de winkels.

De beoogde laad- en losplek voor de bloemenzaak die ook de omliggende ondernemers is bedoeld , is totaal ongeschikt. En die achterlijke nep telefooncel hoort daar ook niet. Wie zet daar nu een reclame hokje neer? Weg ermee. De inrichting van de wandel, fiets en auto verkeerswegen is nooit aan de gemeenteraad voorgelegd. Het staat ook nergens op internet. Ik weet nergens van terwijl ik toch vaak wordt aangesproken door burgers die denken dat raadsleden dat allemaal besluiten. Niks is minder waar. Met alle gevolgen van dien. Een andere uitvoering kost weer extra geld. Door openheid krijg je betere betrokkenheid bij de besluitvorming.


dinsdag 1 augustus 2017 13h57 week 31 politiekdelft.nl    TOP

delft-od-20170801

Accountants niet openbaar toegankelijk.

Ook in Delft blokkeren twee lokale politici hun sociale accountants

harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft

Van twee Delftse lokale politici van een partij die altijd een grote mond heeft over transparantie maak ik hetzelfde mee. Je zou het niet verwachten maar toch zijn hun facebookaccount en twitteraccountant uit angst voor mij geblokkeerd.
Onwelgevallig berichten worden dus op voorhand geweerd.
Iedereen moet transparant zijn vinden ze, maar er zelf niet aan voldoen.
Eén van de twee raadsleden woont volgens het RIS op het stadhuis.
Onbereikbaar voor de inwoners die een gesprek willen.
Wanneer volgt een Nederlandse rechter het Amerikaanse voorbeeld?
Wanneer wordt de raad zelf zo wijs om correctief op te treden?


dinsdag 1 augustus 2017 13h54 week 31 politiekdelft.nl    TOP

Rechter VS verbiedt overheidsfunctionaris om mensen te blokkeren op sociale medi

Bauke Schievink, redactie tweakers.net

Een Amerikaanse rechter in de staat Virginia heeft geoordeeld dat een lokale politicus in de fout is gegaan door een man te weren van haar Facebook-pagina. Volgens de rechter gebruikte de politicus het account als onderdeel van haar overheidsfunctie, en druist een blokkade in tegen de grondwet.

Het ging om een zaak tussen politicus Phyllis Randall en Brian Davison, waarbij laatstgenoemde kortstondig werd geweerd van het Facebook-account van Randall na het plaatsen van een onwelgevallig bericht. Volgens de rechter druist dat in tegen het recht op vrije meningsuiting, omdat Randall haar Facebook-pagina gebruikt in haar functie als overheidsofficial.

...


dinsdag 1 augustus 2017 10h50 week 31 politiekdelft.nl    TOP

ROTTERDAM WIL RAADSLEDEN UIT HET BEDRIJFSLEVEN

Sjoerd Hartholt, redactie BB

Rotterdam hoopt in de gemeenteraad meer raadsleden met expertise bij een groot bedrijf binnen te halen. De ervaring bij een groot bedrijf wordt als waardevol gezien bij grote projecten in de stad. De gemeenteraad werkt samen aan een proef hiervoor met bedrijven en het ministerie van Binnenlands Zaken.

... Degenen die raadslid besluiten te worden moeten rekening houden met minder inkomen, verlies van inkomensgarantie en lagere pensioenopbouw. ...


maandag 31 juli 2017 15h31 week 31 politiekdelft.nl    TOP

Spoorsingel 2 zonder waterafvoer

 hfvhdelft-spoorsingel-002-zonder-waterafvoer-20170719130229

Spoorsingel 2 met waterafvoer

 hfvhdelft-spoorsingel-002-met-waterafvoer-afbeeldingnickpeters-20170725

harrie fruyt van hertog. redactie politiekdelft

De eerste aanpassing op de Spoorsingel heb ik al al geconstateerd.
Hoe hard moet je te keer gaan om zaken te regelen?
De helling is onwerkbaar voor de bloemenman.
Ik ben benieuwd wat hier aan gedaan gaat worden.
Ook onbegaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn.
In één keer alles goed is wel zo goedkoper, minder kosten op het sterfhuis.
De gemeente Delft komt heel vaak kwaliteit te kort in een degelijke uitvoering.
Er zijn voorbeelden te over in de Spoorzone.
Bijna één jaar later is de oversteek tussen Aldi en Brandweer met stoepverschillen van meer dan 2 centimeter nog steeds niet gerepareerd zoals mij toegezegd.

De Westlandseweg oversteken met een rollator is degoutant II

delft-http://www.harriefruytvanhertog.nl/westlandseweg_papsouwselaan_krakeelpolderweg_kruising_drempels_1_20161014111620

Kruising Westlandseweg-Papsouwselaan-Krakeelpolderweg.
Hoogteverschillen duidelijk zichtbaar.

http://www.harriefruytvanhertog.nl

maandag 31 juli 2017 06h19 week 31 politiekdelft.nl    TOP

delft-van_leeuwenhoeksingel_2007_07_03_14h31_33_a

Delft, Van Leeuwenhoeksingel voor aanleg van de spoortunnel met 'lig-fiets'.

Delftse fietspaden steeds drukker

harrie fruyt van hertog

Van de fietspaden in Delft wordt door veel verkeer gebruik gemaakt. Naar verhouding zijn ze te smal, zeker de twee-richting-fietspaden. Het komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Het is tijd voor nieuw rijks/gemeentelijk beleid.

Een mogelijke denkrichting zou kunnen zijn het verkeer te gaan scheiden naar snelheid. Bijvoorbeeld afzonderlijke wegen voor 5, 15 en maximum 30 km/pu binnen de bebouwde kom. Laat het onderzoek maar snel komen.

De verkeersdeelnemer kan dan zelf zijn weg kiezen die behoort bij zijn snelheid, het voetpad, het fietspad of de rijweg.


maandag 31 juli 2017 05h46 week 31 politiekdelft.nl    TOP

'Het fietspad is van ons allemaal, dus ook van de wielrenners'

Redactie Delft op Zondag

Echt boos is hij niet, maar het ingezonden stuk van Nick Keijzer en Tim van den Eijk over wielrenners (DoZ 16 juli) schoot bij Manfred Bavelaar, voorzitter van Wielerclub een Maatje Meer (WCMM) toch in het verkeerde keelgat: "Dit steekt een wielrenner."

"Het is wellicht goed bedoeld, maar het geeft toch een bijsmaakje", aldus Bavelaar. Het lijkt een beetje mode te worden om op wielrenners te schelden." En hoewel de voorzitter van de WCMM grif toegeeft dat er best wel eens wat misgaat op de Nederlandse fietspaden, vindt hij kwalificaties als 'dopingbommen', 'pseudo-atleten' en 'spaakterrorist' te ver gaan: "alsof we losgeslagen projectielen zijn. Maar wij zijn ook gewoon mensen met gezinnen en een hypotheek, en we komen ook graag weer heel thuis."

...

Ook voor ons is het niet prettig dan steeds in de remmen te moeten. Als we medefietsers zien waarschuwen we ruim van tevoren. We hebben speciaal een elektronisch toetertje zodat we al 500 meter vooruit kunnen waarschuwen. Natuurlijk maken we onszelf zo smal mogelijk. We rijden achter elkaar.

...

De fietspaden zijn er ook voor wielrenners.


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!

Wat publiceerde
PolitiekDelft 10 jaar geleden

delft-kop_verdana1_pd_01

http://www.politiekdelft.nl/index_2007_08_31.html

TOP