koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


donderdag 27 juli 2017 10h32 week 30 politiekdelft.nl    TOP

Vervolg herstel prostaatkanker

Martin Stoelinga, raadslid OD

Woensdag geopereerd, behoorlijke pijn in de onderbuik waar een mooie snee zit. De arts vertelde bij het dagelijks bezoek dat de klieren om de prostaat zijn weggehaald. Voor alle zekerheid heeft hij ook weefsel aan de linkerkant weggehaald voor onderzoek.

Vandaag lees ik in het AD dat Rotterdam het met een robot deze operatie doet. Kwam ik niet voor in aanmerking. Robot heeft geen verstand van voetbal.

Morgen de uitslag. Wat gaan de artsen verder ondernemen? Afwachten!!


woensdag 26 juli 2017 13h31 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-twitter-lennart-herpe-hfvh-20170726

woensdag 26 juli 2017 11h46 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingyoutube20170726

afbeelding youtube 20170726.

---

Zonneauto Nuna9 compleet nieuw racemonster

Redactie duurzaamnieuws.nl

Het Nuon Solar Team heeft een nieuwe zonneauto, Nuna9. Met een nieuwe vorm, een kleiner zonnepaneel en "a touch of Dutch" op de zijkant, straalde de nieuwe zonneauto bij laboratorium Lijm & Cultuur in Delft. De studenten van de TU Delft verdedigen in oktober met Nuna9 de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië.

...

Het Nuon Solar Team
Het Nuon Solar Team bestaat dit jaar uit zestien technische studenten. In oktober verdedigen zij tijdens de Bridgestone World Solar Challenge hun wereldtitel met hun zelfgebouwde zonneauto Nuna9. De Delftse studenten wonnen de race tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.


dinsdag 25 juli 2017 00h28 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeelding nick peters20170725

Een impressie van de situatie op de Spoorsingel ter hoogte van Spoorsingel 2A op zondag 23 juli 2017. Deze bestrating is in de afgelopen week aangelegd. De bestrating en de plaatsing van de straatkolken zijn niet conform tekening SSD-UO-TEK-1.3.41-VH-9001-I.pdf aangelegd. Merk op dat de lat in onderstaande fotos waarop de waterpas is geplaatst, horizontaal ligt!'De afstand van het fietspad tot het openstaande houtem paaltje is 215 cm, de hoogte van het houten paaltje is 33 cm.Hiermee is het zijwaartshellingpercentage circa 15%. Op deze plaats is een laad/los-plaats geprojecteerd. Door de zijwaartse helling is deze laad/los-plaats onbruikbaar. Door deze zijwaartse helling is dit trottoir zeer gevaarlijk voor voetgangers, rollator- en rolstoelgebruikers, kinderwagens. Over de volle breedte is het hoogteverschil 57cm over een afstand van 430cm, hetgeen overeenkomt met een zijwaarts hellingpercentage van circa 13%. afbeelding nick peters20170725

Zeer gevaarlijke bestrating Spoorsingel

Nick Peters, bewoner Spoorsingel 2, 2613BD Delft

BURGERBRIEF
Aan de gemeenteraad van Delft, Commissie Ruimte en Verkeer
Betreft: zeer gevaarlijke bestrating Spoorsingel (Buitenwatersloot-Havenstraat), deze is niet conform plan aangelegd, Spoorzone Delft wil vooralsnog geen maatregelen nemen, gemeente Delft referentienummers VJV-2323212, VJV-2323257en VJV-2324439.Delft, 23juli 2017

Geachte raadsleden,
Deze week is het trottoirgedeelte van de Spoorsingel tussen de Buitenwatersloot en de Havenstraat opnieuw ingericht. Deze afwijking heeft op hettrottoirgedeelte geresulteerd in een extreme zijwaartse hellingvan circa 13 - 15%. Dit is veel meer als op tekening is aangegeven en circa zeven keer zoveel als de aanbevelingen voor weginrichting (voor een veilige omgeving voor weggebruikers)(zie ook http://www.platformtoegankelijkheid.nl/files/HandboekToegankelijkheid.pdfpagina 16).

De bestrating en de plaatsing van de straatkolken zijn niet conform tekening SSD-UO-TEK-1.3.41-VH-9001-I.pdf. Aannemer Crommelijn heeft laten weten dat deze kwestie met de gemeente is besproken, maar dat de gemeente heeft vastgehouden aan het oorspronkelijk inrichtingsplan (met dien verstande dat er niet conform plan is gerealiseerd).

De toegepaste bestrating wordt bij regen, sneeuw en ijzel ook verraderlijk glad (net zoals elders in de stad bij dezelfde weginrichting zonder zijwaartse helling). Maar ik kan in de stad geen andere situaties ontdekken waarbij sprake is van dezelfde grote zijwaartse helling. Dit bekent dat er een groot gevaar is voor veiligheid van voetgangers(met name ouderen), rollator- en rolstoelgebruikers, ouders met kinderwagens. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van de inrichting van een nieuw stukje Spoorzone. De eerste valpartij (met ambulance-inzet) heeft zich deze week al voorgedaan.

Dezelfde extreme zijwaartse helling is aanwezig bij de geprojecteerde laad-losplaats ter hoogte van de bloemenwinkel. Hierdoor wordt laden en lossen van rolkarren en palletwagens met zware belading ook onverantwoord gevaarlijk. Een rolkar of palletwagen wordt onhanteerbaar door het gewicht en de zijwaartse helling. Hierdoor is de kans op schade hoog en kunnen passerende voetgangers worden aangereden. Door dezelfde zijwaartse helling bestaat ook het risico op omvallen van aanhangers en vrachtauto's.

Ik nodig u graag uit persoonlijk de situatie in ogenschouw te nemen en ik vraag uw hulp om deze onverantwoord gevaarlijke situatie zo snel mogelijk op te heffen. Maatregelen zijn bijvoorbeeld een trapje langs de stoeprand van het naastliggende fietspad of verlagingvan de wegniveaus zoals de situatie in de afgelopen 50 jaar was. In de bijlage vindt u een impressie van de nu ontstane situatie.

Deze burgerbrief stuur ik uiteraard ook door naar de belanghebbende verenigingen en buurtbewoners.

Vriendelijke groeten,


dinsdag 25 juli 2017 00h20 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingsp20170725

afbeelding sp 20170725.

BEWONERS HEILIGE LAND TREKKEN AAN DE BEL: WOONBRON MOET AFSPRAAK NAKOMEN

Lieke van Rossum, raadslid SP

Bewoners van de witte huizen in het Heilige land trekken deze week aan de bel bij verhuurder Woonbron. Die beloofde enkele weken geleden in een brief dat nog voor de zomer een bijeenkomst voor hen georganiseerd zou worden over de toekomst van de woningen. Huurder Anja Schildkamp van het buurtcomité: "Wij willen dat onze huizen gerenoveerd worden en het is belangrijk dat we hierover snel in gesprek gaan. Het is inmiddels eind juli, de zomer is in volle gang, maar we hebben nog niks gehoord. Woonbron houdt zich zo niet aan haar eigen belofte"

Woningbouwcorporatie Woonbron heeft laten weten de huizen te willen slopen, maar stuitte op verzet uit de buurt. Een buurtcomité van huurders en de Delftse SP bood al eerder handtekeningen aan Woonbron aan op een straatbijeenkomst. Ook gingen de bewoners eerder met een niet-slopen-taart op gesprek bij de directeur. Die beloofde dat er onderzocht gaat worden of renovatie mogelijk is en zei huurders daarbij te betrekken.

Fractievoorzitter Lieke van Rossum van de SP steunt de huurders: "Er is een flink tekort aan betaalbare huurwoningen in Delft en als het aan de gemeente ligt worden het er alleen maar minder. Waar moeten deze mensen dan heen? Daarnaast gaat het om historische huizen in een fijne buurt. De binnenstad van Delft staat vol met prachtige oude gebouwen. Die sloop je toch ook niet als ze onderhoud nodig hebben?"


maandag 24 juli 2017 00h09 week 30 politiekdelft.nl    TOP

Herberg De Vliegende Vos

Crowdfunding
Om nu ook de Herberg daadwerkelijk in te richten is nog 100.000 euro nodig ...

Christiaan Baljé, initiatiefnemer, ontwerper en bedenker als de toekomstige herbergier.

Wij brengen de 17e eeuwse herberg van de ouders van Johannes Vermeer in oorspronkelijke staat terug. De Vliegende Vos wordt een café-restaurant met tentoonstellingen, stijlkamer en 3 hotelkamers. Wie bij ons binnenloopt, stapt 400 jaar terug de tijd van de Gouden Eeuw in.

delft-balje20170724

maandag 24 juli 2017 00h03 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingilitaliano20170723

afbeelding il italiano 20170723.

Il Italiano, Krakeelpolderweg 50, Delft

Welkom bij il Italiano Delft.
Vanaf 26 juni 2017 zijn wij gesloten.
Wij bedanken u voor uw vertrouwen en klandizie en hopen u in een andere hoedanigheid terug te zien.
Ciao Mario, Maria, Gina en Annelies.


maandag 24 juli 2017 00h02 week 30 politiekdelft.nl    TOP

De Vliegende Vos na vliegende start vliegensvlug op zoek naar laatste euro's

Jesper Neeleman, redactie DOZ

Herberg De Vliegende Vos, ooit gerund door de vader van Johannes Vermeer, keert terug aan de Voldersgracht. Dat schiet al op. Initiatiefnemer Christiaan Baljé wil nu met crowdfunding de laatste noodzakelijke euro's vergaren.

...

En als het dan gelukt is, gaan we dat met z'n allen vieren." Dit project steunen?
Kijk op https://crowdaboutnow.nl/devliegendevos.


maandag 24 juli 2017 00h01 week 30 politiekdelft.nl    TOP

delft-oude-langendijk-touringcar-draaiende-motor-20170721131653

Delft, Oude Langendijk.

Touringcar negeert inrijverbod

harrie fruyt van hertog

Een Engelse buschauffeur parkeert afgelopen vrijdagmiddag zonder enig probleem zijn touringcar vrolijk op de Oude Langendijk, net als vroeger. Het is warm weer vandaag, dus blijft de dieselmotor ronkend en stinkend draaien om de airco gaande te houden.


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!

Wat publiceerde
PolitiekDelft 10 jaar geleden

delft-kop_verdana1_pd_01

http://www.politiekdelft.nl/index_2007_07_31.html

TOP