koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


vrijdag 14 juli 2017 00h01 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-lennart_harpe_cie_rvw_20140916

"Wethouder Harpe opent post niet ..."

G.G. Bos, bewoner Delft

... Dit terwijl ik reeds op 16 maart van dit jaar mijn fundamentele bezwaren bij wethouder Harpe kenbaar heb gemaakt. Deze wethouder heeft er echter een handje van om zijn post niet te openen, niet te beantwoorden en/of kwijt te maken, hetgeen zoals u allen weet deze wethouder ook reeds deed met de serie brieven die de heer Bongers van de SP aan hem gezonden had.

... Mocht wethouder Harpe deze niet kunnen produceren zie ik graag een motie van wantrouwen en het ontslag van deze wethouder tegemoet.

...


donderdag 13 juli 2017 18h28 week 28 politiekdelft.nl    TOP

ZWEMMEN TEGEN KANKER

Gemeente Delft

Op 26 en 27 augustus wordt de tweede editie van Swim to Fight Cancer Delft gehouden. Doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Onder het motto 'Love life. Fight cancer' werft de stichting Swim to Fight Cancer Delft fondsen voor kankeronderzoek. Iedereen kan bijdragen door te zwemmen tegen kanker - of door de zwemmers te sponsoren.

'HET RAAKT ONS ALLEMAAL'

Swim to Fight Cancer Delft vindt plaats op 26 (kinderen) en 27 (volwassenen) augustus - zwem je langs het prachtige decor van Delft, om samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Het is een prachtig evenement, aldus burgemeester Marja van Bijsterveldt, die ook ambassadeur is van Swim to Fight Cancer: "We brengen niet alleen veel geld bij elkaar, we brengen ook mensen bij elkaar. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met deze ziekte, direct of indirect. Het raakt ons allemaal."

Kijk voor meer informatie of aanmelden op de site van
Swim to Fight Cancer Delft.

delft-swimtofightcancerdelft20170713

donderdag 13 juli 2017 00h55 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingbbn20170713

afbeelding bbn 20170713.

Delft beste studentenkamerstad 2017: iets om trots op te zijn?

Joop Gravesteijn, voorzitter BBN

Op 11 juli ontving wethouder Förster de prijs voor de beste studentenkamerstad 2017 uit handen van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De achtergrond van deze prijs is dat de LSVb vindt dat gemeenten een sleutelrol spelen in het oplossen van het nijpende kamertekort in de studentensteden. De LSVb baseert haar oordeel op punten die worden uitgedeeld aan Particuliere verhuur, Corporaties, Informatievoorziening en Overige zaken (klik hier voor het hele rapport. Delft onderscheidt zich met name op het gebied van particuliere verhuur. Maar op dat laatste moeten we juist niet trots zijn: Delft loopt achter op vele andere steden, die wel eisen stellen aan kwaliteit en overlast beperken.

...


donderdag 13 juli 2017 00h50 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldinggl20170713

afbeelding gl 20170713.

Wordt jij het driehondervijftigste GroenLinks lid in Delft?

Bestuur GL Delft

GroenLinks Delft heeft op dit moment 349 leden! Wordt jij het 350ste lid? We komen je verblijden met een echt GroenLinks jasje!

...


woensdag 12 juli 2017 00h14 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-fotostip20170712

foto stip 20170712.

Delft beste studentenkamerstad!

Elwin van Beurden ,raadslid STIP

De gemeente Delft heeft de prijs voor 'Beste studentenkamerstad 2017' gewonnen. STIP wethouder Ferrie Förster heeft deze prijs in ontvangst genomen.

STIP is natuurlijk hartstikke trots dat het harde werk dat Delft heeft verzet op het gebied van studentenwoningen nu beloond wordt met een prijs. De afgelopen zeven jaar heeft STIP met wethouder Pieter Guldemond (2010-2014) en wethouder Ferrie Förster hard gewerkt aan nieuwe studentenwoningen. Zo hebben we duizenden woningen bijgebouwd [1,2,3,4] en zijn studenten steeds meer tevreden met hun kamer!

...


woensdag 12 juli 2017 00h07 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-fotosb20170712

foto sb 20170712.

Gun ouderen buitenlucht!

Bram Stoop, raadslid SB

In de binnenstad van Delft is het Congregatie hof gevestigd met een leuke goed onderhouden binnenruimte met tuin. Een bijzondere plek in onze stad. Er wonen voor het merendeel ouderen van boven de 60 jaar, die hier heerlijk rustig wonen. Vanaf de straat is het hofje niet te zien en de rust straalt van het hofje af. Toch is ook hier een conflict ontstaan over wel of niet een tuinstelletje voor de deur.

Voor één van de huizen hebben de bewoners als 10 jaar een bankje voor de deur staan, zonder dat er iemand iets van zei. Het staat ook niemand in de weg. Ook de woningcorporatie Woonbron heeft in al die jaren nooit een opmerking gemaakt. Beide bewoners hebben medische klachten en hebben een scootmobiel.

Omdat het bankje oud en versleten was, hebben de bewoners deze vervangen voor een nieuw bankje. Omdat de man als gevolg van zijn medische klachten niet op het bankje kan zitten, hebben de bewoners een tafeltje met twee stoeltjes erbij gezet, zodat de man op de stoel kan zitten. Niemand op het hofje heeft er last van. Niets aan de hand zou je zeggen.

Maar nee, ineens meent Woonbron, na 10 jaar stil te zijn geweest, in actie te moeten komen. Want, zo stelt Woonbron, er is sprake van een tuinstel. De man kan niet in het bankje zitten en daarom staat er een tafel met twee stoeltjes, zodat ze in de zomermaanden lekker buiten kunnen zitten. Deze zaak sleept zich nu al meer dan 1 jaar voort en Woonbron heeft in 2016 een dreigbrief naar deze mensen gestuurd. Hierin stelt Woonbron dat er € 50,00 per dag dwangsom wordt opgelegd voor elke dag dat de tafel met twee stoeltjes er staan.

De bewoners voelen zich onbegrepen en vinden dat hun onrecht wordt aangedaan. Ineens kregen ze te horen dat het bankje dat er 10 heeft gestaan heeft, al die tijd was gedoogd. Een flauw argument. Hoe weet je nu wanneer iets gedoogd wordt ja of nee? Dat weet je dus niet als niemand iets zegt. Stadsbelangen Delft vindt dit nu weer typisch iets van een woningcorporatie die simpelweg gewoon niet even meedenkt en met mensen gaat praten. Woonbron heeft een standpunt ingenomen en daar blijft men bij.

Dat deze mensen op een stoeltje voor de deur kunnen zitten en niemand tot last zijn, moet toch geen probleem zijn. Denk creatief mee hoe het wel kan in plaats van bij voorbaat zeggen: 'het mag niet.' Deze mensen vinden dat hun onrecht wordt aangedaan en wij begrijpen dat ook. Hun hoop is nu gevestigd op het gesprek met de directeur van Woonbron, dat ze inmiddels hebben aangevraagd. De bewoners hebben gehoord dat de directeur in ieder geval een luisterend oor heeft. Ik ben ook bereid om bij een dergelijk gesprek aanwezig te zijn, want de oplossing is zo simpel.

Stadsbelangen Delft heeft in ieder geval in een emailbericht aan Woonbron geadviseerd, nu Woonbron zo slagvaardig is met hun bonnenboekje, andere prioriteiten te stellen voor wat betreft handhaving dan ouderen lastig te vallen met zaken waar niemand last van heeft.


woensdag 12 juli 2017 00h07 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-gl20170711

GroenLinks positief over Kadernota

Frank van Vliet, raadslid GL

Afgelopen week werd de kadernota in de raad besproken, de nota waarin lijnen worden uitgezet voor de begroting van 2018. Fractievoorzitter Frank van Vliet constateerde in zijn bijdrage dat Delft financieel weer uit het dal klimt en investeert in een groene en sociale stad. Onderstaand fragmenten uit die bijdrage en een toelichting bij de moties die GroenLinks heeft ingediend.

...


dinsdag 11 juli 2017 03h28 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-heilige-geestkerkhof-politie-thuisbezorgdnl-20170710_193703

Delft, Heilige Geestkerkhof.

Overlastgevende scheurscooters

harrie fruyt van hertog

Een nummer op kist was een goed idee van de VVD Delft. Typisch VVD, altijd veel goede ideeën maar alleen weinig concrete uitvoering. Bart Smals met zijn standaard opmerking: daar zijn we mee bezig! Beter: zet wethouder Harpe aan het werk!

Ik zie nu ook anonieme scheurbrommers met Thuisbezorgd.nl (Justeat.nl) op de kist. Tijd om het bezorgen van eten vergunningplichtig te maken met randvoorwaarden. Mensen melden klachten bij de politie, er onstaan dossiers en de rechter kan er wat mee.

Op straat kan de politie een snelheidsovertreding alleen bekeuren met een officiële snelheidsmeting. Dat gaat het dus niet worden denk ik.

delft-fabrieksstraat-obstakel-bezorgscooter-rollator

Delft, Fabrieksstraat.


dinsdag 11 juli 2017 03h14 week 28 politiekdelft.nl    TOP

delft-afbeeldingpvda20170711

afbeelding pvda 20170711.

PvdA nieuwsberichten 9 juli 2017

Willy Tiekstra, raadslid PvdA

Delft in Balans
... Als PvdA-fractie hebben wij daar het grote belang van extra investeringen in het onderwijs aan toegevoegd. Investeren in onderwijs vermindert kansenongelijkheid en biedt zo álle kinderen van Delft én hun ouders perspectief op een goede toekomst.

Abdel Maanaoui - Fonds biedt jongeren nieuw perspectief

Bert Brehm - Ernst Damen vertrekt uit Delft


maandag 10 juli 2017 09h49 week 28 politiekdelft.nl    TOP

ARCHITECT HEIDSTRA ONTWERPT WOONTOREN

delft-cartoon_20120408_woontoren_spoorzone

Delft, Spoorzone.
Restauratie-architect Ir. Sietse Heidstra schetst een woon/kantoortoren van 666 meter hoog. Het TOPPUNT in de REGIO GROOT-ROTTERDAM. In de "hands on" mentaliteit herkennen we D66.


maandag 10 juli 2017 09h13 week 28 politiekdelft.nl    TOP

Jan Schaefer: In gelul kan je niet wonen.

 hfvhdelft-raimond-de-prez-pvda20170710

Column: De andere kant van Delft

Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg.

...

Er gaat veel aandacht uit naar jonge mensen. Maar wat it een stad als jonge mensen en ouderen elkaar er niet kunnen ontmoeten? Wat is een samenleving waard als we onze ouderen en het verleden van onze stad niet eren en waarderen? In de Spoorzone is gelukkig veel ruimte voor nieuwe woningen en bedrijven, en ik kan u vertellen dat de verkoop ervan heel voorspoedig verloopt. Maar als we niet uitkijken dat wordt de Spoorzone een eiland van eenzijdigheid. Hogere inkomensgroepen en jonge mensen zouden de hoofdbewoners worden.

Als ik dan kijk waar onze ouderen wonen dan moet ik constateren dat onze verzorgingstehuizen en verpleeghuizen allemaal aan de rand van de stad staan. De gebouwen waar ze in wonen stralen niet het respect uit datje mag verwachten. Dat vind ik geen goede zaak. Het zou toch beter zijn als onze ouderen ook in het centrum van de stad kunnen wonen. Zodat daar daadwerkelijk ontmoetingen ontstaan tussen jong en oud.

Daarom pleit ik ervoor dat in de Spoorzone ook ruimte komt voor voorzieningen voor onze ouderen; verpleegzorg én gewoon wonen. Niet ergens weggestopt maar voor iedereen zichtbaar! Dat hoort gewoon ook bij onze kennisstad, toch?

-----

Herhaald bericht vrijdag | 20 april 2012 | 15:47 |

'SPOORZONE DELFT ZIJN TIJD VOORUIT?'

"Bouw hier een woontoren, die de Vermeertoren in hoogte voorbij gaat en een landmark vormt in het spoorzonegebied. Seniorenappartementen met een huurprijs tussen 600 en 1000 euro per maand en gefinancierd met geld van particuliere investeerders. Corporaties mogen het niet en institutionele beleggers doen het niet."
harrie fruyt van hertog


maandag 10 juli 2017 00h02 politiekdelft.nl    TOP

delft-fotogl20170709

foto gl 20170709.

Delft meets Nijmegen!

Frank van Vliet, raadslid GL

... een werkbezoek gebracht ...
... Op een van de terrassen ...


maandag 10 juli 2017 00h01 politiekdelft.nl    TOP

delft-markt-zwerfvuil-20170709102625

Delft, Markt.

Delft op zondagochtend om half elf.

harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!

Wat publiceerde
PolitiekDelft 10 jaar geleden

delft-kop_verdana1_pd_01

http://www.politiekdelft.nl/index_2007_07_31.html

TOP