koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP


 politiekdelft.nl   TOP

delftpolitiekdelftnieuwjaarsborrel2015

NIEUWJAARSBORRELS 2017

Zie overzicht: alle nieuwjaarsborrels 2017


zondag 8 januari 2017 06h03 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-sb20170108

Delft positief op de kaart!

Aad Meuleman, raadslid SB

Oud en Nieuw is weer voorbij en 2017 is van start gegaan. Delft was in voorgaande jaren vooral in het nieuws vanwege ongeregeldheden tijdens Oudejaarsnacht in de omgeving van de Griegstraat en de Chopinlaan. Positief opvallend dit jaar was, dat de informatie vanuit de pers vooral spreekt van een gemoedelijke Oudejaarsnacht in Delft. Hoewel er nog geen definitieve informatie voorhanden is, lijkt de voorzichtige conclusie dan ook gerechtvaardigd, dat de maatregelen die de burgemeester vooraf heeft genomen, zoals tijdig overleg met bewoners en diverse instanties, tijdelijke cameratoezicht (werkt dus), activiteiten voor jongeren en inzet van extra mensen tijdens Oud en Nieuw succesvol te zijn geweest.

Het blijft triest dat in andere steden hulpverleners het werken onmogelijk werd gemaakt. De boodschap is simpel. Van hulpverleners blijf je af. Altijd! Mensen die zich daar niet aan houden, moeten keihard worden aangepakt. Geen softe aanpak, zoals Groen Links bijvoorbeeld in onze raad voorstaat. Een gemoedelijke Oudejaarsnacht in onze stad. Dat is goed nieuws en dat mag ook wel eens worden gemeld! Dank aan iedereen, die zich tijdens Oud en Nieuw hebben ingezet om alles in goede banen te leiden.
Nu nog af van het etiket 'duurste stad'. Dan zetten we samen Delft positief op de kaart!


zondag 8 januari 2017 05h59 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-avdv20170108

(144) Over schapendrijven en eieren leggen

Arie van der Veen, webcolumnist

Dezer dagen bezoek ik gemeentelijke nieuwjaarsrecepties. Goed voor de contacten en fijn om van burgemeesters te horen hoe ze aan kijken tegen de wereld en hoe ze de ontwikkelingen in de eigen gemeente zien. Praten we alleen over meta-ontwikkelingen op wereldniveau of zien we die ook op het microniveau in de eigen gemeente ? Want uiteindelijk: all politics are local. En dan ben ik zelf nog niet zo somber over die ontwikkelingen in Nederland. Overal zie je vrijwilligers, mensen die zich inzetten voor een gemeenschap, in de kerk, sport of zorg. En polarisatie en verwijdering is vooral in de buitenwereld en op televisie te zien. En intussen bloeien het lokale bedrijfsleven en de middenstand.

Ik moet nog zien of Wilders werkelijk, als ultieme vertegenwoordiger van de onvrede zoveel stemmen krijgt. En over geen peil, geen stijl etc. schrijf ik voorlopig niet meer. Klagen vanuit de luie stoel, veilig vanuit huis twitteren of mailen is toch iets anders dan daadwerkelijk gaan stemmen. En hoe hoger Wilders in de peilingen, hoe sterker de drang bij zijn tegenstanders en bij de meer neutrale kiezers, om te gaan stemmen. Voorshands houd ik het toch op Rutte als winnaar van de verkiezingen, en zeker van de formatie. Laten we elkaar niet gek maken in de virtuele wereld en peilingen gaan geloven. Het gaat om de eigen afweging en keuzes. En daarnaast om de keuze om gezagvol en effectief leiderschap in een democratische context. En natuurlijk er zijn altijd ontevredenen.

Leiderschap daar ging het ook over op een nieuwjaarsreceptie bij de presentatie van de plannen voor het wereldkampioenschap Schapendrijven in 2017. Ja zeker ! Dat is ook een tak van sport en dit voor het eerst in Nederland. Een schaapskudde drijven met een herdershond. Is dat niet een mooie metafoor voor de politiek ? Soms is de lijsttrekker vooral ook een herdershond, een keffertje. In andere gevallen laat hij het werk over aan zijn hond (chief-whip) en is hij zelf de herder. En dat is de echte leider. Wilders is in mijn ogen een herdershond, veel blaffen en af en toe bijten. En dat gold ook voor Samsom. En Jantje Roos maar keffen zonder kudde.

En Sybrand Buma ? Qua stemgeluid klinkt hij ook als een herdershond, met een wakkere toon blaft hij tegen de coalitie. En stiekem is hij het er vaak mee eens. Dat komt niet sterk over. Is hij ook een herder ? Dat moet nog blijken, hoewel ik daar mijn vraagtekens bij zet. Ik spreek regelmatig CDA-ers die dat betwijfelen en zorgen hebben over de uitslag in maart a.s. Buma toch als een herdershond in de schaduw van Rutte ?Dat kan trouwens na de verkiezingen best nog wel een aardige coalitie opleveren.

Het CDA heeft volgende week in Barneveld zijn verkiezingscongres: politiek in het kippenhok aldaar. Ook een mooie metafoor. Het is niet te hopen dat er dan teveel herdershonden daar door dat kippenhok heen rennen. Bijvoorbeeld over het standpunt rond het Oekraïne-referendum. Neen, alle kippen met Mona op stok, in een vermeende rust. Het gekakel zal wel na de verkiezingen komen. Daarom, op het CDA-congres niet kakelen, maar vooral eieren leggen ! En laat Sybrand Buma tonen wat hij waard is. Een herdershond aan de leiband van Mark Rutte ? Of een herder die zijn kudde leidt en weidt naar de meer grazige weide van het Catshuis.

De wereldkampioenschappen schapendrijven vinden plaats medio juli in Opmeer. Wellicht tijdens de formatie van Rutte-III. Als dat zo is, dan is een bezoekje aan dit bijzondere evenement het nog meer waard om te gaan. Het gaat om het samenspel tussen herder en hond. En over vertrouwen. Spannend om mee te maken. Net de echte politiek.

Wat is Nederland toch een mooi en gevarieerd land. Met vele vrijwilligers op allerlei terrein. En met wereldkampioenen. En daar heb je uiteindelijk toch meer aan dan aan twitteraars ! Leve de schaapsherders en hun honden. Dat wordt nog spannend in maart en in juli.


zondag 8 januari 2017 04h59 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-sb20170107

Gezellige donkere dagen Delft!?

Ellen Vendrig, webcolumniste SB

Deze winter zijn er weer ontzettend veel leuke activiteiten in Delft. Zoals de schaatsbaan in een prachtig nieuw jasje. En Lichtjesavond was opnieuw groots opgezet en druk bezocht.

Evenementen onder de naam Delft, zouden altijd zo goed en zorgvuldig georganiseerd moeten worden. De Kerstmarkt is een voorbeeld van hoe het verkeerd kan uitpakken. Vele bezoekers kwamen speciaal hiervoor naar de stad en zochten tevergeefs naar de Kerstmarkt.

Gemiste kans, volgende keer echt beter, want Delft heeft alles in zich om zo'n evenement succesvol te laten zijn. Goede City marketing is belangrijk en meer dan alleen een event aankondigen.


zondag 8 januari 2017 04h03 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-luckylucy20170108

Delft. Proeftuin aan de Nijverheidsstraat.

SNOW DAY!!!

LuckyLucyvanDelft

This is the first time I have personally witnessed the PROEFtuin with a nice layer of snow for some shimmery winter pics. Just because it is freezing, does NOT mean that there is nothing going on in our double-wide Delft garden. The greenhouse is almost full with various cold hardy plants, one being a square of organic Red Cabernet Lettuce, which I grew this summer, harvested seeds and went for round two. We also have a very enthusiastic Chinese couple who have the best production by far. They have quite a lot growing in the greenhouse and elsewhere.

...


zaterdag 7 januari 2017 06h45 week 1 politiekdelft.nl    TOP

Extreem weer Code ORANJE

delft-hugo-de-grootstraat-sneeuw-20170107063340

Delft. Hugo de Grootstraat vanochtend vroeg maar met een beetje sneeuw. hfvh

delft-knmi20160107

Grootschalige gladheid door sneeuw en ijzel

KNMI Uitgifte: 07/01/2017 05:06 uur LT

Op veel plaatsen sneeuwt het, maar in het westen en lokaal in het midden is de sneeuw overgegaan in ijzel. Hiervoor is code oranje van kracht. Ook elders gaat de sneeuw vanochtend over in ijzel, het laatst in het zuidoosten.

De temperatuur loopt van het westen uit langzaam op waarmee de gladheid vanaf het einde van de ochtend geleidelijk verdwijnt. In het oosten en zuidoosten kan de gladheid echter tot in de avond aanhouden.


vrijdag 6 januari 2017 01h58 week 1 politiekdelft.nl    TOP

Op herhaling

doz44-20110313-harriefruytvanhertog-2

Harrie Fruyt van Hertog heeft over van alles een mening en dat is niet altijd even handig

Bron: Delft op Zondag 13 maart 2011, interview door Pim Beukema, foto's Jesper Neeleman

... Maar met z'n liefde voor Delft blijkt weinig mis. Ik had al binding met Delft. Alles kan je er belopen, met de fiets kan je overal komen. Ja, ik ben blij dat de binnenstad autoluw is.

... Als je vijftig bent geweest, moet je er ook voor zorgen dat je absoluut geen stress hebt. Dat moet je continu bewaken.

... "Onze burgemeester? Hij is geen burgervader. Dat mis ik. Ik had hem al een keer ontmoet. Op een terras. Daar zat ik samen met Jan Peter de Wit. Ik zeg: Daar komt de aanstaande burgemeester. Kom er even bijzitten. Doet hij. Ik zeg: Van Oorschot was nogal afstandelijk. Jij moet regelmatig in steeds een andere zaak een kopje koffie gaan drinken. Ja, ja, zegt hij. Nou, dat heeft hij dus nooit waar gemaakt. Heeft hij het te druk voor. Eigenlijk wel jammer. Ja, is hij wel geschikt als burgemeester? Ik weet 't niet".


vrijdag 6 januari 2017 01h06 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-aad_meuleman_politiefiets_2008_04a.jpg

Aad Meuleman, raadslid SB koos acht jaar geleden al voor de fiets. hfvh

Met hun fietsen tonen hogeropgeleiden hoe goed ze het hebben

ROELF JAN DUIN, redactie parool.nl

Hoogopgeleiden fietsen meer dan laagopgeleiden. Een van de verklaringen: hogere klassen beschouwen de fiets als een statussymbool, lagere klassen kijken er juist op neer.

... Uit Deens onderzoek naar de Nederlandse fietscultuur is al gebleken dat de fiets symbool staat voor onze egalitaire samenleving en de statusongevoeligheid van Nederlanders.


donderdag 5 januari 2017 05h09 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-coelo-ozb-2017.jpg

Totale gemeentelijke lasten: Delft €818 's-Gravenhage €539

COELO lokale lasten calculator

Tarieven sommen mogelijk niet op tot totalen als gevolg van afronding.
Berekend op basis van de volgende gegevens:
- Eenpersoonshuishouden
- Koopwoning
- WOZ-waarde: 250.000 euro
Zie voor meer informatie de verantwoording

Bovenstaande woonlasten komen voor ieder huishouden jaarlijks terug. Hieronder vindt u de overige belangrijke tarieven van Delft en s-Gravenhage.


donderdag 5 januari 2017 04h27 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-rotterdam-binnenwegplein-20090716153133b.jpg

Rotterdam, Binnenwegplein. Woongebouw Kareldoorman in aanbouw boverop wederopbouw Ter Meulen.

Ook Amsterdammer wil naar Rotterdam

ROELF JAN DUIN EN LAURA OBDEIJN, redactie parool.nl

Buitenlandse media wisten het al: Rotterdam heeft het. Reisgids Lonely Planet zette Rotterdam in 2015 in de top vijf van steden die je gezien moet hebben, een jaar eerder zette The New York Times de stad op nummer 10 van de lijst met 52 'places to go to'.

... de veelgeprezen architectuur - het Centraal Station, de Markthal, de wolkenkrabbers - lijkt de populariteit van Rotterdam ook samen te hangen met iets wat meer ongrijpbaar is, maar iedereen die een dagje in de stad doorbrengt zal voelen: de sfeer. Die is meer ontspannen, opgewekter zelfs.


woensdag 4 januari 2017 01h39 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-od20170104.jpg

Gemeente veroorzaakt zelf Kerstbomen overlast

Jan Peter de Wit, raadslid OD

Overal zie je op straat gedonderdee kerstbomen liggen. Logisch want de gemeente doet verdomd weinig om dit te voorkomen. Wat moet je officieel met je kerstboom doen? Wegbrengen naar het Avalex afvalstation aan de Voltaweg. Dat doet natuurlijk niemand. Wie gaat nu een dennenboom met uitvallende naalden in zijn auto vervoeren. Je kan de kerstboom aanmelden bij Avalex om als Grofvuil te laten ophalen. Dat heb ik vandaag gedaan en dan moet je twee weken wachten. Niemand bewaard zolang een kerstboom.

Vreugdevuur
Of je had hem al kunnen meegeven of meenemen voor een vreugdevuur. Maar ook die Delftse traditie wordt langzaam de nek omgedraaid. Er waren er dit jaar nog maar drie officiële plaatsen aangewezen. Koningsplein, Brasserskade en Tanthof Abtswoudseweg. Op de Schoemakerstraat en in het Westerkwartier was niks. Het was mooi geweest als burgemeester Marja van Bijsterveldt een mega groot stads vreugdevuur in de braakliggende Spoorzone had georganiseerd. Gemiste kans.

Kerstboom inleveren niet in Delft
In Avalex gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam_Voorburg en Midden Delfland zijn er vele inleverlocaties georganiseerd. Daar geeft de gemeente €0,50 per ingeleverde kerstboom. Leuk voor een zakcentje voor kinderen. Ook een traditie. In Delft heeft D66 wethouder Aletta Hekker niks georganiseerd. Te druk met de verhuizing.


Gevolg Extra kosten weer in Delft. De veegdienst gaat kris-kras, waar stapels kerstbomen liggen, de illegaal op straat gedonderde kerstbomen weghalen. In Delft gaat niks vanzelf.


woensdag 4 januari 2017 01h22 politiekdelft.nl    TOP

delft-avdv20170104.jpg

(143) Over barmhartigheid in 2017

Arie van der Veen, webcolumnist

De Oudejaarconference van Claudia de Breij was bijzonder. Een mooie mix van politieke grappen, liedjes, imitaties en met een boodschap. Een politieke oudejaarsconference zoals het hoort. En de (gestolen) grap over Patricia Paay blijft hangen. Het mocht wel wat minder, minder, minder in 2016. En ze heeft gelijk. Laat dat de boodschap voor 2017 zijn. Minder emotie, minder geraaskal, minder feitenvrij getetter. Meer stijl, meer peil en vooral meer barmhartigheid !

Vorig jaar roemde ik de milde stijl van Herman Finkers. Roomse (volks)humor met een knipoog. Met als klapper: onder een 'eyk' groeit niks.... Claudia mist die religieuze of kerkelijke gelaagdheid, maar met haar vluchtelingenverhaal raakte ze er aan. En terecht: het gaat niet alleen maar om economische cijfers of parameters. Een waanzinnig gaaf land is inderdaad economisch gezond, kent groei, en uitdagingen, maar er is meer. Tussen staat en markt, ligt de samenleving. Eigenlijk het oude christelijke of christen-democratische verhaal van de civil society. En die laat zich leiden of sturen op basis van waarden. En barmhartigheid is daar één van. In vroeger tijd spraken we van de zeven werken van barmhartigheid, later zelfs uitgebreid tot vijftien. Inclusief de zorg om de schepping. De oude waarden, in een nieuw jasje van Claudia. Dan zijn ze toch tijdloos.

In het publieke of politieke debat ontbreekt die waardenoriëntatie in hoge mate. En daarin ligt een opdracht aan de samenleving om de politiek daar over aan te spreken en te duiden. Wie dat ook maar willen en durven. Het hoeft niet (alleen) van de kerken te komen. Waardenoriëntatie in de vorm van (de werken van) barmhartigheid. Die werken zijn: De hongerigen spijzen, De dorstigen laven, De naakten kleden, De vreemdelingen herbergen, De zieken verzorgen, De gevangenen bezoeken, De doden begraven.

2017: het jaar van de barmhartigheid. Oog voor elkaar hebben, omzien naar elkaar. Niet elkaar tot op het bot juridisch bestrijden, maar elkaar ook barmhartig iets gunnen. Niet elkaar aftroeven al of niet gebaseerd op feiten, maar oog hebben voor elkaars argumenten of belangen. En zeker elkaars beweegredenen.

Het komende jaar kent allerlei belangrijke politieke momenten: verkiezingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Een nieuwe Amerikaanse president. Politieke momenten als resultante van een waardenstrijd. Laat die strijd maar komen, opdat deze met barmhartigheid wordt gevoerd. Met oog voor elkaar en niet tot het bittere einde.

Claudia de Breij opende het nieuwe jaar met haar oproep tot barmhartigheid. Moge die oproep in 2017 gehoor vinden. En laten we de kakofonie van 2016 achter ons laten, met of zonder curry er overheen.


dinsdag 3 januari 2017 02h05 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-bb20170102.jpg

Tijd voor een verbod op particulier vuurwerk ... Wat vindt u?
Stem hier op de stelling: Er moet een verbod komen op particulier vuurwerk.

VUURWERKVRIJE ZONE HILVERSUM EEN SUCCES

Redactie binnenlandsbestuur.nl

De vuurwerkvrije zone in Hilversum was opnieuw een succes. Dat laat burgemeester Pieter Broertjes zondag weten. Voor de tweede keer was een deel van het centrum van de mediastad verboden voor consumentenvuurwerk.

Op het marktplein werd een centrale vuurwerkshow georganiseerd en waren muziekoptredens.

...


dinsdag 3 januari 2017 00h52 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-od20170103.jpg

Delftse studentenkamer subsidie is mislukte dure regeling

Jan Peter de Wit, raadslid OD

In Delft is de speciale Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK) regeling. Vooral gedeelde studenten huizen. De regeling is er ooit in de "rijke" tijd op voordracht van Stip gekomen. Gedeelde studentenhuizen krijgen kwijtschelding van de woonlasten. Onzin want ze vervuilen door de intensieve bewoning meer dan gewone delftenaren. Uit antwoord op mijn vragen blijkt dat er in 2015 voor €20.751 is uitgekeerd. De uitvoering door ambtenaren van deze regeling kostte net zoveel dus ook €20.000.

Belachelijk dure regeling dus. En van de 368 aanvragen zijn er maar 158 toegekend. Dat is gemiddeld €131 per toegekende aanvraag. Voor zo'n belachelijk laag bedrag zulke hoge kosten maken is buiten proportioneel. Ook is 57% nog eens afgewezen. Het lijkt erop dat studenten creatief met hun gegevens bezig zijn. Of de toelichting van de gemeente deugt niet.

Wat mij betreft schaffen we deze verkapte Delftse huursubsidie voor kamerdelende DUWO studenten af. Blijft maar bij Pa en Ma thuis wonen als je op kamers wonen niet kan betalen. En wentel de kosten van de afvalstoffenheffing en rioolbelasting niet af op de Delftenaren. Die betalen zich suf want Delft is de Duurste Grote gemeente van Nederland.

delft-lijn_streepje_580x20.jpg

Hoi griffie
Ik wil het volgende stuk agenderen voor de commissie Economie, Financién en Bestuur 23-12-2016
Commissie Sociaal Domein en Wonen
2931928 - College van B&W: beantwoording schriftelijke vragen van de fractie Onafhankelijk Delft inzake tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders en individuele studietoeslag
Voor kennisgeving aannemen

Ik wil D66 wethouder Hekker vragen om een nader onderzoek te doen wie gebruik maken van de TWK regeling. Nu wordt dat niet vermeld, maar inkomensgegevens zijn nodig dus bekend bij de gemeente. Dus zijn dat bewoners met een studiebeurs en zo ja uit welk type onderwijs. Zijn dit mensen met een uitkering? zo ja welke.
En ik wil een verduidelijking van de hoge uitvoeringskosten €20.000 van de TWK regeling.
En ook wil de hoofd redenen weten van de vele afwijzingen 57% van de TWK regeling?
Bij voorbaat dank Jan Peter de Wit


maandag 2 januari 2017 19h31 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-jpdewitinstagram20170102.jpg

DSB Caravans

Jan Peter de Wit, raadslid OD

Delftse Studenten Bond verhuurt caravans aan nullen. VVD wethouder Harpe maakt van Schieweg een TU camping.


maandag 2 januari 2017 16h41 week 1 politiekdelft.nl    TOP

Hoe transparant is Jolanda Gaal van OD? II

delft-jolandagaalod20170102145332.jpg    delft-jolandagaalod20170102150100.jpg

Jolanda Gaal, raadslid OD

From: gala gaal
Sent: Monday, January 2, 2017 3:02 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Verkeerd geinformeerd

Hoi Harry
Je bent verkeerd geinformeerd :-)
Ik heb mijn fractievoorzitter en SD commissielid keurig op tijd op de hoogte gesteld dat ik er die avond iig niet zou zijn, wat er ook voor afspraken zouden zijn.
Daarna is pas besloten op die dag de foto te maken en kon ik er niet bij zijn.
Foto maken was al eerder uitgesteld omdat ik ziek was.
Graag aanpassen, want voor leugenaar uitgemaakt worden pik ik niet :-)
Mijn adres staat gewoon op de website van Onafhankelijk Delft :-)

Groeten en gelukkig Nieuwjaar
Jolanda Gaal


maandag 2 januari 2017 09h00 week 1 politiekdelft.nl    TOP

Wat ik zeggen wil ...

delft-doz20170102.jpg

Avalex (1)

Koos Kouwenhoven, Delft

Zie hier dè oplossing van Avalex voor HUN probleem. Echt een verrijking van het leefbare straatbeeld, vindt u ook niet?

Avalex (2)

Kees Visser, Delft

Voor iedereen, die net als wij - bij ons gaat het papier naar een goed doel - geen blauwe papierbak nodig heeft, is hier de oplossing. Als Avalex straks de verplichte papierbak bezorgt, breng hem gewoon terug naar Avalex! Ze hebben bij het inzamelpunt een ruime container staan voor plastic afval.

Avalex (3)

D.M. van Oudenbosch, Delft

Een schrijven van Avalex meldt het nieuwe inzamelen, wat neer blijkt te komen op minder, minder, minder van dat ophalen. De brief vervolgt met dat men meer wil gaan recyclen en dat de Gemeente Delft daarom heeft gekozen voor een nieuw inzamelbeleid. Wat weer inhoudt dat de burger aan de slag moet om voor Avalex zoveel mogelijk afval gescheiden te bewaren tot het een keer wordt opgehaald. Binnenkort het papier en karton nog slechts één keer in de vier weken! Je neemt maar een grotere container. Nou, mooi niet! In de gehele brief blijft Avalex de burger ook maar tutoyeren alsof je bij die lui op school hebt gezeten. Het toppunt van het 'nieuwe inzamelen' is dat het restafval in de nabije toekomst níet meer zal worden opgehaald. Dat betekent dus: zoek het maar uit. Kom het maar brengen. Zoek maar een container op. Hoe moet dat dan bij de nog thuiswonende bejaarde of zieke of zij die slecht ter been zijn? Moet de thuiszorg of de buren maar met de rommel gaan slepen? Het was juist dit afval waarvoor ooit de dienst ophalen huisvuil in het leven is geroepen. Nu is het zo: waar niet aan verdiend kan worden door recyclen, wordt niet meer opgehaald. Minder ophalen, is dat voor de burger ook minder betalen hiervoor? En die adressticker is bedoeld om uw bak te herkennen indien deze niet geheel goed gescheiden afval bevat. Voor het beboeten dus . En echt niet voor uw gemak. Gemeenteraad: word wakker. Wat gaan we hier aan doen? Dit kan zo niet! U bent er om de belangen van de burgers te behartigen. We willen van ons huisvuil èn van Avalex af.

Avalex (4)

André v.d. Burg, Delft

Ik heb mijn ongenoegen al eerder geuit over de containercultuur die door Avalex omarmd wordt. In het hofje waarin ik woon kijk ik uit op zo'n totaal dertig blauwe grijze en groen containers. En wederom gaat men wéér over op nog grotere containers. Na de grijze nu ook de foei lelijke blauwe. Dat drie containers verzonken in de grond veel efficiënter zijn, en veel minder arbeidsintensief zijn om te legen - dus tijdwinst, dus goedkoper op termijn - daar wil Avalex niet aan. Dat er bovendien plek genoeg is om deze te plaatsen, is helaas gebleken, een roep in de woestijn. Had ik nog maar een horizon die eruit zag als een woestijn. Deze 'container-horizonvervuiling' is helaas, geen fata morgana. Wel zullen de medewerkers zich nog meer in het zweet moeten werken om deze nog grotere containers te legen.


maandag 2 januari 2017 05h57 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-gasthuisplaats-scanauto-kentekens-20160226175204.jpg

Delft. Hier op de Gasthuisplaats controleert de scanauto alleen op parkeren.

Wat verandert er per 1 januari 2017 in Amsterdam?

JASPER PIERSMA EN BIEN BORREN, redactie Parool.nl

Met het ontkurken van de champagne veranderde tijdens oud en nieuw niet alleen het jaar, maar ook een hoop andere dingen.

Een lijstje.
Vieze motoren worden geweerd
Boetes illegaal vakantieverhuur fors omhoog
Aftrekposten toeristenbelasting verdwijnen
Einde aan acht coffeeshops
Meer/minder rioolheffing
Scanauto's op zoek naar gestolen auto's
Geen leges meer voor zonnepanelen
Heineken Music Hall is niet meer
Minder hard op de Amsterdamse grachten


maandag 2 januari 2017 05h48 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-hdr20170102.jpg

PAUS FRANSISCUS KWEZELT ER OP LOS

Margaret, redactie herstelderepubliek.com

De Argentijnse bisschop van Rome heeft zijn nieuwjaarspraatje ook weer de wereld ingeslingerd.Uiteraard was de dader van de aanslag op een dancing vol buitenlanders in Istanbul bewapend met een AK-47 Kalashnikov, sprak hij Arabisch en is uiteraard spoorloos. Het zoeken is nog even naar zijn paspoort - wordt aan gewerkt ... En waarom Istanbul? Omdat Turkije, Iran en Rusland bezig zijn met het in het pak steken van een tri-partite overeenkomst met betrekking tot Syrië?

... De rooms-katholieke kerk is het morele kompas van de goegemeente. Goed voorbeeld doet goed volgen, de paus en zijn voorgangers vertellen ons hoe het moet. En ook: 'God moge iedereen steunen, die wat onderneemt tegen het kwaad van de terreur en het bloedvergieten, dat de wereld in zijn greep houdt.'


maandag 2 januari 2017 00h38 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-vvd20170102.jpg

Opvang statushouders in Delft (peildatum 1 oktober 2016)

Huisvesting voor Delftenaren gaat voor

Miranda Voogt

De gemeente Delft en het links georiënteerde deel van de gemeenteraad is zeer betrokken bij het huisvesten van statushouders in Delft en lijkt er alles aan te doen om zo veel als mogelijk statushouders naar Delft te halen. De opgave is om 256 statushouders in Delft te huisvesten. In 2017 wil de gemeente in het eerste halfjaar 156 huisvesten en hier komen later ook nog de nareizende gezinsleden bij. Een deel van dit aantal is reeds gehuisvest, maar nog lang niet allemaal. Dat komt doordat het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) geen plaatsbare statushouders heeft.

... Omdat de VVD niet wil dat statushouders per definitie eerder een huurwoning toegewezen krijgen dan reguliere Delftenaren willen wij wijzen op de wetswijziging van minister Blok waarbij gemeenten zelf kunnen besluiten of zij statushouders voorrang willen geven bij het toewijzen van een huurwoning.


maandag 2 januari 2017 00h01 week 1 politiekdelft.nl    TOP

delft-d6620170101.jpg

Tijd om terug te kijken

Christine Bel, raadslid D66

December, een tijd van reflectie en bezinning. Ook voor D66 is dit een moment om terug te kijken op de afgelopen tijd. Wat hebben we de afgelopen jaren bereikt voor Delft? Ook benieuwd? Bekijk dan ons verslag op nuvooruit.nl.

delft-d66201701012.jpg

nuvooruit.nl

... Want D66 is er voor u: voor alle Delftenaren en vindt het belangrijk te laten weten wat we voor Delft doen en hebben bereikt. Sinds 2010 is D66 de grootste partij in Delft en heeft sinds 2014 8 van de 37 zetels in de raad. D66 is de grootste partij in het college en levert de wethouder financiën, jeugd en onderwijs en dienstverlening. Als collegepartij bepalen we mede het beleid van de gemeente: veel van de D66 standpunten zijn dan ook terug te vinden in de collegevoorstellen. Waar nodig stuurt de gemeenteraadsfractie het college bij of komt met eigen voorstellen.

delft-

Boven vlnr: Martina Huijsmans, Boris van Overbeeke, Thomas van Arkel, Christine Bel, Pieter Stienstra, André Jongeling, Aletta Hekker. Onder vlnr: Peter de Vreede , Pieter Oskam, en Huub Halsema.


VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP

html5 logo   Valide CSS!