delft_lijndun
zaterdag | 24 september 2016 | 01h16 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_sk3_wk37_2016.jpg

Begroting 2017 - StadsKrant Delft 14 september 2016

delft_lijndun

delft_fotobasverkerk_internet.jpg

Gemeente De Bilt
Bas Verkerk waarnemend burgemeester De Bilt
... Bas Verkerk (Hoonhorst, 1 juli 1958) is een ervaren bestuurder en toezichthouder in het publieke en semi-publieke domein. Hij studeerde Recht en Planologie en Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en was onder meer chefjurist bij de Raad van State, raadslid voor de VVD en wethouder Economie en Personeel in Den Haag en van 2004 tot en met afgelopen juli burgemeester van Delft.

delft_lijndun


Geachte Mevrouw, Mijnheer,
Hierbij de gegevens over de Delfiade 2016 met bijlage.
Met vriendelijke groeten,
Tom Wagemans

DELFIADE INFOMARKT 22 oktober 2016 🔗

Knuffeldierenactie
De Delftse Skippybalkampioenschappen.
Milieu, leefbaarheid en leefomgeving
Sport, cultuur en maatschappelijke organisaties

Tijdens de Herfstvakantie van 14 tot en met 30 oktober 2016 organiseert en/of coördineert de stichting Delft Quality talrijke activiteiten in het kader van de 7e Delfiade
Van welzijn en maatschappelijke organisaties, van cultuur en bedrijfsleven tot sport en gezondheid.

Op 22 oktober vindt de Delfiade Infomarkt plaats:
Bastiaansplein: Natuur, milieu, leefbaarheid, gezondheid, welzijn, duurzaamheid en leefomgeving
Tijdens de Delfiade worden er talrijke acties ondernomen om Delft qua leefbaarheid een stuk aangenamer te maken.
Hierbij wordt aandacht geschonken aan Delft Clean up gescheiden afval, Delft Actie Graffiti, milieu, duurzaamheid, Murals, energie, Mozaïek projecten, biologisch voedsel, gezondheid, natuur in de stad, voedselverspilling. Milieu Betere leefomgeving Fairtrade Biologisch voedsel Eerlijk winkelen Recycling Energiebesparing Dierenwelzijn.
De actie Delft Clean up. Grote schoonmaakactie. De aanpak van zwerfvuil, rommel, zoals kapotte fietsen verwijderen, opknapbeurt meterkasten, het reinigen van lantaarnpalen en het verwijderen van lelijke graffiti.
Geef Delft een facelift; een actie om met zoveel mogelijk mensen en organisaties onze stad schoner en leefbaarder te maken.
Meldt locaties, die verbeterd kunnen worden, en ergernissen aan etpholland@delfiade.eu
Tevens worden er demonstraties gegeven en organiseert Natuur & Milieucentrum de Papaver kinderactiviteiten met onze stadsclowns
Op te starten activiteiten:
Start Bomenaktie: Voor iedere nieuwgeboren Delftenaar een boom planten. Kroos: Voedsel
Kunst door de stad. Delft Aktie Graffiti

Markt: Algemeen, sport en cultuur.
Knuffeldierenverzamelpunt: Geïnspireerd door de hartverwarmende actie van de ADO Den Haag supporters in het Feyenoordstadion wordt er op de Markt een verzamelpunt geplaats, waar men knuffeldieren kan afgeven, welke ten goede komen aan Delftse organisaties zoals bijvoorbeeld de Voedselbank of de kinderafdeling van het Reinier de Graef ziekenhuis. Suggesties voor andere organisaties zijn van harte welkom.
Demonstraties Rode Kruis.
De Youthbank Delft organiseert de Delftse Skippybalkampioenschappen
Molslaan: Goede doelen en maatschappelijke organisaties

WORKSHOP ORGANISEREN? JE ORGANISATIE PROMOTEN? ACTIVITEITEN OPZETTEN?
Geplande activiteiten:
Workshops op allerlei gebied, Delfie-wedstrijd (een Delfie is een Delftse Selfie), Computergames, Concerten, Delfiade Actie Graffiti, Delfiade Money Darttoernooi, Denksporten, Hobby Technica, Delfiade Informatiemarkt, Delftkamp, Kunst-Cultuuractiviteiten, Kinder-Herfstactiviteiten, Koren Optredens, Literaire Middag, Outdoor-activiteiten, Pop & Rock Palace, Pub- quiz, Puzzeltocht, Rondvaart voor Delftenaren, Spellen, Stadsrondleiding voor Delftenaren, Studentenactiviteiten.

Deelname is mogelijk voor (sport) verenigingen, studentenorganisaties, stichtingen, musea, onderwijsinstellingen, bedrijven, goede doelen, maatschappelijke organisaties, maar ook individuele deelnemers zijn welkom. Organisaties en personen, die leuke ideeën en suggesties hebben voor activiteiten en evenementen worden van harte uitgenodigd om actief mee te doen en mee te denken.

INFO: Tom Wagemans Dirk Costerplein 265 2624 VC Delft Tel: 015 261 27 56
E-mail: etpholland@delfiade.eu www.delfiade.eu ( in bewerking)

33 jaar Evenementenorganisaties
Delft Ceramica, Delfiade, Delft Historica, Onderwijsmarkt, Kerstmarkt Delft,Touroperating Dirk Costerplein 265 2624 VC Delft Tel: 015 261 27 56 Mobiel: 06 2315 2314
Websites: www.delfiade.eu www.facebook.com/delfiade www.delftceramica.nl

Bijlage:
16 D Delfiade Infomarkt 22 oktober 2016 Leefbaarheid

delft_lijndun

Peter van de Stadt, redactie AD Delft
Bonden slepen gemeente Delft voor rechter
FNV Overheid en CNV Overheid spannen een kort geding aan tegen de gemeente Delft. De bonden en de gemeente hebben een conflict, omdat de gemeente volgens FNV en CNC 'eenzijdig een slecht sociaal plan oplegt aan haar werknemers'.
... Voor zover bekend is Delft de enige gemeente in Nederland die afspraken negeert, verduidelijkte een FNV-woordvoerder.

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 23 september 2016 | 03h18 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160923.jpg

(82) Hoe gaat het (verder)met Nederland

Weblog door Arie van der Veen, columnist

Woensdag bezocht ik het Miljoenenontbijt bij de Rabobank. Hoofdspreker was Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. En hoewel hij deels een thuiswedstrijd speelde voor ondernemers had hij toch een goed verhaal en een duidelijke boodschap aan de politiek. Het gaat goed met Nederland ! We zijn een topland ! We doen weer mee in allerlei lijstjes. En dat is belangrijk ! Kern van zijn boodschap was: ondernemersvertrouwen, durf en trots. Trots zijn op je land. Dat uitstralen en optimisme. Allemaal goede dingen, waar we mee verder kunnen. En tegelijk wees hij op het politieke debat, dezer dagen. Uitvergroten van het negativisme. Wat er niet goed gaat.

Volgens de Boer, en ook de aanwezige econoom van de RABO-bank gaat het om het versterken van de structuur van de nationale economie en investeringen. Daarvoor zijn vliegwielen nodig. De Boer noemde vooral het project NL next-level. De Nederlandse economie 2.0. En daar gaat het om. De economie schokbestendig maken, verbouwen naar een circulaire economie. En vol op de export.

De regering en de coalitiepartijen hebben een optimistische toon. Hoewel het herstel zich toont, komt het vooral nog voort uit buitenlandse (externe) marktontwikkelingen. Verder werken aan Nederland vraagt investeringen, draagvlak en een stabiele politiek klimaat. Dat is de uitdaging voor de verkiezingen van maart 2017. Wat de oppositiepartijen nu ook roepen. En voor D66 en het CDA geldt dit in het bijzonder !

Hans de Boer een inspirerende man, en een leider. Afkomstig uit Witmarsum, een dorpje verder dan Arum. Ik voelde gelijk een verbinding. En die bleek er ook te zijn.

delft_lijndun

Citaten ...

Persbericht gemeente Rotterdam
Meer groen licht voor fietsers door warmtesensor
Komende donderdag 22 september wordt de Rotterdamse warmtesensor in gebruik genomen. De warmtesensor meet aan de hand van lichaamswarmte hoeveel fietsers bij het rode licht op Churchillplein staan te wachten. Zijn dat er veel, dan gaat het verkeerslicht langer en vaker op groen. De warmtesensor is de enige in zijn soort in Nederland.
... Een van de grootste frustraties van fietsers is lang wachten voor verkeerslichten.
... De afstelling van verkeerslichten is op ruim 20 plekken verbeterd.
... Slaagt de proef, dan kan het zijn dat meer warmtesensoren in Rotterdam komen.

delft_lijndun

delft_wa_idiotendag.jpg

Redactie herstelderepubliek.wordpress.com
PRINSJESDAG, IDIOTENDAG
De Nationale Idioterie 'Prinsjesdag' is weer voorbij.
Een paar honderd in de haast opgetrommelde dementerende vlaggetjeswapperaars en wat verplicht aangerukte klasjes schoolgaande jeugd vertegenwoordigen de 'rijendik' opgestelde toeschouwers.
We kunnen ons vergapen aan maffe hoedjes op corrupte koppen.
'Het volk' heeft een onwettige 'koninklijke familie' gefaciliteerd met een bepantserde 'glazen koets' van € 12 miljoen. Groot voordeel: we kunnen ze nu HELEMÁÁL zien!

delft_lijndun

delft_stadskantoor.jpg

Herman Rosenberg, redactie AD Delft
Raad gaat niet naar nieuwbouw
De gemeenteraadzaal in het nieuwe stadskantoor in Delft wordt niet in gebruik genomen. De raad vindt een verhuizing te duur. Daarmee neemt de leegstand in het te ruim bemeten complex verder toe.

delft_lijndun

delft_buslijn62.jpg

Joëlle Gooijer, raadslid CU
Wethouder voert motie niet uit ...
Ondanks onze inspanningen zal buslijn 62 met ingang van de nieuwe dienstregeling niet langer langs de verzorgingshuizen Stefanna en Abtswoude rijden. De motie, die de raad op 2 juni aangenomen heeft om dit te voorkomen, heeft de wethouder niet uitgevoerd! De Metropoolregio besloten de OV-plannen ongewijzigd vast te stellen.
... Rover heeft ingestemd met de plannen omdat ze liever kozen voor een half uursdienst, dan voor een langere route.

delft_lijndun

delft_sebastiaansbrug_delft_2016.jpg

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Montreus lelijk voorontwerp nieuwe St. Sebastiaansbrug
... Nou nieuw? Eigenlijk precies dezelfde montreuze brug zoals we nu hebben, maar dan met tram portalen erop en twee meter breder. Een kitscherig helblauw biesje en stalen rekken aan de zijkant.
... De brug kost €25 miljoen, waarvan Delft €10 miljoen (40%) voor zijn rekening neemt. De rest betaalt de provincie Z-H en Haaglanden. Feitelijk had Delft helemaal niets hoeven te betalen want de aanleg van Tramlijn 19 was een in 2006 geheel door Haaglanden gefinancierd project (€126 miljoen).
... Vier voorgaande colleges hebben verschrikkelijk geblunderd in Haaglanden. Ten eerste met GL Rik Grashoff. Toen Anne Koning (PvdA) opgevolgd door Milène Junius (CDA) en nu Lennart Harpe (VVD).
... In geld over de balk smijten excelleren de PvdA/GL, CDA en VVD in Delft al decennia.

delft_lijndun

Tom Zonneveld, raadslid SP
Vorig jaar hebben de SP en Onafhankelijk Delft ervoor gezorgd dat alle werknemers van de gemeente Delft en verbonden partijen niet meer mogen verdienen dan de gemeentesecretaris (€142.000). Aanleiding daarvoor was onder andere het hoge loon van de directeur Spoorzone, die €210.000 per jaar verdient.

... En dan juist op het project Spoorzone vindt wethouder Harpe het prima dat iemand, die werkt voor de gemeente, een veel te hoog loon krijgt, zodat de Delftse belastingbetaler nog meer wordt uitgekleed.

... Zo zou Isidoor Hermans niet in dienst zijn van de gemeente, maar als ZZP'er zijn aangenomen en mag hij dus veel meer verdienen. Zonneveld: "Dit is natuurlijk de grootste onzin. Aanleiding voor het afspreken van de gemeentesecretaris-norm van €142.000 was juist onder andere het topinkomen van de directeur Spoorzone.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 22 september 2016 | 01h29 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Tweets op #raad015
Aad Meuleman op z'n pik getrapt?

delft_cie_20160921_raad015_vz_aad_meuleman.jpg

Oordeel zelf over de 'strakke' aanpak van voorzitter Aad Meuleman
Bekijk onderstaand de gecompileerde video-opnamen van de webcast:
Kennelijk was de man op z'n pik getrapt.
Daarom kreeg ik vanochtend de navolgende sms:

Geplande eindtijd commissie
RV 24:00 uur; daadwerkelijk
23:30 uur! Niet strak? Zielige
tweets van jou veilig achter
computer.

Wel knap hoe de commissie Aad Meuleman een kunstje flikte!
En dat zonder klok!
Keen keld, keen klok?
Kwaliteit van het filmpje niet helemaal 100% gelukt.
Moet ik nog leren, maar de tekst is duidelijk.
harrie fruyt van hertog,
redactie PolitiekDelft.nl

delft_lijndun

Michiel Couzy, redactie Parool Foto: raadszaal met uitzicht op het water.
Lokale belastingen Amsterdam volgend jaar omlaag
Dit maakte wethouder Udo Kock van Financiën woensdagochtend bekend bij de presentatie van de begroting van de gemeente. Bedrijven die veel water verbruiken, zoals horeca en autowasstraten, gaan fors meer rioolheffing betalen. De zeven grootste verbruikers gaan 90.000 euro betalen in plaats van 150 euro.

... De gemeente trekt geld uit voor 300 watertappunten, verspreid over de stad.

delft_lijndun

Griffie gemeente Delft
Verslag overlegvergadering van de commissie Ruimte en Verkeer op dinsdag 20 september
WETHOUDER ONDER VUUR IN RUIMTE EN VERKEER
De SP vindt dat de wethouder moet opstappen als hij de motie die op 2 juni door een raadsmeerderheid werd aangenomen alsnog niet uitvoert. De motie droeg het college en de Delftse delegatie in grote lijnen op om bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) hun teleurstelling te uiten over het voorgenomen besluit om buslijn 62 door Voorhof in te korten. Eind juni reageerde het college in een brief aan de raad dat de discussie met de raad echter geen aanleiding gaf om haar eerdere standpunt over de vervoerplannen en specifiek lijn 62 te wijzigen. 'Wij zullen dan ook geen opvolging geven aan de motie', schreef het college.

PAARDENTRAMS
Het CDA herinnerde de commissieleden eraan dat wethouders hun taak uitvoeren bij de gratie van de raad en dat er geen gekke dingen in de motie stonden. Maar ook als dat wel het geval was geweest, als, volgens het CDA, alle buslijnen vervangen hadden moeten worden door paardentrams, dan nog had de wethouder dat onder de aandacht moeten brengen van de MRDH. Het CDA eiste excuses van wethouder Harpe namens het college. Ook het CDA gebruikte de term 'motie'. Stadsbelangen Delft liet weten dat het niet uitvoeren van een motie niet zonder gevolgen kan blijven.
...
In zijn uitleg over het niet opvolgen van de motie door het college zei hij dat het college daartoe nooit verplicht is, maar dat het college daar altijd goed over moet nadenken. Volgens de wethouder kon het college de motie niet uitvoeren, omdat het college werd gevraagd zich achter het standpunt van de raad te scharen terwijl de reactie van het college al bij de MRDH lag.
...
OPZEGGING
Aan het begin van de vergadering sprak Yousef Ghassemoof, directeur GGZ Weal City, in op het niet-geagendeerde onderwerp opzegging huurcontract Van Bleyswijckstraat 85. De commissie besprak dit onderwerp niet, maar wacht eerst de reactie van het college af op de brief die Ghassemoof naar de gemeente stuurde.

delft_lijndun

Redactie delftsblauwrit.nl
Rij mee met de DelftsBlauwRit!
Op 25 september van dit jaar gaat traditiegetrouw weer de DelftsBlauwRit van start. Oldtimers, klassiekers, cabrio's en hedendaagse automobielen zullen een mooie tocht maken door het Groene Hart van Nederland. Het is een tourtocht waar alle soorten auto's aan mee kunnen doen!
... En natuurlijk finishen wij weer traditiegetrouw op de Markt in Delft.
... De inschrijfkosten bedragen € 100,- per team van 2 personen, voor iedere extra passagier geldt een toeslag van € 20,- per persoon.
... De opbrengst van deze rit wordt ook nu weer besteed aan een of meerdere goede doelen, die Rotary Club Delft Koningsveld steunt.

delft_lijndun

delft_d66_20160922.jpg

Pieter Stienstra, raadslid D66
D66 wil meer ruimte voor innovatie in bouwregels welstand
D66 wil een goed evenwicht tussen het bewaken van de ruimtelijke kwaliteit van Delft en meer ruimte voor innovatie bij het (ver)bouwen in alle delen van de stad.
... Tegelijk bevat het nog steeds voor burgers schimmige algemene beoordelingscriteria en lange lijsten sneltoetscriteria.

delft_lijndun

Bestuur GL
Maarten vos zal zijn woonvisie presenteren op de komende ALV van 5 oktober.

TOP

delft_lijndun
woensdag | 21 september 2016 | 04h03 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_prinsjesdag_2016_poppenkast.jpg

Prinsjesdag 2016 - Politieke Poppenkast

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_hnk_raadszaal_delft.jpg

Achterkamer beslist, verhuist gemeenteraad naar Nieuwe Stadskantoor?

Weblog door Jan Peter de Wit, raadslid OD

Gisteravond werd in het besloten, dat wil zeggen geheime, Fractievoorzittersoverleg gedebatteerd over de verhuizing van de gemeenteraadsvergaderingen van het oude Stadhuis op de Markt naar het Nieuwe Stadskantoor (HNK) in de Spoorzone. Onacceptabel dat dit politiek beladen onderwerp in de achterkamer wordt besproken. Maar sinds D66 de grootste partij is, floreert het achterbakse gekonkel weer als vanouds. Zie notitie HIER. Maar ook VVD portefeuille houder Lennart Harpe durft geen eigen standpunt neer te zetten. De VVD dient pas raadsvoorstellen in als ze zeker weten dat er een meerderheid voor is. Dus eerst voorstellen in de achterkamer in de week leggen. Voorheen werd dit onderwerp gewoon in het openbaar besproken. Zoals in de commissie- en raadsvergadering van februari 2006 toen alle partijen in koor zeiden dat ze in het oude Stadhuis wilden blijven vergaderen. Alleen werd er wel in de nieuwbouw van het HNK rekening mee gehouden dat in de verre toekomst een grote raadszaal mogelijk zou zijn

En nog voordat de bouw geheel klaar is probeert de VVD de gemeenteraad nu toch al naar het Nieuwe Stadskantoor te laten verhuizen. En dat heeft weer te maken met de Motie Harpe 2.0 'Kosten Nieuwe Stadskantoor' (hier) uit september 2007. Daarin staat dat de huisvestingskosten van het nieuwe HNK niet hoger mogen zijn dan de huisvestingskosten van alle toenmalige kantoren bij elkaar. Dat was toen 6,6 miljoen euro per jaar. En ondanks buitensporige indiceringen is het waarschijnlijk erg lastig bij het dalende aantal ambtenaren om aan die Motie Harpe te voldoen. Het is sowieso een uitermate slap uitgangspunt dat als je alle ambtenaren in één gebouw zet, dat het niet voordeliger kan. Maar het prestige van een machtig groot gebouw was voor de VVD, PvdA, GL, D66, Stip en CDA altijd veel belangrijker.

Als het HNK binnenkort helemaal klaar is staat al 20% leeg. Maar dat zal met de automatisering en uitbesteding nog verder oplopen. Die ruimte moet verhuurd worden tegen minimaal de kostprijs van €256 per m2 per jaar. Maar dat bedrag ligt ver boven de huidige marktwaarde. Dus dat gaat niet lukken. Dus probeert VVD wethouder Harpe via de achterkamer de fracties zo gek te krijgen dat ze de raadsvergaderingen en fractiekamers naar het Nieuwe Stadskantoor verhuizen. Dat kost weer €225.000 extra en de exploitatielasten HNK gaan met €70.000/jaar omhoog naar zeker €7,2 miljoen per jaar.

delft_lijndun

Citaten ...

David van Dis, raadslid CDA
Zomerverrassingen (deel 5) Paard van Troje Hotel
Weet u het nog? In december vorig jaar stelden wij verschillende vraagtekens bij de komst van een Student Hotel in de Spoorzone. Lees dat hier nog even terug. Kort gezegd mogen gasten van een Student Hotel alleen een kamer huren voor minimaal een week en maximaal een jaar. Op die manier is er nauwelijks concurrentie voor bestaande hotels, ook niet voor het hotel dat zich nog in het voormalig Legermuseum zal vestigen. Dit is ook zo precies geregeld in het bestemmingsplan.
...
Laten we eens stellen dat er misschien nog wel ruimte is voor een extra regulier hotel in Delft. En dat we daarvoor het bestemmingsplan Spoorzone wijzigen in februari 2017. Dan zouden alle grote hotelketens daarop kunnen inschrijven. Denk aan Van der Valk, NH, Hilton enz. Dan krijgen we misschien eindelijk die grote congreslocatie waar in Delft zo behoefte aan is.
...
Nee. Want het college sluit nog dit kwartaal in 2016 een contract met de ontwikkelaar van het Student Hotel. Die dan dus als enige recht heeft op het ontwikkelen van het mooiste nieuwe plekje Delft. Geen kans voor een andere hotelketen met een beter plan. Het is dan allemaal al weer in de achterkamertjes beklonken en de raad heeft maar 1 keus: ja of ja.

delft_lijndun

Brief van TLN Transport en Logistiek Nederland, Leander Hepp - plannen bevoorrading binnenstad Delft
Het college van burgemeester en wethouders
...
Samengevat
Wat vraagt TLN van u:
- Een nulmeting waarmee overlast en de effecten van het invoeren van venste,tijden objectief in kaait kunnen worden gebracht en doelen ten aanzien van minder en schoner vracht verkeer kunnen worden gekwantificeerd.
- Venstertijden tot 12:00 uur en nog Iiever tussen 18:00 uur 's avonds en 12:00 uur de volgende dag.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 20 september 2016 | 03h31 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_pd20110818_01h20.jpg

Brief door A. Th. van Wissen, Delft.

Delft. 15 september 2016
Geachte leden van de raad,
U heeft via de media de burgers van Delft laten weten dat begin oktober 2016 openbare verhoren zullen plaats vinden betreffende de financiele miskleunen op grote projecten, waarbij ik verwacht dat de oorzaak van de bouw van het driemaal te grote stadskantoor uitgebreid aan de orde zal komen zoals ik gevraagd heb in mijn schrijven/mail van 10 januari 2016, in geboekt onder nummer 2690139, ontvangst de datum 12 januari 2016 waarop ik tot heden nog geen reactie heb op mogen ontvangen.

Als aanvulling op bovengenoemd schrijven wijs ik U er nogmaals op dat het mijn inziens bij de openbare verhoren " onderzoek grote projecten " van wezenlijk belang is dat het personele beleid 1998-2014 aan de orde wordt gesteld, een beleid wat ik zowel schriftelijk als tijdens persoonlijke gesprekken naar voren heb gebracht in de zomer van 2011 met de heren Ernst Damen fractieleider ( PvdA ), Lennart Harpe fractieleider ( VVD ) als ook mevrouw Laura Wytema voormalig raadslid ( D66 ) omdat dit beleid de onderliggende oorzaak is geweest van het bankroet van Delft met als blijvend gedenkteken het driemaal te grote megalomane nieuwe stadskantoor.

Dit personeelsbeleid zouden de raadsleden met hun fracties bespreken, ruim voordat er een definitief ontwerp was van het nieuwe stadskantoor, laat staan een aanbesteding, een moment dat er nog tijd genoeg was om het ontwerp aan te passen zoals met slechts een verdieping is gebeurd, aanpassingen welke in mijn lange loopbaan als ontwikkelaar/bouwer een aantal malen hebben plaats gevonden, zelfs na het slaan van de eerste paal en elke architect als ontwikkelaar/opdrachtgever wel eens overkomt en in niets afwijkt van een reguliere verbouwing.

Ook heb ik deze raadsleden gelijktijdig medegedeeld dat de grond opbrengst van het Spoorzone gebied negatief zou uitvallen door dat de opbrengst van 4,5 ha verkoopbare bouwgrond hooguit 25 miljoen euro bij lange na niet dekkend was ten opzichte van de verwerving, bouwrijp maken en nieuwe infra in het Spoorzone gebied alsmede het kosten verslindende bouwbureau OBS dit in tegenstelling van de gedroomde opbrengst van minstens 225 miljoen euro begroot in 2006 door voormalig wethouder Rick Grashoff die maar liefst 1.525 stuks woningen waarvan 1315 stuks van 160 m2 bvo op dat stukje grond had gepland met een residuele grondwaarde van ca. 150.000,00 euro per woning.

Natuurlijk zal een ieder wel verwijzen naar het politiek gestuurde rapport vol met opgeklopte bedragen en idiote aanname,s van Ernst & Young met het voorgesorteerde doel om de bouw van het stadskantoor ten kosten van alles te laten door gaan waarbij het college/politiek Delft bewust de 800 stuks boventallige/overtollige fte ambtenaren excl. ingehuurde uitzendkrachten buiten de opdracht heeft gelaten.

Met de door mij aangereikte blote werkelijkheid ( zie Delft op Zondag van 24 juli 2011 ) had de meerderheid van politiek Delft keihard op de rem moeten trappen, maar in plaats daarvan heeft politiek Delft horende doof en ziende blind met voormalig wethouder Lucas Vokurka ( D66 ) als onverantwoordelijk wethouder voorop daarin aangevuurd door de heren Damen en Harpe bewust juist een vlucht naar voren gemaakt richting bankroet.

Wrang voor de Delftse bevolking is wel, dat mijn gelijk achteraf wordt bevestigd door het in hoog tempo terug brengen van de idiote hoeveelheid van 1.500 fte ambtenaren naar 685 fte norm ambtenaren afgedwongen door de curatoren van Provincie/Rijk, een bewijs dat de 800 boventallige/overbodige ambtenaren de echte oorzaak zijn geweest van het bankroet van Delft ook al omdat door het praktisch halveren van de loonlasten de begroting in korte tijd weer sluitend gemaakt kon worden, geholpen overigens door een boekhoudkundige truc waarbij ook nog eens ca. 80 miljoen euro schuld aan de staat buiten de verlies en winst rekening kan/mag blijven en afbetaald mag/moet worden tot " 2096 " via een Griekse betalingstermijn regeling.

Omdat het college van B&W onder aansturing van thans wethouder Lennart Harpe ( VVD ), die nog steeds in diepe laden op zoek is naar een paar simpele Rijks norm cijfers om aan te tonen dat het stadskantoor helemaal niet te groot is, doe ik U nogmaals en voor Uw gemak het simpele rekensommetje toekomen van de vloeroppervlakten van het nieuwe stadskantoor toekomen met als uitgangspunt 7 m2 bvo per gebruiker met een aanwezigheidsfactor van ca. 65% exclusief de reductie factor t.b.v. het nieuwe werken.
-700 fte ambtenaar x 7 m2 bvo = 4.900 m2 x 65% aanwezigheidsfactor. = 3.300 m2 bvo
- verkeers-, sanitaire-en vergaderruimten, coffee corner x 30% = 1.000 m2 bvo
- archief = 400 m2 bvo
- kantine- restaurant. = 350 m2 bvo
- publiekshal begane grond. = 2.000 m2 bvo
- bestuurskamers B&W incl. assistentie en vergaderkamers. = 300 m2 bvo
- technische ruimten. = 150 m2 bvo
- fietsenstalling. = 300 m2 bvo
-----------------
- totaal volgens Rijksnormen = 7.800 m 2 bvo

Beschikbare kantoor m2 bvo na oplevering ca. 24.000 m2 bvo, waarvan ruim 16.000 m2 reserve/overbodige ruimten, waar gemakkelijk 14 stuks complete basisscholen of 250 stuks Poptahof flats in passen om maar iets te noemen, een kantoor zonder ook maar 1 parkeerplaats volgens de ECB normen.

Er van uit gaande dat bovenstaande wordt vastgelegd in het " onderzoek grote projecten " alsmede de antwoorden van de verantwoordelijken uitgebreid worden vermeld zodat de echte oorzaak " het krankzinnige personeelsbeleid " van het bankroet van Delft van onder het tapijt wordt weggehaald en dit via de slotconclusie van de commissie de landelijke media en de Delftse bevolking zal bereiken en niet via ondergetekende als burger van Delft, Hoogachtend, A.Th.van Wissen, Delft.

delft_lijndun

Citaten ...

Delft Papsouwselaan hoek Troelstralaan met fietsonvriendelijk stoplicht
Fietsstoplicht Papsouwselaan hoek Troelstralaan zou wat fietsvriendelijker moeten zijn. Een wachttijd van 15 seconden is acceptabel, hier het viervoudige, de maximum norm.

Redactie verkeersnet.nl
Uitschakelen verkeerslichten verbetert doorstroming fietsers
Amsterdam onderzoekt verschillende mogelijkheden om de doorstroming van fietsers te bevorderen. Daaronder ook het uitschakelen van verkeerslichten. Een proef op het Alexanderplein pakt positief uit.
Het Alexanderplein is een van de drukkere fietskruispunten in de stad. Met name tijdens de ochtendspits zijn er lange fietswachtrijen.

delft_lijndun

delft_delfia_voetbal_burgemeester_en_martin.jpg

Jolanda Gaal, raadslid OD
Delfia en de Buitenhof
Afgelopen zondag de 18e september om 11.00 uur, klonk het startsignaal bij Delfia, voetbalvereniging. Vele vrijwilligers en het Can I Dream team, hadden zich ingespannen om binnen drie weken een gigantisch goed georganiseerd toernooi te laten plaatsvinden. Martin Stoelinga en onze nieuwe burgemeester Marja van Bijsterveld, waren ook van de partij.
Can we dream, dat dit het begin is van een hernieuwde start, om de buitenhof weer een stuk leefbaarder te krijgen en te houden.

delft_lijndun

bestuur VVD Delft
Meedenken over wonen in Delft?
Kom naar het politiek café woonvisie, aanstaande woensdag vanaf 20.00 uur in Café Einstein (Spoorsingel 24).
Delft maakt zich op voor het invullen van een woonvisie. Graag nodigen wij u uit om mee te praten en suggesties aan de fractie aan te reiken! Naast raadslid Hatte van der Woude en commissielid Ruud Lek zal ook wethouder Lennart Harpe aanwezig zijn. Bij het bespreken van de toekomstige woonvisie komen in ieder geval de volgende vragen aan de orde:
Gezelligheid: waar moeten de studenten wonen?
Nieuwbouw in Delft: waaraan is nu echt behoefte?
Wat is de relatie tussen lekker wonen, veel sociale woningbouw en openbare orde?
Wilt u zich voobereiden, dan kunt u de eerder verschenen Startnotitie voor de woonvisie lezen.
Op woensdag 21 september is vanaf 19:30 uur de ontvangst in Café Einstein (Spoorsingel 24), zodat wij om 20:00 uur kunnen starten met de discussie.
Iedereen is welkom, u hoeft geen VVD-lid te zijn. Uiteraard is toegang gratis.

delft_lijndun

J.M. van Bijsterveldt-Vliegendhart, college van burgemeester en wethouders van Delf
portefeuille van de burgemeester
... In onze vergadering van 13 september hebben wij besloten dat het onderdeel Communicatie binnen de portefeuille van de burgemeester wordt ondergebracht. De portefeuille van de burgemeester bestaat uit Openbare Orde en Veiligheid, Internationaal beleid en Communicatie.

delft_lijndun

Redactie topdelftdesign.nl
Stadsgesprek over Delft en de regionale investeringsagenda
Met Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer en anderen
op 21-09-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

TOP

delft_lijndun
maandag | 19 september 2016 | 02h29 | week 39 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_financiele_terroristen_delft1.jpg

Vlnr dit zijn de veroorzakers van het grote Delftse bankroet. Burgemeester Bas Verkerk VVD, Rik Grashoff GroenLinks, Jan Torenstra PvdA en Anne Koning PvdA.

Raadsonderzoek is €81.000 verspillen aan Talkshow met oud-wethouders

Weblog door Jan Peter de Wit, raadslid OD

Het vorige raadsledenonderzoek naar de Drie Grote Mislukkingen van de voorgaande college's was al flut. Financiële drama's van de Spoorzone, Harnaschpolder en Sebastiaansbrug. Onder leiding van SP akela Lieke van Rossum maakte het sjieke bureau Policy Research Company (PRC) voor €114.000 een dik rapport. Op de dag dat onder veel bombarie SP voorzitter Van Rossum het dikke PRC rapport in de Raad presenteerde, werd ze gelijk door haar eigen SP fractie onderuit geschoffeld. Zo gaat dat onder echte Stalinisten. Zoals gewoonlijk had de SP fractie nog eindeloos veel pietluttige vragen. De lessen voor de toekomst waren nog niet klaar.

Eigenlijk wilde de oppositie een echte zware Raadsenquête. Ik wilde wel meedoen om die oud-PvdA-GL-VVD-schurken-wethouders publiekelijk eens flink aan de schandpaal te nagelen. Maar dat was uiteraard totaal niet de bedoeling. Dus kwam de GristenUnie met een slap aftreksel om in een RTL4 achtige Talkshow setting gezellig te zwetsen met de oud bestuurders over vroeger (toen alles koek en ei leek). Het Grote Stappen Voorwaarts MediaForum spectakel van de geweldige 16 jaar PvdA leiderschap in Delft. Die show moet natuurlijk goed voorbereid worden met extern ingehuurde dure showmasters. Buro Necker van Neam moet alles weer erg spannend maken. Dus wordt alles volledig in de achterkamertjes op poten gezet. Alles vrijblijvend en zonder vorm van afrekening. Deze Fake-opzet kan natuurlijk niet. In strijd met de (rechts)Orde. Maar griffier Raymond Jeene, alias Joost de Draaier vindt alles goed, want de meerderheid wil het zo.

En zo wordt er al weer €114.000 plus €81.000 is €195.000 uitgegeven aan iets dat iedereen al weet. Daar kan je heel wat leuke ander dingen mee doen, zoals jarenlang Delfia of de fietsenstalling aan de Oude Langendijk openhouden. In januari 2017 moet alles klaar zijn. Voor de landelijke verkiezingen. Het gaat ook in Delft vooral om zelf-promotie en propaganda en de burger hersenspoelen. Ik volg deze 'Koe in z'n Hol Kijken' show wel van een afstandje.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_show_image.jpg

Redactie infrasite.nl
Truck Platooning Praktijktesten openbare weg van start
Het Nederlandse bedrijfsleven wil graag aan de slag met truck platooning. TLN en Rijkswaterstaat gaven 15 september 2016 in BNR nieuwsradio aan dat zij binnen nu en een jaar in de praktijk testen willen doen met vervoer van goederen door elektronisch verbonden vrachtwagens die op korte afstand van elkaar over de snelweg rijden.

delft_lijndun

delft_waves_of_hope_logo.jpg

Sabine Doevendans, redactie AD Delft
Nieuwe korte film gaat 'de tongen losmaken'
Delft speelt deze maand voor decor in de nieuwe korte film Waves of Hope, een drama van Theodor van der Lans over de vluchtelingenproblematiek. ,,Het maakt ongetwijfeld een hoop tongen los."
... Het verhaal gaat over de succesvolle advocate Sara Wittenburg, gespeeld door de Delftse actrice Judith Hofstede, die te maken krijgt met een lastige zaak over asielrechtprocedures.
... Het resultaat wordt wereldwijd vertoond op verschillende filmfestivals. ,,Ik denk dat dat de beste manier is om bekendheid te verwerven", zegt Van der Lans. ,,Het vergroot de kans dat ik in de toekomst met meer van dit soort projecten aan de slag kan. Filmen is mijn grote passie.

delft_lijndun

delft_judith_hofstede.jpg

Redactie Delft op Zondag
Hemd van het lijf Judith Hofstede
De Delftse theatermaakster Judith Hofstede (41) werkte deze week met cast en crew aan de korte film 'Waves of Hope' waarvan ze het scenario schreef en waarin ze de hoofdrol vertolkt.
...
7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"... zou ik ervoor zorgen dat er niet zoveel gekort wordt op cultuur en bijvoorbeeld initiatieven als het onze steunen. Daarnaast zou ik begrotingsfouten niet op burgers afwentelen. Ten slotte vind ik het bijzonder dat er wel 2,2 miljoen euro vrijgemaakt kan worden voor de beveiliging van Het Straatje van Vermeer, terwijl Nusantara moest sluiten."

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!