delft_lijndun
zondag | 28 augustus 2016 | 01h53 | week 35 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_buitenwatersloot_000_dames _op_surfplanken_zonder_zeil_20160827153300.jpg

Surfplank zonder zeil
Delft, Buitenwatersloot. De dames op deze zeilplanken zijn peddelend op weg naar het Oosteinde. Het is een kwestie van je evenwicht goed bewaren en je blijft overeind staan hoorde ik. Simpel gezegd: hou het het zwaartepunt binnen het steunvlak en je blijft in balans.
harrie fruyt van hertog

TOP

delft_lijndun
donderdag | 26 augustus 2016 | 01h27 | week 35 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_prinsenkelder.jpg

Restaurant de-prinsenkelder.nl

Zomerverrassingen (deel 4): Wéér geld naar Prinsenhof

Weblog door David van Dis, raadslid CDA

Het komt vaak voor dat colleges tijdens het zomerreces nog belangrijke brieven sturen aan de gemeenteraad. Op die manier kunnen vervelende mededelingen niet meer snel worden besproken in gemeenteraadsvergaderingen en is de hoop dat eventuele ophef snel weer verdwijnt.

Dit gebeurt ook in Delft, daarom een zomerserie om tijdens het reces toch op de hoogte te blijven van alles wat er in Delft gebeurt, vandaag deel 4: Wéér geld naar het Prinsenhof

In de week na de start van het reces, ontving de raad een brief van het college over de aankoop van het restaurant De Prinsenkelder voor 180.000 euro. Het Algemeen Dagblad had hierover een week eerder al over bericht.

Het college schrijft dat de aankoop van een restaurant voor het Prinsenhof nodig is om een hoogwaardige ontvangst en service voor het museum te creëren. Dat kan wel zo zijn, maar met de gemeenteraad is hierover nooit overlegd. Wel over de 2,2 miljoen euro die al eerder nodig was om de beveiliging van het museum op orde te krijgen. Daarnaast loopt er nog een onderzoek (kosten: 87.500 euro) naar een ruimtelijke visie op de toekomst van het Prinsenhof. Wat als uit dat onderzoek blijkt dat de aankoop van een restaurant helemaal niet zo handig is? Én er loopt nog een onderzoek naar hoe het toch kon dat er opeens 2,2 miljoen euro nodig was, we weten in ieder geval dat de interne controle bij het Prinsenhof -om het zacht uit te drukken- niet echt goed is.

Waarom wordt er dan nu toch al 180.000 euro uitgegeven? En waarom mag de gemeenteraad hier niet over meepraten? Het college stelt dat de dekking voor deze uitgave komt uit de verkoop van Lambert van Meerten. Maar dat is bij de verkoop van Lambert van Meerten helemaal niet gemeld. Het geld zit in de algemene reserve. Als je daar geld wil uithalen, moet de gemeenteraad toestemming geven. Dat doet de raad voor deze 180.000 euro op 10 november. Dat is 9 dagen nadat de Prinsenkelder leeg moet worden opgeleverd. Oftewel: de raad heeft er dan niks meer over te zeggen, opnieuw staat de raad buitenspel.

Ook over deze Zomerverrassing, is het laatste woord nog niet gezegd.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_port_of_rotterdam.jpg

portofrotterdam.com
World Port Days
...
The 39th edition of the World Port Days will be held on 2, 3 and 4 September 2016. The theme of this year is The Smartest Port.

delft_lijndun

delft_tiny_house.jpg

oneworld.nl
Zelfvoorzienend leven in een minihuisje
Een piepklein huisje van nog geen twintig vierkante meter en dan ook nog eens volledig zelfvoorzienend. Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om in een 'tiny house' te wonen. Goed voor het milieu, je portemonnee en het biedt ook nog eens veel vrijheid.

delft_lijndun

delft_inloggen_in_het_bsn_domein.jpg

rijksoverheid.nl
Met identiteitskaart, bankpas of app inloggen bij de overheid

delft_lijndun

delft_doris_derksen_dp.jpg

Jantine van den Hoven, redactie
Delftenaar van de week Doris Derksen: ‘Je moet laten zien dat je weet waar je het over hebt’
In deze week van de OWee kiezen we natuurlijk een student uit als Delftenaar van de Week. Wel een bijzondere: raadslid Dorris Derksen (23). “Als nieuwe student voel je je niet snel verloren in Delft.” In 2010 kwam een toen 17-jarige Dorris Derksen vanuit Groningen naar Delft voor Bouwkunde. Ze deed mee aan de OWee en koos er bewust voor om niet bij een studentenvereniging te gaan. Ook zonder vereniging leer je snel mensen kennen, hoor.

delft_lijndun

delft_willy_tiekstra_20150720.jpg

Persbericht
Willy Tiekstra voorzitter PvdA Delft

Met ingang van 22 augustus is Willy Tiekstra de nieuwe voorzitter van de PvdA-fractie in de Delftse Gemeenteraad. Willy volgt Ernst Damen op, die de fractie vanaf 2010 leidde. Ernst blijft wel deel uitmaken van de fractie.
...
Willy Tiekstra maakt sinds 2015 deel uit van de fractie: aanvankelijk als commissielid / niet-raadslid en vanaf 28 april van dit jaar als raadslid. Daarnaast is zij als zelfstandig adviseur werkzaam binnen het sociaal domein en is zij voorzitter van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf Gasthuis.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 25 augustus 2016 | 03h47 | week 35 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_reinier_de_graafweg_restant_bethelgebouw_20160824144948.jpg

Sloop B-gebouw bijna voltooid
Delft. Het voormalig Bethelgebouw aan de Reinier de Graafweg is niet meer. Een hoopje puin rest nog.

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_oogstfeest_kinderboerderij_tanthof.jpg

PERSVERSLAG.
GESLAAGD OOGSFEEST OP KINDERBOERDERIJ TANTHOF.


Met meer dan 800 bezoekers en boven verwachting mooi weer is het oogstfeest afgelopen zaterdag op de kinderboerderij Tanthof - mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers - meer dan geslaagd te noemen.

Vooral het gratis ponyrijden voor kinderen tot en met 7 jaar was zo’n succes dat de vier ponys af en toe rust moest worden gegund.

De tent van scouting Marco Polo met onder meer armbandjes maken, figuren bouwen met satéprikkers en broodje bakken boven een kampvuur zat constant vol. Ook de Oud Hollandse spelletjes en het springkussen vonden veel aftrek.

De Kindertuinen hadden zoveel belangstelling, dat de bloemen voor de bloemstukjes rond 2 uur op waren, hoewel er een groot pakket door de kinderboerderij was ingekocht. Met verder stands van de Papaver, de IVN en mooie aquarellen, imker Martin Pool, het Repaircafé en natuurlijk een stand van de kinderboerderij zelf voor het werven van vrijwilligers, donateurs en adoptanten voor de dieren van de kinderboerderij, was er voor elk wat wils.

Ter versterking van de inwendige mens en kind kon men terecht voor wafels bij de imker, pannenkoekjes bij de dames Wil en Joke van het wijkcentrum, ijs, limonades, popcorn en suikerspin van de kinderboerderij zelf en als uitsmijter overheerlijke koffie via de Koffiecaravan van jongeren van De Border.

Na deze geslaagde dag is men intussen weer volop bezig met de voorbereidingen van de Burendag op zaterdag 24 september, wanneer er naast het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, ook weer spelletjes voor kinderen zullen zijn, een speurtocht met prijzen en een rommelmarkt voor kinderen en hun ouders. Vrijwilligers voor werkzaamheden en deelnemers voor de markt kunnen zich melden via kinderboerderijtanthof@gmail.com of op de kinderboerderij zelf bij de beheerder.
Bron: email Henk den Boer.

delft_lijndun

Peter van de Stadt, redactie AD Delft
Vermeer Centrum zoekt mensen voor jubileum
Vermeer Centrum Delft bestaat in 2017 tien jaar. Om dat jubileum luister bij te zetten, is het centrum van plan om op de tweede verdieping een nieuwe expositie te realiseren. ,,Om dat te verwezenlijken, zijn we nu op zoek naar vrijwilligers'', stelt Herman Weyers, directeur van Stichting Vermeer Centrum Delft.
... Weyers zoekt mensen 'van jong en oud', die in hun vrije tijd mee willen denken, schrijven, zoeken en maken.

delft_lijndun

Martin Stoelinga, raadslid OD
Initiatief voorstel van Onafhankelijk Delft
... Daarom dragen wij het college op om ons initiatief op te volgen en zo onze toegangsoort van Delft, de Oostpoort, met de nieuwste moderne ledverlichting, te sieren en te eren.

delft_lijndun

delft_gemeente_kantoor_de_rode_haan_delft.jpg

De andere grote blunder van GroenLinks wethouder Grashoff was een kantoor boven de brandweer kazerne bouwen.

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Kosten leegstand van gemeentelijk kantoor boven de Brandweer?
Het viel mij op dat het kantoor “de Rode Haan” boven de brandweer kazerne al een tijdje Te Huur staat.
... mislukte bouwprocedure van toenmalig GroenLinks wethouder Grashoff
... Nu staat het kantoor van 6000m2 Westlandseweg 2-40 leeg.
... Waarom staat dit totaal nutteloze gemeentelijke kantoor pand De Rode Haan ‘te huur’ en niet “te koop”?
... Denkt het college dat het bevorderlijk is voor de verhuur van de ‘Rode Haan” als er een studentenhuisvesting en asielzoekerscentrum vlak naast gevestigd worden,

delft_lijndun

College van B&W: ontwikkeling Kruisstraat 71.pdf
Ontwikkeling Kruisstraat 71
Het college van b&w en ontwikkelaar Kruisstraat Delft BV hebben in de afgelopen weken intensief en constructief overleg gevoerd over een alternatief bouwplan voor de locatie Kruisstraat 71. Deze overleggen hadden als doel te komen tot een plan dat past bij de diverse wensen zoals uitgesproken tijdens de commissievergadering op 21 juni jongstleden.
...
Uiteindelijk hebben de onderhandelingen geleid tot een akkoord, waarbij de gemeente € 375.000,- (inclusief PM-kosten) bijdraagt aan de vergoeding van de verminderde grondwaarde voor de ontwikkelaar.

delft_lijndun

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 23 augustus 2016 | 01h20 | week 35 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_kerdy_van_vuuren_martin_stoelinga.jpg

Martin Stoelinga, raadslid OD
Speech Martin Stoelinga “Delft by Night”
•Deze korte zin geeft alles prijs.
•Onze mooie stad Delft die wij en velen op de wereld vooral bij daglicht kennen.
•De stad van blauw en kunst, gesmeed tot een begripvol huwelijk.
•Wij lopen, fietsen, varen of rijden door dit fantastisch levend monument!
•Een monument van het verleden, maar ook van een reis door de tijd naar het nu...
•Zo kom ik bij jou Kerdy van Vuuren.
•Wie kent jou niet?
•Een autodidact kunstenares met het mooie hart in de penseel.
•Jou schilderijen en ander werk beroeren niet alleen onze Delftse ziel, maar ook die van velen buiten onze stadsgrens.
•En dan nu.....
•De geboorte van nieuw levenswerk!
•Nog heet van de verf, explosief en kleurrijk als een regenboog in de nacht.
•Elke keer verras jij ons met jou ontembare fantasie en vakvrouwschap.
•Jij betovert ons wederom met een prachtige expositie, waarin verleden heden en toekomst vrijgelaten wordt en zo de nacht het licht van de dag geeft..
•Onbevangen, doeltreffend en zonder angst, breng jij ons het kleurenspel van eeuwen in een nieuwe jas.
•Kerdy van Vuuren, mooi mens...
•Jij bent een Delftse met het regebooghart op de juiste plek.
•Daarom ben ik trots dat ik deze expositie mag openen..
Dames en Heren...
Geniet....
DELFT BY NIGHT

delft_lijndun

delft_arsenaal_delft.jpg

Djenna Perreijn, auteur
ALLURE IN OUD DELFTS ARSENAAL
De plannen liggen nog niet helemaal vast, omdat nog wordt onderhandeld met mogelijke uitbaters. De nieuwe eigenaar, Driestar B.V. uit Utrecht, hoopte inmiddels al een akkoord bereikt te hebben. ,,Het gaat iets trager dan gehoopt. We hadden hogere verwachtingen van de markt", vertelt Hessel Vonk van de investeringsmaatschappij. ,,Er zijn dus wat haken en ogen. Wij willen een vooruitstrevende exploitant die de combinatie van hotel en restaurant belangrijk vindt. Maar de grotere hotels geven de prioriteit aan hun kamers en de rest, zoals het restaurant, is dan het ondergeschoven kindje."

delft_lijndun

Sjoerd Hartholt, redacteur Binnenlands Bestuur
’s-Hertogenbosch gaat als eerste grote gemeente het gemeentelijke vastgoed in 3D laten uittekenen. Dat meldt Kennisplatform Bouwstenen voor Sociaal. De aanleiding voor de omslag is een actualisatie van verouderde meerjarenplanningen.

delft_lijndun

L. Beijen, voorzitter en A.P. Oostdijk, secretaris referendum kamer Delft
Aan de gemeenteraad van Delft
Betreft: overwegingen naar aanleiding van de ervaringen bij het referendumverzoek "Geen AZC in Delft"

delft_lijndun

delft_markt_owee_2016_openingsfeest.jpg

Matthias Floor, commissielid STIP
Welkom in Delft lichting 2016!
De OntvangstWeek 2016 is in volle gang! Deze week verwelkomt Delft duizenden nieuwe studenten. In de OWEE komen deze nieuwe Delftenaren alles te weten over de TU Delft, het studentenleven en de stad.

TOP

delft_lijndun
maandag | 22 augustus 2016 | 06h20 | week 35 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Schilderijtje ophangen, kosten 2,2 miljoen euro

Weblog door harrie fruyt van hertog

STIP wethouder Ferrie Föster schrijft vol trots over het ophangen van het Straatje van Vermeer. De tentoonstelling was volgens Föster een daverend succes, meer dan 56.000 mensen bezochten museum Prinsenhof. Welk succes wordt gemeten is mij niet duidelijk. Een spin-off zie ik even zo gauw niet. Hooguit de horeca en winkels. De tien euro entree dekt de kosten van verre. De inwoners van Delft in plaats van belanghebbende ondernemers mogen de tekorten middels te hoge belastingen financieren. Niet zeuren, de bevolking is de politiek er dankbaar voor.

delft_lijndun

Citaten ...

Persbericht Gemeente Delft
Ontmoet en groet de nieuwe burgemeester


Marja van Bijsterveldt, de nieuwe burgemeester van Delft, wil graag kennismaken met de inwoners van de stad. Ze begint haar kennismaking in het stadhuis op de Markt. Op zaterdag 3 september zijn alle Delvenaren en Delftenaren uitgenodigd om de burgemeester te ontmoeten. U bent van harte welkom tussen 9.30 en 12.00 uur voor een praatje en een kopje koffie, of alleen maar even kennismaken. Om 10.45 uur spreekt de burgmeester de aanwezigen toe. De burgemeester hoopt die dag al veel inwoners persoonlijk te mogen begroeten. Deze ochtend vormt de start van een intensieve kennismakingsperiode van 100 dagen. Meer informatie daarover leest u volgende week in de Stadskrant en op www.delft.nl.

delft_lijndun

Persbericht Gemeente Delft
Installatie nieuwe burgemeester


Marja van Bijsterveldt wordt op vrijdag 2 september tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Delft.

Deze openbare vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal in het stadhuis op de Markt. Marja van Bijsterveldt wordt beëdigd door de Commissaris van de Koning Jaap Smit. Daarnaast zal de nieuwe burgemeester worden toegesproken door verschillende sprekers.

Het bijwonen van de vergadering is door de beperkte ruimte in de raadszaal niet mogelijk voor mensen zonder uitnodiging. De vergadering kan rechtstreeks thuis worden bekeken via http://webcast.nl/delft.

delft_lijndun

delft_ferrie_foster_stip_20160800.jpg

Ferrie Föster, wethouder STIP
In Delft gebeurt het
We zijn alweer ruim halverwege deze bestuursperiode, waarin ik namens STIP wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening van onze mooie stad mag zijn. Ik vind het een ontzettend leuke en eervolle baan en ik geef jullie graag een update over mijn ervaringen tot nu toe.

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!