delft_lijndun
vrijdag | 19 augustus 2016 | 02h36 | week 34 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Redactie AD Delft
Foodtruck en speciaalzaak bij Delft Serveert
... Naar lokale foodtrucks wordt nog gezocht. "We hebben plaats voor twee of drie foodtrucks en we zijn al wel met een aantal eigenaren in gesprek", zegt Verbeek. "We worden geen foodtruckfestival, maar we willen wel inspelen op die trend."

delft_lijndun

Bart Smals, raadslid VVD
Schaf het Delftse referendum af
...
De politiek moet doen waarvoor ze zijn aangesteld: naar beste eer en geweten, alle belangen afwegend, de stad besturen. Als je als politicus dat niet wil of kan, moet je je afvragen of je op de juiste plek zit. En als de politiek het niet goed doet, hebben de bewoners van Delft elke vier jaar de kans ze weg te sturen.

delft_lijndun

Burgerbrief: klacht over de klachtenafhandeling van de gemeente Delft.pdf
Klacht C.G. van der Ploeg over de klachtenafhandeling van Delft
... Mijn klacht beteft het disproportioneel en grievend optreden op 17 mei 2016 van de "controleurs" jegens mij persoonlijk: ik ben als 69-jarige Delftse burger, die nog nooit met Justitie in aanralcing is geweest gearresteerd, gevangen gezet en voor hondcrden Euro's beboet.

delft_lijndun

Burgerbrief: verzoek om bemiddeling inzake dreiging met dwangsom en geschil over vloerontluchting.pdf
Dreiging met dwangsom en geschil over vloerontluchting.
Wim van der Wekken

delft_lijndun

delft_oogstmachine_eendenkroos.jpg

Oogstmachie eendenkroos.

Laura Kroet, redactie AD Delft
Meldingen over kroos zijn welkom
... Maar door de klimaatverandering wordt er de komende zomers veel meer kroos verwacht. Reden voor het schap om samen met de gemeente naar een oplossing te kijken. Volgende zomer moet er een structurele aanpak tegen kroos zijn, als het aan Delfland ligt.

delft_lijndun

Martin Stoelinga, raadslid OD
Zondag opent Stoelinga expositie “Delft by night”
Bij Hotel Johannes Vermeer is van 21 augustus tot en met 3 september een expositie te zien waarbij de schilderijen een beeld van Delft door een gekleurde nachtbril geven.
De expositie Delft by Night wordt zondag 21 augustus om 13.00 uur geopend door raadslid Martin Stoelinga. Voor het hotel aan de Molslaan 18 is dan de terrasboot afgemeerd. De expositie blijft tot en met 3 september te zien.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 18 augustus 2016 | 04h31 | week 34 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_delftsehout.jpg

stadsbelangendelft.nl - Raad destijds juist geïnformeerd?

Weblog door Aad Meuleman

Volgens het AD gaat het geplande groot paviljoen in de Delftse Hout niet door. De twee ondernemers blazen het plan af vanwege het nabij gelegen naaktstrand.

De ondernemers die het paviljoen wilde exploiteren, blijken destijds een voorwaarde aan de gemeente te hebben gesteld, namelijk geen naaktrecreatie pal naast de horecaonderneming met terras.

Destijds beoogde het college dat het naaktstrand weg moest vanwege ongewenste activiteiten rond het naaktstrand. Het had helemaal niets te maken met het toekomstige paviljoen. Nu lijkt het erop, dat het naaktstrand wel degelijk een rol heeft gespeeld om een paviljoen op deze plek te kunnen realiseren.

Dat vraagt om nader uitleg van het college. Stadsbelangen Delft heeft het college om een reactie gevraagd.

delft_lijndun

Citaten ...

Sjoerd Hartholt, redacteur Binnenlands Bestuur
Gemeente hoeft info over wachtgeld niet te geven
De Raad van State (RvS) heeft gemeente Tholen in het gelijk gesteld bij een rechtszaak over de openbaarmaking van wachtgelden van oud-bestuurders. De gemeente hoeft privacygevoelige wachtgeldgegevens niet te geven aan een inwoner die daar in een WOB-verzoek om vroeg.

delft_lijndun

Peter van de Stadt, redactie AD Delft
Boetes voor naaktrecreatie echt onzinnig
Het hoger beroep van Delftse naturisten bij het gerechtshof, over boetes voor naaktloperij in de Delftse Hout is uitgesteld. 'Vanwege persoonlijke omstandigheden van onze advocaat Gerard Spong'.

delft_lijndun

Redactie Omroep West
Haagse politie slingert pizzakoeriers op de bon
De wijkagent van de Haagse wijk Valkenbos heeft de afgelopen weken pizzakoeriers nauwlettend in de gaten gehouden. In een week tijd heeft de agent 35 bezorgers bekeurd, schrijft de wijkagent op Twitter. De bezorgers van een warme hap zouden zich schuldig maken aan gevaarlijk rijgedrag.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 16 augustus 2016 | 04h52 | week 34 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_oude_langendijk_000_fietsenstalling_marcel_20160813173513.jpg

harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl
Afgelopen zaterdag bewaakten opnieuw vrijwilligers de fietsenstalling op de Oude Langendijk. Ik sprak met Marcel, die al vanaf negen uur 's ochtends en later samen met een ander aanwezig was geweest. Deze week volgt er een gesprek met de gemeente Delft. Mooi zou zijn als de vrijwilligers het bewakershuisje om niet mogen gebruiken. Ivo Sonneveld, lid van de Stichting Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) voor de Oude Langendijk liet weten belang te zien bij een bewaakte stalling. Wordt vervolgd.

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_nova_bike.jpg

Redactie Delta TU-Delft
A short circuit disrupts the Nova Electric Team's goals in Assen
...
"We are making the best of the time we have amongst the other teams, which we would like to thank for their help and support," the team wrote on their Facebook page. "We are looking forward to the next opportunity and will continue to work at making our first meters on the track!"

delft_lijndun

delft_sportindelft.jpg

Gemeente Delft
NK tennis, EK karate, Olympic Experience, NK beach korfbal en beach tennis, EK waterpolo – een kleine greep uit sportevents om de hoek. En hoe staat het met sporten in Delft? Mindmapper Hans Buskes schetst het Delftse sportklimaat in een – interactieve – mindmap.

delft_lijndun

Herman Rosenberg, redactie AD Delft
Forse kritiek op 'piepend en krakend sportbeleid'
Het gaat niet goed met de sportbeoefening in Delft. De stad geeft hieraan het minste uit van álle Nederlandse gemeenten. En dus is het tijd voor actie, vinden Delftenaar Hans Buskes en lokale sportverenigingen.
... Hij stelt vast dat Delft 35 euro per jaar per inwoner uitgeeft aan sport. Het gemidelde in Nederland ligt echter twee keer zo hoog.
... Het kan verkeren: van sportgemeente 2008 tot gemeente die in 2016 stijf onderaan bungelt als het gaat om de sportinvestering per inwoner.

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!