delft_lijndun
zaterdag | 13 augustus 2016 | 03h48 | week 33 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_boom_westplantsoen.jpg

Gemeente Delft
De monumentale vleugelnoot aan het Westplantsoen wordt niet gekapt, maar flink gesnoeid. Daarmee kan de boom nog 10 jaar mee.
... Op 1 augustus is de boom nader onderzocht. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de boom behouden kan blijven door flink te snoeien. Dat gebeurt zo snel mogelijk, waarschijnlijk volgende week al. Ook wordt geprobeerd met de tak aan de oostzijde van de boom een natuurlijke verankering te creëren.

delft_lijndun

Redactie AD Delft
Kroon houdt ludieke actie bij fietsenstalling nog even vol
De gratis fietsenstalling aan de Oude Langedijk wordt vandaag, op marktdag, en op zaterdag weer bewaakt. Delftenaar Ronald Kroon heeft daartoe het initiatief genomen en heeft inmiddels twee andere vrijwilligers gevonden die hem erbij helpen.
...
De gemeente Delft laat weten geen bezwaar tegen het initiatief van Kroon te hebben. "Wij beschouwen het als een ludieke actie en wachten af of deze actie een vervolg krijgt." Kroon vroeg de gemeente al twee keer de sleutel van het kantoortje van de Biesieklette, maar kreeg die tot dusver niet. "Deze week heb ik opnieuw contact gehad. Ik hoop op een oplossing voor de lange termijn."
...
De gemeente zegt open te staan voor initiatieven vanuit de stad. Mits hiervoor voldoende draagvlak en perspectief is.

delft_lijndun

Burgerbrief: fietsenstalling Oude Langendijk.pdf
Delft, 12 augustus 2016.
Beste leden van de gemeenteraad,

Sinds 1 juli jl. is de toezicht bij de fietsenstalling op de Oude Langendijk vanwege bezuinigingen verleden tijd. Juist in een tijd dat het aantal fietsendiefstallen toe neemt. Om die reden heb ik besloten de toezicht met vrijwilligers op donderdag en zaterdag te handhaven. Dit zie ik als een tussenoplossing. Feit is dat toezicht op fietsen in deze tijd helaas een must is. Vrijwilligers staan nu in de regen naast een leegstaand kantoortje en een openbaar toilet dat regelmatig buiten werking is . Zolang er nog geen oplossing gevonden is wil ik graag als vrijwilliger beheerder worden van dit kantoortje, zo kan verpaupering en leegstand van de stad verder voorkomen worden. Een sleutel en de aanwezigheid van elektriciteit (voor het opladen van accu's voor e-bikes) is al voldoende om de fietsende bezoekers van onze binnenstad tevreden te stellen.

De Oude Langendijk is een unieke plek in onze mooie stad waar in vroegere jaren de handel via de gracht de stad binnen kwam. Gelegen tussen de Beestenmarkt en de Markt en tussen twee kerken.

Het is nu de entree aan de oostzijde van de binnenstad en daar valt heel veel mee te doen. Ik ben al bezig ondernemers te benaderen met het idee de plek te adopteren.

Ik hoop op zeer korte termijn op jullie medewerking zodat we met zijn allen onze stad leefbaar en leuk kunnen houden.

met vriendelijke groet,
Ronald Kroon
Raamstraat 171
2613SB Delft
telefoon 06 21234563

delft_lijndun

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Naïef College doet niks voor extra beveiliging kernreactor
Uit de antwoorden van het college blijkt dat ze niet bij de minister van Veiligheid en Justitie aankloppen voor extra veiligheidsmaatregelen door de toegenomen terreurdreiging.
... Het college antwoordt nu dat het openstaan van het hek geen enkel probleem is voor de beveiliging.

delft_reactor_instituut_delft_delta.jpg

Bert Wolterbeek, directeur Reactor Instituut Delft
Het open hek bij het Reactor Instituut Delft levert volgens directeur Bert Wolterbeek 'geen enkel probleem op, vanwege zichtbare en adequate onzichtbare beveiligingsmaatregelen'.
... Meneer De Wit hoeft zich niet ongerust te maken. En anderen ook niet.

geenstijl.nl, redactie
Geen extra beveiliging kernreactor Tsjernodelft
Haatbaarden en nucleair materiaal, het is meestal niet zo'n goede combinatie. The Sum of all fears is natuurlijk als op een dag een koraniek geïnspireerd persoon zijn grijpgrage klauwtjes weet te leggen op een voorraadje cultureel verrijkt uranium: geen wonder dus dat in deze tijden van enthousiaste mohammedverering extra beveiliging geplaatst is bij 's lands kerncentrales. Of is dat wel zo? Bij de TU Delft - niet alleen in het bezit van een gebedsruimte met opruiende teksten, maar ook van een midgetkerncentrale - maken ze zich niet zo druk.

REAGUURSELS
Ik ben er voor m'n werk een keer binnen geweest. Werkte toendertijd voor het energiebedrijf.
... Toegang tot het complex is iets moeilijker dan toegang verkrijgen tot een gevangenis of een bedrijf zoals DSM. Daar staat tegenover dat je bij het reactorgebouw vrij makkelijk op het terrein kan komen, er is geen hek rondom, slechts een niet al te brede sloot. Dat is dan een puntje van aandacht. Om binnen te komen, in de ruimtes waar het echt omgaat, dat lukt je niet.
hotnot | 11-08-16 | 21:27

delft_lijndun

Maaike Kraaijeveld, redactie AD Delft
Delft koploper illegale vuildump
... Op verzoek van de gemeente Delft en de andere betrokken gemeenten (Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar die gezamenlijk eigenaar zijn van Avalex) wordt door Avalex een speciale 'hotspot-route' gereden tegen de illegale grofvuilstort, maar dat is niet eeuwig vol te houden, zegt Marijke de Vries van Avalex. Het is te duur.
... Avalex raadt mensen die milieubewust willen zijn aan het grofvuil naar speciale inzamelpunten, de zogenoemde milieustraten, te brengen.

delft_lijndun

delft_van_almondestraat_vuiloverlast_mv_van_leeuwen.jpg

Burgerbrief: ergernis zwerfvuil Van Almondestraat.pdf
Delft, 8 augustus 2016.
Geachte heer/mevrouw,
Deze foto heb ik afgelopen vrijdag genomen , van Almondestraat.
Altijd met plezier gewoond, maar inmiddels schaam ik me dood. Achterbuurttaferelen , regelmatig dagen lang huisraad op de stoep, ongeordend, een " zooitje"
Voortdurend zit de klep van container muurvast, omdat onfatsoenlijke mensen er iets ingooien wat niet past, gevolg andere onfatsoenlijke zetten hun zakken er neer. Wat doet gemeente en/of Avalex hieraan? Ik betaal voldoend belasting , kom ik 2 min te laat bij parkeren een fixe bon rij ik 3 km te hard een fixe bon En dit kan blijkbaar ongestraft. Teveel werk om uit te zoeken . Sorry maar dit is toch TE walgelijk.
Mevr van Leeuwen
Bewoonster van Almondestraat

delft_lijndun

delft_riny_vd_bie.jpg

Willy Tiekstra, raadslid PvdA
Riny van der Bie, In Memoriam
Ons bereikte het droevige bericht dat Riny van der Bie- van Vliet op zaterdag 16 juli jl. is overleden. Zij was 68 jaar. Riny heeft van 1982 tot 1996 namens de PvdA deel uitgemaakt van de Delftse Gemeenteraad. Van 1987-1994 was zij als wethouder verantwoordelijk voor onder andere financiën, milieu en emancipatie.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 11 augustus 2016 | 03h31 | week 33 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_molslaan_018_hotel_johannes_vermeer_terrasboot_20160809165809.jpg

Delft, Molslaan. Terrasboot mag maar voor 1 maandje!
door harrie fruyt van hertog
De terrasboot voor de deur van hotel Johannes Vermeer is een succes. De ondernemer heeft geen enkele klacht ontvangen, iedereen reageert positief over deze ontwikkeling. 'Nog 13 dagen genieten op het water!'. De exploitant hoopt dat de boot het volgend jaar het gehele seizoen mag afmeren van het college van B&W. Opmerking: de boot werd met handkracht voortbewogen en paste precies onder de brug door.

delft_molslaan_018_hotel_johannes_vermeer_20160809165642.jpg

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Redactie AD Delft
Delft wordt aantrekkelijker gemaakt voor voetgangers
Fietsers en obstakels maken het voetgangers in Delft niet altijd gemakkelijk. De gemeente neemt maatregelen om de bereikbaarheid in de binnenstad voor hen te verbeteren.
... op diverse plekken in de binnenstad fietsparkeervakken maken.
... een pilot met een rode loper op de Breestraat
... de gedragsactie 'winkels open liever lopen'

delft_lijndun

MRSA Doofpot in verpleeghuis 'De Bieslandhof' Delft
Theodor van der Lans

Redactie AD Delft
Delfts decor voor nieuwe low-budget filmfestivalfilm
Een succesvolle asielrechtadvocate wint de ene rechtszaak na de andere. Maar zoals in iedere goede film, volgt een onmisbaar dramatisch element. "De advocate doet iets onverwachts, iets dat niemand achter haar had gezocht," vertelt filmmaker Theodor van der Lans. Het is het enige tipje van de sluier dat hij wil oplichten over zijn film 'Waves of Hope'.

... Van der Lans financiert de low-budgetfilm zelf. De gemeente wil niets bijdragen.

delft_lijndun

Herman Rosenberg, redactie AD Delft
Doe wat aan overdadig kroos in Delfts water
Het begint nu te gek te worden, zegt Guido van der Wedden van de Algemene Waterschapspartij, een niet-politieke partij die zich richt op 'waterveiligheid, wateroverlast, waterzuivering en waterkwaliteit'.

delft_lijndun

Awesome! China's futuristic "straddling bus" launches 1st road test

verkeersnet.nl, redactie
Eerder al zagen we geanimeerde filmpjes en rijdende schaalmodellen van de Chinese boogbus. Velen twijfelden eraan of we hem ook op straat zouden zien rijden. Maar inderdaad: hij bestaat echt!In de Chinese stad Qinhuangdao vond volgens het Chinese agentschap Xinhua de eerste testrit plaats met een levensechte uitvoering van de zogenaamde ‘straddling bus’ die letterlijk over de weg rijdt.

delft_lijndun

Herman Rosenberg, redactie AD Delft
De 20ste editie van het Delft Chamber Music Festival heeft 6.600 bezoekers getrokken. Een record.
Overal was kamermuziek in Delft, de afgelopen elf dagen. In kerken, op de Markt, in huiskamers, in het Prinsenhof en in Lijm en Cultuur. Met 6.600 betalende bezoekers hebben we wel een record te pakken. En dan tel ik de bezoekers van de gratis concerten dus nog niet eens mee, zegt zakelijk directeur Ernest Loot.
... Ernest Loot gaat ervan uit dat de gemeente Delft, die het festival bescheiden subsidieert, dat ook blijft doen.

Beschikkingen van de toegekende subsidie
Stichting Delft Chamber Musicfestival Sterke Economie Kenniseconomie € 23.700,00

TOP

delft_lijndun
maandag | 8 augustus 2016 | 02h35 | week 33 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_buitenwatersloot_000_varend_corso_2016_boot_delftse_ondernemers_20160807152253.jpg

Delft. De Delftse boot passeert de Buitenwatersloot.

Varend Corso 2016
Wij zijn de volgende ondernemers - fondsen - stichtingen zeer dankbaar voor hun bijdrage

delft_buitenwatersloot_000_varend_corso_deelnemende_delftse_ondernemers_enz_20160807152344.jpg

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Operatie Steenbreek

Bestuur GL Delft
ONTtegel je tuin!
Nederland versteent. Steeds meer mensen bestraten hun tuinen: zij kiezen voor stenen, kiezels, beton en kunstgras in plaats van gras en planten. Die tuinen lijken wel parkeerplaatsen… GroenLinks Delft vraagt Delftenaren om betegelde tuinen aan te pakken en steen te vervangen door groen en bloemen.

Onderneem actie en stuur de voor en na foto naar campagne@groenlinksdelft.nl en elke maand belonen wij de meest indrukwekkende inzending met een echte GroenLinks tas!

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!