delft_lijndun
vrijdag | 29 juli 2016 | 03h34 | week 31 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_phoenixstraat_000_overlast_scooters_dominos_pizza_20160726171137.jpg

Delft, Phoenixstraat. De stoep staat dagelijks vol met hinderlijk geparkeerde bezorgscooters van Domino's pizza, die tijdens etenstijd af en aan 'scheuren' over het fietspad. Tegen de gevel staan ook nog twee stinkende vuilcontainers.

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl
Aan het eind van de middag op de terugweg vanuit de stad naar huis drink ik bij
http://bradys.nl/index.html vaak een kopje koffie en daarna een schepijsje toe.
Nu het mooie weer er weer is zit ik op het terrasje buiten.
Nou dat geeft wanneer etenstijd begint weinig plezier.
De scooters van pizzabezorgers van
Domino's Pizza scheuren af en aan over het fietspad.
Wat een rotherrie en luchtvervuiling.
De bromscooters worden haaks geparkeerd op de stoep die daarvoor te smal is.
Er blijft geen ruimte over voor de doorgaande voetganger.
De stoep moet weer 100% het domein worden van de voetganger!
Mijn conclusie: hier op de stoep kan je geen bromscooters parkeren omdat ze de voetgangers hinderen.
Ook staan er 2 stinkende vuilcontainers tegen de gevel.
De exploitant van Bradys heeft al een paar keer geklaagd bij de gemeente maar er verandert niets tot nu toe.
Mijn vraag aan wethouder Lennart Harpe VVD: wanneer gaat de gemeente handhavend optreden?
Lennart, misschien moet je er eens zelf een half uurtje gaan zitten om de praktijd te ervaren. Mijn aanrader: bestel een ijsje, een bolletje chocolade en een bolletje citroen, wordt keurig geserveerd in een glas met ijslepeltje. Geniet maar!
Alvast bedankt voor de gemeentelijke medewerking.

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_kernreactor_delft_open_deur.jpg

onafhankelijkdelft.nl - ISIS aanslag op Delftse kernreactor is peulenschil met hek open

Weblog door Jan Peter de Wit, raadslid OD

Geachte loco burgemeester Gisteren zag ik tijdens mijn trainingsrondje het toegangshek naar de IRI kernreactor gewoon, zonder enige vorm van beveiliging, open staan. Kwaadwillenden kunnen zo naar binnen lopen en eenmaal binnen is het een peulenschil om in het reactor gebouw te komen. De plattegrond is hier te vinden. Gezien de oproep van Isis om Europa in een rode gloed te vernietigen en een atoombom op Rome te gooien zou ik een strenge bewaking verwachten. Temeer daar niets die beesten van de Islamitische Staat daartoe weerhoudt. En die IS barbaren zijn in grote getallen naar ons toegestuurd en onder ons om angst en verderf te zaaien. Isis heeft specifiek opgeroepen om proefreactoren te overvallen daar deze een makkelijker doelwit zijn om een vuile radioactieve bom te maken. Bewezen is dat de Belgische IS terrorist Abdeslam documenten bij zich had van een Duits nucleair onderzoekscentrum. En er zijn meer bewijzen dat isis geïnteresseerd is in kerncentrales.

Jihadisten zijn geen terroristen zoals we gewend zijn in Europa. Dit zijn allemaal zelfmoord plegers die niet zullen terugdeinzen om met radioactief materiaal besmet te worden. Die hou je ook niet tegen met een particuliere beveiliger die zich enkel met een balpen kan verweren. Delft is één van de jihadsteden van het eerste uur. Bij onze synagoge staan tijdens een dienst een zestal met mitrailleurs bewapende marechaussees. In Nederland is het dreigingsniveau substantieel. Er is geen gevaar van een ontsporende kettingreactie bij een aanslag. Het is een intrinsiek veilig reactortje. Maar de splijtstoffen en zijn levensgevaarlijk door hun straling. Hoeveel radioactief materiaal aanwezig is bij het reactor instituut is een groot geheim. Maar gezien het feit dat Delft meegenomen werd in de grote Europese stresstest zal het een niet te verwaarlozen hoeveelheid zijn. Deze radioactieve splijtstoffen moeten na de golf van aanslagen streng bewaakt worden. Van de TU Delft is dus op dat vlak niets te verwachten. Die zetten zelfs uitnodigend het hek open. Dat is de kat op het spek binden. Gezien het dreigingsniveau en de reeks aanslagen van IS sympathisanten kan de beveiliging niet meer aan een onderwijs instelling overgelaten worden. Gezien de mogelijke impact is dit een taak van het Rijk.

Vraag Wilt u minister Veiligheid en Justitie Van der Steur vragen om zo snel mogelijk een 24/7 bewapende beveiliging bij het Reactor Instituut Delft te regelen? En zo nee, waarom niet?

delft_lijndun

Citaten ...

Esther Walstra, redacteur Binnenlands Bestuur
Het gaat nog steeds niet goed met de dekkingsgraad van de pensioenen. Steeg de dekking het vorige kwartaal nog een beetje, de laatste drie maanden is de zogenoemde beleidsdekkingsgraad met 2,3 procentpunten gedaald naar 99,6 procent. Dat betekent dat voor iedere 100 euro aan pensioen die nu en in de toekomst moet worden uitgekeerd nog maar 99,60 in kas zit.

delft_lijndun

Redactie finanzen.nl
Erdogan laat nu zelfs beursanalist aanpakken
Turkse topanalist uit zijn functie gezet en aangeklaagd vanwege onwelgevallige analyse. Ook beursanalisten blijken niet veilig voor de grote schoonmaak die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan doorvoert sinds de mislukte staatsgreep door het leger. Mert Ulker, hoofd onderzoek van een van Turkije's grootste beursmakelaars, is uit zijn functie gezet en aangeklaagd.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 26 juli 2016 | 01h33 | week 31 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_waterspeeltuin_kinderboerderij_tanthof.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Onvrede over beperkte openingstijden waterspeeltuin Tanthof

Weblog door Jan Peter de Wit, raadslid OD

Zaterdag bezocht ik met dat prachtige weer de waterspeeltuin Tanthof. Helaas ging deze al om 16:30 dicht. Ik werd aangesproken dat ouders het belachelijk vonden dat tijdens de grote vakantie de waterspeeltuin op maandag en dinsdag dicht is. In feite willen ouders met kleine kinderen (als het mooi weer is ) dan elke dag naar de waterspeeltuin kunnen gaan. Zo vaak is het hier geen mooi weer. De Kinderboerderij en waterspeeltuin zijn afgestoten door de gemeente Delft naar een bewoners vereniging. Gevolg zijn steeds beperktere openingstijden. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen zelf geld doneren in een vage collectebus. Ik zag dat niemand doen.

De vereniging heeft €230.000 als bruidsschat meegekregen. Listig van dit PvdA&GL college om de gegarandeerde financiële problemen zo over de verkiezingen in 2018 heen te trekken. Als je zegt Links te zijn zoals de college partijen PvdA en GroenLinks, dan ga je niet bezuinigen op dit soort voorzieningen. De echte integratie tussen allochtone en autochtone kinderen en ouders begint hier. Of onder het mom van privatisering deze voorzieningen langzaam te laten wegkwijnen in de Tanthof. Nu al moet de waterspeeltuin vaak dicht wegens slechte waterkwaliteit. Oorzaak afgenomen onderhoud en kennis van zaken. Met enkel vrijwilligers is deze waterspeeltuin en kinderboerderij lastig te exploiteren. En dit “linkse”college staat klaar om de bulldozers van de project ontwikkelaars hun gang te laten gaan.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_boom_doz.jpg

Jesper Neeleman, redactie DOZ
De Delftse Anne Frank-boom Blijft gespaard. Voorlopig.
... Begin deze week brak plots een tak van de boom. Buurtbewoner George Stroomberg ontdekte al gauw dat de gemeente een spoedkapvergunning had aangevraagd. Dat mocht niet gebeuren, dacht hij meteen. "Toen ik dat hoorde werd ik gek. Het is de mooiste boom van het park. Hij houdt geluid tegen, haalt fijnstof uit de lucht, is een broedplaats voor vogels, zorgt voor schaduw - en zo kan ik nog wel even doorgaan." Dus kwam hij in actie, Stroomberg ging te rade bij een boomspecialist. "Die zei dat je 'm niet moet omhakken.

delft_lijndun

delft_cees_huijser_doz.jpg

Foto Jesper Neeleman.

Jesper Neeleman, redactie DOZ
Wat er in het leven ook gebeurt, gelukkig is er altijd nog de Jessehof
... Weer verderop de biljarttafel, waar we Cees Huizer aantreffen, ... Biljarters zijn artistiek aangelegd", vervolgt Huizer. Hij ook? "Nee, ik heb geen artistieke kant. Wel ben ik momenteel – op verzoek van de Erasmus universiteit en gesteund door m'n psychiater - mijn memoires op papier aan het zetten. En ik kan je een primeur geven. De titel ervan wordt: 'Cees, the gentleman en het feestbeest'. Ik heb een turbulent leven achter de rug." Dat is nog steeds aan de gang. "Dit weekend heb ik nog vastgezeten, in een cel van Parnassia. Ik stond erop dat ik werd meegenomen door de ambulance. Toen ze me niet naar het ziekenhuis wilden brengen, ben ik een beetje boos geworden."

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!