delft_lijndun
zaterdag | 28 mei 2016 | 01h19 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Redactie AD
Meeste miljonairs wonen in Wassenaar, minste in Delft
... Den Haag kent met 1,2 procent een gemiddeld aantal miljonairshuishoudens. In Zoetermeer ligt het percentage met 0,9 procent iets lager. In Delft is 0,8 procent van de huishoudens in het bezit van een miljoen of meer, en in het Westland 2,5 procent.

delft_lijndun

Redactie Binnenlands Bestuur
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat het niet opnemen tegen Diederik Samsom als het gaat om het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de komende verkiezingen. Dat zegt hij donderdagavond in Nieuwsuur.
'Het is raar als je een leider heel lang hebt gesteund om dan ineens te zeggen: nou Diederik, nu ben ik jouw opponent! Dat is een bizarre situatie', zegt Aboutaleb tegen Nieuwsuur.

delft_lijndun

Nina van Hoof, redactie ZDnet
Draadloos internet via radiogolven haalt recordsnelheid van 6 Gbps
Een wetenschappelijk project in Duitsland heeft met succes radiogolven gebruikt om data te verplaatsen aan een gemiddelde snelheid van 6 gigabit per seconde, over een afstand van 36,7 kilometer. Het onderzoek kijkt specifiek naar de bruikbaarheid van de zogenaamde “E Band”-frequentie om gegevens draadloos te versturen.
... Het E band-project ziet de satellietfrequentie als een kostenbesparend alternatief voor een snelle glasvezel-verbinding, die de noodzaak voor het leggen van kabels vermijd.

delft_lijndun

delft_van_bleyswijckstraat_093_googlestreetview.jpg

Herman Rosenberg, redactie AD
Heel hard op zoek naar huizen voor asielzoekers
Het college van benw kondigt nu aan dat het oude kantoorpand aan de Van Bleyswijckstraat 93 geschikt zal worden gemaakt voor statushouders en studenten.

delft_lijndun

delft_spoorzone_tunnel.jpg

Redactie Cobouw
De werkzaamheden aan de westelijke tunnelbuis van de Delftse spoortunnel zijn in volle gang. Tijdens de Dag van de Bouw mag ook het Delftse publiek een kijkje komen nemen. Maar na de afronding over anderhalf jaar blijft de westelijke tunnelbuis nog minstens vijf jaar ongebruikt.
... De enorme lege ruimte ziet er spectaculair uit, bijna een filmdecor. Dat weten meer mensen, heeft de projectorganisatie gemerkt. Woordvoerder Irene Van Oudenniel: je moest eens weten hoe vaak we een aanvraag krijgen om hier te filmen of een photoshoot te houden.

delft_lijndun

Delfts uurtje
SP, D66 en ChristenUnie hebben ... van wethouder Stephan Brandligt geen antwoord gekregen ... De wethouder wees de fracties door naar de kinderboerderij.
Wethouder Brandligt ... wees op de waterbesparende douchekop die geen effect heeft als mensen na aankoop langer gaan douchen.

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 27 mei 2016 | 01h35 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_van_der_brugghenstraat_rickshaw_riksja_20160525180823.jpg

Riksja, stap maar in ...

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160526.jpg

linkedin.com - (68) Over het belang van lokale journalistiek

Weblog door Arie van der Veen

De lokale politiek heeft het moeilijk. In steden en dorpen. Lokaal bestuur is vaak beheer en uitvoering geworden en daarvoor valt niet zoveel nieuws te schrijven. Daarnaast hebben gemeenten hun communicatiefunctie versterkt. Een eindeloze rij met persberichten volgt dagelijks om wethouders te positioneren en het volk kond te doen van hun heilzaam werk. Tegelijk is er een kaalslag geweest in de lokale media. Kranten zijn gefuseerd of opgeheven. De Delftse courant is een bijlage geworden van het AD. En zo is dat in vele gemeenten. Geen wonder dat de burgers het nog nauwelijks meer volgen. Gelukkig biedt het internettijdperk uitkomst met lokale politieke sites. Een voorbeeld daarvan is Politiek Delft.nl Al jarenlang een platform voor nieuws rond de Delftse politiek. En daarvan zijn er nog meer voorbeelden. Het belang van lokale nieuwsvoorziening mag en kan niet onderschat worden. Alleen het ontbreekt lokale journalisten vaak aan tijd en kwaliteit. Ze hebben blijkbaar geleerd dat meningen belangrijker zijn dan feiten. En dat is niet zo. Een goede journalistieke analyse moet gebaseerd zijn op feiten. Een goed interview gebaseerd op kennis van zaken en de goede vragen stellen. En in de lokale politiek gaat het uiteindelijk toch ook om achterliggende waarden en overtuigingen en opinies.En die moeten boven tafel komen.

Een nieuw stadskantoor, herinrichting van de Spoorzone, ruimtelijke keuzes, het zijn allemaal resultanten van politieke keuzes. En die vragen om een weerwoord. En een verantwoording. Niet alleen toelichtingen via een communicatieafdeling. En daarnaast zijn er allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, die als het goed is uiteindelijk ook op de bestuurstafel komen. Genoeg werk voor journalisten. En misschien is het allemaal niet sexy. Maar so what ? Het beinvloedt toch het dagelijks leven en welbevinden van mensen.

En daarom is het goed dat lokale nieuwssites in het gat zijn gestapt dat de lokale media laten liggen. Een platform waar nieuws, feiten en meningen gedeeld worden. In dat debat ligt toch de kracht van het lokaal bestuur. Nogmaals Politiek Delft.nl is een goed voorbeeld, en dergelijke initiatieven verdienen steun. Omdat anders het lokaal bestuur in de lucht komt te hangen met alle gevolgen van dien.

Een lokaal bestuur, en dat geldt ook provinciaal en landelijk verdient een tegenmacht in de journalistiek. Echte journalistiek, met gezaghebbend commentaar. Ver weg van de medialogistiek of mediacratie. De verstikkende osmose tussen politiek en journalistiek. Het is van levensbelang voor een gezond bestuur en een gezonde journalistiek.

De kracht van de lokale journalistiek is dat het de democratie levend houdt. En dat is toch de basis van ons stelsel. Een rustplaats in het geweld van de moderne communicatie. En daaraan moeten wij werken. Op internet, sociale media, maar ook in de krant. Lokaal bestuur is geen rustig bezit. Niet in Delft, niet in Deventer, en ook niet in Alkmaar en omstreken.

delft_lijndun

Citaten ...

Hans Bekkers, redacteur Binnenlands Bestuur
Zeven van de tien wethouders verwachten dat het moeilijk zal zijn om na het wethouderschap een andere baan te vinden. Dat blijkt uit een door de Wethoudersvereniging uitgevoerde enquête.
... Zonder het vangnet van de uitkeringsregeling zou blijkens de enquête bijna twee derde van de wethouders de overstap naar die politieke functie niet hebben gemaakt.

delft_lijndun

Ruud Lek, commissielid VVD
VVD wil met Big Data een betere aanpak van fraude
... Om daarbij ook kansen voor de aanpak van fraude in Delft niet te missen, heeft de VVD aan wethouder Brandligt gevraagd om het Rotterdamse FinPro onderzoek mede als basis te nemen voor de nieuwe Delftse Taskforce. Daarop liet hij weten belangstelling te hebben voor het FinPro-onderzoek en open te staan voor goede voorbeelden.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 26 mei 2016 | 02h06 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_cornelis_de_wittstraat_klus_ambulance_20160525165825.jpg

Klus Ambulance

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

David van Dis, raadslid CDA
Het college van B&W is van plan om het schrappen van buslijn 62 door de wijk Voorhof zonder en slag of stoot te laten gebeuren. Het CDA wil dit, samen met ChristenUnie en de SP, voorkomen. Het kan niet zo zijn dat Delft straks allerlei investeringen doet in bereikbaarheid voor de TU-campus en de Spoorzone, maar de rest van de wijken vergeet.
... Deze route lijkt effectiever ...

delft_lijndun

griffie gemeente Delft
Verslag overlegvergadering op dinsdag 24 mei voor een verdeelde commissie Ruimte en Verkeer.
Buccaneer
Een deel van de omwonenden is niet blij met de mogelijke vestiging van een restaurant. Vorige maand lieten ze de commissie weten niet alleen voor geluids- en verkeersoverlast te vrezen. Ze zijn ook bang dat hun buurt onherstelbaar veranderd met de komst van een restaurant dat doordeweeks tot 1.00 uur ’s nachts open mag zijn en in het weekend tot 2.00 uur ’s nachts.

Zuidplantsoen
De ChristenUnie kondigde aan bij de Kadernota, volgende maand, een motie te willen indienen om geld vrij te maken voor het touringcar-parkeren. Stadsbelangen Delft wil tijdens de komende raadsvergadering op 2 juni een motie indienen waarin de raad het college opdraagt om van het parkeren op het Zuidplantsoen geen definitieve oplossing te maken.

Buslijn 62
Een tekstvoorstel van de ChristenUnie, CDA en SP over het in stand houden van buslijn 62 door Voorhof werd in de commissie wel besproken maar kon niet rekenen op steun van een meerderheid van de fracties.
Reinier de Graafweg
... De wethouder zei dat het niet zo is dat een wijziging in het bestemmingsplan betekent dat de weg niet wordt omgelegd.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 25 mei 2016 | 00h32 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag


Redactie RTV Rijnmond
Het grootste cruiseschip ter wereld is dinsdagochtend aangekomen in Rotterdam. De Harmony of the Seas meerde rond 07.00 uur aan bij de cruiseterminal op Zuid.
De komst van het enorme vaartuig trok de aandacht van veel omstanders. 'Schitterend, een schitterend gezicht', jubelde een vrouw bij het zien van het schip. 'Het is een kneiter hoor, op z'n Rotterdams.'

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_joelle_gooijer_masterclass.jpg

ChristenUnie, bestuur
Joëlle Gooijer wint ChristenUnie Masterclass Award 2016
Zaterdag jl. studeerden 15 deelnemers af van de Masterclass christelijk-sociaal denken en doen. Ze legden een proeve van bekwaamheid af die bestond uit het presenteren van een groepsopdracht en het deelnemen aan zowel een groepsdebat als een zg. battle, een 1-op-1 debat.

delft_lijndun

Herman Rosenberg, verslaggever AD Delft
Tram 19, een tram naar nergens
... Delft maakte een soap van de noodzakelijke vernieuwing van een cruciaal 'kunstwerk', de Sebastiaansbrug. En dan stopt de tram ook nog eens tijdelijk, maar toch alweer heel lang, aan de rand van de prinsenstad.

delft_lijndun

delft_spoorzone_veld5_architectenbureau_barcode_era_contour.jpg

Redactie Nieuw Delft
130 vrijesectorhuurwoningen
Project Veld 5 is een initiatief van ontwikkelende bouwer ERA Contour samen met belegger Amvest. Veld 5 ligt centraal op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier vlakbij het nieuwe Centraal station Delft, de historische binnenstad en de TU Delft. Het betreft drie woongebouwen gegroepeerd rond een plein met 130 vrijesector- huurappartementen met commerciële voorzieningen zoals horeca, dienstverlening, werkplekken voor start-ups en een fietsenberging op de begane grond, en een ondergrondse parkeergarage

delft_lijndun

Bas Verkerk, burgemeester
Ter informatie zenden wij u de tekstversie van het burgerjaarverslag over 2015.

delft_lijndun

23 mei hebben 113 kiesgerechtigden in Delft voor of tegen een referendum gestemd. In de volksmond heet dit dus een lachertje.

— Bram Stoop (@StoopBram) 23 mei 2016

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 24 mei 2016 | 00h02 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_presentatie_voortgangsrapportage_spoorzone_1q2016.jpg

Webcast: presentatie over de voortgangsrapportage van de Spoorzone over het eerste kwartaal van 2016
(2x STIP en 2x D66)

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160523.jpg

linkedin.com - (67) Over waarden en waren

Weblog door Arie van der Veen

VVD-fractieleider Zijlstra laat van zich horen. Hij pleit in een mediaoffensief voor behoud en herstel van de oer-Nederlandse waarden. En dat is bijzonder voor een VVD-er. Die zijn niet zo van de waarden, meer van de waren. Of te wel de handel. En al gauw blijkt dat hij ook niet zo diep graaft. Maar goed hij is op zoek naar de identiteit van Nederland, en dat wordt een politiek-issue. In mijn beeld is de Nederlandse identiteit gebaseerd en gegroeid door het streven naar vrijheid. Vrijheid van godsdienst, vereniging en meningsuiting, gelijkheid en (sociale) rechtvaardigheid. En daarnaast bescherming van mensenrechten en diversiteit. Koning Maxima sprak al eens over de Nederlander bestaat niet ! En deels heeft ze gelijk ! Er zijn wel degelijk regionale verschillen: stad en platteland. Of Amsterdam versus de rest van Nederland. En dat is een voorrecht en dat maakt Nederland zo divers. De laatste tijd ben ik regelmatig met plezier in het landelijke gebied in Noord-Holland en dat is echt iets anders dan Delft, Den Haag of Rotterdam.

Zijlstra vertaalt de Nederlandse waarden vooral door zich af te zetten tegen vluchtelingen en in feite ook tegen de Islam. Per kerende post terug stelt hij. Waarbij hij maar even vergeet de Europese context waarin het beleid zich bevindt, en dat juist op diezelfde door hem zo geprezen waarden is gebaseerd. Maar ja, wat moet hij ? De PVV klopt steeds harder op de deur van de macht, en dan wordt de VVD, net als in 2012 PVV-light.

Het is nog maar de vraag of juist de politiek zich zou moeten uitlaten over de waarden. Is dat niet veel meer een maatschappelijke vraag ? Welke waarden tellen in de samenleving, en de wet (of de publieke gerechtigheid) normeert deze, schept voorwaarden en beschermt ze. Vluchtelingenhaat is niet direct een Hollandse waarde. Wij zijn als land altijd een immigratieland geweest, boden onderdak aan vluchtelingen, lieten ze integreren en hadden er voordeel aan. Denk nog eens aan de Vlaamse vluchtelingen: kunstenaars en schilders. ICT-ers en anderen ? Amsterdam wordt niet voor niks geprezen voor haar barmhartigheid.

Het VVD-verhaal over waarden overtuigt (nog) niet. Waar is het verhaal over de veiligheid en rechtsstaat gebleven ? Vastgelopen in de onmacht van het ministerie van Veiligheid en Justitie ? Zijlstra is zoekende, en naar blijkt vooral ook voor zichzelf. In de volgende ronde wil ik minister worden eindigt hij zijn interview. De politiek weer als baantjescarroussel. Schuurt dat niet aan zijn waardenverhaal, en is dat niet wat zoveel mensen afschrikt en vervreemdt van de politiek ? Waarden zijn kwetsbaar, en dienen beschermd te worden en gekoesterd. En ze zijn eigenlijk niet verhandelbaar. Je hoort er over te vertellen en soms te preken. En dat is lastig in de VVD. Daar wint de koopman het meestal van de dominee. Liever waren verkopen dan waarden prediken. En dat is bij Zijlstra ook het geval. Laat de kiezer eerst maar eens spreken, en de waarden van Zijlstra c.s. wegen. Daarna zullen wij zien of en waar hij zijn waren aan de man kan brengen. In de Kamer, het kabinet of gewoon in de handel.

delft_lijndun

Citaten ...

Eric de Kluis, hoofdredacteur Binnenlands Bestuur
Gemeenten zien citymarketing nog altijd als instrument om toeristen te trekken, zo blijkt uit onderzoek van Necker van Naem en Binnenlands Bestuur. ‘Een volstrekt verouderde visie’, meent universitair docent stedelijke economie Erik Braun.
... Braun merkt dat er nog veel raadsleden zijn die een vies gezicht trekken bij het begrip citymarketing. ‘Maar diezelfde raadsleden proberen wel de mooie plannen die ze voor de stad hebben onder de aandacht van de inwoners te brengen. Dat is ook marketing. Mensen maken keuzes, en die wil je beïnvloeden. Citymarketing is niets anders dan doelen stellen voor je stad. Wie ben je, waar wil je over een aantal jaren staan en hoe kun je dat het best, met je inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties, bereiken.’

delft_lijndun

Top Delft Design, redactie
Toekomst Woningcorporaties
op 25-05-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft
... De debatavond is samen met de Delftse corporaties georganiseerd, geeft ruimte aan creatieve ideeën en bediscussieert de kansen voor Delft. Met onder andere de Woonbond, Stichting Piëzo, DelftEDesign krijgen bewonersinitiatieven ruimte, zij gaan deze avond inspiratie geven.

delft_lijndun

delft_poppenkast_stoelinga_20160516.jpg

Griffie gemeente Delft
Ter ondersteuning van het definitieve verzoek om een referendum te houden over Geen AZC in Delft hebben tot en met vrijdag 20 mei 113 kiesgerechtigde Delftenaren hun handtekening gezet.

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Wil je referendum AZC, kom dan hier je handtekening zetten
... Gemeente garandeert de geheimhouding van de gegevens van de ondersteuners.

delft_lijndun

delft_plattegrond_paardenmatkt_oostsingel.jpg

A. Th. van Wissen, burgerbrief
Geachte raadsleden,

Naar aanleiding van een aantal bezwaar makers tegen een restaurant in " de Bucaneer " geef ik U het volgende in overweging.

Nadat in 1972 de handel in vee op de Beestenmarkt werd gestopt heeft het meer dan 15 jaar geduurd, jaren met veel gesmeek en gesoebat van 2 horeca ondernemers, voordat de politiek Delft groen licht gaf aan een Horeca plein omdat een klein aantal conservatieve bezwaar makers gesteund door politiek Delft alleen maar beren op haar weg zagen. ( lees de handelingen en de media uit die tijd er op na ).

Heden en ruim 25 jaar later is er geen Delftenaar meer te vinden die nog nooit op een van de terrasstoelen heeft gezeten genietend van de sfeer onder de Platanen, idem dito op het Doelenplein.

Wat betreft parkeren neem ik aan dat U als raad de nota Stallen en Parkeren uit 2013 als uitgangspunt aanhoudt zoals bij alle toekomstige horeca in het Spoorzone gebied in het bijzonder de nieuwe horeca in " het oude station " en heeft gehanteerd bij de nieuwe gesubsidieerde horeca op het Agathaplein.
Vertrouwende dat U de weg vrij maakt voor een ondernemer/ investeerder die met eigen middelen een echte parel heeft gerealiseerd waar Delft meer dan trots op kan zijn, een ondernemer/ investeerder waar Delft om zit schreeuwen en heel heel zuinig op moet zijn, verblijf ik,

hoogachtend,

A. Th. van Wissen, woonachtig op de Oostsingel op amper 100 M1 hemelsbreed van "de Bucaneer"

delft_lijndun

Ingrid Lips, raadslid GL
Geacht College,
Op 18 mei heeft de centrale raad van beroep drie richtinggevende uitspraken gedaan ten aanzien van de huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo 2015.
De uitspraken geven aan dat er een onafhankelijk en deugdelijk onderzoek dient te worden gedaan om vast te stellen hoeveel uur huishoudelijke hulp er nodig is voor het bereiken van een schone en leefbare woning en van schone en draagbare kleding. De huishoudelijk hulp mag niet worden vervangen door een algemene voorziening. Een algemene voorziening is wel toegestaan als op basis van het beoordelen van de individuele situatie aanvullende huishoudelijk hulp als maatwerkvoorziening wordt toegekend. Cliënten waarvan het aantal uren huishoudelijke hulp is verminderd hebben als hier geen sprake van is op grond van deze uitspraak alsnog recht op het aantal uren huishoudelijk hulp die ze hadden onder de oude Wmo.
GroenLinks wil weten welke consequentie deze uitspraken hebben voor de gemeente Delft en stelt daarom de volgende vragen:
1. Hoeveel cliënten hebben in Delft een bezwaarschrift aan het College ingediend, omdat het aantal toegekende uren huishoudelijke hulp als maatwerkvoorziening niet toereikend wordt geacht voor een schone en leefbare woning en schone en draagbare kleding? Hoeveel cliënten zijn op basis van afwijzing van het bezwaarschrift hiertegen in beroep gegaan? Wat betekenen de uitspraken voor de behandeling van deze bezwaarschriften?
2. Biedt de gemeente Delft een deel van de huishoudelijke hulp (was- en strijkservice, boodschappendienst) aan als algemene voorziening? Is dit in overeenstemming met de uitspraak van de centrale raad van beroep hierover?
3. Dient de gemeente Delft het Wmo-beleid aan te passen om op grond van de richtinggevende uitspraken van de centrale raad van bestuur aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 te voldoen?

TOP

delft_lijndun
maandag | 23 mei 2016 | 00h25 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

delft_lijndun

Terechte winnaar ChristenUnie Masterclassaward 2016 @joellegooijer #Delft #talent pic.twitter.com/1GuZrcwBGS

— Annerieke Pruim (@AnneriekePruim) 21 mei 2016

delft_lijndun

Onze lokale held @AnneBOSUIL is in het zonnetje gezet #50jaarD66 #jubileum pic.twitter.com/EAomCnROXR

— D66 Delft (@D66_Delft) 22 mei 2016

delft_lijndun

Gemeente Delft
Op 1 juni 2016 verdwijnen de pollers en vindt controle plaats op basis van het kenteken.
... Bij kentekentoegang worden voertuigen die de binnenstad inrijden gecontroleerd met een camera. Deze camera maakt een foto’s van het kenteken van het voertuig die de binnenstad inrijdt. Om de binnenstad in te mogen rijden om te laden en lossen, heeft u een ontheffing op het kenteken van uw voertuig nodig.

delft_lijndunhtml5 logo Valide CSS!