Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1214 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft_lijndun
vrijdag | 15 april 2016 | 06h21 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_phoenixstraat_hugo_de_grootstraat_brug_20160412075821.jpg

De fiets- en voetgangersbrug op de Phoenixstraat ligt niet precies in het verlengde van de Hugo de Grootstraat.
Mij is het niet duidelijk waarom de brug een meter naar links is opgeschoven richting molen.
hfvh

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_cie_20160414_efb_janpeterdewit.jpg

Webcast - Buitenhof lokale veiligheidscijfers
Geweldig betoog van Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft gisteravond in de commissievergadering Economie, Financiën en Bestuur. De rol van de religie zal onderzocht moeten worden. D66 moet nog leren om breder te gaan kijken!
Bijdrage van Bas Verkerk: vergeet je fiets niet op slot te zetten. Logisch, want de voorgaande discussies hoorden thuis in het Sociale Domein, een 'foutje' van D66 commissie-voorzitter Pieter Stienstra, die de allereerste aanwijzing voor aanvang van het debat van Aad Meuleman van SB naast zich neerlegde. Ook partijgenoot kletsmajor Huub Halsema, altijd met het gedrag van het knapste jongetje van de klas met zeer 'intelligente' vragen liep in de D66 pas.
harrie fruyt van hertog

delft_lijndun

Huub Halsema, raadslid D66:
Vooruit met veel verleden!
... Delft moet profiteren van de uitstekende ligging en doen waar ze zo goed in is.
... Evenals een wat abstract advies “de stad is de campus en de campus is de stad”.
(red. De Delftse kletsmajor Huub Halsema van D66 uit zich met wat vage opmerkingen. Wees eens concreet man en leg het simpel uit zodat de 'gewone' man jou snapt. hfvh)

delft_lijndun

David van Dis, raadslid CDA:
Salaris boven Balkenendenorm? Subsidie korten!
Rondvraag EFB
1.Zijn er binnen Delft (semi-)publieke organisaties die een gemeentelijke subsidie krijgen waarbij er functionarissen, bestuurders of werknemers zijn die meer verdienen dan de wettelijke norm?
2. Zo ja, worden deze organisaties ook gekort op de gemeentelijke subsidie? Indien niet, waarom niet?

delft_lijndun

A. Th. van Wissen, burgerbrief:
Geachte raadsleden,
Bij dezen een kanttekening op het schrijven van B&W d.d. 31-3-2016 betreffende de verkoop van de Spoorsingel garage aan Parking Delft BV.

De beheersmaatschappij gemeente Delft is voornemens de parkeergarage Spoorsingel ( bouwkosten heden 40 miljoen euro ) te verkopen aan Parking Delft BV ( een 100% dochtermaatschappij van de beheersmaatschappij gemeente Delft ) voor het bedrag groot 26 miljoen euro, maar liefst " TWEE MAAL "de marktwaarde van 13 miljoen euro ( 650 stuks parkeerplaatsen x ca. 20.000,00 euro per plaats ( ter vergelijking de vraagprijs in de ondergrondse parkeerplaats Icarusweg in Delft is 15.000,00 euro, maart 2016 ).

De beheersmaatschappij gemeente Delft maakt een verlies van totaal 27 miljoen euro alleen al op de bouwkosten en schuift daarvan 13 miljoen euro door naar haar 100% dochtermaatschappij Parking Delft BV, waarbij niets veranderd aan de aansprakelijkheid van het 27 miljoen euro verlies omdat de beheersmaatschappij/moeder ten alle tijden aansprakelijk blijft.

Overigens is er niet alleen een verlies/kapitaal vernietiging van 27 miljoen euro bij oplevering in 2017 maar daarbovenop ook nog eens een desinvestering van 13 miljoen euro ( dagwaarde garage ) omdat de 650 stuks ondergrondse parkeerplaatsen ter vervanging zijn van de 650 stuks maaiveld parkeerplaatsen welke meer dan 55 jaar op exact de zelfde locatie prima functioneerde.

40 MILJOEN EURO KOSTEN EN GEEN PARKEERPLAATS EXTRA REALISEREN of 600,00 a 800,00 euro opbrengst per jaar per plaats tegen 3.600,00 euro per jaar aan kosten van rente, afschrijving, onderhoud en beheer per plaats valt allemaal onder de categorie politieke keuzes maken.

Hoogachtend,

TOP

delft_lijndun
donderdag | 14 april 2016 | 02h03 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

Baasje dient drollen van zijn schijtmachine op te ruimen!

delft_havenstraat_drollen_20160412074101_a.jpg

U bent vergeten de ontlasting
van uw hond mee te nemen!
Wij geven u een gratis zakje
om dat alsnog te doen.
Dank namens de wijkbewoners

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160414.jpg

linkedin.com - (46) Deventer trots

Weblog door Arie van der Veen

Vandaag bezocht ik het nieuwe stadskantoor in Deventer. Dezer dagen is de opening voor bestuurders en burgers. Een prachtig geslaagd project. Men was in de Hanzestad benieuwd naar het glazen paleis in Delft. De berichten over een half leegstaand stadskantoor aldaar hebben ook de Hanzestad bereikt. Zelfs burgemeester Heidema vroeg belangstellend hoe het toch met Delft was. Ik heb hen bescheiden geantwoord dat de Prinsenstad worstelt met zichzelf en een huurder zoekt voor de verlaten panden. En zucht onder de tol en last van wanbestuur. Ik vroeg Heidema Delft te hulp te komen. Voor hem een kans. Want iedere opvolger zal het beter doen dan Bas V, Rick G, Anne K en hoe heten die anderen ook al weer. Ik vrees dat men liever geniet van geslaagde projecten in de Koekstad dan te lijden onder de 80-jarige afschrijvingstermijnen aan de Schie. Het was nog lang onrustig aan het Grote Kerkhof in Deventer. Het grote kerkhof, is dat geen mooie metafoor voor het bestuur in Delft ? Hebben ze nog iets aan Deventer.

delft_lijndun

delft_aad_bonthuis_sb_overleden_20150411.jpg

stadsbelangendelft.nl - Aad Bonthuis overleden

door Hans Haakman, voorzitter SB en Aad Meuleman, raadslid SB

Bedroefd hebben bestuur en fractie van de politieke groepering Stadsbelangen Delft kennis genomen van het overlijden van ons erelid Aad Bonthuis. Aad heeft zich vanaf 1987 als één van de oprichters van onze groepering, als raadslid, als wethouder en als penningmeester van het bestuur gedurende vele jaren ingezet voor de lokale politiek en vooral voor de inwoners van onze mooie stad, zoals Aad dat altijd zei.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_

redactie Stadsradio Delft:
Oud-Wethouder Aad Bonthuis is in de nacht van zondag op maandag op 66-jarige leeftijd overleden. Bonthuis was van 1994 tot 1998 wethouder van cultuur, welzijn en sport voor de partij Stadsbelangen Delft, waarvan hij zelf samen met Cock van der Pot oprichter was. Bonthuis richtte de partij Stadsbelangen Delft op nadat de PvdA waarvoor hij vanaf 1974 gemeenteraadslid was, hem niet meer op een verkiesbare plaats zette. Bij de verkiezingen van 1986 kreeg zijn partij twee raadszetels. Sindsdien is de partij niet meer weggeweest van het politieke Delftse toneel. Zelf was Bonthuis 26 jaar lang als raadslid en als wethouder actief in de politieke arena van Delft. Bonthuis was trots op zijn stad en zei in zijn tijd als wethouder vaak: “Ik ben wethouder van de mooiste stad van ons land.” Van 2002 tot 2006 was Aat Bonthuis voorzitter van Stadsradio Delft. Voorafgaande aan de crematie zal er op dinsdag 19 april om 13:30 uur een plechtigheid worden gehouden in crematorium Hofwijk aan de Delftweg in Overschie.

delft_lijndun

delft_jaar_van_vermeer_2016.jpg

tijdelijke projectgroep:
DAG VAN VERMEER EVENEMENT
De stad Delft nodigt iedereen met de achternaam Vermeer uit om op zaterdag 11 juni een feestelijk bezoek aan Delft te brengen. Dit ter ere van het Jaar van Vermeer in Delft, de stad waar de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer in de 17e eeuw woonde en werkte.
Op deze Dag van Vermeer worden alle naamgenoten van de schilder in het zonnetje gezet. Zij hebben vrij toegang tot Museum Prinsenhof Delft waar momenteel een echte Johannes Vermeer hangt (Het straatje, 1658, tijdelijk uitgeleend door het Rijksmuseum Amsterdam).
Aanmelden kan tot 9 juni via dagvanvermeer@gmail.com. Elke ‘Vermeer’ mag 1 gast meenemen.

(red. Gratis naar het museum. Ferrie Föster de wethouder van STIP heeft een schilderijtje van Vermeer opgehangen voor de somma van 2,2 miljoen. Geld opgebracht door de belastingbetaler. Het grapje zou aanvankelijk 2 ton kosten, zo zei hij tegen de raad. Maar door zijn onkunde werd hij in de maling genomen. Dit gaat Bas Verkerk intern uitzoeken. Ferrie Föster heeft volgens mij geen moer te vertellen binnen het college en laat de Delftenaar kreperen. De middenstand profiteert ook gratis van deze 'investering'. Oud-wethouder Aad Bonthuis wist heel goed hoe om te gaan met de gewone mensen. hfvh)
Onderstaand mijn brief en het antwoord daarop:
Lees meer

delft museumprinsenhofaancollegebenw19960421.jpg
delft museumprinsenhofvancollegebenw19960515.jpg

delft_lijndun

delft_twitter_hfvh_junius_toegangsprijs_prinsenhof.jpg

Bron: twitter PolitiekDelftnl

Jan Peter de Wit, raadslid OD:
Rondvraag over aantal bezoekers Het Straatje van Vermeer
Morgenavond ga ik helemaal aan het eind van de commissie EFB de volgende rondvragen stellen:
Vraag 1 Hoeveel mensen hebben betaald om Het Straatje van Vermeer in het Prinsenhof te zien tot nu toe?
Vraag 2 Indien dit aantal bezoekers lineair geëxtrapoleerd wordt naar de einddatum van de tentoonstelling, op hoeveel betalende bezoekers kunnen we dan rekenen?
Vraag 4 Is het waar dat fractievoorzitters een vrijkaartje konden krijgen?
Vraag 5 Volgens een tweet van burgemeester Milène Junius (Hellevoetsluis) waren de Metropool Regio bestuurders onlangs met BM Verkerk naar de tentoonstelling van Het Straatje gegaan. Wie heeft de toegangsprijs tot museum het Prinsenhof betaald?

delft_lijndun

Herman Rosenberg, verslaggever AD Delft:
Beroep op particulieren met gevelcamera's. Het gebruik van beelden is wel aan strenge regels gebonden. Wanneer de politie het vermoeden heeft dat beelden meerwaarde hebben in een opsporingsonderzoek, kunnen zij deze opvragen bij de eigenaar. Daar hebben agenten wel toestemming voor nodig van de officier van justitie. De beelden kunnen dan in de behandeling van strafzaken dienen als bewijs. ... Particulieren mogen niet zo maar alles vastleggen. Een gevelcamera mag alleen opnamen maken van het betrokken huis en in principe niet van de openbare weg.

TOP

delft_lijndun
woensdag | 13 april 2016 | 01h46 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_papsouwselaan_koperen_pan_aad_bonthuis_20130928_184605.jpg

Aad Bonthuis, oprichter van Stadsbelangen.

Aad Bonthuis (66) overleden
De laatste keer dat ik Aad Bonthuis ontmoette was in september 2013
bij de Koperen Pan aan de Papsouwselaan.
We hadden het even over onze gezondheid, politiek was niet meer zo belangrijk.
Aad schreef na het afscheid van zijn wethoudersschap nog een tijdje knappe en harde citaten op PolitiekDelft.
Ik zal er nog eens wat opzoeken en opnieuw plaatsen.
harrie fruyt van hertog

Berichten in de pers
Herman Rosenberg, verslaggever AD Delft - Oud-wethouder Aad Bonthuis (66) overleden
drimble.nl - Oud-wethouder Aad Bonthuis overleden
Theo Jansen, namens het bestuur d.v.v. Delft - Aad Bonthuis overleden
haaglandenvoetbal.nl - Aad Bonthuis, oud-wethouder sport van Delft, overleden
Jantine van den Hoven, redactie indebuurt.nl - Oud-wethouder Aad Bonthuis overleden
google.nl - Foto's Aad Bonthuisdelft_avdv20160412.jpg

linkedin.com - (45) Bouwstenen voor Buma

Weblog door Arie van der Veen

Een week na het referendum en na wat nachtjes slapen ben ik tot de conclusie gekomen dat Sybrand Buma de opvolger van Rutte kan worden. Belangrijker dat het CDA weer de grootste partij van het land moet en kan worden, Net zoals in 2002. Dit is vooral nodig om het moreel-ethisch failliet van de links-liberale politiek op te lossen. Rutte c.s. zijn materieel gewoon altijd paars gebleven, en dat leidde in de tijd van Fortuyn al tot de puinhopen. Over de PvdA hoeven we het niet meer te hebben, daar heeft Jacques Monasch al afscheid van genomen en de VVD is in verwarring. Alle kansen voor het CDA ! Maar dan wel terug naar de basis en de wortels. Niet op papier maar echt ! Heilige Antonius van Padua waar liggen mijn sleutels (tot de macht) zou ik Buma willen adviseren. Terugkeren naar het Roomse volksgevoel enerzijds en anderzijds naar het hervormde denken: niet de majoriteit maar de autoriteit. Een goede mix. En van de ARP het beginseldenken terughalen. Geen kernbegrippen, maar beginselen en die echt vertalen en toepassen. Niet modieus hertalen, maar invulling geven:

Publieke gerechtigheid: recht doen en recht handhaven;

Gespreide verantwoordelijkheid: Niemand is de baas

Solidariteit: Iedereen telt mee !

Rentmeesterschap: geen pot verteren

Het CDA-denken is zo krachtig, dat het zelfs in deze geseculariseerde samenleving zelfstandig kracht heeft. Daarom zou mijn advies aan Buma zijn: trek het land in. Vertel wat de visie is. Laat Den Haag voor wat den Haag is. En zeg over het referendum over de Oekranie: laat Rutte zijn eigen rotzooi opruimen. En neem mee Ruth mee, voor de opening en het dankwoord !delft_bram_stoop_twitter_20160400.jpg

stadsbelangendelft.nl - Daar ben ik er één van!

door Bram Stoop, raadslid SB

Donderdag 14 april 2016 staat bij de commissie Economie Financiën en Bestuur de veiligheidscijfers 2015 op de agenda. De voorzitter die mede de agenda bepaald, is de heer Stienstra van D66 Delft.

De voorzitter is ook woordvoerder in de commissie Sociaal Domein waar naar mijn mening een aantal zaken besproken horen te worden, die nu in deze commissie op de agenda staan. Op verzoek van de Christen Unie is ook de brief over de Griegstraat geagendeerd. Vreemd, want die brief gaat niet over de veiligheidscijfers 2015. Het gaat hier om de leefbaarheid in de wijk. De huidige problemen in deze wijk hebben een terugkerend karakter. Dat onderwerp hoort niet thuis in EFB, maar in de commissie Sociaal Domein en Wonen. Om een rapport met veiligheidscijfers over 2015 te koppelen aan problemen in deze wijk is een vreemde gang van zaken.

Lees meer

De ingekomen inspreektekst van een bewoner en de brief van een bewoner horen naar mijn mening in de commissie Sociaal Domein op de agenda te staan.

Natuurlijk hoort bij het politieke spel dat naast de ChristenUnie vooral collegepartijen dit onderwerp willen bespreken. Dan kom je goed in media en kunnen deze partijen laten zien dat zij het helemaal zat zijn met de problemen in de Buitenhof. Volgens de veiligheidsmonitor 2015 zijn die er eigenlijk niet, want 70% van de bewoners, stelt deze monitor 2015, voelt zich veilig.

Alinea veiligheidsmonitor
De feiten en cijfers tonen ondubbelzinnig aan dat Delft weer veiliger is geworden. En dat nu al voor het zesde achtereenvolgende jaar. Wordt dat ook zo ervaren? Ja. De vorig jaar gehouden omnibusenquête toonde aan dat Delftenaren zich veiliger voelen – in elke wijk. Laat ik er één wijk uitpikken: voelde in 2010 54 procent van de Buitenhofbewoners zich veilig in hun wijk, vorig jaar was dat 70 procent.

Opvallend dat men in deze monitor een wijk als de Buitenhof eruit haalt. Waarom juist het Buitenhof vraag ik mij dan ook af? De afgelopen maanden is wederom duidelijk geworden, dat het iets anders ligt als dat nu beweerd wordt. De klachten van bewoners uit deze wijk rijzen de pan uit. Waar ik namens de fractie Stadsbelangen Delft vele malen op gehamerd heb, is dat er beleid op beleid wordt gemaakt zonder evaluatie. Een evaluatie waar duidelijk in staat wat wel of niet goed gaat met het vastgesteld beleid door de gemeenteraad.

Ook niet onbelangrijk is dat de kaders van het sociaal domein in de gemeenteraad worden vastgesteld en uitvoerende instanties dan vervolgens de opdracht krijgen hieraan uitvoering te geven. Zet eens op papier wat die ervan vinden in plaats van ‘succesverhalen’ zoals in de veiligheidsmonitor worden beschreven.

De afgelopen maanden heb ik als raadslid namens de fractie Stadsbelangen kritiek gehad op sommige zaken zoals het welzijnswerk. Ik ben er nog steeds dagelijks mee bezig en heb ook gesprekken met ambtenaren en wijkbewoners. Ik geef daar mijn mening of vraag informatie. Om in het kader van scoringsdrift allerlei brieven ineens te agenderen in de verkeerde commissie is wel erg vreemd. De wijkbewoners moeten natuurlijk gehoord worden, maar wel op de juiste plek.

Nu lopen we het risico dat er een discussie ontstaat over het sociaal domein wat men adhoc koppelt aan veiligheidscijfers van vorig jaar. Wederom een gemiste kans om als politiek bewoners uit de Buitenhof serieus te nemen.

Het welzijnswerk bereikt nog geen 5% van de bewoners met uitschieters naar 10%. Wat weet je dan echt van wat er speelt in de wijk? Wat mij betreft moet je dan als politiek de hand in eigen boezem steken en actie ondernemen om erachter te komen wat er leeft bij de 90% die niet wordt bereikt. Juist daar moet je namelijk je informatie ophalen om de juiste acties en beleid te kunnen uitzetten. In het Buitenhof is een grote groep bewoners die het vertrouwen in de politiek kwijt volledig kwijt zijn. Een beetje raadslid trekt zich dat aan en daar ben ik er één van.

Citaten ...

Elwin van Beurden, commissielid STIP:
Delft, ​Parel in de Randstad
- STIP pleit voor investeren in de stad en financieel gezond worden.
- STIP wil hierbij inzetten op het investeren in de stad om de kansen die Delft heeft niet te verspillen.
- Dit betekent investeren in de kenniseconomie, toerisme, stedelijke vernieuwing en bereikbaarheid.
- STIP heeft hier meegegeven dat we als stad moeten gaan investeren om er boven op te komen.
- Investeren in de kenniseconomie, de motor van de Delftse economie, is van groot belang.
- Dit is voor de korte termijn, ook voor de langere termijn zijn er investeringen nodig.
- Daarna zal ook de gemeente moeten investeren in dit langdurige, maar belangrijke proces.
(red. Tjonge, jonge. Wat moet Delft? Investeren dus. STIP erg langdradig de bocht. Wat een herhaling van nietszeggende zetten. Maar Delft heeft geen geld. Investeren gaat het dus niet worden. Delft moet eerst zijn schulden aflossen. Als investeringen rendement opleveren dan doet de 'markt' dat wel. Blijven over de onrendabele ofwel de te subsidiëren investeringen, maar laat die maar wachten. hfvh)

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 12 april 2016 | 12h33 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_havenstraat_inrijden_fietsen_toegestaan_20160412084704.jpg

Delft, Havenstraat.

Spoorzone Delft creëert een onveilige verkeerssituatie voor fietsers
Door werkzaamheden vanaf maandag 11 april tot vrijdag 20 mei is de gebruikelijke doorgaande verkeersroute gewijzigd.
Spoorzone Delft: De Havenstraat blijft eenrichtingsverkeer voor autoverkeer, maar voor fietsers geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer.
Ja hoor, leer de fietsers maar de Havenstraat in te rijden.
Ooit is inrijden voor fietsers toegestaan geweest, maar weer verboden.
Hoe gaan ze het inrijden straks weer afleren?
Hoeft van mij niet hoor, want de stad is er voor de voetgangers en de fietsers.
Maar dan wel snelheidsremmende maatregelen treffen?
Auto's komend vanaf de Hugo de Grootstraat zien de fietsers bij de bocht pas op het laatste moment.
Nu staat er een geel bord en dat helpt niet zo veel volgens mij om de snelheid te beperken.
Ik ben benieuwd hoe de 'verkeers-deskundigen' het gaan oplossen.
harrie fruyt van hertog
Oud-Consul van de Voetgangers Vereniging

delft_hugo_de_grootstraat_fietsers_tweerichtingen_20160412133300.jpg20160412133300.jpg

Delft, Hugo de Grootstraat hoek Havenstraat.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 12 april 2016 | 01h30 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Citaten ...

TOP Delft Design:
DreamTeams: studenten maken dromen waar en winnen vaak prijzen
met Frans van der Meijden (beheerder Dreamhal) en Rick Everaert (student-manager team Forze)
op 13-04-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

John Bijl, Mystery Burger redactie BB:
De worsteling vraagt een lange schorsing bij de raad. Bijna een halfuur vormen meerdere raadsleden druk converserend zich in spannende groepjes.
...
Want ook al is er geen sprake van een Delfts azc, men is er in deze raad en daar buiten nog lang niet over uitgedebatteerd.

Herman Rosenberg en Peter Koop, redactie AD:
HTM-lijnen 1 en 19 zijn steeds minder in trek
... De situatie in de Phoenixstraat en op de Westvest is door alle werkzaamheden slecht voor de doorstroming. Hier heeft vooral lijn 1 last van. En lijn 19, altijd al een zorgenkindje van de HTM, vervoert nog minder mensen dan voorheen, sinds de inkorting van de lijn tot de Wateringsevest. Dat wordt pas volgend jaar beter als lijn 19 weer door kan rijden naar het station.

TOP

delft_lijndun
maandag | 11 april 2016 | 01h55 | week 16 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_driebergen_hoofdstraat_ns_spoorovergang_20160409083358.jpg

Met de trein van Delft naar Station Driebergen-Zeist
Spoorwegovergang Hoofdstraat Driebergen. Waar zie je het nog als randstadter. Jeugdherinneringen, een spoorwegovergang met slagbomen. 65 jaar geleden was ik voor het laatst in deze omgeving. In een vakantiehuisje van Thomson Havenbedrijf in het Grote Bos in Driebergen. Vandaag vanaf station Driebergen-Zeist met een taxibusje naar Landgoed Zonheuvel in Doorn, een schitterende locatie.

Ik ben op reis naar de Hematondag 2016.
Voor een verslag, lees mijn weblog als je dat wil:
http://www.harriefruytvanhertog.nl/uncategorized/hematondag-2016/
harrie fruyt van hertog

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160411.jpg

linkedin.com - (44) Over krokodillentranen

Weblog door Arie van der Veen

Links-liberaal Nederland is in verwarring na het referendum. Hoe kan dat toch dat het volk zo in opstand is. Ard van der Steur neemt nog een sigaar in zijn kasteel. Asscher bedenkt nog een banenplan, Pechtold treurt om zijn kroonjuweel. En Rutte lacht het weg. Het is interessant om de commentaren te volgen, in de Volkskrant en NRC te lezen. Allemaal vervreemd van het volk. En in vele plaatsen, niet in het laatst te Delft is het hetzelfde liedje. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat het CDA zich op moet richten om het moreel-ethische gat te dichten. Maar dat kan alleen als het CDA terugkeert als volkspartij naar zijn wortels en het radicale midden. Wat dat ook maar is. Meer Annie Schreijers, en Omzigts en minder beleidsmedewerkers. En Buma, nooit meer een rooie das. Gewoon een groene, of gestreepte. En Ruth Peetoom geen rood jasje meer. Dat wist ze al van haar kledingsadviseur. Nederland redeloos, reddeloos en radeloos. Met dank aan Willem van Oranje: Erbarm U over mijn volk. En met Vondel: erbarm u over mijn benauwde veste. Het wordt tijd om het geloof maar weer eens te gaan herwaarderen...wordt vervolgd.

TOP

Citaten ...

Jan Peter de Wit, raadslid OD namens de OD fractie:
Initiatiefvoorstel “Elk Stembureau telt”
Doel van dit initiatiefvoorstel is om bij landelijke of lokale verkiezingen en referenda geen verschil te maken in het aantal stembureaus en andere opkomst bevorderende maatregelen. Elke stem is gelijk bij elke verkiezing. En elke stem en dus elk stembureau telt.
...
Het is een ondemocratische ontwikkeling om het college van B&W (deel van de gemeenteraad) bij elke verkiezing te laten bepalen hoeveel stembureaus er ingezet gaan worden aan de hand van de financiële situatie van dat moment. De democratie is het belangrijkste goed dat we hebben. Dat gemeenten die door slecht financieel beleid gaan bezuinigen op de democratie leidt tot nog slechter functioneren van het openbaar bestuur. Dat is een zichzelf versterkende neerwaartse spiraal die uiteindelijk elk vertrouwen in de democratie zal ondermijnen.
...
In Rotterdam liep een proef om elk uur de opkomst live te laten zien op de gemeentelijke website in totaal maar ook per stadsdeel. Dat verhoogd de transparantie tijdens de dag van de verkiezingen. Live zien wat de opkomst is, kan mensen misschien verleiden om op het laatste moment toch te gaan stemmen, in de hoop dat de uitslag geldig is. Of om thuis te blijven, zodat de drempel niet wordt gehaald. Rotterdam is daar in elk geval duidelijk over: het is niet aan de gemeente om te bepalen wat mensen met die informatie doen. ( red. De dagelijkse opkomstcijfers publiceren op Delft.nl moet toch zeker niet te moeilijk zijn als je echt wilt.

Hatte van der Woude, raadslid VVD:
Bij regionale samenwerking hoort regionale democratie
...
Omdat de raden nauwelijks invloed hadden kunnen uitoefenen op de inhoud van het stuk (en ja, dat hebben zij wel degelijk geprobeerd), probeerden zij – aangespoord door de VVD- en D66-fracties – hun wensen erin te verwerken door amendementen in te dienen. In zeven van de tien gemeenten werden die aangenomen, met slechts resultaat op lokaal, en niet op regionaal niveau. Het regionale stuk werd niet gewijzigd. In feite is het regionaal vaststellen van een stuk in een afstemmingsmodel niet mogelijk, dus ook amenderen niet.

Bewoners gebouw Rozemarijn:
Kruisstraat 71, vestiging Lidl supermarkt
De informatieavond verliep in het geheel niet volgens de vooraf toegestuurde agenda. In plaats daarvan kon men aan de wand opgehangen tekeningen bekijken. Na geruime tijd ontstond er op uitdrukkelijk verzoek van de bezoekers gelukkig toch een discussie met de vertegenwoordiger van de gemeente. Antwoorden waren er nauwelijks op gestelde vragen. Er werd dan ook sterk aangedrongen op een nieuwe bijeenkomst met daarbij de aanwezigheid van ook de bestuurlijk verantwoordelijken. In dat verband eindigde de avond met de verwachting bij zowel bezoekers als ontwikkelaars van een vervolg-overleg. Nu blijkt zonder dat een dergelijke vervolgbijeenkomst heeft plaatsgevonden op 10 maart 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning te zijn ingediend. Dit is naar onze mening niet de manier waarop zulke voor de stad belangrijke zaken behoren te gaan.
...
Nog een supermarkt in dit gebied is dan ook beslist niet nodig. (red. Daar gaat de gemeente niet over, De gemeente regelt geen concurrentie.)

Guido van der Wedden, Waterweblog:
Vaar je mee? Zaterdag 16 april opening Westsingelgracht? Met de opening van de Westsingelgracht is Delft weer goed bereikbaar over het water. Van Spoorzone Delft: We nodigen iedereen met een scheepje van harte uit om mee te varen. We verzamelen vanaf 10.30 uur bij Huszar op de Hooikade, waar wethouder Lennart Harpe iedereen welkom heet. Om 11 uur vertrekken de bootjes richting het station, waarmee we de vaarroute officieel openen.

Guido van der Wedden, secretaris BVOW:
Op 12 april is de Algemene Ledenvergadering van de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier (BVOW). Tijdens deze vergadering krijgt de belangenvereniging een nieuw bestuur. Martine Venema, Ron Leenheer en David van Proijen zullen samen met penningmeester Harry van Adrichem het nieuwe bestuur vormen. Voorzitter Janny Gort en secretaris Guido van der Wedden treden af. Ook wordt het financieel jaarverslag besproken. Verder wordt er deze avond een presentatie gegeven over het initiatief 'Supporters van Schoon' door Jack Boogmans van De Papaver. U bent van harte welkom op 12 april om 20 uur in buurthuis De Wending aan de Raamstraat, er is koffie en thee.html5 logo Valide CSS!