Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1214 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft_lijndun
zaterdag | 9 april 2016 | 00h37 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_stationshal_johannes_vermeer_kraam_stand_20160408134841.jpg

Johannes Vermeer Promotie
In de stationshal staat een kraam met promotie-materiaal over Johannes Vermeer. Als voorproefje kan je het Straatje van Vermeer bekijken met een kartonnen 3D-brilletje met een rood (magenta) en groen glaasje.
Jammer dat de kraam uit het zicht staat in een dooie hoek van de hal waar weinig passanten passeren.
Maar wethouder Ferrie Föster van STIP zal denken dat elke extra bezoeker aan het museum Prinsenhof die het oplevert, is er één die bijdraagt om de 2,2 miljoen euro kosten voor het tijdelijk ophangen van het schilderijtje te dekken.
De dame met grote rode hoed trekt zeker de aandacht.
harrie fruyt van hertog

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160408_2.jpg

linkedin.com - (43)Over de D66-dromers

Weblog door Arie van der Veen

Wat een teleurstelling voor de D66-dromers. De nette hoogopgeleide politiek correcte dromers werden wreed gestoord door de burgers. "Tjonge het referendum is gekaapt door raddraaiers", klaagde Laurens-Jan Brinkhorst. Jan Terlouw, die van de Koning van Katoren had blanco gestemd. En Thom de Graaff had weer een onnavolgbaar verhaal over de wonderen van het referendum. Het is natuurlijk een kansloos referendum gebleken waarbij Rutte c.s. in hun hemd staan in Brussel. En het volk lacht, blijft thuis of rekent met een nee stem hard af met de elite. Daarvoor was het referendum niet bedoeld volgens de jongens en meisjes van D66. En ik hoor Huub Halsema al piepen. Het referendum wordt straks in Delft gekaapt voor een onzin-referendum in Delft over een niet bestaand AZC. Ik herinner mij nog hoe D66 zich verzette tegen een echt referendum tegen het stadskantoor.

In vroeger tijd werd het referendum gezien als een speeltje van de intellectuele kabouters van D66. Maar nu wordt het serieus, zeker nu de middenpartijen PvdA en D66 in elkaar gezakt zijn. Het referendum als breekijzer tegen de macht is het geworden, maar juist een andere macht dan D66 altijd wilde (namelijk afbreken van de zuilen) de geémancipeerde burger kiest zelf, en dat komt D66 slecht uuit, wat zij kennen de gewone man niet. En de gewone man wil Huub Halsema c.s. niet kennen. Dat wordt straks weer sleutelen aan de wetgeving en de verordening. Een raadgevend referendum is niks, en wordt niks. Als je wat wilt moet het correctief zijn, op basis van reele onderwerpen waarin de wetgever of de gemeente zelfstandig mag beslissen. Daarom stoppen met die raadgevend referenda, te beginnen in Delft en in Den Haag na de verkiezingen in 2017 een serieus debat over het correctief referendum. Zo hoort het ! En vooral geen D66 stemmen. Laten die vooral beleidsmedewerkers blijven en vooral rondfietsen op hun baboefietsen op papadag. Daar zijn ze beter in dan in besturen !

Citaten ...

David Lansen, voorzitter van het BOB:
Hoe leuk zou het zijn als we hier in Delft iets bijzonders voor elkaar krijgen? Iets waaraan je kan zien: dit is het tijdperk ná V&D. Haal de innovaties van de TU Delft naar het centrum, laat het maar hier gebeuren.

delft_vend_delft_2_20160408113712.jpg delft_vend_delft_1_20160408113659.jpg
delft_vend_delft_3_20160408114515.jpg delft_vend_delft_4_20160408114523.jpg

Delft, Gasthuislaan, Bastiaanpoort, Bastiaansplein.

harrie fruyt van hertog, redacteur politiekdelft.nl :
Wat mij betreft zit het afgeschreven V&D pand op slopershoogte. Ik schat de bebouwde perceel-oppervlakte minimaal zo'n 50 x 60 = 3.000 m2. Wat moet je er mee. Aan winkelinvulling is geen enkele behoefte. Alhoewel, ik mis de ALDI nog in het centrum, maar daar is de commissie van Delfia Batavorum tegen. Een culturele invulling of iets dergelijks kan de huur niet betalen. Het oude Nusantara draait prima zo op het oog, maar ik weet niet of daar wel een marktconforme huur wordt betaald. Van de gemeente hoef je niets te verwachten want die hebben geen geld voor subsidie. Er misschien een mooie woonlocatie met hoogbouw-appartementen in het dure huur- en koopsegment van maken. Geen parkeernorm, maar enkele elektrische deelauto's. Bij de BOB zit voldoende brainstorm kracht om met goede ideeën te komen. Ik wacht het af, uiteindelijk beslist de eigenaar hoe nu verder.

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 8 april 2016 | 00h14 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160408.jpg

linkedin.com - (42) Na het referendum

Weblog door Arie van der Veen

Wat verwacht werd is gebeurd. De zittende politiek klasse is weer eens in het hemd gezet door het volk. Vers in het geheugen ligt nog het referendum over de Europese Grondwet en nu het associatieverdrag. Zij die dagelijks in Amsterdam verkeren en de media domineren stemden in meerderheid voor, maar het volk was tegen ! Dat belooft wat voor de verkiezingen van 2017 ! Een gezagsvacuum en een vertouwensbreuk. Europa is prima voor de consument, de homo economicus, maar de homo politicus is tegen of niet geinteresseerd.

Het referendum is een groot succes, hoezeer de D66-naievelingen teleurgesteld zijn. Het blijkt toch een breekijzer om de gesloten politieke circuits te doorbreken. Het wachten is op de volgende referenda over de nu nog politiek-correcte thema's als TTIP, vluchtelingen etc.

De enige oplossing is herstel van vertrouwen en daar zijn verkiezingen voor. Eigenlijk zo snel mogelijk. Maar de vraag is of de politieke partijen daartoe (nog) in staat zijn. Zeker met de huidige politieke leiders. Het was weer een leerzame avond. Zelfs in Brussel zullen ze even zenuwachtig zijn. En dan komt nog het BREXIT-referendum.

Citaten ...

Hatte van der Woude, raadslid VVD en harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl twitteren:
Hatte Van Der Woude @hhvdw
De kiezers zijn gisteren massaal weggebleven: een duidelijke afwijzing van het referendum. Dat signaal kan de politiek niet negeren

harrie fruytvhertog ‏@PolitiekDelftnl 15 uur15 uur geleden
ik schat @PieterStienstra daar een andere mening over heeft. gevolg: nee-stemmen winnen in delft. bedankt @D66_Delft

Hatte Van Der Woude ‏@hhvdw 15 uur15 uur geleden
@PolitiekDelftnl idd. Maar ik vind dat zij die voor referenda zijn niet opeens moeten draaien omdat het nu over een AZC gaat. Heb dan lef..

harrie fruytvhertog ‏@PolitiekDelftnl 15 uur15 uur geleden
@hhvdw wel gaan stemmen ik schat meerderheid voor AZC, thuisblijven en niet gaan stemmen en opkomst < 30%. wat gaan de partijen adviseren?

Hatte Van Der Woude ‏@hhvdw 14 uur14 uur geleden
@PolitiekDelftnl goede vraag. De vraag is ook of je iets kan adviseren over een ja/nee keuze in een kwestie die niet eens aan de orde is.

harrie fruytvhertog ‏@PolitiekDelftnl
@hhvdw ik durf te stellen dat de onzin van het azc referendum hiermee behoorlijk is aangetoond.
10:57 - 7 apr. 2016

Jolanda Gaal, raadslid OD:
Stemt tegen referendum Oekraïne.
Daar komt maar oorlog van en andere ellende.

delft_referendum_oekraine_stemgedrag_delft_20160407.jpg

Bureau Klant Contact Centrum:
Bij het raadgevend referendum in Delft was 51,6 procent van de stemmers tegen het associatieverdrag met Oekraïne. 48,4 procent was voor. Het opkomstpercentage in Delft was 35,4 procent.

Griffie Delft:
De referendumkamer houdt op maandag 11 april, vanaf 10.30 tot ongeveer 11.00 uur, in Het Nieuwe Kantoor een openbaar overleg met de indieners van het referendumverzoek Geen AZC in Delft over de vraagstelling. Indien u bij het openbare deel aanwezig wilt zijn, dan dient u zich uiterlijk zondag 10 april aan te melden via griffie@delft.nl

Dirk Wijtman, horecaondernemer:
IDEEËN OM DELFT TE VERSTERKEN
Meer toeristen betekent: meer omzet, meer werk en dus meer geld voor de stad.

Mark van Baal en Rob Baan, in De Kwartiermakers:
2 uur NPO Radio 1 over Innovatie in Nederland
- stroom wordt gratis ...
- benzine is brandstof, zonne-energie is kennis
- gezond eten (tuintjes AH)
- Jan Terlouw (84j): politiek is de baas
- gezondheid: een jaar langer leven dan pensioenfondsen geld te kort ...
- ziektekostenverzekeraars over investeringen: als verzekerde van verzekeringsmaatschappij verandert, loopt mijn kapitaal weg.

TOP

delft_lijndun
woensdag | 6 april 2016 | 17h23 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

8 - Sfeerbeelden Kiev/Tsjernobyl/Oost-Oekraïne
ReferendumReporter was een week in Oekraïne om alles te weten te komen over de situatie aldaar. Zie hier enkele sfeer beelden van de bezoeken die onze crew bracht.

TOP

delft_lijndun
woensdag | 6 april 2016 | 12h53 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Referenda, weg er mee!

delft_stempas_referendum_20160406.jpg

Referendum associatieverdrag met Oekraïne, bent u voor of tegen?
Ik ben voor Europa.
Ik ga niet stemmen.
Laat het Europees Parlement maar beslissen.
harrie fruyt van hertog

TOP

delft_lijndun
woensdag | 6 april 2016 | 00h43 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160405.jpg

linkedin.com - (41) Over de nieuwe sociale kwestie

Webcolum door Arie van der Veen

Het christelijk-sociaal congres viert binnenkort feest. Het bestaat 125 jaar. En zoals het betaamt bij dergelijke organisaties ligt de vraag op de lippen: Kunnen we dat wel vieren ? En ik vrees dat deze vraag negatief beantwoord moet worden. Het christelijk-sociaal maatschappelijk netwerk ligt aan duigen. Wat het mooie visiedocument ook zegt. De nieuwe directeur van het WI voor het CDA filieert het rapport en wijs terecht op het gebrek aan toepassing. Het is net zoals een bondspreek: veel ellende, maar weinig dankbaarheid. Men worstelt met de 'verlossing'. Het oorspronkelijke sociaal georiénteerde christelijke middenveld is al lang verstatelijkt, weggefuseerd en een onderdeel van de elite geworden. De stichting Present is een goede uitzondering, maar zoekt vooral haar steun in CU-kringen. Het is prachtig om terug te grijpen op encyclieken en toespraken van Kuyper. Maar dan moet ook de echte sociale kwestie op de agenda komen: namelijk het bestrijden en overwinnen van de tweedelingen in de samenleving. Ik schreef er al eerder over. En daar ligt een enorme uitdaging voor het christelijk-sociaal denken. En soms helaas denk ik dat het CDA of delen daarvan er alleen voor staat. Tweedelingen te over: Arbeid en Kapitaal, have s en have s-not; gezond en ongezond; werkend en niet-werkend. Rien Fraanje heeft het goed gezien. Er is opnieuw behoefte aan architectonische maatschappijkritiek. En met die kritiek kan het CDA aan de slag, als het tenminste zich een christelijk-sociale partij wil noemen. Of is het liever sociaal-conservatief ? Sleuren we aan dode paarden ? Er ligt een wereld open om te winnen, maar dan moet het CDA bij zichzelf beginnen. In Delft, in Zuid-Holland in Nederland en jazelfs in Europa.


https://hillenius.wordpress.com/2012/09/10/hillenius-624-slot/

Citaten ...

W.M. Steendam en medeondertekenaars, inwoners Delft:
geluidoverlast A4 — Kruithuisweg
Zowel Rijkswaterstaat als Gemeente Delft hebben gereageerd, echter met informatie die niet conform is het Tracebesluit A4 Schiedam-Delft.

Peter Jonquiere en Els Kemper, voorzitter en secretaris Commissie Behoud Stadsschoon Historische Vereniging Delfia Batavorum:
bouwplan Kruisstraat 71 (de lege locatie van de voormalige bibliotheek/beweegtuin)
Als Commissie Behoud Stadsschoon willen wij al deze geuite bezwaren van ganser harte onderschrijven en ook van onze kant dringend uw aandacht vragen voor dit o.i. onzalige initiatief, ...
(Red. hallo raad, hebben jullie al toestemming van deze elitaire regenten van Delfia Batavorum om het plan Kruisstraat goed te keuren? Ik ben ook lid van Delfia Batavorum maar mij is zo als gewoonlijk niks gevraagd. hfvh)

Jan Peter de Wit, raadslid OD:
Stem morgen Tegen

Bram Stoop, projectleider TRIX en raadslid SB:
Bij de Trix is ook echt iets te halen en de jongeren die de Trix als opstap gebruiken komen over het algemeen alsnog goed weg in de maatschappij. Dit alles komt tot stand door de intensieve samenwerking die de Trix heeft met de diverse diensten binnen de gemeente Den Haag.
(red. vraag: wat doet Delft niet goed in de Buitenhof? hfvh)

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 5 april 2016 | 00h01 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

VVD gaat initiatiefvoorstel indienen om
de referendumverordening te schrappen.

delft logo_vvd_2015.gif

vvddelft.nl - Onzinnig referendum?

door Hatte van der Woude, raadslid VVD

Afgelopen donderdag werd in de gemeenteraad het "inleidend referendumverzoek" besproken. Het verzoek gaat erover of er in Delft een referendum gehouden gaat worden over een AZC binnen de grenzen van Delft. Op zich een merkwaardig referendumonderwerp omdat er op dit moment geen sprake is van een voornemen om een AZC in Delft neer te zetten.

Lees meer

In het verleden heeft de gemeenteraad van Delft een referendumverordening vastgesteld. Daaruit vloeit voort dat er ook over dit soort zaken referenda mogelijk zijn. Destijds heeft de VVD al aangegeven dat de verordening onverstandig is. Immers, vraagstukken laten zich meestal niet vangen in een simpele vraag, en al helemaal niet in een ja/nee antwoord. Daarnaast geeft het mensen de indruk dat ze direct kunnen meebeslissen over belangrijke zaken, maar de ervaring leert dat dat meestal op een teleurstelling uitloopt. De VVD vindt dat je als gekozen volksvertegenwoordiger ook je verantwoordelijkheid moet nemen en keuzes maken. Elke 4 jaar is er dan een volksraadpleging waaruit blijkt of de volksvertegenwoordigers het goed gedaan hebben.

Helaas hebben deze argumenten destijds de raad niet kunnen overtuigen met als gevolg het inleidend referendumverzoek over een niet bestaand onderwerp. Aan de uitspraken in de raad over dit verzoek was duidelijk te merken dat veel partijen bij nader inzien toch liever geen referendum hadden gehad. Dat is een verstandige gedachte maar wel een paar jaar te laat.

De VVD heeft nu zonder aarzeling voor het referendum gestemd omdat wij vinden dat je niet tijdens de wedstrijd de spelregels mag veranderen. Ook zijn wij niet, zoals andere partijen, bang voor polarisering in Delft omdat het toevallig over een AZC gaat. Alles moet bespreekbaar zijn, juist onderwerpen stilzwijgen zorgt voor polarisatie.

Wel zullen we binnenkort, als het referendum is geweest wederom het initiatiefvoorstel indienen om de referendumverordening te schrappen. En natuurlijk zullen we veel partijen dan herinneren aan hun gedraai tijdens het debat om dit referendum.

Citaten ...

Fleur Norbruis, raadslid GL:
GroenLinks steunt het rapport van de Adviesgroep Delft Herstelt en stelt een aantal prioriteiten: duurzaamheid, fiets, regionale toeristische samenwerking, vestigingsklimaat, gebiedsontwikkeling met kwaliteit en aandacht voor de Buitenhof en Voorhof.

Jan Peter de Wit, raadslid OD:
- VVD burgemeester Bas Verkerk van de sigarenclub Le Cercle Cigogje probeert het Oekraïne referendum zoveel mogelijk dood te zwijgen.
- Regenten vinden één keer in de vier jaar het volk raadplegen dik voldoende. Daarna willen ze ongestoord het klootjesvolk bedonderen en belazeren.
- In Delft werkt de gevestigde kliek van VVD en PvdA het referendum zoveel mogelijk tegen. Ik ga een initiatief voorstel indienen om deze ongelijkheid onmogelijk te maken in de toekomst.

TOP

delft_lijndun
maandag | 4 april 2016 | 01h34 | week 15 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_korte_geer_kanton_google.jpg

Delft. Het gebouw op de hoek Korte Geer, Breestraat waar het voormalig Kanton was gehuisvest, komt thans niet in aanmerking voor de opvang van vluchtelingen. hfvh (foto google streetview)

AZC in Delft OK

door Aris Schellinkhout, inwoner Delft

In de krant Delft op Zondag stond op 17 maart dat er 400 handtekeningen aan burgemeester Verkerk zijn aangeboden van Delftenaren die vinden dat er geen asielzoekerscentrum in Delft mag komen.
Vindt u dat ook? Dan hoeft u mijn oproep verder niet te lezen.
Of vindt u dat Delft wat ruimhartiger mag zijn? Dat we met 100.000 Delftenaren best een paar honderd mensen in nood kunnen opvangen? Plek genoeg, want het barst van de lege kantoren. Bijvoorbeeld bij station Delft Zuid.
Als u dat ook vindt, stuurt u mij dan
via aris@casema.nl een mailtje met 'AZC in Delft OK'.
Als ik meer dan 400 mailtjes krijg, breng ik die naar burgemeester Verkerk. Dan zijn er tenminste net zo veel ruimdenkenden als angsthazen in onze stad.

-----
From: prodeo
Sent: Sunday, April 3, 2016 5:08 PM
To: aris@casema.nl ; harrie fruyt van hertog
Subject: AZC in Delft OK

AZC in Delft OK
graag ontvangstbevestiging ivm publicatie
gr
harrie fruyt van hertog
redactie politiekdelft.nl
-----

Citaten ...

Martin Stoelinga, raadslid OD:
Is er in Irak of Saudi-Arabië geen plek voor hun geloofsgenoten, 600 moskeeën in Nederland, ik zou graag een vluchteling willen zijn en dat voor de tweede keer.

Tijn Noordenbos, oud-commissielid GL:
Ondertussen zeggen mensen in Delft dat wij geen vluchtelingen moeten helpen, want wij hebben het al moeilijk genoeg in onze stad.

Aris Schellinkhout, inwoner Delft:
Dat we met 100.000 Delftenaren best een paar honderd mensen in nood kunnen opvangen? Plek genoeg, want het barst van de lege kantoren.

Pieter Stienstra, badwater-deskundige op twitter:
Referendumverordening niet afschaffen. Dat vindt @D66_Delft nog steeds: geen kind met t badwater weggooien. Wel kijken hoe je #smoezelwater (= badwater met een geurtje) kunt voorkomen.

Pieter Stienstra, raadslid D66 :
Daarmee is het OD-initiatiefvoorstel overbodig. En lijkt het meer een opzetje van de OD‑fractie om een onnodig referendum te regelen.
...
het initiatiefvoorstel van OD. De motivatie bevat nogal wat discutabele meningen en soms ronduit discriminerende vooroordelen.
...
met het gegeven dat het referendum nu in Delft dreigt te worden misbruikt voor een overbodig, geconstrueerd en inhoudelijk op onderdelen ongrondwettelijk initiatiefvoorstel, dat sociaal-maatschappelijk nog riskant is ook.

Joëlle Gooijer, raadslid CU:
referendumverzoek over ‘Geen AZC in Delft’. We hebben als ChristenUnie tegen dit verzoek gestemd. We vinden het namelijk ongewenst dat de inwoners van Delft moeten stemmen over de opvang van vluchtelingen; het gaat immers om kwetsbare groepen die in ons land veiligheid zoeken. Bovendien is het een complex, en grotendeels landelijk onderwerp. Het leidt onzes inziens tot onnodige polarisatie en onrust in de stad.

Herman Rosenberg, verslaggever AD-Delft:
Ook hoogleraren zijn verdeeld over Delftse volksraadpleging.
Prof. Arno Kosten: doen. Probeer het maar eens.
Prof. Marcel Boogers: bovendien wordt zo'n referendum een wassen neus als het rijk een verdeling van vluchtelingen oplegt.

Webcolumn door Arie van der Veen

delft_avdv20160403.jpg

linkedin.com - (40) Over ja of nee

Woensdag is het zover. Het referendum over het EU-verdrag met de Oekranie. Weinigen zullen het verdrag gelezen hebben. Ik waag te betwijfelen of het bij de initiatiefnemers het geval was. Het lijkt er op dat het een plebiscite wordt. Een volksstemmingen voor of tegen ? Voor of tegen Europa, de regering, de zomertijd ? Of het volksonbehagen. Het is nog wel interessant om de vraag te stellen, over welk Oekranie hebben we het ? Met of zonder de Krim, of met of zonder Donbas ? Wie het weet mag het zeggen. Ik stem volmondig JA omdat ik voor Europa ben en tegen de Filistijnen. Filistijnen zoals Jan Roos, geen stijl en andere proleten. En vooral omdat ik tegen Poetin c.s. ben.

In Delft naakt nu ook een referendum. Heel goed dat dit instrument er is. En ook hier lijkt het een volksstemming. Want het onderwerp voor of tegen een AZC is onzin. De gemeente gaat er niet over, en nog erger: er komt helemaal geen AZC. De Filistijnen De Wit en Stoelinga hebben het thema gekaapt, en vallen nu de burgers lastig. Ze hebben kun kans gehad en verspeeld bij het referendum over het Stadskantoor. Ben benieuwd of ze de advocaat al betaald hebben. In Delft een referendum over een AZC is onzin. Net zoals het referendum van 6 april. Maar bij de keuze voor of tegen de Filistijnen stem ik tegen dit clubje populisten. Daarom op 6 april ja. En in Delft ga ik niet stemmen !

De lieve mensen van d66 zullen wel weer schrikken in hun naïviteit. Hun kroonjuweel wordt gekaapt. Dat hadden ze nooit gedacht. Maar dat is het mooie van democratie. Daarom ga allen stemmen, en laat dat aparte land Oekranie niet ten prooi vallen aan de grootste Filistijn: namelijk de heer V. Poetin te M.

Webcolumn door harrie fruyt van hertog

delft_poppenkast20140314piepindepoppenkast_2.jpg

'CLOWN' Stoelinga is een populistische angsthaas.

Bij een goed democratisch bestuur zal door de bevolking niet gauw om een referendum worden gevraagd. In de Nederlandse democratie neemt de politiek meerderheidsbesluiten. De Delftse politiek heeft al eerder referenda voor haar kiezen gekregen als gevolg van ondermaats bestuur. Ook met D66 in het college ontbreekt het nog steeds aan bestuurskracht.

Oekraïne referendum
Het Oekraïne referendum is voor mij 'ver van mijn bed' de woorden van D66-Delft. Ik vind het allemaal prima, ik ben voor de Europese Unie maar ga niet stemmen.

Delftse referendum
Het komende Delftse referendum 'Geen AZC in Delft' is opgetuigd door 'clown' Stoelinga cs. Dit refendum wordt een voorbeeld van volksverlakkerij. De populistische angsthaas van Onafhankelijk Delft is er op uit om het Delftse volk op te hitsen tegen de ISLAM. De komst van een AZC als dat er al moet komen, beslist uiteindelijk de Rijksoverheid.
Ook hier zal ik niet gaan stemmen. De opkomst moet minstens 30% zijn en dan nog, het referendum is niet bindend. Een meerderheid van de Delftse bevolking is tot nu toe helemaal niet tegen vluchtelingen. Blijft over de vraag: moet Delft zonodig wel een referendumverordening hebben? Mijn mening: weg er mee!

Citaten ...

topdelftdesign.nl:
Stand van de Spoorzone op 05-04-2016 om 20:00 uur in Prinsenkwartier
Ook benieuwd hoe gaat het met de ontwikkeling in de Spoorzone? – Heeft de Driekoningenlezing van Adri Duivesteijn nog voor een omslag gezorgd? Hoever staat de bouw in de Coendersbuurt en de ontwikkeling in het Van Leeuwenhoekkwartier? – Na vanavond bent u weer bij!

Marlies Swart, raadslid PvdA:
Met pijn in mijn rode hart schrijf ik u dan ook deze brief. Door ontwikkelingen op zowel werkgebied als privé kan ik mijn periode in de gemeenteraad niet voltooien.

Jan Peter de Wit, raadslid OD:
VVD wethouder Harpe heeft weer een gemummificeerd lijk uit de PvdA en GroenLinks kast moeten halen. Een heel massagraf onderhand. VVD wethouder Harpe is het sukkeltje in dit OUD linkse college.

TOPhtml5 logo Valide CSS!