Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1214 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft_lijndun
zondag | 20 maart 2016 | 00h20 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto's van de dag

delft_hippolytusbuurt_001_reclame_plus_supermarkt_20160319161412.jpg

Delft, Hippolytusbuurt 1.
Vestigt PLUS in navolging van Lidl aan de Kruisstraat binnenkort ook een supermarkt in de Delftse binnenstad? De naast gelegen ondernemers konden mij niets bevestigen.
harrie fruyt van hertog

delft_hippolytusbuurt_017_candy_shop_sweets_17_20160319160337.jpg

Delft, Hippolytusbuurt 17
De anderhalf jaar door M. Doerga overgenomen Candy Shop Sweets 17 krijgt binnenkort concurrentie van de in het voorjaar te openen Jamin snoepwinkel van Heidi de Leeuw aan de Oude Langendijk 17 volgens mijn informatie, vroeger was hier de Markt Shop. De helft van de omzet van Doerga is afkomstig van de toeristen.
harrie fruyt van hertog

delft_hippolytusbuurt_013_kinky_kappers_20160319160742.jpg

Delft, Hippolytusbuurt 13.
Kinky Kappers met een kinky bankje voor het raam van de zaak. Volgens eigenzeggen van de eigenaar moest ik melden: Kinky Kappers de beste kappers van Delft!
harrie fruyt van hertog

TOP

delft_lijndun
zaterdag | 19 maart 2016 | 22h53 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160319.jpg

linkedin.com - Over tweedelingen

Webcolumn door Arie van der Veen

Dezer dagen besprak ik met een gewaardeerde kennis de (nieuwe )antithese in de politiek tussen neo-liberalen en christenen. En al pratend kwamen we op veel meer tweedelingen. Tenminste al je de antithese als tweedeling wilt zien. Het beeld is complexer en diffuser. Tweedeling tussen arm en rijk; hoger en lager opgeleid; blank en zwart; vluchteling of inwoner; en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet alleen materieel een tweedeling. Ook geestelijk zijn die te noemen.

De mooiste vond ik de tweedeling tussen kopen of ontvangen. En dan zijn we weer terug bij de antithese. In het neo-liberale wereldbeeld kan je alles kopen, ruilen of afkopen. Denk aan Rutte met zijn vluchtelingenruil. In het christelijke of gelovig denken is er veel meer om te ontvangen, zoals genade en liefde. En juist leven vanuit het ontvangen is een mooi beeld rond de Paasweek. Wij ontvangen de liefde, die gestalte kreeg in het lijden van Christus en wij ontvangen genade door zijn opstanding. Dat mogen geloven is prachtig en verheft ons boven de platte werkelijkheid van de ruilgerechtigheid van de liberalen.

Christenen moet zich verzetten tegen de materialistisch tweedeling. En beter deze juist overstijgen. Zo houden we een pluriforme samenleving in stand, met erkenning dat er altijd verschillen in smaak, sfeer en kleur zijn. Mooi om over na te denken, ook wanneer de post-moderne neo-liberalen ook weer optrekken naar de vele Mattheus-Passions. Als cultuurgoed ! Nee als verkondiging van het onweerstaanbaar woord dat rusteloos trekt door de wereld. En tweedelingen of tegenstelling juist overwint. Pechthold moet maar goed opletten, even als zijn politieke vrienden in Delft, Leiden, Naarden en omstreken. Veel plezier bij het Erbarme Dich.

TOP

delft
vrijdag | 18 maart 2016 | 19h36 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Energievisie PvdA: Auto’s met uitlaten zijn de nieuwe sigaret

Joop Gravesteijn voorzitter BBN: Geregeld spreken we met ambtenaren, en nodigen ambtenaren ons uit om mee te denken.

Bas Verkerk burgemeester van Delft: De gemeente Delft is sinds 2006 volledig overgegaan op Linux als besturingssysteem voor database servers en enkele applicatieservers en Nagios voor monitoring van de infrastructuur. Daamaast gebruiken wij MySQL, Apache en Tomcat. Ook gebruiken we (gratis maar niet altijd open source) tools zoals 7-Zip, BB Flashback Express, DokuWiki, DWG Trueview, Easy Thumbnails, EDrawings viewer, Freemind, GML Viewer, Google Earth, lrfanview, Notepad-Ft Putty, Quicktime, Secure FTP, Sketch Up, SVG Viewer, Total Commander, Treesize en Workrave.

Frans Verbeek en Catharina van Tricht-Bakker burgers van Delft: Inleidend verzoek referendum geen AZC in Delft

Sandra Beckerman SP en SP Delft: De SP vindt het de hoogste tijd voor een nieuwe democratische universiteit. Daarom organiseert ze op 21 maart in het Meisjeshuis (aanvang 19.30) een debat over de toekomst van de universiteit met Jacco Hoekstra, Dap Hartmann, Marcel de Puit en Jasper van Dijk.

TOP

delft
vrijdag | 18 maart 2016 | 14h50 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Conclusie: Minder plastic vooraf scheiden
verlaagt de kosten afvalverwerking!
hfvh

delft_pd_20100113_plastic_voorscheiding.jpg

Bron:
http://www.politiekdelft.nl/index_2010_01_31.html#oplossingnascheiding


-----

z24.nl - Plastic pas scheiden bij afvalverwerking is goedkoper én milieuvriendelijker

We kunnen beter stoppen met het scheiden van plastic door huishoudens, stelt Raymond Gradus, hoogleraar Bestuur en Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Achteraf scheiden is namelijk veel goedkoper, en er wordt meer plastic uit het afval gehaald.
...
Kosten 60 procent lager
Volgens Gradus kunnen we daarom beter overstappen op nascheiden, waar het plastic in de afvalverwerking uit het vuilnis wordt gehaald. In België wordt dat ook gedaan, en daar zijn de kosten 60 procent lager dan in Nederland, stelt Gradus.

TOP

delft
donderdag | 17 maart 2016 | 22h46 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_sp_maurits_bongers_delft.jpg

onafhankelijkdelft.nl - SP raadslid Bongers verzweeg veroordeling voor Vertrouwens Commissie nieuwe Burgemeester

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft

Slecht nieuws is taboe bij de SP. De sekte uit Oss houdt verliezen en interne kritiek angstvallig geheim. Zo ook in Delft. Toch ben ik getipt dat SP raadslid Bongers vorig jaar (juni 2015) ook in Hoger Beroep veroordeeld is voor schending van de geheimhoudingsplicht. Zie Uitspraak

Het strafblad van veelpleger Bongers begint met zuipen en achter het stuur kruipen tot nu opzettelijk lekken van aanbestedingsgevoelige informatie.Geen zaken om trots op te zijn voor deze voormalig Rotterdamse ambtenaar. Het grappige is dat wij gelijktijdig werden gedaagd voor lekken van geheime informatie.


Lees meer

Toen pochte Bongers nog “De Wit heeft hard een advocaat nodig“. Maar ik nam geen dure advocaat omdat ik mezelf wel kan verdedigen. En ik werd lachend vrijgesproken.

Nu had Bongers er alle belang bij om zijn veroordeling te verzwijgen. Eind vorig jaar werd de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester ingesteld.

Het is ondenkbaar dat iemand die zegt iets opzettelijk te lekken als het de SP goed uitkomt en dat dan zelfs als plicht ziet om te doen. De rechters maakten gehakt van het pleidooi van de raadsman van deze staatsgevaarlijke wetsovertreder.

Ik roep de SP op om hun raadslid Bongers terug te trekken uit de vertrouwenscommissie wegens het achterhouden van deze veroordeling.

TOP

delft
donderdag | 17 maart 2016 | 13h18 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Hoe ga je straks naar de Delftse binnenstad?
Precies: ... elektrisch. Het bord is er al!
hfvh

delft_elektrische_voertuigen_toegestaan_politiekdelftnl.jpg

Aardig is om eens terug te zien wat politiekdelft.nl publiceerde in juli 2009,
nu bijna zes jaar geleden, over elektrische mobiliteit.
index_2009_07_31.html

-----

nos.nl - PvdA wil binnen veertien jaar benzine- en dieselauto's uitbannen

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil binnen veertien jaar een verbod op de verkoop van benzine- en dieselauto's in Nederland. Dat staat in een nota over het energiebeleid, die de basis moet vormen voor het nieuwe verkiezingsprogramma.

TOP

delft
donderdag | 17 maart 2016 | 12h40 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_mercuriusstraat_000_opening_tijdelijke_albert_heijn_20160316160503.jpg

Delft, Mercuriusstraat. Ik kwam gistermiddag voor een gesloten deur. De tijdelijk verplaatste Albert Heijn Nijhofflaan opende door vertraging tijdens de verbouwing pas om 18:00 uur. Ik was niet de enige die daarvan niet op de hoogte was. De loopafstand vanaf mijn huis bedraagt circa 1400 meter volgens de km-teller op mijn rollator en 2500 stappen volgens mijn stappenmeter van fitbit. Deze afstand is redelijk te doen voor mij. Op de terugweg heb ik de ALDI bezocht.
hfvh

TOP

delft
donderdag | 17 maart 2016 | 08h53 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Binnenstad is er voor alle Delftse inwoners!
Winkelaanbod wordt ontwikkeld vanuit de markt.
hfvh

delft_kruisstraat_000_lidl_bouwplan.jpg

ris.delft.nl - Belangenvereniging Zuidpoort: vestiging supermarkt locatie Kruisstraat 71 v.h. bibliotheek/beweegtuin

door Floris le Conge Kleyn, secretaris Belangenvereniging Zuidpoort

Geachte raadsleden,
...
De informatieavond is gehouden op woensdag 17 februari jl. Gelukkig waren er op deze avond zeer veel mensen aanwezig die ‘via via’ op de hoogte waren gebracht.

...
Over de informatieavond valt alleen maar te zeggen dat het op zijn minst summier en slecht georganiseerd was. De in de uitnodiging genoemde agendapunten werden niet besproken. De betrokken wethouders waren afwezig en vragen werden door de aanwezig ambtenaar, architect en projectontwikkelaar nauwelijks beantwoord.
...
Wij vragen echter in alle ernst af of het voorgestelde bouwplan nu de juiste kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling is voor deze plek.
...
Voorgesteld wordt om een er een supermarkt Lidl van ruim 1.200 m2 wvo te vestigen en op de verdieping wellicht nog een andere winkel. Ach zult u zegen; “Lidl? Fijne winkel”, en dat kan natuurlijk, maar de vraag is: Past dit wel in de binnenstad en wat gaat dit betekenen voor dit gedeelte van de zogenaamde autoluwe binnenstad? Buiten het feit dat er al twee Lidl’s in Delft zijn, een straat verder een hele grote Jumbo (2.100 m2 wvo) en elders in de binnenstad nog eens twee AH-vestigingen en een Ekoplaza. (red.
De Lidl vertegenwoordigt een lager segment en de consument kiest zelf wel zijn winkel.)
...
“Het aantal supermarkten (4) in de binnenstad van Delft is bovengemiddeld. De benchmarksteden beschikken over gemiddeld 2,8 supermarkten” en op blz. 54 wordt gesteld “... in de Module Binnenstad biedt de binnenstad van Delft nog ruimte aan maximaal 3.000 tot 5.000 m2 wvo detailhandel in de niet-dagelijkse sector en met name in de branche mode & luxe”. Tenzij de gemeente ons kan wijs maken dat een supermarkt in de vorm van de ‘kansen parel’ Lidl past binnen deze sector houden wij de gemeente aan hun eigen visie.
(red. gemeente regelt geen concurrentie)
...
De supermarkt in de vorm van een Lidl is een winkel waar mensen niet voor een pak appelsap in een mandje naar binnengaan, maar voor veel boodschappen in grote winkelwagentjes. Dat betekent concreet dat mensen veelal met de auto zullen komen met alle gevolgen van dien. De Zuidpoort garage is te ver weg dus kortstondig parkeren en illegaal parkeren op de stoep en veel ongewenst zoekverkeer.
...
Maar is er wel behoefte aan een extra supermarkt in de binnenstad? Is hier (markt-)onderzoek naar gedaan?
(red. Distributie Planologisch Onderzoek (DPO) is niet van toepassing voor bestaande locaties, gemeente regelt geen concurrentie! Doet denken aan het ondemocratische en uiteindelijk mislukte FLS, het functie limiterings systeem van Rik Grashoff GroenLinks.)
...
Bijlage: Uitnodiging gemeente, beeldmateriaal ontwerp, overlast bevoorrading in Kruisstraat

TOP

delft
woensdag | 16 maart 2016 | 22h36 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160316.jpg

linkedin.com - Naar een nieuwe Antithese

Webcolumn door Arie vander Veen

Ik ben opgegroeid met het dogma dat de anti-revolutionaire of christelijk-historische richting de grondtoon vertegenwoordigde van het Nederlandse volk. En dat sinds de tachtigjarige oorlog. Dat we de katholieke meerderheid vergaten het zij zo. Dit dogma was mede de basis voor de antithese. Men diende zich af te zetten tegen de liberalen. En daar was in de negentiende en twintigste eeuw veel reden toe. Vandaar dat er emancipatiebewegingen ontstonden in de protestant-christelijke hoek, de katholieken en socialisten. Met zijn allen tegen het weldenkende deel van de natie. En dat is ruim tachtig jaar gelukt.

De eenentwintigste eeuw laat een nieuw beeld zien. De (neo-)liberalen zijn aan de macht gekomen met als dogmatisch voorvechter D66. De weldenkende club van Pechtold, met in Delft types als Huub Halsema en Vokurka. Leve het individu (men vergeet er bij te zeggen dat dit alleen de hoogopgeleide genieters zijn) en weg met de instituties. Te beginnen met de bijna gesloopte kerk en de resten van het christendom in het publieke domein. En leve de relativering van waarden. De normen worden door de (liberale) meerderheid bepaald. Ik moest even aan Napoleon denken met de 10-daagse week en de nieuw jaartelling, vanaf de Franse revolutie. De Verlichting staat op de hoogste tree.

Koning bij de Gratie Gods, weg er mee. De zondagswet afschaffen. Gegevensverstrekking aan kerken, niet nodig ! Op zich is er van alles te zeggen over deze zaken. Het valt me mee dat men ook niet opnieuw over het Ambtsgebed begint. Maar gevoel voor traditie of historisch besef is ver te zoeken. Erger is het dat dit neo-liberaal gedoe allemaal gebaseerd is op een elitair quasi-egalitair mensbeeld. En nog erger dat de liberale meerderheid dit wenst op te leggen, onder het mom van de individuele vrijheid. Nog even en we mogen weer dansen om de vrijheidsboom.

Een enorme uitdaging voor de christelijke partijen zich hier tegen te keren, vanuit de oude gedachte van de volkspartij, die lagen van de bevolking weet aan te spreken en te verbinden met het gemeenschapsdenken. Het liberale mensbeeld blijft gelden voor de elite. En deze elite heeft helaas sluipenderwijs vele strategische posities verworven. Binnen en buiten 020 en de rest. Er lijkt een nieuwe antithese te ontstaan, en die mag gevoerd worden. En dan niet over de laatste resten van het publieke christendom, maar over de opstand tegen de elites, en de positie van de religie in de breedte in het publieke domein. En als die discussie gevoerd wordt zal blijken dat er niet veel overblijft van het wortelloze neo-liberale gekakel.

Als de christelijke partijen durven, zouden ze vanuit de antithese gedachte D66 uit moeten sluiten van samenwerking. Dat zou nog eens tellen. En op de vraag willen jullie meer of minder (neo-)liberalen, openlijk moeten roepen: Minder ! En dan is de kiezer aan zet.

TOP

delft
woensdag | 16 maart 2016 | 22h16 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_president_bas_verkerk_eu_delft.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Opheldering over drastische vermindering aantal stembureaus referendum over Oekraïne

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft
...
Dit bezuinigen en snijden in het aantal stembureaus mogelijk als precedent werking gaat gelden bij andere referenda. Op deze wijze kan het college indirect de opkomst van een aankomend Delfts raadgevend referendum beïnvloeden, frustreren en tegenwerken omdat dit meestal om een uitspraak vraag over hun nieuwe voornemen of beleid. Dat is een ondemocratische handelswijze omdat elk referendum extra geld zal gaan kosten.
Vraag 8 bent u bereidt om de bezuiniging op de kosten van de democratie te heroverwegen en toch een gelijk aantal stembureaus als bij landelijke verkiezingen in Delft te openen?

TOP

delft
dinsdag | 15 maart 2016 | 12h10 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160315.jpg

linkedin.com - `De Filistijnen over U`

Webcolumn door Arie van der Veen

Wij spraken thuis bij gelegenheid de Taale Kanaans. Kom daar tegenover nog eens om. Wie het rapport God met ons leest, mag vrezen, met grote vreeze dat de kerk in Nederland en West-Europa een aflopende zaak is. Het Bijbels taalgebruik raakt uit de mode, en de kennis van de Bijbel even zo. Toch dacht ik gisteren aan de gevleugelde uitspraak 'de Filistijnen over U' toen ik de uitslag zag van de verkiezingen in de deelstaten in de Bondsrepubliek Duitsland. AfD, alternatieve fur Deutschland. Of te wel de Filistijnen. Overal komen ze te voorschijn. In Frankrijk, Belgie, in Nederland. En nu ook in het zo stabiele Duitsland. Mensen die normaal niet naar de stembus gaan, komen nu massaal om hun afkeer van de huidige politiek te tonen. De knuffel-Angela komt onder druk. Te ver afgeraakt blijkbaar van het volksgevoel. Dat de SPD ook een enorme klappen kreeg blijft nu onderbelicht. Alternatieve fur Deutschland ? Welk alternatief ? Of heeft de zittende elite, goed bedoelend de zaak onderschat. Wat deze alternatieve partijen opleveren is genoegzaam bekend, namelijk niets. Ook de Alternatieven voor Delft, Stoelinga en de Wit, leveren alleen maar veel geschreeuw en weinig wol op. Toch is het een enorme uitdaging voor de zittende partijen in Europa, om een antwoord te formulieren. En gelukkig, Merkel trekt al weer aan, nu ze leiding geeft aan oplossingen in Europa. Een instabiel Duitsland is een ramp voor Europa.

Alternatieven ? Politiek wel, maar bestuurlijk niet. Wilders kon ook niet met de regeermacht omgaan. Net zo goed niet als Stoelinga en De Wit. De zittende partijen moeten zelf een alternatief gaan bedenken. En dat is de echte opgave naar zovele verkiezingen. In Nederland wachten we nu het referendum af op 6 april. Laten we maar eens kijken hoe sterk de democratie dan weer is. Ander is het straks echt de Filistijnen over U. In Delft, Den Haag en Berlijn. God moge dat verhoede !

TOP

delft
dinsdag | 15 maart 2016 | 02h28 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Joop Gravesteijn BBN: Horeca op de Paardenmarkt? Onze conclusie is dat het weigeren van deze aanvraag de aangewezen weg is, en wel om de volgende redenen. Er is een recent bestemmingsplan. Horeca mag hier niet.

Henk van Bergen Zwerfafvalpakker: wat me dwarszit is het probleem met afvalbakken in de binnenstad. Er staan er te weinig en ze worden sinds eind vorig jaar niet meer op zaterdagmiddag geleegd. Gevolgd: Bomvo11e bakken ...

G. Bos burger: Doelbewuste verspilling van gemeenschapsgelden. ... En u lijdt dus aan hetzelfde mentale defect als Koos. Ieder bochtje, ieder stoeprandje en drempeltje dat u hinderlijk aanlegt omwille van het waanidee dat snelheid de allesbepalende factor is leidt alleen maar af van dat kind dat ineens besluit over te steken.

Fleur Norbruis GL: We hebben ook veel bewondering voor het bestuur dat er in slaagt om de vereniging ondanks (gemeentelijke) tegenwind draaiende te houden. GroenLinks roept de gemeente op om Ardemia te ondersteunen bij de mooie plannen voor de toekomst.

Jeanieke Kuijper CU: We waren echter beschaamd te zien in welke staat van onderhoud de gemeente de opstallen heeft overgedragen. Daarnaast bleek uit gesprekken dat waar de gemeente voorheen het gras kwam maaien met een machine, het onkruid weghaalde met een apparaat, etc., nu alles op eigen kracht moet gebeuren door de vrijwilligers.

Leo Quack nachtburgemeester: Ik hoop vooral dat er snel een oplossing wordt gevonden voor het probleem met de bussen, want als er iets is dat nog een beetje geld blrnienbrengt voor de stad, is het toerlsme.

TOP

delft
maandag | 14 maart 2016 | 00h02 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160313.jpg

linkedin.com - (V)V&D

Weblog door Arie van der Veen

Dit weekend liep ik langs een gesloten V&D-filiaal. Eigenlijk zonder weemoed. Een second thought bracht mij bij het begrip: gebrek aan charisma. Geen verleiding van de klant. Gebrek aan charisma ? En meteen dacht ik aan Bas Verkerk. V&D: Verkerk en Delft geen gelukkige combinatie, gebrek aan chemie, aan charisma. Maar Bas herpakt zich, althans op papier of de PC. Zijn linkedinprofiel is keurig bijgewerkt. Klaar om te solliciteren of gevraagd te worden, maar waarvoor ? Niet alleen V&D, maar ook de VVD is op zijn retour. Zelfs het charisma van Rutte blijkt verbleken. Goochelen met cijfers, met de rechtsstaat en met zijn VVD-vriendjes. Ik noem naast van der Steur geen namen.

Een doorstart voor Bas is moeilijk net als bij V&D. Gegokt op Delft en verloren. De V van Verkerk is besmet en de D van Delft is toch vooral de D van debet of deficiet. Het zal wel net zoals bij de Duitse keizer, bomen hakken worden in Hoonhorst. En tegelijk hoopt Delft op een doorstart met een nieuwe burgemeester. Hopelijk kijkt men niet in de rijkelijk gevulde magazijnen van de VVD. Niet nog een keer een nep-carriere wethouder. Delft heeft nodig wat V&D miste: charisma en vooral doorzettingskracht en gezag. Anders wacht Delft hetzelfde lot als de V&D en Bas V. Opheffing wegens gebrek aan charisma. Misschien wat voor Rutte ?

TOP

delft
maandag | 14 maart 2016 | 00h01 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Straatje Vermeer. Van Koppen vroeg de wethouder om kortingsmogelijkheden voor inwoners met een smalle beurs te onderzoeken, zodat ook zij de tentoonstelling kunnen bezoeken. De wethouder (red. Ferrie Föster STIP) gaf aan dat extra maatregelen daarvoor niet nodig zijn, omdat de Delftpas al voorziet in reguliere kortingen waarvan gebruik gemaakt kan worden.

METROPOOLREGIO Bij de bespreking van de bestuurlijke stand van zaken rond de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) liet het Delftse delegatielid Bart Smals weten dat hij in zijn eerste vergadering bij de economische commissie blij verrast was door het feit dat het woord Delft vaak wordt gebruikt. Delft staat volgens hem hoog op de agenda van de MRDH.

Linda Böcker VVD: De VVD houdt de ontwikkelstrategie voor de Spoorzone scherp in de gaten. (red. Delft is er heel blij mee dat Linda de Spoorzone zo goed bewaakt!)

Pieter Stienstra D66: in de maatschappij bezig zijn is de beste manier van integreren.

Pieter Stienstra D66: De fractie steunt de Delftse focus op de opvang van statushouders. Daarom vinden wij theoretisch gepraat over opvang van niet-statushouders in een denkbeeldige noodopvang of AZC niet nuttig en het initiatiefvoorstel van Onafhankelijk Delft dat daarover gaat overbodig.

Kim Huijpen D66: D66 vroeg de wethouder ook of hij bereid was zich in te zetten voor een andere optie. Er zijn namelijk ook corporatiewoningen die in de vrije sector verhuurd kunnen worden omdat ze voldoende punten hebben volgens het woningwaarderingsstelsel. Ook de wethouder ziet liever dat bepaalde complexen langzaam verkleuren van sociale huur naar vrije sector huur.

Jan Peter de Wit OD: Delftse aangiften tegen Wilders. Het was dus een politieke samenwerking tussen burgemeester Bas Verkerk die kant en klare aangifte formulieren en een aantal politieagenten geregeld had voor het politiebureau en PvdA raadslid Abdel Maanaoui die zijn achterban uit de Marokkaanse Al Ansaar Moskee had opgetrommeld.

Benjamin Binstock Amerikaanse kunsthistoricus: zet vraagtekens bij de locatiebepaling van het straatje van Vermeer.

TOPhtml5 logo Valide CSS!