Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1188 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zaterdag | 20 februari 2016 | 01h11 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gemeenteraad_20151100_580x139.jpg

Citaten uit de raad ...
Bart Smals VVD: Shoppen is ook zondagsrust!
Elwin van Beurden STIP: Niet meer op zondag voor zessen in de rij staan in de supermarkt?
GroenLinks: Je moet er als raadslid op kunnen vertrouwen ...
Huub Halsema D66: Een forse grondpositie versterkt dan de varkenscyclus ...

Geknipt uit de webcast ...
Martin Stoelinga OD op webcast: 'Wij handhaven dit eehhh ontwerp.' (red. Enige vier woorden die Stoelinga sprak tijdens de hele raadsvergadering. Kassa!)
Bram Stoop SB op webcast: 'Ik lees hier dat ... Het college konkeleert hieruit ...' (red. Stoop gaat zowat over de 'rooie')

TOP

delft
vrijdag | 19 februari 2016 | 13h47 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gemeenteraad_20151100_580x139.jpg

ris.delft.nl - RAAD STEMT IN MET COMPROMIS VERVOLGONDERZOEK

Alle fracties, behalve Onafhankelijk Delft, zijn in de raadsvergadering op donderdag 18 februari akkoord gegaan met het vervolg van het Onderzoek Grote Projecten, waarbij openbare interviews onderdeel zijn van de tweede fase. De raad ziet ook af van een raadsenquête tenzij de uitkomst van het vervolgonderzoek daar wel aanleiding toe geeft.

TOP

delft
vrijdag | 19 februari 2016 | 00h47 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160219.jpg

linkedin.com - Over vallende burgemeesters

Webcolumn door Arie van der Veen

Terwijl ik druk ben met droeve familieaangelegenheden, gaat het openbaar bestuur gewoon door. Interessant wat er gaat gebeuren in de gemeente Midden-Delfland, zeg maar groot Schipluiden. Daar zit nu nog een burgemeester die met knikkende knieën gered is door de commissaris van de koning Smit. Het is wat met die vallende burgemeesters in de buurt. Eerst moest moe Verver vertrekken uit Schiedam. Toen was Ineke van der Wel aan de beurt. Over Bas V. hebben we al teveel geschreven, ook weg. En nu onze held in slowcity Midden-Delfland. Stiekem stemden raadsleden tegen. En het volk kwam in opstand. We want Arnoud riepen ze in koor.

En nu komt de grote Hans Andersson (mijn leermeester) (red. de echtgenoot van Francine Houben) afgedaald naar Midden-Delfland. Het lijkt me een goed idee om alle raadsleden te laten ontvangen in het nieuwe stadskantoor in Delft. Ruimte genoeg! Maar wat moet hij? Moeten ze plechtig beloven dat ze niet meer stout zijn. Of moet hij Arnoud laten beloven dat hij met stille trom vertrekt. Duidelijk wordt in de casus Schipluiden dat de feitelijk door de raad benoemde burgemeester spanning oplevert. Je zult maar afhankelijk zijn van dat stelletjes kleuters uit de raad. Zijn het in Midden-Delfland nog kleuters, in Delft is het baboobakgehalte nog hoger. We moeten naar een rechtstreeks gekozen burgemeester met een eigen mandaat. Het systeem zoals het nu werkt is achterhaald. Arnoud is in die zin een pilot. Niks burgemeesters laten wegsturen door een raad. Gewoon verkiezingen!

Bas Verkerk is geen campaigner, hij is een produkt van de achterkamertjes, net zoals van der Wel, Verver en zovelen. Neen, Arnoud is een volksjongen en die hebben we nodig. Ik zou het bijna nog voor Sjakie van der Tak opnemen, vastgelopen in de gemeente Westland. Stoppen met deze benoemingswijze. Tot dat de gekozen burgemeester er is mag Arnold blijven zitten. Hoewel Hans Andersson hem wijselijk zal adviseren wat anders te zoeken. Misschien is er nog een baantje bij de VARA.

TOP

delft
vrijdag | 19 februari 2016 | 00h33 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv_schenkeveld.jpg

linkedin.com - Ode aan mijn moeder (1927-2016)

Webcolumn door Arie van der Veen

Vanmiddag zal ik het kort houden. U bent meestal anders van mij gewend. Maar mijn moeder bood mij vroeger een dubbeltje als ik mijn mond hield. En soms zei ze je praat te veel en zegt te weinig. Daarom vanmiddag niet meer dan een paar minuten.


lees meer ...

Enige dagen voordat Marja verhuisde naar haar nieuwe appartement op Welgelegen, appartement 131, vandaag een maand geleden, lazen we samen met dominee Michiel de Leeuw, ps. 131(a) berijmd. Over een grote geest en een bescheiden hart. Deze psalm hebben we gezongen als intochtslied. ! En zo was Marja. Hoe vaak zei ze niet: Doe maar gewoon, dat is gek genoeg ! En mijn broer en ik zeiden dan: Doe nooit wat je moeder zegt, dan komt alles goed terecht ! Vrij naar Annie M.G. Schmidt.

Vandaag is haar afscheid. Een groot verdriet en een grote zegen ! Wij zijn dankbaar voor wat zij heeft betekend voor velen, in binnen- en buitenland. Ds de Leeuw zal straks verder vanuit de tekst haar leven en betekenis duiden. Rond het thema van deze dienst: Gij zijt de God die wonderen werkt. Anderen hebben hierover ook al iets gezegd.

En zo zag Marja haar leven, Tussen de hoogt’en diepten van haar leven. (ps 130) En hoe vaak heeft ze niet uit diepte van ellende geroepen tot Hem in wie ze haar vertouwen stelde.(ps 139). Wat hield ze zelf van zingen. En het liefst boven de gemeente uit. Velen onder U zullen zich dat nog herinneren. Cassettebandjes zijn de stille getuigen.

Ik ben een rijk gezegend mens zei ze soms, en zeker in de laatste jaren die niet gemakkelijk zijn geweest. Toch voelde zij zich rijk gezegend. Zeker als ze zich omringd wist door haar vijf kleinkinderen, waar ze zo trots op was. U hebt ze allen zien optreden.

Vandaag gaan we haar begraven. Die haar werk hier heeft gedaan. Toevertrouwen aan de aarde en met haar woorden verder gaan.Om de Graankorrel te parafraseren. Haar woorden, vastgelegd in vele preken. Wie het wil kan ze nog eens herlezen, of voorlezen. Menigerlei genade ! Ze was een getuige, een leesbare brief, een geroepene. De Heilige Vader: Johannes Paulus II zei eens over haar: In Nederland denken alle vrouwen dat ze theoloog zijn. Voor Marja gold dat zeker.

Natuurlijk zou ik hier moeten staan samen met mijn broer Hidde. En ik denk hier aan ps 133.Ai Heer hoe lieflijk dat zonen uit hetzelfde huis etc. Maar ik voel mij verzekerd van de liefdevolle steun van velen die haar en mij omringden in hun goedheid en trouw. Laten we dat voortzetten ! Welk een voorrecht zulk een moeder gehad te mogen hebben. Wat kon ik het goed met haar vinden, en wat was ik dankbaar…… als ze me weer, op haar nuchtere manier tot de orde riep. Kalm aan Aaigie zie ze dan. En ik moest dan altijd net doen als of ik luisterde. Maar centraal als haar legaat aan ons staat de tekst over: Het woord dat U ten leven riep! En ik ben dan ook dankbaar dat onze Statenbijbel vanaf vandaag hier in deze kerk ligt. En daarin gedenk ik ook mijn vader Samuel van der Veen. Graag dank ik een ieder van U die zo trouw haar bezochten. In het bijzonder de lieve mensen van Onderwatershof. En U alle dank ik voor uw aanwezigheid en blijken van medeleven. En heel in het bijzonder haar zuster: Margaretha Schenkeveld, onze tante Greet. Welk een voorrecht zo’n moeder gehad te mogen hebben en zo’n tante en nog zulk een familie te mogen houden. Laten wij nu ons familielied zingen, gezang 919: Over Gij die alle sterren houdt. En vooral over Christus, die vaste stille ster!

TOP

delft
donderdag | 18 februari 2016 | 14h45 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Hier komt Lidl?
hfvh

delft_kruisstraat_000_beweegtuin_straks_2016_lidl_20110418_175541.jpg

Delft, Kruisstraat. Na sloop van de voormalige bibliotheek kwam hier een tijdelijke beweegtuin. Een financiële flop, verzonnen door GroenLinksers. De bewoners van de binnenstad hebben straks naast Jumbo met de komst van Lidl een nog ruimere keuze om bij voorkeur lopend of fietsend hun dagelijkse boodschappen te doen. Waar blijft Albert Heijn, slapen ze in Zaandam?
hfvh

-----

ad.nl - Plan voor Lidl in binnenstad Delft slaat in als een bom

door Peter van de Stadt

De gemeente Delft heeft vergevorderde plannen voor de komst van een grote vestiging van een Lidl-supermarkt in het hart van de oude binnenstad. Deze werden woensdagavond 17 februari gepresenteerd. Buurtbewoners waren allesbehalve blij te noemen.
Het nieuwe winkelblok van twee etages hoog en een ondergrondse parkeergarage moet verschijnen op het terrein aan de Kruisstraat.

TOP

delft
donderdag | 18 februari 2016 | 05h34 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_bastiaansplein_vend_gezien_vanaf_20160217153617.jpg

Delft. V&D gezien vanaf het Bastiaansplein. De deuren blijven dicht, Vroom & Dreesmann is failliet, net als Delft. Niemand zal de winkel echt missen. Voorlopig nog genoeg goedgesorteerde winkels naast de deur in Rotterdam en Den Haag. Het lijkt mij een mooie woonlocatie voor hoogbouw-appartementen in het dure segment. Geen parkeernorm, maar enkele elektrische deelauto's. Ik wacht het af.
hfvh

TOP

delft
donderdag | 18 februari 2016 | 05h33 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Delftse democratie draait door!
'Baas' Damen (PvdA) gaat flink tekeer!
hfvh

delft_ernst_damen_rv_20160216.jpg

bekijk webcast: 'Baas' Damen

Baas Damen (pvda) runt de politieke tent als een vroegere 'bouwheer'.
Ernst Damen is de man die de orde in de raad bepaalt.
De discussie is klaar, donderdag alleen stemmen!
De oppositie laat zich gewoon doodmond maken.
Niemand luistert naar de stadspartijen in de oppositie ofwel laat maar lullen!
De schuldigen, wethouders die veel geld 'zoek' maakten en het Delftse failliet veroorzaakten, blijven onder het vloerkleed.
Mijn standpunt: raadsenquete hoeft van mij niet zonodig, wel de hoofddaders opsporen en ‘straffen’. Publicatie is voldoende.
harrie fruyt van hertog

Bekijk de raadsvergadering van vanavond vanaf 20:00 uur
Webcast

TOP

delft
donderdag | 18 februari 2016 | 03h08 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gemeenteraad_20151100_580x139.jpg

ris.delft.nl - RAAD STELT BESLUIT ONDERZOEK GROTE PROJECTEN UIT

De extra raadsvergadering over het eindrapport van de commissie Onderzoek Grote Projecten is dinsdag 16 februari na een stevig debat van ruim drie uur en twee lange schorsingen geëindigd met de cliffhanger dat de raad donderdag 18 februari een besluit neemt over het voorstel van de commissie.
...
WAAROM-VRAAG
In dit zogenaamde compromisamendement zijn alle voorstellen van de onderzoekscommissie overgenomen en wordt door de fracties verder voorgesteld om een vervolgonderzoek uit te breiden met vrijwillige openbare interviews. Daarin zou nader ingegaan moeten worden op het waarom van de feiten en de overwegingen bij besluiten. Of zoals in het debat werd gezegd; de feiten kennen we nu, de volgende stap is antwoord op de waarom-vraag.

Voor de coalitiepartijen kan dat ook op andere manieren dan via een enquête. Wat D66 betreft zou dat kunnen met openbare interviews, maar wel met als doel om tot een regeling risicovolle projecten te komen. STIP liet eveneens weten verder te willen met de aanbevelingen uit het eindrapport. De VVD deelde dat standpunt en vindt een enquête op dit moment niet het geëigende instrument omdat er uit het onderzoek geen feiten naar boven zijn gekomen die daartoe aanleiding geven. Een standpunt dat werd gedeeld door GroenLinks. Ook de PvdA stelde vast dat er geen onderste steen meer is die naar boven moet.

Geen van de coalitiepartijen sprak haar steun uit over het compromisamendement, omdat er niet expliciet in staat dat de raad afziet van een raadsenquête.

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 14h26 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_addelft.gif

ad.nl - Wellicht toch vervolg op onderzoek bouwprojecten

door Bjinse Dankert

Mogelijk komt er toch een vervolg op het raadsonderzoek naar de misgelopen Delftse bouwprojecten. Achter de schermen zijn raadspartijen flink in de weer met het zoeken naar een compromis. Tijdens een speciale raadsvergadering moet dinsdagavond duidelijk worden of genoeg partijen zich scharen achter een nieuw voorstel van oppositiepartij ChristenUnie om alsnog een tweede onderzoeksronde te starten.


-----

Bekijk de raadsvergadering van vanavond
bespreking rapport Onderzoek Grote Projecten
Webcast

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 13h59 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_

Prijswinnares Tessa (6 jaar) met Remmelt Thijs,
bestuurslid van Stichting Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof.

Tessa wint Valentijns-fotowedstrijd Kinderboerderij Tanthof
Ter ere van Valentijnsdag organiseerde kinderboerderij Tanthof de afgelopen week een Valentijns-fotowedstrijd. Kinderen tot 13 jaar konden hun mooiste foto van hun lievelingsdier met of zonder zichzelf inleveren. De foto van de zes-jarige Tessa Heijemans met haar lievelingspony Trix kwam als winnaar uit de inzendingen naar voren. Op Valentijnsdag om 15uur vond op Kinderboerderij Tanthof de prijsuitreiking plaats. Tessa was vol onder de indruk van haar prijs en mag ook binnenkort een ochtend meehelpen met het voeren van de dieren op de boerderij.

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 06h26 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Lees de onderstaande oproep!
hfvh

delft_zuidkolk_azolla_20160215151504.jpg

AZOLLA
Delft, Zuidkolk. Het beurtvaartschip van Friese oorsprong heeft als thuishaven Londen. Vorig jaar maakte de Engelse kapitein Graeme Heap met radar aan boord 's nachts de oversteek bij het Kanaal.
hfvh

Het mysterie van De Jonge Bouke, later de Azolla

Een oproep aan oudere Delftenaren.
Wat is er tussen 1959 en 1987 met het schip gebeurd?

delft_mysterie_de_jonge_bouke_azolla_20160215151835.jpg

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 05h48 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto van de dag

Delfts havenbedrijf doet goede zaken.
Tel uit je winst!
hfvh

delft_zuidkolk_afvoer_fietswrakken_20160215151229.jpg

Delft, Zuidkolk. Afvoer van de maandag opgedregde fietswrakken uit de grachten.
harrie fruyt van hertog

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 04h28 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Weblog door Arie van der Veen

"... het gewauwel van Stoelinga of het geneuzel van Meuleman!"

delft_avdveen_20160216.jpg

Over leerpunten, hoofdpijn en migraine

De heer Dami van Doorninck tref ik op hoogtijdagen in de Kerk Aan het Noordeinde. Over die kerk hoort men van mij niets anders dan louter dankbaarheid. Belangrijker is dat Dami van D. jarenlang zwijgen moest als topambtenaar in de gemeente Delft. Gebukt onder de last van de links-liberale kliek en het wachtgeld. Blijkbaar is Hij daarvan nu bevrijd. En los van de ketenen van de macht schrijft hij de waarheid over het grootste bestuurlijke debacle in Delft: de Spoorzone. Het demasqué van de totale Delftste gemeentepolitiek. Waar het stelletje lapzwansen en ja-knikkers nog denkt weg te komen met leerpunten, beschrijft Dami de hoofdpijn en vooral de migraine. Of te wel in de links-liberale kliek met haar slippendragers: wensdenken, rolverwarring en bestuurlijke incompetentie, olv Bas de Veroveraar. Woorden schieten te kort. Hier past slechts een collectief excuus en voor zekere personen persoonlijke Aansprakelijkheid en zo nodig strafrechtelijke vervolging van Rick G., Anne K, en Jan T.

Gelukkig woon ik sinds kort in Rijswijk en is mijn betrokkenheid met Delft beperkt tot het schrijven van columns. Ik wil zelf niet meer in deze incompetente Prinsenstad wonen. Laat staan (TIJDELIJK) weer meer OZB betalen.

Het wordt tijd voor actie! Niet met het gewauwel van Stoelinga of het geneuzel van Meuleman! Neen, Schoon schip! Liever morgen dan overmorgen. En anders in 2018: Raadsverkiezingen. Volk van Delft Kom in beweging en kiest een nieuw bestuur, met Hart voor Delft. Want het gaat niet om de Spoorzone, maar om Mensen!!

We hebben genoeg van hoofdpijn en migraine. Dami heeft de koning zonder kleren getoond. Nu is de kiezer aan zet!

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2016 | 03h06 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

WEBLOG harriefruytvanhertog.nl

delft_certificaat_zelfmeetapparatuur_trombosedienst_harriefruytvanhertog.jpg

Certificaat gebruik zelfmeetapparatuur trombosedienst

Tijdens mijn hartfalen vorig jaar maart 2015 verbleef ik 12 dagen op de afdeling cardiologie van het RdGG wegens trombose in het hart als gevolg van een onregelmatige hartslag. Ik moet ik voorgoed bloedverdunners ofwel antistollingsmiddelen blijven slikken. Ik begon met fenprocoumon en later zette de cardioloog mij over op acenocoumarol.

Om de hoeveelheid pillen te bepalen moet er bloed geprikt worden, zodat mijn INR waarde vastgesteld kan worden. Aanvankelijk moest er twee maal per week bloed afgenomen worden, later eens om de week en soms een week langer en dat gebeurde op de locatie van de Trombosedienst Delft. Vanaf oktober 2015 mocht ik zelf prikken. Eén druppel bloed op de strip van de coaguchek-meter en dan de uitslag van de INR waarde per internet invullen op je status voor de arts van de trombosedienst.

Sinds februari 2016 ben ik gecertificeerd om mijn INR zelf te meten.
Ik heb weer alle vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, geen opgesloten patiëntengevoel meer!
Zie onderstaand het certificaat dat werd uitgereikt.
Wil je meer weten lees de beschrijving en kijk naar het instructie filmpje op http://www.coaguchek.nl/

Ik heb me nu opgegeven voor de cursus zelf-doseren.
Wanneer er genoeg kandidaten zijn gaat de cursus van start.
Over 2 weken word ik zeventig en ik ben nog steeds niet te oud om te leren.

Kahler
December 2015 was agressie witte bloedcellen 5% toegenomen tot 35%.
Hierop volgde een extra controle van alle bloedwaarden en urine in januari 2016.
Waarden nu stabiel stabiel gebleven en volgende controle eind april 2016.

Huishouding
Mijn zelf te betalen huishoudelijk hulp opgezegd en weer alles geheel zo veel als mogelijk in eigen handen. Inmiddels heb ik een mooi werkprogramma opgesteld en alle werkzaamheden in stukjes verdeeld over de week. Maar het uitvoeren van dat programma valt me wel zwaar.

We zijn weer bijgepraat.
Voor politiek geinteresseerden: lees http://www.politiekdelft.nl.
gr
harrie fruyt van hertog

TOP

delft
maandag | 15 februari 2016 | 00h04 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Uit: Dossier Spoorzone van Dami van Doorninck

delft_dami_van_doornick.jpg

Wie is Dami Doorninck
LinkedIn: loco-secretaris gemeente Delft augustus 1993 – september 2001 (8 jaar 2 maanden)
Weblog: http://damivd.blogspot.nl/

delft_spoorzone_delft_daan_van_doorninck_20070904.jpg

brief 16-01-2016 aan gemeenteraad
...
Risicoverdeling.
Zeker, er is op enig moment tijdens het bewind van weth. Anne Koning, maar georganiseerd door Edith Bijleveld, een wijziging gekomen in het risicoregime (het Addendum). Maar de door Anne verkondigde stelling dat het risico door haar toedoen in één klap verschoof van de gemeente naar het Rijk is kul.
...
De voorgeschiedenis.
In 1988 verschenen er heren van NS/Prorail bij Edith op kantoor (toen was zij nog directeur Stadsontwikkeling), die meldden dat het spoorviaduct onvoldoende capaciteit had. Men wenste het viaduct te verdubbelen, en wel in de hoogte. Edith heeft hen toen beleefd maar beslist het gebouw uitgeleid. Vanaf toen ontstaat er een divers beeld van de gebeurtenissen, waarbij NS, VROM en Prorail ieder een eigen rol speelden. Glashelder was wel dat er bij het ministerie een geharnaste tegenstand was tegen een spoortunnel in Delft. Twee topambtenaren verzetten zich hevig. Waarom? Vermoedelijk omdat allengs duidelijk werd dat een spoortunnel in Delft de “oude lijn” qua exploitatie zou bevoordelen boven de “nieuwe lijn”: de HSL. De exploitatie daarvan was/bleek een hoofdpijndossier, en een spoortunnel in Delft zou dat slechts verergeren. Die hoofdpijn is inmiddels overgegaan in migraine. De oorzaak daarvan is nu wel bekend.
Uiteindelijk werd minister Carla Peijs door een aangenomen motie van de tweede kamer toch gedwongen om overstag te gaan.
...
En wat dus te verwachten viel: de businesscase klapt. Oorzaken: tegenvallend economisch klimaat, beurs- en kredietcrisis, terugvallende inkomsten, etc. Maar ook, en daaraan voorafgaand: wijzigingen in het bouwprogramma (minder woningen, in duurdere segmenten, meer verwervingen in onroerend goed, tegen de afspraken in gelijktijdig ontwikkelen van meerdere bouwlocaties, etc.) Nagenoeg alle parameters (meer uitgaven, minder inkomsten) werden door het toenmalige gemeentebestuur veranderd, zonder dat adequate voorafgaande analyse en gedegen besluitvorming plaatsvond.
...
Als je dit geheel overziet, schieten de tranen je in de ogen. Zoveel gebrek aan dossierkennis bij betrokkenen, zoveel bestuurlijk onvermogen, en ambtelijke onhandigheid: het is bijna niet te geloven. En dan moeten we het nu doen met een rapport dat als oorzaken aanduidt: wensdenken, en planningsoptimisme. Onbegrijpelijk.

Met vriendelijke groeten,
Dami.

brief 08-02-2016 aan gemeenteraad
...
Achtergrond.
Ten tijde van het ontwikkelen van de overeenkomsten inzake de spoorzone was heel bestuurlijk Nederland nog vervuld van het drama rond de Stopera-contracten. Wat je ook overeenkwam, alles leidde tot meerwerk, en dus meer kosten. Analyse van wat er fout ging bij de Stopera leidde slechts tot één conclusie: houd de opdrachtgever weg van het werk, want hij is oorzaak één van meerwerk.
De teneur werd toen: bepaal vooraf uiterst helder wat de opdracht is (een zwarte vierdeursauto voor € 10.000,-), en zorg ervoor dat de opdrachtgever nadien niets meer in te brengen heeft, zodat hij ook niets meer te zoeken heeft op het werk.
...
Ik zou menen dat het gemeentebestuur op meerdere punten blaam treft:
1. Bij voortduring is miskend hoe de juridische verhouding tussen OBS BV en de gemeente Delft was geregeld.
2. Ten onrechte heeft het gemeentebestuur willen ingrijpen/ingegrepen in de privaatrechtelijke afspraken die OBS BV maakte met derden.
3. De Raad is bij voortduring op deze punten onjuist/onvolledig geïnformeerd.
4. Het functioneren van OBS BV volgens de regels van het Burgerlijk Recht is door het gemeentebestuur structureel gehinderd.
...
M.v.g.,
Mr D.J. van Doorninck

Bron:
daan_doorninck_20160116_onderzoek_grote_projecten.pdf
daan_doorninck_20160208_onderzoek_grote_projecten.pdf

TOP

delft
maandag | 15 februari 2016 | 00h03 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_voorzitter_kim_jong_huijpen.jpg

Voorzitter Kim Jong heeft per wet verplicht dat iedereen zijn opgeschoren kapsel overneemt. Dus jij ook Kim Huijpen.

onafhankelijkdelft.nl - PvdA minister Plasterk steunt “drie partijen” regel

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft
...
Met de nieuwe werkwijze is het één grote kleuterklas geworden. Het college regeert met ijzeren hand over de sukkeltjes in de commissie. De spreektijd van het college is onbeperkt. Het college leest de kleuterraadsleden avonden lang voor uit de sprookjes van Links.

TOP

delft
maandag | 15 februari 2016 | 00h02 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Stoelinga wil asielzoekers op vakantie sturen!
Het minder fraaie burgerlijke NIMBY gedrag.
Het onwetende 'sukkeltje' kraait maar wat.
hfvh

delft_martin_stoelinga_20160200.jpg

onafhankelijkdelft.nl - De oplossing voor het asielbeleid

door Martin Stoelinga, fractievoorzitter Onafhankelijk Delft

De gemeente en de staat geven per jaar 15.000 uit aan de vluchtelingen of asielzoekers, exclusief de kosten van ambtenaren, politici. Psychologen,en vele andere dienstverleners. Een asielzoeker kost gemiddeld 20 a 30 duizend euro per jaar. DE OPLOSSING!!!!!! Onafhankelijk Delft gaat verder dan het pappen en nathouden van alle andere politieke partijen. In Turkije, Tunesië, Egypte, Marokko, staan ruim 1 miljoen ressort bedden leeg. Geen zinnig mens wil er meer heen, goedkope vakantiereizen inclusief alle eten en drinken.
...
Zal het gaan gebeuren? Och de verkiezingen staan voor de deur. Onafhankelijk Delft gaat eerst nog een referendum uit schrijven, voor het geval de politiek toch thuis blijf zitten.

TOP

delft
maandag | 15 februari 2016 | 00h01 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_tophuisvestingasielzoekers.gif

topdelftdesign.nl - Workshop ontwerpen aan nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers

met Nieuw Anders Ontwikkelen – Delft Design
op 16-02-2016 om 20:00 uur in Maakbaar, PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

Voortbouwend op de debatavond van afgelopen woensdag “Welke kansen biedt Delft aan vluchtelingen?” willen we dinsdagavond 16 februari brainstormen op basis van de oproep van de rijksbouwmeester om nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers te genereren. Omdat er meer vluchtelingen komen en de woningnood toeneemt heeft de rijksbouwmeester, Floris van Alkemade samen met het COA een prijsvraag uitgeschreven onder het motto “A Home Away From Home”.

TOPhtml5 logo Valide CSS!