Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1188 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zaterdag | 12 december 2015 | 21h08 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_w_h_van_leeuwenlaan_hoek_laan_van_altena_20151126150523.jpg

Delft. Hoekwoning W.H. van Leeuwenlaan en Laan van Altena.

-----

delftsepost.nl - Agnetapark na 130 jaar eindelijk af

door Mieke van der Wenden

Met de bouw van twaalf nieuwe woningen in oude stijl, is het Agnetapark na ruim 130 jaar eindelijk af. Architect, bouwbedrijf en stadsbouwmeester staken de koppen bij elkaar. Resultaat: een rij woningen die de weg wijst naar het historische tuindorp dat eigenlijk altijd een beetje verstopt lag, halverwege de Laan van Altena. Op pad met stadsbouwmeester Wytze Patijn.
...
Kopgevels zijn volgens Patijn vaak blinde muren -sluitpost op de begroting- en dat leek hem op deze plek geen goed idee. “Maak nou iets moois van die kopgevel”, vroeg Patijn aan architect en bouwer. “En zie: houtsnijwerk, voordeur, siermetselwerk: alles is uitgevoerd zoals Zocher en Gratama het bedoeld hebben. Ook de kleuren geel en groen, zo bepalend voor het Agnetapark, zijn weer gebruikt. Prachtig. Nowotny heeft hier echt z’n best op gedaan.”

TOP

delft
zaterdag | 12 december 2015 | 17h55 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_firstlegoleague_avalex.jpg

Persbericht
Avalex jureert bij regiofinale First Lego League


Op zaterdag 12 december vond de regiofinale van de First Lego League plaats in het Science Centre Delft. Het doel was om een robot te bouwen van Lego, met als thema ‘Afval’. Talloze innovatieve ideeën kwamen voorbij, zoals robots die zwerfafval opruimen, robots die afval kunnen scheiden en ideeën om minder afval te produceren. Honderden kinderen uit de hele regio presenteerden hun ontwerp voor de jury. De jury oordeelde op onderzoek, innovatieve oplossingen en presentatie.


lees meer ...

TRASH TREK
De First Lego League is een wedstrijd waar jongeren op een leuke manier kennismaken met technologie. Bijna 300.000 kinderen uit 80 landen hebben hieraan meegedaan. In Delft was de regiofinale voor 30 teams van maximaal 10 jongeren tussen de 9 en 15 jaar en. Ook hebben 10 teams van kinderen tussen de 6 en 9 jaar hun ideeën laten zien. Dit jaar is het thema TRASH TREK: kinderen gaan op onderzoek uit in de wereld van afval, van inzameling en sortering tot het inzetten van duurzame producten en hergebruik.

Een autonome robot ontwerpen
Voor de TRASH TREK Challenge hebben de teams hun eigen robot ontworpen. Deze robot is geprogrammeerd met het LEGO MINDSTORMS® softwaresysteem. De uitdaging was om een werkende, innovatieve afvalrobot samen met je team te bouwen. De robots werden de hele dag voor alle aanwezigen gedemonstreerd.

Afval voorkomen
Naast het bouwen van een robot, hebben de teams onderzoek gedaan naar de maatschappelijke rol van techniek en technologie. Dit jaar keken de teams naar een oplossing voor het verminderen van afvalproductie. Zo kwam een team tot de ontdekking dat gemalen eierschalen vanwege het calcium heel goed gebruikt kunnen worden in dierenvoer en zelfs ook in voedsel voor mensen. Daarom bedachten ze een persmachine om eierschalen te pletten, zodat het vervolgens in voedsel vermengd kan worden.

Teamwork
Het doel van de wedstrijd was om op een interactieve manier kennis te maken met techniek, maar ook om goed samen te werken. Alleen door sportief met elkaar in discussie te gaan, kan een project slagen. Ook hier werd naar gekeken tijdens de beoordelingen.

Jurypanel
Tijdens de regiofinale kregen de teams de kans om hun robot te demonstreren voor de jury. Daarnaast presenteerden ze de uitkomsten van hun eigen onderzoek. In verband met het thema TRASH TREK was ook Avalex gevraagd om in de jury plaats te nemen. Avalex heeft alle deelnemende kinderen een rondleiding op het afvalinzamelingsbedrijf aangeboden. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Benelux-finale van de First Lego League op 30 januari 2016.

Kijk voor meer informatie over de First Lego League op www.firstlegoleague.nl.

TOP

delft
zaterdag | 12 december 2015 | 17h04 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_krakeelpolderweg_001_stannislascollege_muurschildering_wenna_foto_odddutch_20151200.jpg

Foto Odddelft.

Onthulling van de muurschildering van de Chinese kunstenares Wenna

From: Secretaris Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier
Sent: Monday, December 7, 2015 8:48 AM
Subject: Spectaculaire opening 14 december

Uitnodiging voor een spectaculaire onthulling muurschildering

(Volgens Chinese traditie met vuurwerk)

Hierbij bent U van harte uitgenodigd voor de feestelijke onthulling van de muurschildering van de Chinese kunstenares Wenna op het Stanislascollege Krakeelpolder (adres: Krakeelpolderweg 1, ingang Pootstraat).

Op maandag 14 december om 14.00 uur onthult de Delftse wethouder Hekker de muurschildering, die op bijzondere wijze tot stand is gekomen met behulp van leerlingen en buurtbewoners.

Wenna heeft een reputatie in muurschilderingen maar is in Delft op uitnodiging van Galerie Terra om te werken aan haar aanstaande keramiektentoonstelling in de galerie. Wenna weet in haar werk op een bijzondere wijze beelden uit de rijke traditionele Chinese cultuur aan hedendaagse fantasie figuren te koppelen waardoor een kleurrijke kijk op de wereld wordt geschetst.

Galerie Terra kwam met het idee van een muurschildering in Delft bij de Stichting DelftsPeil en de VAK uit. Samen met het Stanislascollege Krakeelpolder hebben we de handen ineen geslagen voor de realisatie hiervan. Op deze manier hebben leerlingen kennis kunnen maken met de Chinese cultuur en hebben ze samen met buurtbewoners meegewerkt aan een mooi kunstwerk. Het hele maakproces is ook door leerlingen van de school in een stopmotionfilmpje vastgelegd.

We zien uit naar uw komst!

Hartelijke groet,

Henrique Dekkers, Stanislascollege
Joke Doedens & Simone Haak, Galerie Terra Delft
Han v.d. Boogaard & Nathalie v.d. Hak, Stichting DelftsPeil & De VAK, centrum voor de kunsten

TOP

delft
vrijdag | 11 december 2015 | 15h25 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_burgemeestersbenoemingen_nederland_delft.gif

onafhankelijkdelft.nl - Onze hoofdpunten voor profielschets nieuwe burgemeester

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft
...
1 De burgemeester moet onafhankelijk zijn. Partijloos dus. We willen geen partijpolitieke benoeming. In Delft zijn 10 van de 37 zetels lokaal. Dat is 27% en nog steeds groeiende. Wij willen de invloed van de Haagsche baantjesmachine hiermee doorbreken.

2 De nieuwe burgemeester moet veel charisma hebben. Er goed uitziet met ook een open uitstraling als bestuurder. Iemand die vertrouwen uitstraalt en ook mondeling scherp, kordaat en voor een ieder begrijpbaar communiceert.

3 Delft bestaat voornamelijk uit niet-religieuzen. Wij willen zeker geen islamitische burgemeester, daar maar een minderheid van 3,3% van de Delftenaren als moslim geregistreerd staat.

4 Wij willen een burgemeester die enkel voor Delft staat. Een burgemeester zonder extra overbodige bijbanen. Delft heeft genoeg aandacht nodig wegens zijn slechte financiële positie. Die burgemeester moet durf hebben om zijn nek uit te steken om Delft te kunnen laten groeien.

TOP

delft
vrijdag | 11 december 2015 | 13h29 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Hallo Delft, ben ik in beeld en verstaat u mij?
Stoelinga: wij willen geen islamitische burgemeester!

delft_extra_raadsvergadering_profielschets_martin_stoelinga_20151210.jpg

player.companywebcast.com - KIJK, LUISTER EN GRIEZEL ...

Martin Stoelinga: wij willen geen islamitische burgemeester.

Jaap Smit: u kunt dit helemaal niet zeggen, het is tegen de grondwet.
Niet discrimineren, ook niet bij de benoeming van een burgemeester, ik doe alsof ik het niet gehoord heb!

redactie: Jaap Smit - Martin Stoelinga stand 1-0.

TOP

delft
vrijdag | 11 december 2015 | 12h58 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_cdK_ontvangt_profielschets_jaap_smit_kim_huijpen_20151210.jpg

Commissaris van de koning, Jaap Smit krijgt de profielschets overhandigt door de voorzitter van de gemeenteraad, Kim Huijpen.

ris.delft.nl - GEMEENTERAAD STELT PROFIELSCHETS NIEUWE BURGEMEESTER VAST
...
ACCENTEN
De fracties kregen de kans hun eigen accenten te laten horen. Stadsbelangen zou graag een burgemeester zien met levenservaring, die het gezicht van Delft kan worden. De SP wil een sociaal mens en een bruggenbouwer die Delft kent en uit de buurt komt. De VVD gaat voor een kandidaat die koersvast is. STIP wil iemand die de kwaliteiten van Delft uitdraagt en versterkt. GroenLinks hoopt op een burgemeester voor alle Delftenaren, met ervaring en die een sterke aanvoerder van het college is.

De PvdA liet weten extra enthousiast te zijn als blijkt dat de beste kandidaat een vrouw is. De ChristenUnie zoekt een dienstbaar mens. Het CDA vindt dat Delft een burgemeester nodig heeft die Delftenaar wil worden. Fractie Van Koppen hoopt dat Delft door de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in een flow van optimisme komt. D66 wil iemand die enthousiast het gesprek aangaat over de kennisstad en net zo enthousiast in gesprek gaat met Delftenaren die niks met de kennisstad hebben. Al deze fracties stemden in met de profielschets.

Onafhankelijk Delft zoekt een burgemeester met veel charisma, die kordaat optreedt en financieel goed is onderlegd. De opmerkingen van Onafhankelijk Delft over een bepaalde religieuze achtergrond van de nieuwe burgemeester werden door de Commissaris van de Koning afgedaan als ‘tegen de Grondwet’. Onafhankelijk Delft stemde als enige fractie tegen de profielschets. Presidiumvoorzitter Kim Huijpen overhandigde na het besluit de profielschets namens de meerderheid van de raad aan de Commissaris van de Koning.

TOP

delft
vrijdag | 11 december 2015 | 12h51 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_burg.jpg

stadsbelangendelft.nl - Delft: Profielschets burgemeester vastgesteld

door Aad Meuleman, fractievoorzitter Stadsbelangen

In aanwezigheid van de Commissaris van de Koning Zuid Holland (CvK), de heer J. Smit, heeft de Delftse gemeenteraad gisteren de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. Daarnaast werd de vertrouwenscommissie benoemd.

De profielschets leverde enkele kritische vragen op aan de kant van de CvK, waarin de heer Smit inging op onder andere de bestuurscultuur van Delft en de ruimte die een nieuwe burgemeester krijgt van de gemeenteraad om als aanjager te kunnen functioneren. Hierna kregen alle fracties de mogelijkheid hun eigen accenten kenbaar te maken.

Op Onafhankelijk Delft na werd de profielschets door alle fracties ondersteund. Dat leidde vervolgens tot enige discussie bij de benoeming van leden van de vertrouwenscommissie. Een voorwaarde die Onafhankelijk Delft stelde, namelijk dat een nieuwe burgemeester geen moslim mag zijn en niet partij gebonden, was niet opgenomen in de profielschets. Dat is grondwettelijk ook niet toegestaan.

Het is verdacht dat de fractieleden van Onafhankelijk Delft, die bij hun installatie als raadslid trouw aan de grondwet hebben beloofd, nu een eis stellen die tegen te grondwet ingaat. Dat leidt tot de gedachte dat zij bewust een eis stelden, waarvan zij van tevoren wisten dat hieraan niet tegemoet kon worden gekomen en dus bewust vooraf een argument zochten om tegen de profielschets te kunnen stemmen. ‘Hart voor de stad?’

Na vaststelling van de profielschets werd aan de heer Stoelinga gevraagd of hij in de vertrouwenscommissie uitvoering kan geven aan de opdracht die de raad nu aan de vertrouwenscommissie heeft gegeven. De eisen van Onafhankelijk Delft waren immers hierin terecht niet opgenomen.

De heer Stoelinga gaf aan wel deel te willen nemen aan de vertrouwenscommissie toen fractiegenoot Jan Peter de Wit plotseling als nieuwe eis stelde dat als Jos van Koppen, afgescheiden van Onafhankelijk Delft, in de vertrouwenscommissie zou worden benoemd, de heer Stoelinga niet zou deelnemen aan de vertrouwenscommissie. Hoewel de irritatie bij Onafhankelijk Delft over Jos van Koppen begrijpelijk is, kan de raad hier wettelijk niets mee. Wederom een eis, waaraan de raad simpelweg niet kan voldoen.

De heer van Koppen heeft ‘het recht’ zijn zetel als onafhankelijk raadslid te blijven innemen. Zolang de wetgever het mogelijk blijft maken dat raadsleden, die zich afscheiden van hun partij, als onafhankelijk raadslid hun zetel mogen behouden, heeft het geen zin hieraan energie te besteden. Overigens gaf de heer de Wit in het verleden zijn zetel ook niet terug aan de SP toen hij zich daarvan afscheidde.

Omdat Stadsbelangen Delft het belangrijk vindt dat elke fractie vertegenwoordigd is in de vertrouwenscommissie, hebben wij onze steun gegeven aan alle voorgedragen leden (elke fractie één persoon). Deze werden ook allen benoemd. Het bleef wel onduidelijk wat de heer Stoelinga nu doet gezien de uitspraak van de heer de Wit. Afwachten dus. De vertrouwenscommissie kan nu aan de slag om voor Delft straks de geschiktste kandidaat te vinden voor deze belangrijke functie.

TOP

delft
vrijdag | 11 december 2015 | 12h40 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_vluchtelingen_stip.jpg

Unchanged image by Ann Wuyts

stipdelft.nl - Delft en vluchtelingen

door Victor Mensink, raadslid STIP
...
STIP is blij met de inzet op huisvesting voor vergunninghouders aangezien dat ruimte oplevert bij asielzoekerscentra. Hierdoor is minder noodopvang nodig en kunnen mensen op een goede manier gehuisvest worden. Ook met de ondersteuning op het gebied van onderwijs en taaleducatie is STIP tevreden. Dit biedt mensen namelijk weer een kans op een goede toekomst.

TOP

delft
donderdag | 10 december 2015 | 18h45 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

ris.delft.nl - buitengewone raadsvergadering

Vanavond kunt u vanaf 20.00 uur kijken naar de webcast van een buitengewone raadsvergadering. In deze vergadering stelt de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast en wordt een besluit genomen over de samenstelling van de vertrouwenscommissie.

ad.nl - Opvolger van Verkerk kan het best op Aboutaleb lijken

door Peter Koop
...
Buskes, in het verleden zelf woordvoerder van Bas Verkerk, laat zich niet uit over hoe de huidige burgemeester van Delft in het plaatje past. "Dat zou niet sportief zijn. Wel onderschatten veel mensen wat Bas Verkerk voor Delft heeft betekend. Zo toonde hij zich ten tijde van de grote brand bij de faculteit bouwkunde een uitstekende crisismanager. En ook op andere kwaliteiten scoort hij goed."

TOP

delft
woensdag | 9 december 2015 | 20h00 | week 22 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Klik op de foto om de video met de oproep van Geert Wilders te bekijken:
oproepvangeertwilders

PVV-Nieuwsbrief - PVV zoekt kandidaat Tweede Kamerleden

De Partij voor de Vrijheid is op zoek naar volksvertegenwoordigers voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Onderschrijft u de standpunten van de PVV en wilt u zich inzetten voor een Nederland voor de Nederlanders? Dan is de PVV op zoek naar u!

Wie bent u?

U heeft lef, liefde voor Nederland, en een afkeer van islam. U heeft een goed ontwikkeld analytisch vermogen, een ruime algemene kennis, en weet wat er leeft in de samenleving. Daarnaast bent u politiek geïnteresseerd, PVV-er in hart en nieren en tot het bot gemotiveerd om onze standpunten uit te dragen. U kunt zich uitstekend uitdrukken in woord en geschrift, bent van onbesproken gedrag en staat sterk in uw schoenen.

Heeft u interesse om PVV-volksvertegenwoordiger te worden, stuur dan een sollicitatie met een uitgebreide motivering en een cv naar kandidaat@pvv.nl

TOP

delft
woensdag | 9 december 2015 | 12h54 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_nevenfuncties_d66_aletta_hekker_delft.gif

Vandaag is de niet-ambtsgebonden nevenfunctie van D66 wethouder Hekker toegevoegd.

onafhankelijkdelft.nl - Gemeente heeft per abuis nevenfunctie Hekker vergeten

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft

Nieuw record, gisteren schriftelijke vragen gesteld, en vandaag al antwoord en de gemeente website aangepast. Dat is een aangename wending daar tot nu toe D66 wethouder Hekker mijn inbreng altijd compleet negeerde. Wethouder Hekker heeft haar onvermelde nevenfunctie wel opgegeven, maar de webmaster heeft het per abuis vergeten te vermelden.

Eigenlijk is het maar een zwak verweer van Hekker om de gemeentelijke webmaster de schuld te geven. Hekker moet zelf haar persoonlijke gegevens op de delft.nl up tot date houden en controleren. Een wethouder heeft een voorbeeld functie. Uitkeringstrekkers worden genadeloos aangepakt als ze iets verzwijgen op te geven.

Opvallend was ook dat de D66 Delft fractie hun woonadres geheim hielden op de gemeente website. Toch moet dat openbaar zijn ter controle en benaderbaarheid (brieven). Als je dat niet durft, dan moet je geen raadslid willen worden. Ook daar is enige verschuiving richting transparantie waar te nemen. Ik zie nu dat D66 fractievoorzitter Huub Halsema wel de Trompetstraat vermeld maar niet het huisnummer.

Al met al is het weer een blunder van Aletta Hekker. De zoveelste.

TOP

delft
woensdag | 9 december 2015 | 02h12 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto's van de dag

lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015 lichtjesavond2015

Lichtjesavond in Delft

door harrie fruyt van hertog

Mijn lichtjesavond begon met een wandeling naar de HEMA voor de dagelijkse boodschappen. Het werd erwtensoep met extra rookworst en een stokbrood bruin, zelf af te bakken. Even koffie gedronken en weer terug naar huis, wel in de regen,

Bijzonder vond ik de kraam met de Spinning Puzzle. Deed mij denken aan mijn jeugdjaren, toen ik rond vijf jaar was kreeg ik de mecano-kist van mijn vader. Was nog wit metaal van voor de oorlog. Later aangevuld met 'van alles en nog iets', tandwielen, elektra-motors (gelijkstroom fietsdynamo's), enzovoorts.

De jongens van De Hoop waren enthousiast. De poffertjesbakker was dat heel wat minder, hij had € 240,00 betaald aan Herman Weijers voor zijn standplaats. Echter vlakbij hem kwam nog een poffertjeskraam staan. Wist hij niks van, geen plan gezien met de indeling van de plaatsen. De organisatie vond hij maar een ongeorganiseerde bende!

Voor het eerst was de Buitenwatersloot ingericht met kraampjes. Inmiddels was het droog geworden. Veel bezoekers op de been en het werd een geslaagde avond daar!

TOP

delft
dinsdag | 8 december 2015 | 10h55 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

onafhankelijkdelft.nl - TU Delft ontdekt terreur WC cel

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft

TOP

delft
dinsdag | 8 december 2015 | 10h33 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_buccaneer_delft_stip.jpg

stipdelft.nl - Boost voor technische bedrijven

door Falco Bentvelsen

Buccaneer Delft heeft zich sinds kort gevestigd op de Paardenmarkt. Dit geeft een boost voor jonge offshore- en energiebedrijven. Lees hier wat dit voor Delft toevoegt.

De paardenmarkt wordt de locatie van de buccaneer. Er wordt nu nog hard verbouwd, maar de eerste bedrijven hebben al interesse getoond, met Fistuca Blue piling technology als launching customer. Om nog meer bedrijven naar het complex te trekken zullen er in de toekomst lezingen en symposia komen. Hiervoor wordt een ruimte ingericht waarbij ook een hoogwaardige eetvoorziening komt. Op het binnenplein kunnen ook activiteiten georganiseerd worden. Al met al wordt het een levendig complex.

De toevoeging voor Delft
De boost die technologische bedrijven krijgen zorgt voor een versterking van de kenniseconomie. De bedrijven die op de paardenmarkt komen, zorgen voor meer banen in Delft. Daarnaast worden de leegstaande panden op de Paardenmarkt verbouwd tot een levendige hotspot voor technologische innovatie en ondernemerschap. STIP is blij dat de Buccaneer zich onder leiding van Joop Roodenburg in Delft vestigt.

TOP

delft
dinsdag | 8 december 2015 | 10h22 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_laga_nieuwbouw.jpg

delta.tudelft.nl - Verhuizen geen optie voor Laga

Uit onderzoek dat roeivereniging Laga heeft laten doen naar zeven alternatieven voor haar moderniseringsplan, blijkt dat verhuizen niet haalbaar is.

Laga ervaart haar huidige onderkomen aan de Nieuwelaan al jaren als te klein, verouderd en inefficiënt om tot de roeitop te kunnen behoren. Daarom kwam zij in 2012 met het plan om het monumentale hoofdgebouw uit 1926 te renoveren en een bijgebouw te slopen voor nieuwbouw met botenopslag op de begane grond en kleed- en ergometerruimtes op de verdieping daarboven.

TOP

delft
dinsdag | 8 december 2015 | 09h41 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_buitenwatersloot_327_te_koop_naaktgeboren.jpg

Delft, Buitenwatersloot 327. Foto Google street view.

delftopzondag.nl - Dansschool Wesseling naar de Buitensloot

De Gemeente Delft heeft Dansschool Wesseling groen licht gegeven om zich te vestigen aan de Buitenwatersloot, in het voormalig pand van Naaktgeboren. Daarmee lijkt een eind te komen aan een lange zoektocht naar een nieuw pand.

De Delftse dansschool moest in 2009 haar pand aan de Houttuinen verlaten in verband met de aanleg van de spoortunnel. Er volgde een lange zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie. In de tussentijd gingen de lessen en activiteiten door op verschillende locaties.

TOP

delft
maandag | 7 december 2015 | 00h04 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_lichtjesopdesloot_2015_1.jpg
delft_lichtjesopdesloot_2015_2.jpg

http://www.lichtjesopdesloot.nl - Lichtjes op de Sloot

TOP

delft
maandag | 7 december 2015 | 00h03 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_nevenactiviteiten_d66_aletta_hekker.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Vragen over verzwegen nevenfunctie D66 wethouder Hekker

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft
...
Nevenfuncties van burgemeester en wethouders zijn in heel Nederland openbaar in te zien voor een ieder op de websites van desbetreffende gemeenten. Die verplichting tot openbaarheid is ook opgenomen in de Gemeentewet en de gedragscode voor het college van B&W. Zowel de ambtsgebonden als de niet-ambtsgebonden nevenfuncties.

Uit onderzoek blijkt dat D66 wethouder Aletta Hekker enkel haar ambtsgebonden nevenfuncties op heeft vermeld op http://www.delft.nl/Inwoners/Gemeente_en_democratie/Bestuur/College/Wethouder_Hekker/Nevenactiviteiten De niet ambtsgebonden nevenfunctie van de Aletta Hekker Interimmanagement en Consultancy B.V. ontbreekt sowieso op de lijst van Nevenactiviteiten. (Jaarrekening 2013)

TOP

delft
maandag | 8 december 2015 | 00h02 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_bijstandsuitkering_voor_7_van_de_10_somaliers.jpg

delft.groenlinks.nl - GroenLinks zet zich maximaal in tegen armoede

De minima-effectrapportage van het NIBUD laat zien dat de gemeente Delft zich maximaal inspant om de armoede in Delft te bestrijden. Onlangs heeft de GroenLinks Wethouder nog een korting op de aanvullende premie AV Delft ingevoerd om mensen in armoede tegemoet te komen in de ziektekosten. Tevens wordt op voorstel van GroenLinks gekeken of er kortingen voor energiebesparende producten via de Delftpas voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau mogelijk kan worden gemaakt. Dit helpt tegen de toenemende energiearmoede waarvan sprake is als de energielasten minstens 10% van het inkomen bedraagt.

TOP

delft
maandag | 8 december 2015 | 00h01 | week 50 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_speerpunten.jpg

pvdadelft.nl - koers PvdA Delft

door bestuur PvdA

Op zaterdag 12 december zal er overleg plaatsvinden tussen de fractie, het bestuur en leden van onze afdeling met als onderwerp de toekomst van Delft en de koers die de PvdA daarbij zal inzetten.

U wordt allen van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn tussen 14 en 16 uur in Café 't Boterhuis, op de Markt in Delft.

Aanmelden kan via Bert-brehm@hotmail.com of kardolus@hotmail.com

TOPhtml5 logo Valide CSS!