Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1188 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
vrijdag | 18 september 2015 | 20h44 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_voorzitter_sultan_ahmet_moskee_hasan_karadirek.jpg

De voorzitter Hasan Karadirek regelt veel over de telefoon.

delftsepost.nl - Delftse Sultan Ahmet Moskee zet inzameling voor vluchtelingen op

door Erna Bosschart

De 44-jarige Delftse voorzitter van de Sultan Ahmet Moskee, ing. Hasan Karadirek, heeft een vier punten tellend plan klaar om vluchtelingen te helpen. De mensen van de Sultan Ahmet moskee richtten zich in eerste instantie op de vluchtelingen in het COA in Rijswijk.

“Vanuit ons geloof is de gedachtegoed dat we eerst de mensen moeten helpen die het dichtste bij ons staan. Ongeacht de religie. De gedachte die daarachter zit, is eenvoudig. Als iedereen goed voor zijn naaste omgeving zorgt, wordt de wereld voor iedereen een betere plek”, legt Hasan Karadirek uit. De Sultan Ahmet Moskee is aangesloten bij Nederlandse tak van Diyanet, een stichting waarin, alleen al in Nederland, 144 moskeeën zijn verenigd.

TOP

delft
vrijdag | 18 september 2015 | 14h51 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_prof_schoemaker_plantage2.jpg

Groen plan voor de Professor Schoemaker Plantage.

delft.groenlinks.nl - Groen plan voor de Professor Schoemaker Plantage

door Fleur Norbruis, fractievoorzitter GroenLinks

Na ruim 10 jaar is er dan een plan voor het oude TNO-terrein, de Professor Schoemaker Plantage in de TU wijk. Een mooi plan, dat in twee fasen ontwikkeld zal worden. De bebouwing van het tweede deel zal nog even op zich laten wachten en GroenLinks heeft er bij het college op aangedrongen zich in te zetten voor een groene inrichting van dit gebied zolang er nog niks gebouwd wordt.

TOP

delft
vrijdag | 18 september 2015 | 14h39 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_hek_kade_delft_1.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Gevaarlijke situatie aan de nieuwe kade bij de Westvest

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft.
...
Sinds kort zijn er hekken gezet zodat je niet rechtdoor fietst of loopt en je nek breekt. Station is natuurlijk niet rechtdoor de plomp in. (schoonheidsfoutje?)

TOP

delft
vrijdag | 18 september 2015 | 10h22 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_martin_stoelinga_092015_2.jpg

Martin Stoelinga, fractievoorzitter Onafhankelijk Delft.

Stoelinga heeft angst voor het onbekende
en laat zijn onderbuikgevoelens spreken!
Hallo Martin, wil je er over praten ...
hfvh

delft_rdgg_delft.jpg

GroenLinks, CDA, CU, D66 en PvdA willen onderzoeken of het oude leegstaande ziekenhuis gebruikt kan worden om extra asielzoekers in Delft op te nemen.

onafhankelijkdelft.nl - Asielzoekers? We halen onze eigen ondergang in huis!

door Martin Stoelinga

Vanmorgen las ik dat er 700 asielzoekers per dag naar Nederland komen. Dat zijn er bijna 20.000 per maand. En als dat een jaar doorgaat, hebben we er opeens 235.000 ´Nieuwe Nederlanders´ bij.

Bovenop wat we al elke maand binnenlaten aan kansloze gelukszoekers die de huizen van onze kinderen innemen en de supermarkten plunderen. Het is om doodziek van te worden! Ik wil van het College van B&W horen dat dat in Delft niet gaat gebeuren!


lees meer ...

De Delftse Moskee wil alleen het eigen volk eerst, De voorzitter verteld dat deze week in de Delftse Post.

We laten ons gewoon overspoelen door 20.000 moslims per maand. We halen onze eigen ondergang in huis. En we geven ze eten, drinken, geld en een onderdak. Wat een idioterie! En als er iemand iets van zegt – Wilders is de enige – dan gaan ze in de Tweede Kamer zitten klappen als een stel imbecielen. Die enge Pechtold voorop. Verraders zijn het!

20.000 moslims per maand erbij! Hoe haal je het in je kop!? Dat zijn zeker allemaal zielige mensen? Nou, ik heb ze gezien op televisie, die zielige mensen. Ze hebben allemaal een goed doorvoede kop, ze lopen te bellen en te Appen en ze schreeuwen dat ze dit eisen en dat willen. En als je hoort hoeveel geld ze hebben moeten betalen om op een boot te komen, dan denk ik: ‘Het is daar toch zo’n hel, in die landen waar ze vandaan komen? Hoe komen ze dan aan dat geld!?’

En waar zijn de vrouwen en kinderen? Ja, als er een fotograaf in de buurt komt, worden er een paar snel naar voren geschoven. Die plaatjes doen het goed. Net als van dat jochie op dat strand. Verschrikkelijke beelden – ik hou zielsveel van kinderen en ik vind het afschuwelijk als er ook maar één kind slachtoffer wordt van deze waanzin – maar het is gewoon pure propaganda.

Wij moeten denken dat al die mensen uit hun land zijn gejaagd, maar ik geloof er helemaal niks van. Het is gewoon een bewuste invasie en ik ben als de dood voor de toekomst van mijn kleinkinderen. Want die kinderen die nu binnenkomen, zijn allemaal gehersenspoeld door de islam. Het is te eng voor woorden!

Zal ik eens even iets voorrekenen? Die 700 moslims die nu elke dag binnenkomen, dat zijn er dus over een jaar 235.000. Maar dat is alleen wat er nu als ‘vluchteling’ binnenkomt. Wat als die slappe linkse verradersbende in Den Haag over een paar jaar de gezinshereniging gaat toestaan? Dan worden die 235.000 er opeens vier keer zoveel: 940.000 moslims erbij! Of dacht u soms dat ze terug gingen? Vergeet het maar!

En weten we wie en wat we in huis halen? Hebben al die lui hun paspoort bij de hand? Hoeveel moordenaars zitten erbij? Hoeveel IS-strijders? Weten we allemaal niet. Die linkse allochtonenknuffelaars vinden ze zielig en dus halen we ze binnen. Hoe gestoord kan je zijn, wat voor plan zit daar achter!?

Ik zeg niet dat het allemáál terroristen zijn. Maar het zijn wel allemaal mensen die helemaal niks met onze normen en waarden te maken willen hebben. Goudzoekers zijn het. En ze gaan gewoon hun eigen maatschappij binnen onze maatschappij vormen. Daar hebben we er al meer dan genoeg van. Kijk maar naar de Schilderswijk. Kijk maar naar onze eigen Delftse componistenbuurt.

Daar wonen honderden mensen die schijt hebben aan onze maatschappij. En dat mogen ze ook nog in het openbaar roepen. Ze stonden te dansen toen in New York die aanslagen werden gepleegd. En hoeveel zijn er niet van naar Syrië gegaan om voor IS te vechten? En daar komen er dus nog bijna een miljoen van bij. Lekker is dat!

Ik kan niet begrijpen waarom dit vreselijke gevaar willens en wetens ons land wordt binnengelaten. Ze slachten elkaar zogenaamd af in hun eigen land en dan zijn ze hier opeens één groep zielige vluchtelingen? En niemand ziet dat? We worden gewoon in de maling genomen! En je mag er niks van zeggen want dan ben je een soort Hitler. Nou, ik spreek die linkse kliek nog wel als de eerste aanslagen zijn gepleegd.

Als de eerste vrouwen zijn verkracht en de eerste mannen onthoofd. Misschien wel midden op straat in Den Haag, Den Bosch of Delft. En dan moet je ze horen janken, die landverraders in Den Haag. Maar dan is het te laat…!

Dus, Bas Verkerk, zeg de Delftse burgers vandaag nog dat jij niet aan deze invasie meedoet. Laat eindelijk eens zien dat je er voor de échte Delftenaren bent!

TOP

delft
donderdag | 17 september 2015 | 12h28 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gl_201501.gif

Persbericht
GroenLinks pleit voor premiekorting AV-Delft


GroenLinks pleit voor premiekorting AV-Delft

Mensen met een chronische ziekte of handicap maken vaak extra kosten, bijvoorbeeld voor extra behandelingen fysiotherapie of voor hun dieet. Op het budget dat per 1 januari van het Rijk naar de gemeente ging en dat bedoeld is om deze kosten te dekken, is flink bezuinigd. GroenLinks is van mening dat het nog overgebleven geld vooral bestemd moet worden voor de financieel minst draagkrachtigen en wil dat doen door middel van een premiekorting op de AV-Delft.

Delftenaren met een chronische ziekte of handicap en met een laag inkomen kunnen zich goedkoper verzekeren via de speciale aanvullende verzekering van de gemeente Delft, de AV-Delft. Het gebruik van deze aanvullende zorgverzekering loopt de laatste jaren terug, omdat de premie nog steeds onbetaalbaar blijkt voor hen. GroenLinks pleit ervoor om snel met een oplossing te komen. Naar goed voorbeeld van andere gemeenten vraagt GroenLinks een korting te verstrekken op de premie van de AV-Delft. Deze korting kan betaald worden uit het huidige budget voor de bijzondere bijstand. Zo kan de gemeente toch financiële ondersteuning blijven bieden daar waar het echt nodig is.

TOP

delft
donderdag | 17 september 2015 | 12h01 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Concept Study: Mission E – Tribute to tomorrow.
Four individual seats, four doors, two luggage compartments. Electric drive. E-Performance, Porsche style. Integrated in a harmonious overall concept. Concept Study Mission E sets the stage for tomorrow. With its design and its technology, it provides answers to the question of the sports car of the future.

zdnet.be - Porsche snelt Tesla voorbij met nieuwe elektrische wagen
Autobouwer Porsche heeft een elektrische wagen onthuld die de Tesla Model S het vuur aan de schenen kan leggen, en daarbij in een kwartiertje opgeladen kan zijn. De Porsche “Mission E” is een sedan die van nul tot 100 km kan optrekken binnen 3,5 seconde. De actieradius van de wagen is 500 km, die ook af te leggen is als de bestuurder “sportief” rijdt volgens Porsche. Het presenteerde de Mission E op het autosalon van Frankfurt.

TOP

delft
donderdag | 17 september 2015 | 08h54 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_era_contour_tbi.gif

delft_nieuw_delft_eracontour.jpg

eracontour.nl - NIEUW DELFT KRIJGT NIEUWE HOTSPOT VOOR KENNISWERKERS
Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van een inspirerend plan voor een woon-werk-verblijf plek gericht op het binden van (inter)nationale kenniswerkers aan Delft. Gisteren hebben Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS), TBI-onderneming ERA Contour en Amvest, de samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de verdere ontwikkeling van dit plan. Deze centrumlocatie in het Van Leeuwenhoekkwartier biedt een uitgelezen kans uit te groeien tot de nieuwe hotspot voor de ondernemers van de toekomst.

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 22h24 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_delft-lunch.jpg

spoordeelwinkel.nl - Dagje Delft (2e klas € 23 en 1e klas € 30,50)

Reis deze maand vanuit heel Nederland voordelig naar Delft en geniet bij De Waag in Delft van een heerlijke lunch! Hier serveren ze de “NS Special”, een overheerlijke meergranen bol gezond. Je krijgt daarbij een verfrissend glas melk, karnemelk of een kop zwarte koffie en ondertussen bewonder je het prachtige middeleeuwse pand en de geschiedenis van deze oude stadswaag.

Delft. Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer
Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, uitgaan, romantisch overnachten, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

In het centrum van Delft vind je nog veel elementen van bouwstijlen door de eeuwen heen. Daarnaast is de architectuur van verschillende kerken, kloosters en hofjes een bezoek meer dan waard.

Liefhebbers van antiek kunnen in Delft hun hart ophalen. Verspreid over de hele stad zijn er talloze leuke en gezellige antiek- en curiosawinkels. Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau of een echt Delfts Blauw aandenken? Kom lekker snuffelen in de ludieke winkeltjes.

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 22h25 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Titcoin
Titcoins, A bitcoin parody!

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 20h38 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_nieuwe_bezuinigingsopgave_2016.gif

Waarom hondenbelasting en geen baardenbelasting?
Aantal huishoudens in Delft 50.000.
Minimaal 20% van de huishoudens heeft één hond ofwel 10.000 honden.
Hondenbelasting voor eerste hond 130,00 euro per jaar.
Begrote netto opbrengst per jaar voorzichtig geschat: 1,3 miljoen euro.
Opmerking: kosten die ten laste van opbrengst worden gebracht vallen elders vij!
Aardig om te weten: er is geen opbrengstlimiet voor een gemeente die de hondenbelasting als een doelbelasting inricht.
Hekker D66 laat de hondenbezitters flink dokken voor hun 'schijtmachines'!
Bij een OZB verhoging heb je ieder gezin op je nek. 20% valt er wel onder te houden!
Evenzogoed had Hekker de baardenbelasting opnieuw kunnen invoeren!
Het was de Engelse koning Hendrik VIII die in 1535 baardenbelasting introduceerde.
harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

delft.nl - VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD INZAKE PROGRAMMABEGROTING 2016-2019

Bestuurlijke stukken:
1971654 - Raadsvoorstel programmabegroting 2016-2019.pdf
1970119 - Perspectief Delft in 2025.pdf
1971710 - Raadsbrief aanbieding begroting en Perspektief 2025 .pdf
1971660 - Programmabegroting 2016-2019.pdf

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 18h35 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_station_voormalig_delft.jpg

ad.nl - Wonen in stokoud NS-station

Delftenaren die azen op een woning op een toplocatie kunnen binnenkort wellicht verhuizen naar het oude stationsgebouw. Tientallen gegadigden staan in de rij om het pand van de NS over te nemen.
...
Vernieuwend
Ed Hoogendijk, voorzitter van de Delftse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, hoeft niet lang te aarzelen als hem wordt gevraagd wat er in het pand moet komen. "Iets dat er in Delft nog niet is. Een compleet vernieuwend concept waarvoor mensen weer speciaal naar Delft toekomen."

Wat zou Delft dan kunnen gebruiken? "Pfoe, bijvoorbeeld een echt toprestaurant. Nee, dat hoeft niet per se een sterrenrestaurant te zijn, maar bijvoorbeeld een creatieve combinatie tussen eten en dansen. En ja, natuurlijk mag het ook een grand café zijn, maar dan liefst wel eentje met uistraling tot ver buiten Delft."

Heeft hij zelf geen belangstelling om het pand te kopen? Lachend: "Nee, ik heb al een mooie zaak en daar wil ik het graag bij laten."

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 18h25 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_enverder_openinginterieur.jpg

topdelftdesign.nl - INterieur – EXterieur – VIER plaatsbepalingen

gesprek door Bert van Meggelen

op 16-09-2015 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

De nieuwe tentoonstelling van Kadmium in Het Prinsenkwartier poogt de rol van het nieuwe onderkomen te onderzoeken in de ruimste zin van het woord. Op deze avond gaat Bert van Meggelen, actief in culturele planologie, met participerende kunstenaars Janneke Kornet, Trudy Kunkeler en Mark de Weijer in gesprek over inhoud en betekenis van de tentoonstelling en hun eigen rol daarin.

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 17h42 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_stiltecentrum_rdgg.jpg

reinierdegraaf.nl - Oase van rust in stiltecentrum
-----

ad.nl - Ophef over gebedsruimte moslims in ziekenhuis Delft

door Peter Koop

Patiënten zijn boos dat het gloednieuwe Delftse Reinier de Graafziekenhuis alleen een gebedsruimte heeft voor moslims. Christen, Joden en Hindoestanen moeten het doen met een gezamenlijk stiltecentrum. Het ziekenhuis is gezwicht voor de druk en past het stiltecentrum aan.
...
Het ziekenhuis kreeg zoveel klachten van patiënten dat besloten is het stiltecentrum aan te passen. "We onderzoeken of ook in de inrichting passende religieuze of troostende symbolen aan de inrichting kunnen worden toegevoegd," meldt een woordvoerster van het ziekenhuis.
Een aparte gebedsruimte voor andere religies zit er echter niet in. "Onder moslims is een grote behoefte is aan een specifieke ruimte voor gebed. Deze behoefte zien wij bij patiënten met een andere religieuze achtergrond in mindere mate."

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 16h59 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_accressen_gemeentefonds.gif

binnenlandsbestuur.nl - GOUDEN BERGEN VOOR GEMEENTEN, IN 2020

door Hans Bekkers

Gemeenten gaan er de komende jaren op vooruit. In 2020 rinkelt de kassa pas echt. Die positieve boodschap kunnen gemeenten halen uit de septembercirculaire gemeentefonds 2015. De gemeenten krijgen miljoenen euro’s meer dan ze was voorgerekend in de meicirculaire.
...
Florissant 2020
In 2017 is het accres negatief, maar een paar miljoen euro minder negatief dan in de meicirculaire voorspeld. In 2018 is een plus te zien van ongeveer 120 miljoen euro. Na een lichte dip in 2019, belooft 2020 het meest florissant te worden met een dikke plus van 290 miljoen euro. Maar omdat elke nadere onderbouwing daarvoor ontbreekt, zal geen gemeente daar naar verwachting mee rekenen.

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 15h45 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Zijn het demagogen of echte 'financiële experts' bij D66!
Na Lucas Volurka en Aletta Hekker volgt nu Christine Bel!
hfvh

delft_christine_bel_twitter.gif

delft.d66.nl - Herstelbegroting Delft vanuit ‘Huis, Tuin en keuken’-perspectief

door Christine Bel

Afgelopen donderdag presenteerde het Delftse college de begroting 2016-2019, waarin het financieel herstel van Delft duidelijk wordt.
...
Het is de komende jaren nog steeds niet makkelijk, maar u hoeft niet in de schuldsanering én hoeft niet te bezuinigen op bv. de zorg of sport- en muzieklessen van uw kinderen. Uiteindelijk komt alles goed; zeker als u straks uw oude huis alsnog verkoopt! Met winst.. Dan kunt u een deel van uw hypotheek alsnog afbetalen en de maandelijkse lasten terugbrengen.
Natuurlijk blijft u bij uw baas wel vragen om een rechtvaardige beloning voor het werk dat u doet.

TOP

delft
woensdag | 16 september 2015 | 06h31 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Het Nieuwe Inzamelen (HNI), afval scheiden in Utrecht

In Lunetten zijn de bewoners gewend aan het Nieuwe Inzamelen. Oftewel: gescheiden afval zamelt de gemeente in, restafval moeten bewoners zelf wegbrengen. Na een geslaagde proef in Lunetten start HNI ook in andere delen van Utrecht. Ben u er ook klaar voor?
Kijk voor meer info op http://www.utrecht.nl/afval/het-nieuwe-inzamelen/
-----

delft.groenlinks.nl - GroenLinks wil schoon afval

door Klaas Herrema

GroenLinks is altijd een groot voorstander is geweest van gescheiden inzamelen van huisvuil. GroenLinks streeft naar een “schoon” milieu door scheiding van grondstoffen en minder restafval. Het voorgestelde afvalbeleid van de gemeente Delft spreekt ons daarom erg aan. Afvalinzamelaar Avalex haalt de grondstoffen op die geschikt zijn voor hergebruik (groen, papier en plastic), maar verlaagt de ophaalservice op restafval. Deze nieuwe vorm van inzamelen bevordert de afvalscheiding en leidt tot verlaging van CO2 uitstoot doordat minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt.

TOP

delft
dinsdag | 15 september 2015 | 18h50 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_spoorzone_leeuwenhoekkwartier.jpg

door A.Th.van Wissen, Delft.

Gemeente raad van Delft,
Postbus 78
2600 ME Delft,

Delft, 4 september 2015

Betreft, ontwerp bestemmingsplan "Van Leeuwenhoekkwartier Noord" in Delft.

Geachte leden van de raad,

Het college van B&W en haar adviesgroepje onder leiding van professor Ir. Hans de Jonge is het blijkbaar gelukt om voor het plan " van Leeuwenhoekkwartier Noord " met ca. 2.500 stuks ondergrondse parkeerplaatsen, ca. 60.000 m2 bvo bedrijfsruimten waaronder een hotel en 650 woningen een financier/ ontwikkelaar/ bouwer te vinden, wat natuurlijk meer dan een felicitatie waard zou zijn.

Mocht het zo zijn dat bovenstaande niet waar is en dit ontwerpplan zonder uitzicht op een financier/ontwikkelaar/bouwer aan U is voorgelegd dan beschouw ik dit plan als het op laten van een luchtballon en is dit schrijven op voorhand gericht aan Uw rechtsopvolgers zodat zij over een aantal decennia kunnen nalezen dat U als raad in 2015/2016 het bestemmingsplan " Van Leeuwenhoekkwartier Noord" wederom blindelings heeft goedgekeurd zonder enige vorm van inhoudelijke en deskundige kritiek en zonder een serieuze koper/ financier/ontwikkelaar/bouwer, een manier van doen waar Delft mee bankroet is gegaan.

lees meer ...

Als raad wil ik U herinneren aan het bestemmingsplan " Technopolis " een plan gemaakt tussen 2000 en 2005, een plan met andere uitgangspunten en doelen maar ook een plan zonder financiers/ontwikkelaars/bouwers was en is ook niet meer dan een wensdenk plan, een plan van luchtkastelen, een bestemmingsplan met uitgangspunten waar praktisch niets van terecht is gekomen, een bestemmingsplan gemaakt om de bouw mogelijk te maken van ca. 650.000 m2 bvo bedrijfsgebouwen uitsluitend bestemd voor hoogwaardige speciaal geselecteerde kennis bedrijven waarvoor bedrijven in de rij zouden staan omdat het min of meer een eer zou zijn om mee te mogen doen met "het Silicon Valley van Europa" gelegen aan het riviertje de Schie.

De meest fantastische verhalen en vooruitzichten werden aan het geduldige papier toevertrouwd, geventileerd in de media en in achteraf zaaltjes verkocht aan ambtenaren en politici die nog nooit een euro hadden/ hebben geïnvesteerd, lees het bestemmingsplan "Technopolis" en blader ook eens door de brochure's met de meest aanlokkelijke arts impressions.

Nu ruim 15 jaar later is er van alle mooi weer verhalen en Europese vergezichten opgesomd in het bestemmingsplan praktisch niets terecht gekomen "zie AD/HC van 22 augustus 2015" en is er niet meer grond verkocht dan ca. 1 hectare, amper 1% van de totale bouwrijpe grond. Op dit moment is het niet meer dan een kale vlakte met een tramrails zonder tram en om het nog een graadje erger te maken staat de bouwgrond niet 15 jaar te koop maar is de verkoop van de grond al meer dan "35 jaar" gaande met steeds wisselende ontwikkelings namen, steeds nieuwe verkoopteams, nieuwe bestemmingsplannen, steeds nieuwe verkoopbrochure's en gigantische verkoopborden langs de A13 die in de loop der tijden maar zijn weggehaald omdat ze regelmatig omwaaiden.

Met het verkoop tempo van de afgelopen 35 jaar zal de verkoop van de bouwgrond nog 1000 jaar of te wel 10 eeuwen duren en daar zal een leeg rondrijdende tram niets aan veranderen en laten we hopen voor Delft dat het Spoorzonegebied niet de zelfde kant op gaat waar het met de nu voorgelegde plannen grote kans op is.

De bebouwingsdichtheid in het gehele Spoorzone gebied is idioot hoog (gebaseerd op calculatie blunders en verkeerde aanname's) economisch onrealistisch, sociaal onverantwoord en is parkeer technisch, economisch onhaalbaar, ondanks dat ik al ruim 4 jaar lang waarschuw voor een debacle gaat B&W gesteund door haar adviseurs (geen van alle investeerders/ financiers/ ontwikkelaars) onder leiding van Professor Ir. Hans de Jonge ziende blind en horende doof vrolijk door met het bouwen van luchtkastelen op drijfzand, wensdenken en dagdromen op weg naar nog een groter debacle dan dat het nu al is.

In het kort bevat het bestemmingsplan "Van leeuwenhoekkwartier Noord" slechts 1,5 ha (15.000 m2)verkoopbare bouwgrond waarop de volgende bvo's zijn gepland,

650 woningen, 80.000 m2 bvo, 8,0 ha m2 bvo
60.000 m2 bedrijfsgebouwen, 6,0 ha m2 bvo
2.100 stuks parkeerplaatsen, 5,0 ha m2 bvo
400 stuks parkeerplaatsen Stadskantoor, 1,0 ha m2 bvo

Totaal 20 ha m2 bruto vloer oppervlak op amper 1,5 ha beschikbare bouwgrond.

Gemiddeld 14 bouwlagen hoog waarvan 4 peperdure ondergrondse bouwlagen om te parkeren, 4 bouwlagen bedrijven met daar bovenop nog eens 6 bouwlagen aan woningen.

Een gebiedje met ca. 342 stuks woningen per ha "zes maal de norm" welke worden gebouwd boven de bedrijven waar in de nieuwbouw wijken van de buurgemeenten Rijswijk Buiten, Den Hoorn en Pijnacker niet meer dan 25 a 35 stuks woningen per ha worden gebouwd en de Bomenwijk amper 40 woningen per ha telt, de wijk Zicht op Delft ca. 60 woningen per ha en de wijk Voorhof ca. 90 woningen per ha, een wijk die bekend staat als de dichtst bevolkte wijk van Nederland.

Dit plan kan dan ook wat mij betreft rechtstreeks naar de prullenbak omdat het een plan is met een "negatieve grond opbrengst", zo niet dan wordt het jaren lang rente betalen en gras maaien.

Hoogachtend,

Bron: ris.delft.nl - Ingekomen stukken week 36

TOP

delft
dinsdag | 15 september 2015 | 15h37 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_max_van_dalen_fb.jpg

Pak lui aan die fouten hebben gemaakt binnen de Gemeente op financieel gebied

door Max van Dalen, Lid SP en inwoner van Delft

Geachte Gemeentebestuur, Raadsleden, Politieke vertegenwoordigers van alle politieke Partijen van Delft, Burgemeester en Wethouders,

Hierbij wil ik U vragen om na te denken over de volgende zaken en daar wat mee te doen in positieve zin.

Voor wat betreft het parkeren in de vergunningen gebieden, wil ik U er op wijzen dat er veel oudere mensen zijn die niet met de moderne technieken om kunnen gaan ... dus daarom terug naar de oude situatie ... Ouderen raken ge-isoleerd omdat zij geen bezoek meer kunnen ontvangen ... zij hebben geen idee hoe het parkeerbeleid werkt ... mensen die jarig zijn en meerdere bezoekers van buiten ontvangen moeten elke bezoeker aanmelden ... ooit zelf geprobeerd!!! dat lukt je nooit ... de verzinners van het beleid wonen zelf buiten de sector ... dat is toch raar!
Afgelopen week iemand die dood ging ... bezoekers kregen problemen met parkeren ... de dooie kon niet meer bellen ...
Mensen die jarig zijn op zaterdag, gaan hun verjaardag vieren op zondag vanwege het idiote parkeerbeleid...dat mag en kan toch niet waar zijn.

lees meer ...

Kortom ... doe er wat aan ... als je poen nodig hebt ... verdeel het dan over alle delftenaren ...

Punt 2 : de hondenbelasting ... Niet doen ... Pak lui aan die fouten hebben gemaakt binnen de Gemeente op financieel gebied ... tenslotte zijn het lui in dienst van de burgers die de ene blunder na de andere hebben gemaakt ... maar laat de gewone burger niet voor de tekorten opdraaien door de hondenbelasting in te voeren ...

punt 3: de riolen en kolken worden al sinds de opheffing van de Gemeentelijke riool schoonmaakdienst niet meer goed schoongemaakt door de nieuwe Riool schoonmaakdienst. De vele regenbuien van de laatste tijd zorgen voor overlast door verstopte riolen en verstopte kolken ... er zijn geen fietsende gemeente inspecteurs meer die iets noteren en doorgeven intern ... de gemeente is afhankelijk van alleen maar meldingen ... overal grote gevaarlijke plassen met gevaar voor het verkeer ... wellicht interessant om terug te gaan naar de oude situatie toen de Gemeente nog het heft in eigen handen had en jaarlijks een paar keer de putten en kolken schoon maakte.

punt 4: overal in stad gore graffities en tags op muren en openbaar meubilair ... politie doet niets ... gemeente doet niets ... Justitie doet helemaal niets omdat graffiti onder eenvoudige vernieling valt ... maar duizende liters gejatte verf en spuitbussen en in de fik steken van zaken in combinatie met graffiti ziet Justitie niet ... ga maar is kijken langs de A13, A15, A16 A20 en vergelijk de tags met de tags in onze stad en zie de overeenkomsten ... ons land en stad gaat er steeds meer als een gribus uit zien ... dus ... doe er wat aan.

Punt 5: mijn oude moeder woont in de muziekbuurt waar nieuwkomers hun vuil gewoon vanaf de flat naar beneden donderen ... het project veiligheid en zorg voor de omgeving is al weer afgelopen ... lieden pissen in de trapportalen en gedragen zich als beesten ... overal ligt zwerfvuil en schoonmaakdiensten zie je nooit en te nimmer...ik vind dat zeker in die buurt dagelijks schoonmaakdiensten moeten zijn vanuit Gemeente georganiseerd ... we hebben vele duizenden werklozen en ik denk dat Haltfiguren ook best wel een steentje kunnen bijdragen ... maar lui met een geel of oranje hesje kom je daar niet tegen. Kom op en organiseer ... daar hoef je toch geen cursus management voor te hebben gevolgd ...

punt 6: de gore teksten en afbeeldingen in het beton op de paden bij de kinderspeelplaats in het Wilhelminapark ... gewoon even snel verwijderen ...

Met vriendelijke groeten

Bron: ris.delft.nl - Ingekomen stukken week 38

TOP

delft
dinsdag | 15 september 2015 | 15h10 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_addelft.gif

ad.nl - Gemeente Delft zwijgt over jihadisten

door Lex De Jonge

Burgemeester Verkerk van Delft blijft weigeren vragen te beantwoorden over radicalen die de stad hebben verruild voor conflictgebieden. 'Jihadsteden' als Den Haag en Zoetermeer zijn daar veel opener over.

TOP

delft
dinsdag | 15 september 2015 | 06h52 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_willemvanoranjemetzorgshirt.jpg

delft.sp.nl - RED DE ZORG, TREK HET JE AAN! De SP in Delft heeft maandagavond verschillende standbeelden in de stad aangekleed met 'Red de Zorg' t-shirts om Delftenaren op te roepen komende zaterdag naar de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam te komen.

SP-voorzitter Joost van der Sluis: 'Mensen merken steeds meer van de bezuinigingen in de zorg; ouderen die niet meer in een verzorgingstehuis terecht kunnen, jongeren die om hulp vragen, gehandicapten en mensen met psychische problemen worden totaal uitgekleed door dit kabinet. In Delft en Pijnacker-Nootdorp zijn de eerste bezuinigingen al voelbaar. Ook in deze gemeenten verliezen mensen hun recht op zorg en zijn al mensen hun baan in de zorg kwijtgeraakt'

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 17h48 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gemeente_delft_20140700.gif         delft_logo_khn.gif

persbericht gemeente Delft en Koninklijke Horeca Nederland Delft:
Horeca Delft gaat ‘Vergroenen & Verdienen’


Op 14 september geven Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft en de gemeente Delft met de ondertekening van de E-DEAL het startsein voor het project ‘Vergroenen & Verdienen’. Hiermee krijgen horecaondernemers de kans om hun bedrijfsvoering met ondersteuning van deskundigen slim en effectief te verduurzamen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Via een quickscan wordt gemeten hoe een horecabedrijf scoort op diverse thema’s op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zoals Energie, Water, Mobiliteit, Eten & Drinken, Duurzaam Inkopen en Medewerkers. In eerste instantie ligt de focus op het thema Energie. De scan levert de ondernemer inzicht op in de mogelijke besparing op elektriciteit, water en gas door aanpassingen in de bedrijfsvoering. Tevens krijgt men advies over kostenverlaging en hoe de omzet verhoogd kan worden. De eerste twintig horecaondernemers die zich aanmelden ontvangen een compensatie van KHN Delft en de gemeente, waardoor zij de scan voor €200, - kunnen laten uitvoeren in plaats van €300,-

Delft Energieneutraal
Doel van ‘Vergroenen & Verdienen’ is het aantrekkelijker maken van de Delftse horeca voor zowel toeristische als zakelijke bezoekers én het reduceren van de CO2-uitstoot in de Delftse horeca. Hiermee draagt de horeca haar steentje bij aan de ambitie Delft Energieneutraal 2050. Die doelstelling is alleen haalbaar als iedereen meedoet: organisaties en bedrijven, gemeente en bewoners. Of het nu gaat om het behoud van onze planeet of om onze portemonnee: uiteindelijk draagt het allemaal bij aan een beter milieu. Kijk hoe u zelf energie kunt besparen op de website www.Delftwordtgroen.nl.

Meedoen
Horecaondernemers die willen meedoen met ‘Vergroenen & Verdienen’ kunnen contact opnemen met KHN Delft via e-mail: Delft@khn.nl . De compensatie van KHN Delft voor de kosten van de quickscan geldt alleen voor leden van KHN.

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 14h07 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_aletta_hekker_20150900.jpg

Wethouder Aletta Hekker staat de media te woord over de programmabegroting.
(foto: Dennis van den Berg)

delftopzondag.nl - Creatief boekhouden 'redt' Delft van artikel-12-status

door Dennis van den Berg

De gemeente Delft heeft het voor elkaar gekregen om de programmabegroting voor de komende jaren sluitend te krijgen. Hierdoor komt Delft niet in aanmerking voor een artikel-12-status, maar het blijven magere jaren - ook voor de burgers, die extra belasting mogen gaan betalen.

... De onroerende zaakbelasting (ozb) gaat de komende tijd omhoog: hierdoor stijgen de woonlasten voor een gemiddeld Delfts huishouden met 40 euro per jaar. ... want de gemeente voert opnieuw de hondenbelasting in.

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 13h05 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_spoorzone_kolommen_treinviaduct_20150908170055.jpg

Toekomstig Delfts 'monument'. Het wordt nu eerst geconserveerd en daarna te zijner tijd gerenoveerd! Het college trok heel gul alvast 100.000 euro subsidie uit voor deze toekomstige 'publiekstrekker'!?
Mevrouw Hekker, wethouder financiën D66: vergeet de kosten niet te 'activeren'. hfvh
-----

nu.nl - Miljoen deelnemers aan Open Monumentendag
...
Stadhuis Delft
Een van de toppers was dit jaar het stadhuis van Delft met 10.000 bezoekers en de Haagse Ridderzaal en Eerste Kamer waar in totaal 8000 mensen zich lieten rondleiden. In Breda kwamen 4500 mensen naar de Grote Kerk en 3000 gingen langs bij de Koepelgevangenis. In Amsterdam trok de Oude Kerk ruim 6500 geïnteresseerden en de Beurs van Berlage een kleine 6000.

Gemeenten waar de meeste mensen een of meer monumenten bezochten waren dit weekend Amsterdam (38.500), Dordrecht (31.000) en Bergen op Zoom (30.000).

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 12h30 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_tomtom.jpg

verkeersnet.nl - TomTom introduceert nauwkeurige lokalisatietechnologie voor zelfrijdende auto’s

TomTom introduceert RoadDNA. Dat stelt voertuigen in staat stelt om hun positie op de weg te bepalen en dat brengt – volgens TomTom- de realiteit van zelfrijdende auto’s sneller dichterbij.

De RoadDNA-technologie biedt een sterk geoptimaliseerde weergave van de weg in zijwaartse en lengterichting.

Dankzij de real-time koppeling van de informatie van RoadDNA met de sensoren aan boord van het voertuig weet de zelfrijdende auto zijn locatie op de weg, zelfs als deze zich met hoge snelheden verplaatst of als er sprake is van veranderingen in de wegsituatie.

RoadDNA zet 3D-wegpatronen uit een spreidingsdiagram om in een gecomprimeerde 2D-weergave van de weg. Dat vereist minder opslagruimte en verwerkingscapaciteit, zo laat TomTom weten.

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 12h13 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_prijs_bezoek_nieuwe_kerk_delft.gif

onafhankelijkdelft.nl - Ongelofelijk Nieuwe Kerk dicht Open Monumentendag

door Jan Peter de Wit

Ook op de zondag van Open Monumentendag was de Nieuwe Kerk zoals altijd dicht. Deze hermetische zondagssluiting is aan het uitgroeien tot het Nederlandse symbool van protestantse onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden. De Nieuwe Kerk is het belangrijkste monument van Delft. Een koninklijke kerk met het praalgraf van Willem van Oranje en de grafkelder waar alle oranjes begraven liggen. Een monument van de vader des vaderlands.

... De protestants hervormde gemeente in Delft toonde zondag met haar gesloten deuren haar ondankbaarheid en onverdraagzaamheid jegens het ganse belastingbetalende Nederlandse Volk. Sluit de Kerk dan altijd en ga niet als een stel farizeeërs wel op andere dagen je zakken vullen aan bezoekers (€6,50). Als Jezus zou leven dan zou hij het Protestantse Delftse bestuur en de predikanten ds. C. van Duijn ds. H. Liefting ds. A. B. Vroomans een schop onder hun zelfvoldane reet geven.

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 00h04 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_pvda.gif

pvdadelft.nl - politiek café: werk, werk, werk (2)

door Jan Drese

Datum: 16/09/2015
Locatie: 't Boterhuis, Markt 15
Tijden:
We beginnen om 17.00 uur met een borrel en een gezamenlijke maaltijd.
Aanmelden voor de maaltijd via campagne.pvdadelft@gmail.com (consumpties zijn voor eigen rekening)
Van 19.30 tot 21.30 uur volgen dan de presentaties en het debat.

Op 16 september aanstaande houdt PvdA Delft/Midden-Delfland weer een politiekcafé met het belangrijke thema: Werk, werk en werk ...

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 00h03 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

'Gemeentelijke brandstichters' in actie!
hfvh

delft_hugo_de_grootstraat_onkruidbestijding_gasbrander_gemeentelijke_brandstichters_20150910131938.jpg

Delft. De 'gemeentelijke brandstichters' gaan op de Hugo de Grootstraat met een brullende vlammen de strijd aan met het onkruid door het weg te branden.
-----

delftsepost.nl - WEGBRANDEN ONKRUID VORMT EEN GEVAAR VOOR JE HUIS!

door Carolien Strengers
...
Een medewerker van Werkse! (groenonderhoud gemeente Delft) heeft afgelopen donderdag bij het wegbranden van het onkruid aan de zijkant van ons huis de vlam van zijn brander op één van de beluchtingsroosters van onze kruipruimte gericht. Toen we afgelopen donderdag thuiskwamen hing er in en om de slaapkamer (die op de begane grond is, dus recht boven de kruipruimte) een stevige brand-/schroeilucht. Door de vlam blijkt de isolatie tussen twee houten balken onder de vloer van de slaapkamer weggebrand en de isolatie rond de verwarmingsleidingen gesmolten.

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 00h02 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto van de dag

delft_hugo_de_grootstraat_059_kinderdagverblijf_knotz_villa_hugo_bv_20150909173330_a.jpg

Delft. Aanleg parkeervakken op de Hugo de Grootstraat voor de deur van Knotz kinderverblijf Villa Hugo BV voor het veilig in- en uitstappen.
Vragen: wie betaalt de aanlegkosten? Is het parkeren gratis? Ik wacht het af.
harrie fruyt van hertog

TOP

delft
maandag | 14 september 2015 | 00h01 | week 38 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_logo_gezond_belast.gif

Den Haag, 15 juli 2015

Aan:
Gemeentebestuur van Delft
Postbus 78
2600 ME Delft 

Geacht bestuur,

Als stichting Gezond Belast werken wij aan een gezonde werksituatie voor mensen op het gebied van hun fysieke belasting. En speciaal dat deel van de fysieke belasting dat de mens zelf initieert, zoals het tillen duwen, trekken en sjouwen. Dit onderdeel van de fysieke belasting veroorzaakt een hoog risico voor de gezondheid en veroorzaakt een grote kostenpost voor de maatschappij.

In veel organisaties doen mensen fysiek werk, zowel de eigen werknemers als de ingehuurde krachten, en wordt fysiek werk uitbesteed aan onderaannemers. Stichting Gezond Belast vermoedt dat er weinig aandacht wordt besteed aan beperking van de fysieke belasting van deze werkers. Veel organisaties zijn namelijk niet op de hoogte van de tilnormen en regels en hebben ook geen zicht op de gezondheidsrisico’s die hun werkers daardoor lopen. De stichting Gezond Belast verstrekt u deze informatie op de website www.gezondbelast.nl.

We vragen u te inventariseren hoe het in uw organisatie is gesteld met de fysieke belasting van onder uw verantwoording werkende personen en hoe u hierop controleert. We vragen u een schriftelijk inzicht te verstrekken met bijbehorende documentatie hoe binnen uw organisatie deze materie is geregeld. We zullen uw informatie onder andere gebruiken voor het inzichtelijk maken van de stand van zaken met betrekking tot de fysieke belasting in Nederland.

We verwachten binnen redelijke termijn deze gegevens van u te krijgen.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking

Hoogachtend
H.C. van der Helm (voorzitter)


Stichting Gezond Belast   Sperwersingel 71   2496 NG 's-Gravenhage
www.gezondbelast.nl   info@gezondbelast.nl   telefoon voorzitter: 015-3107255

TOPhtml5 logo Valide CSS!