Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1188 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zaterdag | 23 mei 2015 | 09h31 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto van de dag

delft spoorsingel_hoek_hugo_de_grootstraat_stoep_beschadigd_20150522133352.jpg

Delft. Korte tijd geleden werd de stoep op Spoorsingel hoek Hugo de Grootstraat hier gerepareerd. Inmiddels moeten de voetgangers weer goed op letten waar ze lopen!
harrie fruyt van hertog

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Donderdag Martdag

door Theodor van der Lans:
De Delftse mar(k)t in het bruisend hart van de Prinsenstad - op de donderdag - is een wekelijks fenomeen waar verrassende deals, humor en gezelligheid hand in hand gaan.
De Delftse 'Mart' is sinds jaar en dag een ware magneet voor veel dagjesmensen vanuit heel Nederland. Toeristen roemen de authentieke Dellufse sfeer en vinden het een cadeautje op hun reis. Kijk mee voor een impressie (21 mei 2015).

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft iraakse_cursisten.jpg

Iraakse cursisten worden getraind hoe zij IS op de grond kunnen verslaan - Foto: ANP

elsevier.nl - Ouders van Syriëgangers willen Staat voor de rechter slepen
Een groep ouders van Syriëgangers gaat aangifte doen tegen de Staat bij de Rijksrecherche. Ze vinden dat de overheid meer had kunnen doen om hun kinderen in Nederland te houden.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

onafhankelijkdelft.nl - Delftse jihadist die Wilders wilde opblazen land uitzetten
Tegen de Delftse Mohamed A. (22) is vier jaar geëist waarvan één jaar voorwaardelijk. Volgens de AIVD heeft deze Somaliër ook deelgenomen aan de strijd van ISIS. Hij is daar gezien door de Vlaamse IS-strijder Jeroen Bontinck uit België.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft ampere_siemens.jpg

infrasite.nl - 's Werelds eerste elektrische autoveerboot in de vaart genomen
In Noorwegen is 's werelds eerste elektrische auto- en passagiersveerboot op accu's in de vaart genomen. Het verbruik per trip bedraagt slechts 150 kWh, ongeveer hetzelfde als een standaard huishouden in Noorwegen in drie dagen verbruikt. Siemens heeft bij deze samenwerking met de scheepsbouwer Fjellstrand het volledige elektrische voortstuwingssysteem en de oplaadstations met lithiumionen accu's geleverd. De accu's worden opgeladen met stroom die wordt gewonnen uit waterkracht. Door de overstap naar voortstuwing met accu's kan de eigenaar Norled de exploitatiekosten tot 60% verlagen. De Norled-veerboot wordt gezien als een mijlpaal op weg naar gebruik van volledig emissieloze veerboten lang de Noorse kust, waarbij momenteel op tenminste nog 50 trajecten schepen met accuaandrijving zouden kunnen worden ingezet.


TOP

delft
vrijdag | 22 mei 2015 | 00h01 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto van de dag

delft van_miereveltlaan_11_ganzen_20150521124239a.jpg

Delft. Elf ganzen aan de Van Miereveltlaan.
harrie fruyt van hertog

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft rietveld_049_rietveldtheater_20040720_162443a.jpg

Delft. Het Rietveld Theater aan het Rietveld 49.

Stadsborrel

Om gemeenteraadsleden en Delftenaren met elkaar in contact te brengen, wordt voortaan een maandelijkse Stadsborrel in het Rietveld Theater georganiseerd. Informatie: Tom Wagemans, tel.: 015-261 27 56 of etpholland@delfiade.eu.

De eerste Stadsborrel is vrijdag 24 oktober van 17.00 uur tot 19.00 uur in het Rietveld Theater aan het Rietveld 49. Daarna volgen bijeenkomsten op 21 november, 23 januari, 20 februari, 20 maart, 24 april, 22 mei en 19 juni.
Toegang gratis.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft rotterdamcentraal_rijnmondnl.jpg

rijnmond.nl - Opnieuw architectuurprijs voor Rotterdam Centraal
Rotterdam Centraal is weer in de prijzen gevallen. Het nieuwe treinstation is door architectenbureaus uitgeroepen tot het Beste Gebouw van het Jaar.
De jury noemt Rotterdam Centraal 'een fantastisch gebouw waar niets op aan te merken is' en 'een moderne overstapmachine'. Ook gebruikt de jury de term 'spoorkathedraal van de 21e eeuw'.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft pzh_jaap_smit_cda_od.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Provincie heeft schijt aan D66 wethouder Hekker
... Duidelijk is dat de provincie Z-H alles op het laatste moment laat aankomen. Ze hebben schijt aan dit voortsukkelende college. De provincie is volledig de baas in Delft. Het college en raad van Delft is knock-out geslagen en wordt in kunstmatige coma gehouden.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft vortex.jpg

zdnet.be -
Samenvatting:Een Spaanse start-up werkt aan een soort windmolen om elektriciteit te genereren die geen wieken nodig heeft. Vanaf volgend jaar verschijnen de palen in het wild.
... Vortex testte al enkele prototypes en plant volgend jaar een eerste commerciële variant op de markt te brengen. De ministaaf zal slechts 12 meter hoog zijn en is geschikt voor bijvoorbeeld thuisgebruik, of installatie in arme landen waar het elektriciteitsnet niet toereikend is. Tegen 2018 wil Vortex Bladeless een groter industrieel model op de markt brengen. Zo kunnen de windmolenparken van de toekomst windstaafparken worden, maar omdat de Vortex-turbines veel stiller zijn kunnen zo ook op daken van hoge gebouwen geplaatst worden.


TOP

delft
donderdag | 20 mei 2015 | 03h03 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Foto van de dag

delft reinier_de_graafweg_reinier_de_graaf_gasthuis_warmte_uit_de_diepte_20150520122018a.jpg

Delft. Het Reinier de Graaf Gasthuis krijgt straks warmwater van 12 graden dat wordt opgepompt vanaf 200 meter diepte in de grond. Brontechniek.nl is nu bezig met de aanleg van de waterputten met roestvast stalen buizen.
harrie fruyt van hertog

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft maurits_bongers_anti_borrelactie.jpg

SP-raadslid Maurits Bongers opnieuw keurig afgeserveerd door het Openbaar Ministerie.
-----
om.nl - In hoger beroep geldboete geëist tegen gemeenteraadslid Delft
19 mei 2015 - Ressortsparket

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep een geldboete van € 500 geëist tegen een man die ervan wordt verdacht als raadslid van de gemeente Delft zijn ambtsgeheim te hebben geschonden.

Op 29 oktober 2013 vond een besloten vergadering van de Commissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte plaats over de aanbesteding van de bouw van de Sebastiaanbrug in Delft. De Commissie, waaronder verdachte, had met de beslotenheid unaniem ingestemd. In de dagen erna bracht verdachte een persbericht uit met geheime informatie uit de Commissievergadering. Ook werden door een journalist vragen gesteld naar aanleiding van het uitgebrachte persbericht. De voorzitter van de Commissie deed vervolgens aangifte van het schenden van het ambtsgeheim door het raadslid.

De advocaat-generaal vindt dat sprake van een strafbaar feit en dat de geëiste straf op zijn plaats is. “Niet alleen vooraf maar ook in de vergadering was besproken dat de informatie tot na de aanbesteding geheim zou blijven. Duidelijk was dus dat de informatie daarna door de commissie of de gemeente publiekelijk zou worden gedeeld. Daarmee zou het doel van de verdachte - het openbaren van de betreffende informatie - met de tijd vanzelf worden behaald en zou hij daarna uitgebreid in de gelegenheid zijn om zijn publieke taak te vervullen en de belangen van de burgers van Delft aan de orde te stellen. Dit alles heeft verdachte nagelaten. Hij is direct naar de pers gestapt met een zelfgemaakt persbericht. Uit het dossier blijkt dat het verdachte niet eens zo zeer ging om de inhoud van het besprokene. Het ging hem vooral om het feit dat hij eigenlijk principieel tegen iedere geheimhouding is. Dat kan en mag zijn principe zijn. Het is echter nimmer een reden om de wet te schenden. Het doel dat hij wenste na te streven had hij met politieke middelen en niet met schending van de wet moeten zien te bereiken.”

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geëist. De verdachte stelde hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft buitenwatersloot_fietspad_20150520120932a.jpg

deweekkrant.nl - Gemeente pakt fietspad Buitenwatersloot aan
De gemeente pakt de onveilige verkeerssituatie op het smalle fietspad van de Buitenwatersloot aan. “Het valt te betreuren dat er onlangs twee ongevallen zijn gebeurd”, zegt de woordvoerder. “We hebben gekeken naar de reactie van lezers en denken dat we met een aantal maatregelen de veiligheid kunnen vergroten.”

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft stip_stropdas.jpg

deweekkrant.nl - Corpsballenbelang gaat boven politiek fatsoen

Out of the Box: Marcel de Jong

Hebt u die oranjegeelgestreepte stropdassen gezien van de raadsleden van de studentenpartij in onze gemeenteraad? Honderd procent corpsballen. U weet wel, brallerige types die met dedain neerkijken op iedereen die niet tot hun clan behoort. Hun studentenpartij doet het goed in Delft. Hun achterban? De corpsballenverenigingen in Delft. Het is waar dat ik in mijn studententijd ook bestuurslid was van een politieke partij. Maar dat was wel een club die niet louter de belangen van studenten voor ogen had. Ze kwam op voor werkenden én niet-werkenden, hoger én lager opgeleiden. Maar het was bovenal een partij die de vertegenwoordigende lichamen in Nederland beschouwde als een verworvenheid van onze democratie.


TOP

delft
woensdag | 20 mei 2015 | 04h55 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft ringen_cda.jpg

cda.nl - Langgehuwden met lege handen in Delft
Wie 50 of 55 jaar getrouwd is krijgt geen presentje en aandacht meer van de gemeente Delft. Door het afschaffen van deze regeling hoopt de gemeente 10.000 euro te besparen. Het CDA Delft is het oneens met het afschaffen en stelt schriftelijke vragen aan het college van B en W. Fractievoorzitter David van Dis: “Wij erkennen dat Delft moet bezuinigen. Maar bezuinigingen van het college zoals deze geven écht een verkeerd signaal af aan Delft, het is een verkeerde zuinigheid. Dit kan je ook anders oplossen en het CDA roept het college op om het besluit te veranderen."

Vanaf 1 januari 2015 worden alleen nog de inwoners die 60 jaar gehuwd zijn in het zonnetje gezet. Deze groep mensen krijgt dan een fruitmand, een felicitatiebrief en een bezoekje van de burgemeester. David van Dis: “Dat voor de mensen die 50 of 55 jaar gehuwd zijn er niet eens meer een briefje vanaf kan vinden wij echt zorgelijk. Mensen die al zo lang door het huwelijk met elkaar zijn verbonden, verdienen het om daar door de samenleving een klein beetje aandacht voor te krijgen. We roepen het college op om deze bezuiniging anders in te vullen. Hoeveel kan een brief nu kosten?”

De schriftelijke vragen van het CDA Delft worden binnen enkele weken beantwoord. Waarna duidelijk wordt of het stadsbestuur bij dit standpunt blijft.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

rijnmond.nl - Boete voor te laat doorgeven adreswijziging
Rotterdammers die niet op tijd hun adreswijziging doorgeven aan de gemeente, riskeren vanaf 1 juni een boete van maximaal 325 euro. De gemeente wil bewoners hiermee prikkelen om op tijd de juiste persoonsgegevens door te geven.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft stip_shs_passie_bestaande_woonomgeving_20150429.jpg

stipdelft.nl - Studenten in de wijk: plaag of zegen?
Woensdag 29 april heeft STIP in samenwerking met SHS Delft en Passie Bestaande Woonomgeving een evenement georganiseerd. Centraal stond de vraag of de sociale duurzaamheid in de wijk vergroot kan worden met behulp van studenten.


TOP

delft
dinsdag | 18 mei 2015 | 04h48 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft rotte_appel_hansv.jpg

Kniepers

Column door Hans Heisterde

50 jaar gehuwd met elkaar. Is dat nou ware liefde of gebrek aan fantasie? Hoe dan ook, ik vind het een hele prestatie, zo lang lief en leed met elkaar delen.

Dat vond onze gemeente tot voor kort ook. Het was zelfs reden om zo'n -hopelijk gelukkig- echtpaar te verblijden met een bos bloemen of een fruitmand. Het is natuurlijk ook een fijn moment voor zo'n stel: een tamelijk vage kennis die je meestal geld uit de zak klopt, komt je plotsklaps feliciteren met je onmetelijke verdienste om het een beetje met elkaar uit te houden. Ook voor mij zou het een grootse verrassing zijn! Het is eigenlijk net zo iets als de lintjesregen. Overheidsfolklore voor en door de simpelen van geest.

Als het je gegund is om het maar liefst 60 jaar met elkaar vol te houden, dan komen onze bestuurders zelfs naar je voordeur afgedaald om je persoonlijk de hand te schudden. Natuurlijk wordt het allemaal enorm op prijs gesteld door de betrokkenen. Dus vooral blijven doen, zou ik zeggen.

Het kost ook eigenlijk niks. Zeker niet als je het afzet tegen wat bijvoorbeeld een rijkelijk boven de Balkende norm beloonde spoorzone-manager kost, of een gemeentelijke nieuwjaarsreceptie waar de drank rijkelijk vloeit voor de Delftse apparatsjiks. Maar ja, ons gemeentebestuur zit momenteel wat krap bij kas en zoals we allemaal weten: het hemd is nader dan de rok. Dus nog een besparing die de nomenklatura zelf raakt, die wordt minder graag gedaan. Maar die paar brave burgers uit Delft die 50 jaar bij elkaar zijn en een mandje ooft of een bossie bloemen tegemoet mochten zien, die kunnen het voortaan wel schudden. Het moet immer uit de lengte of de breedte komen en in dat geval kiezen onze Delftse bestuurders voor een onmetelijk knieperige oplossing.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

rijnmond.nl - In de praktijk nog steeds problemen met PGB
Na maandenlange problemen rond het uitbetalen van mensen die met Persoonsgebonden Budgetten (PGB's) werken, gaat het nu goed. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid maandag aan de Tweede Kamer. De praktijk vertelt een ander verhaal.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

rijksoverheid.nl - Van Rijn: maatregelen uitbetalen PGB's sorteren effect
De maatregelen die zijn genomen om het uitbetalen van persoonsgebonden budgetten (PGB’s) door de Sociale Verzekeringsbank te verbeteren sorteren effect. De toegezegde resultaten zijn behaald. Volgens staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is de productie op stoom. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft schoemakerplantage.jpg

Zienswijze Prof Schoemakerplantage

tunoord.nl
Als onderdeel van de procedure van het bestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage hebben wij onze zienswijze ingediend. Lees hier het document
zie ook ons eerdere bericht De Schoemakerplantage: een groen geluid langs de A13?
de website Schoemakersplantage van de projectontwikkelaar
het bestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage van de gemeente Delft

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

onafhankelijkdelft.nl - Bas, doe eens wat aan die inbraken!!!
... De echte Delftenaren zijn niet belangrijk.
... Het stikt van de Oosteuropeanen hier.
... verrijking van onze stad met al die buitenlandse culturen.
... En als je er dan wat van zegt, dan ben je een racist.
... Vind je het gek dat ik in de gemeenteraad niet veel meer zeg?

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft stip_regelt_tatjana_in_delft_voor_studenten_od.jpg

Eisen lijsttrekker Stip 2018. Lang blond haar en grote tieten.

Stoelinga: Wat is nou het nut van zo’n studentenpartij voor de échte Delftenaren?

onafhankelijkdelft.nl - Weg met STIP, ik ga Tatjana vragen
Die kinderen van STIP die in de gemeenteraad zitten, kunnen we daar nou echt niks tegen doen? Ik word er zo ziek van dat die studentjes met elk voorstel van het College mee stemmen, alleen maar om zo lang mogelijk op die stoel te blijven zitten. Ze hebben de knepen van de luier nog in hun kont zitten. En daar moet ik naar luisteren?


TOP

delft
maandag | 18 mei 2015 | 04h06 | week 21 | POLITIEKDELFT.NL |

Delft, Buitenwatersloot.
Redding van zojuist omgewaaide fiets.

door harrie fruyt van hertog
Zo juist is een damesfiets omgewaaid en in de Buitenwatersloot gevallen. Aankomende bezoeker vist de fiets uit het water.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft logo_anbo_20150200.gif

From: Jan Kroon
Sent: Sunday, May 10, 2015 1:20 PM
To: Kroon
Subject: PGB

Beste ANBO-leden,

Op verzoek van WMO-raad wil ik informeren of er leden zijn of andere personen die u kent. die problemen hebben met de PGB. Gaarne bij mij melden om welke problemen het gaat, zodat deze besproken kunnen worden met wethouder Raymond de Prez.
Graag zo spoedig mogelijk uw eventuele reacties.

met vriendelijke groet,

Jan H. Kroon

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft logo_anbo_20150200.gif

Koffiemorgen

anbo.nl/afdelingen/delft
Woensdag 20 mei inloop 10 tot 10.15 uur
Inleiding en gesprek 10.15 -12 uur over wijkverpleging: lichamelijke verzorging e.d door DSW.
locatie: Het Voorhof Herman Gorterhof 165 in Delft.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft.christenunie.nl - Sebastiaansbrug als tafelbrug op losse schroeven
... En daarnaast ook draagvlak bij de gemeenteraad. Wat dit laatste betreft is de ChristenUnie teleurgesteld dat de raad niet vooraf betrokken is bij de keuze voor de verder uit te werken alternatieven. Dit is zeker niet goed voor het draagvlak in de gemeenteraad.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft zebrapad_vondelpark.jpg

wethouder Litjens: fietsers kúnnen vaak niet stoppen ... Dan krijg je kop-staartbotsingen.

parool.nl - Moet het schijnveilige zebrapad maar weg?
Het zebrapad biedt schijnveiligheid, want fietsers stoppen er toch niet voor. Weg ermee dus, zegt de wethouder. Bij het Vondelpark heeft de voetganger inderdaad weinig aan de oversteekplaats.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft liekemetkoekbastiaansplein.jpg

Lieke van Rossum SP deelt koeken uit op het Bastiaansplein.

delft.sp.nl - WELK DEEL VAN DE KOEK HEBBEN DE 10% RIJKSTEN?
... Het antwoord is trouwens 66%. En 70% van de Nederlandders hebben samen slechts 3% van het totale vermogen in Nederland. Iedereen mag voor zichzelf bedenken of dat eerlijk is.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

wrakingsverzoeken ...

ris.delft.nl
... (17) Ondanks een herhaald verzoek heb ik de voorbladen van de wrakingsverzoeken nog altijd niet ontvangen (als ontvangstbevestiging van de wrakingsverzoeken).

Hans Talmon
lid adviesraad huurdersorganisatie WijWonen
Clara van Sparwoudestraat 120
2612 RW Delft
telefoon: 015-2138265 e-mail: info@campuscontract.com website: www.campuscontract.com/ventilatie-Korvezeestraat/

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft huwelijken_doz.jpg

Geen fruitmand meer voor wie 50 of 55 jaar getrouwd is

delftopzondag.nl
... Vanwege bezuinigingen krijgen sinds dit jaar alleen nog echtparen die 60 jaar of langer getrouwd zijn een attentie van het stadsbestuur.

delft

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft amsterdam_massatoerisme_parool.jpg

Massatoerisme verheft Amsterdam tot wereldstad

parool.nl -
Het lijkt alsof er oeverloos wordt geklaagd over de drukte in de stad, over de massa's toeristen en de groeiende verkeersstromen, maar de meeste Amsterdammers storen zich helemaal niet aan de grote aantallen mensen in de stad.
De helft van de ruim 16.000 (potentiële) Parool-lezers die deelnamen aan een onderzoek van deze krant juicht het zelfs toe als er in de toekomst méér toeristen komen.


TOPhtml5 logo Valide CSS!