Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1217 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zaterdag | 21 maart 2015 | 23h42 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Burgemeester Bas Verkerk moet vertrekken!
De Delftse raad is klaar met deze bestuurder!

delft buitenwatersloot_401_bas_verkerk_peter_smit_20061005231027.jpg
Delft, Buitenwatersloot 5 oktober 2006.
Peter Smit van BOP heet burgemeester Bas Verkerk welkom in Delft.
Burgemeester Bas Verkerk was 804 dagen onderweg om in Delft te komen wonen.
Sinds 26 september 2006 is de burgemeester officieel inwoner van Delft.
--------------------------------------------------------------------------------
AD Delft - Delft heeft genoeg van burgemeester Bas Verkerk
Delft moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Bas Verkerk heeft onlangs van een unanieme gemeenteraad te horen gekregen dat hij beter op zoek kan gaan naar een nieuwe baan. Hij wordt niet voorgedragen voor een derde termijn. De stad wil een burgemeester met meer charisma.Onafhankelijk Delft - Drie groepen insprekers zijn doordrammen college spuugzat
Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Drie groepen insprekers op verschillende onderwerpen in de commissie Ruimte Verkeer en Wonen. De burgers hebben geen vertrouwen meer in dit arrogante college. Insprekers tegen de mogelijke goedkeuring van het college op de vestiging van dansschool en partycentrum Wesseling aan de Buitenwatersloot. De buurt vreest parkeer en geluidsoverlast van party’s en bruiloften.

-----
Redactie harrie fruyt van hertog:
- Dansschool past niet in bestemmingsplan.
- Wijziging bouwhoogte Kastanjewetering past niet in bestemmingsplan.
- Nieuwbouw Laga (geluid en overlast) past niet in bestemmingsplan.
Conclusie: bezwaarmakers hebben gelijk, college moet plannen intrekken.


Stadsbelangen Delft - Commissie RVW proactief
Diverse insprekers spraken in over niet geagendeerde onderwerpen. Het betrof het voornemen van het college de bouwhoogte in het bestemmingsplan Harnaschpolder aan te passen en een besluit te nemen over het afgeven van een omgevingsvergunning betreffende dansschool Wesseling. Het grootste deel van de avond werd besteed aan de uitbreidingsplannen die LAGA heeft.VVD Delft - In naam van de vrijheid
Vrijheid van spreken, denken en handelen is een kostbaar goed en een verworvenheid die wij moeten koesteren. Eén van de belangrijkste pilaren waarop onze vrijheid berust is veiligheid. LHBT-ers moeten voor hun geaardheid kunnen uitkomen zonder bang te zijn voor een aframmeling, vrouwen moeten in het donker over straat kunnen fietsen zonder angst te hebben te worden aangerand en wijkbewoners moeten niet het gevoel hebben dat zij in een kalifaat wonen.CDA Delft - College verhoogt parkeertarieven onnodig
... Een transparant en eerlijk bestuur, houdt z’n burgers niet voor de gek. Het college heeft nog een week om dat waar te maken.STIP - Studenten in verzorgingshuizen


D66 Delft - Delftse woningmarkt ook voor ouderen in balans


delft maastricht_ebus.jpg
Verkeersnet - Test met elektrische stadsbus in Maastricht
... Maastricht is één van de eerste steden waarin een uitgebreid experiment in een normale dienstregeling met een volledig elektrisch aangedreven bus van twaalf meter lang wordt gedaan. Veolia heeft al eerder enkele dagen elektrische bussen van verschillende leveranciers in Maastricht getest. Nu gaat het om een langdurige test. Deze bus wordt gezien als voorloper op de definitieve invoering van zero emissie busvervoer in Limburg.Verkeersnet - VNG mist aandacht voor de fiets in SWOV-plannen
... Daarnaast is het scheiden van snelle en langzame tweewielers binnen de bebouwde kom een maatregel die effect zou kunnen hebben. Verder verwijst de VNG naar het eerder uitgebracht advies om een landelijke maximumsnelheid op fietspaden in te stellen.GroenLinks Delft - Debatavond Basisinkomen Delft op 21 april
Op Dinsdag 21 april organiseren gemeenteraadspartijen STIP en GroenLinks Delft een debatavond over het basisinkomen. Zij doen dit naar aanleiding van de vele geluiden over pilots met een basisinkomen uit andere steden, waaronder Nijmegen. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 20.00 uur in Mooi Lamazi aan de Voldersgracht 4 te DelftTOP

delft
vrijdag | 20 maart 2015 | 19h30 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

delft harrie_fruyt_van_hertog_2007_10_25_01h38_a.jpg

Bericht vanuit Reinier de Graaf - door harrie fruyt van hertog

Nadat de plaatsvervangend huisarts woensdagochtend 18 maart 2015 bij mij op visite was geweest zat ik een kwartiertje later in de ambulance op weg naar Reinier de Graaf naar de afdeling IC Intensive Care. Klachten waren druk op de borst, tekort aan adem en door vocht opgezette benen. Van de ene op andere dag kon ik geen meter meer voortbewegen. Onderzoeken tot vandaag wijzen op een bloedprop in benen, in longen en slierten rond hart. Voorlopig wordt het probleem aangepakt met medicijnen, volgende week een vervolg onderzoek. Peter Smit bezorgde zo juist wat benodigdheden en ook mijn laptop. De WiFi verbinding van het ziekenhuis is op orde. Dit was even een berichtje naar mijn lezers.


TOP

delft
woensdag | 18 maart 2015 | 00h01 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Ga je straks stemmen?
Veel succes en dat jouw partij maar mag winnen!
Niet vergeten: Kassier Lucas Vokurka D66 smeerde 'm!
hfvh

delft stempassen_20150318_verscheurd_3_20150316024246.jpg

Helaas, ik verscheurde mijn stempas ...


TOP

delft
dinsdag | 17 maart 2015 | 22h51 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

delft opstelten_fortuyn_2002.jpg
harrie fruyt van hertog - Herinnering aan Ivo Opstelten
Zomer 2002 komt Peter Smit Fortuynist met het idee om een bezoek te brengen aan het Leefbaar Rotterdam cafe aan de Oude Haven.
Vrijdagavond gingen JP en ik mee met Smit in de taxi naar Rotterdam.
Een drukte van belang bij aankomst.
Ivo Opstelten was nog aan het dineren in de eetruimte.
Een uurtje later kwam hij naar de volle caferuimte.
Smit had speciaal zijn geruite colbertje aangetrokken.
Meneer Opstelten mag ik U wat vragen stellen?
Wij zijn Leefbaar Delft (FRIS).
Ga je gang beste man ...
Zo is het genoeg heren, anderen willen mij ook nog spreken.
Harrie: Ivo nog één ding, wil je iets voor mij doen?
ligt er aan wat kerel ...
nou, Hein de groeten doen!
Hein? Welke Hein?
Wij komen uit Delft, de groeten aan Hein van Oorschot.
Doe ik, dat komt in orde!TOP

delft
dinsdag | 17 maart 2015 | 15h31 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

persbericht gemeente Delft:
Wethouder De Prez doet de was

delft raimond_de_prez_20150316_was_koffie_4.jpg

Wethouder De Prez doet de WAS en DEELT waardebonnen uit

Op maandag 16 maart 2015 bezocht wethouder Raimond de Prez de nieuwe Was&Koffie service in wijkcentrum de Wending. De wethouder heeft de eerste waardebonnen voor Was&Koffie uitgereikt aan twee klanten van de thuiszorg van Pieter van Foreest en Tzorg.

Was&Koffie is een werkervaringsplek van DOEL (GGZ Delfland) en naast een service voor inwoners met een Wmo-indicatie Hulp bij het Huishouden, ook een service en ontmoetingsplek voor alle Delftenaren.

Zinvol én gezellig
Wethouder Raimond de Prez is erg blij met dit initiatief; ‘deelnemers van DOEL hebben een zinvolle dagbesteding én voor inwoners biedt deze nieuwe vorm van ‘algemene ondersteuning’ ook gezelligheid en ontmoeting. We brengen mensen bij elkaar. Deze innovatieve manier van samenwerken laat zien dat er meer mogelijk is.’ DOEL manager Anja van Driel: ‘Tegen een kleine vergoeding kunnen alle inwoners van Delft bij Was&Koffie hun kleren laten wassen en drogen. Klaar terwijl je wacht en de koffie staat klaar. Verder kun je met was en al thuis opgehaald worden!”

Was & Koffie
Inwoners met een indicatie Hulp bij het Huishouden (1 en 2) ontvangen in de komende periode een brief van de gemeente, waarin wordt uitgelegd hoe ze gebruik kunnen maken van Was&Koffie. De Was&Koffie is een extra service waar zij voordelig mee kunnen kennismaken. In 2015 verandert er niets aan de indicatie Hulp bij het Huishouden.

Veel voor elkaar zonder druk
Belangrijk voor DOEL is, dat Was&Koffie werk mogelijk maakt voor mensen voor wie een vaste baan een stap te ver is. Anja: ‘Dat is voor ons een belangrijke drijfveer geweest. Om acht leuke werkplekken midden in de samenleving te creëren, waarbij we rekening kunnen houden met de grenzen van onze medewerkers. Op deze manier kunnen we de talenten van bijzondere mensen inzetten.’

Voor elkaar, voor een ander
In Delft moet iedereen zoveel mogelijk zijn en/ of haar eigen leven kunnen leiden, ook als dat (even) niet lukt. Daarvoor is de hele stad aan zet. We vragen inwoners om te kijken naar wat zij zelf nog kunnen om mee te blijven doen. Als er hulp nodig is, is het de bedoeling dat deze hulp eerst in de naaste omgeving wordt gezocht. Lukt dat niet, dan staan de gemeente en haar partners klaar.

TOP

delft
dinsdag | 17 maart 2015 | 07h19 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

Leer rozen snoeien met KNNV en BVOW
Altijd al willen weten hoe je rozen snoeit? Zelf rozen in de tuin, maar geen idee hoe die professioneel te snoeien? Of gewoon lekker de handen uit de mouwen steken?
De belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier en natuurvereniging KNNV afdeling Delfland organiseren op 25 maart een workshop rozen snoeien.

Lees meer ...

De workshop zal plaatsvinden onder begeleiding van experts van de KNNV en van de afdeling stadsbeheer van de gemeente. Wethouder Stefan Brandligt (Groen Links) zal de workshop openen.

De gemeente heeft minder geld voor onderhoud van parken, genoeg burgers vinden het leuk de handen uit de mouwen te steken. Een en een is twee, zo is het idee voor deze workshop onstaan, de wethouder was direct enthousiast!

De workshop vindt plaats op 25 maart, start om 15:00 uur tot circa 16:30 uur, Meermanstraat t.h.v. nr 178. De workshop staat open voor alle geïnteresseerden, ook uit andere wijken van Delft.

Nieuwsbrief Zorg voor elkaar online
Afgelopen dagen is onze laatste nieuwsbrief bij u in de brievenbus gevallen. Het thema is "Zorg voor elkaar", maar er staat ook nieuws over parkeren en waterschapsverkiezingen in. Mocht u de nieuwsbrief gemist hebben, of digitaal willen inzien, kijk dan op onze website:
http://www.bvowd.nl/documenten/nieuwsbrieven/nieuwsbrief51_zorg_voor_elkaar_definitief.pdf
---
Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier Secretariaat p/a G.A. van der Wedden A: Hovenierstraat 27, 2613 RM Delft T: 015-2147102 W: www.bvowd.nl E: secretariaat@bvowd.nl Twitter: @bvowdelft


RTV Rijnmond - D66: alle oude diesels weg uit Rotterdam
Dieselauto’s die ouder zijn dan acht jaar, moeten binnen anderhalf jaar verdwijnen uit Rotterdam. Dat stelt de Rotterdamse coalitiepartij D66. Daarmee loopt de partij vooruit op plannen van burgemeester en wethouders.ChristenUnie Delft - ChristenUnie gaat voor een dementievriendelijke gemeente
... In de dementievriendelijke gemeenschap draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. Een gemeenschap waarin iedereen normaal omgaat met dementie: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Alzheimer Nederland verzamelde praktijkvoorbeelden van dementievriendelijke gemeenten. Daarnaast ontwikkelde zij een paar handige tools voor gemeentenTOP

delft
maandag | 16 maart 2015 | 02h06 | week 12 | POLITIEKDELFT.NL |

delft raymond_jeene_raadsgriffier_delft_20150129.jpg
Raadsgriffier Raymond Jeene
1 Gemeenteraad - Burgerbrief: ingebrekestelling n.a.v. uitspraak Rechtbank Den Haag inzake naaktstrand Delftse Hout.pdf
(redactie: brief van Arthur Hagen, Leeuwenberg 2, 2635GD Den Hoorn)

2 Gemeenteraad - Burgerbrief: kwijtscheldingsverordening Delft 2013.pdf
door harrie fruyt van hertog
De nieuwe raadsgriffier Raymond Jeene laat zien wie hij is.
Jeene, ingehuurd door de raad, loopt al in de pas van het college, namen noemen we niet. Jeene verkracht twee burgerbrieven tot anonieme vodjes op de ingekomen stukken lijst?


delft bas_verkerk_od20150314.jpg
Mudjahidien Abas Smoeza Verkerk

Onafhankelijk Delft - Delft blijft een paradijs voor jihadisten
... Delft staat zelfs tot in de USA bekend met de softe aanpak van terugkeerders. Resocialiseren en helpen met werk, schulden, uitkeringen en psychische problemen. Terugkeerders worden hier in de watten gelegd in de hoop dat zij dan zullen dé-radicaliseren. Blijf in Delft want dit is al paradijs voor jihadisten en salafisten.Onafhankelijk Delft - Martin Stoelinga bekommert zich ook om schimmels en zwammen
Nieuws van over de gemeentegrenzen.delft professor_alexander_mustert_delft_foto_luna_andrea.jpg
Prof. Alexander Mustert. (foto Luna Andrea)

Onafhankelijk Delft - USB stick bijdrage prof. A. Mustert in mijn brievenbus
Ik neem geen blad voor de mond, Burgemeester Bas en zijn wethouders zijn gewoon OPLICHTERS.
Inzake de economische-effecten, van de bezuinigings besparingen op de Spoorzône plannen !Terwijl zij zichzelf ‘verlichtte Bestuurders’ vinden, verzwaren zij lasten, maar ze zien de Olifant in de kamer niet.
Het zou Martin Stoelinga en Jan-Peter de Wit sieren, juist vooral, ná hun mislukte vorige pogingen, de Gemeente Delft nu wél geld laten bespáren, door voortdurend tegen te stemmen tegen een Gemeente begroting met de ( Vastgoed-postJ:) Sloop-ex-viaduct en kosten Busquetgracht-aanbesteding,
Met dank aan ‘Harry en J.P.’ het onafscheidelijke limonade-Duo. Lees VerderStadsbelangen Delft - Vroegtijdige schoolverlaters Delft


Delft op Zondag - Stroef begin kentekenparkeren, wethouder ‘niet ontevreden’
... Omdat handhaving met de scanauto veel goedkoper is dan patrouillerende parkeerwachters, bespaart het Delft veel geld. Menigeen vraagt zich dan ook af waarom parkeren desondanks duurder wordt. “Een logische vraag”, vindt Harpe. “Maar dat heeft niet zozeer met kentekenparkeren te maken, maar met de financiële positie van Delft.”TOPhtml5 logo Valide CSS!