Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1185 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zondag | 8 maart 2015 | 00h01 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

delft spoorsingel_000_spoorviaduct_wandelpromenade_20150307.jpg
Delft, Spoorsingel.
door redactie: harrie fruyt van hertog, politiekdelft.nl
Zaterdag was het spoorviaduct tijdelijk voor één dag een wandelpromenade.
Alex Mustert beschreef onderstaand zijn gedachten. Alex ziet monumentale waarde in het viaduct en hij wil dat het bouwerk (een 'witte olifant') een beschermde status krijgt.
Foto Willem van Valkenburg.


delft doz_20150301_oproep.gif
Schrijver van raadselachtige oproep in de DOZ maakt zich bekend.

delft alex_mustert_20150308_viaduct.gif

Alex Mustert - Ingezonden brief aan: B&W + TU Delft, ... treinviaduct

delft phoenixstraat_000_spoorviaduct_wandelpromenade_20150307.jpg
Delft. Treinviaduct naast de Phoenixstraat. Foto Willem van Valkenburg.Delft Papsouwselaan hoek Troelstralaan met fietsonvriendelijk stoplicht
Fietsstoplicht Papsouwselaan hoek Troelstralaan zou wat fietsvriendelijker moeten zijn. Een wachttijd van 15 seconden is acceptabel, hier het viervoudige, de maximum norm.AD Delft - Fietsersbond: veel vaker groen licht voor fietser
... De auto krijgt in Delft nog te vaak voorrang op de fietser, zo betoogt Marien Vermeer, voorzitter van de Delftse afdeling van de Fietsersbond.
... is er in Delft geen maximale wachttijd voor fietsers, autoverkeer en voetgangers bij verkeerslichten. We proberen altijd een juiste balans te vinden tussen wachttijden van verschillende vervoerswijzen.AD Den Haag - Reptielenzoo Serpo maakt comeback in Plaspoelpolder
... Toen hij nog naast het oude station van Delft zat, stapten jaarlijks zo'n 25.000 mensen binnen. In Rijswijk zijn de doelen ambitieuzer. We hebben berekend dat we 40.000 bezoekers per jaar moeten trekken om quitte te spelen.TOP

delft
zaterdag | 7 maart 2015 | 00h01 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |


Persbericht: Museum Prinsenhof Delft koopt uniek meesterwerk uit de Gouden Eeuw
Museum Prinsenhof Delft is er in geslaagd voldoende middelen te verwerven om het 17e eeuwse schilderij ‘Gezicht in de Nieuwe Kerk met memorietafel van Adriaen Teding van Berkhout’ aan te kopen. Daarmee blijft dit belangrijke en unieke werk van de schilder Hendrick van Vliet (1612-1675) definitief behouden voor het museum, de stad Delft en Nederland.
Voor de aankoop was ruim € 850.000 nodig. Naast een bijdrage uit het eigen aankoopfonds heeft het museum steun gekregen van het BankGiro Loterij Aankoopfonds van de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en VSBfonds. Hiernaast heeft het museum € 15.000 via crowdfunding weten te verwerven. Dit bedrag is door Fonds 1818 verdubbeld. ...delft logo_d66_20150200.gif
Politiek café: is veiligheid maakbaar?
De D66 thema-afdelingen Democratie en Rechtsstaat, Sociaal Liberalisme en Veiligheid & Justitie organiseren in samenwerking met de afdeling Delft een politiek café over veiligheid.

Lees meer ...

Radicalisering is een actueel thema. Repressief optreden is een optie, maar het is de vraag of dit effectief en rechtstatelijk is. Is preventie (vanuit een positief mensbeeld) niet beter? Hierover gaan we met elkaar de discussie aan.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 27 maart 2015. Om 20.00 uur zal Caspar ten Dam (http://www.ctdamconsultancy.com/) een inleiding verzorgen op het onderwerp. Caspar is gepromoveerd op het onderwerp terrorisme. Hierna zullen wij gezamenlijk met Huub Halsema (fractievoorzitter D66 Delft) een aantal stellingen bediscussiëren.

Wat: Politiek café “ is veiligheid maakbaar?”
Datum & tijd: 27 maart 2015, inloop 19.30 uur, aftrap: 20.00 uur.
Locatie: centrum Delft, zaal hangt af van aantal deelnemers, u krijgt bericht na aanmelding.
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan bestuur@d66democratie.nl


Leefbaar Rotterdam - Rotterdam Expert Panel: géén bed, bad, brood voor illegalen die vertrek weigeren
Enkele reacties van de panelleden zijn:
“In de ogen van illegalen is Nederland een luilekkerland. Dat zou nodig moeten veranderen. Het vestigen in Nederland moet onaantrekkelijk gemaakt worden. Voorkomen is beter dan genezen.”Geenstijl - Faalhazen: Delft failliet door spoor en tram
In Delft zijn ze lekker aan het Bob de Bouweren om de infrastructuur voor het OV te verbeteren. Met desastreuze gevolgen. We gaan even shockamp;awe linkdumpen. 1) De spoortunnel. De oude spoorbrug is vervangen door een spoortunnel met prestigieus ondergronds station. Waarschijnlijk 80 miljoen euro over budget (was 264 miljoen voor Delft). Plus minder rooskleurige cijfers van de gemeentelijke grondexploitaties. Gevolg: financiële tiefuszooi.TOP

delft
vrijdag | 6 maart 2015 | 00h01 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

delft van_bleyswijckstraat_072_sloop_grotius_vm_vd_made_school_20150227153748a.jpg
Delft, Van Bleyswijckstraat.
Asbest legt de sloop stil van Grotius College, eerder Technische School Van der Made.
Stadsbelangen Delft - Asbestrisico studenten en leerlingen?
... In welke mate is de aanwezigheid van dit asbest toen al schadelijk geweest voor de verbouwende studenten en de leerlingen die daar les hadden? (denk aan stof en rond dwarrelende deeltjes)RTV Rijnmond - 1 op de 5 Zuid-Hollanders wil van Eerste Kamer af
... Bij de Provinciale Statenverkiezingen laten de Zuid-Hollanders hun stem ook het meest afhangen van de landelijke politiek en niet niet van regionale kwesties, zo blijkt uit het onderzoek.Binnenlands Bestuur - WEINIG ANIMO VOOR VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN
... Hoewel inmiddels ruim driekwart (78 procent) van de kiezers weet dat deze verkiezingen binnenkort worden gehouden, zegt nog altijd slechts 43 procent van de kiezers 'zeker wel' te gaan stemmen.Naturistische Zwemvereniging Delft - Naakt waterschapkandidaat kiezen.
De Naturistische Zwemvereniging Delft houdt op zijn sauna-zwemavond op 14 maart een open informatieavond over de waterschapsverkiezingen die op 18 maart plaatsvinden.

Lees meer ...

Naaktrecreanten gebruiken het oppervlaktewater bij meren, plassen en dijken intensief en hebben daardoor veel affiniteit met water-huishouding en kwaliteit.

Alle partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen op 18 maart zijn uitgenodigd om hun standpunten te komen uitleggen aan de bezoekers. Meerdere partijen hebben zich al aangemeld.

Onder het genot van een warme duik of sauna, zonder last van knellende kleding kan iedere partij zijn verhaal en informatie kwijt. Iedereen, lid of geen lid is welkom.

Naturist Herman van der Helm, kandidaat van de Algemene Waterschapspartij voor Delfland is de initiatiefnemer. Wilt u meer informatie of zich als partij aanmelden? www.hermanvanderhelm@hetnet.nl

http://www.zwemmen-nzd.nl/

Datum en tijdstip:
Zaterdag 14 maart 2015
Zwembad 'het Sportfondsenbad'
Weteringlaan 1 te Delft
Aanvang: 20:15 Einde 23.:15 uur
Geen foto of video toegestaan.
Entree kosten voor bezoekers: 17,- euro per persoon


AD Delft - Verbouwing kantoor hoogheemraadschap is te duur
... En de kritiek op het in de arm nemen van het gerenommeerde bureau Mecanoo? Dat is een architect die verstand heeft van oude binnenstadspanden. Het is een vrij complexe verbouwing. Dat vereist een deskundige blik. Het is volgens de dijkgraaf uitgangspunt om de verbouwing zo sober mogelijk uit te voeren. Maar met een paar Gamma-wandjes kom je er niet.Persbericht: Water Natuurlijk presenteert Deltaplan Zwemwater Delfland
Water Natuurlijk Delfland, de groene waterschapspartij met hart voor blauw, lanceert het Deltaplan Zwemwater Delfland. Aanleiding is de zwemwaterkwaliteit die ook in zwemlocaties in en rond Delft, zoals in de Delftse Hout en de waterspeeltuinen, nog niet altijd voldoet aan de normen.

Lees meer ...

Door klimaatverandering ontstaan warmere en drogere zomers, waardoor blauwalgen en botulisme vaker voorkomen. Planten en dieren lijden er onder, doordat blauwalgen andere soorten verdringen en giftige stoffen afscheiden. Ook mensen hebben er last van, terwijl zij juist meer behoefte hebben aan verkoeling in schoon en gezond zwemwater. Zonder aanvullende maatregelen kunnen in de toekomst mensen minder vaak zwemmen. Bijkomend economisch effect daarvan is dat horecaondernemers bij zwemplassen inkomsten mis lopen.

Water Natuurlijk vindt dat goed zwemwater vanzelf spreekt. Immers, het is goed voor mensen, planten en dieren èn de lokale economie. Ingrid ter Woorst, verantwoordelijk bestuurder van het hoogheemraadschap van Delfland, heeft er de afgelopen jaren namens Water Natuurlijk voor gezorgd dat de plas in het Delftse Hout aangepakt werd. Verder werd in de Krabbeplas onderzoek gedaan naar de oorzaak van de blauwalgenbloei en geëxperimenteerd met de plaatsing van de Solarbee die ervoor zorgt dat de kans op blauwalg vermindert. Uiteindelijk moet er een duurzame oplossing komen zoals de Waterharmonica die zorgt voor extra doorspoeling.

Water Natuurlijk zal zich ook de komende jaren blijven inzetten voor een nog betere kwaliteit van de zwemwateren in de Delftse Hout en de Delftse waterspeeltuinen.

Om aandacht te besteden aan de lancering van het Deltaplan Zwemwater Delfland zal de lijstrekker van Water Natuurlijk Ingrid ter Woorst op zondag 8 maart om 11 uur bij Knus in de Delftse Hout (Zavelpad 3, 2616 LH Delft) te water gaan. En natuurlijk is zij, net als andere aanwezig kandidaten, graag bereid om vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie over deze actie naar: Ingrid ter Woorst, iterwoorst@xs4all.nl, tel. 06-55173711

Ga voor meer informatie over Water Natuurlijk, de groene waterschapspartij met hart voor blauw naar www.waternatuurlijk.nl. Klik daar door naar Delfland voor partijprogramma en kandidaten.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Achtergrondinformatie:
Volgens Water Natuurlijk Delfland spreekt vanzelf dat er gezorgd wordt voor goed zwemwater. Daarom heeft Water Natuurlijk een Deltaplan gemaakt met zeven punten:
1. Wat moet, dat moet: Water Natuurlijk vindt dat het hoogheemraadschap van Delfland niet alleen voor droge voeten moet zorgen, maar ook voor schoon en gezond zwemwater.
2. Voorkomen is beter dan genezen: Daar moet niet alleen aan gewerkt worden als het al te laat is, dus als er al blauwalg is. Je moet continu een vinger aan de pols houden en niet pas baggeren als het al te laat is.
3. Wat er in niet komt, hoeft er ook niet uit: Delfland zorgt samen met anderen voor voortvarende aanpak vervuiling die van buiten komt. Voor zwemwateren die direct in verbinding staan met andere wateren is het essentieel dat de glastuinbouwlozingen zo spoedig mogelijk gestopt worden.
4. Thirst thingst first: Zwemwateren met veel bezoekers of met veel kleine kinderen, een afhankelijke horeca ondernemer en de beheerder (gemeente, recreatieschap of anders) die ook wil investeren krijgen voorrang. Niks doen is geen optie.
5. Overal moet je kunnen zwemmen: Niet alleen op de officiële zwemwaterlocaties, maar ook in andere wateren moet het verantwoord zijn om in het water te springen, daarom moet er voortvarend worden ingezet op aanpak vervuilingsbronnen zoals (illegale) lozingen vanuit de glastuinbouw, of andere lokale bronnen.
6. Innovatie: Gebruik innovatieve methoden, zoals de Solarbee die water in beweging houdt en kans op blauwalg vermindert, de Waterharmonica die water extra zuivert, Smartpolder die energie, dus warmte, uit water haalt waardoor botulisme minder kans krijgt
7. Schoon en gezond water voor, en door iedereen . Eigen verantwoordelijkheid van mensen is belangrijk: liever geen eendjes voeren: eendepoep zorgt voor extra vervuiling van het water. En bewustwording: we hebben de natuur nooit helemaal in de hand.


Persbericht: ChristenUnie Zuid-Holland bezoekt Delft
Op 4 maart bezocht de ChristenUnie Zuid-Holland Delft, in het kader van de Provinciale Verkiezingen. Natuurlijk werd er gesproken over de financiële situatie van Delft en de situatie rond de St. Sebastiaansbrug. Maar de ChristenUnie Zuid Holland betekent meer voor Delft dan wellicht gedacht.

Lees meer ...

Zo diende de lijsttrekker Chris Schaapman zeven jaar geleden een intiatiefvoorstel in bij de Provinciale Staten om de geplande 380kV Hoogspanningsleiding bij Tanthof ondergronds te brengen, in plaats van bovengronds. Daarmee heeft de ChristenUnie in de Provincie zich met resultaat ingezet voor de leerbaarheid van Tanthof en de openheid van het omliggende landschap.

De ChristenUnie maakt zich ook sterk voor het beschermen, restaureren en benutten van waardevol cultureel erfgoed, zoals de Nieuwe Kerk in Delft. Daarom werd deze woensdag ook gekeken hoe de restauratie van dit eeuwenoude monument vordert.

Natuurlijk werd er tijdens het bezoek ook gesproken over de financiële situatie van de gemeente Delft en het provinciale toezicht op de begroting. Lijsttrekker Chris Schaapman daarover: “De provincie moet naast gezond toezicht houden ook creatief meedenken met Delft en met het Rijk zoeken naar oplossingen voor dit probleem, dat niet door Delft alleen is ontstaan. Deze tunnel wilde iedereen. En iedereen moet ook meedoen met het oplossen daarvan.”


Stichting het Ambacht - Schilderen in de Bakkerstraat
... De komende tijd gaat de projectleider Bram Stoop de Schilderswijk in met de leermeesters om het Ambacht iets van de wijk Schilderswijk te laten worden.TOP

delft
donderdag | 5 maart 2015 | 00h38 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

delft hippolytusbuurt_025_027_nominatie4_lecombte2014.jpg
Nominatie 4 R.F.E. Prins: Reconstructie van de winkelpui van Hippolytusbuurt 25-27
Delfia Batavorum - Le Comteprijs Nominaties 2014
In 2014 inventariseerde de commissie voor de Le Comteprijs 10 verfraaiingen die in aanmerking kwamen voor nominatie voor de Le Comteprijs 2014. De commissie selecteerde daaruit vijf nominaties. Tijdens de algemene ledenvergadering op 19 mei 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt.GroenLinks - Complimenten voor kledingbank De Buurvrouw
... De drie Delftse oprichters van de Buurvrouw, Karin Molenaar, Saskia Eijgelsheim en Annemarie Ruward constateerden dat een kledingbank heel hard nodig is.Parool - Zo verdient de gemeente 170 miljoen euro aan parkeren
... Amsterdam stelt de inkomsten uit parkeergelden niet te beschouwen als een melkkoe, maar als een instrument om het verkeer te sturen en de bereikbaarheid te verbeteren.
Cition is met de gemeente in gesprek over de aanpak van bestuurders die hun auto buiten de parkeervakken hebben neergezet.'delft sint_agathaplein_de_barbaarnl_20150219174428a.jpg
Delft. Kunstcafé De Barbaar aan het Sint Agathaplein.
Kadmium - kunstcafé extra
vrijdag 6 maart om 17.00 kunstenaarsgesprekken in het kader van de expositie: “We zijn weer thuis“. In een huiselijke setting kunnen de bezoekers met de deelnemende kunstenaars in gesprek over hun werk. Aansluitend is er de gelegenheid iets te drinken tijdens het kunstcafé in de Barbaar.ChristenUnie - ChristenUnie Zuid-Holland bezoekt Delft
... Lijsttrekker Chris Schaapman daarover: “De provincie moet naast gezond toezicht houden ook creatief meedenken met Delft en met het Rijk zoeken naar oplossingen voor dit probleem, dat niet door Delft alleen is ontstaan. Deze tunnel wilde iedereen. En iedereen moet ook meedoen met het oplossen daarvan.”STIP - Gratis WiFi in de Binnenstad!
... Het internet in de binnenstad is niet alleen bedoeld voor studenten, ook toeristen kunnen profiteren van het nieuwe netwerk en kunnen makkelijker aan informatie komen over toeristische trekpleisters in Delft en horecagelegenheden in de buurt.TOP

delft
woensdag | 4 maart 2015 | 01h35 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

delft voldersgracht_achterzijde_markt_70_argetijn_toros_santiago_raket_afvoer.jpg
Voldersgracht achterzijde Markt 70 met Argetijn Toros Santiago.
@sinanozkaya1 - Raket op dak
En de buurman heeft een raket geplaatst op het dak.
De Argentijn voldoet nu wel aan de eisen lijkt me @gemeentedelft.stoppen, stilstaan en parkeren
A. Th. Van Wissen - Kenteken parkeren per 1 maart 2015,
... ongewild een " stopverbod " voor auto's van toepassing verklaard zonder dat U stopverbod borden heeft laten plaatsen.
... dat elke Delftenaar in het bezit is en gebruik maakt van een telefoon en/ of computer.
... de privacy wetgeving eist dat bij iedere bezoeker vooraf toestemming moet worden gevraagd om de scan gegevens van het kenteken op de auto te mogen opslaan ...Jan Peter de Wit - Ingewikkelde arbeidsintensieve detaillistische WOB verzoeken
... De vraag is, wie zijn deze aanvragers, en kunnen we deze in beeld brengen zodat hun ontwrichtende activiteiten openbaar gemaakt worden en aangepakt kunnen worden.
... Is het wettelijk toegestaan om wob verzoeken via e-mail onmogelijk te maken. Welke wet is dat dan?Raadsel? Wie kan het oplossen? redactie@politiekdelft.nl.
delft doz_20150301_oproep.gif
Delft op Zondag - Oproep (pag. 21)
Red@politiekdelft.nl contractbreukclausus mkt “witte-olifant v, spoorzone.
Aanklacht > Prov – ZH > sloopplan v. spoorviaduct + nepsloot is bezuinigingfraude B&W + Bas blijft lachenVVD Delft - Liberaal café met staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes
Woensdagavond 11 maart zal staatssecretaris van financiën Eric Wiebes onze afdeling bezoeken. Eric Wiebes studeerde in Delft, de stad waar hij ook werd geboren, en was daarna werkzaam in het bedrijfsleven en vervolgens (tunnel)wethouder in Amsterdam voordat hij staatssecretaris van Financiën werd. Over die loopbaan en zijn politieke visie gaat hij graag met u in gesprek. De avond met Eric Wiebes heeft plaats in café Van 9 tot Zeven! (Markt 28) en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de deur open.TOP

delft
dinsdag | 3 maart 2015 | 00h01 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft stationsplein_fietsen_20150302154924.jpg
Delft. Stationsplein maandagmiddag, inmiddels heeft Lennart Harpe 'pleinbewakers' ingezet die de fietsers morgen doorverwijzen naar de fietsenstalling.
STIP - Fietsenstalling nieuwe station geopend
... Een aantal fietsenstallingen aan de achterzijde zijn onlangs verwijderd, maar met het in gebruik nemen van de ondergrondse stalling met 5000 plekken zijn er weer extra mogelijkheden om gratis je fiets dichtbij het station te stallen. In totaal zijn er nu 8700 fietsplekken, dit zijn er 1400 meer dan de afgelopen jaren.Onafhankelijk Delft - Betalen en zwaaien op het nieuwe station
... En dan die treinen. Ik heb een tijdje staan kijken, maar er rijden meer treinen langs dan dat er stoppen. Dat hebben ze dan ook weer lekker gedaan. Overal schreeuwen dat Delft meer bezoekers moet hebben, vervolgens een belachelijk duur station bouwen, maar niet met de NS onderhandelen dat er dan ook meer Intercity’s op Delft stoppen.Citaat van Aad Bonthuis:
“Zou aardig geweest zijn als “Lucas” Verkerk voor de opening van het station de ereburger van Delft, de voormalig wethouder, het raadslid gedurende 26 jaar, m.a.w mij had uitgenodigd. Voor de goede orde bij de opening van de reveille zal ik zonder uitnodiging van die dwaas aanwezig zijn” Staat tevens op mijn FB pagina.de Volkskrant - Red de democratische controle, red de regionale pers
Wie in Delft per trein arriveert, baadt in het licht van Vermeer, schreef de geïmponeerde architectuurredacteur van de Volkskrant over het nieuwe ondergrondse treinstation van Delft. Een week eerder stond in deze krant hoe lastig het is een goed beeld te krijgen van het maatschappelijk relevantere verhaal achter deze treintunnel.RAAD VAN KERKEN DELFT - Parkeerbeleid binnenstad Delft
... Het blijkt namelijk dat gebruikers van de binnenstadskerken veel last hebben van het feit dat parkeervergunningen om 12.00 uur ’s middags ingaan.
... Ook voor bezoekers van de Nieuwe Kerk is het opschieten om niet ‘in de prijzen’ te vallen. Zij parkeren op plaatsen als Gasthuisterrein.Jean Paul Vroegop - uitvoering participatiewet
... Men brengt eigenlijk alleen "zogenaamd positief nieuws" naar buiten.Delft op Zondag - Gratis WiFi op vier Delftse pleinen
... Bezoekers van de Markt, Beestenmarkt en een stukje Burgwal, het Doelenplein en Bastiaansplein kunnen voortaan achter hun kop koffie op het terras hun mail checken of internetten. De inlognaam is simpel: ‘Delft Free WiFi’. Studenten en medewerkers van de TU Delft kunnen bovendien vanaf nu op de pleinen inloggen op het studentennetwerk Eduroam.TOP

delft
maandag | 2 maart 2015 | 00h01 | week 10 | POLITIEKDELFT.NL |

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


Het filmpje opent op 00:01:36 met Aad van Tongeren CDA en Rik Grashoff GroenLinks.
Een nieuw station voor #Delft (28-2-2015)
door Theodor van der Lans:
Na jaren van bouwen aan een nieuw treinstation in Delft is het op zaterdag 28 februari 2015 eindelijk zo ver. De Prinsenstad ziet er voor altijd anders uit. Wat vinden de gebruikers er van? Het licht van Johannes Vermeer is gebleven... Kijk madar.delft linkse_rode_kruiwagen_geld_delft.gif
Met kruiwagens tegelijk werd geld uit de algemene reserve in PvdA en GroenLinks prestige projecten gestort. Bodemloze grondexploitaties zonder dat er huizen verrezen. De raad werd stelselmatig voorgelogen.
Onafhankelijk Delft - Dure interim manager ingehuurd om grondexploitaties op orde te brengen
Zoals ik al eerder schreef was het in de grondexploitaties portefeuille van voormalig D66 wethouder Lucas Vokurka een rotzooitje. Nu is een dure interim ingehuurd om orde op zaken te brengen. Dat is drs. Ingrid Wegkamp.
... De raad gaat over het geld, maar in Delft laten de raadsleden over zich heen walsen. Klets vergaderingen.
... De linkse kliek laat de VVD wethouder Harpe hun lijken uit de kast halen en begraven.
... Harry van Dongen hoofd grondexploitaties en vastgoed staat voorlopig onder curatele van Ingrid Wegkamp.Persbericht gemeente Delft: Delft gaat op 1 maart kentekenparkeren
Op 1 maart gaat de gemeente Delft over op kentekenparkeren.
De parkeerautomaten zijn komend weekend (red. en voorlopig daarna ook) nog niet aangepast.
Wie bij de automaat parkeert hoeft het kenteken nog niet in te voeren en kan een parkeerkaartje uit de automaat halen en achter de ruit leggen.

Lees meer ...

De gemeente is bezig om verspreid over de stad circa 85 parkeerautomaten geschikt te maken voor kentekenparkeren. Inmiddels zijn 15 parkeerautomaten omgebouwd, maar deze zijn nog niet in werking. In verband met de nieuwe techniek zullen deze automaten langer moeten worden getest dan voorzien. Op deze automaten is duidelijk aangegeven dat ze tijdelijk buiten gebruik zijn. Parkerende bezoekers zijn hiervan niet de dupe. Parkeercontroleurs geven op straat informatie. Als er in de buurt geen werkende automaten aanwezig zijn zullen zij geen naheffingen uitschrijven.

In de afgelopen periode zijn alle houders van een parkeervergunning geïnformeerd over de introductie van het kentekenparkeren. Grootste verandering voor vergunninghouders is de nieuwe bezoekersregeling. De papieren draaikaart die de visite in de auto moest leggen is vervangen door een digitale bezoekersvergunning. Dit is nodig omdat de draaikaart niet op kenteken staat. Vergunninghouders melden het kenteken van hun visite voortaan aan via de computer of smartphone. Dat kan ook door te bellen met een gewone telefoon. Zij kunnen meerdere bezoekers tegelijkertijd aanmelden. Ook mag visite zolang parkeren als nodig is, er is geen beperking van het aantal uren per bezoek zoals bij de oude kaart.

Houders van een parkeervergunning kunnen via een persoonlijke internetpagina hun parkeerproducten kopen en daarbij het kenteken invoeren. Wie niet met de computer overweg kan, kan overigens nog steeds terecht bij de balie van het KCC om vergunningen te bestellen en betalen.

Digitaal kentekenparkeren is voor de gemeente efficiënter en bespaart kosten. Ook andere steden zijn daarom al overgestapt op kentekenparkeren. De parkeercontrole gebeurt voortaan door het scannen van kentekens. Zo kan de parkeercontroleur zien of voor het parkeren is betaald. Met ingang van 1 maart rijdt voor dit doel een speciale scanauto door de Delftse straten. De gemeente stelt strikte eisen aan privacybescherming bij de invoering van kentekenparkeren. De privacy is daardoor gewaarborgd.

Alle informatie over kentekenparkeren is te vinden op www.delft.nl/parkeren.


Delft op Zondag - Kentekenparkeren belemmert me in het uitoefenen van m’n werk
... Volgens ondernemer Anton Prins rammelt het systeem aan alle kanten.
... Prins verzocht de Gemeente Delft schriftelijk om een oplossing, maar kreeg die vooralsnog niet. Hij schreef alle politieke partijen aan. SP gaf aan de zaak te onderzoeken, Onafhankelijk Delft liet weten een motie in te dienen. “Van de rest hoor ik niets. Iedereen zit te slapen. Dit nieuwe systeem is door een aantal jonge gasten bedacht. Zij hebben niet gerealiseerd dat veel ouderen geen pc of digi-D hebben.delft peter_de_vreede_d66_rv20150219.jpg
Peter de Vreede D66 de Delftse 'Brutus' in de gemeenteraad.
Volg hier het betoog van Peter op de webcast.

Sylvia Ruigrok - Parkeren
... ‘Brutus’ (Peter de Vreede, raadslid D66 Delft) gaf aan dat er wel eens parkeerproblemen zouden kunnen ontstaan bij de sloop van het viaduct.
... Zonder kritiek liet deze partij de oud D66-wethouder Vorkurka vier jaar aanmodderen in het college. D66 vond het prima dat hij de gemeenteraad niet informeerde ...

Lees volledige brief ...

Al jaren volg ik de activiteiten van onze Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier (BVOW) en de ontwikkelingen wat parkeren betreft. Het nieuwe parkeerbeleid uit 2013 is zonder enige vorm van inspraak van de wijk ingevoerd. Dat hebben enquêtes al aangetoond. Ook de nieuwe bloktijden zijn ons een doorn in het oog. Terecht dat secretaris Guido van der Wedden daarover heeft ingesproken in de commissie en heeft geëist dat de politieke partijen hun verkiezingsbelofte uit 2014 ten aanzien van de bloktijden zullen nakomen.

Vlak voor de raadsvergadering heeft een raadslid van D66 met Guido gesproken. ‘Brutus’ gaf aan dat er wel eens parkeerproblemen zouden kunnen ontstaan bij de sloop van het viaduct. Persoonlijk had Guido tijdens het gesprek wel begrip voor deze stelling. Echter in de raad verkondigde het raadslid trots dat de BVOW dankzij hem overstag was gegaan en alsnog akkoord ging met tijden van 12.00 uur tot 00.00 uur. Daar gaat het nou fout. Een persoonlijk idee is namelijk niet het standpunt van de hele BVOW.

Verbaast mij deze laffe tactiek van D66? Nee, allang niet meer. De tijd dat D66 echt opkwam voor de belangen van de burgers, inspraak en transparantie belangrijk vonden, is voorbij. Ik denk dat de oprichter van D66, Hans van Mierlo, zich over het huidige Delftse D66-beleid kapot zou schamen.

Zonder kritiek liet deze partij de oud D66-wethouder Vorkurka vier jaar aanmodderen in het college. D66 vond het prima dat hij de gemeenteraad niet informeerde over de werkelijke gang van zaken rond de Spoorzone en de mislukte grondexploitatie. Vlak voor de verkiezingen verliet hij het college voor een nieuw baantje. Is het niet zo dat ratten altijd als eerste het zinkende schip verlaten?

Gaat u straks stemmen bij de Provinciale Verkiezingen? Denk dan eens twee keer na over deze politieke partij. Stemmen op D66 is zeker geen garantie voor een betere toekomst. Stadsbelangen, ChristenUnie, SP en Lijst Van Koppen: opnieuw bedankt voor jullie steun. BVOW: Voorkom dat wij dezelfde tijden krijgen als de binnenstad en voorkom eveneens dat wij alleen nog worden gezien als de melkkoe noodzakelijk om de miljoenen tekorten van Delft te dekken.


Onafhankelijk Delft - De gemeente ontving sinds 2010 tientallen vele oneigenlijke Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) verzoeken.
... Tijd voor wat opheldering via schriftelijke vragen. Van gemeente zijde heb ik hierover niks vernomen. Maar met D66 wethouder Aletta Hekker in het college is dit zeker een privé zaak.TOPhtml5 logo Valide CSS!