Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1185 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zondag | 22 februari 2015 | 04h22 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Bijna laatste trein over viaduct in Delft

door harrie fruyt van hertog:
Als het laat geworden was in de stad dan vanaf vier uur een broodje ossenworst + broodje ei met koffie bij Chris Kronkhorst op de Van Leeuwenhoeksingel. Inmiddels was het vijf uur 's ochtends en dan in het kozijn even zitten bij kapper Haring aan de Coenderstraat, genieten van het treinverkeer dat op gang kwam. Veel trillingen ter plekke en piepend door de bocht. Die tijd is vanavond helemaal voorbij! Sorry voor de kwaliteit van de geplakte filmpjes, nog geen ervaring met moviemaker!

TOP

delft
zaterdag | 21 februari 2015 | 22h07 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Stadsborrelend

door Theodor van der Lans:
Sinds kort organiseert Tom Wagemans, stadsborrels in Delft. Dit met als doel de Delftse burgerij te verbinden met haar raadsleden..
Een bewonderenswaardig streven in een tijd dat het vertrouwen in de Delftse lokale politici - door financiële uitglijers (fiasco stadskantoor, treintunnel, Harnaspolder en Sebastiaansbrug) het nulpunt nadert.

TOP

delft
zaterdag | 21 februari 2015 | 12h54 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeente_delft_20140700.gif

DUBBELPORTRET (3) IN EEN MINDMAP

delft mindmap_dubbelportret3.gif

Ernst Damen (PvdA) en Martin Stoelinga (Onafhankelijk Delft).
Hoe ziet hun Delft eruit?


door Hans Buskes
...
DOMINANT
Wat volgens Buskes in alle dubbelportretten tot nu ‘dominant’ aanwezig is, is een kritische houding jegens bestuurders. “Dat zie ik nu weer. Stoelinga heeft het over een kloof tussen bestuurders en burgers, Damen over het onvermogen van de gemeente om te kunnen loslaten en de stad de ruimte te geven van hun stad een zorgzame stad te maken.”
...
bron: http://www.delft.nl/Inwoners/Actueel/Bloggen_over_Delft/Meer_blogs/Buskes_blogt_en_beschouwt/Dubbelportret_3_in_een_mindmap

TOP

delft
zaterdag | 21 februari 2015 | 11h39 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_omroepwest.gif

Bejaardendiner Delft gered door hondvriendelijke weldoener mét restaurant

delft bejaardendiner_omroepwest.jpg

Tranen rolden van de gezichten van Delftse ouderen toen zij hoorden dat hun 2-wekelijkse etentje in Wijkcentrum Wippolder niet meer door kon gaan vanwege hond Jonas, die niet in het buurthuis mocht verblijven. 5 weken lang moesten de ouderen het doen zonder hun favoriete uitje, totdat deze week de telefoon ging.
...
Reddende engel
En de man die het mogelijk maakt, luistert naar de naam John Kok. Zijn bedrijf Kok Catering Service, gelegen in het Delftechpark in Delft, gebruikt het restaurant normaal gesproken alleen voor grote, vaak zakelijke groepen. Maar voor Lenie en de groep ouderen maakt hij graag een uitzondering.

'Als bedrijf is geld verdienen in principe het belangrijkst, maar soms moet je ook iets doen om anderen te helpen zonder dat je daar zelf beter van wordt', vertelt Kok, die dus geen bezwaar maakt van de aanwezigheid van hond Jonas.
...
bron: http://www.omroepwest.nl/nieuws/20-02-2015/bejaardendiner-delft-gered-door-hondvriendelijke-weldoener-m%C3%A9t-restaurant

TOP

delft
zaterdag | 21 februari 2015 | 11h17 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Gedoogteckel Jonas

delft gedoogteckel.jpg

door Melissa Jansen, directeur Participe Delft

Jonas is een schattige teckel die geregeld met z’n baasje meegaat naar het Smikkel-restaurant van buurthuis De Wippolder in Delft.

Omwonenden van het buurthuis hebben dit ‘restaurant’ met ondersteuning van Participe opgezet, en de baas van Jonas is de enthousiaste, vrijwillige kok. Het Smikkelrestaurant verzorgt goed eten voor mensen met een smalle beurs, en het brengt mensen die daar behoefte aan hebben tot elkaar.

Lees meer

Nu horen teckeltjes eigenlijk niet in buurthuizen – dat weet iedereen wel – maar omdat Jonas een beetje op leeftijd is en niet zo lang alleen thuis kan blijven, werd dat door iedereen oogluikend toegestaan. Mede omdat Jonas vooral een heel schattig hondje is en iedereen gek met hem is.

Toch wil het epos dat er enkele weken geleden een scheur kwam in het gedoogbeleid rondom Jonas. Met rampzalige gevolgen: een ander hondje kwam namelijk met zijn baas naar buurthuis De Wippolder. Maar anders dan Jonas, werd dit hondje de deur gewezen. Dit schoot het andere baasje begrijpelijk in het verkeerde keelgat. Want hoe kon het zijn dat Jonas wél, maar zijn hondje níet toegelaten werd?

De beheerder van buurthuis De Wippolder koos eieren voor z’n geld en wees Jonas – conform beleid – ook het gat van de deur. En dat had gevolgen, zoals zo vaak wanneer er gedoogsituaties zijn ontstaan. De baas van Jonas kon nu niet meer komen, omdat zijn teckel immers niet zo lang alleen kon blijven. En dat had weer tot gevolg dat het voortbestaan van het Smikkelrestaurant bedreigd werd.

De restaurantbezoekers en buurtbewoners kwamen in actie. Volgens hen woog het naleven van het beleid niet op tegen het belang van bewoners om samen te komen en van de kookkunsten van Jonas’ baasje te genieten. En al snel stonden de sociaal medewerkers zich er ook mee te bemoeien. En vervolgens de krant. Toen de plaatselijke politiek, en daarna ging de landelijke pers ermee aan de haal. Heel Nederland leek ineens te vallen voor en over gedoogteckel Jonas.

Natuurlijk werden er ook oplossingen aangereikt: vrijwillige oppas voor Jonas, een vervangende kok ... Toch gebood het polderverstand uiteindelijk weer een gedoogconstructie: Jonas mag tijdens de kookuurtjes van zijn baasje in een andere ruimte dichtbij het buurthuis verblijven. Daar kan de bejaarde teckel ongestoord dommelen terwijl de bewoners samen genieten van een gezonde maaltijd. Gelukkig heeft dit epos een happy end.

Dat een kleine, bejaarde teckel de gemoederen evenwel zo hoog kon laten oplopen zal Jonas zelf (gelukkig) ontgaan zijn. Wel kenmerkt het verhaal van Jonas een kleine overwinning van mens (en teckel) over beleid. Het kenmerkt de overwinning van het gezond verstand en de broodnodige flexibiliteit van een samenleving die fundamenteel aan het veranderen is. En terwijl menigeen hier wellicht in z’n vuistje om moet lachen – waaronder ikzelf – denk ik toch: hebben ze wel weer goed geregeld met z’n allen.

bron: http://www.participealphen.nu/nieuws/gedoogteckel_jonas_door_melissa_jansen/

TOP

delft
zaterdag | 21 februari 2015 | 10h52 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_delfttips.gif

NIEUWE STADSKANTOOR NU AL IN DE VERKOOP?

De gemeente Delft denkt er nu al over na om het nieuwe stadskantoor in de verkoop te doen.

Jaren geleden was het de bedoeling dat alle Delftse ambtenaren onder 1 dak zouden moeten werken, daarom moest er een nieuw stadskantoor komen.
Nu de gemeente mede vanwege dit miljoenen verslindende project zwaar in de rode cijfers zit, is dit nieuwe stadskantoor blijkbaar ineens niet meer zo nodig.

Zoals gewoonlijk zijn de burgers weer de dupe, want die betalen de rekening voor dit wanbeleid.

bron: http://www.delft.tips/2015/02/21/nieuwe-stadskantoor-nu-al-in-de-verkoop/

TOP

delft
vrijdag | 20 februari 2015 | 18h33 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

FAQ - Hoe is het om naast het spoor te wonen?

‘Jongen, alle treinen verdwijnen straks onder de grond want er komt een tunnel. En toen barstte hij in tranen uit…’. Zo vertelt een inwoonster van Delft over haar kleinzoon die hoorde dat het spoorviaduct verdwijnt. Wat blijft zijn de mooie verhalen van bewoners over het wonen langs het spoorviaduct.

Lees alle reacties:

harrie fruytvanhertog
Groenlinks wethouder Rik Grashoff was tegen de caisson methode, tunnel wordt afgezonken.
De tunnel stukken worden dan ingevaren onder het bestaande viaduct.
De bestaande bebouwing Leeuwenhoeksingel en Houttuinen had niet gesloopt behoeven te worden.
In 2002 met Grashoff besproken, namens FRIS, afsplitsing van Leefbaar Delft.
Sterker: Rik Grashoff had een boortunnel moeten eisen!
Nog minder overlast en minder financieële risico's voor Delft.
Hij wilde te graag en ging ook nog meebetalen!
Straks veel nieuwbouw en daar financieren we het uit, zo dacht hij als civiel ingenieur.
Andersom: Delft krijgt overlast en Rijk/NS moeten schade vergoeden aan Delft!
Resultaat anno 2015: Delft is failliet!
harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl.

TOP

delft
vrijdag | 20 februari 2015 | 17h37 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_tunoord_blog.png

Gedragsverandering?

delft fietsactie.gif

door redactie TU-Noord

Al jaren rijden fietsers door de TU wijk. Dat hoort erbij en past heel goed bij een moderne studentenstad. Maar de stroom fietsers is tijdens de spitsuren zó groot, dat het autoverkeer nauwelijks de wijk uitkomt. Delft heeft namelijk tweerichtingsfietspaden. Leuk voor de hei in Drenthe, maar minder geschikt voor massa's fietsers met kruisende auto's in een stad.

Wat gebeurt er als is dat automobilisten denken een gaatje te zien op links, dan komt er net rechts weer een groepje fietsers aan. Met enkele onnodige ongelukken tot gevolg. Op de campus staan dagelijks verkeersregelaars auto's en fietsers te scheiden. Maar die regelaars zijn er niet op de kruisingen bij het Mijnbouwplein, de Piet Heinstraat, de Cornelis Trompstraat, de Julianalaan, Rotterdamseweg/Jaffalaan, Schoemakerstraat.

De oplossing moet nu komen van gedragsverandering bij fietsende studenten. Een campagne die waarschijnlijk een houdbaarheid heeft van enkele weken.
En dan zijn er ieder jaar weer duizenden nieuwe studenten en als ze dan snappen waar het over gaat, zijn ze in ieder geval na vier jaar weer weg.

De keuze voor tweerichtingsfietspaden is een verkeerde geweest. Maar de bewoners en studenten moeten zich maar aanpassen. En als je de politiek vraagt het nu eens goed te doen, is het antwoord dat Delft geen geld meer heeft.

bron: http://tu-noord.blogspot.nl/2015/02/gedragsverandering.html

TOP

delft
vrijdag | 20 februari 2015 | 15h30 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeenteraad_20141114.jpg

Verslag raadsvergadering 19 februari

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft in de vergadering op donderdag 19 februari tegen een motie gestemd om de bloktijden in de wijken rond de binnenstad terug te draaien naar de situatie van voor 1 oktober 2013.
Wethouder Lennart Harpe: digitaal parkeren wordt ingevoerd ... (red. kentekenparkeren)
...
TREURNIS
Dat gebeurde ook met de motie van diepe treurnis die Onafhankelijk Delft in stemming liet brengen bij de bespreking van het onderzoek Vastgoed en de audit Grondbedrijf. De onderzoeken hadden in de commissievergadering al tot geschokte en verbaasde reacties geleid, maar de schrik bij de fracties zat er pas goed in toen wethouder Harpe in dezelfde commissievergadering met de boodschap kwam dat Delft opnieuw een forse financiële tegenvaller staat te wachten.
Hier: Motie van diepe treurnis over puinhoop bij grondexploitaties
...
De motie Herstelplan Delft die door de SP werd ingediend, kreeg behalve van de Fractie Van Koppen, van geen andere fractie steun. De motie werd dan ook verworpen. Onafhankelijk Delft omschreef het voorstel van de SP als “een soort Grieks plan om geld te lenen en nooit terug te betalen”.
...
verkeerscirculatie TU-wijk
Harpe wees op de campagne die onlangs is gestart om fietsers aan te spreken op veilig verkeersgedrag.
...
bron: http://ris.delft.nl/internet/actueel_3173/item/raadsmeerderheid-tegen-aanpassing-bloktijden_48616.html

TOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 13h35 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeenteraad_20141114.jpg

VERGADERING GEMEENTERAAD 19-02-2015

Plaats: Stadhuis
Tijd: 20:00
AGENDA
...
bron: http://ris.delft.nl/internet/vergaderagenda-detail_3443/agendapunt/...

--------------------------------------------------------------------------------
Agenda:
8.4 Brief van het college inzake Optimalisatieplan Parkeren.
Wethouder Harpe wordt uitgenodigd bij de behandeling van dit agendapunt aanwezig te zijn.

Advies/conclusie van de commissie:
De fractie Stadsbelangen kondigt een motie aan over terugbrengen bloktijden. De fractie CU overweegt een onderzoeksmotie over het terugbrengen van de bloktijden. Een aantal fracties neemt het onderwerp mee terug naar de fractie en denkt mee over het indienen van moties.
College van B&W: optimalisatieplan parkeren
College van B&W: uitspraak rechtbank Amsterdam inzake kentekenparkeren

Uit bovengenoemde brief:
...
Bij aangifte doen voor parkeerbelasting kun je als gemeente de verplichting stellen dat de parkeerder zijn kenteken invoert. Doet iemand dat niet of niet juist, dan mag je alleen niet één op één de conclusie trekken dat er niet betaald zou zijn.
Met deze uitspraak verandert er vooralsnog niets in de manier waarop Delft haar kentekenparkeren implementeert.

delft logo_privacyfirst.gif

Maak bezwaar tegen kentekenparkeren!
Op 30 januari 2015 stelde de rechtbank Amsterdam Stichting Privacy First in het gelijk: parkeerders mogen geen boete krijgen als zij weigeren om bij het parkeren hun kenteken in te voeren (redactie: of onjuist hebben ingevoerd). Privacy First ontvangt sindsdien dagelijks vragen van burgers over onterechte parkeerboetes. Om hieraan tegemoet te komen zet Privacy First vanaf vandaag een nieuw model-bezwaarschrift tegen kentekenparkeren online.
BEZWAARSCHRIFT TEGEN KENTEKENPARKEREN (Word-versie)
BEZWAARSCHRIFT TEGEN KENTEKENPARKEREN (Odt-versie)

bron: https://www.privacyfirst.nl/acties/bezwaarbrief2-kentekenparkeren.htmlTOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 03h04 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Herhaalde berichten:

delft pd_201201201000_miljoenenflop.gif

logo_od_2015.gif

De Sirtaki wordt blijkbaar niet alleen in Griekenland gedanst!

delft harnaschpolder.jpg

Harnaschpolder.

Woensdag 16 mei 2012 Archief 2012 grondexploitaties:

door Jan Douwe de Graaf, kandidaat raadslid nr 10 Onafhankelijk Delft

De Delftse wethouders De Prez en Vokurka, denken dat zij als enige in Nederland, geld blijven “verdienen” aan hun Harnaschpolder.

Pffff, het moet echt niet gekker worden. Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en ga zo maar door. In het hele land zijn er flinke problemen. In Delft niet? Nou vergeet het maar…

Lees meer

Het probleempje Avalex, gaat hierbij verbleken. Die 80 hectare in de Harnaschpolder, zijn over tien jaar echt niet met winst doorverkocht. Dus op 01-01-2014, stappen wij als Delft, het beste direct uit het bedrijvenschap Harnaschpolder! Het creatief, door wensdenken gevoede boekhouden, dient ook echt eens te stoppen. Het lijkt nu wel een piramidespel dat er gespeeld wordt.

Grondprijzen op het bedrijfsterrein aldaar van tot wel 300 euro. Op de woonkavels zelfs tot wel 700 euro per vierkante meter! Dit gaat toch helemaal “nergens” meer over? Daarbij nog die malle planning voor wat er in 2012-2014 nog even verkocht zal gaan worden.

Dit is toch niet reëel, dit haalt men never nooit! Ik denk, zelfs niet tegen halve prijzen. Zijn wij nou gek of zijn de plannenmakers en hun bestuurders het? We staan erbij en kijken ernaar. We accepteren het doordat we er niets aan doen.

Dat bedrijvenschap is allang niet meer de potentiële winstmachine. De pot met goud, zoals ons tien jaar geleden is wijsgemaakt (waarmee allerlei belangrijke projecten zouden worden meegefinancierd), is langzaam maar zeker een betonblok aan ons been dat aan het uitharden is. Verdere ontwikkelingen in Delft, worden hierdoor gehinderd. Ja, ook al in de nabije toekomst! En nog gaat er steeds geld bij. Als vanzelfsprekend gaat het fout, mede dankzij onze wethouder financiën in het toezicht houdende bestuur.

PvdA-Delft en VVD-Delft, hebben destijds gezaaid en D66 maakt het karwei af. Waar ze in Tilburg plotseling al hun “Essent” geld kwijt zijn, zijn wij in Delft al ons “Eneco” geld ook kwijt. Weg, foetsie abacadabra. Op aan rente of gewoon in rook opgegaan. Dat is nogal een prestatie, eigenlijk wel een olympische medaille waard. Gefeliciteerd B&W, goed gedaan voorzitter! Het wordt eens tijd om even heel snel wakker te worden in het Delfts college. Zo niet, ga dan snel wat anders zoeken/doen! Ga bijvoorbeeld alvast hard op zoek naar een flinke reservering genaamd “Harnaschpolder”.

In Den Haag zijn zij dit ook aan het doen. In de commissie SV werd er even medegedeeld dat er een reservering is….????? We zien jullie straks wel weer met een pilsje in de hand, op het 3 miljoen tellende VNG feestje, over een paar weken…

Tenslotte valt er dan echt wat te vieren nietwaar? Kunnen jullie dan ook mooi onderling bespreken welke kleuren het marmer moet hebben, dat in het HNK gelegd zal worden.
Of, bij welke bank Delft die 80 miljoen Euro gaat lenen.
De Sirtaki wordt blijkbaar niet alleen in Griekenland gedanst!
Proost!

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/archief-2012-grondexploitaties-de-sirtaki-wordt-blijkbaar-niet-alleen-in-griekenland-gedanst/

TOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 02h02 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Toekomst: Fantasy World in Spoorzone Delft
Showroom van bouwkundig Nederland
Duurzaam Bouwen zonder regels!
Zonder politiek leken gezever!
hfvh

delft stadskantoor_delft_mecanoo.jpg

Stationshal in Delft.

delft logo_cobouw.gif

Grondslag Bouwbesluit losgelaten

Gemeenten mogen vanaf 2018 zelf bepalen hoe duurzaam of energiezuinig er in hun regio gebouwd moet worden. Het plan van de regering is opvallend, omdat de bouwsector hier zich al jaren met succes tegen heeft verzet.
...
bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/regelgeving/2015/02/19/grondslag-bouwbesluit-losgelaten?utm_source=cobouw&utm_medium=email&utm_term=Cobouw%20Nieuwsflash&utm_content=Grondslag%20Bouwbesluit%20losgelaten&utm_campaign=cnl_20150218

TOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 01h05 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

PERSBERICHT
Lijsttrekker Waterschapspartij AWP schrijft boek over waterschappen

delft hans_middendorp_niet_bang_voor_water.gif

Hans Middendorp is lijsttrekker voor de Algemene Waterschapspartij (AWP) in Delfland. De waterschapsverkiezingen worden gehouden op 18 maart, tegelijk met de provinciale verkiezingen. Zijn nieuwe boek heet: ‘Niet bang voor water? Wat de waterschappen voor je doen’.

‘De AWP vindt dat de landelijke politieke partijen niks te zoeken hebben in het waterschap. De AWP doet alleen mee aan de waterschapsverkiezingen. Wij vinden het belangrijk dat de gekozen vertegenwoordigers in het waterschap verstand hebben van water’, zegt Middendorp.

‘Nederlanders zijn zich maar weinig bewust hoe bijzonder het is om enkele meters onder zeeniveau te wonen. Mensen zeggen: met de Deltawerken hebben we toch de strijd tegen het water gewonnen? Maar het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Het waterbeheer in Nederland is nooit af’.

‘In mijn nieuwe boek laat ik zien dat Nederland een lange historie van overstromingen kent. Het is echt een uitzonderlijke prestatie dat wij sinds 1953 geen watersnood meer hebben gehad. Wel was er twintig jaar geleden een bijna-ramp in de Betuwe, toen moesten 250.000 mensen en een miljoen dieren worden geëvacueerd. Nederland moet dus waakzaam blijven.’

‘In mijn boek laat ik zien dat de nieuwe uitdaging een ‘overstroming uit de lucht’ is. Met het veranderende klimaat gaat de jaarlijkse regenval iets omhoog, maar de regen valt op veel minder dagen dus de buien worden zwaarder en dat leidt tot wateroverlast. In de zomer van 2014 is in Alphen aan de Rijn nog een woonwijk onderwater gelopen.’

Helga van Leur, weervrouw van RTL, staat op de achterflap met een ronkende aanbeveling: ‘Wat betekent het veranderende weer voor onze waterveiligheid? In dit boek ‘Niet bang voor water’ wordt in een notendop uitgelegd hoe waterschappen helpen om onze voeten droog te houden’.

Het boek: ‘Niet bang voor water? Wat de waterschappen voor je doen’ is te bestellen op www.nietbangvoorwater.nl of bij bol.com. Prijs: 16,95 euro.

TOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 00h28 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Fietsers krijgen 'GRATIS' voorrang!
Aad Meuleman Stadsbelangen: gratis bestaat niet!
hfvh

delft logo_verkeersnet.gif

Kopenhagen investeert in intelligent verkeerssysteem

delft kopenhagen.jpg

Met als doel in 2025 ‘s werelds eerste co2-neutrale stad te worden, trekt Kopenhagen zo’n 8 miljoen euro uit voor een nieuw intelligent verkeersysteem. De smartphone wordt daarbij gebruikt als sensor, vooral om fietser en bussen voorrang te geven.
...
bron: http://www.verkeersnet.nl/14483/kopenhagen-investeert-intelligent-verkeerssysteem/

TOP

delft
donderdag | 19 februari 2015 | 00h01 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_oogopdelft.gif

Handhaven doe je zo; snel, veilig en schoon op de Virto

delft virto.jpg

Virto’s heten de driewielers waarmee de toezichthouders zich tegenwoordig door Delft verplaatsen. De apparaten zijn elektrisch dus milieuvriendelijk en duurzaam. Ook zijn ze lekker rap, met 25 kilometer per uur gaan ze toch al gauw vier keer zo snel als een voetganger. Dat is handig want dan kun je een veel groter gebied bestrijken en ben je ook snel ter plekke als er ergens problemen zijn.
...
bron: http://oogopdelft.nl/2015/02/17/handhaven-doe-je-zo-snel-veilig-en-schoon-op-de-virto/

TOP

delft
dinsdag | 17 februari 2015 | 23h29 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

MOHA MED in Perspectief-1-Jan.2015.
over ”Spróókjes”

delft alex_mustert_20100301171740.jpg

delft alex_mustert_20150217_mohamed_in_perspective_delft.gif

door Alex Mustert
...
Na afbráák, van Delfts ex-Spoorviaduct
zei Burgemeester Bas Verkerk over ‘Persvrijheid: Aprés”Charlie”ns sommes tous, Charlots(in Delft ! )
...
bron: alex_mustert_20150217_mohamed_in_perspective_delft.html

TOP

delft
dinsdag | 17 februari 2015 | 18h59 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Stichting Trix: nieuws

delft bram_stoop_trix_projectleider.jpg

Transitie jeugdzorg kan prima werken!!!

door Bram Stoop, projectleider Trix

Bij Stichting de Trix druppelen de nieuwe jongeren weer binnen. Er staan ook weer drie jongeren op de uitstroomlijst en één van de jongeren gaat een beroepskeuze test doen. De dienst VSV heeft twee van de jongeren opnieuw aangemeld bij een ROC om de opleiding weer op te pakken welke wegens omstandigheden was gestopt.

Lees meer

Als er een jongere klaar is voor de arbeidsmarkt dan gaat er een signaal af naar de dienst SZW die dan prima aansluit op de werkwijze van de Trix, dat houdt in doorpakken. De inzet van de afgelopen drie jaar tussen gemeente Den Haag en Trix om tot een sluitende aanpak te komen krijgt steeds meer gezicht.

Het is niet altijd zo dat zaken lopen zoals wij het graag zouden willen. In sommige gevallen vragen we de dienst BSD of het veiligheidshuis om hulp als het om problemen gaat waar wij niet uitkomen met de desbetreffende jongere. Kortom transitie jeugdzorg kan prima werken maar wat ons betreft alleen als we het samen doen, want alles alleen doen is niet meer van deze tijd en ook niet in het belang van de jongere.

bron: http://www.stichtingtrix.nl/9-nieuws/nieuws.htm

TOP

delft
dinsdag | 17 februari 2015 | 16h17 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Harpe lost fietsprobleem op met een poster.
Zonder budget moet het goedkoop, dat is gelukt.
Nu afwachten of het een adequate oplossing is.
hfvh

delft logo_gemeente_delft_20140700.gif

Persbericht gemeente Delft:
Verkeersactie Michiel de Ruyterweg

delft harpe_timo_kos_20150217_121649.jpg

Met de oproep ‘Heb oog voor een ander’ start de gemeente op dinsdag 17 februari in samenwerking met de TU Delft en de Fietsersbond een actie, gericht op de drukke fietsstromen op de Michiel de Ruyterweg. Wethouder Lennart Harpe opende vanochtend samen met Timo Kos, directeur Onderwijs- en Studentenzaken van de TU Delft, de verkeersactie.

Heb oog voor een ander
De fietsactie vraagt fietsers om meer rekening te houden met andere verkeersdeelnemers. Bovendien wijst de actie op alternatieve fietsroutes.

Vanaf vandaag hangen er posterborden langs de Michiel de Ruyterweg, die fietsers en automobilisten vragen oog te hebben voor elkaar. Om aandacht te vestigen op alternatieve en snellere routes, hangt op de Hooikade een spandoek, dat wijst op de kortste routes naar de verschillende bestemmingen op de TU Campus. Ook social media, zoals Facebook en Twitter, worden voor de actie ingezet.

Doorstroming
Aanleiding voor de fietsactie is de verkeerssituatie rond de Michiel de Ruyterweg. Door het drukke fietsverkeer is het voor automobilisten soms moeilijk om de zijstraten in en uit te rijden. Daardoor ontstaat irritatie bij zowel automobilisten als fietsers. De doorstroming kan beter als fietsers meer ruimte geven aan auto’s die opgesteld staan, met maximaal 2 personen naast elkaar fietsen en richting aangeven.

TOP

delft
dinsdag | 17 februari 2015 | 00h13 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_doz_20141200.gif

Harpe waarschuwt commissie: er komen binnenkort meerdere lijken uit de kast

door Jesper Neeleman, redactie Delft op Zondag

Delft heeft alle grondexploitaties onder de loep genomen en de uitkomsten van dat onderzoek zijn ‘niet best’. Dat zei wethouder Lennart Harpe dinsdag tijdens de commissievergadering op het stadhuis. Het stadsbestuur gaat de cijfers nader bestuderen en wil eind maart, begin april bekendmaken hoe erg de situatie is.
...
“Het blijkt uit dit onderzoek wel dat de grip ontbreekt”, zei Martina Huijsmans (D66).
“We zijn erg geschrokken van deze rapporten.”, zei Van Vliet van GroenLinks.
Het is, zei Linda Böcker van VVD, ‘heel goed en heel nodig dat dit is gedaan.
“Er is weer een groot lijk uit de kast gevallen”, begon Jan Peter de Wit Onafhankelijk Delft.
Werner Bremer Stadsbelangen Delft “Er lijkt sprake van een eilandjescultuur en tunnelvisie.”
Tom Zonneveld van SP “Het college schrijft dat het proces grondexploitaties verbetering behoeft’. Dat is nogal een understatement.
...
bron: http://www.delftopzondag.nl/algemeen/harpe-waarschuwt-commissie-er-komen-binnenkort-meerdere-lijken-uit-de-kast

TOP

delft
dinsdag | 17 februari 2015 | 00h03 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gl_201501.gif

Houd het Groene Hart GROEN zonder nieuwe wegen!

delft bram_en_rene_over_dijkje.jpg

door GroenLinks Delft
...
Daarom zijn we tegen:
Steeds maar nieuwe wegen, in plaats van het verbeteren van bestaande wegen ...
...
bron: https://delft.groenlinks.nl/nieuws/houd-het-groene-hart-groen-zonder-nieuwe-wegen

TOP

delft
dinsdag | 16 februari 2015 | 22h04 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft markt_000_stadhuis_verboden_honden_20060131_180201_a.jpg

Burgemeester Bas Verkerk liet begin 2006 een
bordje 'verboden voor honden' aanbrengen bij
de toegangsdeur van het Stadhuis.
--------------------------------------------------------------------------------

logo_od_2015.gif

Failliete gemeente maakt zich wel druk om een teckel

door Martin Stoelinga, fractievoorzitter Onafhankelijk Delft

Hoera teckel nieuws. Onafhankelijk Delft zet zich zo veel en zo vaak mogelijk in voor de belangen van de gewone Delftse burgers. Dus ook voor meneer en mevrouw Van Halderen, toen zij samen met hun teckel Jonas uit het Wijkcentrum Wippolder werden geknikkerd. Dat beestje liep er al jaren rond, maar toen schrok opeens iemand in het gemeentehuis wakker en werden de regels gehandhaafd: geen honden toegestaan! Exit Jonas.

Lees meer

De dames en heren in de ivoren toren hielden met iets anders even geen rekening. Namelijk dat meneer en mevrouw Van Halderen ‘het Smikkelrestaurant’ gratis voor ouderen van de Wippolder kookte en dat daar tientallen mensen uit de Wippolder graag gebruik van maakten. Toen Jonas er niet meer in mocht, moesten de Van Halderens besluiten om ermee te stoppen.

Gevolg: tientallen bewoners van de Wippolder zaten opeens zonder Smikkelrestaurant. En als Jonas nou een smerig beest was dat overal poepte en plaste en de hele tijd liep te kwijlen en blaffen, dan had ik het nog wel gesnapt. Maar het beest liep alleen maar een beetje rond en lag de meeste tijd heerlijk zijn oude dag te verslapen. Niks aan de hand. Niemand die er last van had of zich eraan stoorde.

Gelukkig heeft het bedrijf Kok Catering van de week besloten dat de mensen voortaan bij hen hun maaltje kunnen komen nuttigen. Maar wat is dat nou eigenlijk voor een oplossing? Een bedrijf moet de rol overnemen van de gemeente Delft, omdat ze daar te eigenwijs zijn om voor die ene plek een uitzondering te maken. Ze noemen de prima actie van Kok Catering ‘participerend burgerschap’.

Maar in feite laten ze de burgers gewoon stikken. Waar hadden die mensen van de Wippolder immers terecht gekund als Kok niet de hand over het hart had gehaald?

Het bewijst maar weer eens de kleinzieligheid van dit gemeentebestuur. Een teckel uit een buurthuis schoppen die daar de laatste levensjaren rondloopt. Lekker belangrijk. Ze hadden in die weken dat dit nu al speelt beter een oplossing kunnen bedenken om het naderende faillissement af te wenden. Maar ja, als je je als gemeente zo druk maakt om een teckel, dan bén je natuurlijk allang failliet!

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/failliete-gemeente-maakt-zich-wel-druk-om-een-teckel/

TOP

delft
maandag | 16 februari 2015 | 00h04 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

Delftse grondexploitatie 28 maanden later:
Verlies tot nu toe meer dan 100 miljoen?
VVD Lennart Harpe zwijgt voorlopig ...
hfvh

delft pd201210152351_delft_top_10_verliezen_op_grond.gif

Lucas Vokurka in Nieuwsuur start bij 10:33.
Lucas is inmiddels directeur economisch vestigingsklimaat Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

TOP

delft
maandag | 16 februari 2015 | 00h03 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

logo_od_2015.gif

Delftse grondexploitaties & vastgoed afdeling is een puinhoop

delft stadskantoor_delft_eerste_verdieping.gif

Datum: 24 juni 2011. D66 wethouder Vokurka maakt Griekse Jaarrekening

door Jan Peter de Wit, raadslid Onafhankelijk Delft

De Delftse afdeling grondexploitaties en vastgoed zijn een puinhoop. In feite deugt er niets van. Het geld vliegt al jarenlang ongecontroleerd de deur uit. De externe rapporten van Deloitte 1 mei 2014 en Brink Groep 15 juli 2014 zijn nu pas door het college vrijgeven. Negen maanden tijdverlies. Al het slechte nieuws wordt door het linkse PvdA/GL/D66 college getimed.

Lees meer

De hoofdveroorzakers van de financiële puinhoop de PvdA en GroenLinks doseren de slecht nieuws berichten aan de burger. In de hoop dat hun twee wethouders de zakken kunnen blijven vullen. D66 wethouder Lucas Vokurka was de vorige periode verantwoordelijk voor deze puinhoop. Die blijkt meer een windbuil te zijn geweest dan een doortastend bestuurder.

De negatieve erfenis van 16 jaar mega verspillingen door hun linkse hobby’s. Links kan alleen geld uitgeven. Geld verdienen willen en kunnen ze niet. Politieke prestige projecten op hun naam zetten en daarmee doorstromen naar nog riantere politieke functies.

Nu is VVD wethouder Harpe de sjaak in dit college. De oude Linkse kliek heeft hem een massagraf van lijken in zijn portefeuille gestopt. VVD wethouder Harpe komt -buiten de orde van de vergadering- ineens met een winstwaarschuwing. Soort misplaatst positivisme of Rutteriaans “we maken meer negatieve winst” hahaha.

En dat alles is bedacht door het Secretariaat Communicatie. Het nieuws wordt getimed en geschreven door ambtenaren en de mainstream media nemen dat klakkeloos over. Binnenkort krijgen we te horen dat we moeten rekenen met nog veel meer verlies op de grondexploitaties van Technopolis, TNO terrein, Bomenwijk, Spoorzone en Harnaschpolder.

En wie hebben daar de schuld van?Ja de Delftse ambtenaren. Die hebben hun werk niet goed gedaan. De politici wassen hun handen in onschuld. Eigen behoud staat bij de PvdA en hun groene parasiet GL voorop. Ook Harpe (VVD) werkt mee aan deze laffe linkse afschuif strategie. Dit zagen we eerder bij Avalex en de GGD.

Die verliezen moeten de burgers van Delft allemaal opbrengen. Door mega bezuinigingen, ontslagen en belastingverhogingen. Wie in Delft op de PvdA , GroenLinks en D66 stemt is een dief van zijn eigen portemonnee.

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/delftse-grondexploitaties-vastgoed-afdeling-is-een-puinhoop/

TOP

delft
maandag | 16 februari 2015 | 00h02 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_sb_2014.gif

Wethouder op juiste plek?

delft bram_stoop_100x150ris.jpg

door Bram Stoop, raadslid Stadsbelangen Delft

Deze week stond in het Algemeen Dagblad een artikel over jongeren die vroegtijdig van school gaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamer. Deze signalen zijn al langer bekend bij Stadsbelangen Delft.

Lees meer

Een aantal jongeren uit Delft zit al langer thuis, terwijl ze nog gewoon op hun school staan ingeschreven. Wethouder Hekker (D66) ontkende dat dit in Delft het geval was. Wij denken dat zij niet goed is geïnformeerd of zij weet het gewoon niet. Ik antwoordde de wethouder: ‘Ik hoor wat u zegt, maar ik weet dat het niet waar is.’

Wij weten dat jongeren, die problemen op school hebben vaak eindigen bij de praktijkschool zonder dat het echte probleem wordt opgelost. Wij willen dat dit wordt uitgezocht en opgelost. Wij hebben dit ook kenbaar gemaakt.

Kortom we moeten nadenken over een oplossing. Het is te hopen dat de wethouder naar aanleiding van het artikel wakker wordt. Of zij weet werkelijk niet waar het over gaat of zij neemt de raad niet serieus. In beide gevallen zou de wethouder zich moeten afvragen of zij dan wel de wethouder is op de juiste plaats.

bron: http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=7379#more-7379

TOP

delft
maandag | 16 februari 2015 | 00h01 | week 08 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_sb_2014.gif

LAGA Delft op ramkoers?

delft laga.jpg

door Werner Bremer, commissielid Stadsbelangen Delft

Na een tijd niets meer vernomen te hebben van de uitbreidingsplannen van de studentenroeivereniging LAGA aan de Nieuwelaan, kondigt het Delftse college aan op korte termijn een anterieure overeenkomst aan te gaan met Laga. In de praktijk betekent dit gewoon groen licht voor de betreffende ontwikkeling. Ondanks in een vroeg stadium geuite bezwaren van omwonenden, is het proces om de flinke uitbreiding te realiseren gewoon doorgegaan.

Lees meer

Dit is wat ons betreft onbegrijpelijk. Vooral gezien het feit dat de meeste politieke partijen vorig jaar nog veel van de zorgen van de buurtbewoners deelden of er op zijn minst begrip voor hadden. Van beginspraak, toegezegd door toenmalig wethouder Guldemond, is niets terechtgekomen. Hoewel er nog een aantal procedures doorlopen moet worden, kun je er gif op in nemen dat de bouw gewoon doorgaat.

In de commissievergadering RVW van afgelopen dinsdag leek er ineens veel minder begrip bij de coalitiepartijen voor de argumenten van de bewoners. Zelfs de STIP wethouder had zich aangemeld voor een niet geagendeerd onderwerp. Toegestaan door commissievoorzitter van Koppen. Hij neemt het wat minder nauw met de orde van de commissie. Doorgaans doemt dan het ‘niet-aanvalsverdrag’ van de coalitiepartijen weer op en je zult zien dat zowel de omgevings- als de uiteindelijke bouwvergunning op een meerderheid van stemmen kan rekenen.

In plaats van met een open houding de fundamentele discussie te voeren of deze vereniging niet uit het pand en wellicht ook deze locatie is ontgroeid, wordt er dadelijk gewoon keurig het coalitiehandje opgestoken wanneer de commissievoorzitter vraagt: wie stemt er voor dit voorstel?

Wij zullen in de politieke arena ook denken aan de belangen van LAGA, maar vooral blijven strijden voor de belangen van de omwonenden. Het kan toch niet zo zijn dat bestaande bestemmingsplannen ineens geen rechtszekerheid meer bieden? En dat alleen omdat studenten tegenwoordig in onze stad alles mogen realiseren? Deze discussie krijgt een vervolg in de commissie RVW van maart as.

bron: http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=7382

TOPhtml5 logo Valide CSS!