Links andere activiteiten harrie fruyt van hertog
PERSOONLIJKE WEBLOG    http://www.harriefruytvanhertog.nl
TWITTER - harrie fruyt van hertog redacteur politiekdelft.nl (1141 volgers)
VIDEO'S door harrie fruyt van hertog (PRODEO) op YouTube
OLDTIMERS (>300) gefotografeerd door foto PRODEO in Delft
OLDTIMERS (>50) Karmann Ghia's op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)
Delftsblauwrit 2014 met oldtimers op de Markt in Delft (video PRODEO Youtube)

delft
zondag | 11januari 2015 | 23h59 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |


delft politiekdelft_nieuwjaarsborrel_2015.jpg

NIEUWJAARSBORRELS 2015

12-01-2015  Belangenvereniging Zuidpoort
Graag willen wij u uitnodigen voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op
maandag 12 januari 2015 a.s. in buurthuis De Molshoop (ingang aan de
Yperstraat, tussen autoverhuur Köhler en de Goede Doelen winkel).
Vanaf 19:30 bent u van harte welkom om samen met ons
een nieuwjaars toast uit te brengen.

Lees meer

16-01-2015  CDA Delft
Graag nodigen wij u uit om met ons het nieuwe jaar in te luiden op
vrijdag 16 januari a.s. van 17.00 tot 19.00 bij Café Einstein, Spoorsingel 24 te Delft.
Wij hopen u daar te ontmoeten.

bron: overzicht alle nieuwjaarsborrels 2015

TOP

delft
zondag | 11 januari 2015 | 10h08 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

Cartoons van L. Rösenwasser
veroorzaakten heuse cartoonrel in Delft
morgen meer ...
hfvh

delft cartoons_voorblad_sietse_heidstra_delft.jpg

Cartoons L. Rösenwasser

bron: HOME> DOSSIERS> Cartoons L. Rösenwasser een alias van Sietse Heidstra
( http://www.politiekdelft.nl/cartoons_all.html)

TOP

delft
vrijdag | 9 januari 2015 | 20h11 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

Bewondering voor speech Aboutaleb over aanslagen Parijs
Admiration pour les attaques discours de Aboutaleb sur Paris
Admiration for speech Aboutaleb attacks on Paris
La admiración por los ataques Aboutaleb discurso sobre París
欣賞巴黎的講話Aboutaleb攻擊
Bewunderung für die Sprach Aboutaleb Angriffe auf Paris
осхищение речь Абуталеб нападений на Париж

TOP

delft
vrijdag | 9 januari 2015 | 10h24 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_rtvrijnmond_179x62.gif

delft ahmed_aboutaleb_20140109.jpg
Burgemeester Ahmed Aboutaleb, Rotterdam.

Column: Ahmed, moslim van alle mensen

door Paul Verspeek, verslaggever RTV Rijnmond

Rotterdam staat niet alleen internationaal op de kaart als 'the place to be' voor toeristen, de stad had ook het beste antwoord op het Charlie Hebdo-drama. Donderdagavond, Plein 1940. Zadkine luisterde, hoorde Ahmed en zag dat het goed was.

De locatie was goed gekozen. Daar, waar elk jaar de bezetting wordt herdacht, werd nu stilgestaan bij een nieuwe aanval op de vrijheid. De pennetjes en potloden, als ultiem wapentuig, gingen fier de lucht in.

Als laatste spreker kwam Ahmed Aboutaleb op het podium. Moslim. Marokkaan. Modelburgemeester. De dag ervoor had hij al indruk gemaakt met zijn emotionele reactie op fundamentalisten: "rot toch op!" Deze avond zou hij zichzelf nog overtreffen.

Lees meer

Aboutaleb beleefde zijn John F. Kennedy-moment. In de Franse taal richtte hij zich tot het Parijse volk. "Ce soir, je suis Parisien et je m'apelle Charlie". Het was zijn versie van "Ich bin ein Berliner". Kennedy zei het om de Berlijners in hun verdeelde stad een hart onder de riem te steken. Aboutaleb deed hetzelfde voor de Parijzenaars, en daarmee voor iedereen.

De Rotterdamse burgemeester kwam tot de kern: "Wij moeten investeren in een Wij-samenleving, waar plek is voor iedereen ongeacht afkomst, geloof en huidskleur". Niet ver voor hem in het publiek stonden moslima's met een bord: "That's not my God!"

De beschuldigende vinger naar de islam richten is de makkelijkste reactie. Het is precies wat de terroristen willen: verdeeldheid, polarisatie. Niet valt uit de sluiten dat het de daders daarom was te doen. Oproepen om moskeeën in brand te steken, zijn koren op hun molen. Naast elkaar staan is het antwoord, niet tegenover elkaar staan. Aboutaleb heeft dat heel goed begrepen.

Hij toont daarmee leiderschap aan, op het juiste moment, op de juiste plaats. Dat hij moslim is, is daarbij een groot voordeel. Hoe ver weg lijkt de angstkreet van sommige politici dat Ahmed Aboutaleb ongeschikt was als burgemeester. Als moslim... als man met een dubbel paspoort... als 'vertegenwoordiger van een groep die problemen veroorzaakt'. Hij was al Man van het Jaar en gaat nu nog een stap verder. Daar moet je er niet 'minder, minder' van hebben, maar 'meer, meer'.

Donderdagavond, zes uur. Overal in Nederland gingen mensen de straat op. In Amsterdam hield minister-president Mark Rutte een pleidooi voor spot en satire. Dat is pure winst. In vervlogen tijden sprak het kabinet bij monde van Piet Hein Donner nog wel eens zijn afschuw uit over het beschimpen van God en Oranje.

Maar echte geschiedenis werd geschreven in Rotterdam, 8 januari 2015, Plein 1940. De regenwolken waren net weggetrokken. Zadkine glom in het kunstlicht. Op het podium stond de nieuwe premier van Nederland. Een premier van alle mensen.

bron: http://www.rijnmond.nl/nieuws/09-01-2015/column-ahmed-moslim-van-alle-mensen

TOP

delft
vrijdag | 9 januari 2015 | 01h28 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft charlie_hebdo_lamour.gif

Goedwillende mensen

Column door Hans Heisterde

Ik ben geen fan van onze gemeentelijke coördinator terrorismebestrijding Bas Verkerk.
Maar donderdagavond 8 januari om zes uur stond onze primo-apparatsjik wel op de Markt met enkele andere honderden Delftenaren om te protesteren tegen de slachting van de Charlie Hebdo redactie door islamitische extremisten. Zijn toespraak was dit keer redelijk verstaanbaar en niet eens zo heel slecht.

Voor het overige waren er natuurlijk veel te weinig mensen. Maar ja dit is Holland: om zes uur moeten de aardappels op tafel en je moet natuurlijk wel de juiste prioriteiten stellen.

Ik vind het moeilijk te zeggen maar ik was toch geroerd door de de woorden van de burgemeester die diegenen die er waren, aansprak als “Goedwillende mensen die staan voor een vrije samenleving”.
Delftenaren met een hart stonden met mij op de Markt.

In Delft wonen veel Moslims. Ik heb ze niet gezien en ze voerden niet het woord. Dat maakt me boos.

Het is jammer te moeten constateren dat er Moslims zijn die minder goedwillend zijn ten opzichte van onze waarden en normen met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting en onze vrije Europese pers niet respecteert maar met vuurwapens te lijf gaan: Theo van Gogh betaalde zijn opinies al met zijn leven; Ayaan Hirsch Ali vluchtte naar Amerika; de redactieleden van Charlie Hebdo werden geëxecuteerd. !

Hier in Delft zwijgt de Moslimgemeenschap. Dat verontrust me.

--------------------------------------------------------------------------------
Korte toespraak
Op de Markt kwamen circa 300 mensen bijeen om hun steun te betuigen voor slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Parijs.
Burgemeester Bas Verkerk hield de onderstaande toespraak.

Dierbare Delftenaren,

Lees meer

Het nieuwe jaar is slechts 8 dagen oud. En wij staan hier met elkaar op de Markt. Maar er valt helemaal niets te vieren.

Een ongelooflijk trieste gebeurtenis bracht ons hier samen. Gisteren vond in Parijs een brute aanslag plaats op medewerkers van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Een laffe daad die ons diep heeft geschokt. Bij die aanslag verloren mensen, die nooit een ander wapen in de hand hebben gehad dan hun tekenpen, hun leven. En werden twee agenten – mensen die juist hun leven wijdden aan ons beschérmen – uit het leven weggerukt.

De aanslag is een regelrechte aanval op de vrijheid van meningsuiting – een van de fundamenten van onze democratische samenleving.

Altijd in de geschiedenis, overal in de wereld, zijn er mensen die vechten voor vrijheid, het grondrecht van ieder mens. En altijd in de geschiedenis, overal in de wereld zijn er mensen die daar met hun leven voor betalen.

De terreurdaad van gisteren is bedoeld om angst en verdeeldheid te zaaien. En natuurlijk zijn we er diep door geraakt. Want Charlie, dat zijn we allemaal. In Parijs en overal in Nederland komen mensen op dit moment bij elkaar. Ook wij Delftenaren. We staan hier met zoveel gevoelens. Verdriet, verwarring, onmacht, boosheid, angst.

Maar ik ben ervan overtuigd dat het ons uiteindelijk juist zal verbinden: goedwillende mensen die staan voor een vrije samenleving.

Laten we elkaar dus blijven opzoeken, elkaar steunen en vasthouden. Op school, op de sportclub, in kerken, in moskeeën, bij elkaar thuis. En, zoals vandaag, op de Markt.

Laten we niemand uitsluiten. Elke samenleving waarin mensen iets willen opbouwen, begint met het accepteren van elkaar.

Laten we samen ons verdriet delen, de slachtoffers eren en de nabestaanden laten zien dat we meeleven met hun verdriet. En laten we duidelijk maken dat we ons niet door daden van terreur uit elkaar laten drijven.

Vrijheid heeft altijd een stem nodig. Gisteren werd mensen op een laffe manier het zwijgen opgelegd. Maar zolang wij samen onze stem laten horen, draagt onze boodschap van vrijheid en tolerantie oneindig ver.

Ik wil graag afsluiten met een minuut stilte. Als u wilt mag u uw pen omhoog houden als teken dat Delft opstaat voor de vrijheid van meningsuiting.

bron: delft.nl - korte toespraak

TOP

delft
donderdag | 8 januari 2015 | 19h31 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

Toespraak burgemeester Aboutaleb

Aboutaleb: 'Wij laten ons de mond niet snoeren'

Burgemeester Aboutaleb heeft donderdagavond een emotionele oproep gedaan om te blijven strijden voor de vrijheid. Hij sprak op de demonstratie op Plein 1940 in Rotterdam voor een publiek van vierduizend mensen.
...
Verder had de burgemeester ook nog een mededeling voor de inwoners van Parijs. In het Frans zei hij dat 'hij voor één avond een Parijzenaar was' en 'dat zijn naam Charlie was'. Die uitspraak leverde veel applaus op.
...
bron: http://www.rijnmond.nl/nieuws/08-01-2015/aboutaleb-wij-laten-ons-de-mond-niet-snoeren

TOP

delft
donderdag | 8 januari 2015 | 14h08 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

Musical Sing-a-Long 2014 -
Een avond met Dorus


EEN AVOND MET DORUS
9 JANUARI
Een icoon uit de Nederlandse theater- en tv-geschiedenis: Tom Manders, alias Dorus, de meest bekende zwerver van Nederland. ‘Een avond met DORUS’ wordt een nostalgische musical van de makers van ‘Ramses’, ‘TOON’ en ‘Sonneveld’, met Henk Poort in de rol van Dorus. Contact: 015 212 13 12

20:15 uur - € v.a. 30,50 - Reserveren - Theater de Veste (Vesteplein 1)

bron: http://tedoen.delft.nl/09-december-2014-tot-09-januari-2015-een-avond-met-dorus

TOP

delft
donderdag | 8 januari 2015 | 11h42 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeente_delft_20140700.gif

Persbericht gemeente Delft:
Demonstratie als steunbetuiging voor slachtoffers en nabestaanden van aanslag Parijs

Burgemeester Verkerk roept inwoners van Delft op om vanavond om 18.00 uur samen te komen voor een staande demonstratie op de Markt in Delft. Op hetzelfde tijdstip is er een grote demonstratie in Parijs en zijn er bijeenkomsten in veel andere steden in Nederland.

Burgemeester Verkerk: “Op deze manier toont Delft zich solidair met alle slachtoffers en nabestaanden in Parijs en staan wij op voor de vrijheid van meningsuiting. Ik ben diep geschokt door de brute aanslag op de mensen van Charlie Hebdo in Parijs. Deze aanslag op cartoonisten is een aanval op de vrijheid van meningsuiting, die een fundament is van onze democratische samenleving. Charlie, dat zijn wij allemaal. Deze criminele aanslag op de vrijheid treft ook ons. Deze laffe daad is bedoeld om angst en verdeeldheid te zaaien. Het tegendeel gebeurt: het verbindt juist alle goedwillende mensen die staan voor een vrije samenleving.”

TOP

delft
donderdag | 8 januari 2015 | 01h35 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_cda.gif

Begroting Delft 2015: moties, amendementen en verbazing!

door CDA Delft

Zo aan het begin van 2015 kijkt het CDA nog één keer terug op 2014. Bij de laatste raadsvergadering voor de kerst werd de begroting voor 2015 vastgesteld. Een bijzondere begroting, omdat deze niet sluitend is door de financiële problemen van de gemeente. Dat belette het CDA niet om verschillende voorstellen te doen voor een betere begroting. Het CDA diende 4 amendementen (begrotingswijzigingen) en 10 moties, waarvan een heel aantal ook met andere partijen.

Lees meer

OZB en VAK
Over de verhoging van de OZB en parkeertarieven schreven we al eerder, al onze voorstellen werden verworpen. Het is ronduit stuitend om te zien hoe de coalitiepartijen geen euro minder willen bezuinigen op de kenniseconomie. Dit heilige huisje blijft fier overeind staan, terwijl de sloop op andere ‘huisjes’ wel wordt geaccepteerd. Wonderlijk was ook Onafhankelijk Delft, dat tegen onze voorstellen en dus vóór hogere belastingen stemde.

Een CDA voorstel dat wel op een meerderheid kon rekenen, was de motie die het college opriep om met een goed plan voor de VAK te komen, en in de tussentijd geen onomkeerbare stappen te zetten. Een belangrijk signaal! Eerder maakte het CDA zich ook al zorgen over de bezuinigingen op de VAK, zie hier.

CDA voorstellen
Het CDA deed verder de volgende voorstellen:
-Meer geld voor wegenonderhoud ten koste van geld voor een fietsersbrug (met CU en Stadsbelangen): de coalitie stemde tegen dit voorstel waardoor het werd verworpen.
-Meer geld voor bijstand ten kosten van de investeringen in kenniseconomie (met CU en SP): het voorstel werd verworpen
-Motie voortschrijdend inzicht, meer inzicht voor de raad in de financiële situatie van Delft (met D66): deze motie werd aangenomen!
-Lagere bijdrage van Delft aan de Metropoolregio (met CU): voorstel werd verworpen
-Betrekken van bewoners bij de naam van de wijk Spoorzone en de straatnamen in die wijk (met Stadsbelangen): ondanks het verzet van de burgemeester werd deze motie aangenomen
-Geen hogere huisvestingslasten voor ambtenaren en onderzoek of ambtenaren niet ergens anders gehuisvest kunnen worden (met VVD): deze motie werd aangenomen

Verantwoordelijkheid nemen
Alles afwegend besloot het CDA om voor de begroting te stemmen. Ondanks dat veel van onze wijzigingsvoorstellen niet op een meerderheid konden rekenen, wil het CDA in deze moeilijke tijden niet weglopen voor haar verantwoordelijkheid. Het CDA is het zeker niet met alles eens in de begroting, maar dat ontslaat ons niet van het constructief meedenken aan het beter maken van onze stad.

Verbazing over STIP-motie
Tot slot verbaasde het CDA zich over de houding van het college. Juist in tijden dat de gemeenteraad samen de schouders eronder zou moeten zetten, ontraadde het college bijna alle voorstellen van de oppositie. Daarbij gebeurde er nog iets wonderlijks: een motie van STIP over het gebruik van Whatsapp door de gemeente werd op dinsdag 16 december nog ontraden door het college (zie hier). Geruststellend, in tijden van crisis moet Delft prioriteiten stellen en middelen verstandig inzetten. Van de 2e partij van de stad hadden wij ook verstandiger verwacht. Maar op donderdag 18 december wist wethouder Hekker opeens ter vergadering te melden dat het college de motie overneemt. Daardoor werd er niet over de motie gestemd, terwijl het maar de vraag is of deze bij stemming op een meerderheid zou kunnen rekenen. Het college heeft de raad dus verkeerd ingelicht, of is in 2 dagen tijd radicaal van opvatting veranderd. Zo ga je niet met de raad om.

bron: https://www.cda.nl/zuid-holland/delft/actueel/toon/begroting-delft-2015-moties-amendementen-en-verbazing/

TOP

delft
woensdag | 7 januari 2015 | 23h29 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeenteraad_20141114.jpg

Toezichtregime begroting 2015

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland sturen de raad van de gemeente DELFT een brief.
...
Uw begroting is naar ons oordeel structureel en reëel niet in evenwicht en in de meerjarenraming heeft u niet aannemelijk gemaakt dat u dit evenwicht in de eerstvolgende jaren tot stand brengt. Daarom hebben wij besloten dat voor uw gemeente voor het jaar 2015 sprake is van preventief begrotingstoezicht.
... Preventief toezicht betekent dat de begroting en begrotingswijzigingen door ons moeten worden goedgekeurd voordat u tot uitvoering kunt overgaan.
...
Voor de goedkeuring van uw begroting is een herstelplan van groot belang. U geeft zelf aan dat 'de grens nu wel is bereikt' en geen mogelijkheden meer te zien om verder te bezuinigen. Wij spreken hier onze zorg over uit. Wij gaan ervan uit dat uw raad, vanuit uw kaderstellende rol, besluiten neemt gericht op het herstel van het materieel begrotingsevenwicht, het verlagen van de schuldpositie, het verlagen van het risicoprofiel en het verbeteren van het weerstandsvermogen. Het alsnog goedkeuren van de programmabegroting 2015 stellen wij afhankelijk van de resultaten van de besluitvorming hierover. De begrotingsscan die op uw verzoek wordt opgesteld door de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van BZK biedt wellicht aanknopingspunten hiervoor.
...
bron: http://ris.delft.nl/internet/ingekomen-stukken_3169/?year=2015&week_start=02&week_end=02&search=1797647

TOP

delft
woensdag | 7 januari 2015 | 00h25 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_sb_2014.gif

Stadsbelangen ziet veel redenen om ook
in 2015 de vinger aan de pols te houden

delft stadsbelangen_kijkop2015_doz_20150104.jpg
delft stadsbelangen_kijkop2015_doz_20150104.jpg

Stadsbelangen Delft hoopt dat politiek Delft zich komend jaar van een betere kant laat zien dan afgelopen jaren. Dan kan het, denkt de partij van fractievoorzitter Aad Meuleman, wel eens een mooi en bijzonder jaar worden.
...
bron: http://www.delftopzondag.nl/algemeen/stadsbelangen-ziet-veel-redenen-om-ook-2015-de-vinger-aan-de-pols-te-houden

TOP

delft
dinsdag | 6 januari 2015 | 19h45 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

Jungle in the City

door Theodor van der Lans,
Velen sluiten de ogen voor de narigheid van anderen. We zien dat nu eenmaal niet graag. Kennelijk is het in deze steeds individualistischer wordende samenleving - waar het recht van de sterkste meer en meer de norm is - noodzakelijk om dit soort thema's te laten zien en op de agenda te plaatsten. Onverbloemd en keihard waar nodig.

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 23h41 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_doz_20141200.gif

Burgemeester Bas Verkerk: ‘Zin hebben aan Delft, dat is mijn motto voor 2015’

delft bas_verkerk_interview_doz_20150104.jpg
delft bas_verkerk_interview_doz_20150104.jpg

door redatie Delft op Zondag
...
Voor wat betreft de financiën staat Delft er ronduit beroerd voor. “Ook al zijn we niet de enige gemeente die daar last van heeft. Er zijn veel gemeenten die met tegenvallende inkomsten te maken hebben. We zijn druk met het vinden van oplossingen voor de financiële problemen. We zoeken nog naar een aantal bezuinigingen. Wat we aanpakken gaan we samen met de Delftenaren aanpakken. We krijgen gaandeweg steeds meer zicht op de cijfers en in het late voorjaar hopen we de maatregelen bekend te kunnen maken.
...
bron: http://www.delftopzondag.nl/algemeen/burgemeester-bas-verkerk-%E2%80%98zin-hebben-aan-delft-dat-mijn-motto-voor-2015%E2%80%99

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 19h32 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_od_20140700.jpg

Actiecomité “Renovatie dierenasiel ’t Julialaantje” van start!

delft julialaantje_dierenasiel.jpg

door Martin Stoelinga, fractievoorzitter Onafhankelijk Delft
...
In december 2014 is daarom het actiecomité “Renovatie dierenasiel ’t Julialaantje” gestart. Enige doel van het comité is om geld bijeen te brengen voor een grootschalige renovatie van het dierenasiel. Daarvoor is ten minste nog €300.000 (!) euro nodig. Het actiecomité probeert met actief lobbywerk en acties om sponsoring en donaties van burgers en instellingen te verzamelen. In december 2014 zijn al enkele zinvolle gesprekken met bestuurders en (potentiële) sponsors en donateurs gevoerd. Ook groeit het aantal deelnemers aan actiecomité nog steeds. Met elkaar zetten de leden van het comité diverse acties en initiatieven op touw om geld in te zamelen.
...
Financiële steun is heel hard nodig. Mensen kunnen een donatie doen op rekening NL71 INGB 003113509 t.n.v. Streekdierentehuis ’t Julialaantje onder vermelding van “Nieuw dierenasiel Julialaantje”. Of ga naar www.asieljulialaantje.nl/donatie en doneer online.
De dieren zijn u zeer dankbaar!

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/actiecomite-renovatie-dierenasiel-t-julialaantje-van-start/#more-4939

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 16h13 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_doz_20141200.gif

... Verkerk wil volgend jaar centrale vuurwerkshow

delft oud_en_nieuw_koos_bommele_20150101.jpg

Foto Koos Bommelé.

door redactie Delft op Zondag
...
Vuurwerkshow
Burgemeester Bas Verkerk pleitte vrijdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak op het Stadhuis voor een centraal georganiseerde vuurwerkshow in Delft. De Kolk, waar Vermeer ooit zijn Zicht op Delft schilderde, lijkt Verkerk een mooie plek. Daarbij wil de burgemeester niemand verbieden om ook zelf vuurwerk af te steken, zei hij vrijdag in het AD. Onafhankelijk Delft, die vorig jaar het idee opperde zo’n show in de Delftse Hout te organiseren, noemt het idee van Verkerk ‘een heel goed en verstandig plan’. De partij wil het Ondernemersfonds Delft hierbij betrekken en een initiatiefvoorstel indienen om het plan in uitvoering te brengen.

bron: http://www.delftopzondag.nl/algemeen/jaarwisseling-zonder-grote-incidenten-verkerk-wil-volgend-jaar-centrale-vuurwerkshow

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 00h04 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

BEZOEKCIJFERS WEBSITES 2014
Hoeveel bewoners hebben nog belangstelling
voor de politieke gang van zaken in Delft?
hfvh

delft webstats_pd_od_2014.gif

Webstats 2014 van Politiekdelft.nl en Onafhankelijk Delft

1e kwartaal politiekdelft.nl ontbreekt: "De server is begin vorig jaar overgezet naar een virtuele server. De logs en statistieken zijn daarmee niet meegegaan. Deze zijn helaas ook niet meer te achterhalen."

Transparantie Delftse politieke partijen

door harrie fruyt van hertog, poltiekdelft.nl

Een transparante verslaggeving van de politieke gebeurtenissen ontbreekt al weer jaren.
Het Delftse bestuur kon redelijk ongecontroleerd en dus ongestoord zonder 'pers' hun gang gaan.
Een voorbeeld.
Waarom is de begroting niet sluitend?
Wel, dat komt omdat Delft meer uitgeeft dan er binnenkomt.
Oud-wethouder Lucas Vokurka D66 zou het niet zijn overkomen!
Oplossing: minder uitgeven.
Hoe: subsidies halveren en begroting 2015 sluit!
Sterker: de VVD Delft laat de woonlasten stijgen tegen belofte daling in 2015.
De VVD Delft moet zijn slag nu slaan en niet langer heulen met de coalitie!

--------------------------------------------------------------------------------
delft logo_od_20140700.jpg
Jaaroverzicht 2014. Website bezoekers bedankt!

door Jan Peter de Wit, Onafhankelijk Delft
...
De website is ons belangrijkste communicatiemiddel.
Internet breekt macht door transparantie.
Dat is hard nodig gezien daar het machtsblok van PvdA / GroenLinks al bijna 17 jaar met de Stadskrant en hun rooie ambtenaren Secretariaat Communicatie de media aansturen door het te bestoken met kant-en-klare artikelen.
Ik ga lekker door met columns schrijven over de zieke staat waarin de Delftse democratie verkeerd.
...
bron: http://onafhankelijkdelft.nl/jaaroverzicht-2014-website-bezoekers-bedankt/

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 00h03 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_gemeente_delft_20140700.gif

NIEUWJAARSTOESPRAAK 2015

delft bas_verkerk_nieuwjaarstoespraak_20150102173126.jpg

door Bas Verkerk, burgemeester Delft

Dierbare Delftenaren,

Graag heet ik u hartelijk welkom in het stadhuis, aan het begin van 2015. We hebben de jaarwisseling net achter de rug, en gelukkig is deze opnieuw rustig en feestelijk verlopen. Daar ben ik vele partijen erkentelijk voor: de feestvierders, maar zeker ook de mensen van de politie, brandweer, hulpverlening, Avalex en Participe. Ook de woningcorporaties, horecabazen én onze eigen medewerkers dank ik voor ieders inzet!

Lees meer

Zij verdienen ook alle waardering als we terugkijken op de veiligheidscijfers van 2014. Ook afgelopen jaar gaf een overgrote meerderheid van de Delftenaren aan zich veilig te voelen in hun stad: ruim 80 procent. En ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat burgers hierin ook verantwoordelijkheid nemen en zich bijvoorbeeld aansluiten bij Burgernet – dit jaar nóg succesvoller dankzij de inzet van social media. Een veilige stad maken we sámen. Voor de viering van de jaarwisseling wordt het tijd om te streven naar een georganiseerd vuurwerk bij de Schie of de Kolk met een gezamenlijke toast op de Markt of het nieuwe Stationsplein.

Veiligheid is nooit een vanzelfsprekendheid. Hoe kwetsbaar een mensenleven is, werd ons weer volslagen duidelijk op 17 juli. Het neerstorten van de MH17 veranderde een mooie zomerdag in een dag van immens verdriet. Een ramp die onvoorstelbaar veel slachtoffers maakte: naast de vele overledenen sloeg het een wond in het leven van talloze naasten. Ook in onze stad verloren vier mensen hun leven. Delft leefde mee, we waren één.

2014 was een jaar waarin we met grote economische tegenvallers te maken kregen. Vooral de financiële last van de Spoorzone drukt zwaar op de stad. Maar: ook tijdens zwaar weer blijft de gemeente gewoon open. En het nieuwe Delftse college zet de schouders eronder. Volgens experts keert de economie in 2015 ten goede. Op welke termijn ook: Delft komt hier doorheen. Straks hebben we een prachtig gebied waar iedereen blij mee is. In februari gaan de eerste treinen ondergronds. Het wordt nog stil in de stad…

Het voorbije jaar laat ook veel positieve herinneringen na. De horeca had een geweldige zomer en er waren fantastische evenementen waaronder de OWee, de taptoe, de intocht van de Sint en Lichtjesavond. Ook met minder geld van de gemeente gebeurt er veel moois in de stad.

Als kennisstad boekte Delft in 2014 belangrijke vooruitgang.
Kennisincubator YES!Delft kreeg als enig Nederlands centrum een plaats in de top van de UBI Index, een wereldwijde ranking van universitaire innovatieve broedplaatsen. Met recht; vele studenten en jonge technologen vonden ook in het afgelopen jaar bij YES!Delft weer inspiratie en ondersteuning bij de opzet van een eigen onderneming. Niet voor niets komt er een YES!Delft 2.
Recentelijk werd in de Spoorzone het complex X-Ray opgeleverd: huisvesting voor meer dan 500 studenten – die houden we graag hier!
Delftse studenten en kenniswerkers sleepten weer talloze prijzen in de wacht, zelfs teveel om ze hier allemaal te kunnen noemen. Ik noem hier alleen als voorbeeld de VolansKIDS, een roeiboot voor kinderen, die met de Nationale Sportinnovatie Prijs bekroond werd.
En het kan niemand zijn ontgaan dat een jonge TU-student, Boyan Slat, een oplossing bedacht voor de zogeheten plastic soup.
Over duurzaamheid gesproken: op gebied van zonne-energie, aardwarmte en andere vormen van duurzame energie werd belangrijke vooruitgang geboekt.
Ik ben enorm trots op de icoonstatus van het quantum technology onderzoek van de Delftse professor Kouwenhoven.

Voor ‘Delft Oranjestad’ was het eveneens een goed jaar: we mochten drie leden van het Koninklijk Huis officieel verwelkomen. In januari opende prinses Laurentien in Delft de Nationale Voorleesdagen. In mei heropende koning Willem Alexander het vernieuwde Museum Prinsenhof. Een maand later gaf prinses Beatrix in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek.

Aan het begin van een nieuw jaar moet je niet alleen terugblikken, maar ook vooruit kijken. Ook daarin moet ik me, gezien de tijd, beperken tot enkele voorbeelden.

In september zal de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis klaar zijn. Een zeer duurzaam gebouwd ziekenhuis van regionaal belang.
En – het heeft even geduurd – eind dit jaar gaat eindelijk de A4 open…

2015 is ook het officiële begin van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Een fantastische ontwikkeling, ook voor Delft. Het verkeers- en vervoerssysteem van stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam worden in Delft op elkaar aangesloten. Als Metropoolregio kunnen we onze economische kracht optimaal benutten en gezamenlijk de schouders zetten onder een economische strategie over de sectoren en besturen heen. Een ontwikkeling die al met de Zuidvleugel was ingezet. We zullen daarom de buurgemeenten veel meer betrekken bij een veel steviger regionale inbedding in de “Delftse” kenniseconomie, waarin Delft zoveel investeert en waarvan velen profijt hebben.

Op Europees niveau zal Delft zich weer volop manifesteren – en Europa zal zich volop in Delft manifesteren. Zo wordt Delft in maart gastheer van een conferentie van EUniverCities. EUniverCities is een netwerk van universiteitssteden en het resultaat van een Delfts initiatief. Met als doel de combinatie stad-universiteit te versterken en kennis te delen, is het een belangrijk instrument op de weg naar de EU 2020-beleidsagenda voor slimme, duurzame en inclusieve groei.

2015 is natuurlijk ook het jaar van de decentralisaties: de overgang van taken vanuit het Rijk naar gemeenten op gebied van jeugdzorg, Awbz-Wmo en participatie. Onze stad is er goed op voorbereid en ik heb er alle vertrouwen in dat Delftenaren de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Ik heb dat vertrouwen, omdat ik geloof in de kracht van de samenwerking in onze stad. Ik vraag alle partijen en burgers nog meer de samenwerking te zoeken met elkaar. Zodat Delft een samenleving blijft waarin iedereen meedoet.

Voor één onderdeel van de decentralisatie wil ik extra aandacht vragen. In de jeugdzorg staat de veiligheid van kinderen voorop. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, ook achter de voordeur. In 2015 wil ik me sterk maken voor de veiligheid van kinderen in Delft en ik roep u op hetzelfde te doen. Kindermishandeling? Bemoei je ermee!

Beste Delftenaren,
Ja: we staan voor uitdagingen. En toch is er geen stad waar ik liever woon dan Delft. Op 5 minuten afstand van de grote steden, midden in de Randstad. De huiskamer van de regio. De stad met de mooiste binnenstad. De stad waar diplomaten hun gasten naartoe brengen voor het authentieke Hollandse gevoel. De Franse premier ministre Manuel Valls kwam in het najaar in onze stad inspiratie opdoen bij het Vermeercentrum. Zin aan Delft – dat is míjn motto.
...
Ik wens u allen en iedereen die u dierbaar is een gezond, gelukkig en liefdevol 2015 toe.

bron: http://www.delft.nl/Inwoners/Gemeente_en_democratie/Bestuur/College/Servicekolom/Direct_naar/Nieuwjaarstoespraak_2015

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 00h02 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

delft logo_od_20140700.jpg

Woonlasten Delft stijgen explosief naar tweede plaats

delft coelo_woonlasten_2015.gif

bron: coelo.nl - Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2015

door Jan Peter de Wit, Onafhankelijk Delft

Het college van D66, PvdA, GroenLinks, Stip en VVD laten dit jaar de woonlasten met 5,1% (€25) stijgen. Bij de verkiezingen zo’n negen maanden geleden riepen deze partijen allemaal dat de woonlasten niet meer dan de inflatie (1,0%) zouden mogen stijgen. Delft is naar de tweede plaats gestegen van de duurste grote gemeenten.

De grootste huichelaars zijn de VVD die 10% lastenverlichting beloofden. Maar de VVD moet voor hun wethouders “macht” een hoge prijs betalen. De huizenbezitter moet jarenlang de rekening betalen voor de onbezonnen prestige bouwlust van de PvdA en GroenLinks in het verleden. Bij de spoortunnel, Stadskantoor en de Sebastiaansbrug zijn volledig onnodig meer dan €248 miljoen over de balk gesmeten.

Lees meer

Links en hoge woonlasten zijn synoniem. De grootste stijgers vindt je sinds de verkiezingen bij overwegend Linkse coalities. Delft is niet anders. D66 heeft hier weliswaar 8 zetels maar die partij staat nergens voor. Kan iemand dat mij in één zin vertellen? D66 en PvdA zijn hier communicerende vaten. Dezelfde soort stemmers. D66 Delft = PvdA Delft. Of je nu door de honden van de PvdA of door de katers van D66 gebeten wordt maakt geen flikker uit. Het is uiteindelijk één pot nat. Belastingverhogingen dus.

Onafhankelijk Delft ziet en zag mogelijkheden om de woonlasten te bevriezen of zelfs te laten dalen. Maar daar is moed voor nodig. Dat zou betekenen het opnemen tegen Het Rijk en de provincie Zuid Holland. Die moed en vechtlust ontbreken totaal bij dit samengeraapte Linkse & VVD zooitje in Delft. Die liggen als zielige bedelaars op hun knieën bij de Haagse regenten. Delft wordt weer bestuurd door visieloze laffe bestuurders. Huizenbezitters in Delft denk voortaan eens aan u portemonnee als u gaat stemmen.

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/woonlasten-delft-stijgen-explosief-naar-tweede-plaats/#more-4929

TOP

delft
maandag | 5 januari 2015 | 00h01 | week 02 | POLITIEKDELFT.NL |

CDA DELFT JAAROVERZICHT 2014

delft cda_jaaroverzicht_2014.jpg

TOPhtml5 logo Valide CSS!