delft

Wat schrijven Delftse raadsleden ea

Tweets van @PolitiekDelftnl

delft
zaterdag | 21 juni 2014 | 12h20 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Gerrit Jan Valk CDA:
Gemeentewiet? Doe maar niet!

delft gerrit_jan_valk_cda_cie_20140616.jpg

In de commissievergadering Algemeen van 18 juni werd een voorstel van de Socialistische Partij besproken om steun te geven aan een manifest dat oproept tot het legaliseren en regulering van het telen van softdrugs.

Wat het CDA betreft is dat een slecht plan. Commissielid Gerrit Jan Valk: "We zijn het roerend met de SP eens dat softdrugs momenteel veel sociaal-maatschappelijke problemen veroorzaken. Maar het legaliseren van de teelt van softdrugs is geen oplossing voor deze problemen, maar zal deze verergeren!"

Meer aanbod van drugs leidt tot meer gebruik. En ook al certificeer je drugs: het blijft een ongezond product. Als huidige gebruikers meer gaan gebruiken of als meer mensen softdrugs gaan gebruiken, zal dat dus leiden tot meer risico's voor de gezondheid. De claim van de SP dat de drugsgerelateerde criminaliteit drastisch zal afnemen door legalisering, kunnen ze niet hard maken. De SP gaat er heel makkelijk van uit dat de illegale telers van nu met hun activiteiten zullen stoppen met hun activiteiten als er legale telers komen. Dit is wel een hele naïeve gedachte. Alsof de illegale telers zich nu vooral vanuit een idealistische opofferingsgezindheid bezighouden met teelt van wiet. Het CDA vreest juist dat de huidige illegale telers meer risico's zullen gaan nemen om hun illegale zakcentje te kunnen behouden als de overhoud straks met legale teelt komt. En de SP lijkt ook te vergeten dat legale teeltplaatsen straks 24 uur per dag bewaakt moeten worden om te voorkomen dat ze slachtoffer van roof of diefstal.

Het CDA is duidelijk. Wij kiezen bij drugs voor ontmoediging in plaats van stimulering. Wij kiezen voor het aanpakken van illegale teelt in plaats van regulering. Gemeentewiet? Wat het CDA betreft: doe maar niet!

bron: https://www.cda.nl/zuid-holland/delft/actueel/toon/gemeentewiet-doe-maar-niet/

Tweet delft

delft
vrijdag | 20 juni 2014 | 14h41 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Tom Zonneveld SP Delft:
Reguleer de cannabisteelt

delft tom_zonneveld_spdelft_cie_20140618.jpg

Tom Zonneveld in een prachtig werkmans overhemd, een SP traditie in Delft. hfvh

In Nederland is er een vreemd cannabis-beleid. Aan de voorkant wordt het kopen van wiet gedoogd, maar dat ligt heel anders voor de coffeeshopeigenaren zelf. Nog altijd moeten zij hun producten aankopen in het criminele circuit. Dit omdat de verkoop en teelt van grote hoeveelheden cannabis volgens de Nederlandse wetgeving nog altijd illegaal is. De SP wil dit graag aanpakken en heeft daarom in de commissie gevraagd om het manifest 'Joint regulation' te steunen.

Dit manifest roept de minister op om de cannabisteelt uit de illegaliteit te trekken. Ruim vijftig Nederlandse gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Schiedam, hebben hun handtekening al onder het document gezet. SP raadslid Tom Zonneveld: "Er was een goede discussie in de commissie en ik heb er vertrouwen in dat ook de gemeente Delft zijn handtekening onder het manifest zal zetten."

bron: http://delft.sp.nl/nieuws/2014/06/commissie-over-manifest-joint-regulation

Tweet delft

delft
vrijdag | 20 juni 2014 | 13h38 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Werner Bremer wordt in zijn kuif gepikt

delft werner_bremer_cie20140620.jpg

Nieuw Delft! Waar ligt dat? Werner Bremer van Stadsbelangen is er helemaal klaar mee! hfvh

Verslag overlegvergadering van de commissie Algemeen donderdag 19 juni 2014

door Gemeenteraad

Lennart Harpe: Camera’s gaan files naar Ikea opnemen
Het college schreef aan Stadsbelangen dat er een analyse komt van het probleem. Maar die is, zo liet wethouder Harpe weten, nog niet uitgevoerd, omdat gezocht werd naar het juiste instrument. En dat worden camera’s die van september tot en met december de verkeersstromen van en naar Ikea in beeld gaan brengen. Harpe zei na de meetperiode met voorstellen voor een structurele verkeersoplossing te komen. Hij liet GroenLinks weten dat dan ook duidelijk moet zijn hoe de kosten van zo’n oplossing verdeeld worden tussen de betrokken partijen.

Het bestemmingsplan SC Delfland
Stadsbelangen (red. Werner Bremer) reageerde gepikeerd, nadat wethouder Ferrie Förster bij een verwijzing naar de locatie Nieuw Delft noemde. Voor Stadsbelangen is dat niet de nieuwe naam van het Spoorzonegebied. De fractie zei een motie te overwegen die vraagt om tekstuele aanpassingen in het bestemmingsplan.

Voor minder belangrijke punten zie:

bron: http://ris.delft.nl/internet/actueel_3173/item/cameraas-gaan-files-naar-ikea-opnemen_44453.html

Tweet delft

delft
vrijdag | 20 juni 2014 | 02h49 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Weth. Lennart Harpe VVD van hoog niveau?

delft lennart_harpe_cie_ruimte_verkeer_wonen.jpg


door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft

Ik zag gisterenavond het eerste optreden van de nieuwe voorzitter van de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen. Keurig op tijd opende een serieuze Jos van Koppen Onafhankelijk Delft de vergadering. Na behandeling van de eerste agendapunten werd al duidelijk dat de rol van commissievoorzitter de vergadertijger heel wat beter af gaat dan die van a-politiek zeurend raadslid. Op de twitter schreef iemand dat ze genoten had van de debatten, die van hoog niveau waren.

Het hoge niveau heb ik nog niet ontdekt bij VVD-wethouder Lennart Harpe. Je hebt het of je hebt het niet. Gisteravond was hij even verkeersdeskundige. Bij de afslag IKEA wordt een camera geplaatst. Die kan in de rondte draaien en maakt dan filmopnames. Ook registreert de camera hoeveel auto's de garage ingaan, antwoordde hij op een vraag. Na een halfjaar of langer worden de opnames geanalyseerd. Dan kan hij er achter komen wat de oorzaak is van de filevorming op Rijsweg 13.

Filevorming is een capaciteitsprobleem. Mede schuldig is Rik Grashoff die bij aanleg van het verkeersplein na uitbreiding van IKEA naliet berekeningen te laten uitvoeren. Hoe meer file hoe beter, zo denkt een GroenLinkser die anti auto is. Sinds 2006 zijn de problemen er al. Lennart Harpe moet zich gedragen als leider en knopen doorhakken. Hij moet een rapport laten opstellen door gerenommeerde verkeersdeskundigen. Knutselen met een camera en een beetje aan prutsen gaat het niet worden op korte termijn. Trouwens zonder drukke dagen valt er niets te filmen en daarna te analyseren.

De veroorzaker betaalt de gevolgkosten, dat is toch niet zo moeilijk. Dat moet Harpe nog leren, geld halen waar het is. Ras PvdA-ers weten dat van huis uit al. VVD-ers helpen graag de ondernemers. Niet de Delftse bevolking maar IKEA draait op voor de kosten.

-------------------------------------------------------------------------------
delft graven.jpg

Nieuwe methode leidt sneller tot optimale verkeersregeling

DTV Consultants komt met een nieuwe methode voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen: Graphium. Met de methode kan men volgens het bureau sneller tot de meest optimale regeling komen.
De methode is gebaseerd op de grafentheorie. Dat is een complexe wiskundige theorie die de laatste jaren steeds meer wordt gebruikt voor optimaliseringsvraagstukken.

bron: http://www.verkeersnet.nl/11990/nieuwe-methode-leidt-sneller-tot-optimale-verkeersregeling/

Tweet delft

delft
woensdag | 18 juni 2014 | 11h12 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Vergaderen of WK2014 voetbal kijken

delft van_persie_wk2014.jpg

Robin van Persie maakt zijn eerste doelpunt voor Oranje op WK2014.

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft

Vanavond vergadert de commissie Algemeen, precies de avond dat het Nederlandse elftal tegen Australië speelt voor het wereldkampioenschap. Normaal zijn de commissievergaderingen op dinsdag of donderdag. Je zou haast gaan denken dat een voetbalhater de hand gehad heeft in de planning van het gewijzigde tijdstip. Ik ben benieuwd welke commissieleden voorrang geven aan de Delftse politiek boven het WK2014 voetballen.

Handhavingsplan Horecawet in Commissie Algemeen
In de overlegvergadering van de commissie Algemeen wordt op woensdag 18 juni onder meer het Preventie- en handhavingsplan behandeld dat nodig is voor de uitvoering van de Drank- en Horecawet.
... concept-motie van de SP over het manifest Joint regulation
... motie Naaktstrand in recreatiegebied Midden-Delfland
... de pilot elektrisch varen,
... evaluatie nota Binnenstad en (re)organisatieplan van Erfgoed Delft e.o.

bron: http://ris.delft.nl/internet/actueel_3173/item/handhavingsplan-horecawet-in-commissie-algemeen_44342.html

Tweet delft

delft
woensdag | 18 juni 2014 | 00h31 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Zaterdag 21 juni Dag van de Architectuur

delft

door DELFTDESIGN

Kom zaterdag 21 juni langs op het Agathaplein! Het is daar tussen 12.00 u en 18.00 u een drukte van belang. Op het plein, in onze Delft Design-huiskamer zijn wij de spil en uitvalsbasis voor De Dag van de Architectuur met dit jaar als thema “Mensen maken de Stad.” Het multidisciplinair festival Bestemming015 organiseert diverse activiteiten en het is ook nog MooiWeerSpelen!

Het Prinsenkwartier is bij uitstek een voorbeeld hoe ‘Mensen de stad maken’. Van een geplande stad, maar een zelfgemaakte stad. Dat zie je niet alleen hier; op veel andere plekken in de Delft zijn pareltjes van eigen initiatief te vinden.
Een bijzondere architectuurroute zal starten bij de Dag van de Architectuur-stand van Delft Design op het Agathaplein. We kunnen alvast verklappen dat in ieder geval het voormalig depot aan de Paardenmarkt, het Armamentarium (Legermuseum) en de Kabelfabriek open zijn. Op het Agathaplein staan we met een 3D-printer (kunnen we ons eigen huis printen?), historische kleurenwaaiers (in welke kleur wilt u uw huis?), een stukje spoorviaduct (wat zou u er van maken?) en het verhaal over het PrinsenKwartier (wanneer gaan we open?). We zijn niet alleen op het plein: bij ons staan onze PrinsenKwartier-partners Het Collectief, TOP, Kadmium en Hypo. Bestemming015 organiseert op het plein een markt met meubels, kunst, eettentjes, live acts en andere activiteiten. En in de stad is het ook nog eens MooiweerSpelen.

bron: http://www.topdelftdesign.nl/activiteit/zaterdag-21-juni-dag-van-de-architectuur/

Tweet delft

delft
woensdag | 18 juni 2014 | 00h00 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Kunstwerk 'Parel aan de Schie'

delft

Delft, Nieuwelaan.

door BZP

Op verzoek van de Belangenvereniging onderzoekt Van Mierlo Planontwikkeling de mogelijkheden om het kunstwerk van Bas van Leeuwen uit Berkel en Rodenrijs te behouden. Het kunstwerk is nu gesitueerd naast het te slopen CWI-pand aan de Nieuwelaan 178. Op deze locatie zal een nieuw appartementengebouw worden gerealiseerd onder de naam 'De Parel aan de Schie'. De bouwer is van plan het bijzondere beeld te restaureren en een plek te geven in de hal van het appartementengebouw.

bron: http://www.zuidpoort.org/node/665

Tweet delft

delft
dinsdag | 17 juni 2014 | 23h37 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Burgemeester of ramptoerist?

delft
dinsdag | 17 juni 2014 | 00h22 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Lennart Harpe: het click-call-face principe

Parkeerprodukten voortaan 100% digitaal

delft click_call_face_principe.jpg


door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Vorige week stelde Jan de Wit van Onafhankelijk Delft drie simpele vragen aan wethouder Lennart Harpe VVD. Aanleiding was de brief van de gemeente dat je alleen nog digitaal een parkeervergunning kan aanschaffen.

Harpe komt al heel snel met zijn antwoord, geweldig. Wat nog meer opvalt dat het zeer uitgebreide antwoord zo ingewikkeld is en dat is minder. Alleen voor hoogbegaafden, met een IQ onder de 140 snap je er niets van. Hij heeft het over de SEPA, click-call-face en het PVS via een internetkanaal. Wat dit allemaal betekent? Dat kun je vinden op internet, dat moet jezelf maar uitzoeken. Klant voor parkeerprodukt: Ja, maar dat hebben we nou juist niet en beginnen we ook niet aan.

Het CCF systeem is uitgevonden voor managers die zoveel mogelijk het werk buiten de deur willen laten doen. Dan kunnen ze zelf hun gemak er van nemen en de klant zoekt het maar uit, het staat allemaal op onze website. Harpe denkt, wie voor mij werkt, is mijn knecht. Nou dat is andersom, de klant kiest zijn eigen meest efficiente kanaal, niet de wethouder, zijn salaris wordt betaald door de klant. Klantgericht denken, dus bellen of langskomen moet mogelijk blijven, dan volgt de klanttevredenheid vanzelf. Regie voeren in Delft betekent dus de burgers zelf aan het werk zetten in plaats van hem als klant te behandelen. Ps. Harpe is trouwens geen wethouder financiën, dus waar bemoeit hij zich mee?

Hoe kort en simpel het antwoord kan zijn voor de aanschaf van parkeerprodukten:
- heb je geen internet, dan krijg je een brief met aanwijzingen
- kom je er niet uit, dan kan je bellen voor hulp
- biedt bellen geen oplossing dan kan je langs komen.

Vragen Jan de Wit van Onafhankelijk Delft vorige week:

vraag 1
Kunnen aanvragers desgewenst nog per acceptgiro betalen, en zo ja hoe moet dat? en zo nee, waarom niet.

vraag 2
Kunnen aanvragers contant betalen? en zo ja hoe moet dat? en zo nee, waarom niet?

vraag 3
Kan voor bovenstaande categorieën burgers voortaan in de gemeente brief duidelijkheid gegeven worden?

Antwoorden wethouder Lennart Harpe VVD gisteren:

Vraag 1
Kunnen aanvragers desgewenst nog per acceptgiro betalen?
Vorig jaar is besloten om per 1 januari 2015 geen acceptgiro meer mee te sturen met de brief voor de verlenging. Dit had drie redenen:
1. De nieuwe regels voor SEPA#
2. Het click-call-face principe (zie antwoord bij vraag 3)
3. De wens om voor de overgang naar ons nieuwe ParkeerVergunningSysteem zoveel mogelijk mensen naar het internetkanaal te krijgen.

We zaten voor de parkeervergunningen/bezoekerskaarten op 65% verkoop via internet. Dit is nu gestegen naar bijna 80%. De overige 20% zijn veel bedrijven die voor hun beslis-, aanschaf- en betaalproces de verantwoordelijkheid bij verschillende personen belegd hebben. Hiervoor zijn we een oplossing aan het zoeken.

In de verlengingsbrief staat dat men bij vragen het telefoonnummer van de gemeente kan bellen. We hebben er bewust niet in gezet dat ze een afspraak kunnen maken. Bij het callcenter tasten ze af op betrokkene echt niet via internet kan/wil kopen. Ze spreken door of iemand uit de directe omgeving met internet dit samen met hun kan doen.Bij veel mensen lukt dit.

Voor de overige wordt een afspraak gemaakt. Het product kunnen ze dan op de Phoenixstraat kopen tijdens deze afspraak.

Bij de eerste verlenging in 2015 (gebied B) zijn er weinig mensen geweest die hierover geklaagd hebben. Vandaar dat we dit ook bij andere gebieden voortgezet hebben. Intussen hebben we 6 gebieden met ongeveer 13.000 producten achter de rug.

(1) SEPA = Alle betaalproducten, zoals de overschrijving, Acceptgiro en Incasso worden de komende jaren vervangen door producten die voldoen aan de regels voor SEPA, de Single Euro Payments Area. SEPA heeft tot doel om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.

Vraag 2
Kunnen aanvragers contant betalen?

Tijdens de afspraak kan men contant of met bankpas betalen.

Vraag 3
Kan voor bovenstaande categorieën burgers voortaan in de gemeente brief duidelijkheid gegeven worden?
Het KCC werkt met het “Click-Call-Face”-principe. Deze visie op dienstverlening is bestuurlijk geaccordeerd.
· Click = Mensen zoveel mogelijk naar internet verwijzen/zaken via internet laten doen.
· Call = Wil of kan men dit niet, dan bellen en proberen te helpen of doorverwijzen.
· Face = Gaat dat niet dan wordt er een afspraak gemaakt. De wachttijd voor een afspraak is meestal 1 a 2 weken.

Wanneer direct in de brief staat dat ze een afspraak kunnen maken dan wordt het callcenter alleen maar gebruikt als afspraakmodule. Als men spontaan komt binnenlopen dan geeft de “host”, die in de hal rondloopt, informatie.

Is het product via internet te verkrijgen dan wordt betrokkene verwezen naar de zelfbedieningsautomaten in de hal of internet thuis. Wil men een afspraak of kan het alleen via afspraak gekocht worden, dan kan men bij de zelfbedieningsautomaten een afspraak maken.

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/gemeente-past-click-call-face-principe-toe-op-ouderen-zonder-internet/

Tweet delft

delft
maandag | 16 juni 2014 | 13h10 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Horeca: toilet € 2,50 + koffie gratis

EEN EXTRA OPENBARE TOILET IN BINNENSTAD

delft oudelangendijkopenbaartoilet2005090152232.jpg

Delft, Oude Langendijk. Openbaar toilet naast fietsenstalling.

door Jolanda Gaal, raadslid Onafhankelijk Delft

Afgelopen weekend, sprajen voor de zoveelste keer, mensen mij aan over een openbaar toilet. Er is er een, maar de vele toeristen weten die niet te vinden.Er zijn geen bordjes zoals in bv Venetie en tal van toeristischen steden, die hiernaar verwijzen.Ook de horeca zit niet te wachten op hordes toeristen die alleen komen toiletteren

Ik heb dus het idee opgevat om met een initiatief voorstel te komen om een extra toilet te realiseren in de binnenstad van Delft, met verwijzingsbordjes.

Deze toilet zou dan bemenst kunnen worden door een particulier of anders nog in te vullen idee.

bron: http://onafhankelijkdelft.nl/een-extra-openbare-toilet-in-binnenstad/

Tweet delft

delft
maandag | 16 juni 2014 | 03h09 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

Aan de gemeenteraad: Mogen Delftenaren ook gratis naar Museum Prinsenhof?

delft museumprinsenhofbeatrixpatrickvanmil.jpg

Delft, Sint Agathaplein. Prinses Beatrix keuvelt gezellig met directeur Patrick van Mil tijdens haar bezoek aan het Museum Prinsenhof.

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Koning Alexander heropende het Museum Prinsenhof en al een week later komt zijn nieuwsgierige moeder Beatrix ook even neuzen. Zou Beatrix entreegeld hebben betaald? Wanneer worden de Delftenaren nou eens uitgenodigd? Op verkiezingsdag heb ik het wethouder Ferry Föster van STIP persoonlijk voorgesteld, maar er niets meer van vernomen.

In de Programmabegroting 2012 is voor het programma Blauw alleen al € 1,3 miljoen gereserveerd in de jaren 2012-2015. 20% moet uit sponsorgelden komen, de rest betaalt de Delftse burger. Dat is gemiddeld per Delftenaar 10 euro, precies de hoogte van het huidige entreegeld. Het zou aardig zijn als het museum wat terug zou doen voor de Delftse belastingbetaler. Een Delftenaar mag na legitimatie in 2014 gratis het Museum Prinshof bezoeken. Tot nu toe profiteren de toeristen omdat ze te weinig entreegeld betalen. Te gek voor woorden eigenlijk dat de burgers de toeristen financieren.

In 2011 en 2012 trok het Museum Prinsenhof tussen de 60 á 70.000 bezoekers. Te weinig om de kosten bij Erfgoed Delft te dekken. Recent werd de Waalse kerk teruggeschonken aan de gemeente Delft. De kerk kan op termijn het museaal Prinsenhof concept versterken. De vraag is of de toegevoegde ruimte voldoende extra bezoekers gaat aantrekken zodat Delft Erfgoed de exploitatiekosten van de kerk kan dekken.

Tweet delft

delft maandag | 16 juni 2014 | 02h09 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

SP-raadslid Tom Zonneveld: Laat gemeente Delft de teelt van cannabis zelf reguleren

delft

Door Bjinse Dankert:

SP-raadslid Tom Zonneveld breekt een lans om de groei en handel van cannabis aan Delftse coffeeshops te reguleren. Als de minister in Den Haag het niet doet, dan moet de gemeente het initiatief zelf maar nemen, meent Zonneveld.

... Zelf is het jonge SP-raadslid het meest nieuwsgierig naar de reactie van VVD-burgemeester Bas Verkerk.

bron: http://www.delftopzondag.nl/algemeen/laat-gemeente-delft-de-teelt-van-cannabis-zelf-reguleren

Tweet delft

delft maandag | 16 juni 2014 | 00h01 | week 25 | POLITIEKDELFT.NL |

delft

Richten op de toekomst

Door Aad Meuleman, Stadsbelangen Delft Richten op de toekomst
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. heeft onze politieke groepering op 11 juni jl. een informele ledenavond georganiseerd in de Watertoren. Doel van deze avond was om elkaar te ontmoeten en met het bestuur en fractie van gedachten te wisselen over onze stad en de toekomst van de partij.

... deze avond werd opgeluisterd door de Delftse dichter/zanger Hans Steenks.
... Ook Tante Hof kwam langs. In haar conference sprak zij over de participatiesamenleving.
... Cynisch was zij over ideeën om binnen 20 jaar een rechtstreekse tramverbinding met Rotterdam Airport te realiseren.

bron: http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=7072

Tweet delft

delft
<-<-<-<-<   VORIGE WEEK        | POLITIEKDELFT.NL |        ARCHIEF   >->->->->

html5 logo