logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| week 43 2009 00h00


Gemeenteraadsverkiezing 3 maart 2010
WEKELIJKSE PEILING - naar grafiek
eenmaal per week kan je een stem uitbrengen

WEEK 44
Op wie ga jij stemmen?


Ik stem op
PvdA
CDA
VVD
GroenLinks
SP
Stadsbelangen
STIP
ChristenUnie/SGP
D66
Onafhankelijk Delft
Leefbaar Delft
Lid Van der Werf
Lijst Stoop
  


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 31-10-2009 00h00

delft hoogstraat_000_huf_pand_2009_10_27_16_23_a.jpg Rotterdam, Hoogstraat.
Nu een rijksmonument in Rotterdam,
het HUF pand uit 1953 van Broek en Bakema in ere hersteld.
Redactie: Geboren in Rotterdam Delfshaven 1946 en Rotterdam zien opbouwen dus. HFvH.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Begroting 2010: VVD blijft voor beperkte stijging woonlasten"
"Als de gemeenteraad op donderdag 5 november wordt gevraagd in te stemmen met een te hoge woonlastenstijging, stemt de VVD tegen de begroting. VVD-fractievoorzitter Lennart Harpe deed die uitspraak donderdag 29 oktober in de commissie Bestuur, Middelen en Economie."
Gemeenteraad


"Algemene Beschouwingen 2009"
"D66 kwam tijdens de Algemene Beschouwingen met kritiek op de uitvoeringskracht van het college, en met eigen voorstellen. Zoals verlaging van de afvalstoffenheffing en aanpak van de verkeersproblematiek in en rond TU-Noord."
Pauljan Kuijper


"Groen in plaats van grauw!"
"Vanochtend gaf wethouder Vuijk het startsein voor de sloop van het �Brouwerpand�, de voormalige bibliotheek aan de Kruisstraat. GroenLinks greep de kans aan om hun pleidooi om deze plek midden in de binnenstad groen in te richten."
Stephan Brandligt


"Dagfoto: Weer protesteren kinderen tegen Pvda wethouder Anne Koning"
"Kinderen en ouders lieten gisteravond in de raadszaal hun stem luid klinken tegen PvdA wethouder Anne Koning over haar voorgenomen bezuiniging op vier toezichthouders bij kinderspeeltuinen. De toezichthouders is mondeling al ontslag aangezegd. Gelukkig heeft de PvdA fractie hun wethouder op dit punt al laten vallen."
Jan Peter de Wit


delft http://www.jpdewit.nl/oplichters_delft.jpg
"Onafhankelijk Delft aast op PVV stemmers "
"In de Delft op Zondag las ik afgelopen weekend het bericht dat Onafhankelijk Delft is gefuseerd met de PVV Delft en LPF Delft. Een zeer fantasierijk verhaal. Er bestaat helemaal geen PVV in Delft. De PVV doet alleen in Den Haag en Almere mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Nazoekwerk bij de Kamer van Koophandel leert dat er helemaal geen PVV Delft bestaat."
Jan Peter de Wit


"Bijdrage SP algemene beschouwingen"
"Nu komt de aap uit de mouw. Het is crisis, en in tijden van crisis moeten keuzes gemaakt worden. Worden de tekorten opgelost door diegenen die ze veroorzaakt hebben, of door de gewone mensen? Gaan we door op de ingeslagen weg, of leren we van onze fouten en kiezen we voor een menselijker en socialer beleid?"
Lieke van Rossum


DELFT TE KLEIN VOOR 2 NS-STATIONS
"Update openbaar vervoer naar de TU-wijk"
"... Een goed begin om station Delft Zuid uit te bouwen tot h�t universiteitsstation. STIP heeft afgelopen dinsdag tijdens de algemene beschouwingen opgeroepen om fors te investeren in Delft Zuid. Dit station is onderdeel van Stedenbaan waardoor er in de toekomst meer treinen gaan stoppen. Een goede verbinding met de campus is dan ook nodig. De eerste stap, meer fietsenstallingen, is deze maand al gezet. Dan kan in de toekomst dit station ook hernoemd worden naar �station Delft Zuid/TU�."
Bas Bennebroek


"Onafhankelijk Delft"
"Vernieuwde website een verademing"
Onafhankelijk Delft

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 30-10-2009 00h00

ANNE KONING VAN DE SPEELTUINEN
delft de_kempenaerstraat_000_speelpleintje_2009_10_28_14_49_a.jpg "SBS 6 programma De Tuinruimers maakt opnamen in Delft"
"Het SBS 6 televisieprogramma �De Tuinruimers� komt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober naar het Thorbeckepleintje in de Delftse wijk Hof van Delft. De bekende televisiemaker Rob Verlinden geeft het pleintje een make-over en ook de voortuin van een bewoonster die zich heeft ingezet voor een opknapbeurt van het pleintje."
Gemeente DelftWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Onafhankelijk Delft vernieuwt haar website"
"De nieuwe website is gebaseerd op een verouderd CMS en fractievoorzitter Martin Stoelinga is tevens de nieuwe Content Manager. Ook jammer zijn de te kleine foto's."
Website


"ANNE KONING: ELKE WIJK INSPECTEUR OPENBARE RUIMTE"
"Elke Delftse wijk krijgt een eigen inspecteur voor de openbare ruimte. Dit na positieve ervaringen in Tanthof, waar in januari een wijkinspecteur is aangesteld. Buitenhof en Binnenstad hebben inmiddels ook al inspecteurs."
Rolf Clason


delft van_leeuwenhoeksingel_000_chris_broodjes_2009_10_28_16_54_a.jpg
"Chris"
"Een broodje filet speciaal en een pakje karnemelk, alsjeblieft.'' De handen van de medewerkster van 'Broodje Chris' bewegen als die van een ballerina en assembleren het broodje. Het publiek aanschouwt het lenige handenwerk."
TU Delta - david mcmullin

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 29-10-2009 12h00

delft achterom_165_restaurant_maxime_2009_10_28_16_48_a.jpg Delft, Achterom 165.
Restaurant Maxime heeft zo juist zijn deuren geopend.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

SPOORTUNNEL BOVENLOKALE WAARDE
"LANDELIJKE PARTIJEN HEBBEN POLITIEKE MEERWAARDE"
"Daardoor kunnen lokale politici hun werk minder goed doen. Als voorbeeld noemen we de financi�le risico's rondom het project Spoorzone in Delft. Wethouder en gemeenteraadsleden van de PvdA, CDA en CU/SGP zijn bij hun landelijke partijgenoten geweest om uit te leggen waarom het risico van dit project bij het Rijk hoort."
Femke Stolker en Jeroen van Oort

Redactie: door harrie fruyt van hertog
Alleen Jan Peter de Wit en Martin Stoelinga van Leefbaar Delft waren tegen de spoortunnel omdat de gemeente 100% risicodrager was. Later werden de "zelfstandige politieke filiaal bedrijven" wakker en bang als ze waren wilden ze het project alsnog afblazen. Minister Camiel Eurlings greep in en Delft bleef slechts aansprakelijk voor maximaal 5 miljoen risico.


"College, Inpakken en Wegwezen"
"Het is mijn zoveelste Algemene Beschouwing. En ik moet u eerlijk bekennen, waar doe ik het nog voor? Ik doe het voor de burgers die willen dat er effici�nt met hun belastinggeld word omgegaan. ... Waar ik helemaal niet trots op ben, is dat dit weekend uit een afsplitsing een haatzaaiende deviant is opgestaan. Ook Delft ontkomt niet aan dit soort onleefbaren. Reden genoeg om als Leefbaar Delft door te gaan."
Jan Peter de Wit


"BEGROTING 2010-2013"
"... Een van die volgens Onafhankelijk Delft overbodige projecten is de aanleg van tramlijn 19 tot aan de Wippolder. Als we de aanleg nu stoppen bij het station - of de stations - sparen we miljoenen uit. De Sebastiaansbrug en de Kapelse brug hoeven dan bovendien niet aangepast te worden aan tramvervoer. Dat scheelt niet alleen geld maar ook tijd."
Martin Stoelinga


"Algemene beschouwingen, bijdrage VVD-Delft"
"... Bij de behandeling van de Kadernota heeft de gemeenteraad het college een richtinggevend kader meegegeven voor de stijging van de woonlasten (OZB, Rioolheffing en Reinigingslasten) van 1,81%. Mijn fractie heeft hier toen een voorbehoud gemaakt, want wij pleiten voor een lagere lastenstijging die, als het even kan, op 0 uitkomt."
Lennart Harpe


"Opnieuw alternatieve begroting oppositiepartijen in gemeenteraad"
Harold van Til


BEGROTINGEN SLUITEN ALTIJD!
"Harold van Til voert het woord tijdens Algemene Beschouwingen"
"Risico management Voorzitter, in het begin van mijn beschouwingen heb ik het college gecomplimenteerd met de sluitende begroting en het verhogen van het weerstandsvermogen naar 20 miljoen."
Harold van Til


"De verdorven Bestuurscultuur in Nederland"
"Onafhankelijke rechtspraak in Nederland bestaat niet. Rechters maken samen met bestuurders en grote ondernemers deel uit van een informeel �old boys network�. Een zogenaamde Herenclub. Veel van deze �heren� zijn lid van de VVD. Een belangrijk liberaal standpunt is dat je vooral goed voor jezelf moet zorgen."
Kafkiaanblog - Rosinga


delft http://farm3.static.flickr.com/2756/4052767644_ce3de745fe_b.jpg
"Racedag 4: Bloedstollende race om tweede plek WSC"
"De World Solar Challenge is vandaag gewonnen door het Japanse team van de universiteit van Tokai. De echte strijd vond echter plaats tussen het Nuon Solar Team en Michigan om de tweede plaats, die vandaag ongemeen spannend was. Bij de controlestop wist Michigan de tweede plaats terug te veroveren op Delft, waarna het Nuon Solar Team de achtervolging moest inzetten."
Nuon Solar Team


delft http://lh4.ggpht.com/_fEcWhvWVoqk/SuijHovN45I/AAAAAAAAFNE/TWWw0xt5GZ8/s720/IMG_2993.JPG
"AANLEG BUSHALTES ZIEKENHUIS IN UITVOERING"
"Na gezamenlijke actie van de raadsleden Leja van der Hoek (VVD) en Rolf Clason (PvdA)bij wethouder Anne Koning komt er nu daadwerkelijk verbetering in de openbaar vervoersituatie rond het Reinier de Graaf Gasthuis."
Rolf Clason


HOE MEER MANAGERS HOE BETER
"Inspecteur openbare ruimte in elke wijk"
"Elke Delftse wijk krijgt een eigen inspecteur voor de openbare ruimte. Dit na positieve ervaringen in Tanthof, waar in januari een wijkinspecteur is aangesteld. Buitenhof en Binnenstad hebben inmiddels ook al inspecteurs."
Gemeente Delft - Anne Koning


delft kruisstraat_000_oude_bibliotheek_dok_2009_10_28_15_28_39_2a.jpg
"Beweegtuin in de binnenstad"
"Aanstaande vrijdag zal de sloop van de oude bibliotheek aan de Kruisstraat van start gaan. Al eerder pleitten wij voor een tijdelijk park. Nu is h�t moment om die tijdelijke invulling verder in te vullen en daarom heeft GroenLinks gisteravond tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen voorgesteld er een groen beweegpark van te maken."
Fleur Norbruis


"Dagfoto: Nieuw ontwerp Kapelsbrug in beeld vergeleken"
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 28-10-2009 12h00

delft markt_000_040301_001.jpg Delft Markt maart 2004.

"Bouwstenen voor Delft"
"Delft is een historische stad, een bruisende stad en een gezellige stad, gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Een oase van historie, cultuur, maar ook van innovatief vermogen. Delft is een stad waar het goed leven, werken en verblijven is. Delft is een stad waar men wil zijn!"
Mr.drs.A.M. van der VeenWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Persbericht D66, VVD en Belangenvereniging TU-Noord"
"D66 en Belangenvereniging TU-Noord bieden wethouder Koning een gezamenlijke idee�nnota aan over het verkeer in Zuid-Oost Delft. Zowel de leefbaarheid in TU-Noord als de bereikbaarheid van de omgeving baart deze partijen grote zorgen. Ze willen daarom een herijking van het verkeersbeleid, met als uitgangspunt 'minder verkeer door TU-Noord, meer via de Kruithuisweg'."
Pauljan Kuijper


delft papsouwselaan_000_wegopbreking_doorgang_fietsers_verboden_2009_05_15_15_04_a.jpg
Delft, Papsouwselaan.
Zonder auto's is het een stuk veiliger! Die moeten hier verboden worden!

"Algemene politieke beschouwing"
"... GroenLinks wil een bereikbare stad. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor voetgangers en fietsers. Het is zaak, dat we er nu, vanaf het begin, bovenop zitten, om de overlast te beperken en ongelukken te voorkomen."
Fleur Norbruis


"ALGEMENE BESCHOUWINGEN"
"... De PvdA is altijd voorstander geweest van een vorm van toezicht in een aantal grote kinderspeeltuinen. Toezicht zorgt ervoor dat kinderspeeltuinen schoon heel en veilig blijven. Daarom vindt de PvdA de voorgestelde bezuiniging op het toezicht van de kinderspeeltuinen, niet acceptabel."
Femke Stolker


"Algemene Beschouwingen Stadsbelangen"
"Ondanks de kredietcrisis wil onze fractie beginnen met een positieve mededeling. Voorzitter, er resten nu nog ca. 20 weken en dan nemen we afscheid van dit college en dat is in ieder geval goed nieuws voor onze stad."
Aad Meuleman


"Veilig roeien en een stadsbouwmeester"
"STIP wil investeren in Delft, juist tijdens deze moeilijke financi�le tijden. Dat is de kern van de algemene beschouwingen die fractievoorzitter Job Veltman vanavond uitsprak. STIP wil meer ruimte voor creatieve ondernemers, veiliger roeien op de Schie en een stadsbouwmeester."
Bas Bennebroek


"Criteria voor nieuwe RegioTaxi beter, maar niet goed genoeg"
"Binnenkort zal de RegioTaxi opnieuw aanbesteed worden door het Stadsgewest Haaglanden. Onlangs werden de eisen waaraan de nieuwe vervoerder moet voldoen bekend gemaakt. Naar aanleiding van een voorstel van de SP moest het college ervoor zorgen dat er deze keer meer op kwaliteit gelet wordt."
Lieke van Rossum


"Delftse loop Der Dingen"
"De Delftse Loop der Dingen was het hoogtepunt van het vierde en laatste Cultuurweekend in het kader van Delft Cultuurjaar 2009."
Milene Junius


delft http://www.stipdelft.nl/upload/65/Plaatje_SITPMAAKTDELFT.jpg
"STIP maakt Delft geel op 3 maart 2010"
"Vandaag lanceren wij onze campagneslogan waarmee we richting de verkiezingen gaan."
Bart Bikkers

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 27-10-2009 00h00

delft papsouwselaan_000_fietspad_bocht_2009_09_20_15_45_a.jpg Delft, Papsouwselaan.
Waarom maakt Anne Koning een S-bocht in dit twee-richtingen fietspad?
Waar is de Delftse Fietsersbond om dit af te keuren?

"Gratis Fiets-APK bij Biesieklette Vesteplein"
"Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 november organiseert de gemeente Delft in samenwerking met Biesieklette de Fiets-APK. In de bewaakte fietsenstalling aan het Vesteplein kunt je je fiets gratis laten keuren. Met de fiets-APK wil de gemeente de verkeersveiligheid van de fietsers bevorderen."
Gemeente DelftWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft vulcanisweg_000_moskee_2008_06_27_13h56_a.jpg
Delft. Marokkaanse Moskee aan de Vulcanisweg.

TIJD DAT GONDELZEIKER ZELF VERTREKT
"Persbericht:
Onafhankelijk Delft, PVV Delft en LPF gaan samen in ��n grote stadspartij"

"... Natuurlijk wordt er nu al gezegd dat wij haatzaaiers zijn ... Ja, ��n van de dingen waar we ons zorgen over maken is de islamisering in Delft. Dat moet echt minder. ... Wie hier wil leven zal zich minstens moeten gedragen naar �nze normen en waarden."
Martin Stoelinga


WIE IS DICK KONING
Overzicht van eerdere berichten over hem en zijn politieke activiteiten
Politiek Delft

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 26-10-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://www.nuonsolarteam.nl/wp-content/uploads/2009/10/socialmediarelease5.jpg "Racedag 1: derde plaats voor Nuna5"
Nuon Solar Team


DE RECHTSE HAATZAAIERS KOMEN ER AAN
Deze politieke oplichters willen meeliften met het programma van PVV-er Geert Wilders.
Hooguit 20% stemmen dus en de andere 30 Delftse zetels geven vol tegengas.

delft martin_stoelinga_2009_001.jpg delft dick_koning_lpf_delft.jpg
Martin Stoelinga fractievoorzitter Onafhankelijk Delft en Dick Koning (PVV/LPF Delft)

"Stoop voegt zich bij Stadbelangen,
Onafhankelijk Delft fuseert met PVV Delft en LPF Delft"

"Nee, een saaie week was het allerminst in politiek Delft. Bram Stoop voegde zich bij de fractie van Stadsbelangen Delft, Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft ging op zijn beurt de samenwerking aan met Dick Koning van de PVV Delft en LPF Delft."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


"Gondelaffaire"
"Onafhankelijke rechtspraak in Nederland bestaat niet. Rechters maken samen met bestuurders en grote ondernemers deel uit van een informeel �old boys network�. Een zogenaamde Herenclub. Veel van deze �heren� zijn lid van de VVD. Een belangrijk standpunt is dat je vooral goed voor jezelf moet zorgen."
Gerard Rosinga


"Dagfoto: Flessenhals Papsouwselaan verstopt kruisingen"
"Er ontstaan vooral op zaterdagen door teveel autoverkeer gevaarlijke opstoppingen op de kruisingen van Papsouwselaan met Westlandseweg en Martinus Nijhofflaan. De bedoeling van de versmalde Papsouwselaan is dat het doorgaande verkeer de Provinciale weg neemt. Alleen is gemeente vergeten dat goed te communiceren."
Jan Peter de Wit


"GroenLinks wethouder Bolten: Het is hier 28�C"
"GroenLinks wethouder Saskia Bolten twittert er druk op los. Niet realiserende dat iedereen die berichten kan meelezen. Bolten zit nu in onze Turkse zusterstad Adapazari. "Het is hier 28�C". En dat doet zeer hier in de herfst wind en motregen."
Jan Peter de Wit


"Korte verslagen Adapazarireis"
"Adapazari is de partnerstad van Delft. Met een vertegenwoordiging van de Stichting Delft-Adapazari ben ik meegereisd naar deze stad in Turkije. Via Twitter laat ik af en toe weten wie we spreken en waarover. Het zijn korte verslagen van twee tot vier regels."
Saskia Bolten


"Burgemeester Bas Verkerk wantrouwt alle raadsleden"
"... In feite word ik 5 november tijdens het herbenoemingsdebat ��n uur gegijzeld. De intimiderende toon van de brief is ook nog incriminaliserend. Net alsof je door een Politie agent op je rechten wordt gewezen, terwijl je niets fout hebt gedaan."
Jan Peter de Wit


delft http://delft.groenlinks.nl/files/imageupload/gallery_normal_image_6/Test_167.jpg
"De Delftse Loop der Dingen: Wauw!"
"Afgelopen weekend was het laatste van de vier culturele weekenden van een prachtig Cultuurjaar in Delft, met aan het einde van de middag de Delftse Loop der Dingen. Een prima afsluiting."
Fleur Norbruis


"Kunst, wetenschap en de crisis"
"Wat een geweldige titel had het debat gisteren toch! Deze activiteit paste goed in het culturele weekend. Het werd georganiseerd door gemeente en universiteit in samenwerking met de culturele sector. De zaal was gevuld met mensen uit verschillende kanten van Delft: dat levert altijd mooie inzichten en discussies op."
Anne Koning


delft personen_rolf_clason_002.jpg
Rolf Clason (foto Jose Spruyt)

"EEN EERVOLLE 13e PLAATS"
"Je staat op de 13e plaats op de lijst, zag ik op internet. Is dat niet een beetje laag? Aldus de vraag van de taxichauffeur die mij gisteren kwam halen, waar hij nog aan toevoegde: Ik zie je altijd overal met mensen in gesprek, dat is toch belangrijk voor een politicus, waarderen ze dat dan niet in de PvdA?"
Rolf Clason


delft personen_ernst_damen_20091000_a.jpg
Ernst Damen

"LIJSTTREKKER PvdA: ERNST DAMEN"
"Het bestuur van de PvdA Delft steunt de kandidatuur van Ernst Damen als lijsttrekker voor de PvdA Delft bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010."
PvdA - Floor Goudriaan


"Nieuwsbrief TU Noord "
TU Noord - Erik van Hunnik


"Hoe haal je een bedrijf naar Delft?"
"Hoe haal je een bedrijf naar Delft? Een vraag die de gemeente zich vaak stelt, want Delft heeft economische ambities. Technopolis, het gebied ten zuiden van de TU, moet een science park worden met hoogwaardige kennisintensieve bedrijven. Die bedrijven komen deels uit Delft (bijvoorbeeld omdat ze gestart zijn in YES!Delft), maar deels ..."
Bas Bennebroek

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 25-10-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 43
delft peiling_stand_20091024_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 43 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

Posities komen steeds duidelijker in beeld
Lijst Stoop gaat er opnieuw met de meeste stemmers van door.
Samen met Stadsbelangen goed voor 32% van de stemmen.
Aad Meuleman gesteund door Aad Bonthuis kan je om een boodschap sturen.
De GROTE STADSPARTIJ komt opnieuw in zicht.
Onafhankelijk Delft glijdt verder af en belandt in de onderste regionen.
Martin Stoelinga alleen kan de mosterd niet meer vinden.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk43.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 24-10-2009 00h00

Delftse borrelpraat
Delftse Borrelpraat


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Oppositiepartijen in Delft flirten"
"De oppositiepartijen in Delft lijken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart steeds meer met elkaar te flirten. Eerder deze week besloot ex-Onafhankelijk Delft politicus Bram Stoop samen te gaan met Stadsbelangen Delft. Nu heeft ook Leefbaar Delft laten weten graag met die partij in zee te willen."
RTV-West


"De verkiezingen komen er aan!"
"Naar aanloop van de verkiezingen in Delft zijn er al heel wat samenwerkingen op gang aan het komen. Zo ook is te lezen op de website van Leefbaar Delft: Koude kernfusie tussen stadspartijen blijkt toch mogelijk te zijn in Delft. De Lijst Stoop is samengegaan met Stadsbelangen. Leefbaar Delft volgende onafwendbare fusie kandidaat vorming Grote Stadspartij?"
Delft Nieuws


delft personen_dick_jense_20011125.jpg
foto: Dick Jense

"Een fusie tussen Delft en buurgemeenten"
"... Maar wij doen dat graag samen met de burgers van Rijswijk. Daarom zullen wij de Rijswijkse burgers vragen hoe zij denken over de toekomst van Rijswijk. Als zij samenwerking en het mogelijk op termijn samengaan met Delft verstandig vinden, pas dan zal onze partij dit verheffen tot een punt in ons verkiezingsprogramma."
Onafhankelijk Rijswijk - Dick Jense


"Parkeren andere zijde Irenetunnel"
"... Automobilisten kunnen vanaf 22 oktober gratis op het nieuwe parkeerterrein parkeren. Om het parkeerterrein te bereiken vanaf de Westlandseweg rijdt u via de Papsouwselaan en de Industriestraat (u ziet de Aldi aan uw linkerhand) naar de Nijverheidsstraat 8. Het terrein heeft 200 parkeerplaatsen."
Spoorzone Delft


KLETSEN OP DE RADIO NIEMAND LUISTERT
"Politiek Lokaal"
"Presentatoren Frans van Rijnswou en Aat Snaterse spraken ditmaal met Aad Meuleman, fractievoorzitter van Stadsbelangen en Gerard Kroon, fractielid van de Partij van de Arbeid. De heren waren het lang niet altijd met elkaar eens."
Stadsradio Delft


PVDA ROTTERDAM GEEFT HET VOORBEELD
Lijsttrekker wordt in open debat gekozen
"Leefbaar Rotterdam beheerst debat lijsttrekkers PvdA"
"Hij was welkom, maar mocht �alleen kijken�. Fractieleider Ronald S�rensen van Leefbaar Rotterdam was gisteravond aan de Straatweg in de Rotterdamse wijk Hillegersberg getuige van het eerste PvdA-lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De kandidaten Hamit Karakus, Ronald Motta en Dominic Schrijer noemden de naam van S�rensens partij veelvuldig."
NRC


BETER MARJON HOLST LIJSTTREKKER
Arrogante Ernst Damen afvoeren, niets van gehoord of gezien de afgelopen vier jaar, zijn bestuurlijke afspraken in de B.V. Olofsbuurt-Westerkwartier was hij als raadslid totaal vergeten. Het zijn de Vreemannetjes die de PvdA slopen.
"Conceptkandidatenlijst PvdA Delft"
" 1. Ernst Damen 2. Marjon van Holst 3. Khaalid Hassan 4. Jessica van Vugt 5. Gerard Kroon 6. Frank Bazelmans 7. Goriska van Cooten 8. Anco Sesselaar 9. Abdel Maanaoui 10. Peter Kiela 11 Babak Mousavi Gourabi 12 Armagan Soganci 13 Rolf Clason 14 Fer Spies 15 Bas de Koning 16 Wiebe Postma 17 Hans de Lepper 18 Victoria Schreuder Dobrescu 19 Raimond de Prez 20 Anne Koning 21 Dick Rensen 22 Jan Torenstra 23 Femke Stolker"
PvdA - agenda ALV


AFDELING FLAUWEKUL, DELFT WEET BETER
"Gemeenteraad stelt aanbeveling herbenoeming burgemeester vast"
"... Het advies over de aanbeveling is opgesteld door de vertrouwenscommissie die vorige maand door de gemeenteraad werd benoemd. De afgelopen weken liet de commissie zich door de raadsfracties informeren over het functioneren van de burgemeester."
Gemeenteraad


"Initiatiefvoorstel"
"Alternatieve begroting 'Kiezen voor de inwoners van onze stad'"
Fracties CDA, Stadsbelangen en ChristenUnie/SGP


"Kiezen voor de mensen van onze stad! Alternatieven bij de begroting "
Jeroen van Oort


"Bezuinigingen op beveiligde speeltuinen onaanvaardbaar
Alternatieve voorstellen CDA, Stadsbelangen en ChristenUnie/SGP"

Stadsbelangen Delft


"Gevolgen recessie blijven bestrijden"
"Net als alle andere gemeenten heeft Delft last van de economische crisis. Maar onze actieve aanpak om de negatieve gevolgen enigszins te beperken, begint vruchten af te werpen. ... het aantal mensen dat een uitkering nodig heeft groeit, ..."
Saskia Bolten


"Dagfoto: Kapelsbrug op de lijst van het bedreigde Werelderfgoed"
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 23-10-2009 00h00

delft brabantse_turfmarkt_080_valkenburg_2009_10_22_11_52_a.jpg Delft, Brabantse Turfmarkt.
Eind november doet slager Jan Valkenburg (48) voorgoed de deur dicht.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

GROTE STADSPARTIJ JA OF NEE?
delft http://www.jpdewit.nl/fusie_stadspartijen.jpg
"Fusie STADSBELANGEN en LEEFBAAR DELFT?"
"... Echter vorig jaar zomer heb ik als nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Delft (na het vertrek van Stoelinga) in caf� De Klomp gesproken met Aad Meuleman over een fusie. De uitkomst was zeer positief wat betreft nut en noodzaak van een fusie en er leken geen beren op de weg te staan."
Jan Peter de Wit


"Inspraak bij begroting 2010"
"De gemeenteraad van Delft stelt op donderdag 5 november de begroting voor 2010 vast. Ook dit jaar kunnen Delftenaren hun mening geven over die begroting. Op donderdag 29 oktober kunnen burgers en vertegenwoordigers van organisaties van 18.00 tot 19.00 uur in het Stadhuis hun inbreng geven over de begrotingsplannen voor 2010."
Gemeenteraad

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 22-10-2009 00h00

delft van_leeuwenhoeksingel_slooppanden_2009_10_20_15_58_a.jpg Delft, Van Leeuwenhoeksingel.
Einde van de eens zo monumentaal waardige panden in zicht.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Vervangende stallingsruimte voor geparkeerde fietsen"
"Vanaf 26 oktober is achter het station meer ruimte om fietsen te parkeren. Deze ruimte is nodig omdat de fietskuil voor de blauwe panden op het Stationsplein binnenkort niet meer toegankelijk is. Achter het station worden op verschillende plaatsen fietsenrekken geplaatst."
Gemeente Delft


"Fietsenstalling of parkeervakken?"
"... De PvdA is niet meer het PvdA van vroeger zoals de burgers die kenden. Niet meer voor de burgers maar dus voor het pluche."
Delft Nieuws


"Geweldig idee van Vuijk om Rijswijk en Delfgauw te annexeren"
"VVD wethouder Ronald Vuijk liet een groot geheim uit dit college uitlekken. De landjepik dienst had de inval van Rijswijk en Delfgauw in het geniep al minitieus voorbereid. Maar de altijd onzichtbare VVD wethouder Vuijk wilde ook wel eens in de krant. Het hele aanvalsplan ligt nu op straat. Het Presidium is al een intern onderzoek gestart naar zijn gedrag."
Jan Peter de Wit


MEER OPEN MINDER DOORGAANDVERKEER
"Sint Sebastiaansbrug"
"De huidige St. Sebastiaansbrug is een niet zo fraaie erfenis uit de jaren 50. Het ontwerp voor de nieuwe brug ziet er veelbelovender uit � ranker, eigentijds, lichter en met een betere aansluiting op de Kanaalweg. GroenLinks is het niet eens met de voorstanders van een brug op maaiveldniveau. De brug moet dan veel vaker en heel vaak open (de Hambrug gaat 80 tot 120 keer per dag open!)."
Fleur Norbruis


"Stoop stapt over"
"... Een van de redenen waarom Stoop uit die fractie stapte was de wijze waarop Stoelinga omging met het nieuws dat Cevdet Yilmaz, de man die de Koetsiertje-moorden heeft gepleegd, aanspraak maakt op een ongehoord ruime verlofregeling. Stoelinga kondigde toen aan een monument voor het Koetsiertje te willen oprichten, en dat schoot Stoop, die een aantal slachtoffers goed kende, in het verkeerde keelgat."
Delftse Post

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 21-10-2009 00h00

BIJ ANNE KONING AUTO'S EERST
delft westlandseweg_000_lokomotiepad_nijverheidsstraat_parkeerterrein_2009_10_20_16_17_a.jpg Delft - Een gloednieuw parkeerterrein gelegen langs de spoorbaan en begrensd door Westlandseweg en Lokomotiefpad met de Nijverheidstraat als ontsluiting is klaar voor in gebruikname.


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Dagfoto: Nieuwe langparkeerplaats Irentunnel weggegooid geld"
"Omdat achter het Station de busparkeerplaatsen komen verdwijnt de langparkeerplaats. Echter de langparkeerplaats was altijd leeg. Aan de andere kant van de Irenetunnel is nu een totaal overbodige gigantische langparkeerplaats aangelegd. PvdA wethouder Koning zorgt goed voor de auto en laat de fietsen bij het station voorlopig barsten."
Jan Peter de Wit


GROTE STADSPARTIJ IN DE MAAK?
Bram Stoop doet met Aad Meuleman de eerste aanzet voor de Grote Stadspartij. delft bram_stoop_003.jpg delft personen_000_aad_meuleman_002.jpg
"Lijst stoop gaat samenwerken met Stadsbelangen Delft"
"Ik heb hier verder niets aan toe te voegen omdat ik zelf volledig achter deze keuze sta."
Bram Stoop


"Persbericht samenwerking Stadsbelangen en Bram Stoop"
"... heeft het bestuur en de fractie diverse constructieve gesprekken gehad met de heer Stoop, waarbij enige onderwerpen uit het verleden, de huidige situatie en de gevolgen voor de toekomst aan de orde zijn geweest."
persvoorlichter SB - Aad Bonthuis


ANNE KONING GEFOPT DOOR AMBTENAAR
"PvdA wethouder Koning verkeerd bezig met Speeltuinen"
"PvdA wethouder Anne Koning is nu echt verkeerd bezig met een bezuiniging van �67.000 op vier toezichthouders bij kinderspeeltuinen. (Westerkwartier, Bomenwijk, Bras en Geerweg). Die speeltuinen functioneren al jaren prima. Blijf daar als PvdA'er dan met je poten af."
Jan Peter de Wit


"Kapelsbrug, vervolg"
"Het vernieuwde ontwerp (rechts op de foto) van de Kapelsbrug is vorige week donderdag aan de welstand voorgelegd."
Erik van Hunnik


"Landelijke uitvoering bijstand voor 65 plussers te duur"
"... Maar dat blijkt opeens niet het geval. De regering legt bij de gemeenten een rekening neer die aanzienlijk hoger is dan de kosten die de gemeenten zelf maakten."
Saskia Bolten


ANNE KONING: KLEUTERTJE-LUISTER
Hallo kindertjes van het hele land
"Gillis speelbos"
"... En zo ontstaat de gedachte een deel van het speelbos als gemeenschappelijke (kruiden)tuin te gebruiken. Een tuinhuisje met gereedschap zou het helemaal af maken."
Anne Koning

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 20-10-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Kermis hoort gewoon op de Markt"
"Het college stelt voor om de najaarskermis naar het Evenemententerrein aan de Rotterdamseweg te verplaatsen. Ik ben het met deze verplaatsing niet eens. Ik ben stomverbaasd dat dit zonder goed onderzoek plotsklaps gebeurd. Het uitplaatsen is vooral een vurige wens van de VVD."
Jan Peter de Wit


delft houttuinen_000_sloop_2009_10_15_14_17_a.jpg Delft, Houttuinen na sloop.

"Weesfietsenactie"
(website 19-10-2009 nog actief)
"Indien uw fiets is verwijderd, kunt u deze tegen betaling van � 10,00 terughalen bij de Kringloopwinkel
Houttuinen 18a/b (Laantje van Mater)
Tel. 015 � 256 3838
Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 16:00 � 17:00 uur"
Gemeente Delft


"Mixparkeren: BVOW naar rechter"
"... wij tekenen beroep aan tegen het besluit van de Gemeenteraad. Wij vragen de rechter het besluit van de gemeenteraad van Delft om ons bezwaar niet te behandelen te vernietigen, daarmee de gemeente te dwingen ons bezwaar toch inhoudelijk te behandelen en we vragen de rechtbank te toetsen of de gemeente de afspraken uit het convenant gebroken heeft."
B.V. Olofsbuurt-Westerkwarties - Guido van der Wedden


"Dagfoto: Fietsrazzia's bij Station spekken de Gemeentekas"
"Hier is de Gemeente wel erg goed in. "Gevaarlijke" fietsen bij het station inladen. Dat doen ze dan midden op het fietspad. Hoeveel leveren die fietsen eigenlijk op?"
Jan Peter de Wit


"ALV woensdag 28 oktober 2009"
"De volgende ledenvergadering met het thema Interne verkiezingen GR 2010 is gepland op woensdag 28 oktober. U bent vanaf 20:00 uur welkom in Hotel de Plataan, Doelenplein 10, 2611 BP Delft."
bestuur D66


"Studiekosten onderzoek aan de TU Delft bij bouwkunde"
"ROOD Delft was tijdens de lunchpauze aanwezig op de faculteit bouwkunde om studenten te enqu�teren over hun studiekosten. Uit een eerder kort onderzoek bleek al dat op de TU Delft de studiekosten op bouwkunde significant hoger uitvallen, dan op andere technische studies. Hoogst oneerlijk stelt ROOD delft."
SP Rood Delft


TAALVOER VOOR BAS VERKERK
Een goed raadslid spreekt netjes, draagt een net pak en heeft geen vet haar.
"Masterthesis UvT - Politiek en media:
een verkennend onderzoek naar taalverruwing in krantenberichten"

"effen dimmen, flapdrol, knettergek, beginnend altzheimer, ...
taal van de straat wordt staat"
Brigit Kolen

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 19-10-2009 00h00

ANNE KONING VERKEERD BEZIG delft coenderstraat_000_parkeerplaats_fietsen_2009_10_17_15_59_a.jpg Delft, Coenderstraat.
Als je weet dat het Stationsplein bouwterrein gaat worden, dan moet je tijdig maatregelen nemen voor vervangende stallingsruimte voor de gepakeerde fietsen.

Aan de achterzijde van het Station Delft is fiets-parkeerruimte genoeg.
Je moet het wel willen zien en de NS en de gemeente Delft moeten willen samenwerken. De buitengebruik zijnde rangeerspoorbaan is nergens meer voor nodig. Zand er over, hek er langs, bestraten en fietsparkeervakken aangeven of plaatst Anne Koning liever "fietstulips".

Een kind kan de was doen, maar goed, verantwoordelijk wethouder Anne Koning heeft zitten slapen. Het is niet de eerste planning die bij haar misgaat. Wethouder zijn is niet alleen besturen vanachter het bureau, maar ook leiding nemen, je idee�n laten uitvoeren en je ambtenaren enthousiast maken.
HFvHWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Fietschaos bij het station moet gewoon aangepakt worden"
"De PvdA maakte zichzelf in de raadsvergadering van gisteravond belachelijk door een motie in te dienen om haar eigen wethouder Koning tot actie aan te sporen, terwijl andere partijen daar niks in zagen."
Pauljan Kuijper


"Verslag raadsvergadering d.d. 15 oktober"
"... Op dit moment is de situatie bij het station een chaos constateerde ook woordvoerder Sjaak Keuvelaar. Dat komt doordat plaatsen om je fiets te stallen zijn weggevallen door het starten van de werkzaamheden voor de spoortunnel. Tijdelijke stallingsruimten voor fietsen daar in de buurt waren nog niet klaar."
Niek van Doeveren


"De vingercamera"
"Vandaag gaan we eens fijn op avontuur met de vingercamera door De Stadskrant van Delft. U weet wel, het krantje van de slager die zijn eigen vlees keurt en geen verantwoording accepteert als het achteraf niet van de juiste kwaliteit was."
Neslog - Herman Baas


"Update: fietsparkeren rond het NS-station"
"Wijzigingen fietsenstallingen Vanaf 23 oktober kunt u uw fiets kwijt aan de achterzijde van het station, op het terrein van de oude van Gend en Loos loods. De stalling in de loods zelf is dan nog niet gereed, maar er zijn wel fietsenrekken buiten beschikbaar."
Spoorzone Delft


ANNE KONING STATION TE VER
"Fietsen bij het station"
"Afgelopen week heb ik de ruim 600 nieuwe stallingsplekken bij station Delft Zuid geopend. Het is de eerste stap in het verbeteren van dit station naar een volwaardig stedenbaan station. Bovendien kun je het station nu ook als een volwaardiger alternatief gebruiken voor de tijd dat spoorzone in verbouwing is."
Anne Koning


"Regeren is vooruitzien, ook al is het daar misschien nog wat vroeg voor ..."
"We mogen op 3 maart volgend jaar naar de stembus om een nieuwe Gemeenteraad te kiezen. Voor het zo ver is, zullen de dames en heren politici terdege campagne voeren."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


delft personen_000_anton_prins_001.jpg
"Anton Prins zou het wel weten:
Gemeentebestuur naar huis, ondernemers runnen de stad"

"Bij Anton Prins, van de welbekende Kantoorvakhandel in de Choorstraat, hoef je nooit naar zijn bedoelingen te raden. Hij zegt wat hij denkt en dat doet hij in duidelijke taal."
Delft op Zondag - Pim Beukema


"Delft zaterdag getroffen door verkeersinfarct"
"Door het totaal ontbreken van goede voorlichting van de Gemeente en de Provincie liep zaterdag het verkeer in Delft helemaal vast. Niemand wist dat de Kruithuisweg dit weekend bijna helemaal werd afgesloten. De bewoners van Tanthof Oost waren nog het meest verrast."
Jan Peter de Wit


GONDELAFFAIRE
delft
In de gondel: midden Christiaan Balje en rechts Bas Verkerk

"WAAROM MARTIN STOELINGA TEN ONRECHTE DE MOND IS GESNOERD"
"... Transparency International (TI) hanteert als definitie voor het begrip corruptie �misbruik van toevertrouwd gezag voor privaat gewin�. Het privaat gewin in de TI-definitie van corruptie hoeft niet het privaat gewin te zijn van degene die het aan hem toevertrouwd gezag misbruikt."
Lokalos - Reinoud Plate


"Corruptie is niet juridisch gedefinieerd - 12-06-2006"
"Gratis zuipen en vreten in de tijd van de baas en op kosten van een ander zonder zakelijke noodzaak beschouw ik als corruptie. Echter strafrechtelijk behoeft dat geen gevolgen te hebben, prima."
harie fruyt van hertog


"Gemeente wil toezicht in speeltuinen wegbezuinigen,
tot verdriet van de gebruikers en beheerders"

" Als de geplande bezuinigingen doorgaan, is er straks geen toezicht meer in de vier Delftse bewaakte speeltuinen. De Gemeente Delft wil hiermee 67.000 euro beparen, maar verschillende partijen doen er alles aan om dit te voorkomen."
Delft op Zondag - Jesper Nelemaan


ANNE KONING VERKEERD BEZIG
De toezichthouders nemen haar optreden in de pers niet unaniem in dank af.
"WETHOUDER KONING KOMT OP VOOR TOEZICHTHOUDERS"
"... Mijnheer Stoelinga gedraagt zich dus als een schooljongetje dat op het speelplein de regels overtreedt en bij kritiek van de surveillant reageert met: �Ik haal mijn vader erbij, en die is veel groter dan jij.� Ik heb Stoelinga al eerder een antidemocraat genoemd, en ik herhaal dat hier."
Rolf Clason

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 18-10-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 42
delft peiling_stand_20091010_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 42 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

De stadspartijen behalen deze week gezamenlijk 56% van de stemmen.
Lijst Stoop neemt als winnaar de formatie van het college voor zijn rekening.
Onafhankelijk Delft stortte in de diepte. Geen wonder, de fractievoorzitter
trok er een weekje tussenuit en liet zijn partij stuurloos achter.
Met zo'n uitslag ligt een GROTE STADSPARIJ in het verschiet.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk41.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 17-10-2009 00h00

DOOR CRISIS STEEDS MEER FIETSGEBRUIK delft stationsplein_000_fietsruimen_toezichthouder_openbare_ruimte_2009_10_15_14_35_a.jpg Delft, Stationsplein afgelopen donderdagmiddag.
De toezichthouders openbare ruimte (TOR) ruimen in samenwerking met de Kringloopwinkel Delft weesfietsen op het Stationsplein.
Wethouder Anne Koning denkt met alleen handhaving op deze wijze voldoende parkeerplek te kunnen bieden voor fietsen.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

FIETSPARKEREN STATION EEN PUINHOOP Bijdrage Anne Koning: ze hangt een suf kartonnen labeltje aan je fietsstuur delft stationsplein_000_label_2009_10_15_14_26_a.jpg delft stationsplein_000_label_2009_10_15_14_26_b.jpg
"Online enqu�te: hoe denkt u over Spoorzone Delft?"
"... We vinden het belangrijk om te weten wat u denkt en vindt. Daarom nodigen we u uit om uw mening te geven over Spoorzone Delft via een korte online enqu�te. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten."
Spoorzone Delft


delft http://www.leefbaar-delft.nl/fiets_station_delft.jpg
"Dagfoto: Onderzoek naar voldoende fietsenrekken nieuwe station"
"Belangrijkste punt raadsvergadering gisteravond. Er wordt een onderzoek gedaan naar het toekomstige aantal benodigde fietsstallingsplekken bij het nieuwe ondergrondse station. Aantal fietsenrekken 7000, 10.000, 12.000 of 15.000?"
Jan Peter de Wit


"Fietsen bij het station"
"Het zal geen bezoeker aan het station zijn ontgaan. Er is een tekort aan plekken om je fiets te stallen en mede daardoor is het een chaos. Volgens de PvdA-fractie is het antwoord dan handhaven. Volgens GroenLinks levert handhaven geen plekken op. Een van de twee problemen (chaos en tekort aan stallingplekken) blijft bestaan, nl. het tekort aan stallingplekken. En daar had de wethouder natuurlijk al lang wat aan moeten doen."
Fleur Norbruis


OPLOSSING: FIETSPARKEERVAKKEN lees meer
"TOEGANKELIJKER STATION VOOR DE BURGER"
"... Tevens vond men dat er duidelijk moet worden aangegeven waar wel en niet fietsen mogen staan. Wethouder Koning zegde dit toe. Dus konden wij de motie intrekken, omdat het resultaat ervan in feite al bereikt was."
Babak Mousavi Gourabi


"Gemeente organiseert haar eigen verzet"
"... Ook dit keer waren er veel zienswijzen en uiteindelijk gebeurt daar bar weinig mee. Echte participatie, werkelijke uitwisseling van ideeen zou veel hebben uitgemaakt. Opnieuw een gemiste kans."
TU-Noord blog - BR


STADSBRUG MAAIVELDHOOGTE VERKEKEN delft http://www.politiekdelft.nl/vier_leeuwenbrug_rotterdam_a.jpg
"Plan Sebastiaansbrug onverstandig en in strijd met verkeersbeleid"
"... Conclusie: inhoudelijk en procesmatig fout Op deze manier komen we niet in de richting van minder autoverkeer in TU-Noord, en lopen we risico op vertraging van tramlijn 19. Het bestemmingsplan Sebastiaansbrug is daarom zowel inhoudelijk als procesmatig een stap in de verkeerde richting."
fractie D66


delft kapelsbrug_ideeenschets_jan_van_den_bosch_bert_draijer.jpg
Delft, Kapelsbrug.
Ideeenschets van Jan van den Bosch en Bert Draijer.

"Verbeterd ontwerp nieuwe Kapelsbrug"
"De gemeente heeft een aantal verbeteringen aangebracht in het ontwerp voor de nieuwe Kapelsbrug. Dit is gebeurd naar aanleiding van verschillende reacties op de eerste tekeningen, die in mei werden gepresenteerd."
Gemeente Delft


WATERSCHAPSBELASTING FORS OMHOOG
                                                                          2009       2010       %
Alleenwonend, geen eigenaar                 156,20   171,47      9,8
Meer personen, geen eigenaar                286,32   315,09   10,0
Alleenwonend, woning WOZ 250.000     199,45   215,14      7,9
Meer personen, woning WOZ 250.000   329,57   358,76       8,9

"Watersnood"
"... Het thema water is populair en als het zo doorgaat, kan de Canal Hopper straks definitief over straat gaan hoppen. Diverse Delftse grachten stromen al jarenlang regelmatig over en het geweldige nieuwe systeem om dit tegen te gaan heeft het binnen een paar maanden af laten weten."
Delftblog - Agneta Park


HOEVEEL LUISTERAARS???
delft http://2.bp.blogspot.com/_BtifYUvm-kw/StiHKhG1qdI/AAAAAAAAALI/YR8ahKltgj0/s320/politiek+Lokaal2.jpg
foto: Aat Snaterse, Frans van Rijnswou, Milene Junius en Job Veltman.
"Politiek Lokaal"
"Geen bezuinigingen op Cultuur Mil�ne Junius ... Job Veltman"
Stadsradio


"DE HUURDER ALS BESTUURDER.."
"28 oktober om 20.00 uur in TOP ( Techniek Ontmoeting Punt ) Hippolytusbuurt 14, 2611 HN Delft ... U bent van harte welkom"
PvdA Delft/Midden Delfland


delft http://www.delta.tudelft.nl/uploads/images/vankooten_mg_8440.jpg
"Stip is geen GTST"
"Mari�lle van Kooten voert studentenpartij Stip aan op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart volgend jaar. De 22-jarige studente is vol vertrouwen."
TU DELTA - Erik Huisman


"Politiek en media:
een verkennend onderzoek naar taalverruwing in krantenberichten"

UVT - Brigit Kolen


DUIDELIJK INGENIEUR UIT WAGENINGEN
"Zoek de verschillen"
"Nou vooruit dan... nog ��n keer huilen om Delft. Nog ��n keer een foto van voor en na de Zuidpoort-ramp. Boven zie je het doorkijkje over de Zuidergracht naar de Oostpoort voor de komst van het Dock van Delft en onder, nou ja vul zelf maar in... "
Neslog - Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 15-10-2009 00h00

delft spoorsingel_oldtimer_studebaker_avanti_bj_1964_2009_10_14_15_53_a.jpg Delft, Spoorsingel.
Oldtimer: Studebaker Avanti 1964 8 cilinder 4737 cm3 169 kW.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

GONDELAFFAIRE
Martin Stoelinga verbeurt 50.000 euro
delft
In de gondel: midden Christiaan Balje en rechts Bas Verkerk

"Uitspraak: Hoger beroep kort geding"
"Kort geding; executie van dwangsommen na door rechter opgelegd verbod oud-wethouder in het openbaar te beschuldigen van corruptie. Vervolg op LJN BH2382.
Inzake Martin Stoelinga tegen Christiaan Balje."
de Rechtspraak


Toelichting vonnis


"Quote"
"Het Haagse gerechtshof heeft bepaald dat het beslag van 1,4 miljoen euro dat oud-wethouder Balj� (VVD) op de bankrekeningen en de bezittingen van Martin Stoelinga heeft gelegd volledig blijft gehandhaafd.

Het motief van het gerechtshof is zowel macaber als doorzichtig: Martin Stoelinga heeft nu geen financi�le middelen meer om de juridische strijd tegen Balj� voort te kunnen zetten. Hij is dus gedwongen om te capituleren en toe te geven aan de buitensporige eisen van Balj�.

Bovendien heeft Martin Stoelinga geen geld meer om campagne te kunnen voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het gerechtshof heeft op effectieve wijze een politieke tegenstander van de gevestigde orde ge�limineerd."
Reinoud Plate


delft tilburg_ruud_lubbers_vw_golf_elektrisch.jpg
Ruud Lubbers tankt zijn VW Golf vol met elektriciteit.
Ritje naar Hoonhorst, de geboorteplaats van Bas Verkerk ziet Ria niet zitten.

"Plaatsing tienduizend oplaadpunten voor elektrisch vervoer officieel van start"
"Eerste e-tankpas voor elektrische automobilist Ruud Lubbers. ...
Het eerste oplaadpunt staat op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg, waar Lubbers een bestuurlijke functie vervult."
e-laad.nl


WIM BOT EEN GROTE FIETSVERRADER
Dit politiek onbenul verziekt een goed fietsklimaat door fietsers uit te melken. delft wim_bot_professor_feyenoord_2008.jpg
Wim Bot (GroenLinks), Internationaal-beleidsmaker bij de Fietsersbond

"Fietsersbond wil betaald stallen"
"De Fietsersbond wil de Delftse treinreizigers laten betalen voor het stallen van hun rijwiel. Deze vergaande maatregel is volgens de organisatie nodig om een einde te maken aan de toenemende fietsenjungle, die bij het Centraal Station voor gevaarlijke situaties zorgt."
Telegraaf


"Blauw Koetsiertje bijna weg"
"... Een Delftse politicus stelde onlangs voor om een monument op deze plek op te richten voor de zes vermoorde stadgenoten. Het voorstel kreeg nergens bijval. Zelfs bij de nabestaanden van de slachtoffers kon hij niet op steun rekenen."
Frans van Rijnswou


"De Sebastiaansbrug en de PvdA (2)"
"Citaat uit Lokaal Verkeer- en Vervoersplan (LVVP) van juni 2005: �Het TU-noord-gebied blijft na deze wijzigingen in de verkeerscirculatie zeer zwaar belast. Zowel vanuit capaciteit als leefbaarheid is het gewenst dat minder verkeer via deze wegen naar de binnenstad rijdt."
TU-Noord Blog - BR


HOE ZIT HET MET DE WASSENAARSTRAAT?
"Blauwe doos nog niet uit het zicht"
"... Tellingen wijzen uit dat het aantal broedvogels in de polder snel afneemt en dat is mede te wijten aan het overvloedige licht uit de parkeergarage. Bovendien is het weinig duurzaam de parkeergarage te verlichten als deze niet of maar gedeeltelijk in gebruik is. Om die redenen heeft onze fractie het college gevraagd of hier overleg over is met Ikea."
Floor Norbruis


"Adviezen aan Rekenkamer risico's spoorzoneproject"
"Ik heb gisteravond gesproken met Cyrille Wismans van het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement NAR. De Delftse Rekenkamer heeft NAR opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de gemeenteraad moet omgaan met de risico's bij het project Spoorzone."
Jan Peter de Wit


Wh. ANNE KONING VERKEERD BEZIG
"Dagfoto: PvdA wethouder Koning legt graag afgelegen kinderspeelplaatsen aan"
"De bankjes aan de Kanaalweg achter de Botanische tuin hebben plaats gemaakt voor een speelplek. Op deze sociaal onveilige plaats zou ik mijn kinderen niet laten spelen. Tot nu toe ook geen kind gezien. Zelfs op de specialiteit van PvdA wethouder Koning gaat het niet goed."
Jan Peter de Wit


"Slinger door de Wijk"
"Net als vorige jaren was de SP afgelopen weekend te vinden op de wijkmarkt in het Westerkwartier, de 'Slinger door de Wijk'. SP'ers gingen met mensen in gesprek over hoe het er voor staat in hun buurt, deelden ZO kranten uit en haalden handtekeningen op voor het behoud van de AOW leeftijd op 65 jaar. 65 blijft 65"
fractie SP


"wijkschouwen"
"Afgelopen week was ik in twee wijken op bezoek."
Anne Koning


"Rijswijkers boffen maar.."
"De uitspraken van een liberale wethouder uit Delft over verdergaande samenwerking met buurgemeenten, die mogelijk leidt tot een fusie, houdt de bestuurlijke gemoederen in de omgeving van Delft nogal bezig."
Lennart Harpe


"Nieuws uit de regio"
"Duch che;tny, lecz cia?o md?e� wat vrij vertaalt wil zeggen: Krijg allemaal maar lekker de tering!"
Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 13-10-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Gemeenteraad mag in deze tijd ook voor zekerheid kiezen bij het Vermeercentrum"
"... Ik begrijp best dat sommige partijen het er moeilijk mee hebben om nee te zeggen maar er zijn genoeg redenen om dit juist wel te doen. Met mij vond D66 dit ook. De PVDA lijkt mij helemaal een simpel verhaal want die heeft vorig jaar nadrukkelijk gezegd dat het echt de laatste keer was."
Bram Stoop


"College antwoordt op vragen CDA: 'Wij ruimen de afgevallen bladeren op.'"
Jeroen van Oort


"CDA en VVD stellen vragen over crisismaatregelen Harnaschpolder"
Jeroen van oort


GEZELLIG: MEULEMAN ZEIKT VUIJK AF
Opvallend is de ondermaatse scan van de pdf file. Kwaliteit kan veel beter!
delft http://www.vvddelft.nl/StreamFile8172/20-twee-juryleden-met-
"Afhandeling toezeggingen commissie S&V"
"Namens de commissie Samenleving & Voikshuisvesting vraag ik uw aandacht voor het volgende. Binnen de commissie is veel ongenoegen ontstaan over de wijze waarop u in de afgelopen periode toezeggingen heeft afgehandeld, of beter gezegd: niet heeft afgehandeld."
Aad Meuleman


"Wie weet is dat het probleem wel, Gillisbuurt"
"... Wat ik mij afvraag is of de Gillisbuurt niet hard op weg is om een Griebisbuurt te worden. Je kunt er van uit gaan dat dit ook zo gaat worden omdat er op dit moment te veel partijen zijn die er een mening hebben."
Bram Stoop


ANNE KONING PRAAT VEEL DOET WEINIG
delft http://www.jpdewit.nl/bord_phoenixstraat.jpg
Phoenixstraat met verkeer over de tram/busbaan, nog steeds
zonder zebra levensgevaarlijke oversteek voor kinderen!

"Delft voorstander Europees project kindvriendelijke steden"
"Wethouder Anne Koning is blij met dit initiatief: �We werken in Delft al langer aan een kindvriendelijke stad. Kinderen moeten ... veilig naar school kunnen lopen of fietsen. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van de stad en voor bijvoorbeeld het verkeersgedrag van kinderen, maar ook van volwassenen'."
Anne Koning


"Stoelinga is te ver gegaan"
"Wethouder Koning komt op voor parkeerwachters
Wethouder Anne Koning vindt dat de uitspraken van raadslid Stoelinga 'de fatsoensnormen overschreiden'. Stoelingariep het college onder andere op dikke ambtenaren te verbieden om op een Segway te rijden. Ook moeten parkeerwachten volgens hem in de zorg gaan werken. 'Zijn uitspreken zijn te persoonlijk', zegt Koning."
AD - Anouk Mentink


STADSRADIO DELFT GAAT VOOR SUBSIDIE
B&W Propagandazender met steun van Aat Snaterse en Frans van Rijnswou
Vz Geert Engels: Opname vooraf is het beste, zodat we nog lekker kunnen knippen!
Hallo Geert, waar vind ik de cijfers luisterdichtheid van Stadsradio Delft vorige week?


delft stadsradio_20091012_knip_website.jpg
"Politiek Lokaal"
"Vrijmiddag om 17:00 uur begint Stadsradio Delft onder de titel �Politiek Lokaal� met een nieuwe serie uitzendingen. In dit programma praten presentatoren Aat Snaterse en Frans van Rijnswou met Delftse gemeenteraadsleden. Wat bereiken de volksvertegenwoordigers met hun politieke werk voor de Prinsenstad en de inwoners?"
Stadsradio - webbeheerder

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 12-10-2009 00h00

ANNE KONING PVDA VERKEERD BEZIG
delft papsouwselaan_000_aanleg_fietspad_knik_2009_10_11_16_09_a.jpg Delft, Papsouwselaan.
Aanleg tweerichtingen fietspad.
Ja hoor, alweer zo'n hopeloze knik er in. Waar is dat goed voor?
Straks frontale (elektrische)fietsbotsingen met dodelijke afloop,
oorzaak ondeskundig beleid oud-wethouder Anne Koning PvdA.
Wil de verkeersdeskundige in de raad opstaan en zijn mening verkondigen!
HFvHWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Aan de leden van D66 Delft"
"... Naast mijn raadslidmaatschap ben ik adviseur verkeer en ruimte bij een adviesbureau in Den Haag. Hierdoor houd ik me vooral bezig met de fysieke kant van Delft: groen, openbare ruimte, bereikbaarheid, bouwprojecten, milieu, veiligheid... Onderwerpen die momenteel een grote rol spelen in onze stad."
Pauljan Kuijper


BOLTEN SMIJT MET GEMEENSCHAPSGELD
"Doodgegooid met Gemeente propaganda"
"Je kan dit weekend goed zien dat communicatie wethouder Saskia Bolten (GL) er oeroude communistische propaganda methodes op na houdt. In drie afzonderlijke kranten lees ik hoe geweldig dit college bezig is. Pure hersenspoeling."
Jan Peter de Wit


"Verslag raadsvergadering 24 september"
"... Het ging om een verder autoluw maken van de binnenstad, het burgerinitiatief en referendum, de instelling van de vertrouwenscommissie voor de herbenoeming van de burgemeester en de gedragscode."
Niek van Doeveren


"STAND VAN ZAKEN GONDELAFFAIRE"
"... De Haagse rechtbank deed op 25 juli 2007 uitspraak in de bodemprocedure. Zowel Martin Stoelinga als Christiaan Balj� zijn tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan. Het hoger beroep in de bodemprocedure dient op 15 december 2009 voor het gerechtshof in Den Haag."
Lokalos.nl - Reinoud Plate


"Politwiek, twitteren met uw lokale politici in Delft"
"Een overzicht van Delftse politici en partijen die twitteren."
Politwick.nl


MEULEMAN ZEIKT STADSPARTIJEN AF
delft personen_000_aad_meuleman_001.jpg
"Nog even geduld"
"... De fractie heeft de nodige inbreng gehad door schriftelijke vragen te stellen aan het college over diverse onderwerpen en in de diverse commissie- en raadsvergaderingen. Dat is en blijft bij uitstek het podium om de belangen van de inwoners van onze stad te vertegenwoordigen in plaats van je alleen maar te laten zien via een website of via advertenties."
Aad Meuleman


"SV: woningbouw Harnaschpolder"
Lennart Harpe


"Kinderopvang voor (re)integreerders"
Jurjen Bolsenbroek


"De geschiedschrijving van Delft"
"... Een particulier initiatief dat klinkt als een klok. Een initiatief dat ook financi�le ondersteuning van de gemeente verdient. De VVD wil graag met andere partijen uit de raad bij de behandeling van de meerjarenbegroting vastleggen, dat de gemeente de komende vier jaar hieraan een bijdrage levert. Duurzaamheid is ook in de cultuurportefeuille van belang."
Leja van der Hoek


"Times flies...."
"... De begroting is het belangrijkste document van het jaar en is gekoppeld aan de algemene beschouwingen. "
Ernst Damen


"Dagfoto: Theo Jansen toont toekomstbeesten op de Markt"
"Theo Jansen liet zaterdag zijn door wind aangedreven strandbeest los op de Markt. Het van elektriciteitsbuis gemaakte futuristische monster liep ondanks ontbreken van wind zo nu en dan."
Jan Peter de Wit


"Animaris Umerus"
"Zonder woorden. Die schieten me even tekort bij het zien van het werk van kunstenaar Theo Jansen. Vandaag op de Markt liet hij zijn Animaris Umerus los ..."
Neslog - Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 11-10-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 41
delft peiling_stand_20091010_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 41 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

Week 41 hebben de vier grootste stadspartijen bij een coalitie het voor het zeggen. Onafhankelijk Delft (het vroegere Leefbaar-Delft) onder leiding van fractievoorzitter Martin Stoelinga gaat aan kop met 28%, daarna STIP met 14%, dan Lijst Stoop met 10% en Stadsbelangen met 8%. Samen zijn ze goed voor een meerderheid van 60%.
Als de stadspartijen nu onderling wat minder bekvechten dan is het een re�le optie!
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk41.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 10-10-2009 00h00

delft oude_delft_112_natuurkundige_kees_van_overveld_goochelaar_emiel_lensen_2009_10_06_20_27_a.jpg Delft, Oude Delft.
Afgelopen dinsdagavond presenteerden goochelaar Emiel Lensen en natuurkundige Kees van Overveld in een overvolle zaal van het Meisjeshuis "Goochelen met je brein".
Uniek: een goochelaar met praktische kennis die wetenschappelijke ondersteuning krijgt.
Uitgebreid verslag:
TUDelta - Robert VisscherWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"CdK Jan Franssen moet ingrijpen bij herbenoeming Verkerk"
"... In een democratie hebben alle fracties het recht om toegelaten te worden tot de herbenoemingscommissie. Leefbaar Delft is de enige partij die onvrijwillig door de meerderheid van de gemeenteraad uit de commissie is gemanoeuvreerd."
Jan Peter de Wit


delft martin_stoelinga_poster_2009_10_08_17_00_a.jpg
"HET IS MAAR EEN CLOWN"


"Milieuzone: verbod voor vieze vrachtwagens"
"Vanaf 1 januari 2010 zijn vieze vrachtwagens verboden in een gebied in het zuidoosten van Delft: een deel van Vrijenban, Wippolder en de zuidelijke binnenstad. Dit gebied wordt een zogeheten milieuzone. Deze zone omvat de belangrijkste plekken waar nu problemen zijn met de luchtkwaliteit: rond de Zuidwal, Oostsingel en Julianalaan."
StadskrantDelft - Nico Vesseur


"Gemeente tegen buurtbezoek SP"
"... Net als de afgelopen twee jaar, hoewel het gemeentebestuur daar een stokje voor probeerde te steken. Voorheen huurde de SP altijd een kraam, maar dit jaar stelde de gemeente tegenover de organisatie dat ze alleen subsidie konden geven als er g��n kraampjes aan politieke partijen verhuurd werden."
bestuur SP


"Raad en college maken begroting meetbaar"
"... Medewerkers van de Rotterdamse rekenkamer lieten zien dat in de Maasstad al tien jaar volgens die methode wordt gewerkt. Delftse raadsleden ori�nteerden zich al eerder dit jaar op de Rotterdamse aanpak."
Gemeenteraad


"Vermeercentrum verdient steun"
"Het meerjarenbeleidsplan van het Vermeercentrum laat een positief beeld zien voor de toekomst. GroenLinks zal bij de begrotingsbehandeling een voorstel steunen of indienen om in 2010 een bedrag van 50.000 euro beschikbaar te stellen aan het centrum."
Ron Witsenboer


"Dagfoto: Falend Pvda beleid goed zichtbaar in Gillisbuurt"
"Zoals te verwachten is het tijdelijke buurthuis Gilliswijk al afgebrand. Gaat PvdA jongeren wethouder Rensen weer nieuw brandbaar materiaal aanleveren?"
Jan Peter de Wit


"Oversteek Phoenixstraat ter hoogte Schoolstraat aangepast na rondvraag CDA"
Sjaak Keuvelaar


"NUNA5: Road to recovery"
"Het is nu vier dagen, 96 uur, geleden dat de Nuna5 in een stofwolk verdween en het is ongelooflijk om te zien hoe hard de herstelwerkzaamheden gaan. De dag nadat Jelle met 110 kilometer per uur de Australische berm in schoot zijn we met het team direct aan de slag te gaan om te inventariseren wat de schade was en hoe we deze gaan repareren."
Nuon

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 09-10-2009 00h00

delft hugo_de_grootstraat_000_havenstraat_verkeersregelaar_2009_10_08_16_25_a.jpg Delft, Hugo de Grootstraat, Havenstraat.

VERKEERSREGELAAR
De bussen van het openbaar vervoer rijden overdag in twee richtingen door de Havenstraat wegens werkzaamheden op de Spoorsingel.
Normaal is de Havenstraat een straat met eenrichtingverkeer.
Met hulp van twee professionele in voorgeschreven outfit gestoken verkeersregelaars van Traffic Support Infra wordt het verkeer in goede banen geleid.
Regeling Verkeersregelaars 2009
HFvHWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen *

"Subsidieverzoek Vermeercentrum naar begrotingsbehandeling"
"... In het plan vraagt voorzitter Herman Weijers om 50.000 euro subsidie voor 2010. Tijdens zijn inspraakreactie verzekerde hij de commissie dat hij na 2010 niet meer aanklopt bij de gemeente voor steun van de vaste lasten van het centrum."
Gemeenteraad


ANNE KONING PVDA VERKEERD BEZIG
delft diederik_samson_anne_koning_001_2009.jpg
foto: Kneus Anne Koning aanhanger van blaaskaak Diederik Samsom
PvdA Delft straks goed voor hooguit 4 zetels van de 37.

"Sebastiaansbrug hoger en breder"
"In de commissie Ruimte en Verkeer werd dinsdag 6 oktober het bestemmingsplan Sebastiaansbrug besproken. Het debat spitste zich toe op de noodzaak van een nieuw bestemmingsplan en de vraag of de aanpassingen aan de brug niet binnen het huidige bestemmingsplan kunnen worden uitgevoerd."
Gemeenteraad


"CDA Delft stelt kandidatenlijst vast"
"De Algemene Ledenvergadering van het CDA Delft heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 vast afgelopen woensdagavond vastgesteld. Nadat in juni Mil�ne Junius al unaniem tot lijsttrekker was gekozen, volgden de leden voor het eerst in de geschiedenis van het Delftse CDA het advies van de kandidatencommissie zonder wijzigingen op."
bestuur CDA


"Prima start van eerste editie JongDansFestival"
Mil�ne Junius


"Fietsen bij het station - nu en in de toekomst"
"In het voorjaar stelde GroenLinks samen met STIP schriftelijke vragen over het aantal fietsenparkeerplaatsen dat bij het nieuwe station Delft is gepland. Naar verwachting zijn de 5000 geplande fietsenstallingen niet voldoende. In mei steunde de gemeenteraad onze motie waarin het college werd verzocht te onderzoeken waar extra stallingen geplaatst kunnen worden."
Fleur Norbruis


"Fietsforens overspoelt station"
"Elke dag fietsen er meer mensen naar het station. Het gevolg: overvolle en rommelige rekken. �En het treinverkeer blijft maar groeien, jaarlijks met vijf procent.� Over drie jaar is er al een tekort van 150.000 plaatsen."
Fietsersbond - Michiel Sl�tter


"Dagfoto: Platanen Zeeheldenbuurt leggen het loodje"
"De Michiel de Ruyterweg ziet er net zo troosteloos uit als de Papsouwselaan zonder die prachtige platanen. Onduidelijk is, of die kaalslag wel allemaal zo rigoureus moet zijn?"
Jan Peter de Wit


"Gemeente tegen buurtbezoek SP"
"Zaterdag 10 oktober zal de SP aanwezig zijn op de wijkmarkt 'Slinger door de Wijk' in het Westerkwartier in Delft. Net als de afgelopen twee jaar, hoewel het gemeentebestuur daar een stokje voor probeerde te steken. Voorheen huurde de SP altijd een kraam, maar dit jaar stelde de gemeente tegenover de organisatie dat ze alleen subsidie konden geven als er g��n kraampjes aan politieke partijen verhuurd werden."
SP Delft


"Nog steeds boete voor keuze alternatieve trouwlocatie"
"De VVD-fractie heeft in juni van dit jaar het college van B&W gevraagd de toeslag voor alternatieve trouwlocaties te schrappen. Burgemeester Verkerk maakte toen duidelijk daar niet aan mee te willen werken."
Lennart Harpe

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 08-10-2009 00h00

delft phoenixstraat_000_oversteek_thv_schoolstraat__2009_10_07_16_12_a.jpg Delft, Phoenixstraat.
Bij de drukke oversteekplaats ter hoogte van de Schoolstraat heeft Anne Koning eindelijk ook voor de tram- en busbaan stoplichten geplaatst. Een zebramarkering is op de VOP (voetgangersoversteekplaats) achterwege gebleven.

Ik ga er maar vanuit dat de wethouder de richtlijnen van het CROW (het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur) nauwgezet heeft gevolgd zodat de verkeerskundige situatie een rechterlijke toetsing kan doorstaan.
HFvHWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

ANNE KONING SLOOPT PVDA NOG VERDER
delft bastiaansbrug_ontwerp_2009.jpg
"De Sebastiaansbrug en de PvdA"
"Gisterenavond is in de commissievergadering een eerste stap gezet naar de vervanging van de Sebastiaansbrug door een brug van het formaat Kruithuisbrug. Met een bijna kinderlijk maar regentesk enthousiasme wist wethouder Anne Koning triomferend het concept bestemmingsplan af te dwingen."
TU Noord blog - BR


"Delftse scholieren gaan SIDDER�en"
"... Het project ging dinsdag 6 oktober in het Christelijk Lyceum Delft van start met een presentatie door de raadsleden Job Veltman en Aad Meuleman voor de deelnemers van het CLD en het Stanislascollege. Volgende week krijgen de leerlingen van het Grotius College te horen wat hen de komende maanden te wachten staat."
Gemeenteraad


delft http://www.jpdewit.nl/fietsen_stalling.jpg
"12.000 fietsenrekken bij nieuwe ondergrondse station"
"... Volgens de Fietserbond zouden er nu al 27.667 / 3 = 9222 fietsklemmen nodig zijn bij het station. Het aantal treinreizigers bij Centraal neemt jaarlijks toe. Ik denk dat deze trend nog zal doorgaan omdat het gebruik van de auto in Delft steeds verder ontmoedigd wordt. Ook is het hele aanzien van de auto sinds kort aan het kenteren."
Jan Peter de Wit


"EXTRA FIETSENSTALLINGSPLEKKEN BIJ NIEUW STATION"
"In een door de PvdA gesteunde motie is gevraagd om extra overdekte stallingplaatsen voor fietsen bij het nieuwe station. In eerste instantie was er vanuit gegaan dat er 5000 plaatsen zouden moeten komen. Nieuwe cijfers geven aan dat er wel eens gerekend moet worden op meer dan 10.000 fietsen."
Marjon van Holst


"NOTA KINDEROPVANG"
"In deze nota worden als uitwerking van de gemeentelijke Verordening Wet Kinderopvang 2007 enkele gemeentelijke doelgroepen kinderopvang voorgesteld."
Rolf Clason


"VVD bezoekt wijk-winkelcentra in Delft"
"Op zaterdag 10 oktober a.s. bezoekt de VVD Delft winkelcentrum De Hoven Passage. Tussen 11.30 en 13.30 uur praten de (raads-)leden graag met inwoners van de Voorhof en alle andere Deltenaren die op zaterdag daar hun boodschappen doen."
Leja van der Hoek


VZ PRESIDIUM KRIJGT ER EEN STIJVE VAN
delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/10/06/fiat_500_007.jpg
"Te koop: Fiat 500 F 1993"
"Nou jongens, ik heb mijn roze Fiatje maar te koop aangeboden hoor. Ik werd verdomme overal voor flikker uitgemaakt als ik er een stukje mee ging rijden, gewoon niet leuk meer!"
Neslog - Herman Baas


"Kieslijst CDA-Delft 2010"
"De kieslijst CDA-Delft is vastgesteld in de ALV dd 7 oktober 2009.
1 Mil�ne Junius; 2 Jeroen van Oort; 3 Aad van Tongeren; 4 Rob van Woudenberg; 5 Ineke van Geenen; 6 Helma Pohl; 7 David van Dis; 8 Marijke Wijffels."logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 06-10-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

BAS VERKERK MET 80 BIJBANEN
delft http://www.jpdewit.nl/bas_verkerk_ongeschikt.jpg
"Advies: burgemeester Bas Verkerk niet herbenoemen"
"... Ik vind dat als je kritiek op iemands functioneren hebt, je dat eerst recht voor zijn raap moet zeggen. En niet op een laffe manier via een brief of advertentie naar buiten moet brengen. Maar daarentegen laat ik me door de gemeenteraad niet monddood maken. Ik zie me daarom helaas genoodzaakt een schriftelijke aanbeveling bij de commissie aan te leveren. Deze is openbaar omdat het een publieke functie is."
Jan Peter de Wit


delft http://1.bp.blogspot.com/_OkOVd0mCFI0/SskDBBhF38I/AAAAAAAAAJ4/Ar0Qz3VpdVQ/s400/Untitled.jpg
"Platanus Hispanica: Nijmeegse lessen voor Delft"
"... Misschien is het zelfs een idee om de gekromde Nijmeegse liniaal een keer te lenen om te bezien of een Delftse gekromde goot om de boom past. Er zit vast geen patent op deze Nijmeegse vinding; Delft Kennisstad kan er nog wat van leren."
Erik van Hunnik


"Dagfoto: Jongeren Gilliswijk bouwen eigen buurthuis"
"Jongeren in de Gilliswijk hebben hun eigen buurthuis gebouwd op veldje tussen Haydnlaan en Chopinlaan. De gemeente heeft met container het materiaal aangeleverd. Zeven dagen per week open, 24 uur per dag."
jAN pETER DE wIT

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 05-10-2009 00h00

delft papsouwselaan_000_fietspad_2009_10_04_14_41_a.jpg Delft, Papsouwselaan.
Nieuwe fietspad, een stukje geen asfalt maar met klinkers en met een speciale knik.
Wat een kille en kale stenen boel hier! Waar zijn al die bomen gebleven?Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft hugo_de_grootstraat_000_parkeerwachten_2006-05-09 @15-57_a.jpg
"SV: Vragen over de door ambtenaren gebruikte Segways in Delft op de openbare weg."
"Onafhankelijk Delft vraagt zich behalve in het algemeen over nut en prijs van de Segways [ 4000 - 5000 euro zonder BTW] ook af of de dienstdoende bewakers van de openbare orde zich niet beter zelf ook zouden kunnen bewegen. Het is opgevallen, dat een aantal gebruikers zeker onder de noemer van "heeft obesitas" valt."
Martin Stoelinga


"Nachtopvang dak- en thuislozen en sociaal pension weer terug in Delft"
"Delftse dak- en thuislozen kunnen �s nachts weer terecht in Delft. Na een periode van drie maanden kunnen ze sinds afgelopen donderdagnacht terecht aan de Spoorsingel nummer 7. Het daarnaast gelegen sociaal pension op nummer 8 zal in de komende periode 'druppelsgewijs' bewoond worden."
Delft op Zondag - Marjan den Boer


"Delfia Batavorum zoekt kanshebbers voor de Le Comteprijs 2009"
" De commissie voor de Le Comteprijs van de historische vereniging Delfia Batavorum gaat in december vijf nominaties kiezen voor de Le Comteprijs 2009. Delftenaren kunnen ��n of meer verbouwde panden of objecten aanmelden die voor een nominatie in aanmerking zouden kunnen komen."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


delft marielle_van_kooten_001a.jpg
"Mari�lle van Kooten lijsttrekker STIP"
"Op woensdag 30 september hebben we onze nieuwe lijsttrekker gepresenteerd. Mari�lle van Kooten (22 jaar) zal de partij leiden naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010."
Bart Bikkers


delft http://www.delftblog.nl/wp-content/uploads/marvkoot.jpg
"Goedgekeurd"
"... Ik heb 4 jaar geleden Fleur nog ge�nterviewd voor het partijblad waar ik toen voor schreef. En ik zou ook Lian Merkx, die het tot wethouder heeft geschopt, wel willen interviewen voor Delftblog. Maar Agneta houdt dat tegen: ze zegt dat Delftblog geen reclame kan maken voor politici of partijen. Volgens mij is ze gewoon jaloers en duldt ze geen jonge, blonde concurrentie."
Delftblog - Anoniem


"Politici zijn vaak dichterbij dan u denkt!"
"Ik ben Bianca van der Werf, 34 jaar en woonachtig in Tanthof-Oost. Sinds augustus 2006 zit ik in de Gemeenteraad van Delft. Mijn drijfveer om actief te worden in de politiek is, dat er in Delft veel gebeurt waar we trots op mogen zijn, maar er gebeuren ook dingen waar we minder trots op kunnen zijn."
Wijkkrant Tanthof


"Stationskoffiehuis gesloopt!"
Alex van Leeuwen


delft http://www.vvddelft.nl/StreamFile8142/Boom-Voldersgracht-(2)
"Omgezaagde boom Voldersgracht"
"Zaterdagmiddag 3 oktober liep ik op de Voldersgracht en zag deze omgezaagde boom. Dit is toch wel een ernstige vorm van vandalisme waar we absoluut niet blij mee zijn."
Alex van Leeuwen


"De kracht van Delft"
"... Een helm en een paar laarzen maken straks deel uit van de persoonlijke uitrusting van elke Delftse wethouder!"
Lennart Harpe


delft http://www.vvddelft.nl/StreamFile8172/20-twee-juryleden-met-
"Delft Waterstad"
"... De jury, bestaande uit voormalig havenmeester Jannie Zeer, raadslid Aad Meuleman(Stadsbelangen)en wethouder Vuijk (VVD/voorzitter)waren zeer lovend over de bijdragen van de kinderen."
Wil Steffen


! PAS OP !
delft phoenixstraat_oversteek_schoolstraat_bord_pas_op_2009_09_27_14_19_a.jpg
"pareltjes"
Anne Koning

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 04-10-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 40
delft peiling_stand_201003_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 40 "op wie ga jij stemmen".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij Politiek Delft lezers.

Een geweldige peiling deze week. 2 partijen die in de winning mode zijn.
D66 en Onafhankelijk Delft zijn samen goed voor 54% dus een coalitie kan
gevormd worden. Dit zou zo maar kunnen op 3 maart aanstaande tijdens
de echte gemeenteraadsverkiezing.

In de wandelgangen: Lukas Vokurka en Martin Stoelinga onderhandelen
over een lijstverbinding. OD stelt zich op als protestpartij en Stoelinga
laat het invullen van de wethoudersposities over aan D66.
De Partij van de Arbeid zien we niet meer terug in Delft.

Bespiegeling: Alles is bereikbaar, als je het echt wil.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk40.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 03-10-2009 00h00

delft westvest_000_oldtimer_renault_bu_1933_be3724_2009_10_02_15_29_a.jpg Delft, Westvest.
Oldtimer: Renault BU 1933 Kenteken: BE-37-24.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Minister schrijft Martin Stoelinga"
"In de nog immer voortdurende 'Gondelaffaire' kreeg Onafhankelijk Delft-fractievoorzitter Martin Stoelinga eerder deze week mentale steun uit onverwachte hoek. Minister Guusje ter Horst (BiZa) meldde in een brief aan Stoelinga onder meer: 'Naar mijn mening waren de destijds gerezen vragen omtrent de gedragingen van de toenmalige wethouder (Balj� - red.) zeker aanleiding voor een onderzoek ..."
Delftse Post


BETER STADSBRUG OP MAAIVELD NIVEAU
"Gelijkvloerse Sebastiaansbrug bespaart miljoenen"
"De aanbesteding van de Sebastiaansbrug is voorlopig mislukt. Dit is een mooi moment van totale herbezinning. Het spoorviaduct wordt gesloopt als de tunnel klaar is. Dat is prachtig. Nu de Sebastiaansbrug nog. Al eerder stelde ik een gelijkvloerse Sebastiaansbrug voor. PvdA wethouder Koning moest er toen om lachen."
Jan Peter de Wit


"Mari�lle van Kooten lijsttrekker STIP"
"Op woensdag 30 september hebben we onze nieuwe lijsttrekker gepresenteerd. Mari�lle van Kooten (22 jaar) zal de partij leiden naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010."
Bart Bikkers


delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/10/01/bacinol_078.jpg
"Het Delftse 'Spoor van Vernieling'"
"Het is even slikken voor menig Delftenaar, maar na bijna 60 jaar trouwe dienst is Bacinol voortaan voor altijd en iedereen 'Verboden voor onbevoegden'"
Neslog - Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 02-10-2009 00h00

delft http://yikebike.cachefly.net/yikebike/images/europe/europe-pic31.jpg Yike Bike


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

POLITIEK = GOOCHELEN
"Goochelen met je brein"
"door Kees van Overveld en Emiel Lensen
dinsdag 6 oktober 2009, 20:15 uur
Het Meisjeshuis Oude Delft 112, Delft
Toegang gratis"
Zowel de perceptiepsychologie, als de oeroude circuskunst van het illusionisme tonen aan dat wij vooral zien wat wij willen zien. Of eigenlijk zien wij wat ons brein vindt dat wij zouden moeten zien.
TU Delft


VERKERK VERDUISTERT DELFTSE GELDEN *
delft bas_verkerk_sigaar.jpg
foto: Bas Verkerk aan de sigaar

"VNG moet bijverdiensten Verkerk in gemeentekas terugstorten"
"... In 2004 heeft burgemeester Bas Verkerk zonder toestemming van het gemeente bestuur van Delft besloten dat 50% van zijn bijverdiensten van zijn bestuursbaan bij het ABP ten goede komen aan het VNG. Dat is des te opmerkelijker daar Verkerk ook bestuurslid is bij het VNG."
Jan Peter de Wit


"U" TWITTERT TOCH OOK ZEKER?
Realtime results for DELFT

"KRACHT VAN DELFT"
"... Via twitter was al tijdens de bijeenkomst een set indrukken te volgen van diverse aanwezigen."
PvdA - Anne Koning


INWONERS BEPALEN, NIET 32 BEWONERS
delft markt_000_kermis_2009_09_18_16_47_a.jpg
Delft, Markt. Kermis 2009.

"verzoek tot overweging verplaatsing kermis"
"De laatste kermis van IB september t /m 20 september fieeft een groot aantai bewoners en ondernemers op de Markt doen besluiten om een beroep op u te doen. De kermis geeft een hoop (geluids)overlast voor zowel bewoners als ondernemers. En daarnaast zijn er al vele evenementen die de bewoners en ondernemers veel overlast bezorgen."
Jean-Louis Koekenbier, Bagels & Beans, Jan Gillemans, Willem van Oranje


"Foto's: Poes te water Oude Delft"
district8.net


"Kenniswerkersregeling een groot succes;
nieuwe aanvragen kunnen tot 9 oktober worden ingediend"

"... Ook in Delft maken bedrijven gebruik van deze regeling. Voor het CDA Delft interviewde ik minister Van der Hoeven over de regeling. "
Jeroen van Oort


"Minder inspraak"
"Afgelopen donderdag stemde een raadsmeerderheid tegen ons voorstel om ruimtelijke plannen referendabel te houden, want de ruimtelijke ordeningsprocedures zouden voldoende inspraak kennen. Daags na het debat informeerde het college ons te kiezen voor een afwijkende procedure bij het plangebied DSM: een voorontwerpbestemmingsplan zal niet ter inzage worden gelegd. Minder inspraak dus."
Fleur Norbruis


"Dagfoto: Parkeergeldontduikers parkeerplaats Zuidpoort"
Jan Peter de Wit


"Referendum mag nergens over gaan"
"... De partijen die voor dat referendum zijn stemden donderdag tegen de nieuwe verordening. Een meerderheid van PvdA, CDA, VVD en ChristenUnie/SGP stemde voor, en gaf daarmee aan wel voor een referendum te zijn, zolang het maar nergens over gaat."
fractie SP


"Oproep: Ontevreden buurthuizen verenigen zich"
"Actieve (ex-)vrijwilligers van buurthuizen The Culture en De Wending roepen vrijwilligers van andere Delftse buurthuizen op om samen een platform te vormen om activiteiten in de wijkcentra weer voor en d��r de buurt te maken, en de gemeente te bewegen vrijwilligers weer meer verantwoordelijkheid en vertrouwen te geven."
fracte SP


"Techniek en cultuur in Delft"
"... STIP-wethouder Lian Merkx (Cultuur) en CvB-voorzitter Dirk Jan van den Berg ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de krachten te bundelen op het gebied van kunst en cultuur. En direct met een concrete bijdrage: �100.000 per jaar."
Bas Bennebroek


delft verkeersbord_fietspad_onverplicht_g13.jpg "SV: Ongebruikte bussluizen"
"3. Bent u bereid om deze bussluizen te verwijderen en hiervoor in de plaats ... zoals verbeterde en bredere fietsstroken ..."
Bianca van der Werf

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 01-10-2009 00h00

delft houttuinen_000_koffiehuis_1894_2009_09_30_18_32_a.jpg Delft, Houttuinen.
Het Koffiehuis uit 1898 is inmiddels gesloopt. Wat er over gebleven is, een hoopje puin met een langsrijdende trein. Particulier initiatief om originele elementen van de gevel straks elders in dit gebied te laten terugkeren bleef uit.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

PETER KIELA PVDA LIEGT ER OP LOS
Er is geen enkel verbod dat een presidiumvoorzitter zijn huiswerk doet
martin_stoelinga_poster_2009_10_08_17_00_a.jpg
foto: Martin Stoelinga fractievoorzitter Onafhankelijk Delft

"Gedragscode gemeenteraad"
"Mijn collega-gemeenteraadslid Peter Kiela (PvdA) beweert in Delft op Zondag op 27 september j.l. dat ik de gedragscode van de Delftse gemeenteraad ooit heb ondertekend. Dit is onjuist. Ik heb ook nooit voor deze gedragscode gestemd. Bij het raadsdebat over de gedragscode op 22 mei 2003 , heb ik niet meegedaan."
Martin Stoelinga


"DYSLECTISCH?"
Bianca van der Werf


"De spiegels van Calv�"
"Je zou het bijna vergeten vanwege alle aandacht die de sloop van de spoorzone opeist, maar van Calv� is sinds een jaar na sluiting ook weinig meer over."
Neslog - Herman Baas