logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 30-06-2009 00h00

delft thinkox_elektrische_auto_001.jpg
Elektrische auto THINK
Delft is nergens te bekennen met elektrische voertuigen.
Logisch met een college zonder visie.
Sterker de burgemeester kruipt in een stinkende afgedankte
Haagse Tuk Tuk. politiekdelft.nl
Waarom was Bas Verkerk in 2008 niet in Australie toen de Nuna won.
De Nuna werd opnieuw onthaald in Rotterdam door collega Ivo Opstelten.
(red. hfvh)Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen *

WAAR BLIJFT STIP NOU? ACTIE GRAAG!
delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpgdelft thinkcity_elektrische_auto_002.jpg
"StudentCar: autodelen op de campus"
"... In Rotterdam en Utrecht biedt StudentCar inmiddels zuinige Toyota's aan, en dit studentenbedrijfje heeft zelfs als een van de eersten in Nederland de 100% elektrische auto Th!nk aangeschaft."
Bas Bennebroek


"Declaraties College BenW van Delft"
"hi burgemeester bas
Ik ben benieuwd naar de declaraties van het Delftse college. Met mij de Delftse bevolking dus een leuk item om te publiceren. Gezien de uitspraken van minister ter Horst moeten gemeentes die gegevens verstrekken. vraag: wil je mij een gespecificeerd overzicht geven per collegelid gedeclareerde bedragen over 2008. alvast bedankt"
harrie fruyt van hertog


"Ter Horst wil opheldering over declaraties"
"(Novum) - Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) wil opheldering van gemeentes over de declaraties van burgemeesters en wethouders. Dat heeft Ter Horst vrijdag gezegd."
Nieuws.nl


"PvdA�ers meesters in declareren"
"UTRECHT - Vier Utrechtse bestuurders, allen PvdA, declareren in 2008 opvallend veel in verhouding tot hun collega�s. Toppers zijn: burgemeester Wolfsen en de wethouders Bosch (stedelijke ontwikkeling), Den Besten (jeugd, onderwijs en welzijn) en Spit (toen: toerisme, economie en stadspromotie)."
AD-Utrecht


"Declaraties Delftse college ook openbaar maken"
"... In december 2008 heb ik aan burgemeester Bas Verkerk (VVD) gevraagd hoeveel hij in 2008 gedeclareerd heeft. Het antwoord van Verkerk was: de burgemeester declareert niet. Niet erg geloofwaardig."
Jan Peter de Wit


"Delft is klaar voor de Verlichting "
"Het college doet zijn werk en geeft in een ambitieuze nieuwe nota aan dat Delft aantrekkelijker kan worden en de monumentale binnenstad kan worden opgefleurd met een verlichtingsplan. Bekijk deze plaatjes maar eens van hoe het kan worden."
Job Veltman


"Delft: Nota aanlichten monumenten juni 2009"
gemeente Delft


"Visie Openbare Ruimte"
"Op dinsdag 23 juni heeft het college besloten de visie openbare ruimte aan de stad voor te leggen. Ik ben trots op het feit dat er nu eindelijk een visie is voor dit belangrijke deel van de stad. De ambitienota werd met met instemming ontvangen, ik ben nu er benieuwd naar de reacties op de uitwerking ervan in deze visie."
Anne Koning


"CDA-raadslid Junius is lijsttrekker"
"... Het CDA zit op dit moment in de oppositie. Jeroen van Oort, de voorzitter van het CDA Delft, is naar eigen zeggen 'in zijn nopjes' met de verkiezing tot lijsttrekker van Junius. Volgens hem is zij 'in staat om bruggen tussen mensen en tussen partijen te bouwen'."
AD-Delft


"Delftse demonstratie tegen Ahmadinejad"
"Vanmiddag een demonstratie bij Delfstede tegen de Iraanse president Ahmadinejad. De fundamentalistische islamitische President Ahmadinejad zou de verkiezingsuitslag gemanipuleerd hebben. Donderdag 9 juli is er weer een demonstratie voor de TU Aula om 13:30."
Jan Peter de Wit


delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Pagina%27s/Foto%27s/martin.jpg delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Pagina%27s/Kandidaten%201010/bram%20stoop.jpg
"Dan zit jij bij ons goed, kandidaten 2010"
"De afgelopen tijd kreeg ik steeds meer de vraag wie er lijsttrekker van Onafhankelijk Delft is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Dit zijn in ieder geval de nummers een en twee, de volledige lijst komt na het zomerreces."
Bram Stoop

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 29-06-2009 00h00

delft buitenwatersloot_000_zwanen_2009_06_28_13_40_32_a.jpg Delft, Buitenwatersloot.
Schattig zwanengezin.Quotes van de dag

delft sint_agathaplein_tijn_noordenbos_2009_06_26_a.jpg
Tijn Noordenbos: Ja Martin, zeg het eens knul.
"Hoi Thijn heb jij hiervoor toestemming gekregen van Delft Welzijn en schoonheids commissie, Als ik mijn deur een andere kleur wil geven krijg ik een ambtenaar aan de deur." Martin Stoelinga

delft fris_logo_001.jpg
Jan Peter de Wit gaat FRIS gedouched en schoon beginnen morgenochtend. Opnieuw werd het alleenstaande raadslid van Leefbaar Delft in de raadsvergadering van juni compleet afgezeken door burgemeester Bas Verkerk. Sommige raadsleden begrijpen er niets meer van." harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft spoorzone_20090629_presentatie_joan_busquets.jpg


delft http://www.jpdewit.nl/delftse_democratie_rip.jpg
"Debat Kapelsbrug tegengehouden door PvdA & Verkerk"
"... In aansluiting op het historiserende spoorzone plan Busquets moet op de Zuidwal het doorgaande autoverkeer totaal worden ontmoedigd. Al het doorgaande autoverkeer moet rond de ring om Delft. Alleen bestemmingsverkeer van en naar de Zuidpoortgarage. De Zuidwal als wandel en fiets Boulevard inrichten."
Jan Peter de Wit


"Gemeente Hardenberg verruilt papier voor e-reader"
"... De vijftien raadsleden in de Overijsselse gemeente hebben als proef een e-reader van iRex Technologies gekregen, meldde het bedrijf uit Eindhoven dinsdag (pdf). Hardenberg schakelt daarmee als eerste volledig over op elektronische aanlevering �n gebruik van vergaderstukken. De hele gemeenteraad wil per april helemaal papierloos vergaderen, mits de proef met de e-reader slaagt."
webwereld - Tonie van Ringelestijn


delft http://www.jpdewit.nl/jaarrekening_2008.jpg
"Jaarrekening 2008: het College van de Achteruitgang"
"... Nawoord: burgemeester Verkerk onderbrak diverse malen mijn betoog omdat hij mijn kwalificaties niet accepteerde. De VVD sloot zich daar bij aan. De Christenunie/SGP vond daarentegen dat Verkerk daarin ongelijk had."
Jan Peter de Wit


"De Gemeente heeft een begrotingstekort, maar hoe groot is dat tekort nou?"
"De Gemeente Delft rotzooit maar wat aan als het gaat om de jaarrekening van 2008. Het werkelijke begrotingstekort was vorig jaar geen tekort van 4,9, maar van 14 miljoen euro. Dat stelt drs. Leo Verhoef, een accountant die zich al jaren bezighoudt met boekhoudfraude binnen de Nederlandse Overheid."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


"Jaarrekening vastgesteld, nadruk op uitvoering"
"Ook in Delft gaat de kredietcrisis niet ongemerkt voorbij. Het is de voornaamste oorzaak voor het tekort van bijna 5 miljoen euro waarmee 2008 is afgesloten."
Stephan Brandligt


"Pappen, nathouden en romantiseren"
"... Aan het eind van de BBQ komt de de organisatie tot het lumineuze idee om dit voor eeuwig in stand te houden door de suggestie te doen om een slaapplek voor de daklozen in de Delftse Hout op te richten. Er wordt meteen een gironummer aan gekoppeld voor donaties."
Onze Indische Buurt - Frans Vrins

Reactie: "Pappen, nathouden en romantiseren"
Beste reageerder, Ik hou mij al dertig jaar bezig met het welzijn van mijn medemens. De daklozen waar ik het hier over heb en die aanwezig waren, zijn al dertig jaar verslaafd en of dakloos/thuisloos. U denkt toch niet dat u deze mensen terug in de samenleving kan plaatsen, zoals u en ik die kennen?
Jolanda Gaal volledige reactie.


delft milene_junius_002.jpg
"Milene Junius unaniem verkozen tot lijsttrekker van het CDA Delft"
"... Communicatie is daarbij essentieel. Aan de ene kant moet de gemeente goed informeren. Want waarom is er vaak grote onvrede bij burgers, omdat ze te laat op de hoogte worden gebracht van belangrijke veranderingen in hun buurt."
bestuur CDA


"Even bellen met... Waterbouwkundig ingenieur Guido van der Wedden"
"Wat moet volgens de waterdeskundigen veranderen aan de huidige plannen voor de Spoorzone? We willen dat het water dieper wordt en de bruggen hoger, zodat je straks door de singel kunt varen die op de plek van het huidige spoorviaduct komt. Het gaat vooral om de brughoogte."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


delft buick_super_riviera_1953_2009_05_22_a.jpg
Iets oudere Oldtimer: Buick Super Riviera 1953
"Ren� Steijger, twintig jaar vrijwilliger, twintig jaar Westerpop, hij staat er zelf wel 's van te kijken"
"... Je kunt me niet op ��n muziekstijl vastpinnen. Ik heb w�l een lichte voorkeur voor wat zwarte muziek. Soul en funk. Ook wel bluesrock. Ik heb een oldtimer, een Buick uit 1956. Als ik daarin rij, zet ik m'n favoriete muziek op, dat is die wat zwarte muziek. Dan ben ik helemaal in m'n element."
Delft op Zondag - Pim Beukema


"Debatmiddag bij het ROC Mondriaan"
"... Begrip voor elkaar begint met het aangeven van het eigen standpunt. Door het uitwisselen van deze standpunten zijn de aanwezigen beslist aan het denken gezet."
Alex van Leeuwen


delft personen_martin_stoelinga_sinterklaas_a.jpg Martin Stoelinga
"Party"
"... ook nog eens moeten afrekenen met de varkens die de burelen van de roddelpers bemannen. U kent de ratten wel van Priv�, Weekend, Party noem ze maar op. Zichzelf journalisten noemende broddelaars die in alles een aanleiding zien om te speculeren over het leven van al dan niet publiciteitsgeile bekende Nederlanders. Dat die randdebiele taalverkrachters tot veel in staat zijn wist ik, maar ..."
Martin Stoelinga


delft poptahof_000_2009_06_28_14_14_45_a.jpg
"MULTICULTURELE WIJKMARKT POPTAHOF"
"Uw fractiedichter Rolf Clason mocht er voorlezen uit eigen werk. De politicus in hem verloochende zich niet: naast zijn eigen gedichten koos hij in deze tijd waarin sommige politici liever muren dan buren hebben, voor het gedicht (Muren) van Konstantinos Kavafis 1863-1933. Rolf las het voor in het Grieks en in de door hemzelf herdichte vertaling hieronder. Het gedicht gaat over uitsluiting."
Rolf Clason


"Ja, ik wil"
"Deze week heb ik twee bijeenkomsten bijgewoond met mensen die, in het kader van de campagne Ja, ik wil, ge�nteresseerd zijn in het gemeenteraadswerk. Dat is overigens een grotere groep mensen dan ik vooraf had ingeschat en dat is een goede zaak."
Lennart Harpe


"Schilderen bij 7 Days more living"
"Wie vorige week zaterdag de binnenplaats van 7 Days more living betrad, vlogen de verfspetters bijna om de oren. In het kader van de zogenaamde mini-events schilderden Tijn Noordenbos en Tineke van Velzen er lustig op los."
Delft op Zondag

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 27-06-2009 00h00

delft sint_agathaplein_000_schutting_tijn_noordenbos_2009_06_26_14_13_51_a.jpg Delft, Sint Agathaplein.
Museum Het Prinsenhof staat in de steigers.
Schilder Tijn Noordenbos met hoed op in plaats van helm siert de schutting op.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft jolanda_gaal_hans_van_bemmel_20090626_od_barbeque_201_a.jpg
Jolanda Gaal complementeert Hans van Bemmel met de wederom geslaagde barbeque.

"HET MOTTO: SAMEN STADGENOOT"
"26 Juni was er weer een gezellige barbeque georganiseerd voor de dak en thuislozen en belangstellenden, in het Delftse Hout. De barbeque werd mede mogelijk gemaakt in het kader van de WMO, gesubsidieerd door de gemeente Delft en Fonds 1818."
Jolanda Gaal


"Uniek project in Harnaschpolder Delft:
de duurzaamste waterwoningen van Nederland"

"Dit is een geweldig uitdaging voor Delft en haar bewoners. Kennis uit Delft wordt in Delft toegepast; Water wordt belangrijk gemaakt. Creatieve en ondernemende Delftenaren kunnen hun ambitie hier realiseren. Als dit het verwachtte succes blijkt te zijn, dan bouwen we meer waterwoningen door grondpercelen te vervangen door water"
Ronald Vuijk


delft http://www.stipdelft.nl/upload/126/businessgift_uitreiking.jpg
"Studenten ontwerpen voor de stad"
"... de aftrap van de Delft Business Gift Design Competition. De opdracht: ontwerp een relatiegeschenk voor de gemeente �n Delftse bedrijven, in de nieuwe stadsstijl, en bij voorkeur ook nog met een link naar Delfts blauw. Ruim 50 inzendingen kwamen er binnen, en Debbie Ammerlaan heeft gewonnen met haar Delfts blauwe wijnkoeler."
Bas Bennebroek


"500ste Delftse handtekening voor OV-kaart MBO'ers"
"Vandaag zette CvB voorzitter Jos Leenhouts van het ROC Mondriaan de 500ste handtekening die ROOD, jong in de SP, in Delft ophaalde voor een OV-jaarkaart voor minderjarige MBO'ers."
SP Rood Delft


"Verzekering keert 118,5 miljoen uit voor Bouwkunde"
"... Volgens mij is er niet veel op tegen om Bouwkunde in het voormalige hoofdgebouw te laten. Dit project draagt bij aan Delft kennisstad, aan een duurzaam, verbonden en dynamische stad met respect voor de openbare ruimte (vrij naar Anne Koning)."
Erik van Hunnik


"Yamamoto te koop"
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 26-06-2009 00h00

delft papsouwselaan_000_hovenpassage_parkeergarage_in_aanbouw_2009_06_24_13_34_01_a.jpg Delft, Papsouwselaan.
Parkeergarage in aanbouw.Quotes van de dag

"Angst is altijd een slechte raadgever. Je kunt beter sterven als een held dan leven als een angsthaas." Reinoud Plate
Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://www.delftdesign.nl/upload/images/web_bna_dvda_liggend_kleur_l.jpg
"Dag van de Architectuur"
"Het landelijke thema is Architectuur & Mobiliteit Op diverse locaties, voor meer informatie zie ook: www.dvda.nl Gratis programma-boekjes verkrijgbaar bij o.m. TOP Programma Zaterdag 27 juni 11.00 uur - locatie TOP, Hippolytusbuurt 14 Opening door wethouder Lian Merkx"
DELFTDESIGN


delft http://www.topdelft.nl/img/logo.gif
"Dag van de Architectuur"
"De Dag van de Architectuur, een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), wordt dit jaar voor de tweede keer in Delft gehouden op 27en 28 juni, met TOP Delft als lokaal architectuurcentrum. De dag van de Architectuur wordt in goed overleg met de Gemeente Delft georganiseerd. Tevens is er nauwe samenwerking met Filmhuis Lumen, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone (OBS) en de Werkplaats Spoorzone Delft. Zaterdag 27 juni om 11:00u wordt in TOP Delft door de wethouder Lian Merkx, de Dag van de Architectuur 2009 geopend."
TOP - Techniek Ontmoetings Punt


PvdA STRAKS OVER EN SLUITEN
"Arbeiders en schoolmeesters: een huwelijk in crisis"
"... Lukt het niet om beide achterbannen bij elkaar te houden, dan kan de PvdA zomaar uiteenvallen en hebben zelfs de resulterende brokstukken wellicht niet eens bestaansrecht meer. De partijen die zo�n scheuring logischerwijze oplevert, bestaan immers al: voor de arbeiders is er de SP en voor de schoolmeesters D66 � of, wanneer zij die partij in sociaal-economisch opzicht niet links genoeg vinden, GroenLinks."
Dick Houtman en Peter Achterberg Cultuursociologen Erasmus Rotterdam.


MOOIE TAAK LEEFBAARDELFT
"Declaraties kabinet liggen op straat"
"... Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken zei donderdag dat bewindslieden die uitgaven met creditcards van hun ministerie hebben gedaan, die ook openbaar moeten maken als daar om wordt gevraagd. ''Ik zie geen reden om dat niet te doen'', stelde ze."
NU.nl


delft http://www.leefbaar-delft.nl/bus_binnenstad_delft.jpg
"Wegwezen met die grote stadsbussen uit de binnenstad"
"Belachelijk dat dit anno 2009 nog steeds kan met deze grote zware stinkende diesel bussen van Connexxion. Het is gewoon gevaarlijk om dwars door de wandelaars en fietsers met deze gevaarten in onze historische binnenstad te blijven rijden. Of een kleine schone bus of helemaal geen bus meer over de Oude Langendijk Peperstraat."
Jan Peter de Wit


delft ecobus_zeus_zero_emission_urban_system_spijkstaal.jpg
"Elektrische bus 32 personen"
"Ecobus Zeus - Zero Emission Urban System"
Spijkstaal


"Gondelaffaire: Rapport Elzinga"
"ADVIES INZAKE BALJ� VERSUS LEEFBAAR DELFT/STOELINGA"
Reinoud Plate


"Gondelaffaire: Rapport Schiller"
"Beoordelingsrapport over het video- en geluidsfragment getiteld �Balj� belt opnieuw met Wim Zegwaard�"
Reinoud Plate


"Op deze plaats bent u in overtreding, het geen betekend ..."
"Al meer dan 20 jaar staan de auto�s in de Professor Oudemans geparkeerd aan beide zijden van de straat. Nu opeens zat er bij een aantal auto�s een briefje tussen de ruitenwisser waarvan de tekst luidde: ..."
Bram Stoop


"De NZ-lijn: hoe het mis kan gaan"
"AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam heeft een top 15 opgesteld van de grootste risico's rond het boren van een tunnel voor de Noord/Zuidlijn. De top 15, die in werkelijkheid veertien risicofactoren beslaat, werd dinsdag gepresenteerd aan raadsleden."
Parool.nl

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 25-06-2009 00h00

delft Delft.
Woningcomplex begin 1980 van Vidomes Hugo de Grootstraat.
De warmtefoto laat het zien, niet geisoleerd:
Gevel zo lek als een mandje! Gemeente DelftWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Rotterdam: Ondanks crisis geen verhoging gemeentelijke lasten"
"De gemeente Rotterdam verwacht dit jaar een tekort van 85 miljoen op de begroting. Het college van b en w heeft dit dinsdag gemeld in een brief aan de gemeenteraad. De crisis heeft geen gevolgen voor de tarieven van de Onroerende Zaak Belasting en de Afvalstoffen. Deze gaan volgend jaar niet extra stijgen, zo valt te lezen in de brief."
RTV-Rijnmond


"Delft scoort met webtransacties"
"De gemeente Delft ligt, als het om aantallen webtransacties gaat, straatlengtes voor op andere gemeenten van Nederland. Uit onderzoek van de VNG bleek dat Delft zeer goed scoort. Burgers en bedrijven bestellen via de website www.gemeentedelft.info v��l meer producten dan gemiddeld."
Gemeente Delft


"Geen parkeervergunningen in de Wippolder"
"Komende week krijgen de bewoners uit de Professoren buurt een brief van de fractie Onafhankelijk Delft in de brievenbus. Na het artikel in het AD over de mogelijkheid dat er parkeervergunningen in de wijk komen, heeft onze fractie veel reacties gehad uit de wijk."
Bram Stoop


"Geschiedenis van de Kapelsbrug"
"In de Middeleeuwen stonden aan de zuidkant van de stad twee poorten: de Rotterdamse en Schiedamse poort. Tussen die poorten lag een brug die tevens onderdeel was van de stadsverdedigingswerken. De brug had twee overwelfde doorvaartopeningen. De westelijke doorgang was iets lager dan de andere en was in de 17de eeuw in gebruik als botenhuis."
Aad van Tongeren


POLITIEK GENEUZEL OVER KAPELSBRUG
delft kapelsbrug_janny_van_der_jagt.jpg
"Janny van der Jagt (D66) over de Kapelsbrug"
"Een boze Janny van der Jagt kletst op Marokko Video over stijve leuningen ... Vroeger was alles beter en de 'muizengaatjes' moeten vooral zo blijven."
Nieuws Marokko.nl


"Architect: Nieuwe Kapelsbrug is haastwerk"
"... De gehele binnenstad is in 1976 door het Rijk officieel tot beschermd stadsgezicht uitgeroepen. De nieuwe Kapelsbrug is aanzienlijk anders dan de huidige. De onderdoorgang is een extra toevoeging die extra geld kost. Waar de welstandscommissie dit aan toetst is mij een raadsel."
Jan Peter de Wit


"Interpellatieverzoek over Kapelsbrug"
"Ik heb bij Bas Verkerk het verzoek gedaan om aanstaande raadsvergadering donderdag 25 juni een interpellatie te houden over de handelswijze van wethouder Anne Koning betreffende het ontwerp van de de nieuwe Kapelsbrug."
Jan Peter de Wit
Redactie: Steun in de raad van een beetje oppositie, zonde van de tijd!


NIEMAND KRIJGT ZIJN SALARIS VOORUIT
"Paarse krokodil gesignaleerd"
"... De huisschilder vertelde me dat hij een steiger, tegenwoordig verplicht volgens de Arbowet, minimaal drie weken van te voren schriftelijk bij de gemeente moet aanvragen. Hij betaalt dan leges per vergunning en precariobelasting per week."
Fleur Norbruis


"Warmte voor Delft in zonnige dagen"
"STIP is altijd groot pleitbezorger geweest van een warmtebedrijf. Door het leveren van collectieve warmte, het verminderen van het aantal CV�s, het gebruik van restwarmte en door het aansluiten op duurzame warmtebronnen zoals geothermie, kan een warmtebedrijf een grote bijdrage leveren aan de CO2-doelstellingen van Delft."
Bas Bennebroek
Redactie
Hallo Bas Bennebroek,
Bekijk onderstaande mail en
geef je inhoudelijke bevindingen
verminderen CV's klinkt mij te simpel
gr harrie


"Nederlandse bodem zit nog vol gas"
harrie fruyt van hertog


delft http://www.architectenweb.nl/bin/news/140959.jpg
"Tallinn kiest voor transparant stadhuis"
"Het Deense BIG heeft samen met Adams Kara Taylor (Groot-Brittanni�) de idee�nprijsvraag voor het nieuwe stadhuis van Tallinn gewonnen. In het concept wordt het idee van transparantie in een democratie erg ver doorgevoerd. Zo kunnen voorbijgangers de raadsvergadering via een spiegelend plafond volgen."
architectenweb.nl

delft zocherweg_009_lindenhof_agnetapark _2009_06_23_20_49_52_a.jpg Delft, in de Lindehof in het Agnetapark, Zocherweg 9.
Druk bezochte inspraakbijeenkomst over de Structuurvisie Delft in 2030.
Zie ook StadskrantDelft pagina 6 en 7.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Raadsfracties over het jaarverslag"
StadskrantDelft pagina 9.


"Alex van Leeuwen heeft last van politieke onwil"
"... Nu anderhalve maand voordat de sloop begint ziet hij opeens het licht en doet hij net of dat het even geregeld kan worden als de politieke wil er zou zijn omdat deze er nu niet zou zijn volgens hem. Hij geeft dus de politiek de schuld dat de politieke wil er niet is."
Bram Stoop


"Warmtebedrijf officieel opgericht"
"... Het warmtebedrijft wil de uitstoot van CO2 in de toekomst verder terugdringen. In eerste instantie gaat het om een totale CO2-reductie van ruim 20.000 ton per jaar. In de toekomst zal die reductie oplopen als ook onder andere geothermie (warmte uit diepe aardlagen) als energiebron gebruikt kan worden."
Fleur Norbruis


"Dagfoto: Onze Indische Buurt krijgt gelijk met fietsdoorsteek Ternatestraat"
"Het Ingenieursbureau van de Gemeente is de achterkant van het aardewalletje van de afsluiting Ternatestraat Vrijenbanselaan vergeten."
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 23-06-2009 00h00

delft kapelsbrug_ontwerp_a.jpg Delft, Kapelsbrug.
De Kapelsbrug moet vernieuwd worden omdat de brug niet geschikt is voor het verkeer dat ervan gebruik moet maken. De nieuwe brug moet niet alleen geschikt zijn voor de tram maar ook voor het autoverkeer, de fietsers en de voetgangers.
gemeentedelft.infoWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft logo_cultuurjaar_2009_250x362_b.jpg
"Wereldculturen Festival"
"Het tweede Culturele Weekend vindt plaats van 25 t/m 28 juni en staat in het teken van �Wereldculturen�. Hier vindt u de highlights en het totale programma."
Delft Cultuurjaar 2009


"Oprichting warmtebedrijf Eneco Delft"
"Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu is positief over de samenwerkingsvorm Warmtebedrijf Eneco Delft. Zij was vandaag aanwezig bij de offici�le oprichting. In het project Warmtebedrijf Eneco Delft werken de gemeenten Delft en Midden-Delfland samen met energieleverancier Eneco en de Delftse woningcorporaties DUWO, Woonbron en Vidomes."
Ministerie van VROM


"Stadsverwarming (scriptie 1982)"
"Het Delftse warmtebedrijf boeit mij, te meer daar ik in 1982 een scriptie over Stadsverwarming schreef. De milieu-paragraaf ontbreekt omdat die toen geen rol speelde. Alleen de economische motieven waren bepalend."
harrie fruyt van hertog


"Er is niet goed over de gevolgen van de TU Campus nagedacht!!"
"... Dit is namelijk wat ik heb voorspeld, de TU is een mooie campus aan het maken en de omwonenden krijgen de rekening en de narigheid gepresenteerd. Ik ben van mening dat de gemeente voor de belangen van de omwonenden moet opkomen. Daarbij gaat men maar eerst kijken wat de mogelijkheden zijn op het TU terrein zelf ..."
Bram Stoop


"Nieuwsbrief nummer 31"
"Belangrijk doel van de BVOW blijft de parkeervergunning zo goedkoop mogelijk te houden en erop toe te zien dat de gemeente geen rare fratsen uithaalt: zo is enkele jaren geleden de dure digitale bezoekerskaart er mede dankzij ons niet gekomen."
Olofsbuurt-Westerkwartier


"Veteranendag 27 juni"
"Oh, is het 27 juni Veteranendag ? Ik heb er niets over gehoord op Hudito. Op Hudito ? Wat heeft dat met Veteranendag te maken ? Nou er zijn er veel op Hudito en ze spelen op zondag. Toen ging er geen belletje rinkelen, maar de dom in Utrecht."
Jolanda Gaal


"Voor Bas Verkerk is een gemeenteraadslid een gewone burger..."
"Vol trots maakt Bas Verkerk het gegronde en ongegronde overzicht bekend van de Nationale Ombudsman in de stad Delft. 15 klaagschriften, 1 gegrond. Helaas ook de stichting Nationale Ombudsman huilt met de Wolven in het bos."
Martin Stoelinga


"Foto: Chopinlaan verwelkomt bejaarden met stenen in nieuwe Buytenweye"
"In de plint van het nieuwe bejaardenhuis voor de Buytenweye zijn zeker twintig ruiten ingegooid. Woonbron wil dat het nieuwe woonzorgcentrum het 'kloppend hart' van de buurt wordt waar buurtbewoners in het restaurant kunnen eten en mee kunnen doen aan activiteiten."
Jan Peter de Wit


"Opening laboratorium Die Buytenweye"
"Inspirerend dat zo veel disciplines hier vertegenwoordigd zijn om mee te werken aan het Laboratorium Die Buytenweye. Het is mij een eer om deze bijeenkomst te openen. U organiseert een laboratorium."
Saskia Bolten


"Iedereen waardeert pand dansschool, toch dreigt sloop"
"... Enkele ondernemers zijn volgens hem bereid een deel van de kosten te dragen - als althans die herbouw plaatsheeft 'op een leuke plek'. "Bijvoorbeeld tussen de huidige locatie en molen De Roos. Je kunt er een leuke horecagelegenheid van maken. Maar de gemeente wil het niet: wethouder Anne Koning heeft laten weten dat alle ruimte in de toekomstige Spoorzone al is vergeven.''"
AD-Delft - Danny Verbaan

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 22-06-2009 00h00

delft van_leeuwenhoeksingel_000_elektrische_auto_daihatsu_cuore_dec_2005_2006-06-16 _a.jpg Delft.
Geparkeerd elektrische voertuig aan de Van Leeuwenhoeksingel op 16 juni 2006.
Merk DAIHATSU CUORE Brandstof Elektriciteit Datum tenaamstelling 02-12-2005.
http://www.innosysengineering.com/Quotes van de dag

delft arie_van_es_aantekeningen_1_044_2_a.jpg" Arie van Es

"Lijstverbindingen in Delft, ik ben er benieuwd naar." harrie fruyt van hertog

"Mijn voorspelling van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Delft in maart 2010 is: Partij van de Arbeid 7, D66 6, CDA 5, VVD 4, GroenLinks 4, SP 3, STIP 3, Onafhankelijk Delft 2, ChristenUnie 1, Stadsbelangen 1, Leefbaar Delft 1." Reinoud Plate

"Volgens mij is die heer clason helemaal niet wereldwijs want tv west kan je niet ontvangen en 1 2 3 wel maar kijkt hij niet daarom zit hij ook bij de pvda en hebben ze zoveel zetels als een lege zaal hahaha" Peet Traub

"Het zit in de gemeenteraad, krijgt elke maand � 1.000,00 netto en het schrijft helemaal niets. Wie of wat zijn dat?" harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft delft_thermografische_kaart_001.jpg
"Delft: Thermografische kaart"
"Op maandagavond 26 januari 2009 heeft Aerodata in opdracht van de gemeente een thermografische opname van Delft gemaakt. Het was die avond helder weer, zonder wind, de gemiddelde dagtemperatuur (weerstation Rotterdam) was 1,1� C, met een minimum van �2,2�C. Door beeldbewerking van de camera-opnamen is de warmte-uitstraling omgezet naar 6 overzichtelijke kleuren van donkerblauw tot rood."
Gemeente Delft


"Eerste Duurzaam Delft-dag"
"... Op het Bastiaansplein was veel informatie te halen over zonnepanelen, zonneboilers, LED-lampen, windenergie en electrische vervoermiddelen (auto's, scooters en fietsen) en openbaar vervoer."
Fleur Norbruis


delft http://www.vermeerdelft.nl/imgcontent/Wim%20Pijbes%20met%20Vermeers%20vrouwen.jpg
"Delft: Vrouwen van Vermeer weer samen"
"... De offici�le hereniging op dinsdag 16 juni 2009 werd bijgewoond door directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum Amsterdam en burgemeester Bas Verkerk van Delft. De originele Dame, Meid en Vrouw van de Delftenaar Johannes Vermeer waren de afgelopen tijd in het Rijksmuseum Amsterdam te zien."
Vermeercentrum


VAN WELKE PARTIJ NU WEER?
delft dick_koning_lpf_delft.jpg
"Dick Koning - PVV"   http://www.pvvdelft.nl/
"Dick Koning - LPF"    http://www.lijstpimfortuyndelft.nl/
"Dick Koning - WWW" http://www.watwijwillendelft.nl/


"Even bellen met... Dick Koning van de PVV Delft."
"Deze week liet de PVV van Geert Wilders weten niets van doen te willen hebben met de door Dick Koning opgerichte LPF Delft. De PVV zou Koning deze week in een brief laten weten dat hij per direct moet stoppen met zijn Delftse afdeling van de PVV."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


beetje MECANO en wat M�RKLIN
"Een ingezonden brief uit de Delft op Zondag van 21 juni Kapelsbrug"
"De sloop van de brug bij het armamentarium is niet nodig. ... Oplossing: Haal het wegdek weg op de plek waar de tram over de brug gaat. Hei voor de brug en na de brug - dus dicht bij de voet van de bogen - betonnen palen. Leg over deze palen een betonnen plateau of staalconstructie die de tram draagt. Ingenieur Anton Prins, Delft"
Delft op Zondag


BLA, BLA, BLA, ...
"Ben je volgens de PVDA in Delft geintegreerd als je schotel op het balkon staat?"
"... Ik ben gewoon niet tevreden met het Delftse kabelaanbod (en nog veel minder met het aanbod van UPC in de gemeente Reusel-de Mierden), waar behalve NL1, 2 en 3 weinig van mijn gading bij is. Via mijn schotels stel ik mij open voor de wereld om mij heen, en krijg ik informatie en cultuur van France24, ..."
Rolf Clasondelft cartoon_2007_11_07_motorclub_harley_parkinson_uitsnede.jpg vergroting: klik foto
"Rolf Clason PVDA in zijn kleine wereld"
"... De heer Clason geeft eerst uitleg over hoeveel schotels hij zelf heeft wat mij echt niet interesseert, want daar gaat het bij mij niet om. Ik vind het namelijk geen gezicht al die schotels en die discussie in de gemeenteraad hebben we daar ook over gevoerd. Hierbij was het ook de andere college partij de VVD die ook niet gecharmeerd is van al die schotels."
Bram Stoop


NIEUWE KANS met NIEUWE WETHOUDER
"We willen werken aan een mooie en zinvolle toekomst van Delft"
"... en Delftenaren. De bewoners en ondernemers willen zich gekend weten bij de keuzes die gemaakt worden door de gemeente en anderen die de stad maken (universiteit, corperaties, welzijnswerk, sportclubs etc). Dat vraagt om een goede richting, maar vooral ook om de manier waarop we die richting samen kiezen en uitwerken."
anne koning"Startpunt WZW nu ook voor (aan)vragen WMO-voorzieningen"
"Op 17 juni 2009 opende wethouder Dick Rensen het vernieuwde Startpunt. Ook onze fractie was erbij, omdat het Startpunt, gelegen in het hart van de stad aan de Van Bleyswijckstraat 91, een wezenlijke functie vervult als centraal loket voor (aan)vragen op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn."
ChristenUnie


delft houttuinen_027_koffiehuis_030805_a.jpg
"Kan het Stationskoffiehuis behouden worden? (VVD.TV)"
"Binnenkort wordt in verband met de bouw van de spoortunnel begonnen met de sloop van de gebouwen aan de Houttuinen en de Van Leeuwenhoeksingel. Een van de gebouwen die op de nominatie staat om gesloopt te worden, is het voormalige Stationskoffiehuis."
Alex van Leeuwen


"Raad buigt zich over jaarverslag"
"Leefbaar Delft ... Burgemeester Bas Verkerk reisde er weer lustig op los naar China, Verenigde Staten, Bulgarije, Belgi�, Duitsland, Zwitserland, Oekra�ne, Isra�l, Nicaragua en India. De PvdA en VVD lossen het telkens op met lastenverhogingen."
Gemeenteraad


"Huiseigenaren Koepoort boos op gemeente"
"... Wethouder Ronald Vuijk stelt in het briefje dat er geen onzekerheden meer zijn rond de bouw van de Koepoortgarage en de gemeente daarom geen huizen meer opkoopt. De bewoners verwijzen naar een uitspraak van ontwikkelaar Ceres onlangs in deze krant. ,,We zitten in een kritische fase,�� stelde hij."
AD-Delft


"Vaderdag"
"... Oma somt op dat ze de gehele week heeft schoongemaakt en hoe we het balkon met de geraniums vinden. Prachtig zijn ze en vol met knop en bloem. Ja, daar wordt goed voor gezorgd. Opa ziet er ook als een met extra pocon gevoede geranium uit. Wat een feest!"
Jolanda Gaal


"DAGFOTO 21 juni 2009 Jeugdherinneringen Professorenbuurt op straat"
"In de Professorenbuurt hangen dertig van dit soort borden met foto's van jeugdherinneringen van mensen die tussen 2007 en 2009 daar woonden. Leuke poging om straatkunst te linken met internet. onder-anderen.nl"
Jan Peter de Wit


"D66 brengt politiek weer dichterbij met jaarverslag huis-aan-huis"
D66-fractie

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 20-06-2009 00h00

delft binnenwatersloot_038_il_giardino_2009_06_09_15_a.jpg
Delft, Binnenwatersloot 38.
Il Giardino, eerste pizzeria sinds 1973.
Cees en Yvonne van Bladel willen met pensioen.
De Osso Buco Bolognese, Kalfsschenkel met gehaktsaus beveelt de redactie je aan!Quotes van de dag

"Raadsleden beraden zich, aan hen de zware taak wel of geen
'Parasol-flappen'." harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Geen woonurgenties meer aan Statushouders geven"
"... Ik vind dat Delft de komende vier jaar geen enkele statushouder meer moet opnemen. Elke starterswoning is hard nodig voor Delftse jongeren en studenten. Delft moet aan minister van Justitie Hirsch Balin algehele vrijstelling vragen."
Jan Peter de Wit


"Stel je eens voor dat in Delft een wethouder Stoop zou zijn."
"... Als ik dit vertel tegen de mensen waar dagelijks de thuishulp langskomt dan zegt die wellicht die lui zijn compleet gestoord bij de gemeente. Zij betalen namelijk wel maandelijks een eigen bijdrage voor de hulp die zij krijgen want zo is de stelling in dit geval van de gemeente, voor niets gaat de zon op, inburgeraars uitgezonderd ..."
Bram Stoop


"Wet elektronische bekendmaking"
"Vanaf 1 juli a.s. kan de bekendmaking ook elektronisch. Op Rijksniveau is dat zelfs direct verplicht. Op provinciaal en gemeentelijk niveau is de elektronische bekendmaking in eerste instantie een bevoegdheid, deze bevoegdheid zal op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip worden omgezet in een verplichting."
Wieringa Advocaten - Silvan Boer


"Jaaroverzicht Nationale Ombudsman"
"In 2008 zijn er 15 klaagschriften bij de Nationale Ombudsman ingediend die gaan over vermeend onbehoorlijke gedragingen van de gemeente Delft. In 1 geval heeft de Ombudsman de klacht gegrond geoordeeld en een aanbeveling gedaan, die de gemeente heeft opgevolgd."
Bas Verkerk


"Subsidieregeling scholing en vorming (kandidaat) gemeenteraadsleden"
"Voor de subsidieregeling is een bedrag beschikbaar van � 400.000. Dit bedrag wordt verdeeld over alle polibeke partijen die tijdig een aanvraag hebben ingediend. De verdeling vindt plaats naar rato van het aantal raadszetels waarover deze politieke partijen beschikken. De hoogte van de subsidie is dus afhankelijk van het aantal raadszetels waarvoor subsidie is aangevraagd"
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


delft http://www.d66delftdurft.nl/upload/129/kuijper_feliciteert_vokurka.jpg
"Lucas Vokurka verkozen tot nieuwe lijsttrekker D66 Delft"
"De afgelopen jaren hebben we veel papier gezien maar in de uitwerking van plannen is dit college minder succesvol. Dat moet anders en D66 gaat dat doen."
D66 Bestuur


"Een brug is geen stoeptegel: neem bezwaren Kapelsbrug serieus"
"... Wij hebben de wethouder daarom gevraagd nog eens kritisch te kijken naar het ontwerp, maar vormden daarin helaas een minderheid."
Pauljan Kuijper


"Na twee jaar in de opslag staat het TU Delft beeldmerk Prometheus in het nieuwe Mekelpark."
"Dit klassieke beeld is veel meer op zijn plaats op zijn 'oude' plek voor het monumentale hoofdgebouw van de Technische Hogeschool aan de Julianalaan. In het �6 miljoen kostende Mekelpark campus had architect Houben een modern beeld moeten zetten."
Jan Peter de Wit


"Nadeelcompensatie voor besluiten gemeente mag niet op de lange baan"
Jeroen van Oort


delft http://www.a4middendelfland.nl/images/banners/banner_vriend_a401.jpg
"Vrienden van de A4"
Bianca van der Werf


"VVD wil af van trouwtoeslag"
Lennart Harpe


"Vereniging heeft zienswijze A13 ingestuurd"
Onze Indische Buurt

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 18-06-2009 00h00

delft markt_000_vrachtauto_2009_06_16_21_01_50_a.jpg
Delft, Markt.
Grote vrachtauto bezorgt een paar visjes bij de Visbanken.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Balj� zat fout"
"Experts kiezen kant van Stoelinga in �Gondelaffaire� ... Toen de zaak in de openbaarheid kwam, lanceerde burgemeester Verkerk een intern onderzoek, dat door de gemeenteraad werd geaccepteerd"
Delftse Post - Willem van Altena


"Waarom burgemeester Verkerk behoort af te treden"
"De burgers van Delft moeten er op kunnen vertrouwen dat het stadsbestuur fatsoenlijk en integer is. Als de burgers denken dat hun stadsbestuurders corrupt zijn en elkaar afdekken, dan verliest het stadsbestuur zijn gezag."
Leefbaar Zuid-Holland - Reinoud Plate


"Stadsdeel akkoord met UNStudio-plan Leidseplein"
"... Onder het Kleine Gartmanplantsoen staat een stalling voor vierduizend fietsen gepland. Met een verbod op het bovengronds plaatsen van fietsen moet de problematiek van rondslingerende fietsen worden opgelost."
architectenweb.nl


"Proef met muissstille politiescooter geslaagd"
"De politie Zuid-Holland-Zuid gaat mogelijk elektrische scooters gebruiken. Een proef die de afgelopen maand in Dordrecht is gehouden met twee geluidsarme modellen is goed bevallen."
RTV-Rijnmond


"Elektrische scooters voor pizzakoeriers"
"Pizzabezorgers, makelaars en koeriers die voortaan met een elektrische scooter op pad gaan. Dat beeld wordt als het aan de Rotterdamse GroenLinks-fractie ligt snel werkelijkheid. Raadslid Arno Bonte wil dat de gemeente een convenant sluit met Rotterdamse ondernemers die veel kilometers maken in de stad. Daarin beloven zij dat ze binnen twee jaar volledig elektrisch gaan rijden."
Groenlinks Rotterdam - Arno Bonte


"Ledenbrief juni 2009"
BOS/D - Bewoners Overleggroep Spoorlijn / Delft


delft cartoon_20090616_bolten.jpg
"Twitter"
Saskia Bolten
"In de StadskrantDelft lezen we alleen nog maar gemeentelijke propaganda. Normale mensen mogen daar hun berichten niet meer schrijven. DRs. Bolten is aardig de weg kwijt!


"CDA stelt schriftelijke vragen over omleidingen fietsers"
"De CDA-fractie heeft daar begrip voor, maar merkt tegelijkertijd dat versperringen voor met name fietsers vaak pas bij de versperring zelf worden aangegeven. Hierdoor komt het op dit moment op meerdere plekken voor dat fietsers moeten keren om alsnog een andere route te kunnen kiezen. Onze fractie heeft daarom de volgende vragen:"
Jeroen van Oort


"DAGFOTO 18 juni 2009 Freinetschool kinderen willen geen auto's in Schimmelpenninckstraat"
"Kinderen van de Freinetschool hebben dit verkeersbord ontworpen. Elke ochtend en middag een verkeerschaos op de Hugo de Grootstraat van ouders die hun kind met de auto zo dicht mogelijk bij school brengen."
Jan Peter de Wit


delft http://www.jpdewit.nl/bousquet_1.jpg
"Open dag Zeepfabriek Bousquet's: Oud en Nieuw"
"... Het is belangrijk om bouwwerken te laten staan en van binnen geschikt te maken aan de woonwensen van de moderne tijd. Dit is een monument van de laatst werkende ambachtelijke zeepfabriek van Europa. Veel delftenaren hebben daar gewerkt."
Jan Peter de Wit


"Wereld vluchtelingen dag 20 juni"
"Jaaah, daar is ie weer... Wereld vluchtelingen dag. Nu te ontvluchten, tweederde van de wereld. Geen gewoon mens die er wat heeft te vertellen. Bekken houden ! Pak je bootje, je badkuip, je vlotje of welk ander net niet zinkend schuitje en roei je rot ..."
Jolanda Gaal

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 16-06-2009 00h00
delft stadskrant_2009_06_14_energiemarkt.jpg

Delft op Bastiaansplein 20 juni a.s. Energiemarkt met o.a. Elektrische Scooter. Bron:StadskrantDelft 14 juni 2009 pagina 12.


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"SV: terugvorderen � 15.000,-- voorschot inzake kwestie Balj�"
"... 3. Is het juist, zoals Balj� schrijft, dat de rechtsbijstandverzekering van de gemeente voor collegeleden achteraf bezien de advocaatkosten van Balj� wel bleek te dekken? Zo ja, dan ligt het voor de hand dat Balj� het voorgeschoten bedrag ad � 15.000,-- zo wie zo aan de gemeente terugbetaald. Los van een eventuele schadevergoeding. Graag uw reactie hierop."
Aad Meuleman


"Delft failliet?"
"... Met een tekort van 10 miljoen sluit het college 2008 af. We hebben nog maar 19 miljoen vrij besteedbare reserve."
Jan Peter de Wit


"De druiven zijn zuur"
"Ja de Partij voor Vrijheid delft is een zelfstandig opererende partij die fel de grondbeginselen van Geert Wilders aanhangt en die deze verder wil uitdragen aan de kiezer via de gemeenteraad. Delft is toe aan een nieuw begin, zonder achterkamertjes politiek die handje klap speelt over de ruggen van de kiezer."
Dick Koning


"PVV: Naamgenoot moet direct stoppen"
"De Partij voor de Vrijheid (PVV) moet niets hebben van de Delftse naamgenoot die vorige week opdook. Oud-LPF�er Dick Koning wil onder de noemer PVV Delft meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. �Dat kan niet,�� zegt Sietze Fritsma, secretaris van de Tweede Kamerfractie van de PVV. �Die man moet direct stoppen.��"
AD-Delft


delft http://62.131.251.223/odd/dutteam2.jpg
"Studenten presenteren DUT09"
"Studenten van de TU-Delft presenteerden woensdag op de Markt in de Prinsenstad een extreem lichte en zuinige raceauto: de DUT09. Met deze raceauto, die rijdt op bioethanol, doen de studenten mee aan de Formula Student-wedstrijden. Dat is een ontwerp- en designcompetitie waar vierhonderd universiteiten verspreid over de hele wereld aan deelnemen."
ODD - Frans van Rijnswou


"SV: Omleidingen fietsers bij wegwerkzaamheden"
"... maar merkt tegelijkertijd dat versperringen voor met name fietsers vaak pas bij de versperring zelf worden aangegeven. Hierdoor komt het op dit moment op meerdere plekken voor dat fietsers moeten keren om alsnog een andere route te kunnen kiezen."
Jeroen van Oort


"Fietser is opvallend vaak het haasje bij wegopbrekingen, stelt het CDA"
" Fietsers zijn vaak de dupe van de wegopbrekingen in Delft. Dat komt omdat pas in een erg laat stadium, namelijk bij de versperringen z�lf, staat aangegeven dat ze niet verder kunnen. ... 'Op dit moment komt het op meerdere plekken voor dat fietsers moeten keren om alsnog een andere route te kiezen', schrijft ... Jeroen van Oort ... aan het college."
AD-Delft


"Bewoners aan de Delfgauwse weg zitten met veel vragen."
"... Om een lang verhaal kort te maken heb ik de brief met de vragen direct doorgemaild naar de griffie. Omdat ik ook graag antwoord wil op de vragen die de bewoners hebben heb ik de vragen als schriftelijke vragen aan het college van B&W voorgelegd. Door op deze link te klikken kunt u de brief en vragen lezen."
Bram Stoop


"Man schiet op omstanders Chopinlaan
district8.net


"Spoorzone: van voorbereiding naar uitvoering"
"Tot nu toe zijn de voorbereidingen van de bouw van de Spoortunnel op straat nog niet zichtbaar, maar in augustus begint de sloop van de panden rond het station. Begin 2010 zullen de graafwerkzaamheden beginnen. Een bijzonder project dat veel van de stad en haar bewoners zal vragen de komende tien jaar."
Fleur Norbruis


"De dag van het afrikaanse kind 16 juni"
"... Wanneer wordt er nu eens echt in Afrika ingegrepen ? Het zou geweldig zijn als de mensen daar, ook een eerlijke kans krijgen op de meest elementaire behoeften van het bestaan: schoon water, gezondheidszorg, educatie en liefde. Vooral heel veel liefde."
Jolanda Gaal


"We gaan Europa in!"
"... PvdA, CDA en de andere partijen likken hun wonden. De ene partij meer dan de andere, maar ze doen het in hun broek van angst. Niet de geslonken vertegenwoordiging in Europa is daarvan de oorzaak, maar de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010!!"
Jos van Koppen


"Ja, ik wil in de gemeenteraad"
"Goed verhaal hebben over de stad - Niek van Doeveren
Politiek zit vol emotie - Femke Stolker"
StadskrantDelft

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 15-06-2009 00h00

delft hippolytusbuurt_014_040315a.jpg Delft, het voormalig postkantoor op de Hippolytusbuurt waar nu TOP is gehuisvest.
"Ontmoetingspunt voor techniek mag voorlopig blijven"
AD-Delft - Jesse BuddingQuotes van de dag

delft personen_martin_stoelinga_clown_b.jpg
"Geert Wilders PVV helpt Dick Koning om zeep,
blijft over voor de Delftse proteststemmers:
Onafhankelijk Delft van Martin Stoelinga."
harrie fruyt van hertog

delft dick_koning_pvv_wilders_delft.jpg
"Maar dacht je werkelijk dat de snor een stel fatsoenlijke mensen achter zich krijgt?"
Dick Koning, leider van de PVVDelft

delft bas_verkerk_bloemkool.jpg
"Burgemeester Verkerk (VVD) vindt zichzelf zo geweldig dat hij het zonde van zijn tijd vindt om kennis te nemen van de mening van andere mensen. Ik kon daarom op mijn vingers natellen dat hij de rapporten van professor Elzinga en professor Schiller hooghartig in de vuilnisbak zou gooien."
Reinout Plate

"Wat me opvalt: In de Delfste Politiek zie ik steeds m��r clowns."
harrie fruyt van hertog

"Wie neemt het initiatief om verbrokkeling te voorkomen, de tijd is nu rijp zegt Aad Bonthuis. Aad bonthuis doet nu hetzelfde als de heer Koning van de PVV hij wil iets en vraagt vervolgens wie er komt met het initiatief. Aad hou het simpel en neem zelf het initiatief en bel mij gewoon dan zijn we er zo uit. Het probleem is alleen dat Aad Bonthuis het op de persoon speelt zonder de hand eens in eigen boezem te steken."
Bram Stoop

"Bij het sorteren op kwaliteit en kunde van de OD-kieslijst bleek Stoop met stip bovenaan te staan, het komend Delfts Dictee doet hij mee."
Arie Kanarie

"Indien Delft ten volle van de sociaal economische injectie, door de aanleg van de spoorzone, wil genieten moeten �corrupte elementen� direct uit Delft verdwijnen omdat deze de ontwikkelingen van de stad en haar bevolking een onherstelbare schade zullen toebrengen."
Michiel GoudriaanWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft logo_2_pvv.jpg
"PVV in Delft is onzin"
"Hallo, Dank voor de mail.
De PVV is niet voornemens om volgend jaar deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Delft. We hebben in Delft dus ook geen afdeling, en we werken er met niemand samen. Als er mensen zijn die zeggen namens de PVV te opereren dan is dat onzin."
Sietse Fritsma


"Geen PVV in Delftse gemeenteraad"
"De Partij voor de Vrijheid van Geet Wilders doet volgend jaar maart niet mee aan de Delftse gemeenteraadsverkiezingen. Dit heeft PVV-kamerlid Fritsma laten weten aan het Delftse raadslid Stoop. De website PVVDelft.nl is dus niet van Wilders� partij. Volgens Fritsma werkt de PVV in Delft met niemand samen en zijn er geen plannen een Delftse afdeling op te richten."
AD-Delft


"Landelijke PVV weet van geen PVV Delft af"
"Vaak zie je ineens uit het niets mensen dingen doen waarvan ik mij dan afvraag, dat lijkt mij toch heel sterk dat dit waar is. Dit gebeurde mij afgelopen week toen ik las in de media dat er een PPV Delft was."
Bram Stoop


"Verkerk neemt afstand van kritiek"
"De Delftse burgemeester Verkerk distantieert zich van de kritiek op zijn rol in de corruptiezaak rond oud-wethouder Balj�. Verkerk onderzocht zelf vermeende corruptie door Balj�, terwijl de burgemeester met hem dikke vrienden was."
RTV-West


delft http://www.bvowd.nl/images/bvowd_logo.jpg
"Nieuwsbrief nummer 31 Juni 2009"
"Belangrijk doel van de BVOW blijft de parkeervergunning zo goedkoop mogelijk te houden en erop toe te zien dat de gemeente geen rare fratsen uithaalt: zo is enkele jaren geleden de dure digitale bezoekerskaart er mede dankzij ons niet gekomen."
Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier


"Meldpunt schade openbare ruimte werkt traag"
"... Ik hoop dat deze melding op de site iets uithaalt. De PvdA en VVD verzenden al persberichten als de gemeente -een half jaar na hun melding- van plan is om de twee bushokjes dichterbij het Reinier de Graaf Gasthuis te zetten."
Jan Peter de Wit


delft http://www.leefbaar-delft.nl/ciccionina_ontspoord.jpg
"Ciccionina Ontspoord festival 27 juni station Delft"
"Poppodium Ciccionina uit de Kromstraat organiseert 27 juni het festival Ontspoord in het leegstaande Serpo voor het gesloopt wordt."
Jan Peter de Wit


"De uitslag van de Europese verkiezingen zegt weinig over de politieke verhoudingen in Delft, hoewel ..."
"We maakten een rondje langs de velden."
Delft op Zondag - Pim Beukema


"kunst in de professorenbuurt"
"Al zes jaar kent Delft �Kunst in de wijken�projecten. Hierbij werken kunstenaars met bewoners samen. Het geheel wordt gefinancierd vanuit de gemeente (verschillende afdelingen), breed welzijn delft, en de vier Delftse corperaties."
Anne Koning


HOE EN WAT DAN?
"Ontslagen in de thuiszorg"
"... Dit moet echt anders bij de te maken nieuwe afspraken voor na 1 januari 2010 over de aanbesteding van hulp bij huishouding."
Ron Witsenboer


"Stadsbelangen helpt werkzoekenden in onze stad"
"Stadsbelangen-Delft helpt werkzoekenden bij het vinden van een baan in samenwerking met 'SnelWerkZoeken.nl'. Een interessante site voor mensen die werkloos zijn geworden en aan de slag willen. Maar ook als je van baan wilt veranderen is deze site aan te bevelen."
Aad Meuleman en Wim de Koning


"snelwerkzoeken.nl"
SPAM van Cees Meuleman


"Werkzaamheden bouw Spoortunnel van start!"
"... Het ziet er naar uit dat begin 2010 de graafwerkzaamheden voor de spoortunnel een aanvang kunnen nemen, nadat op korte termijn de voorbereidende werkzaamheden zullen zorgen voor het opleveren van het gebied zonder opbouw."
Wil Steffen


"Kapelsebrug nogmaals onder de loep"
"... * Aan de wethouder is verzocht de bedoelde situatieschets digitaal aan te leveren. Na ontvangst wordt hij bij dit bericht gevoegd."
Alex van Leeuwen

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 14-06-2009 00h00

Quotes van de dag

Website PVVDelft op 14 juni 2006. De PVVDelft doet de verkiezingen 3 dagen te laat.

delft pvv_website_20090614.jpg
"Let op: 3 maart 2010 op mijn verjaardag gaan we de gemeenteraad kiezen" harrie fruyt van hertog

"Ik constateer: Ook heel hoog kan je aardig de plank misslaan" harrie fruyt van hertog

"Een ding hebben ze pech aan en dat is dat de snor de zoon van een schoenmaker is en ik er een ben van een schillenboer. Een ding wat wij hebben geleerd in ons leven en dat is dat recht recht is en krom krom." Bram StoopWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

GONDELAFFAIRE gaat door
delft oude_delft_000_gondelaffaire_2004-08-16 @17-19-47_a.jpg
"Balj�: Hoogleraren slaan de plank mis"
"... Balj� slaapt geen moment slecht van de wetenschappelijke bevindingen. ,,Ik heb geen zorgen over de schrijfsels van de experts.'' Balj� gaat ervan uit dat de rechter in het hoger beroep dat eind dit jaar dient weinig zal doen met de bevindingen van de wetenschappers."
AD-Delft - Bert Hesselink en Lex de Jonge


"Hoge Raad slaat de plank volledig mis in de gondelaffaire"
"De Hoge Raad heeft op 18 januari 2008 uitspraak gedaan in de gondelaffaire. Ex-wethouder Balj� (VVD) had een kort-geding tegen Leefbaar Delft aangespannen vanwege een advertentie van Leefbaar Delft in de Delftse Post op 3 juni 2005. Volgens de heer Balj� moet deze advertentie worden gezien als een beschuldiging van corruptie terwijl hij zich niet heeft schuldig gemaakt aan corruptie."
Reinoud Plate


"Wie slaat nu eigenlijk de plank mis"
"... Opnieuw slaat men de plank mis volgens Balje en het college van B&W in Delft. De afgelopen jaren heb ik wel meer bokken sprongen meegemaakt die gelinkt kunnen worden aan deze zaak. Daarbij terugdenkend aan heren Smit en de Wit die plots het licht hadden gezien en de snor lieten vallen als een baksteen. De twee gingen hun excuus aanbieden aan de heer Baljee. Zij konden het niet meer verwerken dat zij al twee jaar gelogen hadden over de Baljee en vonden het tijd dat zij hun excuus aan gingen bieden, althans zo beweerden zij. Dit terwijl de Wit meer dan 100 columns over Baljee had geschreven die er niet om logen. Daarna stapte het huppelmutsje van de Werf over naar de VVD. De werkelijke reden heeft ze ons nooit verteld en interesseert ons nu ook niet meer."
Bram Stoop


"Jaarverslag en Jaarrekening 2008 in gemeenteraad"
"In april 2009 zijn het Jaarverslag en de Jaarrekening van de gemeente Delft over het jaar 2008 beschikbaar gekomen. Deze documenten zijn belangrijk voor de Raad om de controlerende taak waar te maken en kunnen gezien worden als collegeverantwoording over het gevoerde beleid binnen de gemeente Delft."
CU-Delft

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 13-06-2009 00h00

delft kapelsbrug_ideeenschets_jan_van_den_bosch_bert_draijer.jpg Delft,Kapelsbrug.
Ideeenschets van Jan van den Bosch en Bert DraijerQuotes van de dag

"Ik heb het geheel doorgenomen. Stoelinga had voorzichter moeten optreden, nadat dit bekend was geworden, dan had hij meer bereikt. Hij heeft overigens op dit moment het gelijk aan zijn zijde. En: "Basje, koffers pakken en verhuizen, alhoewel dat duurt wel even bij hem. Daarnaast zou Fransen ook het boetekleed aan moeten trekken, maar dat kleed kent die arrogante commissaris niet"" Aad Bonthuis

"De PVV Delft wil Delft redden van een langzame neergang" Dick Koning

"Dick Koning: Nog erger dan wethouder Koning." Aad Bonthuis

"Wie neemt het initiatief om verbrokkeling te voorkomen, de tijd is nu rijp, Koning van PVV opstappen (heeft het nooit gered), Stoelinga van OD opstappen en een plaatselijke organisatie oprichten met een groot aantal zetels? Ik heb best zin in 8,9,10,11 zetels in plaats van 1,2,3,4,5,6,7,8, etc per groepering. Wie?" Aad Bonthuis

"Dat wordt een leuke strijd: Koning van LPF of PVV of iets anders (maakt hem niet uit, te oud om een keuze te maken en geen visie) tegenover Martin Stoelinga ( te laat voor de PVV). De gevestigde partijen lachen zich rot. De mogelijkheid voor 1 grote stadspartij is weer naar de klote. Jammer!!!!" Aad BonthuisWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://www.vrom.nl/pics/wwi/Kunst_wijk06.jpg
Minister Eberhard van der Laan
"Kunst belangrijk voor leefbaarheid wijken"
"'Kunst in de wijk heeft een sociale functie. Ongeacht of je dat kunstwerk in jouw buurt nou mooi vindt of niet.' Dat zei minister Van der Laan donderdag 11 juni 2009 tijdens de conferentie Uit de kunst - in de wijk in Amersfoort. 'Ik heb nu 23 aandachtswijken bezocht en vaak was ik onder de indruk van hoe kunst betrokken wordt bij wijkverbetering.'"
Ministerie VROM


"Waar blijft toch de zelfreflectie bij links?"
"Wat een verademing! Dat denk ik elke keer wanneer ik minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) zie optreden. Wat een verademing ten opzichte van zijn voorganger, Ella Vogelaar."
Elsevier - Paul Lieben


"Delfts college deed aan vriendjespolitiek"
"De Delftse burgemeester Bas Verkerk heeft een dubieuze rol gespeeld in de corruptiezaak rond oud-wethouder Christiaan Balj�. Dat concluderen twee wetenschappers na onderzoek in opdracht van de Delftse politicus Martin Stoelinga."
RTV-West


"Innovatieve advocatuur en notariaat"
"Onze cli�nten kunnen rekenen op een innovatieve en onconventionele aanpak van hun vragen. En ook op onze kennis van hun bedrijfs- en marktcontext. We hanteren een pro-actieve benadering om juridische problemen op te lossen. Of beter: te voorkomen. We zijn betrouwbaar en stipt in het uitvoeren van onze afspraken. U krijgt waar voor uw geld."
Kennedy Van der Laan


"Even wakker geschud, Telderslaan en Casimirstraat"
"... In ieder geval heeft nu ons nieuwe toekomstige raadslid Peter Traub aan de bel getrokken. Naar aanleiding daarvan heeft Vidomes commentaar gegeven."
Bram Stoop


Cie. ONBENULLEN KEUVELEN MAAR WAT
"Over bakstenen gesproken"
"Andere deskundigen geven daar een advies over aan het college. Als raadsleden gaan praten over de detaillering van de brugleuning gaat mij dat net een brug te ver."
Fleur Norbruis


"Rechte betonnen Kapelsbrug 'Geen Gezicht op Delft'"
"Architect De Gunst vindt dat de moderne Kapelsbrug net als in het schilderij "Gezicht op Delft' een poort met een opening heeft. De huidige Kapelsbrug is een enorme vlakte en oogt niet als brug. De nieuwe onderdoorgang is een toevoeging aan de openbare ruimte. Het is een functie erbij."
Jan Peter de Wit


"DAGFOTO 12 juni 2009 Reconstructie Catherijnebrug"
"Bij de Oostpoort wordt druk aan de bogen van de Catherijnebrug gewerkt. Afwachten of hier ook een functionele betonnen plank komt."
Jan Peter de Wit


"ANNE FRANK"
"ANNE FRANK, wie kent haar niet ? Op school zijn de meesten van ons, de derde generatie na de oorlog, opgegroeid met het lief en leed van Anne Frank. Het meisje dat in Amsterdam woonde en samen met zovele onbekende joden, werd weggevoerd naar een van de vreselijke concentratiekampen."
Jolanda Gaal


"ROY BLINKER WINT PROMOTIEKLASSE VAN DELFLAND"
"Onze woordvoerder sport, Roy Blinker, vroeg bij de behandeling van de Sportnota aandacht voor de denksporten. Het blijkt dat hij zelf erg goed is op dat gebied, en met dammen de promotieklasse van Delfland op 10 juni 2009 gewonnen heeft."
Rolf Clason


nieuwe website: PVVDELFT
"Doneren"
"De Partij Voor Vrijheid Delft is naast de landelijke partij, een nieuwe partij uitsluitend gericht op de bevolking van Delft. ... ons te steunen met een geldelijke bijdrage. Deze bijdragen zullen goed en inzichtelijk besteed worden. Een keer per jaar zullen wij bij u, hiervoor de verantwoording presenteren. Uw bijdrage (hoe klein ook) kunt u storten op onze voorlopige girorekening: 7081523 tnv. D. Koning, PVV Delft."
Dick Koning


"Update Spoorzone: in augustus gaat er echt begonnen worden!"
"Tijdens de Kadernota, vorige maand, heeft STIP het al gehad over de communicatie bij grote bouwprojecten. Ondanks dat de gemeenteraad meerdere malen ge�nformeerd wordt over hoe het loopt met dit project, krijgt STIP van verschillende bewoners te horen dat de informatie naar hen toe nog al eens te wensen over laat. Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone meldt dan ook dat een intensivering van de communicatie nodig is."
Bart Bikkers


"Rotterdam erft ondemocratische Groenlinks wethouder uit Delf"
"... *Dat de raad daarna besloot het podium te schrappen, viel hem [Grashoff] zichtbaar rauw op het dak. ,,Als we het stopzetten hebben we niets. We zitten midden in een proces, dit besluit is schier onuitvoerbaar.�� Daar had Leefbaar Rotterdam geen boodschap aan. ,,Weigeren lijkt me onmogelijk. Het zegt genoeg over het democratische gehalte van deze wethouder.��"
TU Noord blog - Erik van Hunnik

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 12-06-2009 07h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

AD-Delft - Bert Hesselink en Lex de Jonge "Politicus wil tonnen van b&w"


AD-Delft - Bert Hesselink en Lex de Jonge "Verkerk onder vuur in �corruptieaffaire�"


AD Delft "Stoelinga eist tonnen van college in �Balj�-affaire�" "De oud-wethouder zelf is niet onder de indruk. ,,Ik heb geen zorgen over de schrijfsels van de experts.�� Volgens hem hebben beide heren hun mening slechts gebaseerd op een zeer beperkt deel van het hele dossier. De gemeente was gisteravond niet bereikbaar."


namens Martin Stoelinga "Brief aan BenW"


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 12-06-2009 00h00

http://www.toronto.ca/special_events/wintercity/mediaimages/wc_skating-rink.jpg Toronto.
Komende winter de schaatsbaan op de Markt in Delft.
Koud Weer Spelen georganiseerd door Frank Bazelmans.
Met de groeten van Close-Act.Quotes van de dag

GONDELAFFAIRE terug van weggeweest
delft gondel_2004-08-16 @17-19-52_gondel_.jpg
"Weet je wat er met je gebeurt als je niet slim bent, als je een zeer partijdig onderzoek doet naar de vermeende corruptie van een partijvriendje, als je dat partijvriendje vervolgens een grote zak met gemeenschapsgeld schenkt om een rechtszaak te voeren om politieke tegenstanders de mond te snoeren, dan zadel je Delft op met een jaren voortslepende gondelaffaire. Vraag dat maar aan burgemeester Bas Verkerk (VVD)." Reinoud Plate

"Ik ben benieuwd, misschien dat de Volkskrant of Zembla ons straks uitkomst biedt" harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg
Fractie D66 "Langverwachte duurzaamheids- en klimaatplan eerste goede stap" "... Als we in andere steden op straat lopen lijkt Delft soms achter te lopen."


Een echte trendsetter rijdt ook elektrisch
delft http://www.leefbaar-delft.nl/bezorgbeer.jpg
Jan Peter de Wit "Bezorgbeer met humor" "Het is weekend. De bezorgbeer rijdt weer af en aan. Nieuwe trendsetter van werkkleding met humor. Doet me denken aan de Playboy Bunny's."


Onze Indische Buurt "Afsluiting Ternatestraat voor fietsers teruggedraaid" "... Vermeldenswaardig is daarnaast dat de gemeente via een brief heeft laten weten vaker in vooroverleg met de Belangenvereniging te willen treden. Hierop heeft de Vereniging altijd al op aangedrongen. Dat kwartje is nu dus ook bij de gemeente gevallen. Zo wordt het nog wat in onze relatie met de gemeente."


college van BenW "Autoluwplus - College optimaliseert autoluwe binnenstad" "Het college van B&W van Delft stelt de gemeenteraad voor om een aantal maatregelen te nemen om het autoluwplus-gebied verder te optimaliseren. Ook wil B&W de herinrichting van de Oude Delft te laten plaatsvinden v��r de oplevering van de Koepoortgarage."


Gemeenteraad "Commissie wil mes in budgetoverhevelingen" "... Alle aanwezige fracties lieten weten zich achter de pogingen te scharen die het college van B en W wil ondernemen om het kantongerecht voor Delft te behouden."


Martijn Sipkema "Sloop woningen Professorenbuurt mogelijk van de baan" "Ik vind het vooral frappant om te zien dat woningbouwcorporatie nu inziet dat renovatie eigenlijk gewoon beter is. Het is over het algemeen goedkoper dan sloop, en de sociale samenhang in een buurt blijft intact."


TU Noord Blog "A13 tunnel: Delft lijkt kans niet te zien" "... Gemeente, benut deze kans! Het gemeente bestuur van Delft lijkt hier een grote kans niet te benutten: de aanleg van een compleet overdekte A13, in de vorm van een landtunnel tussen Delft-Noord en Delft-Zuid. Dat zou voor de leefbaarheid in Delft, Delfgauw, Emerald, Wippolder en Bomenwijk een enorme kwaliteits impuls geven en definitief afrekenen met de geluidsoverlast en luchtvervuiling die tienduizenden burgers dagelijks ondervinden."


Jan Peter de Wit "DAGFOTO juni 2009 Sultan Supermarkt Kloosterkade" "De buurtsuper aan de Kloosterkade heet sinds kort Sultan Supermarkt. Dat is dezelfde naam als de Supermarkt in de door het college gefinancierde aanbouw van de Turkse Sultan Ahmed Moskee."


delft personen_000_anton_brouwer_foto_rc_a.jpg Anton Brouwer
Rolf Clason "KRASSE KNARREN BIJEEN IN ONDER ONS" "Met enige regelmaat komen oudere leden van de PvdA-Delft bijeen om bij te praten over politieke ontwikkelingen en om herinneringen op te halen."

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 11-06-2009 00h00

delft sint_sebastiaansbrug_2009_06_09_17_26_a.jpg

Delft, Sint Sebastiaansbrug.
Conservatieve Delfenaar: "Tijd voor beschermd stadsgezicht, altijd houden zo!"Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/06/09/kunst_in_de_wijk_005.jpg
Delft, Willem van Aelststraat.
Neslog - Herman Baas "Ku(ns)t" "Infopunt stadsbeheer Delft afdeling kunstco�rdinatie openbare ruimte u spreekt met de kunstco�rdinator zelf goedemorgen wat kan ik voor u doen?... M�hguh chef, met Flipse... nou hij staat hoor!... we hebben hem pal voor het raam van nummer 18 gezet... daar was nog wat plek..."


Martin Stoelinga "Onafhankelijk Delft wil minder Europa en meer eigen identiteit. Net als de PVV." "... Overigens is de overwinning van D66 in Delft er een met een bedenkelijk smaakje. Waar zijn al die stemmen opeens vandaan gekomen ? Wij weten het wel: van de dolende Stippers, die nu eens niet op hun eigen studentenclubje konden stemmen en dus maar een andere grijze muis kozen. Daar kan Delft natuurlijk helemaal niks mee ! Het is voor ons het volgende bewijs dat een partij als STIP niets in de politiek te zoeken."


OPNIEUW CANARD? (grap)
delft dick_koning_pvv_wilders_delft.jpg
Dick Koning, PVV leider Delft
Delftse Post - Willem van Altena "PVV ook in Delft" "Geert Wilders zinspeelde er al op, tijdens het debat na de Europese Verkiezingen van afgelopen donderdag. De PVV zou in bepaalde steden mee kunnen gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Delft wordt ��n van die steden. Dick Koning is namens de PVV op zoek naar medestanders, die op 6 maart 2010 een gooi naar de raadszetels willen doen. "Ik heb onlangs met Geert Wilders gepraat in Venlo", vertelt Dick Koning. "Hij is heel voorzichtig als het gaat om het oprichten van lokale afdelingen van de PVV, met het deb�cle rond de LPF in het achterhoofd."

Hoe betrouwbaar is Dick Koning nog?
Zijn eerdere berichten over oprichting van een nieuwe politieke partij:
Dick Koning "Lokale Politieke Federatie Delft"
Dick Koning "Wat wij willen"


Jan Peter de Wit "Overbodige borden" "Fietsers en voetgangers nemen altijd de kortste weg. Dat is goed te zien bij de werkzaamheden aan de Papsouwselaan. Die borden zijn totaal overbodig."


Delftse Ingenieurs Raad "Joan Busquets presenteert zijn masterplan" "Maandag 29 juni 2009 komt Joan Busquets zijn masterplan Spoorzone presenteren en toelichten waardoor een ieder de kans heeft mee te denken naar de toekomst. IHE gebouw, Westvest 7, 20.00 - 22.00 uur."


Anne Koning "straatspeeldag" "Vandaag is het de nationale straatspeeldag, een jarenlange traditie vanuit Veilig Verkeer Nederland, Jantje Beton, vele ouders en gemeenten. Dit jaar wordt dit initiatief versterkt door op dezelfde dag de Landelijke Buitenspeeldag te organiseren met als doel zoveel mogelijk kinderen te laten buitenspelen."


Ron Witsenboer "Verkerk is burgemeester voor de vrede" "Burgemeester Verkerk heeft positief gereageerd op de vraag van GroenLinks om de gemeente Delft aan te melden als lid van de internationale organisatie Mayors for Peace (burgemeesters voor de vrede)."


Willem Brouwer "Gemeente Delft: 'Natuur- en milieuidee�n gevraagd.'" "De gemeente Delft stelt subsidies beschikbaar voor mensen en organisaties die goede idee�n hebben op het gebied van natuur en milieu. GroenLinks Delft steunt deze mogelijkheid van harte en roept iedereen op bij de gemeente ondersteuning te vragen bij het uitwerken van deze idee�n."


Jolanda Gaal "De internationale dag tegen kinderarbeid 12 juni" "Anno 2009 en nog is er kinderarbeid. We hoeven er niet ver van onze deur voor te gaan, want ik weet zeker dat er bij alle grote warenhuizen in ons land, produkten liggen die vervaardigd zijn met behulp van kinderarbeid."


Rolf Clason " BUSHALTES REINIER DE GRAAF VERBETERD"


SP Delft "Niets mis met financi�n SP Delft" "Volledig volgens de regels heeft de SP Delft bij de jaarafrekening over 2008 aangegeven 2700 Euro boven de spaarlimiet over houden. De penningmeester heeft de gemeente gevraagd waar dat geld precies heen moet, en zodra ze daarop antwoorden wordt het geld overgemaakt."


delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg
VVD Delft "Presentatie duurzame raceauto van de TU-Delft"

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 09-06-2009 00h00

delft rotterdam_heulbrug_walenburgerweg_bergweg_schie.jpg Rotterdam. Schilder en jaartal onbekend.
De Heulbrug over de Schie, nu de Schieweg/Schiekade, vanaf de Bergweg naar de Walenburgerweg.
Maar goed dat niet alles blijft zoals het was.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft zuidwal_kapelsbrug.jpg
(Red) Kapelsbrug is versleten, er is niets monumentaals aan. Dat blijkt dus na 47 jaar.

Jan Peter de Wit "Delfia Batavorum en grachtengebied tegen moderne Kapelsbrug" "... Kortom, hoe is de opdracht aan de ontwerper geformuleerd?
... Wij missen bovendien informatie over onderzochte mogelijkheden tot het verzwaren van de bestaande brug. Hoogstwaarschijnlijk zijn via eveneens beroemde Delftse onderzoeksinstituten technische oplossingen te vinden om met behulp van innovatieve materialen en constructieve technieken tot versteviging van de Kapelsebrug te komen zonder aantasting van het historische beeld."


TU Noord blog "Weinig historisch besef bij Kapelsebrug en Sebastiaansbrug" "... Nog afgezien van de bruggen: er zou veel meer aandacht moeten worden besteed aan de gehele (verwaarloosde) buitenrand van de binnenstad."


delft personen_jan_peter_de_wit_balou_dino_kutlikkers.jpg
Net Pim Fortuyn: Hondjes Balou en Dino op stap met de 'baas'.
Jan Peter de Wit "PvdH: Partij voor de Honden"


Gemeenteraad "Jaarrekening en Spoorzone in Ruimte en Verkeer" "De leden van de commissie Ruimte en Verkeer bespreken donderdag 11 juni in de overlegvergadering onder meer de jaarrekening 2008 en het voorstel delegatie onttrekkingsbesluiten Spoorzone"


wijvertrouwenstemcomputersniet.nl "Nieuwsbrief Nr. 55 - 8 juni 2009" "... De voorzitter van het stembureau liet weten dat het stemmen met de rode potloodjes een stuk sneller gaat dan met ��n stemcomputer. "We hebben nu drie hokjes, normaal had je maar ��n machine. Dus eigenlijk is het wel handig om het potloodje weer te gebruiken.""


Bas Bennebroek "Voormaarts mars naar een bruisende Binnenstad" "Voor STIP is historisch Delft namelijk geen openluchtmuseum, maar een levende stad waar ook het nieuwe Delft van kennis en innovatie terugkomt. Waar andere partijen pleitten voor �eerder minder dan meer� evenementen, vinden wij dat juist cultuur en evenementen een stad fris en levendig houden."


delft lennart_harpe_vvd_delft.jpg delft martin_stoelinga_carnaval_2006-02-24.jpg
Peilingen: VVD+OD = 8+10 = samen 18 zetels in 2010

Lennart Harpe "Neergedaald stof" "... Keert de teleurgestelde Delftse PvdA aanhang terug naar het rode nest, of gooit een opgerichte PVV Delft straks definitief roet in het sociaal-democratische eten?"

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 08-06-2009 00h00

delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg In binnenstad Delft 2010
Het bord is er al! Elektrische voertuigen toegestaan!
Motto: De stad is er voor de voetganger en de fietser!
Lees de visie van de Delftse Ingenieurs RaadWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Jan Peter de Wit "MooiWeer Spelen indrukwekkende act op Markt" "De Mooi Weer Spelen terug op de Markt groot succes. De hele Markt stond zaterdagavond vol bij de voorstelling 'Pi-Leau' van Close Act over de toekomst als alles onder water staat door de stijging van de zee."


Ontwerp Nieuwe Kapelsbrug architect Hans van Heeswijk
"met een eerlijk constructief aanzicht aan Rijnschiekanaal zijde" (redactie)
delft zuidwal_ontwerp_kapelsbrug_architect_heeswijk.jpg
Jan Peter de Wit "Wethouder Anne Koning: Kapelsbrug oogt nu als twee "muizenholletjes" "... Het beeld vanuit de binnenstand moet wel aansluiten bij de historische binnenstad. Een brug met twee gezichten. Ik vind het een rommeltje. Vreemd dat de Welstandscommissie akkoord gaat met dit schizofrene historische/moderne ontwerp."


Jan Peter de Wit "Bushokjes te moeillijk voor Pvda wethouder Koning" "Buslijn 60 en 62 reden eerst door de Arubastraat met een bushalte precies voor bejaardenhuis Monica. Nu zijn de bushaltes verplaatst naar de Bonairestraat. Omdat er geen bushokjes met bankjes aan de Bonairestraat staan, laten de bejaarden in de buurt het geheel afweten."


Onze Indische Buurt "Veiligheid Indische Buurt" "... Deze cijfers zijn bekend bij (en afkomstig van) de politie. De politie zegt dat de toename geen relatie heeft met de dagopvang. Waarvan akte."


delft kinderwagen_001.jpg
DOZ - Peter Poolman "Gemeente promoot autogebruik" "Bovenstaande kreet kan toch eigenlijk niet waar zijn, maar hij komt niet uit de lucht vallen. Vorige week vrijdag heeft mijn vrouw namelijk een bekeuring gekregen, omdat ze niet met de auto aan het boodschappen doen was"


Anne Koning "eerste paal" "... In mijn speech sprak ik over de toekomst van de tu-wijk. Ik had de uitslag van de europese verkiezingen nog in het hoofd. Hieruit blijkt dat een helder �nee/tegen� of helder �ja/voor� veel mensen aanspreekt. Als ik dat zou vertalen naar de vraag of er gebouwd mag worden in dit deel van Delft, dan zou de insteek zijn of �geen enkel gebouw meer� of �alles mag�. De wereld is volgens mij complexer en de beste bestuurder dus genuanceerder."


CDA Website wordt verbeterd!
delft red. naam op verzoek verwijderd_cda.jpg
Jeroen van Oort "red. naam op verzoek verwijderd nieuw bestuurslid" "... zal zich gaan bezighouden met de portefeuille communicatie, die ondermeer het onderhouden van de website, het verzorgen van mailings en het maken van de nieuwsbrief omvat. Met de komst van ... hoopt het bestuur een flinke impuls aan de informatievoorziening naar leden en anderen te kunnen geven."


Ron Witsenboer "Onduidelijke opkoopregeling" "... Bewoners rond de bouwput van de Koepoortgarage vragen naar de opkoopregeling voor huizen die onverkoopbaar zijn door de bouw en mogelijke schade. Februari 2008 heeft wethouder Vuijk de Raad toegezegd zijn uiterste best te doen om, na de met bewoners opgestelde schaderegeling, ook met een opkoopregeling te komen."


Ron Witsenboer "Kerk Arubastraat nog niet voor de wijk bestemd" "De werkgroep Ouderenproof Vrijenban heeft een brief naar de gemeente gestuurd met plannen voor hergebruik van de leegstaande kerk aan de Arubastraat. Het antwoord van de gemeente was niet geheel duidelijk. Reden voor GroenLinks om de wethouder vragen te stellen."


delft http://www.martinstoelinga.nl/Pagina's/Wibi_Soerjadi_017.jpg
Martin Stoelinga "Sport en muziek, hand in hand" "Mijn vrouw en de familie Meier waren te gast in het huis van Wibi Soerjabi om zijn eerste optreden bij te wonen na zijn plotselinge doofheid,"


delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Wil%20de%20Visser.jpg Wil de Visser
Onafhankelijk Delft "Nieuwe gemeenteraadsleden?" "Ga je voor de honderdste keer mijn voetbalverhaal opschrijven? Dat weet iedereen toch langzamerhand wel?" Wil de Visser (56) zegt het zonder een spoor van arrogantie."


Deze Delftse man is sterk genoeg toch?
delft personen_martin_stoelinga_sterke_man_2009_06_06_15_26_a.jpg Martin Stoelinga
Rolf Clason "EP-VERKIEZINGEN DOMPER VOOR PVDA-DELFT" "Als voorzitter van stembureau 12 constateerde ik tijdens het tellen van de stemmen nog iets anders: de overgrote meerderheid van de PVV-stemmers bracht haar stem uit op de onderste naam op de lijst: Geert Wilders. Een kandidaat die tevoren heeft aangegeven, niet in het EP zitting te zullen nemen. Hoe dit te interpreteren? Oproep aan Wilders om toch naar Brussel te vertrekken? Proteststem? Roep om een "sterke man"?"


TU Noord blog "Tramlijn 19 is Delfts milieudrama nummer 1" "Dat er nu weer prachtige platanen moeten verdwijnen voor tramlijn 19 (zie link), is werkelijk stuitend. Wie heeft dit onzalige tram plan ooit bedacht? Het komt allemaal uit de koker van onze voormalige Groenlinks wethouder Grashoff, en sindsdien vrolijk verdedigd door PvdA wethouder Koning, die notabene behoud van bomen tot een van haar beleidspeerpunten heeft gemaakt."

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 06-06-2009 00h00

delft uitslag_verkiezing_europa_2009_grafiek.jpg Uitslagen in cijfers


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft personen_000_pauljan_kuijper_a.jpg
Pauljan Kuijper "Delft kiest voor pro-Europese D66-geluid" "Dit is een enorme overwinning. De kiezer spreekt klare taal. Het debat gaat steeds over Brusselse bureaucratie, terrasverwarmers en vergaderlocaties - maar een groot deel van de kiezers wil vooral vooruit met Europa. Internationale aanpak van de klimaatcrisis en de kredietcrisis is hard nodig en dat is waar D66 haar tijd vooral in wil steken."


TU Noord blog "D66 grootste, einde Delfts PvdA bolwerk" "... De PvdA is hardnekkig het beleid van de wethouder blijven verdedigen en wordt nu keihard afgestraft. Inderdaad een goede les voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar of dat nog op tijd is na meer dan een decennium PvdA regentisme, is zeer de vraag."


fractie D66 "Kiezers bedankt: Delft kiest voor het pro-Europese D66-geluid!"


Julia Broos en Lex de Jonge "Verrassing: D66 grootste in Delft" "De Europese verkiezingen leverden gisteren een opvallende winnaar op in de gemeente Delft: tegen de verwachtingen in werd D66 hier de grootste met 19,2 procent van de stemmen."


Groenlinks Delft "GroenLinks is derde partij in Delft" "... De enorme uitslag van 19,2% waarmee D66 in Delft veruit de grootste partij is geworden bewijst dat Delft een duurzame pro-europese stad is. De groei van GroenLinks vertaalt zich in Delft naar een score van 13,4% van de kiezers. GroenLinks is daarmee de derde partij van Delft geworden. Deze uitslag versterkt de basis voor een duurzame toekomst van Delft."


Leefbaardelft zet de toon: BEZUINIGEN OP BESTUURSKOSTEN!
Deloitte - D. Vermaas "Fractievergoedingen gemeente Delft 2008" "... De fractie Leefbaar Deift heeft ervoor gekozen af te zien van fractievergoedingen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen."


Bas Verkerk "Antwoord: rondvraag commissie Veiligheid en Stad op 4 juni 2009" "Geachte heer Meuleman,
Nogmaals: het ligt niet voor de hand dat het Rotterdamse coffeeshoppubliek de softdrugs nu in Delft gaat halen. In het hypothetische geval dat dit zich wel zou voordoen, zal het niet mogelijk zijn om met vrucht een schadeclaim in te dienen tegen de gemeente Rotterdam."


idee: nieuwe Bouwkunde in studentenwoontoren van 280 meter of hoger KamertekortDelft "Het probleem van het kamertekort" "Hans Werner, directievoorzitter van de Rabobank Zuid-Holland Midden, gaf het in september 2008 al sterk aan: �De kracht van Delft is de TU!� Zonder de TU is Delft niet veel meer dan een provinciestadje met een mooie binnenstad."


Gemeenteraad "Voorwaarts mars" "... Bastiaansplein. De zorg die sommige fracties, waaronder het CDA en Stadsbelangen, vooraf hadden voor een toename van hangjongeren door er bankjes te plaatsen blijkt achteraf onnodig. De bankjes en de bomeneilanden worden gezien als een aanwinst, hoewel het fietsenvak volgens de VVD wel vervangen mag worden door een duurzame oplossing." Zie Politiekdelft 12-10-2006.


Niek van Doeveren "Voorstellen voor hoofdlijnen voor de komende begroting onder de maat" "De laatste donderdag in mei was er weer de maandelijkse raadsvergadering. Het werd een latertje. Maar de onderwerpen; de kadernota, het duurzaamheidsplan en het winkelcentrum aan de van Foreestweg, waren daar belangrijk genoeg voor."


delft http://www.leefbaar-delft.nl/touringcar_sebastiaansbrug_2.jpg
Jan Peter de Wit "Toeristenbus klem op Sebastiaansbrug" "De Beuk erin. Toeristenbus rijdt zich klem in portaal op Sebastiaansbrug. PvdA wethouder Anne Koning bezorgt Delft met haar gevaarlijke tijdelijke weginrichtingen (pollers + Papsouwselaan) een slechte naam onder toeristen en bewoners."

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 05-06-2009 00h00

PVV VIER ZETELS
De redactie van Politiekdelft feliciteert Geert WildersWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

COMMUNICATIE
Jan Peter de Wit "Publieksbalie uitsluitend nog op afspraak succes?" "Delft is de eerste gemeente waar de publieksbalie sinds 1 juni enkel nog op afspraak (internet en telefoon 14015) werkt. Ik melde me gisteren zonder afspraak en kreeg toch een kaartje. Nog steeds meldt zich 50% van de bezoekers -net als voor 1 juni- zonder afspraak. De communicatie is dus niet goed geweest. De rigoureus nieuwe werkwijze lijkt niet aangekomen te zijn bij de bevolking."


delft http://www.leefbaar-delft.nl/dagopvang_surinamestraat_2.jpg
Jan Peter de Wit "Weer brand bij de dak- en thuislozenopvang Surinamestraat" "... Camerabeelden hebben het onstaan van de brand vastgelegd. Het lijkt op een kortsluiting."


Job Veltman "STIP brengt kamertekort compleet in beeld" "... Nu de rechter een bestemmingsplan heeft afgekeurd waarmee honderden woningen in TU-noord konden worden gerealiseerd, is het tijd voor nieuwe actie: STIP lanceert www.kamertekortdelft.nl."


POLITIEKE CRISIS
Europese verkiezingen. Nederland een stem tegen het kabinet? Delft een stem tegen het college? Coalitiepartijen gaan over tot de orde van de dag.
ZEKERHEDEN ZIJN ER NIET MEER.
delft http://www.hetvrijevolk.com/files/users/hansbesseling/vrijheidvanmeningsuiting.jpg
Het Vrije Volk - Hans Besseling "Vrijheid van meningsuiting?" "Wat de anti-Wilders meute echter niet schijnt te beseffen is ..."


PVV grootste partij in Rotterdam (2de partij nederland)
Voorstel: Geert Wilders burgemeester van Rotterdam
RTV-Rijnmond "Aboutaleb oneens met criminaliteitscijfers Marokkanen" "Dat negen op de tien criminele Marokkanen in Rotterdam in herhaling zouden vallen, is volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb onjuist. ,,Ik kan dat cijfer niet plaatsen'', zei hij donderdag in de gemeenteraad."


AFZEIKEN
Bas Verkerk "Antwoord: rondvraag commissie Veiligheid en Stad op 4 juni 2009" "Geachte heer Meuleman,
In reactie op uw aangekondigde rondrvraag voor de commissie VSM van vanavond hierbij de antwoorden"

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 04-06-2009 00h00

delft mooiweer_spelen_2009_plattegrond.jpg
Delft festivalkrant
mooi weer spelen
op 5, 6 en 7 juni 2009Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Gemeenteraad "notitie �evaluatie gebruikers persoonsgebonden budget�" "... Stadsbelangen toonde zich als enige fractie niet tevreden met de notitie �evaluatie gebruikers persoonsgebonden budget�. De overige commissieleden waren positief over de manier van evalueren."


Rolf Clason "onderzoek onder gebruikers van een (zorg-)PGB" "De fractie Stadsbelangen stelde zich bij monde van Wim de Koning op het standpunt dat het ontbreken van een verantwoordingsplicht gemakkelijk leidt tot fraude en oneigenlijk gebruik van het persoonsgebonden budget. ... De Koning vergeleek het onderwerp mijns inziens ten onrechte met bijstandfraude en nam zelfs het woord "sociale recherche" in de mond."


delft roy_blinker_001.jpg
Roy Blinker "STERKE SPORTNOTA IN COMMISSIE S&V" "In de nota wordt geen aandacht besteed aan denksporten en andere minder lichamelijke sporten. De wethouder heeft erop gewezen dat in de nota geen enkele afzonderlijke sport wordt genoemd of uitgesloten. Alle vormen van �bewegen� (waaronder dansen, jeu de boules etc), denksporten en gezelschapssporten maken onderdeel uit van het nieuwe sportbeleid."


Leja van der Hoek "Nota Bewegen, Spelen en Sporten 2009 2012" "... Jammer, dat het zwembaden-verhaal dit zeer integrale beleid op het gebied van bewegen, spelen en sporten voor alle Delftenaren (van baby tot grijsaard) nog niet completeerde."


delft http://www.jpdewit.nl/kapelsbrug_overspanning.jpg
Jan Peter de Wit "Ontwerp Kapelsbrug ter discussie" "Normaal gesproken ga ik niet in debat over het "mooi en lelijk" van ontwerpen. Dat doet de Welstandcommissie maar. Ik word nu op straat aangesproken over het verschrikkelijk lelijke moderne ontwerp van de Kapelsbrug."

woensdag 03-06-2009 00h00

Foto van de dag

puma_personal_urban_mobility_and_accessibility_embargogmsegway18.jpg
PUMA - Personal Urban Mobility and Accessibility
Nieuw elektrisch voertuig van Segway en General Motors

De Standaard Biz "Segway klauwt terug met Puma"
autoblog "GM and Segway working on new balancing two-wheeler ..."Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Groenlinks Delft "Groenlinks Delft is tegen de aanleg van de A4 Midden-Delfland" "Maandag 8 juni organiseert Rijkswaterstaat in Delft een informatie- en inspraakbijeenkomst over de Milieu-effectrapportage / trajectnota die is opgesteld voor de aanleg van de A4 Midden-Delfland. Daar wordt informatie gegeven over het plan voor aanleg van de A4, maar kan ook in een formele hoorzitting een zienswijze ingediend worden. 8 juni 18.30 � 21: 30, Aula TU Delft, Mekelweg 5."


Jan Peter de Wit "Genoeg is genoeg : geen asielzoekers meer opnemen " "Mij viel op dat in het Statistisch Jaarboek 2008 ineens in de tabel (5.7) de landen zijn weggelaten bij "Ingeschreven Werklozen naar etniciteit". "


delft http://www.leefbaar-delft.nl/papaver_pvda.jpg
Jan Peter de Wit: "Ik vond vanmorgen een zakje PvdA Papaver zaad in mijn brievenbus. Hero�ne wordt gemaakt van Papaver. In de zaadbol van Papaver zit opium. De PvdA voorstander thuisteelt van opiaten? Ook nuttig voor PvdA aanhangers om hun pijn te verdoven van de aankomende enorme verliezen bij verkiezingen."


Martin Stoelinga "Smsje" "... Zo heb ik eens gekeken naar een programma van ene Verlinden. Een hijgerig nichterig type dat er genoegen in schept het leven van artiesten, of wat daarvoor doorgaat, op de korrel te nemen."


Lieke van Rossum "Betere RegioTaxi een stap dichterbij" "Binnenkort zal de RegioTaxi opnieuw aanbesteed worden door Het Stadsgewest Haaglanden. De SP liet onlangs weten zich grote zorgen over te maken over het taxisysteem en presenteerde een plan met verbeterpunten, dat de partij afgelopen donderdag in de gemeenteraad indiende."


Job Veltman "Het resultaat van een retourtje China" "... Lian stuurde onlangs een bericht naar de Raad met resultaten van, bijvoorbeeld dit, overleg. Dat is niet bepaald niets: hiermee kan Delfts Blauw, uniek en wereldberoemd, een toeristische hoofdrol gaan spelen in Delft. De volgende dingen springen eruit."


TU Noord blog "Met STIP op de helft" "Er gaat niets boven ��n, toch? Jawel, met stip op ��n. Kan het nog beter? Op nul sta je nergens, maar dankzij STIP kan het toch beter, voor de helft. Met STIP op de helft. De Raad van State heeft de bouwplannen voor TU Noord naar de prullenbak verwezen met goede argumenten, maar STIP geeft hier op de website een merkwaardige, eigen uitleg aan."


TU Noord blog "Botanische Tuin is gered " "Bouwplannen die catastrofale gevolgen voor de 100 jaar oude flora hadden kunnen hebben, zijn definitief van de baan. Op de plek van het aangrenzende universiteitspand aan de Julianalaan komen geen appartementen. Ook de ondergrondse garage - die het grootste gevaar zou vormen - komt er niet. Dat bevestigt Bob Ursem, directeur van het groene pareltje van Delft."


VVD Delft "Spiegeltje, spiegeltje aan de gracht" "Onze stad beschikt over veel zogenaamde boomspiegels, ofwel de ruimte rondom een geplante boom. De wijze waarop de boomspiegels gebruikt worden is nogal uiteenlopend."


Lennart Harpe "Campagne voeren" "Gisteren mocht het weer op het Sebastiaansplein! Campagne voeren voor de Europese verkiezingen. Zelf vind ik dat ��n van de leukste onderdelen van het politieke handwerk; de straat op en proberen met mensen in gesprek te komen."

dinsdag 02-06-2009 00h00

Quotes van de dag

Raadsvergadering mei 2009 om 22h15: "Ik kan u melden dat de heer Stoelinga wat eerder weg is omdat hij zich niet zo lekker voelt" Bas Verkerk

"De reden daarvan is dat ik gewoon Bram ben en Bram blijf met een standpunt en een mening." Bram Stoop

"Ik ben zoals bekent groot voorstander van algemeen beleid zowel lokaal als landelijk. Beleid gericht op bepaalde doelgroepen werkt niet maar een wijkgerichte integrale aanpak welke in Delft ook nog niet goed van de grond is gekomen is de oplossing." Bram Stoop

Vergoeding taxikosten: "Ik gaf de aanwezige fractievoorzitters de gelegenheid om mij na afloop te feliciteren met deze overwinning. Als slecht verliezers dropen ze na afloop af." Jan Peter de WitWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Bram Stoop "In 2010 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen" "... Ik durf te stellen dat mede door de grote overwinning van de PVDA bij de vorige verkiezingen de PVV zo gegroeid is want de doorsnee burger wil iets anders en denkt dit te bereiken door op Wilders te stemmen. "


Anne Koning "structuurvisie" "... Ik ben erg trots op het product tot nu toe, en ben dan ook benieuwd wat de reacties uit de stad zijn."


Onze Indische Buurt "Een verlaagde A13 "


Delft op Zondag - Jesper Neleman "Een langere A4 en een bredere A13, het blijft de gemoederen bezighouden"


delft http://district8.net/wp-content//010609rs.jpg
district8.net "Dame met rolstoel te water Hippolytusbuurt"
"Ton says: Zo te zien krijgt ze nu een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde (zwemmen in de gracht) en/of voor een milieudelict (rolstoel weggooien in de gracht)."


Delft op Zondag - Jesper Neleman "Even bellen met... Joost van der Sluis" "Verwacht je dat er veel Delftenaren gaan stemmen? De opkomst is altijd laag en als je zo op straat staat hoor je ook veel mensen die niet gaan stemmen. Ik heb niet geturfd hoeveel dat er waren, ik ben geen Maurice de Hond."


Delft op Zondag "De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 31 mei"


UIT DE ECHOPUT
Sjaak Keuvelaar "College moet aan het werk voor extra fietsenstallingen bij stations."


bestuur D66 "Politiek Caf� D66 en GroenLinks dinsdag 2 juni 2009" "Iedereen is welkom tussen 20:00 en 22:00 uur in TOP, Hippolytusbuurt 14 in Delft"


Stephan Brandligt "Politiek caf� over Europa en de kredietcrisis: Kans op een green deal?" "Iedereen is welkom om mee te discussi�ren met GroenLinks en D�66. Dinsdag 2 juni 20:00 uur in TOP, Hippolytusbuurt 14, Delft (het voormalige postkantoor)."


                  delft jolanda_gaal_moulin_rouge_cancan_20090605.jpg delft cancan_001.jpg
                  Plezierig genieten in Delft: MOULIN ROUGE PARTY - CAN-CAN      MEER INFO


UITSMIJTER VAN DE WEEK
Aad Meuleman "Rondvraag commissie Veiligheid en Stad inzake coffeeshops" "Per 1 juni 2009 heeft de gemeente Rotterdam besloten 16 coffeeshops te sluiten. In verband hiermee hebben wij de volgende vragen. ..."

Redactie: door harrie fruyt van hertog
Gelukkig is Meuleman als "politieke hooligan" hufterproof, dus kan ik het hier wel schrijven. Hopelijk komen er betere stadsvertegenwoordigers in de komende raad 2010.
Mijn conclusie:
De sluiting van coffshops in Rotterdam is ingegeven door nieuwe wettelijke regels. Gemeenten moeten daaraan voldoen. Wat valt er dan onderling te overleggen.
Station Delft had indertijd wel problemen toen perron 0 in Rotterdam gesloten werd. Dat was een Rotterdamse maatregel.
Ook al zou die wet er niet zijn dan nog, het laat weer eens zien dat deze Delftse "politicus" totaal geen gevoel en benul voor hierarchieke verhoudingen heeft.
De grote baas Rotterdam bepaalt en de rest past zich maar aan, die gaan echt niet Delft bellen omdat ene Meuleman cs. van Stadsbelangen-Delft zich gepasseerd voelt!


Bas Bennebroek "Eerste kennisambassadeurs in 2009 "


Lennart Harpe "Begroting 2010: prioriteren, bezuinigen en bevriezen." "Werkgeversorganisaties, vakbonden, brancheverenigingen en ook het Kabinet zijn van mening dat de lokale lasten niet mogen bijdragen aan vermindering van de koopkracht in 2010. Een toenemend aantal gemeenten (waaronder Gouda en Alphen aan den Rijn) geeft hier inmiddels gehoor aan en bevriezen de lokale lasten in 2010."


delft http://www.jpdewit.nl/verkerk_tuktuk.jpg
"Burgemeester Verkerk past nauwelijks in een TukTuk. Graaiende raadsleden wilden de Taxikosten kunnen declareren zogenaamd om veiligheid en medische gronden om naar de vergaderingen in het Stadhuis te komen. De taxivergoeding - met groot voorstander D66 zakkenvuller Kuijper - is door het putje. Misschien dat de goedkope TukTuk voor �3,50 een optie is."
Jan Peter de Wit "Taxikostenvergoeding raadsleden definief afgevoerd" "... Voorts hoorde ik later dat CDA collega fractievoorzitter Niek van Doeveren aangifte tegen mij gedaan heeft. Dat ging over uitlatingen in het AD over de 79 nevenfuncties van Verkerk. Knap hoe burgemeester Verkerk de oppositie uit elkaar speelt."