logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |

zondag 31-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft markt_000_strandvoetbal_beach_soccer_2009_05_30_19_08_a.jpg
Delft, Markt met strandvoetbal.
Idee: maak van de tribune een gezellig terras de volgende keer! Wel Markt daar eerst schoonspuiten zodat er geen vislucht meer hangt.

Holland Beach Soccer
"OPENING OPEN NK BEACHSOCCER GROOT SUCCES"
"Op een zeer druk bezochte Markt in Delft vond afgelopen weekend de opening van het Open NK Beachsoccer plaats. Onder fantastische omstandigheden werd het een groot spektakel.
...
Holland Beach Soccer dankt de stad Delft, de deelnemers en de duizenden toeschouwers voor haar warme ontvangst en steun!"zaterdag 30-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft nieuwstraat_006_zorros_honden_kattenboutique_2009_05_29_17_58_a.jpg
Delft, Nieuwstraat 6.
Winkelpui vernieuwd en in stijl teruggezet.
Nieuw gevestigd:Zorro's honden en kattenboutique.
(meer foto's: oude pui, ziggokast hinderlijk aanwezig)Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen


delft markt_000_holland_beach_soccer_3000_ton_zand_2009_05_29_17_39_a.jpg
Delft, Markt met 3000 ton zand voor strandvoetbal.

Holland Beach Soccer "Zaterdag opening Holland Beach Soccer seizoen 2009"


Gemeente Delft "Delft speelstad voor NK Beach Soccer"


Jan Peter de Wit "Markt omgetoverd tot de Braziliaanse Copacabana"


http://62.131.251.223/odd/dynabra.jpg
Frans van Rijnswou "Dynamisch decolleté"


Lian Merkx "Delft ondertekent intentieverklaring Duurzame Warmte" "Gemeenten in de regio willen vaart maken met duurzame verwarming in Haaglanden. De stuurgroep Hartverwarmend Haaglanden, onder voorzitterschap van wethouder Lian Merkx, heeft op 28 mei een intentieverklaring ondertekend voor het realiseren van een ‘Contract voor Warmte - Haaglanden’."


Herman Pieter Nijhof "Bereikbaarheidsproblematiek Wippolder, de resultaten van het politiek café" "De Wippolder is een wijk in volle ontwikkeling, er zijn grootschalige bouwprojecten en herinrichtingsplannen. De vraag rijst dan hoe de bestaande leefbaarheids en bereikbaarheidsknelpunten opgelost kunnen worden onder die omstandigheden."


Sjaak Keuvelaar "Avond TU-Noord: VVD laat LVVP los." "... het belangrijk was meer inzicht te hebben in de verkeersstromen. Waar komt het verkeer vandaan en waar rijdt het heen. ... de VVD is bereid om het LVVP (lokaal verkeers- en vervoersplan) los te laten."http://www.idealize.nl/wp-content/uploads/2009/01/draaideur01.jpg
Fleur Norbruis "Duurzaam Delft" "... De gemeente moet de resultaten wel beter zichtbaar maken om de rest van de stad mee te krijgen. Communicatie staat daarin centraal. Om mensen, bedrijven, organisaties te informeren, bewust te maken en te bewegen hun gedrag te veranderen of zelf duurzame initiatieven te nemen."delft stationsplein_008_volvo_f88_34t_14_01_1971_2009_02_24_17h07_a.jpg
AD-Delft - Julia Broos "Koudbloedig afscheid van Delft" "DELFT - Een weeïge lucht maakt zich meester van de verlaten ruimte waar tot voor kort honderden slangen en krokodillen huisden. "Let maar niet op de stank,'' zegt Walter Getreuer."


Upgrading zonder Financiele paragraaf?
Wil Steffen "Winkelcentrum Van Foreestweg: planontwikkeling kan beginnen!" "... Wil ik afsluiten met mijn waardering uit te spreken voor de winkeliers die na diverse teleurstellingen nu toch weer enthousiast de draad hebben opgepakt door zich te verenigen in een winkeliersvereniging en krachtdadig de gewenste upgrading aan het voorbereiden zijn. Chapeau!"

vrijdag 29-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft markt_000_tuktuk_2009_05_24_14_16_a.jpg
Delft, Markt.
GreenWish Nieuws "Minister Cramer geeft startsein elektrische Tuk Tuk"Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Structuurvisie 2030 "Ontmoetingen met Delft 2030 - Ontwerp Ruimtelijke Structuurvisie" "Bron: Belangenvereniging TU Noord 28 mei 2009"


Parool - Bart van Zoelen "PvdA: vijf wietplantages voor hele land" "DEN HAAG - Door de overheid gecontroleerde plantages moeten de coffeeshops legaal van wiet voorzien. Dat is één van de mogelijkheden die de PvdA oppert voor de toekomst van het softdrugsbeleid."


RTV-West "Delft wil een stadspark op de A13" "De A13 moet bij Delft verdiept worden om er bovenop een stadspark te maken of huizen op te bouwen. De gemeente Delft wil zich daarvoor de komende twintig jaar sterk maken."


AD-Rotterdam - Marcel Potters "Maastoren voorlopig de hoogste" "Rotterdam is een stad van hoog. En van een skyline die constant verandert. Op de noordoever, maar óók ten zuiden van de rivier wordt – ondanks de kredietcrisis – volop gebouwd, met de Maastoren als meest opvallende ‘nieuwkomer’."


Sjaak Keuvelaar "380 kV: in het zicht van de haven?" "... Het CDA heeft in de commissie nog enkele aanbevelingen gedaan voor aanpassingen van de brief en ziet een goede definitieve oplossing graag tegemoet."


Ron Witsenboer "Bereikbaar Delft en leefbare Wippolder" "Bij een drukbezochte bijeenkomst over de bereikbaarheid van zuidoostelijk Delft namen bewoners en lokale politici de uitdaging aan om ter plekke oplossingen te bedenken voor het verkeer en vervoer in en rond de Wippolder en het TU gebied. Een werkgroep van de ..."


Jan Peter de Wit "Wij zoeken jou! kandidaat raadsleden" "Andere partijen beloven veel maar geven geen garantie. Wie zoeken wij?"

donderdag 28-05-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

college BenW "Ontwerp Ruimtelijke Structuurvisie schetst beeld van Delft in 2030" "Het college geeft de Ontwerp Ruimtelijke Structuurvisie ‘Ontmoetingen met Delft 2030’ vrij voor inspraak. De structuurvisie is het resultaat van breed overleg in het afgelopen jaar. Het college nodigt de stad uit om ook op dit resultaat te reageren zodat de structuurvisie voor alle betrokken partijen kan dienen als inspiratiebron voor toekomstige ontwikkelingen in de stad."

De Ruimtelijke Structuurvisie Delft 2030 ligt zes weken ter inzage ...
Zie hoe Amsterdam dat doet, alles op internet!
Het blijven prutsers in het Delftse college.


Amsterdam - Dienst Ruimtelijke Ordening "Binnen 30 minuten" "Sinds maart 2009 hebben alle inwoners de gelegenheid om hun ideeën over de ruimtelijke toekomst van de stad mee te geven aan de makers van de structuurvisie. De publiekscampagne 'Binnen 30 minuten' nodigt mensen in vraagronden van driemaal tien minuten uit hun gedachten in te brengen. Daarnaast is er een ontwerpwedstrijd voor studenten. Berichten hierover vindt u onder: publicaties, en op www.binnen30minuten.nl."


Jan Peter de Wit "Delftse binnenstad in 2030 vuilnisbelt met meeuwen"


AD-Delft "Taxi’s op de trambaan" " Als taxi’s worden toegelaten op bus- en trambaan, kunnen ze hun klanten sneller naar de plaats van bestemming brengen. De gemeenteraadsfractie van Stadsbelangen stelt het college van b en w voor om met een plan te komen dat dit mogelijk maakt."
Reacties:
- "Het levert extra ricico's op en heel weinig tijdwinst. Hoeveel trambaan hebben we eigenlijk in Delft? In de Buitenhof en Tanthof komt dit plan sowieso niet in aanmerking, daar ligt gras." Arne Vogel
- "Stadsbelangen heeft dus een luchtballon gelanceerd!" Knoll


gemeente Delft "Open dag fietstunnel A13 tijdens Dag van de Bouw" "Op zaterdag 6 juni kunt u van 10:00-16:00 uur een kijkje nemen in de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die onder de A13 wordt gebouwd. De open dag vindt plaats in het kader van de landelijke Dag van de Bouw."


college BenW "Delfts Blauw - Delft maakt blauwe imago meer zichtbaar" "De gemeente Delft maakt de komende jaren haar Delftsblauwe imago meer zichtbaar. In een brief aan de gemeenteraad somt het college een aantal activiteiten op die keramiek en Delftsblauw nadrukkelijker op de kaart moeten zetten."


Sjaak Keuvelaar "Discussieavond bij DSC met Cornelis Visser: STIP verschuilt zich achter Europa" "Bijzonder pijnlijk voor studentenpartij STIP, omdat hun eigen wethouder, Lian Merkx, milieu in haar portefeuille heeft en daarmee als eerste verantwoordelijk was voor het uitvoeren van de MER. De studentenwethouder is nu de oorzaak van een groot kamertekort. Het is wel heel goedkoop het falen van de eigen wethouder toe te schrijven aan Europese regelgeving."


Sjaak Keuvelaar "Raadsexcursie Welstand" "Zo werd het IKEA-hotel bezocht, waar het college contrair ging aan het welstandsadvies. De uiteindelijke oplossing is bepaald geen fraaie geworden."


delft pvda_stemrechtuithethart.jpg
Pauljan Kuijper "D66 vóór Europa - met beste plan tegen Brusselse bureaucratie " "... Rene Couperus, een PvdA-denker met een wekelijkse column in de Volkskrant, vindt dat D66 'het hele pakket Europa' kritiekloos bejubelt en omarmt. Hij ergert zich daar des te meer aan, omdat D66 als referendumpartij het wegstemmen van de Europese grondwet zo niet serieus zou nemen."


bestuur D66 Delft "Snelschaaktoernooi tussen D66-prominenten en TU-studenten 29 mei" "Aanstaande vrijdag zal om 12:00 uur de D66-bus met o.a. Alexander Pechtold en Sophie in ’t Veld de TU aandoen voor een schaaktoernooi. De bedoeling is dat prominente D66’ers schaken met en tegen studenten. De locatie is de parkeerplaats tussen de Aula en de bibliotheek."


Fleur Norbruis "Leve de geveltuinen?" "Geveltuinen brengen kleur en leven in een stenen omgeving. Veel mensen die in de stad wonen, zonder tuin of met een postzegeltuin, hebben een geveltuin. In veel straten zie je ze al: rijtjes stokrozen, blauwe regen of bruidssluier tegen de gevel, zonnebloemen of viooltjes."


delft http://www.jpdewit.nl/marokkaanse_moskee.jpg
Jan Peter de Wit "Marokkaanse Moskee en Cultureel Centrum nog steeds niet open" "In 2005 werd door het linkse College al groen licht gegeven voor de bouw. Oktober 2006 is de bouw van start gegaan van de Marokkaanse Moskee met aan de straatkant het Marokkaanse Culturele Centrum. Heel opvallend was dat het college één jaar na begin van de bouw ineens garant staat voor een forse lening."


delft http://www.bopdelft.nl/van_miereveltlaan_2006-01-16.jpg
Jurjen Bolsenbroek "Plakken van posters" "Onze posters zijn belangrijk! Daarmee laten we Delft zien dat de VVD een sterke actieve partij is. De VVD staat voor kwaliteit, daarbij hoort dat we sterk aanwezig zijn met nette- en goed leesbare posters."

woensdag 27-05-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Jolanda Gaal "De dag van de vermiste kinderen 25 mei"


Jan Peter de Wit "Schoemakerstraat ondergelopen"


Jan Peter de Wit "Rotterdams Waterleidingbedrijf Evides laat Delfts gezin verrekken" "... Water is een primaire levensbehoefte. We laten dit gezin met een gehandicapte moeder toch niet vervuilen in onhygiënische toestanden?"


delft http://www.rtvwest.nl/core/get_image.php?afbeelding_id=11388&width=480&height=244&afbeelding_extensie=jpg
RTV-West "'Schone' tuktuks op stroom in Den Haag" "DEN HAAG - Er gaan in Den Haag tuktuks op stroom rijden. De eerste schone straattaxi, de zogeheten Tuk-E-Tuk, wordt donderdag gepresenteerd door minister Cramer van Verkeer, Ruimtelijke Ordening en Milieu."


Jolanda Gaal "Luilak 29 mei" "... Misschien ooit, wordt er weer zoiets bijzonders georganiseerd als die autocross, want bijzonder was het. Dankjewel Sjaak Pagie, voor de mooie herinnering."


Jolanda Gaal "De dag van de gehandicaptenzorg 27 mei"


SP Delft "Minder brussel!" "Dit weekend waren Delftse SP'ers in de binnenstad te vinden om ook hier zo veel mogelijk mensen op het hart te drukken om 4 juni op de SP te stemmen. Want hoewel Brussel ver weg is, bemoeit ze zicht met steeds meer. En de obsessie van Europa met verplichte marktwerking, schadelijke bemoeienis met zorg en onderwijs, en een gigantisch lobbyisten-circus zorgen hier voor een hoop problemen."


Aad Meuleman "Taxi- en regiovervoer over bus-/trambaan" "In diverse steden, zoals Amsterdam, ’s Hertogenbosch, Den Haag en Nijmegen, wordt de mogelijkheid geboden voor taxi’s en/of het regiovervoer om gebruik te maken van de tram- en de busbaan. Uiteraard onder strikte voorwaarden."


TU Delta "Sluit Rotterdamseweg aan op Kruithuisweg" "De Rotterdamseweg moet een aansluiting krijgen op de Kruithuisweg. Dat is een van de voorstellen die de VVD, D66 en Belangenvereniging TU Noord woensdag 27 mei doen in een politiek café. De voorstellen hebben tot doel de Wippolder beter bereikbaar en leefbaar te maken."

dinsdag 26-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft oude_delft_000_schoolverkeersexamen_2009_05_23_19_19_a.jpg
Delft, Oude Delft.
Verkeersexamen voor leerlingen basisscholen.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Gemeente Delft "College akkoord met actieprogramma Binnenstad" "Het college is akkoord met het Actieprogramma Binnenstad Delft 2009 – 2014. Het is een leidraad voor een gezamenlijke inspanning door zowel gemeente, ondernemers en bewoners voor een vitale binnenstad. Doel is de komende jaren samen en op gelijkwaardige voet met ..."


delft personen_bas_verkerk_sk_20090525.jpg
Stadskrant Delft "Burgerjaarverslag 2008" "Inzicht geven in de relatie tussen de burgers van de stad en het gemeentebestuur. Dat is het doel van dit burgerjaarverslag. Een wettelijke verplichting waar ik als burgemeester graag aan voldoe. Want bestuurders en inwoners maken de stad."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Gemiste kans Bas. Ik lees helemaal niets over je bijbanen, deftig gezegd nevenfuncties. Neem een voorbeeld aan de burgemeester van Vlissingen die alles keurig specificeert uit hoofde van functie, in tijdbeslag en wel of geen financiele beloning.


delft http://www.leefbaar-delft.nl/schubertlaan_grofvuil.jpg
Jan Peter de Wit "Teringzooi bij Schubertlaan"


delft http://www.biancavdwerf.nl/17-05-2009-%20027.jpg-for-web-large.jpg
Bianca van der Werf "En als we dan toch lekker bezig zijn..."


fracties D66 en VVD "PERSBERICHT: Nieuwe ideeën voor leefbare en bereikbare Wippolder" "De VVD, D66 en Belangenvereniging TU Noord presenteren woensdagavond hun ideeën voor een beter bereikbare en leefbare Wippolder in een politiek café."


HP Nijhof "Nieuwe ideeën voor leefbare en bereikbare Wippolder" "De VVD, D66 en Belangenvereniging TU Noord presenteren woensdagavond hun ideeën voor een beter bereikbare en leefbare Wippolder in een politiek café. De groep constateert dat er veel ontwikkelingen op dit gebied afkomen, maar aan de verkeersstructuur weinig wordt ..."


Jolanda Gaal "Jolanda Gaal is bang voor het onbekende, volgens Dhr.Clason" "Geachte Heer Clason, Mag ik weten welke studie(s) u heeft gevolgd en afgerond?Dit,daar ik graag wil weten hoe u erbij komt dat ik angst voor het "nieuwe" heb. Ik kan u mededelen dat ik mij sinds jaar en dag inzet voor de minderheid in deze maatschappij,of dit nu om gele witte bruine of anderen in onze samenleving gaat."

maandag 25-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft oude_langendijk_003_2009_05_24_14_07_a.jpg
Delft, Oude Langendijk 3.
Kijk binnen in het pand van 1650 naar een balkverbinding.Quotes van de dag

"Geachte Heer Clason, u zou als politicus toch moeten weten dat het niet kies is iemands naam ijdel te gebruiken? Doe dit dan ook niet met mijn naam!" Jolanda Gaal

"Boven de zestig ben je meestal op zijn minst aan een bril toe om het nog scherp te zien" harrie fruyt van hertog

"Het motto van de Heer B.Verkerk is zeer waarschijnlijk:KENNIS IS MACHT. Hoe dit zich vertaald naar extra inkomen?" Jolanda Gaal

Stadslogo:"En geen effect? Dan is het burgergeld gewoon foetsie." T.F. de Graaf

"Ik stem op een persoon die de politiek wakker durft te schudden. Geen Meeloper." Jan Peter de Wit

"De politieke elite in Delft probeert mij met gedragscodes en intimidatie op indirecte wijze het zwijgen op te leggen. Er is door de griffier Luyk en CDA fractievoorzitter Van Doeveren zelfs aangifte bij het OM tegen mij gedaan omdat ik het belachelijk grote aantal nevenfuncties van Verkerk bekritiseer." Jan Peter de WitWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

AD-Delft "Horeca dumpt afval in de stad Bedrijven verwijderen 'herkenbaar' afval" "Zeven Delftse horecabedrijven hebben een boete gekregen omdat ze bedrijfsafval naast de ondergrondse afvalcontainers bij het Stadhuis hadden gedumpt. Dit schrijft het college in antwoord op vragen van de VVD, die had gezien dat er op ..."


delft http://www.delftopzondag.nl/athena/site/image_database/24-05_Bomenkap_VP_4a169bd540b27.JPG
Delft op Zondag - Jesper Neleman "Bewoners Roland Holstlaan willen voorkomen dat ze hun groene uitzicht kwijtraken" "De bewoners van de Roland Holstlaan zijn woedend. Zo’n vijftig bomen die bij hen voor de deur staan dreigen namelijk te worden gekapt. Ze stellen nu alles in het werk om één van de weinige stukjes groen bij hen ..."


delft http://www.delftopzondag.nl/athena/site/image_database/24-05_Le_Comte_Prijsuitreiking_02_4a169bcc9fe97.jpg  Harold Gabeler, SG Architecten.
Delft op Zondag - Jesper Neleman "Tuin van Hofje van Pauw en Zeepfabriek Bousquet winnaars van Le Comteprijs 2008" "De tuin van het Hofje van Pauw is de gelukkige winnaar van de Le Comteprijs 2008. De Publieksprijs, waarvan de winnaar werd bepaald door de lezers van de krant Delft op Zondag, ging naar de voormalige Zeepfabriek van Bousquet."


Delft op Zondag - Marjan den Boer "Mooi Weer Spelen: met een nieuwe organisatie en nieuwe huisstijl weer terug naar zijn roots" "Het toonaangevende straatfestival laat zijn nieuwe èn ware gezicht zien. Met een nieuwe uitstraling, een nieuw bestuur en nieuwe medewerkers gaat het festival op 4, 5 en 6 juni a.s. terug naar de basis. Terug naar de kracht van het festival: straattheater, vertaald naar het hedendaagse Delft."


Jan Peter de Wit "Haaglanden brief over achterstallig salaris Regiotaxi" "Op 14 mei schreef ik een brandbrief aan Peter Smit die in Haaglanden verantwoordelijk is voor de RegioTaxi. Ik ben chauffeur bij de RegioTaxi. Op dat moment hadden ook mijn dertig collega's van CPV Regiotaxi Delft het salaris van april niet gehad. Ook wordt het vakantiegeld niet uitbetaald."


Jan Peter de Wit "Op bezoek bij de PVV fractievergadering" "Aanstaande maandag bezoek ik een fractievergadering van de Partij voor de Vrijheid in Hotel Atlantic in Kijkduin. Ik heb met de PVV gemeen het zeggen en schrijven wat velen denken. Ook wil ik zelf een indruk krijgen van de PVV."


Aad Meuleman "Taxi- en regiovervoer over bus-/trambaan" "In diverse steden, zoals Amsterdam, ’s Hertogenbosch, Den Haag en Nijmegen, wordt de mogelijkheid geboden voor taxi’s en/of het regiovervoer om gebruik te maken van de tram- en de busbaan"


TU Noord blog "Met STIP op de helft" "Er gaat niets boven één, toch? Jawel, met stip op één. Kan het nog beter? Op nul sta je nergens, maar dankzij STIP kan het toch beter, voor de helft. Met STIP op de helft. De Raad van State heeft de bouwplannen voor TU Noord naar de prullenbak verwezen met goede argumenten, maar STIP geeft hier op de website een merkwaardige, eigen uitleg aan."


Wil Steffen "Steun voor herontwikkeling Winkelcentrum Van Foreestweg" "De aanwezige fracties (SP, OD en LD afwezig) bij de vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer hebben unaniem ingestemd met het mogelijk maken van een snelle aanpak van de herontwikkeling van het winkelgebied bij de Van Foreestweg."
VRAAG: Welke steun aan wie en wat, daar lees ik niets over in dit politiek gelul!

zaterdag 23-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft buick_super_riviera_1953_2009_05_22_a.jpg
Delft. Oldtimer: Buick Super Riviera 1953.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://www.jpdewit.nl/verkerk_verdient_straf.jpg
Jan Peter de Wit "Verkerk verdient straf" "uit antwoorden van minister ter horst blijkt dat op grond van artikel 67, tweede lid, van de Gemeentewet de burgemeester aan de gemeenteraad het voornemen moet melden een nevenfunctie, anders dan uit hoofde van zijn ambt, te aanvaarden. De gemeenteraad wordt op deze manier in de ..."


AD-Delft - Lex de Jonge "Burgemeester Verkerk is stalker zat" "Een boze Delftenaar maakt al maanden het leven zuur van Delfts burgemeester Bas Verkerk en zijn gezin. De 'stalker' deinst er niet voor terug om de burgemeester thuis of op zijn werkkamer in het stadhuis te belagen. Zo belde hij vorig jaar op Sinterklaasavond bij het gezin aan om vervolgens omstandig ruzie te gaan maken."


Jan Peter de Wit "Electrische scooters begeleiden Golden Ten loop" "Tijdens de Golden Ten loop werd ook reclame gemaakt voor electrische scooters. Fiat dealer Preuninger is de officiële dealer. Preuninger is het voorbeeld voor andere dealers. Electrische auto's, scooters en fietsen zijn de toekomst. Het Delftse college slaapt rustig verder."


Belangenvereniging TU Noord "Bestemmingsplan TU-Noord in de prullenbak" "De Raad van State heeft op 20 mei een dikke streep gehaald door de plannen in het TU-Noordgebied in Delft. De nieuwbouw van appartementencomplexen in en rond de Botanische Tuin en veel andere bouwplannen in de Wippolder staan hiermee op ..."


Job Veltman "Rechterlijk oordeel met gevolgen voor TU-gebied & landelijk kamertekort" "Een milieueffectrapportage Deze zaak speelt reeds sinds april 2007. De TU Delft en DUWO willen graag veel studentenhuisvesting bouwen in het TU-campusgebied (bestemmingsplan TU Midden) en meer richting de Binnenstad, ..."

vrijdag 22-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft nieuwe_langendijk_000_koepoortbrug_golden_ten_loop_2009_05_21_15_41_a.jpg
Delft, Koepoortbrug.
Golden-Ten-Lopers met klein applaus op weg naar de finish.Quotes van de dag

"Clason heeft eindelijk lekker gegeten, Kippepootjes patat en sla, Maar het eten was dan ook gratis." Martin Stoelinga

Bijbanen: "Burgemeester Bas Verkerk is het bewijs van extreem doorgeschoten honger naar macht. Een maximum van vijf zoals de PvdA voorstelt zou goed zijn voor Delft." Jan Peter de WitWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft sint_bastiaansbrug_000_hoogtebalk_2009_05_21_16_30_a.jpg
"Openbare ruimte, integraal, vraaggestuurd en samen werken"
BINKIE! waar is de zware stalen H-balk die aan de kettingen hing gebleven?
de PvdA-wethouder biedt uitkomst:
Anne Koning "openbare ruimte" "Afgelopen dagen sprak ik met veel mensen over het belang van een goede openbare ruimte. Wat we vanuit de gemeente willen; het kader verwoord in de ambitienota, wordt breed gedeeld. Nu spreken we over de verdere uitwerking daarvan met partners in de stad. Zoals de woningbouwcorperaties, natuurverenigingen, scholen en ouderenwerk."


delft http://www.leefbaar-delft.nl/imperiaal.jpg
Jan Peter de Wit "Zuidwal-linie Sebastiaansbrug houdt nog steeds stand" "Je moet in Delft goed wakker zijn in het Verkeer. Vanonder schieten pollers onverwacht omhoog. Vanboven maaien bij de Sebastiaansbrug stalen balken alles van je wagen wat te hoog uitsteekt."


delft http://www.jpdewit.nl/bas_verkerk_game.jpg
Jan Peter de Wit "Burgemeester Bas Verkerk is geen tijdschrijver" "Burgemeester Verkerk verdomt het om meer duidelijkheid te geven over zijn tachtig nevenfuncties. Zoals te verwachten word ook ik met een kluitje het riet ingestuurd. Verkerk brengt met zijn geprikkelde antwoorden zijn persoonlijke afkeer tegen mij treffend in beeld."


AD-Delft "Verkerk verdient geen cent met zijn nevenfuncties" "Burgemeester Verkerk van Delft verdient geen geld met zijn nevenfuncties. Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders in de antwoorden op schriftelijke vragen van Leefbaar Delftraadslid De Wit. Die wilde niet alleen weten of Verkerk geld verdient ..."


Bianca van der Werf "Wijkbezoek Tanthof-Oost" "Op zaterdag 16 mei jl. bracht ik samen met de VVD-fractie een bezoek aan de wijk Tanthof-Oost. Voor mijzelf niet een geheel vreemde wijk, want ik mag mij gelukkig prijzen dat ik zelf één van die wijkbewoners ben."


Jolanda Gaal "De dag van de aids 23 mei"


Jolanda Gaal "De dag van de biodiversiteit 22 mei"

donderdag 21-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft papsouwselaan_000_wegopbreking_2009_05_20_12_42_a.jpg
Delft, Papsouwselaan richting Krakeelpolderweg nabij kruising Westlandseweg.
Geen bord fiets- of wandelverbod te bekennen hier, zoals wel aan de overzijde.
Komende maandag gaat het nieuwe asfalt er in en dinsdag kan de weg gebruikt worden.Quotes van de dag

"Als iedereen inclusief B&W zich aan de gedragscode houd, zit ik volgende week na het openbaar maken van het extern onderzoekrapport alleen nog met Bram in de raad." Martin Stoelinga

RdGG: "Delft staat landelijk voor lul met het meest smerige en armzalige ziekenhuis van Nederland." Jan Peter de Wit

"Ik voel het kriebelen: ik wìl weer eens iets! Daar ben ik natuurlijk ook politicus voor!" Rolf Clason

"Drank en SP, al is het maar tijdelijk, dat sloopt een matig politicus!" harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Raad van State "Uitspraak bestemmingsplan TU-Noord" "Rechter oordeelt negatief over de plannen TU-Noord."


College BenW "College trekt herinrichting Nieuwe Langendijk naar voren" "De herinrichting van de Nieuwe Langendijk tot een aantrekkelijke wandelroute wordt uitgevoerd voordat de nieuwe Koepoortgarage wordt opgeleverd. Het college van B&W nam dat besluit na overleg met en op verzoek van de werkgroep Nieuwe Langendijk."


Jan Peter de Wit "Burgemeester Verkerk slaat plank volledig mis bij Gemeenteraad" "Burgemeester Bas Verkerk heeft het bestuur van de Rechtbank in Den Haag laten weten dat sluiting va het Kantongerecht onwenselijk is. In deze brief verzoekt Burgemeester Bas Verkerk om steun bij de Gemeenteraad."


Rolf Clason "ETEN MET DAK- EN THUISLOZEN" "Mustapha Boufassil had me al een aantal malen uitgenodigd, en nu was het ervan gekomen: ik zat aan tafel met cliënten van het Dienstencentrum kippenpootjes te eten met patat en sla."


Lennart Harpe "Kredietcrisis domineert Kadernota" "... Als het gaat om de eigen organisatie zal ook de gemeente Delft, net als heel veel andere bedrijven, instellingen en huishoudens, de tering naar de nering moeten zetten."


Rolf Clason "19-05-2009 -ANGST-" "geïrriteerd "Sinds Jolanda Gaal stukjes schrijft op Onafhankelijk Delft loopt PvdA-er Rolf Clason, de Franse gedichtenman in Delft bibberend rond met schijt in zijn broek." Aldus Harrie Fruyt van Hertog, blijkbaar geïrriteerd door mijjn vorige column (zie hieronder, de column van 10-05-2009)."


OPNIEUW ARROGANTIE TEN TOP
Bas Verkerk zeikt Jan Peter de Wit af
Bas Verkerk "Beantwoording Schriftelijke vragen ingevolge art. 39 Reglement van Orde Gemeenteraad inzake nevenfuncties burgemeester" "In uw schriftelijke vragen ingevolge artikel 39 Reglement van de Orde stelt u vragen over de nevenfuncties van de Burgemeester. Wij verwijzen u naar de beantwoording van schriftelijke vragen van 3 december 2008 eerder gesteld door uw collega raadslid de heer Stoop, mogelijk is die aan uw aandacht ontsnapt. Daarin treft u veel antwoorden op uw vragen aan. Overigens worden de activiteiten en nevenactiviteiten op periodieke basis aan de raad en fractievoorzitters aangereikt."

woensdag 20-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft oosteinde_000_oldtimer_alfa_romeo_2000gtv_juni_1972_2009_05_15_15_59_a.jpg
Delft. Oosteinde.
Oldtimer: Alfa Romeo 2000GTV juni 1972.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

PRESIDIUM STAAT VOOR LUL
MET GOEDGEKEURDE GEDRAGSCODE DOOR DE RAAD

delft presidium_delft_bas_verkerk_peter_kiela_aad_meuleman_ernst_damen_wil_steffen_ron_witsenboer_niek_van_doeveren_20090500_a.jpg  LEDEN:
 Bas Verkerk
 Peter Kiela
 Aad Meuleman
 Ernst Damen
 Wil Steffen
 Ron Witsenboer
 Niek van Doeveren
Jan Peter de Wit "Presidium haalt bakzijl met gedragscode" "... Deze brief stuurt het presidium naar alle raadsleden en commissieleden en wethouder Merkx. Dit maakt de afgang voor presidiumvoorzitter Peter Kiela (PvdA) alleen maar groter. Het was dus onzinnig om in de gedragscode een beperking over meningsuitingen op te nemen."


SP Rood Delft "Vele Mondriaan studenten zetten handtekening" "Gisteren werden vele handtekeningen gezet door studenten van het Mondriaan College in Delft. De MBO-studenten reageerden enthousiast toen zij hoorden dat ROOD, jong in de SP, graag met hen wil vechten voor een OV-kaart voor alle studenten. Nu hebben minderjarige MBO ..."


Jan Peter de Wit "De PvdA heeft weer dezelfde slogan" "De verkiezingsborden voor de zakkenvullers in Brussel staan er weer. De gewoonlijke affiches zijn vers geplakt. De PvdA heeft bij elke verkiezing dezelfde slogan. Dat krijg je met allemaal ouwe knarren in het campagneteam."


Lennart Harpe "Europa" "Op 4 juni vinden de Europese Verkiezingen plaats en kunnen ook de Delftenaren hun stem uitbrengen op kandidaten voor het Europees Parlement. Ik heb het idee dat Europa meer leeft dan vier jaar geleden."


Rolf Clason "EUROPADEBAT LIJSTTREKKERS IN ZOETERMEER" "ZOETERMEER - Zaterdag 23 mei vindt in het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) aan de Leidsewallen 80 in Zoetermeer-Dorp (wijk 22) van 16.00 tot 17.00 uur een uniek debat plaats tussen lijsttrekkers van drie grote partijen bij de verkiezingen op 4 juni voor het Europees Parlement."

dinsdag 19-05-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft zuidwal_000_ontwerp_kapelsebrug_sk_20090517.jpg
Zuidwal, ontwerp nieuwe Kapelsebrug.
StadskrantDelft pagina 2 "Nieuwe Kapelsebrug krijgt voetgangersdoorgang" "De Kapelsebrug krijgt een nieuw gezicht. Een deel wordt vervangen door een moderne verkeersbrug, voor zwaar verkeer en tramlijn 19 die Delft en de Haagse wijken Leidschenveen en Ypenburg in de toekomst verbindt. Eind 2010 is de brug klaar voor gebruik."


delft kromstraat_000_fietsparkeren_sk_20090517.jpg
Kromstraat. Naar oplossingen voor fietsparkeren wordt gezocht.
StadskrantDelft - Margreet Ruysbroek pagina 3 "Brainstormen voor aantrekkelijke Kromstraat ‘We gaan er vuur onder zetten’" "...“De aanwezigen gaan vandaag wegdromen”, zegt straatregisseur Joost Verhoeff. Samen met de Vereniging Kromstraat heeft hij het initiatief genomen tot de workshop. “Er gebeurt al van alles."


StadskrantDelft pagina 5
"Je horizon verbreden - Fleur Norbruis"
"Het gáát tenminste ergens over - Harold van Til"


delft http://www.d66delftdurft.nl/upload/129/IMAG0018.jpg
Pauljan Kuijper "Dagboek van een raadslid " "Wat doet een raadslid nu zoal? Voor www.jaikwildelft.nl hield ik afgelopen week een dagboek bij, om wie twijfelt zich kandidaat te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een beeld te geven. Dat komt mooi uit, want het was een druk en divers weekje."


delft http://www.biancavdwerf.nl/Fietsomleiding.jpg-for-web.jpg
Bianca van der Werf "Geelzucht?!?!" "Al geruime tijd zie je door heel Delft steeds meer gele borden verschijnen met aanduidingen van omleidingen, wegwerkzaamheden, waarschuwingsborden e.d.. Als we zo doorgaan overheerst straks de hoeveelheid gele borden de normale verkeersborden en ook daarvan zijn er mijns inziens te veel in Delft."


Bram Stoop "Snorkelset en goed humeur" "Voor een gemiddeld stadje als Delft is het toch zo dat er wel het een en ander gebeurd. Als je alleen de media al volgt en de uitspraken die diverse mensen doen dan kan je niet zeggen dat het een saai gebeuren is in Delft."


Milène Junius "Bescherming van fietsen? ... Het moet niet gekker worden" ""Laat ze maar een euro betalen", aldus burgemeester Verkerk in antwoord op de vraag van het CDA of cameratoezicht uitgebreid kan worden naar plaatsen waar veel fietsen staan. Bij de evaluatie van het Stationsplein bleek dat de camera's minder ..."


AD-Delft "Recht in de buurt waardevol voor Delft" "De Delftse gemeenteraad zou zich hard moeten maken voor behoud van het kantongerecht in de stad. Dat stelt burgemeester Bas Verkerk in een brief aan de raad, waarin hij het belang van het gerechtsgebouw aan de Korte Geer onderstreept."


AD-Delft "Laatste boek over de Delftse historie is gemaakt in 1729" " 280 jaar na het uitbrengen van het het vorige exemplaar, wordt er in Delft weer gesproken over een nieuw boek over zijn geschiedenis. Vier vragen aan Gerrit Verhoeven, oud- stadsarchivaris van Delft en voorzitter van de redactie."

maandag 18-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft markt_000_autosalon_elektrische_scooter_2009_05_16_14_04_a.jpg
Delft, Markt.
Gezien op de Auto-Salon afgelopen zaterdag: Electric Scooter (www.preuninger.nl)Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

TOP - Hans Driever "Duurzame mobiliteit en elektrische voertuigen" "Elektrische voertuigen staan wereldwijd sterk in de belangstelling als veelbelovende ontwikkeling voor verduurzaming van het wegverkeer. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Meer dan in het verleden lijkt elektrische mobiliteit een serieuze optie te zijn. Dit wordt onder andere veroorzaakt door doorbraken in accutechnologie."

Jeroen van Oort "Politie bekeurt fietsers Papsouwselaan; gemeente moet meer omleidingsborden plaatsen" "Afgelopen week bekeurde de politie fietsers die ondanks de afsluitingsborden toch over de westzijde van de Papsouwselaan fietsten. In verband met de herstructurering worden fietsers die over de Papsouwselaan rijden omgeleid over de Nijverheidstraat."
Redactie : door harrie fruyt van hertog
De stad is er voor de voetganger en de fietser.
Voor hen moet het een "waar paradijs zijn".
In geval van wegopbreking is de omleidingsprioriteit: Auto, fietser/voetganger.

ARROGANTIE TEN TOP
Zelfs geen plaatje, de burger kan barsten!
Zonder presentatie ook geen communictie,
Koning en Bolten snappen er niets van!
College BenW "College neemt besluit over ontwerp Kapelsebrug" "B&W heeft ingestemd met het ontwerp voor de nieuwe Kapelsebrug. Reden om de brug gedeeltelijk te vervangen is dat deze niet geschikt is voor het verkeer dat ervan gebruik moet maken, waaronder de toekomstige tramlijn 19. De Kapelsebrug is onderdeel van de Zuidwal en ligt over de Oude Delft."

Delft op Zondag - Jesper Neleman "Het is angstig stil in Buurthuis De Wending, het eens zo bruisende hart van het Westerkwartier" "Bewoners van het Westerkwartier liggen al enige tijd overhoop met de beheerder Breed Welzijn Delft, de beheerder van Buurthuis De Wending."

Anne Koning "Binkie" "... Daarna vroegen we vanuit de PvdA op het Bastiaanplein input voor het nieuwe verkiezingsprogramma. Op 3 maart 2010 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. We vertelden ook wat er de afgelopen jaren is bereikt."

Fractie D66 "Politiek café over verkeersproblemen in Wippolder/TU-gebied " "De ontsluiting van de Wippolder (en daarbij ook het hele TU-gebied) staat onder hoge druk. De leefbaarheid lijkt te verslechteren door alle bouwplannen. Denk aan de bouw van vele woningen en nieuwe complexen van hogescholen."

Jan Peter de Wit "Autoluw maken vermindert Coffeeshop bezoek" "... De Delftse Coffeeshops zijn steeds meer een afhaalloket geworden. Uit onderstaande brief van Coffeeshop De Vlouw is de oplossing veel simpeler. Gewoon de binnenstad geheel autoluw maken. Ik ben het daar mee eens."

fractie VVD "VVD-TV bezoek Tanthof Oost (VVD.TV)"
zaterdag 16-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft zuidwal_000_uitvaart_motorambulance_2009_05_15_15_26_31.jpg
Delft, Zuidwal.
Uitvaart verongelukte motorambulance-broeder van hulpdiensten Haaglanden.Quotes van de dag
Bron: reacties Politie bekeurt fietsers Papsouwselaan

"Verder ben ik van mening dat als je begaan bent met de verkeersveiligheid van de fietsers je daar aan het begin gaat staan en zo voorkomt dat er een gevaarlijke situatie ontstaat." Steve

"Waarom moeten automobilisten zich wel netjes gedragen en mogen fietsers overal scheit aanhebben" Koos

"De stad is er voor de fietsers en de voetgangers. Auto’s zijn er op bezoek." harrie fruyt van hertog

"Fietsers en voetgangers zijn net water: ze zoeken de kortste weg. Daar moet je op anticiperen bij het ontwerpen van een omleiding." LvanDelft

"Alles meer dan 10 meter omrijden is voor een fietser minstens een kilometer)." Gerard de W

"Als je als automobilist haast hebt kan je natuurlijk over de provinciale weg. Gauw die borden weg zou ik zeggen." Marc

"Dus zou je bijvoorbeeld de weg zo kunnen inrichten dat de fietsers minder gevaar oplopen. Maar goed dat is alleen als het je om de veiligheid van de weggebruikers te doen is, als je er geld aan wilt verdienen moet je het vooral zo aanpakken." Steve

"Waarom sluiten ze de Papsouwselaan niet tijdelijk voor autoverkeer zodat er geen gevaarlijke situatie voor fietsers ontstaat?" NovumWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft Delft, Papsouwselaan 15 mei 2009 om vier minuten over drie.
Mevrouw Keizer met kinderen op de fiets neemt de kortste route.
Motto: Zonder auto's is het een stuk veiliger! Die moeten hier verboden worden!

Rolf Clason "Met voortvarendheid krijgt de herinrichting van de Papsouwselaan vorm." "... Natuurlijk is het niet leuk wanneer je moet omlopen of -rijden, maar de maatregelen die in het belang van de veiligheid -tijdelijk- zijn genomen, moeten bij niet-naleving vanzelfsprekend wel gehandhaafd worden. Straks is het resultaat een waar paradijs voor voetgangers en fietsers."

Gemeente Delft "Publieksbalie per 1 juni uitsluitend op afspraak!" "De Publieksbalie van de gemeente Delft aan de Phoenixstraat 16 werkt vanaf 1 juni uitsluitend op afspraak. Maak dus eerst een afspraak als u bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of (parkeer)vergunning wilt aanvragen."

Gemeenteraad "Veel vragen over duurzaamheidplan" "Ook in de commissie Veiligheid, Stad en Milieu werd donderdag 14 mei net als eerder deze week in Samenleving en Volkshuisvesting de Kadernota 2010-2013 met gemengde gevoelens ontvangen. Kritiek van de oppositie, enkele kanttekeningen van de coalitie.
- Burgemeester Bas Verkerk gaf de commissie een uitgebreide toelichting op de uitbreiding van zijn bevoegdheden, zoals in de wet Tijdelijk Huisverbod."

Jurofoon "Huisverbod soms onterecht opgelegd" "De burgemeester kan een huisverbod opleggen aan iemand waarvan vermoed wordt dat die persoon direct een ernstig gevaar oplevert voor de veiligheid van andere personen in dezelfde woning. Maar wanneer is dat het geval?"

Jolanda Gaal "Dag van het gezin 15 mei" "Het gezin als hoeksteen van de samenleving. Vaak hoor je dit gebral nog ergens uit de mond van een wat oudere politicus komen. Voor een aantal politieke partijen geldt dit als de weg en de waarheid en de enige weg en waarheid. Helaas moet ik hen dan toch teleurstellen en ..."

Jan Peter de Wit "Rouwstoet ambulance motorrijder legt verkeer even plat"
vrijdag 15-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft http://www.jpdewit.nl/regiotaxi_bus_delft.jpg
Delft, Oude Delft.
Jan Peter de Wit "Haaglanden laat Delftse Regiotaxi-chauffeurs barsten"Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Gemeenteraad "- Nachtboek van een raadslid - Aad van Tongeren (CDA)" "Donderdag 7 mei Bij Delft na middernacht hoort Café de Oude Jan. Als raadsvergaderingen heel lang uitlopen en alle horeca al dicht is, brandt er vrijwel altijd nog licht op het Heilige Geest Kerkhof. Mooie straatnaam. In het Italiaans zou het nog mooier klinken, zoiets als Cimitero di Santo Spirito. Als je hier belandt, weet je dat ..."

delft http://district8.net/wp-content//140509pla.jpg
District8.net "Politie bekeurt fietsers Papsouwselaan" "De politie heeft donderdagmiddag 14 mei op de Papsouwselaan bij een controle actie een aantal fietser bekeurd. Door de werkzaamheden aan de Papsouwselaan is er voor de fietsers een omleiding via de Nijverheidstraat. Deze werd echter, ondanks de aanwezigheid van verkeersborden, massaal genegeerd door fietsers, waardoor er een gevaarlijke ..." Redactie: door harrie fruyt van hertog
De stad is er voor de fietsers en de voetgangers. Auto's zijn er op bezoek. De fietser moet er vooral midden op de weg fietsen zodat er geen gevaarlijke inhaalsituaties ontstaan. Wethouder Anne Koning had beter moeten weten en de ambtenaar die deze verkeerssituatie creeerde moeten terugfluiten. Goede ontwerpers weten het: voetgangers en fietsers nemen altijd de korste weg!

Jan Peter de Wit "Burgemeester Bas Verkerk showt oogkleppen"

Jan Peter de Wit "Bekeurt tijdens begrafenis 'Het zal je maar gebeuren'"

AD-Delft "Controleurs: spijt van boete bij kerkhof" "Ook de afdeling Parkeren van de gemeente Delft heeft ingezien hoe pijnlijk het is om bekeuringen uit te delen aan bezoekers van een begrafenis."
donderdag 14-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft elektrische-vuilniswagen-maakt-rotterdam-schoon.jpg
Elektrische vuilniswagen maakt Rotterdam schoonWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Gemeenteraad "Oppositie mist kaders in Kadernota" "In de overlegvergadering van de commissie Samenleving en Volkshuisvesting hebben de oppositiepartijen dinsdag 12 mei kritische opmerkingen gemaakt over de Kadernota 2010-2013."

Martin Stoelinga "Crimikoters" "Waar is het nou toch misgegaan met onze jeugd. Natuurlijk waren we vroeger zelf ook geen lieverdjes. Met regelmaat werd mijn vader op straat aangesproken door mensen die slachtoffer waren geworden van mijn ‘liederlijk’ gedrag."

Rolf Clason "VERKIEZINGSPROGRAMMA: UW IDEE TELT" "Geef uw idee voor het PvdA-verkiezingsprogramma 2010-2014 op zaterdag 16 mei in de PvdA-kraam op het Bastiaansplein."

Lieke van Rossum "Aanbesteding RegioTaxi baart SP grote zorgen" "De SP maakt zich grote zorgen over de nieuwe aanbesteding van de RegioTaxi. SP-raadslid Lieke van Rossum: “Iedereen in de stad weet inmiddels wel hoe slecht de regiotaxi de afgelopen jaren heeft gewerkt. Mensen worden te laat of helemaal niet opgehaald en ..."

delft http://www.stadsbelangen-delft.nl/Nieuws/1artikel%205.JPG
             Artikel 5
Aad Meuleman en Wim de Koning "De laatste eer betuigen aan overledenen kost geld" "Na de begrafenis bleek een 'plichtsgetrouwe bonnetjesschrijver' zes in het gras staande auto's tijdens de begrafenisplechtigheid te hebben bekeurd. 'Deze bonnetjesschrijver zal met een voldaan gevoel zijn thuis gekomen, want het was een productieve dag.'"
woensdag 13-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft http://www.leefbaar-delft.nl/moodz_finale.jpg
Delft, Vesteplein. "Delft is in de Moodz" (Foto Jan Peter de Wit)
AD-Amersfoort "Pastinaeck wint finale Mijn Tent is Top" "AMERSFOORT - De Pastinaeck heeft na een zenuwslopende finale de restaurantwedstrijd Mijn Tent is Top gewonnen."Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Stephan Brandligt "Tekort fietsparkeerplaatsen aanpakken" "Het aantal fietsparkeerplaatsen rond het station is nu al te weinig, maar in de toekomst dreigt het tekort nog groter te worden. Dit blijkt uit de antwoorden van het college op de schriftelijke vragen die GroenLinks samen STIP gesteld heeft."
dinsdag 12-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft coenderstraat_000_fietsen_2004-12-07 @17-16_a.jpg
Delft, Coenderstraat. (foto PRODEO december 2004)
Vijf jaar geleden maakte de NS hier het stallen van fietsen mogelijk.
Sinds de camera-bewaking een veilige en gratis plek om je fiets te stallen.
"De politie is hier je beste vriend."
Dit schreef J.M.T. van der Linden in Delft op ZondagQuotes van de dag

Gedragscode Conferentie: "In werkelijkheid is het een wanhopige poging van Verkerk om de Vrijheid van Meningsuiting in Delft verder aan banden te leggen." Jan Peter de Wit

Sinds Jolanda Gaal stukjes schrijft op Onafhankelijk Delft loopt PvdA-er Rolf Clason, de franse gedichtenman in Delft bibberend rond met schijt in zijn broek." harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft ster_001.jpg delft ster_001.jpg delft ster_001.jpg delft ster_001.jpg delft ster_001.jpg
Jan Peter de Wit "Verkerk's Gedragscode Conferentie vooral tegen vrijheid van Meningsuiting" "Burgemeester Verkerk organiseert op 7 juli de Gedragscode Conferentie voor raadsleden. Het doel is om bij te dragen aan een integere overheid en een goed functionerende gemeenteraad. Memo"

Pauljan Kuijper "Mee met de politie: van opgeviste fiets tot doodgestoken vrouw" "... Het beeld dat de politie vaak nodeloos verkeersovertredingen maakt zonder de officieel verplichte toeters en bellen te gebruiken, is niet weggenomen. ... De politie heeft een belangrijke voorbeeldfunctie maar neemt die vaak onvoldoende mee ..."

Saskia Bolten "De B-power van Wim Bot" "... de B van Bier, waarmee je soms op het station wordt aangetroffen, uitgedost als hooligan op weg naar jouw Feyenoord."
(red. Een B-merk dus, wel goedkoop maar niets mis mee.)

Ron Witsenboer "Aanbesteding RegioTaxi kan beter" "... Wat GroenLinks betreft is duidelijk dat er voor één vervoerder in het gehele Haaglandengebied moet worden gekozen. Het voordeel hiervan voor de gebruikers is dat zij niet aan stadsgrenzen hoeven over te stappen of voor langere ritten van een tweede aanbieder ..."

Jan Peter de Wit "Onbegrijpelijke (red. overbodige) borden"

Jolanda Gaal "Dag van de verpleging 12 mei" "12 Mei is de dag van de verpleging. Dat klinkt een beetje klinisch en dat is het ook. We staan er eigenlijk nooit echt bij stil en dat is misschien ook wel logisch.Niemand wil graag met het fenomeen, verpleging, geconfronteerd worden. Nee toch?"

AD-Rotterdam "Bromfiets weg van fietspad" "ROTTERDAM - Bromfietsers moeten binnen de stadsgrenzen van Rotterdam zo snel mogelijk van het fietspad verdwijnen. Dat vindt fractievoorzitter Arno Bonte van de Rotterdamse coalitiepartij GroenLinks. Zijn pleidooi krijgt bijval van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Rotterdamse afdeling van de Fietsersbond."
maandagdag 11-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft http://www.rijnmond.nl/files/1866/eurodam.jpg
Rotterdam, Holland-Amerikakade.
RTV-Rijnmond "ms Eurodam even terug in Rotterdam"Quotes van de dag

"Ik geef er geen uitgebreid commentaar op, want de karikatuur die haar (red. Jolanda Gaal, kandidaat voor de lijst van Onafhankelijk Delft) woorden van Delft en Nederland maken, spreekt voor zich:" Rolf Clason

"Op de markt stonden vandaag een heel aantal kraampjes van politieke partijen vanwege de Europese verkiezingen die op 4 juni in Nederland worden gehouden. Ook ik hielp natuurlijk een handje mee." Anne Koning

"Slachtoffers van pollers leiden vaak een verlies van duizenden euro's. Dat is buitenproportioneel." Pierre Heijboer

"Als mensen niet uit hun doppen kijken, geen rood licht kunnen herkennen terwijl ze stapvoets rijden, dan moeten die "slachtoffers" eerst maar eens naar hun eigen fouten kijken." Arne Vogel

"Beste Wim, ik ben blij dat ik in de rol van loco-burgemeester, jou de onderscheiding mag uitreiken. Ik ben daar blij om, vanwege jouw B-power." Saskia Bolten

"Als je een 'lul' bent en je accepteert een lintje dan ben je daarna een koninklijk onderscheiden 'lul'" harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

PvdA PETER KIELA CENCUREERT OPNIEUW
Jan Peter de Wit "Presidium censuur op site Gemeenteraad" "Maar voorzitter Peter Kiela (PvdA) houdt niet zo van openbaarheid. Bij de openbare versie op internet is alle inhoud gecensureerd. Onder Kiela's voorzitterschap is de beslotenheid van het Presidium enkel toegenomen."

Rolf Clason "10-05-2009 NIEUWE KANDIDAAT VOOR DE RAAD" "Vandaag laat ik een ander aan het woord, en wel een kandidaat voor de lijst van Onafhankelijk Delft (red. Jolanda Gaal) die zich voorstelt op de site van haar partij. Ik geef er geen uitgebreid commentaar op, want de karikatuur die haar woorden van Delft en Nederland maken, spreekt voor zich:"

AD-Delft - DEEVID WIJNANDS "Veel botsingen met probleem-pollers" "... Die lampen worden nogal eens over het hoofd gezien door de bestuurders van auto's, busjes en, vorige week nog, een touringcar uit Frankrijk. Dat kan aan de zichtbaarheid van de installatie liggen."

delft vlouw_000_graffiti_2004-08-28 @14-15_a.jpg Delft, Vlouw augustus 2004 graffiti.
Milène Junius "Graffiti en fietstunnels maken samen een ongelukkige combinatie"

Pauljan Kuijper "Minder nuchterheid in de openbare ruimte?" "... Ook ik zag er aanvankelijk het nut niet van in. Maar nu het een fraai en creatief Delfts Blauw kunstwerk is geworden, zal menig voorbijganger even aan het denken worden gezet. Delft markeert hiermee een belangrijke wijziging in de stad."

Jan Peter de Wit "Magneetvissen mag niet meer in Delft"

Jan Peter de Wit "Griffie stelt voorselectie kandidaat gemeenteraadsleden voor" "... Wat een onzin. Discriminatie begint gelijk al na je aanmelding als kandidaatsraadslid. Deze voorselectie vertrouw ik niet. Moet 18% allochtoon zijn soms. De aanmelder moeten een vragenlijst invullen en een CV. Daarna komt een selectie intake gesprek."

Delft op Zondag "Jongeren vinden de lokale politiek ingewikkeld en onduidelijk, maar ze willen wèl graag meedenken"

Pauljan Kuijper "Europadag als opmaat naar de Europese verkiezingen"

Anne Koning "dag van europa"

Rolf Clason "GEZAMENLIJKE CAMPAGNEDAG EUROVERKIEZINGEN"

Delft op Zondag - Pim Beukema "Geboren en getogen Delftenaar Alphons de Wit heeft het hart niet alleen op de tong, maar ook verpand aan De Lier" "... En je was leraar, dat verdiende nog wat meer. Ik heb daar veertien jaar gewerkt. Met heel veel plezier. Ik heb daar een beetje m'n eigen onderwijsprogramma gevolgd. En ik heb daar het onderwijs naar de kloten zien gaan, op z'n Hollands gezegd"."zaterdag 09-05-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft http://www.bram-stoop.nl/afbeeldingen/brand.jpg
Bram Stoop "Vanmiddag galmde de sirenes door de Wippolder" "en direct ging mijn mobiele telefoon. Er was brand op de Telderslaan en er waren een groot aantal brandweerauto’s gearriveerd zo vertelde men mij. Voor mij een kleine moeite om even door de poort te lopen en een kijkje te nemen."

delft http://www.leefbaar-delft.nl/blauw_station.jpg
Jan Peter de Wit "Delfts Blauwe graffiti heruitgevonden"

Jan Peter de Wit "Trots op Moodz, sms DELFT naar 3131"

delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Pagina's/josvankoppen.jpg delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Pagina's/jolanda.jpg delft http://www.onafhankelijkdelft.nl/Pagina's/peettraub.jpg
Jos van Koppen (65)      Jolanda Gaal (47) en dochter Willemijn Timmermans (19)    Peet Traub (36)
fractie Onafhankelijk Delft "Kandidaten 2010..."

Jolanda Gaal "De Voedselbank" "... Zoals de Zeeman veranderd is in Maritiem en de C1000 in C Mille, dat staat sjieker, zo zal de voedselbank eens de naam krijgen die ervoor zorgt dat we zonder schaamte kunnen zeggen: "Ik shop bij La Nourriture"."

SP Delft "Extra studiekosten roept woede in student op" "Verschillende Delftse Bouwkunde studenten gaven vandaag aan hun studiekosten veel te hoog te vinden. Op de vraag: "Hoeveel studiekosten heb jij elk jaar naast je collegegeld?" kwamen verontrustende antwoorden, uiteenlopend van 400 tot 3000 Euro."

Bas Bennebroek "Over vijf jaar groot tekort aan fietsenstallingen bij station?" "Al zal dit tekort pas op de lange termijn ontstaan, het lijkt STIP verstandig om nu al te na te denken over een oplossing. De nieuwe fietsenkelder moet nu nog gegraven worden, dus is er nu nog de kans om uit te breiden. We verwachten van het college daarom dat het snel met een plan komt voor verdere uitbreiding van de fietsenstallingen bij het ..."
vrijdag 08-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft van_miereveltlaan_000_hotel_delft_centre_maria_duystlaan_000_koepoortplaats_000_2009_05_04_14_22_a.jpg
Delft, Van Miereveltlaan.
Hoogste punt bereikt Hotel Delft Centre.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

AD-Delft "Hoogtepunt voor familie Camijn" "Het bereiken van het hoogste punt van hun hotel aan de Koepoortplaats, was voor de familie Camijn deze week reden voor een klein feestje. Hotel Delft Centre gaat het negenlaagse complex van 92 kamers heten, zo onthult de familie."

EénVandaag "Falend toezicht door teveel nevenfuncties" "Hoeveel commissariaten en nevenfuncties kan iemand hebben? Sommige bestuurders hebben er tientallen. Maar hoe goed kan je dan nog besturen of onafhankelijk toezicht houden? Een klein aantal personen rouleert in een bestuurlijk carrousel waarin vrijwel alle belangrijke ..."

Jan Peter de Wit "Reconstructie Catherijnebrug maakt Zuiderstraat Autoluw"
donderdag 07-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft brabantse_turfmarkt_000_achterom_000_aanlegsteiger_watertaxi_moodz_terras_2009_04_30_18_05_a.jpg
Delft, aanlegpunt op de T-kruising Brabantse Turfmarkt, Achterom en Vesteplein.
Met de watertaxi naar het terras van MOODZ.Quotes van de dag

"Zeg nou zelf, Dick Rensen verdient toch alle respect met zijn "keurige" brief van 6 april 2009 aan het Buurtcommittee Indische Buurt" harrie fruyt van hertog

"En ook ontspoorde mensen blijven oogappeltjes van God die welgedaan moeten worden." Herman Baas

College partijen in Delft helpen je problemen oplossen die je zonder hen nooit had gehad." Martin StoelingaWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

AD-Delft "Telefoon roodgloeiend bij Moodz" "Tijd om hun finaleplaats te vieren in het tv-programma Mijn Tent is Top hebben George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert nog niet gehad. Sinds dinsdagavond bekend werd dat hun Delftse café-restaurant Moodz het op 12 mei in de finale mag opnemen tegen De Pastinaeck in Amersfoort, staat de telefoon roodgloeiend."

Dick Rensen "hernieuwde beslissing op bezwaar bouwplan De Smaragd" "Bij uitspraak van 14 maart 2007 heeft de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak een eerdere uitspraak van de rechtbank 's-Gravenhage, sector bestuursrecht, bevestigd en tevens ons heroverwegingsbesluit van 27 juli 2006 ten aanzien van de verleende ..."

Onze Indische Buurt "Indische Buurt is woedend" "Het Buurtcomité Indische Buurt, let wel : dit is niet de Belangenvereniging Onze Indische Buurt, ligt al jaren overhoop met de gemeente. Bij een groot nieuwbouwproject midden in de wijk, de Smaragd ook wel project Ceram-Boeroe genoemd, heeft de gemeente verzuimd om voldoende parkeerplaatsen aan te leggen."

AD-Delft "Indische Buurt is woedend" "Het buurtcomité Indische Buurt voelt zich geschoffeerd door het Delftse gemeentebestuur. Dat weigert te zorgen voor voldoende parkeerplaatsen op het terrein van het in 2006 opgeleverde nieuwbouwproject De Smaragd aan de Ceramstraat en de Boeroestraat. Wettelijk gezien moet de bouwer 93 parkeerplaatsen op het eigen terrein realiseren, maar daar is kennelijk geen ruimte voor."

Herman Baas "Omleiding" "TTTRRRIIINNNGGG!!!... TTTRRRIIIN... Ja hallo u spreekt met de nieuwe opzichter Stadsbeheer Delft Afdeling Omleidingsborden..."

Jan Peter de Wit "Lekker ding" "Vooral de bekrompen moralisten van het CDA zijn tegen de legale graffiti in de Irenetunnel. Het elitaire CDA kan maar niet wennen aan gratis kunst voor de gewone man op straat."

Jan Peter de Wit "Groot verkeersinfarct dreigt door 'Groot Onderhoud' Kruithuisweg" "Provincie Zuid-Holland plant begin groot onderhoud aan de Schieweg en N470/Kruithuisweg dit najaar. Reconstructie Sebastiaansbrug voor Tramlijn 19 start begin januari 2010."
woensdag 06-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft maria_duystlaan_000_koepoort_garage_hotel_2009_05_04_14_28_a.jpg
Delft, Maria Duystlaan.
Koepoortgarage, koopwoningen en Koepoort Hotel in aanbouw.Quotes van de dag

"De PvdA in Delft heeft schoon genoeg van prodeo" Jan Peter de Wit

"Hebben ze die handgranaten van Sytse Heidstra al opgevist?" Bianca van der WerfWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Jeroen van Oort "Vrijheid en bevrijdingsdag" "... En alleen in vrijheid en met respect kunnen mensen daartegenover andere standpunten en andere argumenten stellen. Alleen met verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor iedereen kan een leider een goede leider worden."

RTV-West "De PvdA in Delft heeft schoon genoeg van de hetze tegen het college van burgemeester en wethouders. PvdA’er Rolf Classon uit zijn ergernissen op de website van de partij."

Bianca van der Werf "Schriftelijke vragen: Bodemonderzoek Delftse Schie en Kolk."


Willem Brouwer "Herinrichting Papsouwselaan" "Tijdens de werkzaamheden is er echter alertheid geboden, omdat er enkele onduidelijke en gevaarlijke situaties dreigen te ontstaan, met name voor fietsers."

Aad Meuleman "zaak Ceram-Boeroe (De Smaragd)" "Vandaag ontvingen wij een afschrift van een brief aan uw college, dd. 4 mei 2009 (zie bijlage), van het Buurtcomité Indische Buurt inzake de kwestie Ceram-Boeroe (De Smaragd). De inhoud van deze brief baart ons zorgen."

Job Veltman "Nu ook subsidie voor studentenwoningen boven winkels "

Job Veltman "Yes We Can internationaal dienstverlenen!" "... Er moet, in de concurrentiestrijd met andere steden, toch tenminste goede Engelstalige informatie bij de gemeente zijn."

Gemeente Rotterdam "Rotterdam Expatdesk" "Do you need more information about education, housing, a national insurance number or other information about the city? Find the answers to your questions at the Expatdesk. Visit the Expatdesk at the World Trade Center in Rotterdam or check the webpages."
dinsdag 05-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft esdoornlaan_000_doorkijk_nieuwe_kerk_2009_05_04_14_14_a.jpg
Delft.
Mooie doorkijk vanaf de Esdoornlaan naar de Nieuwe Kerk op de Markt.Quotes van de dag

"Nog maar weinig oudstrijders waren dit jaar present bij de herdenking op Jaffa. Natuurlijk: ze worden steeds ouder naarmate WO-II langer geleden is." Rolf Clason

"Mensen met Parkinson verliezen vooral hersencellen diep in hun brein, terwijl mensen met Alzheimer hoofdzakelijk hersencellen verliezen aan de buitenkant." Joop van de LeemputWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft foto R. Clason
Rolf Clason "DODENHERDENKING 2009"

delft http://www.leefbaar-delft.nl/dodenherdenking_verkerk_vlag_vergeten.jpg foto J.P. de Wit
Jan Peter de Wit "Burgemeester Bas Verkerk vergeet te vlaggen met Dodenherdenking"

delft http://www.stadsbelangen-delft.nl/1dood3.JPG foto anoniem
Stadsbelangen Delft "Dodenherdenking Jaffa en Delft 4 mei 2009"

Jan Peter de Wit "Leefbaar stort fractievergoeding terug in Gemeentekas" "De meeste partijen misbruiken de fractievergoeding voor propaganda (communicatie burger), PvdA Kranten, dagjes op de hei en 'onkosten' van fractiemedewerkers. Het is in feite bedoeld voor inschakelen van onderzoeksburo's. Maar daar is de vergoeding ..."

AD-Delft "Stadsstijl: dom of juist fris?" "De gemeente heeft de vier kernwaarden van Delft (historie, innovatie, technologie en creativiteit) willen verenigen in één beeldmerk. Dat is Delft creating history geworden, waarbij onder de D twee schuine streepjes staan. Die verwijzen naar een historische afkorting die medewerkers van ..."

AD-Delft "Kromstraat wil de leukste zijn" "Hoe wordt de Kromstraat volgend jaar verkozen tot de leukste straat van Delft? Daarover gaan betrokkenen in conclaaf. In aanloop naar de workshop onder leiding van straatregisseur Joost Verhoeff zijn de eerste ideeën al genoemd."
maandag 04-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft papsouwselaan_000_wegopbreking_2009_05_03_15_28_3.jpg
Delft.
Let op, wegopbreking, de Papsouwselaan ondergaat een metaformose.Quotes van de dag

"Tachtig bijbanen en je nog vervelen" Anonieme advertentie

"Mag ik even passen, een feestje met Anne Koning. Deze dame durft het woord solidariteit te gebruiken, op de dag van de Arbeid. Over huichelarij gesproken." Martin StoelingaWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

Jan Peter de Wit "Programma Dodenherdenking Delft"

Rolf Clason "respectloos" "... Ook hier geen inhoudelijke onderbouwing van verschil van mening over verkeersmaatregelen, maar een onsmakelijke en oneerbiedige bejegening van de medemens. (Nog afgezien van het feit dat het niet tegen de juiste portefeuillehouder gericht is!)"
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Anne Koning heeft haar mond vol over solidariteit. Solidariteit is ook geen onnodige schade toebrengen aan andere mensen en de maatschappij. Dus het pollertje voorlopig maar naar beneden laten aan de Oude Langendijk zolang er geen oplossing is tegen de gevaarzetting. Nog beter die bakbeesten van bussen voorgoed de stad uit jagen. Graag hoor ik daar iets over, als landelijk lid van de PvdA.
Portefeuille Anne Koning: "Ik wil graag mee helpen bouwen aan een prettige samenleving. Een goede ruimtelijke inrichting van de stad en een hoge kwaliteit van de buitenruimte dragen hieraan bij. Ik ben blij dat ik me binnen mijn portefeuille hiervoor volledig kan inzetten."

Delft op Zondag "Vrijwilligers Voedselbank in de watten gelegd" " De Voedselbank vierde onlangs het eerste lustrum. In maart was het vijf jaar geleden dat de Voedselbank in Delft aan de slag ging. De Voedselbank Delft begon als een initiatief van enkele pastores, maar is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie waar 80 vrijwilligers zich wekelijks inzetten om kleding, voedsel en huisraad in te zamelen."

Sjaak Keuvelaar "Lustrum Delft Marketing: ‘reizen naar de toekomst’?"

Jeroen van Oort "Burgerschap als levenskunst - 20 jaar Buddy Netwerk"

bestuur D66 "D66 zichtbaar tijdens Delftse Koninginnedag"

Willem Brouwer "Korte (foto)impressie afscheidssymposium Wim Bot"

Leja van der Hoek "Trots op Delft"

AD-Delft - Lex de Jonge "Gezicht op Delft verdwijnt" "Op ’s werelds beroemdste schilderij met een stadsgezicht is nog een oerversie te zien van de Kapelsebrug."

AD-Delft "Graffiti-zones kosten elk jaar geld en kennen nadelen" "Het creëren van zeven plekken in Delft waar iedereen legaal graffitikunst mag aanbrengen, kost de gemeente 46.000 euro."
zaterdag 02-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft paardenmarkt_000_renault_2009_04_30_17_13_47_a.jpg
Delft, Kermis op de Paardenmarkt.
Renault M230-16D 6 cilinders 159 kW feb 1991.
Plaatje, 18 jaar oud en nog jong en fris!Quotes van de dag

"1 mei is voor mij altijd een feestdag. Een feest om te weten dat we samen sterk staan. Een feest van de internationale solidariteit." Anne Koning

"Kortom geniet van deze feestelijke dag ware de laatste woorden in het stukje wat ik gisteren op mijn site schreef over koninginnen dag." Bram Stoop
Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft sk_tekening_20090412.jpg
Anne Koning "Speelnatuur hammenpoort" "... Heel wat kinderen zijn nat en zanderig naar huis terug gegaan."

Aad van Tongeren "Geen gezicht op Delft"
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Ik ben CDA-raadslid en eigenlijk heb ik nergens verstand van, hoezo controle functie!

Jan peter de Wit "Koning Bas Bijbaan Verkerk de 80ste"


delft
Jan Peter de Wit "Gemanipuleer met herbenoemingsprocedure Verkerk"

Aad Meulemanm "Vlag half stok, 'feest' ging door" "... Het is onvoorstelbaar dat één persoon in staat is zo veel leed te veroorzaken bij veel mensen en een dag, die traditioneel een gezamenlijk feest behoort te zijn en ook altijd was, te verpesten."

Alex van Leeuwen "Schriftelijke vragen inzake touringcar op poller"
Redactie : door harrie fruyt van hertog
We hebben te maken met een wethouder, PvdA Anne Koning, een bomentrut, die stront-eigenwijs is en ook gebrek heeft aan redelijk verstand, vragen stellen is onderdanig gedoe, minimaal moet een minister hier ingrijpen om dat wijf duidelijk te maken dat deze situatie (europese verkeerswetgeving) wettelijk genormeerd moet worden.
vrijdag 01-05-2009 00h00

Foto van de dag

delft
Delft, Verwersdijk 184. (foto PRODEO)
Koninginnedag 2009.
Gespot: Delftse horeca-specialist weet terras met goedkoopste biertje te vinden.
Bruce's BAR - Contributie 50 cent per drankje.