logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact |

woensdag 31-12-2008 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Delft op Zondag
"Top 100 van Bekende Delftenaren 2008"
Redactie: door harrie fruyt van hertog
In de lijst staan 6 actieve raadsleden, waarvan 5 lokaloos, die de plaatselijke partijen vertegenwoordigen.

delft cartoon_2008_12_27_interview_balje
Sytse Heidstra
"Gondelaffaire"
"Naar aanleiding van mijn brief over de Gondelaffaire en de bemoeienissen van Burgemeester Bas Verkerk hierin ben ik gebeld door een zeer zelfingenomen en boze Christiaan Baljé die - hoe kan het ook anders - dreigde met een rechtzaak."

Jan Peter de Wit
"Verpauperde dichtgespijkerde huizen rond Station extra bewaken"
"Burgemeester Verkerk en zijn politiecorps trekken hopelijk een leerzame les uit de autobrand aan de Lindenlaan. AD : 'Die auto was rijp voor de sloop'. Al maanden stond daar een oude Chevrolet die steeds meer tekenen van vandalisme vertoonde. De oranje politiesticker voor de eigenaar om de auto te verwijderen was een open uitnodiging voor vandalen om schade aan te richten."

Niek van Doeveren
"CDA fractie wenst iedereen voor 2009 alle goeds"
"De CDA fractie kijkt tevreden om in 2008. Met veel inzet van alle leden was het CDA merkbaar aanwezig in commissies en raad. Het CDA schreef geschiedenis door samen met Stadsbelangen en de CU/SGP een alternatieve begroting in te dienen. Met voorstellen die andere partijen en college inspireerden."

Rolf Clason
"In de Weekkrant van deze week een interview met raadslid Marjon van Holst."
"De afgelopen veertig jaar was een tijd van nogal wat maatschappelijke veranderingen. De beroemde en hier en daar beruchte 'sixties-generation' heeft haar sporen wereldwijd nagelaten; door niemand te missen. Ook in Delft hebben die zich voltrokken. Nu studeren er volop meisjes aan de TU, maar dat is niet altijd zo geweest."

PvdA Delft
"PVDA WENST U EEN GOED 2009!"
"Het bestuur, de fractie en de wethouders van de PvdA Delft/Midden-Delfland wensen u heel prettige feestdagen en een goed 2009 toe."maandag 29-12-2008 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Jan Peter de Wit
"Verzakkingsdrama historische 'Professorenwoning' Nieuwelaan "
"Klein verzakkingsdrama aan de Nieuwelaan 44 bij de voormalige krakerswoningen. De hoekwoning van de recent gerestaureerde Professorenwoningen (1912) is snel aan het verzakken als gevolg van de bouw van de Ruyterhoeck parkeergarage."

Jan Peter de Wit
"An Inconvenient Truth, Stip wethouder Merkx faalt op milieuvraagstukken "
"Stip wethouder Merkx laat in een superkort memootje (hier) weten dat de fijnstofmagneet proefopstelling aan de Julianalaan niet doorgaat."

Jan Peter de Wit
"Delfts college twee dagen in Rotterdam voor zelfonderzoek in geestelijke afzondering "
"Hé, ik moet de indruk krijgen dat ons dagelijks bestuur "doorwerkt" tijdens het Kerstreces van twee weken. Zowaar zaterdag met de post antwoorden gekregen op mijn schriftelijke vragen over die stupide foto van het Delftse College in de Delftse Stadsgids 2009."

Dock van Delft
"Hangplek voor ingang Dock v Delft"
"Het was zo’n mooi idee, om de twee bomen voor de ingang van de ezelsveldlaan helemaal rondom vol te bouwen met houten planken en het ziet er ook mooi uit. Maar je kon erop wachten dat er misbuik van werd gemaakt."

Martin Stoelinga
"Martin Stoelinga zwijgt"
"De laatste tijd borrelen de meningen rond de inmiddels beruchte Delftse Gondelaffaire weer in allerlei media naar boven. Het filmpje waarop oud wethouder Cristiaan Baljé in het restaurant van Daga is te zien en te horen, houdt nog steeds de gemoederen bezig."

Bram Stoop
"Fotoboek"

Lucas Vokurka
"Algemene reserve snel aanvullen na groot tekort rond Poptahof"
"Vlak na vaststelling van de gemeentebegroting kwamen B&W totaal onverwacht met een tekort van ruim 5 miljoen op de gebiedsexploitatie die de Poptahof, Papsouwselaan en Martinus Nijhoflaan omvat."

Lucas Vokurka
"Wim Bot: goed onderbouwd betoog vaak niet meer gehoord"
"Na 15 jaar raadswerk voor Groenlinks nam Wim Bot, een gewaardeerd collega, vorige week afscheid met een indrukwekkende rede."

Rolf Clason
"VRAGEN WAAR IK (N)IETS MEE KAN"
"'Wat vind je nou zo leuk aan politiek?' is een vraag die mij vaak wordt gesteld. Soms is de vragensteller echt geïnteresseerd in mijn zieleroerselen, soms verbaasd, vaker min of meer geërgerd."

Rolf Clason
"Mocht u met de feestdagen een ogenblik niets te doen hebben, bekijkt u dan dit eens:"
"Een filmpje van PvdA-raadslid Willem de Bie. Leer Delft kennen in één minuut. U komt er via onderstaande link:"

Lennart Harpe
"Het politieke jaar is klaar"
"Politiek gezien is 2008 voorbij. Het kerstreces is in volle gang. Gisteren kwamen wij met bestuur en fractie bijeen voor onze traditionele eindejaarsbijeenkomst."

Delftse Post - Karl Flieger
"Christiaan Balje: Een hoop ellende om niks"
"Ik zou willen dat Martin Stoelinga drie jaar geleden samen met mij die film had bekeken. Dan had hij heel waarschijnlijk gezegd: 'Nou Chris, dat was niet zo handig van je'. Ik had dan gezegd: 'Nee jij dan Martin, jij zegt van die lekkere dingen in de kroeg'."donderdag 25-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft markt_061_bagels_beans_2008_12_24_a.jpg Delft, Markt 61.
Straks opent een Delftse koffiespecialist Bagels & Beans. lees verder ...woensdag 24-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft geert_engels_stadsradio_foto_odd.jpg Delft.
Directeur Geert Engels van Stadsradio Delft in gesprek met belangstellende jeugd.
Zie voor meer hier beneden "Op bezoek bij de radio"
(foto Frans van Rijnswou)Quotes van de dag
"Sinds een maand of twee is het mij opgevallen dat het aantal sigarettenpeuken op straat zichtbaar is toegenomen. 'Ja, voor het stadhuis zeker, die zijn allemaal van Aad Meuleman'" Jan Peter de Wit

"Over studenten gesproken: ooit vroeg ik aan het bestuur van studentenvereniging CSR, toch meer dan 100 man groot, of er daar ook homo's lid zijn. Het antwoord was "nee", maar had waarschijnlijk beter "dat weten we niet" kunnen luiden." Pauljan Kuijper

"De meeste Delftse raadsleden staan niet bekend om hun inhoudelijke deskundigheid jammer genoeg." harrie fruyt van hertog

Maar ook over dichtkunst, oudere PvdA leden en het afscheid van Wim Bot spraken we. Een perfect begin van het reces kortom. Anne Koning

"Goed zo Anne, ook wij bespraken ouwe lul Wim Bot, hij is gelukig opgerot na veertien jaar want hij verdomde het als GL fractievoorzitter maar iets op internet te schrijven!" harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
delft cda_20081223_wensen_2009.jpg
Fractie en Bestuur van het CDA Delft
"Fractie en Bestuur van het CDA Delft"
"Fractie en Bestuur van het CDA Delft wensen u prettige feestdagen en een gelukkig 2009"

Jan Peter de Wit
"Gezelligste Kerststraat van Delft 2009"

Pauljan Kuijper
"Homo-onvriendelijk, dat is heel iets anders"
"Homojongerenblad Expreszo vindt Delft het minst homovriendelijk van 13 'onderzochte' studentensteden. Die 'naming and shaming' is wel erg kort door de bocht. Een stad is niet meteen homovriendelijker als er meer homoboekhandels en homofilmavonden zijn, zoals Expreszo beweert. Als Delftse homo kun je zo naar Den Haag of, volgens Expreszo de nummer 1, Rotterdam."

delft delft_harnaschpolder_2008_02_14_13h35_09_a.jpg
Delft. Aanleg van het warmtenet in de Harnaschpolder. (foto prodeo februari 2008)
Lucas Vokurka
"Duurzame warmte voor woningen: warmtebedrijf eindelijk van start"
"Na lang wachten lag er in november dan toch nog een voorstel van het college over het Delfts Warmtebedrijf. Een goed stuk dat welliswaar fors afwijkte van wat we eerder met elkaar hadden afgesproken maar desalnietemin concreet invulling geeft aan de duurzaamheidsambities van Delft."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
De meeste Delftse raadsleden staan niet bekend om hun inhoudelijke deskundigheid jammer genoeg, echter jij bevestigt met je betoog dat je hierin een positieve uitzondering bent.
In 1982 schreef ik een scriptie stadverwarming. Toen ging het niet zozeer over CO2 maar meer over energie-efficiency. Daarna heb ik "energie" op afstand gevolgd vanuit publicaties.
25 jaar later is de olie wereldwijd ineens weer heel goedkoop vandaag, een recessieprijsje. Eén dag zon is voldoende om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Vraag: Hoe gaan we dat doen? Probleem: Lage olieprijs blokkeert onderzoek.
Even terug: Het succes van de energievoorziening in de Harnaschpolder weten we pas als de wijk bewoond is en de mensen hun energierekening moeten betalen.
Ik ben benieuwd.
Misschien dat een grote warmtepomp met aardwarmte in de toekomst daar uitkomst brengt. Ik zou het niet weten, maar een deskundige reactie plaats ik met plezier.

Anne Koning
"feestdagen"
"Zonet hebben we met een aantal mensen, thuis bij de afdelingsvoorzitter, uitnodigingen voor de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Delft / Midden-Delfland geplakt, gevouwen en teld."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Goed zo Anne, ook wij bespraken ouwe lul Wim Bot, hij is gelukig opgerot na veertien jaar want hij verdomde het als GL fractievoorzitter maar iets op internet te schrijven!

Frans van Rijnswou
"Op bezoek bij de radio"
"Delft – Gistermorgen bezochten ongeveer veertig kinderen van Kindercentrum ’t Kickertje uit Den Hoorn de studio’s van Stads Radio Delft. De kinderen en begeleiders van dit centrum voor buitenschoolse opvang werden twee dagen voor Kerstmis door Geert Engels, de voorzitter van de radio, ontvangen. Hij legde de kinderen uit welke activiteiten er allemaal plaats vinden in de studio’s van Stads Radio Delft."dinsdag 23-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft beestenmarkt_000_puch_bromfiets_2008_12_21.jpg Delft, Beestenmarkt.
Puch, puch, puch ...Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
AD-Delft
"Prullenbak beschermd tegen vuurwerk"
"Zeshonderd prullenbakken in Delft worden dichtgemaakt om te voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid. Het is een van de (tijdelijke) maatregelen van de gemeente die ervoor moeten zorgen dat tijdens de jaarwisseling de schade aan het straatmeubilair beperkt blijft."

AD-Delft
"Raadslid wil meer asbakken"
"DELFT - De gemeente moet ervoor zorgen dat overal in Delft, maar met name in de binnenstad, extra asbakken en speciale 'smokingpoints' worden geplaatst. Op deze manier kunnen rokers tenminste hun peuk kwijt en wordt voorkomen dat de sigaretten op straat worden gegooid en zo de boel vervuilen. Gemeenteraadslid Bianca van der Werf stelt dit in vragen die ze gisteren naar het college van burgemeester en wethouders heeft gestuurd."

De fractie en het bestuur van GroenLinks Delft
"Kerstreces"
"De fractie en het bestuur van GroenLinks Delft wensen iedereen een mooie kerstviering en een gelukkig, gezond en groen 2009 toe!"

delft bianca_van_der_werf_20081222_wensen_2009.jpg
Bianca van der Werf
"Lid van der Werf"
"Wij wensen u prettige & vooral... sfeervolle kerstdagen toe!"

delft onafhankelijkdelft_20081222_wensen_2009.jpg
fractie Onafhankelijk Delft
"De Fractie van Onafhankelijk Delft"
"De Fractie van Onafhankelijk Delft wenst alle Delftenaren, Prettige Feestdagen en een Spetterend 2009!"

delft vvd_20081222_wensen_2009.jpg
fractie en bestuur VVD afdeling Delft
"Welkom bij de VVD afdeling Delft."
"Prettige Feestdagen ... En een spetterend 2009!"

Belangenvereniging TU Noord
"Delft wil minder inspraak bij bouwprojecten"
"De Raad beslist in de Raadsvergadering van 18 december over de inperking van haar eigen bevoegdheden ('het delegatiebesluit'). Bewoners zullen nog vaker dan voorheen onaangenaam verrast worden door bouwplannen waar ze niet over mee hebben kunnen praten. De Belangenvereniging TU Noord stelt voor dat de Raad zelf de vinger aan de pols blijft houden bij een aantal bouwplannen. Lees hier meer. Artikel in het AD."

Sjaak Keuvelaar
"Delegatiebesluit: amendement CDA/GL/SP voorkomt beperking inspraak bij projectbesluit"
"Het was maar goed dat het CDA het Delegatiebesluit Projectbesluit ter bespreking vroeg. Wat op het eerste gezicht vooral een technisch stuk leek dat nauwelijks inhoudelijke consequenties, bleek bij betere bestudering toch een mogelijke aantasting van de inspraak door raad en burgers."

Jan Peter de Wit
"Maserati Quattroporte parkeert voor Delftse Markt"
"Zie je niet vaak een Maserati Quattroporte met pech. Op de Burgwal zijn nu alle parkeerplaatsen verdwenen voor snelle bezoekers van de DSW schaatsbaan"

Harold van Til
"Opnieuw succes alternatieve begroting"
"De alternatieve begroting die door de fracties CDA, Stadsbelangen en de ChristenUnie-SGP in november is ingediend heeft opnieuw tot een concreet resultaat geleid. Het college heeft namelijk onder druk van de gemeenteraad besloten om zich in te zetten voor het beperken van de sluiting van de Sebastiaansbrug tot 10 maanden."

fractie SP
"Evenementen"
"... De SP is groot voorstander van leuke en toegankelijke evenementen(in verschillende vormen). We waren dan ook blij dat er voor een aantal evenementen eindelijk een meerjaren subsidie gegeven kan worden, ondermeer Westerpop, de Mooi Weer Spelen, de Taptoe en het Orange Sun Festival. Met deze subsidie kunnen de organisatoren er van op aan dat de komende jaren de bijdrage van Delft is geregeld."maandag 22-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft martinus_nijhofflaan_000_papierbak_2008_12_21_a.jpg Delft, Martinus Nijhofflaan.
Papierbakken in Delft worden vuurwerk-bestendig beveiligd.
Welke ambtenaar verzint dit? Graag zijn naam op internet!
Vraag: Wat vindt oud-GL-raadslid Wim K*t (Bot) van deze oplossing?
Jan peter de Wit stelt vragen wat zo'n roestvrij stanswerkje kost.Quotes van de dag
"Die andere hulp-Sinterklaas: "Martin en Bram met uitspraken in de raad ik blijf voorlopig paraat" Aad Bonthuis

"Vraagje: 'Heeft Stoelinga destijds Verkerk gekozen?'" Aad Bonthuis

"Christiaan: 'Ach een keukenbrandje'" Aad Bonthuis

"Mooi gesproken Wim (Bot) Afscheidsrede van Hein van Oorschot ((zakkenvullers)), waren zijn worden, geniet van Feynoord. Ook Feynoord supporter Martin" Martin Stoelinga

"Binnen de Delftse raad heb ik slechts met twee mensen problemen en dat zijn de dorpsclowns van Leefbaar Delft." Hein van Oorschot

Over Wim Bot: "Bla bla bla, je vrouw was blij dat je nog wat geld aan het huishouden bijdroeg. Dat moest je zeker afstaan want na afloop zag ik je nooit in de kroeg eens gewoon doen." Jan Peter de Wit

Tot mijn spijt moet ik bekennen dat er enkele onjuistheden staan in mijn tekst over de escalatie in de Gondelaffaire. Ik meen dat ik mijn informant juist heb geciteerd, maar mijn informant zegt dat ik zijn woorden heb verdraaid." Reinoud PlateWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Bram Stoop
"... Bas Verkerk verkeerd waarschijnlijk in een bijzondere positie ..."
"Het komt er op neer dat hij niet te veel nevenfuncties heeft, zijn werk komt niet in het geding, en er is geen aanleiding om een overzicht te geven hoe veel uur hij bezig is met zijn nevenfuncties. Al de nevenfuncties hebben een meerwaarde voor de stad zo zegt hij. Kortom als we de antwoorden van Bas Verkerk lezen dan is er geen vuiltje aan de lucht."

Reinoud Plate
"Gondelaffaire"
"Tot mijn spijt moet ik bekennen dat er enkele onjuistheden staan in mijn tekst over de escalatie in de Gondelaffaire. Ik meen dat ik mijn informant juist heb geciteerd, maar mijn informant zegt dat ik zijn woorden heb verdraaid. We zullen nooit weten wie er gelijk heeft."

Christiaan Balje
"Gondelaffaire"
"Ik werd gewezen op een ingezonden brief door Reinoud Plate, de persoonlijk politiek medewerker van Martin Stoelinga, in de Delft op Zondag van op 14 december. De heer Plate is vlak voor de feestdagen weer bijzonder ernstig de weg kwijt. Zo laat Plate weten dat er op 11 november 2008 in mijn naam een deurwaarder met Politieman voor de deur van zijn werkgever Martin Stoelinga zou zijn geweest. En dat ze een grote vrachtauto bij zich hadden om de meubels van Martin Stoelinga mee te nemen."

Sytse Heidstra
"Gondelaffaire"
"... Dan de Delftse bedreigingszaak in 2006. Bas Verkerk ontvangt in februari 2006 een zogenaamde ‘dreigbrief’ waarin hij een domme sukkel wordt genoemd. Een Delftse burger wordt door een Gemeente-ambtenaar vals beschuldigd en in verband gebracht met deze dreigbrief, nadat hij zijn beklag had gedaan over de werkwijze van bovengenoemde ambtenaar."

Rolf Clason
"AFSCHEIDSREDE WIM BOT (GL)"
"Ons mede-raadslid Wim Bot (Groen Links) heeft in de raadsvergadering van 18 december 2008 afscheid genomen. Zijn afscheidsrede bevatte een reeks weldoordachte en wijze gedachtengangen. Uw redacteur laat hier de tekst van de rede integraal volgen, in navolging van de journalistieke website politiekdelft.nl.(RC)"

Jan Peter de Wit
"Commentaar op afscheidsrede GroenLinks regent Wim Bot"
"... Verder omdat ik de vroedschapspenning kreeg van Rik Grashoff en hij die van mij, een foutje waar Rik en ik het maar bij hebben gelaten. Ik heb de zijne en hij de mijne, dan is dat maar onthuld. JP: Communisten zijn traditiegetrouw dol op medailles. Wie accepteert nu een medaille bij aanvang, als je nog niets gepresteerd hebt?"
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Jan Peter heeft hier wel een sterk punt, sterker om dezelfde reden heb ik (FRIS) de Vroedschappenning in 2002 niet aangenomen uit handen van Hein van Oorschot. Belonen doe je achteraf, je salaris krijg je toch ook niet vooruitbetaald."

delft logo_cultuurjaar_2009_a.jpg
Bas Bennebroek
"Fijne kerst en tot 2009!"
"Ook voor de gemeenteraad is de vakantie nu begonnen. Twee weken geen vergaderingen en geen nieuwe stukken tot 2009! Het nieuwe jaar begint alvast goed op zondag 4 januari, bij de opening van het Cultuurjaar. Misschien dat er na de voorstelling van Brigitte Kaandorp ook nog een muzikale rol weggelegd is voor STIP-wethouder Merkx ...
STIP wenst je fijne kerstdagen en een fabuleus 2009!"

delft stadsbelangen_20081221_wensen_2009.jpg
Politieke Groepering Stadsbelangen Delft
"Politieke Groepering Stadsbelangen Delft"
"De politieke groepering Stadsbelangen-Delft wenst u inspirerende feestdagen toe en een gezond 2009!"

Lennart Harpe
"VVD bezorgd over Algemene Reserve"
"Tijdens de laatstgehouden vergadering van de Gemeenteraad is gesproken over het tekort van € 5,2 miljoen op de gebiedsexploitatie Voorhoof Noord West. Om dit tekort te dekken is ook € 3,3 miljoen nodig uit de Algemene Reserve. De VVD-fractie maakt zich in toenemende mate zorgen over het niveau van de Algemene Reserve en heeft met GroenLinks een motie ingediend."

Neslog Het Medium - Herman Baas
"Een kleine terugblik en verder grote voorspellingen!"
"Van gene zijde mag ik aan u doorgeven dat de her-doorstart van het vermeerloze Vermeercentrum (u weet wel, dat kitscherige peperkoekhuisje aan de Voldersgracht dat ooit de afslag Efteling-Kaatsheuvel zo jammerlijk heeft gemist), zal mislukken en nog vóór het toeristenseizoen definitief haar deuren moet sluiten."zaterdag 20-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft parkeerplaats_2008_12_14_a.jpg Delft, parkeerplaats Rode Leeuw Poort ontsluiting met Bagynestraat. (Wordt vervolgd)Delftse borrelpraat klik hier >>Quotes van de dag
"Bas Verkerk en Stoelinga die hem binnenhaalde, enkele reis Tsjechië" Jan Peter de Wit

"De Nieuwe Kerk is een van de iconen van de historische binnenstad en een toeristische trekker van jewelste." Ronald Vuijk

"Als gezicht van de VVD laat je zien, dat het liberalisme voor iedereen opkomt die iets van het leven wil maken. De hardwerkende Delftenaar rekent op jouw steun en verwacht dat je oneerlijkheid aan de kaak stelt." Willem van ValkenburgWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Telegraaf - Marieke van Essen
"Omstreden foto Delfts college"
"Het Delftse college van burgemeester en wethouders staat tot grote ontsteltenis van veel Delftenaren in de nieuwe stadsgids afgebeeld voor de in opspraak geraakte SS Rotterdam. De foto, die is verspreid in een oplage van bijna 50.000 exemplaren, is gemaakt in de Maasstad, op het moment dat het financiële debacle met het asbestschip al wijd en zijd bekend was."

Jan Peter de Wit
"Nieuwe stedenband Lviv Oekraïne leuk reisdoel voor Familie Verkerk"
"Gisteravond heeft de gemeenteraad besloten dat er weer een stedenband bijkomt met de stad Lviv in Oekraïne. Ik had nog nooit van Lviv gehoord. Alleen ik stemde daar tegen. Ik zie niks in al die stedenbanden en jumelages. We hebben nu stedenbanden met Tschwane (Zuid Afrika) en Esteli (Nicaragua), jumelages met Freiberg (Duitsland), Kfar Saba (Israël), Adapazari (Turkije), Aarau (Zwitserland) en een economische stedenband met Austin (Texas)."

Delftse Post - Willem van Altena
"Dictee - Niet in plat Dellûfs"
"... Het Delfts Dictee beleefde dit jaar pas de vierde editie. Het wordt georganiseerd door Het Schrijfbedrijf. De website vermeldt dat het Delfts Dictee gehouden wordt in 'algemeen Nederlands'. Een nogal sukkelige verschrijving in een stukje over dictees, want de juiste term is 'algemeen beschaafd Nederlands', ofwel ABN."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Hoezo "sukkelige verschrijving"? In het mediateam was geen redacteur van de Delftse Post te bekennen. Misschien volgend jaar zodat de redactie van de Delft Post bewijst dat ze absoluut geen sukkels zijn. Winnaar 2009 met 0 fouten wordt Willem van Altena.

Wim Bot
"Afscheidsrede Wim Bot"
"... ik kan één ding zeggen met de hand op mijn hart; ze proberen allemaal naar vermogen hun best te doen voor de stad. Als ze iets niet zijn dan zijn het zakkenvullers. Niets staat verder van mij af dan die hardnekkige, simplistische en antipolitieke opvatting, hoe populair die ook is."

gemeente Delft
"College draagt bij aan restauratie Nieuwe Kerk"
"Het college stelt een eenmalig subsidiebedrag beschikbaar van € 220.000,- voor de restauratie van de Nieuwe Kerk. Wethouder Ronald Vuijk vindt het belangrijk dat ook de gemeente een bijdrage levert in de restauratiekosten; 'De Nieuwe Kerk is één van de iconen van de historische binnenstad en een toeristische trekker van formaat.'"

Femke Stolker
"PVDA STEMT IN MET REALISATIE WARMTEBERDIJF"
"In de raadsvergadering van 18 december heeft de PvdA ingestemd met de realisatie van een warmtebedrijf. Volgens de PvdA levert een warmtebedrijf een belangrijk aandeel om als gemeente een forse CO2 -reductie te realiseren."

Bas Bennebroek
"Speakers gered!"
"... Omdat Speakers zo’n belangrijke rol inneemt in het uitgaansleven in Delft – het is de belangrijkste discotheek voor veel jongeren – heeft de raad daarom op 6 november een motie aangenomen. In deze motie wordt STIP-wethouder Lian Merkx opgeroepen om samen met Speakers en Heineken om tafel te gaan zitten om te proberen het conflict op te lossen."

fractie D66
"380 kV ook ten westen van Tanthof ondergronds"

Anne Koning
"Koud"
"De winterkou is steeds meer te voelen. Ik ben daardoor minder lang buiten. Vandaag heb ik de kou doorstaan om met de buurtkinderen rond het nassauplein de schommels in gebruik te nemen."

Willem van Valkenburg
"Gemeenteraadslid (M/V)"
"De VVD is op zoek naar liberale vrouwen en mannen, die veel tijd en energie willen steken in het vertegenwoordigen van de inwoners van Delft in de functie van:"vrijdag 19-12-2008 00h00

Quotes van de dag

"Als je moedwillig de keuken in de fik steekt weet je: het gaat er straks heet aan toe." Christiaan Balje

delft starlight_lucifers_001.jpg Starlight lucifers

"Voor het aansteken van echt vuurwerk gebruik je Starlight lucifers." harrie fruyt van hertog

"Idee: De TU Delft uitnodigen om het hek rondom het tunnel-bouwterrein vol te hangen met voorbeelden van hun uitvindingen." Thys van der Veer

"Aad Bonthuis en Martin Stoelinga zijn het op een punt met elkaar eens: Bas Verkerk moet verdwijnen uit Delft." Martin Stoelinga

"Het lijkt erop dat Speakers gelukkig gewoon open blijft" Lian MerkxWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen delft personen_ivo_opstelten_rick_grashoff_foto_rtv_rijnmond_a.jpg
RTV-Rijnmond
"Lovende woorden bij afscheid Opstelten"
"Burgemeester Ivo Opstelten heeft donderdag na 3593 dagen afscheid genomen van Rotterdam. Tijdens zijn laatste keer als voorzitter van de gemeenteraad klonken lovende woorden."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Rechts op de foto, de Rotterdamse wethouder Rick Grashoff alweer een drukke dag met recepties. Na het afscheid van Ivo Opstelten gaat hij snel met de taxi naar Delft waar zijn dikke oude maat Wim Bot van Groenlinks is, die met een milieubewuste en CO2-vrije "Erepenning" donderdagavond de Delftse raad verlaat. Hallo journalist Wim Bot, er is nog plek op de internetredactie van PolitiekDelft, kan je meehelpen aan de politieke berichtgeving (uit de cie's) die de ouderwets gedrukte pers er bij laat zitten omdat daar geen geld meer voor is.

Bram Stoop
"Gedicht van Sinterklaas"
"Bovenstaand gedicht was door de politieke hulpcorrespondent van Sinterklaas in de fractiekamer bezorgd samen met een chocoladeletter."

Fietsberaad
"Amsterdam: voor het eerst meer verplaatsingen per fiets dan per auto"
"De fiets is in Amsterdam het meest gebruikte vervoersmiddel. In de periode 2005-2007 pakten Amsterdammers gemiddeld 0,87 keer per dag de fiets en 0,84 keer de auto. De fiets wordt hiermee voor het eerst vaker gebruikt dan de auto."woensdag 17-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft markt_000_kerstboom_2008_12_16_20h17_10_nr2.jpg Delft, Markt, kerstboom 2008.Quotes van de dag
"Wat Willem Vermeend met windmolens op zee doet, kan ook voor een solarpark op de Phoenix Allee in Delft met de zonnecollectoren van studenten van Joop Schoonman van Technische Natuurwetenschappen." Leen Fontijn

"Als je niet tegen hitte kan, blijf dan uit de keuken" Reinoud Plate

"Het spijt me, maar de Isaac da Costalaan was dit jaar niet de leukste straat van Delft. Ik moedig mijn ex-straatgenoten aan dat volgend jaar wel te worden." Pauljan Kuijper

"We komen snel langs in rue de la trompete met onze spuitbussen. Die grauwe Duwo woningen verdienen wel een likje creativiteit." Spuitgast

"Maar de godverlaten grauwheid is allang niet meer van vandaag. Een loden bal aan de voet van een dynamische wijk, die er - tegen ieders zin in - staat te herinneren aan een tijd dat schraalhans keukenmeester was en schoonheid met de kaasschaaf werd gesneden." Herman Baas

"Er een graffiti kunstenaar met een kleurig palet op los laten. Zoiets als dit hier boven. Genoeg talent in Delft, getuige de Irenetunnel." Herman Baas

"Lieve vrienden, Einstein is niet dood; hij leeft en werkt tegenwoordig bij de Dienst Stadsbeheer Delft." Herman BaasWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Jan Peter de Wit
"Megareclamedoeken moeten in 2009 eindelijk naar grootte betalen"
"De raad stelt deze maand een uitbreiding van de reclameverordening vast voor megadoekreclames. In januari 2007 had ik daarom gevraagd naar aanleiding van de wildgroei aan grote steigerdoeken (weer wat bereikt). Rondvraag over wildgroei van steigerdoeken en gevelreclamedoeken"

delft martin_stoelinga_wietse_stam_coen_schreuder_scholierendebat_20091210_a.jpg Wietse Stam en Coen Schreuder
"Verslagje van de raadssimulatie van woensdag 10 december"
"... We kwamen uiteindelijk op het briljante idee om 37 nepblowtjes uit te delen. Met deze kenmerkende symboliek van Onafhankelijk Delft wilden we duidelijk maken aan iedereen waar we het überhaupt over zouden gaan hebben. Bram had ons overtuigd van het feit dat de burgemeester dit wel goed zou vinden al gaf hij wel aan dat hij hem er ook voor aanziet dat hij zou weigeren."

Jan Peter de Wit
"Politie beboet foutparkeerders Asvest tegenover Zuidpoortgarage ingang"
"Politie deelt negen bekeuringen van €60 uit aan foutparkeerders Asvest terreintje tegenover ingang Zuidpoortgarage. De eigenaar van de Range Rover supercharged V8 van €126.000 met kenteken 61-RX-XR zit zeker ook diep in een kredietcrisis."

Aad van Tongeren
"Schriftelijke vragen over eigendomssituatie Speakers"
"Er is de laatste tijd veel te doen over uitgaanscentrum/poppodium Speakers aan de Burgwal. De eigenaar (tevens verhuurder), de brouwer (tevens huurder) en de exploitant (tevens onderhuurder) liggen met elkaar overhoop. Bovendien zijn de verhuurder en de onderhuurder ook nog eens dezelfde rechtspersoon."

Delftse Post - Peter Fagg
"In eigen hand houden: Niek van Doeveren (CDA) bepleit sterkere regie door gemeente"
"In de Delftse Post vandaag Niek van Doeveren die pleit voor een sterkere regie van de gemeente. "Nu is het de juiste tijd om te handelen in plaats van te discussiëren, maar de gemeente laat die kansen liggen", vindt CDA-fractievoorzitter Niek van Doeveren. Het CDA voert oppositie in Delft en Niek van Doeveren laat vaak een constructief tegengeluid horen."

Pauljan Kuijper
"Isaac da Costalaan niet de leukste straat van Delft"
"De Isaac da Costalaan is uitgeroepen tot leukste straat van Delft, omdat kinderen van verschillende nationaliteiten er zo leuk met elkaar spelen. Dat is wel iets te makkelijk, want om nu te zeggen dat men hier voorbeeldig met elkaar samenleeft ..."

Bas Bennebroek
"Sebastiaansbrug korter dicht, bussen vanaf Delft Zuid naar TU"
"De Sebastiaansbrug (de brug tussen de binnenstad en TU Noord) is niet sterk genoeg voor zware vrachtwagens en de nieuwe tramlijn 19. Daarom wordt de brug volledig gerenoveerd en versterkt. Eerder dit jaar schreven we hier al over: ‘Sluiting Sebastiaansbrug’; ‘Wethouder komt met oplossing voor OV-link TU-Centrum’"

Bianca van der Werf
"DSW-schaatsbaan aan de Beestenmarkt"
"Woensdagochtend zijn er al vele scholieren in beweging op de DSW-schaatsbaan aan de Beestenmarkt. Laatste week onderlinge ijspret met klasgenoten, voordat de vakantie begint."
GEDRAGSCODE-CERTIFICAAT: Het publiekelijk beschikbaar stellen voor de lezers van bovengelinkte website is er alleen na goedkeuring door Lennart Harpe en Luuk van Luyk. Het vermelden van namen van ambtenaren wordt in alle gevallen compleet vermeden.

delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2008/12/16/wederopbouwarch_006.jpg
Herman Baas
"Wederopbouwkunst? Mmm... tsja, mits... Maar eigenlijk toch maar beter van niet!"
"Ook de kunst uit de wederopbouwperiode lieve vrienden, is van een droefgeestigheid waar suïcidalen gretig hun vingers bij aflikken. Zo staat dit gevalletje steenschade voor het verzorgingscomplex Die Buytenweye aan de Van Lodensteynstraat."

Herman Baas
"Over bezopen gesproken"
"Aan het eind van het voetpad staat dit bord op de stoep! Bezopen toch?!"dinsdag 16-12-2008 00h00

Quotes van de dag
"By âlds wie it in grut wûnder as in ezel prate koe no is it in grut wûnder as in ezel him stil hâldt" Opoe Baas

"Ouwe teringzooi wordt gewoon gesloopt in Rotterdam, Delft kan daar van leren!" harrie fruyt van hertog

Wouter Bos politicus van het jaar: "Hoe slecht moet dan wel de echte politicus van het jaar zijn? Dan had men net zo goed Femke Stolker kunnen kiezen, of ontstaat er dan een Crisis in de PvdA?" Aad BonthuisWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
delft rotterdam_beursplein_hema_kattenburg_cena.jpg Rotterdam, Beursplein na de oorlog.
Links/rechts: Beursgebouw, toren Laurenskerk, V&D, P&C, Hema, Kattenburg, C&A.
Herman Baas
"Wederopbouwarchitectuur? Beter van niet!"
"Als lid van het Delftse internetpanel word ik door de gemeente regelmatig per email uitgenodigd om mijn mening te geven over stadse zaken van uiteenlopende aard. Nuttige zaken om er het Gemene Volk over te raadplegen zoals groenvoorziening, speelplaatsen, openbaar vervoer, wijktevredenheid enz."
Redactie door: harrie fruyt van hertog
"Ouwe teringzooi wordt gewoon gesloopt in Rotterdam, Delft kan daar van leren!". Zo ook op het Beursplein met zijn naoorlogse bouw van de HEMA, Kattenburg en het C&A pand. Niets is er meer van te vinden, wel een mooie hedendaagse "Koopgoot" voor de deur. Als DIP-lid heb ik gekozen voor het TU-universiteitsgebouw van Electra als nummer één, uniek in (staal-)constructie en hoogte voor die tijd. Laat dit gebouw voorlopig maar goed zichtbaar blijven!.

Jan Peter de Wit
"Tweedaags Delfts college uitje met groepsfoto voor de SS Rotterdam"
"Dit artikel stond zaterdag in het Algemeen Dagblad onder de rubriek Binnenland. Werden Burgemeester Verkerk en wethouders twee dagen in Rotterdam gegijzeld door gemeentesecretaris Camps om onderlinge conflicten bij te leggen? Of was het gewoon een tussendoor uitje?"
(red. College B&W Delft op foto in stadsgids 2008 met ss Rotterdam op de achtergrond)

delft stadsgids_2009_gemeentebestuur_a.jpg
Gemeente bestuur van Delft poseert voor de ss Rotterdam
Ministerie VROM
"Minister Van der Laan stelt toezichthouder aan bij Woonbron"
"... Ook moet het commerciële deel van het project op termijn structureel gefinancierd worden zonder WSW-borging. Woonbron heeft te weinig commercieel vastgoed (boven de huursubsidiegrens) om de financiering van het schip louter hier op te baseren. Derhalve is het onvermijdelijk dat, zolang het schip (red. ss Rotterdam) niet is verkocht, ook sociaal bezit tijdelijk als onderpand fungeert."

fractie SP
"Zeg nee tegen de afbraak van de thuiszorg!"
"... De SP Delft was deze zaterdag in winkelcentrum De Hoven om met mensen in gesprek te gaan over hoe het met de thuiszorg in Delft gesteld is."

Michiel Goudriaan
"Phoenix Allee"
"Bespiegelingen van Michiel met knappe ongecontroleerde links"maandag 15-12-2008 00h00

Quotes van de dag
Delfts Dictee: "Van de pers/journalisten was alleen de politiekdelft.nl redacteur Harrie Pieter Fruyt van Hertog komen opdagen. De andere plaatselijke journalisten durven het niet aan." Jan Peter de Wit

"Het wordt raar en duur als de gemeente beschouwd wordt als degene die moet opruimen wat anderen achter zich laten vallen. Dus zou het normaal moeten zijn als je je afval zelf opruimt ..." Anne Koning

"Quotes nu goed, prima!" Rolf Clason

delft wim_bot_professor_feyenoord_2008_logo.jpg
"Wim Bot van groenlinks naar roodwit professor, hup Feyenoord!" harrie fruyt van hertog

"De inwoners van Delft hebben er recht op om juiste informatie te krijgen over het verdere verloop van de gondelaffaire." Reinoud PlateWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen delft verhuiswagen.jpg
Delft op Zondag - Wat ik zeggen wil
"De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van zondag 14 december."
"Reinoud Plate - Gondelaffaire
... Op 11 november 2008 verschijnt er een deurwaarder met een Politieman voor de deur van Martin Stoelinga. Ze komen in opdracht van de heer Baljé en ze hebben een grote vrachtauto bij zich om de meubels van Martin Stoelinga mee te nemen."

Reinoud Plate
"Verdere escalatie in gondelaffaire (vervolg)"

Anne Koning
"zap"
"Zap staat voor zwerfafvalpakker. Op woensdag 10 december heb ik zes Delftenaren een speldje en een oorkonde gegeven als bedankje van de gemeente voor het schoonhouden van de omgeving. Een van hen had een dubbelgevoel: blij en leuk zo in het zonnetje te staan, maar ook gek dat dat gebeurt voor iets dat je als normaal kunt beschouwen."

Willem Brouwer
"Nieuwe website GroenLinks Delft"
"Sinds kort beschikt GroenLinks Delft over een vernieuwde website. Door middel van een nieuwe layout en uitgebreidere mogelijkheden kunnen we binnenkort nog meer nieuws en informatie aanbieden via de website."

Gemeenteraad
"Warmtebedrijf, evenementen en nadeelcompensatie"

delft wim_bot_professor_feyenoord_2008.jpg
FEYENOORD.nieuwslog.nl

"Wim Bot nieuwe professor Feyenoord"
"Wim Bot is vrijdagavond de winnaar geworden van de Jubileum-editie van de jaarlijkse Feyenoord-quiz Professor Feyenoord. Hij had in de finale twee punten meer dan nummer twee Roderick Smal. Drie deelnemers eindigden uiteindelijk op de gedeelde derde plaats:"

RTV-Rijnmond
"Miljoenen corporatie in SS Rotterdam"
"De vaste ligplaats wordt het Derde Katendrechtse Hoofd in Rotterdam-Zuid."
Red. Inderdaad, foto's kan je ook vanaf de Wilhelminakade maken.zaterdag 13-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft vesteplein_100_dok_2008_12_12.jpg
Delft, DOK Vesteplein afgelopen vrijdagavond.
Bij de start van het Delfts Dictee om 19.35 uur zijn er ruim vijftig deelnemers,
waarvan de oudste (mevrouw Breem) 93 jaar en de jongste 12 jaar.
Roy Blinker blinkt uit bij het team raadsleden met slechts 7 fouten.Quotes van de dag
"Geweldig, dat ik nu een foto van Basje met zijn herders op mijn buro (naast de Stadsgids) kan zetten" Aad Bonthuis

"Jammer, dat bijna iedereen het niet begrijpt, vanwege het slechte imago van Basje" Aad Bonthuis

"NOG SLECHTER DAN EEN CLOWN" Aad BonthuisWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Jan Peter de Wit
"Leidenaar Pieter van Diepen wint weer het Dellufs Dictee"
"Het vierde Dellufs Dictee ging over 'Koningin Korfbal'. De leeszaal van DOK was vrijdagavond helemaal vol. Cultuur wethouder Merkx las, het door Delftenaar Henk Tetteroo geschreven dictee, voor namens het schrijfbedrijf."

delft vesteplen_100_dok_dictee_2008_a.jpg
Roy Blinker het beste dictee-raadslid krijgt zijn prijs.

harrie fruyt van hertog
"Delfts Dictee 2008"
"Dellufs Dictee correctieversie en mijn geschreven dictee met 15 fouten"

Gemeente Delft - Presidium
"Raadsvoorstel inzake wijziging gedragscode gemeenteraad"
"Gevraagde beslissing:
1) Aan de Gedragscode gemeenteraad wordt het volgende artikel toegevoegd:
5.5© Raadsleden publiceren geen namen van individuele ambtenaren - direct of indirect - op hun websites, weblogs of andere partijorganen."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Het presidium lijkt niet helemaal goed, een benepen zooitje en vreemd van internetontwikkelingen. Ik heb geen plaats in Nederland kunnen vinden die Delft dit nadoet, een publicatieverbod van namen ambtenaren. Pure censuur. Was het niet Geen Stijl die minister Ella Vogelaar de les las en indirect naar huis stuurde. Zo'n burgelijk Kiela (PvdA) figuur, die zelf nooit wat schrijft, ook geen dictee, zou het in zijn kop moeten knopen! Het laatste woord over de wijzing in de gedragscode is nog niet gezegd. De redactie komt hier nog inhoudelijk op terug.

Gemeente Delft
"SV Leefbaar Delft - verplanten bomen spoorzone"

Gemeente Delft
"SV beantwoording Onafhankelijk Delft - nevenfunctie burgemeester"

Gemeente Delft
"SV Leefbaar Delft - foto van college in Stadsgids 2009"vrijdag 12-12-2008 00h00

Quote van de dag
"Het is ook duidelijk dat het in Nederland niet verstandig is om misstanden aan de kaak te stellen en de gevestigde orde uit te dagen op de manier waarop Martin Stoelinga dat doet." Reinoud Plate

"Pvda raadslid Rolf Clason heeft nu ook last van CPD ConfusePersonsDisorder" Jan Peter de WitWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Christiaan Balje
"Verdere escalatie in Gondelaffaire? (2)"
"Ik werd gewezen op een publicatie door PolitiekDelft op woensdag 10 december j.l. van de hand van Reinoud Plate. Met de werkelijkheid heeft die publicatie echter (weer) weinig te maken. Ik ga er graag even op in om te voorkomen dat de verkeerde beelden worden geschetst:"

Gemeente Delft
"Monumentenstad Delft verruimt per 1 januari a.s.
het subsidiebedrag voor grote wederopbouwmonumenten"

"Het college bestemt een deel van de subsidie voor monumenten exclusief voor bouw- en architectuurhistorisch onderzoek. Dit om het herstel van de monumentale waarde van grote wederopbouwmonumenten te stimuleren."

delft burgwal_000_20011011_pispaal_hein_van_oorschot_a.jpg delft burgwal_000_20011011_pispaal_a.jpg Delft, Burgwal.
Burgemeester Hein van Oorschot zet pispaal feestelijk omhoog op 11 november 2001. Herman Baas
"Stadsverrommeling deel 9"
"... We kunnen naar de maan, we kunnen karretjes laten rijden op Mars en een sonde naar Venus sturen. Tn_delft1_2Sterker nog; in Delft kunnen we een urinoir zomaar in de grond laten verdwijnen in het uitgaansgebied Burgwal - Beestenmarkt (wat toentertijd bij de onthulling nog zo feestelijk is ingepist door burgemeester Hein van Oorschot)."

Jan Peter de Wit
"Overbodige verkeersborden verrommelen autoluwgebied"
"Weg met die verrommeling van overbodige verkeerborden. Het is al sinds 2000 autoluw wandelgebied."

Jan Peter de Wit
"Merkx laat Klimaatplan 3E floppen met ouderwetse Eneco stadsverwarming"
"In 2003 lanceerde Groenlinks wethouder een ambitieus Klimaatplan 3E (lees hier) om in Delft per jaar 33.500 ton minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1999. Delft zette met haar Klimaatplan hoog in: koploper zijn en blijven in Nederland en innovatief waar het kan. De CO2 reductie werd gehaald door industriële restwarmte van SHELL Pernis, DSM of de AWZI waterzuivering in Harnaschpolder."

AD-Delft
"Sebastiaansbrug liefst in 10 maanden hersteld"
"De renovatie van de Sebastiaansbrug in Delft begint in januari 2010. Dit hebben burgemeester en wethouders besloten. De brug is op diverse plaatsen gescheurd en is niet sterk genoeg om de toekomstige tramlijn 19 te dragen. Door voor begin 2010 te kiezen, ontziet het college de ondernemers in de binnenstad, legt wethouder Koning uit."

RTV-Rijnmond
"Opstelten voor de laatste keer in 'Met Wie?'"
"... 55 keer ging Ivo Opstelten in gesprek met Rotterdammers. Vaak over bestuurlijke zaken, maar ook persoonlijk leed kwam langs. In de laatste 'Met Wie ?' mocht alles aan bod komen, maar de twee presentatoren vonden toch vooral dat de vragen over burgemeester Opstélten zelf moesten gaan."

Bas Bennebroek
"STIP nodigt landelijk weesfietsenteam uit om in Delft te komen kijken!"
"Het ministerie van Verkeer & Waterstaat en de NS gaan samen een team opzetten om gemeenten te helpen met de aanpak van weesfietsen. “Om gemeenten tegemoet te komen, ontwikkelen Verkeer en Waterstaat en NS een standaardaanpak die gemeenten kunnen gebruiken om het probleem te tackelen,” aldus De Telegraaf. Dankzij STIP heeft Delft al jaren een goede aanpak van weesfietsen."

fractie VVD
"Eerst boodschappen doen en dan schaatsen!"
"De komst van Albert Heijn in de Choorstraat geeft een impuls aan de Noordelijke binnenstad. De VVD-fractie hoopt dat de supermarkt "de loop" naar en door dit winkelgebied bevordert."

Lennart Harpe
"Dank je Sinterklaasje!"
"Onlangs trof ik in de fractiekamer een chocoladeletter aan (de V) met bijbehorend gedicht. Ondanks de aanzienlijke afstand tussen Madrid en Delft is Sinterklaas goed op de hoogte van de actuele Delftse politiek. De tekst van het gedicht wil ik u dan ook niet onthouden. Bedankt Sinterklaas!"donderdag 11-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft stadsgids_2009_gemeentebestuur.jpg Foto Stadsgids 2009 pagina 20.
Dick Rensen, Saskia Bolten, Bas Verkerk, Anne Koning, Lian Merkx en Ronald Vuijk.

Het Delftse gemeentebestuur maakt zichzelf tot KARIKATUUR.
Leuk vaartochtje door de Nieuwe Maas. Weet wethouder Participatie, Cultuur en Jongerenhoofdstad Rick Grashoff en oud milieu-ambassadeur van Woonbron hiervan? Aankoop en verbouw van SS Rotterdam komt de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron duur te staan. De kosten zijn een beetje uit de hand gelopen en bedragen tot nu toe een kleine 200 miljoen euro. Niets aan de hand, zegt minister Vogelaar (PvdA), inmiddels tot aftreden gedwongen.Quote's van de dag
"Hallo Rolf (Clason), wat vind jij nou van die karikatuur op bladzijde 20 in de Stadsgids 2009?" harrie fruyt van hertog

"De uitspraak van minister Rouvoet dat mensen meer kinderen moeten krijgen, gaat voor mij echt veel te ver." Femke Stolker

"Hans Dijkstal is mijn favoriete politicus." Femke Stolker

"Delftse Canon: ik weet er eentje; 'de Delftse snor en de gondelaffaire'" Arne VogelWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Delftse Post - Peter Fagg
"Femke Stolker: Jezelf kunnen zijn"
"Voor wie belangstelling heeft voor mensen en zich voor hun ontwikkeling wil inzetten, is er zowel in de politiek als in de geestelijke gezondheidszorg veel zinvol werk te verrichten. Gemeenteraadslid Femke Stolker (PvdA) weet dat uit eigen ervaring en deelt die ervaring graag."

Jan Peter de Wit
"Stommiteit College samen met de SS Rotterdam in Stadsgids"
"... Als u zich als bestuurders wou afficheren met grote bestuurlijke blunders, had u toch gewoon in Delft kunnen blijven.
Vraag 4 waarom bent u niet voor onze Vestia blunderput van de Koepoortgarage gaan staan? Of de eveneens hopeloos vertraagde Tramlijn 19 en Sebastiaansbrug?"

Gemeenteraad
"Leerlingen geslaagd voor spoedcursus raadslid"
"Maaike Fennema van het Christelijk Lyceum Delft heeft woensdag voor haar school 500 euro in de wacht gesleept tijdens de leerlingenraadsvergadering in het Stadhuis. Haar school zal het geld besteden aan de band met de Delftse zusterstad Esteli."

AD-Delft
"Meer brommers in Delft op de rijbaan"
"... De Fietsersbond Delft is blij met het besluit. Niet zozeer voor de bromfietsers als wel voor de oudere fietser, legt voorzitter Ronald Kroon uit. 'Die voelt zich niet zo veilig op het fietspad met al dat voorbijrazende bromfietsverkeer.'"

delft gasthuisplaats_000_2004-10-06 @16-28-52_a.jpg
Delft, Gasthuisplaats.
College verkiest parkeren boven bebouwen en leefbaarheid.

AD-Delft
"Bouwplan binnenstad in de ijskast"
"Het grootschalige bouwplan voor de Gasthuisplaats in Delft is in de ijskast gezet. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten omdat het betreffende terrein plaatsbiedt aan 164 parkeerplaatsen. En díe zijn op dit moment onmisbaar in de binnenstad, omdat de bouw van de Koepoortgarage ernstig is vertraagd."woensdag 10-12-2008 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
RTV-Rijnmond
"Rotterdam meest homovriendelijke studentenstad"
"Rotterdam is volgens homojongerenmagazine Expreszo de meest homovriendelijke studentenstad van Nederland. ... Het magazine informeerde bij lokale homo-organisaties en de politie om de veiligheid in kaart te brengen. Rotterdam kwam als beste uit de bus, Delft als slechtste."

delft gondel_2004-08-16 @17-19-52_gondel_.jpg
Reinoud Plate
"Verdere escalatie in gondelaffaire"
"Op 24 september 2007 bepaalt de voorzieningenrechter in Den Haag dat het gemeenteraadslid Martin Stoelinga (Onafhankelijk Delft) op straffe van een dwangsom van vijfduizend euro per overtreding zelfs niet meer mag suggereren dat voormalig wethouder Christiaan Baljé (VVD) corrupt is."

Delft.allesvan.nl
"Verdere escalatie in vermeende corruptie affaire"
"Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft mag niet meer suggereren dat voormalig wethouder Baljé corrupt is, op straffe van een dwangsom van 5000 euro, met een maximum van 100.000 euro. Dit is een gerechtelijk vonnis, in hoger beroep bekrachtigd in oktober 2008."

Rolf Clason
"Je politieke opponenten maken soms een karikatuur van de werkelijkheid."
"Soms kun je daar niet zoveel tegen doen, maar ik maak vaak foto's, en dan kun je eens laten zien wat het waarheidsgehalte is van sommige uitlatingen. Jan Peter de Wit sneerend op de website van Leefbaar Delft (8 dec 2008): Geweldig zo'n wethouder Anne Koning van de PvdA. Never nooit op straat tussen het volk, net als de burgemeester. Dat heb je nou als je alles vanachter het bureau beziet! "
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Hallo Rolf, lichtelijk aangeschoten geef Jan Peter de schuld, echter ik (ook lid van de PvdA) ben de schrijver van de tekst onder mijn foto op de onafhankelijke nieuwssite PolitiekDelft.nl. Aan de foto is helemaal niets overdreven en dus absoluut geen karikatuur. Rolf ga iets nuttigs doen en attendeer je wethouder op het onbegaanbare trottoir.dinsdag 09-12-2008 00h00

Delftse borrelpraat klik hier >>Quote's van de dag
"Ik heb het van de eerste tot en met de laatste dag een eer gevonden om werkzaam te kunnen zijn als volksvertegenwoordiger in onze stad, die zichtbaar en voelbaar deel uitmaakt van het hart van de Europese stedelijke, democratische beschaving. Ik heb het werk altijd vanuit dat besef gedaan, met passie en inzet. Ik zie dan ook met veel voldoening terug op mijn werk als raadslid." Wim Bot

"In Delft is er een klein clubje mensen helemaal gestoord van treinen. Om die na te bouwen en te laten rijden en van spoor te laten wisselen – noem maar op." Cees van der Lely

"Wist je trouwens dat burgemeester Verkerk ook gek is op modelbouwen?" Cees van der LelyWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
AD-Delft
"Jubilerende club legt sporen op schaal vast"
"Nu de Delftse Modelbouw Vereniging 12,5 jaar bestaat, willen de leden beginnen aan de uitvoering van een aloud plan: het op schaal nabouwen van het Delftse spoor."

Jan Peter de Wit
"Roken in kleine café's toestaan"
"... De burgemeesters van Delft en Maastricht zouden samen de voortrekkersrol moeten nemen om bij minister Ab Klink aan te dringen om de kleine éénmanskroegen te gedogen. Dit soort kleine buurtkroegjes dragen bij tot de leefbaarheid en betrokkenheid van de eigen omgeving."

Alex van Leeuwen
"Afvalbeleid besproken met bewoners"
"De commissie WVB van 4 december is voor het eerst vooraf gegaan door een rondetafelgesprek met bewoners. Zij konden hun mening geven in een discussie met de voltallige commissie. ... Het afvalbeleid is een collegebevoegdheid, dus de commissie kon alleen het College vragen rekening te houden met de bovenstaande punten."

Lennart Harpe
"Winkelstad Delft"
"Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Delft tot de beste winkelsteden van Nederland behoort! De uitstraling van Delft krijgt het cijfer 8,2 waarmee wij op de tweede plaats staan van de 28 geteste steden. Alleen Maastricht moeten wij op dat punt voor ons dulden."

Gemeente Delft
"Beantwoording SV Stadsbelangen Delft - Parkeersituatie begraafplaats Jaffa"
"... Om tegemoet te komen aan klachten over parkeren door bezoekers uit het TU-gebied, vindt het college het raadzaam om per 1 april 2009 gereguleerd parkeren in te voeren op het voorterrein bij begraafplaats Jaffa."maandag 08-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft phoenixstraat_000_onbegaanbaar_trottoir_2005-03-31_a.jpg Delft, Phoenixstraat.
Stadsverrommeling
Voetgangersdoorsteek onder viaduct onbegaanbaar.
Vraag: Hoe krijg je dit voor elkaar?
Geweldig zo'n wethouder Anne Koning van de PvdA.
Never nooit op straat tussen het volk, net als de burgemeester.
Dat heb je nou als je alles vanachter het bureau beziet!Quote van de dag
Bomen Spoorzone: "Anne Koning de Delftse bomen-ingenieur zet zich in om zoveel mogelijk bomen te verplaatsen, ongeacht de kosten begrijp ik." harrie fruyt van hertog

Bomen Spoorzone: "Ik wil wel een afweging kunnen maken of je beter voor veel geld een klein aantal bomen verplant of voor hetzelfde geld veel meer nieuwe bomen aanplant." Jan Peter de Wit

"Er worden veel te weinig bomen in het spoorzonegebied verplant" Jan Peter de Wit

"Stanislasleraar Jos van Koppen vaste klant bij elke Raadsborrel" Jan Peter de Wit

"Het is opvallend hoe vaak raadsleden publiceren dat ze iets hebben gelezen." harrie fruyt van hertog

"Anne Koning is BOOMING! vandaag.
Boom ... boem ... veel bomen." harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Gemeente Delft
"Schriftelijke Vragen: Leefbaar Delft - Kermissen en oliebollenkramen"
"Naar aanleiding van een voorstel om de kermissen naar het Lijm en Cultuur Evenemententerrein aan de Rotterdamseweg te verhuizen."

Gemeente Delft
"Schriftelijke Vragen: Onafhankelijk Delft - Nevenfuncties burgemeester"
"Vanmorgen konden we in het Algemeen Dagblad lezen, dat de heer Bas Verkerk weer een nieuwe nevenfunctie gaat bekleden."

Jan Peter de Wit
"Er worden veel te weinig bomen in het spoorzonegebied verplant"
"In de Stadskrant van 23 november was te lezen dat de gemeente honderdvijfentwintig bomen uit het spoorzone gebied gaat verplanten in verband met de aanleg van de spoortunnel. Dat is een heel nobel streven na al dat gekap van de laatste jaren, maar wat voor prijskaartje daar aan hangt wordt niet gezegd."

Bram Stoop
"Leerlingen kruipen in de huid van raadsleden"
"Hoe is het om lid van de gemeenteraad van Delft te zijn? Wat moet je daarvoor doen en wat moet je allemaal weten om belangrijke besluiten voor de stad te nemen? En hoe werkt de gemeenteraad eigenlijk?"

delft bas_verkerk_manita_koop_anne_koning_taart.jpg
Op de foto: Bas Verkerk, Manita Koop en Anne Koning.
Wat een onbeholpen prutser die Anne Koning, ze weet nog geen taartmes goed vast te houden, als m'n sjaal maar goed zit. Een mes stuur je met je wijsvinger muts!
provincie Zuid Holland
"Metamorfose stationsgebied Delft Zuid"
"Het stationsgebied Delft Zuid ondergaat de komende twee jaar een metamorfose, dankzij een investering van ruim 4 miljoen euro. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten het station gemakkelijker kunnen bereiken. De nieuwe inrichting en uitstraling van het station zorgen ervoor dat reizigers zich veiliger voelen."

delft achterom_shoarmazaak_foto_remco_suiker.jpg
Delft. Eethuis Balkan aan Het Achterom foto Remco Suiker
Anne Koning
"Isaac da Costa"
"Het Achterom won de publieksprijs via de Delft op Zondag en de Isaac da Costalaan won de juryprijs voor de leukste straat van Delft 2008. Afgelopen woensdag werd het bekend gemaakt tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het stadhuis."

Groenlinks Delft
"Wim Bot is nog niet weg of de ouderwetse layout van de GL-site is al vernieuwd zonder bijbehorende content overigens"

Delft op Zondag - Pim Beukema
"Bram Stoop is een heel simpele jongen met een heel simpel verhaal, vindt Bram Stoop"
"Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: "Ik ben niet veranderd, de rest is stil blijven staan. Bram Stoop is nog steeds gewoon gewoon. Gewoon het Brammetje". Bij Bram Stoop hoef je niet diepzinnig na te denken over wat hij nou eigenlijk bedoelt."
Redactie: Welkom op de website van stichting WIEC
.
Herman Baas
"Ku(ns)t in de wijk"
"Iedere keer als ik naar de C1000 aan het Bastiaanplein wandel en terug, passeer ik dit ding. Deze sta-in-de-weg-dreutel aan de Molslaan. Beetje zielig, niemand gunt het een blik waardig, drukt er hooguit zijn peuk in uit of laat er zijn frisdrankblikje op achter."zaterdag 06-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft zuidpoort_ezelsveldlaan_kruisstraat_000_maastrichtsbalkon_2004-07-17 @15-37-43_a.jpg Delft, Zuidpoort hoek Ezelsveldlaan Kruisstraat met "Maastrichtsbalkon" zomer 2004.Quote's van de dag
"Wim bedankt, je was een super collega" Aad Bonthuis

"Ik wil dat ene Verkerk gewoon eens in het buitenland blijft" Aad Bonthuis

"Wat er uit de mond van Bianca kwam was verbazingwekkend: eigenlijk NIETS, want zij trok zo’n beetje de steun aan haar eigen motie al in voordat de raad goed en wel aan het woord was geweest." Jos van Koppen

"Bianca durfde niet iets anders te melden dan wat de VVD bij monde van Lennart Harpe vond dat moest gebeuren." Jos van Koppen

Cameratoezicht: "Kortom, een eenduidig oordeel over cameratoezicht is niet te vellen en we zullen altijd moeten blijven kijken naar de specifieke situatie en de nut en noodzaak van de maatregel." Bart Bikkers

ASO-woningen: Kortom het huis is “gepimpt” en weer tot een plezierige thuishaven gemaakt. De totale kosten waren €300,--, die zijn besteed aan kwasten, verf, behang en gordijnrails." Jurjen Bolsenbroek

Zuiplappen Oostpoort: "Het wordt weer tijd voor erwtensoep." KnollWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Herman Baas
"In het zonnetje op mijn balkonnetje"
"Jongens nog even over dat Delftse Zuidpoortdrama en dan hou ik er écht over op. Beloofd is beloofd. Maar ik ben zo benieuwd of er iemand onder jullie is die op dit balkon boven het Bastiaanplein een barbeque durft te organiseren - voor pak 'm beet - 15 man? Of er met een kamer vol verjaardagsvisite in polonaise over heen durft te hossen?"

Jos van Koppen
"Una Paloma Bianca"
"Donderdag 27 november was er een hele belangrijke raadsvergadering. Behalve benoemingen en hamerstukken – met mogelijkheid tot wat dan “stemverklaring” heet - was er geen enkel bespreekpunt over na de uitputtende begrotingsvergaderingen. Heerlijk toch als al het werk voor een maand klaar is."

Bas Bennebroek
"STIP wil shared facilities center op Technopolis"
"Technopolis bestaat nu voornamelijk nog uit drassige weilanden, maar wat STIP betreft verrijst daar binnenkort een architectonische landmark met een aantal belangrijke voorzieningen. In zo’n ‘shared facilities center’ (SFC) kunnen bijvoorbeeld een copyshop, een restaurant en een kinderopvang gecombineerd worden."

Bart Bikkers
"Cameratoezicht in Delft"
"In de Metro van de regio Rotterdam van woensdag 3 december lees ik een artikel over cameratoezicht in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam wil camera’s op het Binnenwegplein. Nu is de exacte situatie op het Binnenwegplein mij niet helemaal bekend, maar het doet me direct denken aan de vele camera’s die in Delft op het station hangen."
Redactie: Nota uit 2002 Cameratoezicht in Delft?

EénVandaag
"Big Brother pakt boeven"
"Live de overvaller volgen vanaf het moment dat hij de overval pleegt tot de aanhouding. Vanaf begin volgend jaar kan dat in Rotterdam. 18 winkels gaan meewerken aan de proef waarbij ze met 1 druk op de knop hun camerasysteem in verbinding stellen met de politiemeldkamer."

Jurjen Bolsenbroek
"Nuances bij opknappen ASO-woningen"
"Enige dagen geleden werd er met enige afschuw gereageerd op de landelijke proef in Delft om uitgeleefde huizen van aso’s gratis op te laten knappen. De VVD Delft dook in dit dossier en brengt graag wat nuances aan."

Redactie: door harrie fruyt van hertog
Voor echte hulpverlening was je de vorige regeerperiode bij wethouder Dick Rensen (PvdA) ruim 1000 maal beter af. Dossier: Bizetstraat - Van schoolgebouw tot comfortabele bungalow in parkachtige omgeving

Gemeenteraad
"Veel discussie over exploitatietekort"
"De meeste leden van de commissie Ruimtelijke Ordening toonden zich woensdag 3 december onaangenaam verrast door het tekort van 5,2 miljoen euro op de gebiedsexploitatie Voorhof Noord-West."

Gemeenteraad
"Afvalbeleid onder de loep, Alcoholverbod"

Delftse Post - Peter Fagg
"Lieke van Rossum: Vertrouwen Schenken"
"De gemeentelijke bemoeienis met buurthuis De Wending gaat voor gemeenteraadslid Lieke van Rossum (SP) veel te ver. Het centrum moet vaker open zodat de huiskamerfunctie beter kan worden vervuld en de vrijwilligers moeten hun oude werk weer gaan doen, is haar mening."

AD-Delft
"Extra toezicht ’zuiplappen’ bij de Oostpoort"
"De gemeentelijk toezichtshouders gaan extra handhaven in het gebied rond de monumentale Oostpoort. Aanleiding voor dit besluit van burgemeester Verkerk zijn vragen van Jan Peter de Wit van Leefbaar Delft. Die ergert zich dood aan ‘de zuiplappen’ die volgens hem de hele dag door hangen en ‘lallen’ op de bankjes voor de Oostpoort."vrijdag 05-12-2008 00h00

Quote van de dag
"Connexxion had het gewoon niet goed voor elkaar en dat is dan even jammer." Pauljan Kuijper

"Als je met een blikje bier de supermarkt uit komt lopen ga je soms keihard op de bon." Pauljan KuijperWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
delft wim_bot_2003.jpg Wim Bot
AD-Delft
"Vertrouwd gezicht verlaat de raad"
"Na bijna vijftien jaar neemt Groenlinkser Wim Bot deze maand definitief afscheid van de Delftse gemeenteraad. Zijn werk in de politiek kan hij niet meer combineren met zijn werkzaamheden voor de landelijke Fietsersbond."

Pauljan Kuijper
"Leefbaar Delft moet weer eens gecorrigeerd worden"
"Jan Peter de Wit hekelt het optreden van B&W en D66 rond het waterstofvulstation aan de Schieweg, maar neemt daarbij weer eens een loopje met de waarheid. En gek genoeg kunnen we daarover niet eens op zijn site reageren. Dus doe ik dat hier maar."

Redactie : door harrie fruyt van hertog
hallo Pauljan, over het lpg-station aan de Buitenhofdreef in de dicht-bewoonde omgeving heb ik je politiek niet gehoord, evenzo goed ben je nu het waterstofvulpunt voor een paar autobussen aan het afzeiken als iets reuze onveilig omdat er een papiertje ontbreekt, iets klopt er niet in je redenering. Gemiste kans voor D66-Delft om waterstof te propageren, het zelfde maakte ik mee in de jaren zestig toen aardgas werd ingevoerd, levensgevaarlijk, dat zou door de kranen lekken en ontploffingen gaan veroorzaken! O ja, reageren kan gewoon per email aan de redactie en wordt hier desgewenst geplaatst. BTW slecht leesbaar die groene letters op de D66 site.

Jan Peter de Wit
"Burgemeester Verkerk doet niets tegen zuiplappen tegenover de Oostpoort"
"Vanavond staat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op de agenda. In de webcolum van 19 november APV overlast Alcoholverslaafden Oostpoort en Kanaalweg heb ik voorgesteld dat de straat tegenover de Oostpoort alcoholvrij zou moeten worden."

AD-Delft
"Ergernis over bijbanen Verkerk"
"Dat burgemeester Verkerk er een nieuwe nevenfunctie bijheeft, is slecht gevallen bij Onafhankelijk Delft. Deze politieke partij vraagt zich af in hoeverre Verkerk zich nog met Delft kan bezighouden, omdat hij inmiddels tientallen bijbanen heeft. Onafhankelijk Delft heeft het college van burgemeester en wethouders daarom om opheldering gevraagd."

Gemeente Delft
"Delft in top 10 van Nederlandse winkelsteden"
"De binnenstad van Delft heeft een aangenaam winkelklimaat en veel goede horecagelegenheden en staat daarom in de top 10 van Nederlandse winkelsteden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond van deze maand."

Pauljan Kuijper
"Geen verordening voor mannen op een bankje"
"Leefbaar Delft wil van de bankjes bij de Oostpoort een alcoholvrij gebiedje maken, omdat daar regelmatig mannen zitten te drinken. Gelukkig vindt een meerderheid dat burgemeester Verkerk eerst andere dingen moet proberen - met uitzondering van zijn eigen VVD."

Gemeenteraad
"Afvalbeleid onder de loep"
" In de binnenstad zien de bewoners liever geen gescheiden inzameling en moeten de ondernemers hun containers niet buiten laten staan. In Tanthof wordt volgens de bewoners misbruik gemaakt van de ondergrondse containers die daardoor vaak snel vol zijn. In heel de stad zouden meer afvalbakken moeten komen en Avalex zou vaker vuil moeten ophalen."

Herman Baas
"De Hondenkop van Zuid"
"Vrienden van Neslog, sedert de komst van het Stalinistische bolwerk Zuidpoort, moeten we voor Delftse dieptepunten voortaan ook omhoog kijken. Want wat te denken van deze nieuwste aanval om van onze historische architectuur een karikatuur te maken."donderdag 04-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft zuidergracht_000_woonboten_20030421_a.jpg Delft. Woonboten aan de Zuidergracht april 2003.
Ook hier lukte het oud-wethouder Rick Grashoff van Groenlinks de stedebouwkundige aanblik behoorlijk te verzieken.Delftse borrelpraat klik hier >>Quote van de dag
"Biologisch en economisch kan men de situatie van de mens(aap) interpreteren als een overbevolking" Michiel Goudriaan

"Mevr. van der Werf maakt als onafhankelijk lid in feite onderdeel uit van de VVD fractie." Niek van Doeveren

"Maar het werk is ook zwaar, want niet iedereen ziet oom agent als hulpverlener en dat blijkt ook maar weer uit het incident met die jongens die de politie hinderden in de Buitenhof." Fleur NorbruisWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
delft stationsplein_000_waterstofbus_foto_jpdw_a.jpg
Jan Peter de Wit
"Start proef met Waterstofbus in Delft"
"Zou toch prachtig zijn als in Delft ook de Waterstofbus van Connexxion een tijd op proef gaat rijden. Zelfs in het platteland van de Bollenstreek heeft deze Waterstofbus gereden. Een toonaangevende universiteitsstad als Delft met Luna de snelste zonnewagen ter wereld, kan toch niet achterblijven."

Niek van Doeveren
"CDA fel tegen voorstel om de gemeente wiet te laten telen"
"... Opmerkelijk was het standpunt van een aantal fracties zoals de VVD, PvdA, waarvan een aantal vond dat de bevoorrading van coffeeshops wel gelegaliseerd moest worden. Nog opmerkelijker was het standpunt van mevr. van der Werf. Zij trok al snel haar handen van haar eigen motie af en zei alleen een discussie over het legaal maken van wietkwekerijen te willen. ..."

Lieke van Rossum
"Gang van zaken de Wending schandalig"
"Vertegenwoordigers van buurthuis De Wending zijn woensdag 3 december voor het eerst sinds de demonstratie bij de heropening van het buurthuis uitgenodigd om met wethouder Rensen in gesprek te gaan. Wat de SP betreft is dat veel te laat, en laat het zien dat de wethouder dingen veel te veel zijn beloop laat."

Fleur Norbruis
"In blauw op straat"
"Deze week las ik in het Algemeen Dagblad dat twee jongeren het werk van de politie hadden bemoeilijkt. Agenten waren op weg naar een ongeval met gewonden op de Buitenhofdreef. Ik lees zo’n bericht anders dan een maand geleden. Hoe dat komt?"

District8.net
"Jongeren bemoeilijken hulpverlening Buitenhofdreef"
"Twee jongeren (19 en 23 jaar) bemoeilijkten zondag 23 november om 18.00 uur het werk van de politie. Agenten waren op weg naar een ongeval met gewonden op de Buitenhofdreef. Ter hoogte van de Van der Slootsingel moesten de agenten stoppen, omdat de 19-jarige op de rijbaan bleef staan en zodoende de doorgang voor de politie belemmerde."

District8.net
"Steve in het hol van de Leeuw"
"Bij enkele buro’s van de politie Haaglanden is er de mogelijkheid om een dienst met de politie mee te draaien. Het project: “burgers in blauw” heeft tot doel de burger een kijkje in de keuken van de politie te laten nemen en zo positief bij te dragen aan de beeldvorming."

Gemeente Delft
"Metamorfose stationsgebied Delft Zuid"
"Het stationsgebied Delft Zuid ondergaat de komende twee jaar een metamorfose, dankzij een investering van ruim 4 miljoen euro. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten het station gemakkelijker kunnen bereiken. De nieuwe inrichting en uitstraling van het station zorgen ervoor dat reizigers zich veiliger voelen."

Herman Baas
"Stadsverrommeling deel 7"
"...vraagt dat verkoopstertje aan die Turk: strakke pijpen??? Zegt die Turk: nee, eerst broek kopen en strakke pijpen... (trringg!... trri..) ...sorry, even een belangrijk telefoontje van de zaak... Hallo... Ja chef met Flipse, ik st..."

Herman Baas
"Stadsverrommeling deel 8"
"Kijk en da's nou jammer. Twee foto's op dezelfde plek geschoten. Voor en na de rampzalige verkankering van Binnenstad Zuid met dat afzichtelijke rode Stalinistische bolwerk dat Zuidpoort moet voorstellen! Zelfs de straten zijn er uniformrood besteend. Ja mensen, hier in Delft doen wij de DDR-architectuur nog eens dunnetjes over."woensdag 03-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft bas_verkerk_dp_20081107.jpg Delft, Markt.
Hier Bas Verkerk: Ja hallo, spreek ik met het Openbaar Ministerie ...
De Delftse burgemeester/snabbelaar Bas Verkerk heeft inmiddels 71 bijbanen, binnenkort gaan Karla Peijs en Hanja Maij-Weggen Bas vertroetelen.Delftse borrelpraat klik hier >>Quote's van de dag
"Heeft Bas Verkerk nog wel tijd om zijn burgemeesters ambt waarvoor hij is benoemd nog goed uit te oefenen, met al die nevenfuncties?" Bram Stoop

"Ik denk dat vriend en vijand, Verkerk doorziet en hem geen vertrouwen meer geeft." Knoll

"Wiede-Wiede-Wiet" Bianca van der Werf (Origineel verwijderd in opdracht van VVD)Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
AD-Delft
"Verkerk krijgt nieuwe bijbaan in Europa"
"Burgemeester Bas Verkerk gaat een Delfts geluid laten horen in Europa. Hij is sinds vorige week de nieuwe voorzitter van de Nederlandse delegatie in het Comité van de Regio's."

Bram Stoop
"Heeft Verkerk nog wel tijd voor wat hij in Delft is benoemd?: "
"Vanmorgen konden we in het Algemeen Dagblad lezen dat Bas verkerk weer een nieuwe nevenfunctie gaat bekleden. Dit maal betreft het een functie als nieuwe voorzitter van de Nederlandse delegatie in het Comité van de Regio's. Verkerk heeft nu bij elkaar 76 nevenfuncties waaronder nu 41 lidmaatschappen, wat hem een hoge plaats op de ranglijst bezorgd."

delft bas_verkerk_sigaar.jpg Bas Verkerk ... lekker sigaartje hoor ...
Nederlands Genootschap van Burgemeesters
"Taken van een burgemeester"
"De burgemeester heeft vele rollen en bevoegdheden. ..."

delft rolf_clason_2008_04_17.jpg Rolf Clason
AD-Delft
"Bussen moeten een slinger maken op terrein bij gasthuis"
"Als bussen een ander parcours afleggen bij het Reinier de Graaf Gasthuis kunnen veel klachten worden weggenomen. Delftenaren mopperen over de onpraktische verkeerssituatie, zegt PvdA’er Rolf Clason, die bij het college van b w aandringt op wijzigingen."

Gemeenteraad
"Leerlingen kruipen in de huid van raadsleden"
"Hoe is het om lid van de gemeenteraad van Delft te zijn? Wat moet je daarvoor doen en wat moet je allemaal weten om belangrijke besluiten voor de stad te nemen? En hoe werkt de gemeenteraad eigenlijk?"dinsdag 02-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft krakeelpolderweg_000_radarauto_2008_11_19_14h36_24_a.jpg Delft, Krakeelpolderweg. Is dit een "radarauto"?
Nan Zheng mailde het volgende: lees meer ....Quote's van de dag
"Ach, mejuffrouw van der Werf heeft de VVD hard nodig, en andersom. Anders is het dadelijk afgelopen met haar politieke carriere. En de VVD kan wel een opvallend persoon in haar bankjes gebruiken." Arne Vogel

"En wat je ook van haar leeghoofdige populistische gezwets vindt, opvallend is deze vrouwelijke variant van Stoelinga wel." Arne VogelWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Herman Baas
"Stadsverrommeling deel 6"
"Diendfkjtst Openbhkreciujbnare Werkdchen Delfdrjt, goeddfjgnjdfvemorgen... ...Met wie?... ...Met df Diensdfjtgt Opefghklnbdfgare Werfhlken Deefdcglft, goedemdgmcwkut!!!... ...Nou ja het zal wel goed zijn... chef met Flipse..."

AD-Binnenland - Luuk Kortekaas
"Staatswiet kan bloeiende bedrijfstak zijn"
"Het toch al zo overvolle Nederland heeft er straks een letterlijk en figuurlijk omvangrijk probleem bij. Als steden zelf legaal wiet gaan kweken, zoals Eindhoven en Tilburg dat willen, ontstaat een zelfs in tijden van crisis ongetwijfeld bloeiende bedrijfstak, die menig bedrijventerrein kan vullen."

Jan Peter de Wit
"Hoe maak je van nette burgers aso's?"
"Of er wordt door de kredietcrisis in de wijk Buitenhof bij de C1000 aan de Vrijheidslaan ineens veel meer gezopen aan de lege flessen te zien? Of Avalex is te dom om deze glascontainers voor het weekend te legen?"

Jan Peter de Wit
"Vrachtwagens klemgereden tegen bloempotten Burgwal"
"Leugenkrant Delft, editie 47, jaargang 14, 23 november (hier de goed weggestopte pdf versie). Gelukkig ruimte genoeg op de Markt om te keren."

Niek van Doeveren
"Kermis de binnenstad uit?"
"Het CDA vindt een onderzoek óf de kermis op de Markt thuishoort niet zo nodig. Het centrum van de stad is op zich een logische plek voor een kermis. Dat evenement is belangrijk voor de vrije tijd besteding. Nu het onderzoek er toch komt, moet je kijken of het de reputatie van de stad versterkt of de kermis op een andere wijze ondersteunend werkt voor de cultuur of economie."
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Het gaat er niet zo zeer om wat een raadslid vindt van de kermis in de binnenstad. Het DIP (digitaal internet panel) kan uitkomst bieden om te weten te komen wat de Delftse burgers willen. Ook kan de gemeente de vraag voorleggen aan de kermisexploitanten, zien jullie brood in een MEGA kermis op het Lijm&Cultuurterrein.

Jan Peter de Wit
"Wat zijn de inkomsten voor de gemeente van Kermis, Circus en Oliebollenkramen?"
"De kermis hoort op de Markt. Het evenemententerrein ligt veel te ver buiten de stad. Ook is de Rotterdamseweg slecht bereikbaar met de bus. Kermis naar het evenemententerrein verplaatsen zou de doodsteek betekenen voor de kermis. Er is in de stad steeds minder te doen voor jongeren. Ook poppodium Speakers dreigt dicht te gaan."

Job Veltman
"Oproep aan Den Haag: sta een proef met gereguleerde teelt van hennep toe"
"Donderdag behandelde ik in mijn eerste raadsvergadering een actuele motie om Delft aan te laten sluiten bij de burgemeesters die na de wiettop in Almere de regering opriepen om een proef met gereguleerde wietteelt goed te keuren. Omdat de motie niet goed in elkaar zat konden we daar niet in meegaan, maar een proef met gereguleerde wietteelt steunen we wel."
Redactie: Kwestie van amenderen toch?maandag 01-12-2008 00h00

Foto van de dag
delft doelenplein_000_2005-10-23 @17-42-20_a.jpg Delft, Doelenplein oktober 2005, "Win een kunstwerk. Doe(l) mee en pak een kwast".
Tijn Noordenbos flikt een nieuw kunstje.Quote's van de dag
"Een raadsvergadering is geen rechtszitting" Jan Peter de Wit

"Maar we besluiten niets hap snap, we willen er goed over nadenken." Lidwine van Elteren

"Heerlijk als je in een politieke partij zit waar je je eigen mening mag geven." Bram Stoop en Martin Stoelinga

Sinterklaas: "... het is maar goed dat ik er niet echt meer in geloof, want ik had er wel een paar geweten die voor langere tijd in de zak konden ..." Bram Stoop

"Als je niet weet wat er aan de hand is, kun je er ook geen oordeel over hebben!" Bianca van der WerfWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
Jan Peter de Wit
"Alweer schade bij poller Nieuwe Langendijk"
"Poller Nieuwe Langendijk sinds maandag weer in werking. Aan de schade te zien is er alweer een auto tegen aangereden ondanks extra waarschuwingsborden. De poller komt blijkbaar nog steeds onverwacht omhoog. Een flitspaaal is net zo afdoende en veroorzaakt geen schade."

AD-Delft - Danny Verbaan
"Operatie 'boom' in Spoorzone - Gemeente wil tientallen exemplaren elders planten"
"... Hoeveel bomen daadwerkelijk zijn te verhuizen, is nog niet bekend, maar inmiddels is al wel vastgesteld dat 125 exemplaren in aanmerking komen voor het predikaat 'potentieel verplantbaar'. "De gemeente zet zich in om er hiervan zoveel mogelijk te verplanten,'' aldus een woordvoerder van het stadhuis."

Anne Koning
"Kindlint"
"... Verder is deze week een neiuwe kastanje aan de ezelsveldlaan geplant en konden we melden dat we veel bomen uit de spoorzone gaan verplanten naar andere plekken. Dat is beter dan het omkappen van de bomen, niet waar?"
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Bomen verplaatsen of oude bomen kappen en nieuwe bomen kopen bij de bomenbank. Ik zou allereerst na onderzoek een plan opstellen zodat alle facetten inzichtelijk zijn.
Wat kost een nieuwe boom, wat is een te verplaatsen boom waard en welke risico's bij verplaatsing, Co2 effecten, enz.
Elke boom moet dus afzonderlijk worden beoordeeld en dan kies ik als econoom per boom voor de goedkoopste oplossing. 125 bomen sommeren en je hebt een raming wat het project gaat kosten.
Jammer dat de gemeente alles in het geheim doet. Maak plan openbaar aub.
Anne Koning de Delftse bomen-ingenieur zet zich in om zoveel mogelijk bomen te verplaatsen, ongeacht de kosten begrijp ik.
Graag had ik van deze duurzame groenspecialist verduidelijking verwacht op haar weblog, maar misschien komt het nog.
De gemeenteraad moet ook maar weer raden wat "potentieel verplaatsbaar" nu precies inhoudt.

SP Delft
"Kredietcrisis en Sinterklaas"
"Op een steenworp afstand van Sinterklaas en Amerigo, deelden SP'ers vandaag in de binnenstad de krant van de SP over de kredietcrisis uit. Onder de kop "Het moet NU anders, het antwoord van de SP op de kredietcrisis" staan daarin onder andere 30 concrete voorstellen om er voor te zorgen dat we in de toekomst een eerlijker en stabieler financieel systeem krijgen."

Bram Stoop
"Sinterklaas in de Wipmolen"
"Sinterklaas en zijn zwarte pieten waren op zaterdag 29 november op bezoek in het buurtcentrum de Wipmolen"

Lennart Harpe
"Legalisering Wietteelt"
"Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 november dienden de fracties van Leefbaar Delft en Lid van der Werf een actuele motie in, waarin zij het College van B&W vroegen zich aan te sluiten bij de groep gemeenten die voorstander is van de gereguleerde wietteelt. Tevens werd gevraagd de mogelijkheid open te houden om dat eventueel zelf te doen in de vrijkomende kassen aan de Middelweg."

Delft op Zondag - Jesper Neleman en Pim Beukema
"De Najaarskermis van de Markt naar Lijm & Cultuur,
lang niet iedereen vindt het een goed idee"

"De Najaarskermis, die tot nu toe op Markt voor enerzijds veel vertier en anderzijds de nodige ergernis zorgt, moet (vanaf) 2010 naar Lijm & Cultuur, zo zal de Delftse Gemeenteraad worden voorgesteld. Maar is dat wel zo'n goed idee? We vroegen het politici en kermisklanten."

Stadskrant Delft
"door Margreet Ruysbroek: De Burgwal is een pláátje" delft sk_20081123_burgwal_een_plaatje.jpg