koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Dossiers:
STADSPARTIJ DELFT

HOME> DOSSIERS> Dossiers: STADSPARTIJ DELFT
maandag 23 november 2020 14h45 week 48 politiekdelft.nl    TOP

delft_

(De Heraut 12) Differentiëren in Delft

Arie van der Veen, webcolumnist.

Te midden van het aanzwellende geweld van de nationale verkiezingen vergeet ik het lokaal bestuur niet. In Twello staat de toekomst van het CDA op de agenda en in Delft de toekomst van de nieuwe Stadspartij. De mensen in Delft hebben gekozen voor een nieuwe naam: Stadspartij Delft. Hoeveel mensen gekozen hebben is onduidelijk, maar Aad Meuleman zal nou gezet de stemmen geteld hebben. Stadspartij Delft, hart voor Delft. Ik vind het wat magertjes, ik had een voorkeur voor Delft Anders, maar ik mocht niet meedoen van Aad.

Een naam is prachtig, maar het gaat om de poppetjes ! Zeker bij de populisten en daar heeft Aad geen grip op. Er wordt gefluisterd dat Martin Stoelinga lijsttrekker wordt, en dan krijg je De Wit en Stoop er bij. En dan moet je volgens Aad Meuleman gaan differentiëren. Een moeilijk woord voor focus op doelgroepen. En met Martin op kop vallen er al vele doelgroepen weg. De redelijke mensen, en de allochtonen, de studenten en de christelijke kiezers.

Martin is een echte Islambasher, en sommigen noemen hem extreem-rechts. Hij is in mijn ogen meer populistisch en past eigenlijk niet in de brave stadspartij van Meuleman. Met Martin altijd hommeles met de Wit als zijn compaan. Hoezeer differiënteren in Delft ? Het is eerder uitsluiten met Martin c.s.

De nieuwe stadspartij heeft in principe potentie, vergelijk maar gemeente als Deventer, Alkmaar en Eemsdelta. Maar het gaat met deze bemanning geen succes worden. Botsende ego's en gevaarlijke twitters. En waar is Gala gebleven, mag haar sociale hart niet meespreken ? En dan hebben we het maar niet over Leefbaar Utrecht met Henk Westbroek en zijn cafebazen.

Mijn inschatting is dat de droom van Van der Lans en Stoelinga uiteenspat zodra de lijst moet worden samengesteld. En zoals het hoort in zulke clubs is de behoefte aan raadsvergoeding hoger dan de behoefte aan principes. Want die zijn er niet.

Het cordon van de regeringspartijen doorbreken, het kartel om met Baudet te spreken daar gaat het Meuleman en Stoop om. Maar met Martin in de lead krijg je vanzelf een cordon en dat blijft zo.

Aad Meuleman was trots op zijn nieuwe sneakers en op de nieuwe naam. Maar ik wil hem en de Delftse kiezers waarschuwen voor een teleurstelling. De nieuwe stadspartij is vooral dromen en luchtfietsen, in de Bonte Os, de Liefhebber en in de Wippolder. Zonder nieuwe gezichten en een echt programma ga je het niet redden. Dat zou Aad toch moeten weten. Differentiëren ook in je eigen partij. En differentiëren kunnen ze in Delft. Vraag maar na op de TU.

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/de-heraut-12-differenti%C3%ABren-delft-arie-maarten-van-der-veen/

Commentaar op het artikel van Arie Maarten Van der Veen
harrie fruyt van hertog

STADSPARTIJ DELFT
Reinoud Plate, een juridisch adviseur uit de Gondeltijd weet mij als beste vriend het volgende te vertellen voor wat het waard is. Een tweede controle-bron ontbreekt mij. Reinoud was op bezoek bij Martin waar ook een kwartiermaker langs kwam om op tompouce te trakteren.

Martin Stoelinga wordt de lijstrekker en gaat minstens voor negen zetels Kandidaten die bovenaan de lijst worden geplaatst: Jan Peter de Wit, Bram Stoop en Sylvia Gobben. Ook noemt Reinoud nog twee andere namen van vrouwelijke kandidaten waarvan ik er één zeker niet geloof. De 'koningin van de Zuidpoort' en een raadslid van het CDA.

Ik vind het nog te vroeg mijn eigen mening nu al te geven, ik wacht daar nog een tijdje mee. Mijn Multipel Myeloom (Kahler) beperkt mij in doen en laten, moe, moe en moe. Mijn hoofd is nog prima maar mijn lichaam is een wrak.

delft_

Martin Stoelinga bespreekt het komende jaar 2014 met Reinoud Plate.
maandag 23 november 2020 14h34 week 48 politiekdelft.nl    TOP

DIFFERENTIËREN WAT IS DAT?
Stadspartij Delft voor hoogopgeleiden met wiskunde B.@aad_meuleman zegt in Delft op Zondag:
"Laten we nou eens goed luisteren naar wat er in Delft leeft.
Dat kan per wijk verschillen, dus je moet DIFFERENTIïREN."
PS Je sneakers gepoetst met tandpasta? pic.twitter.com/jwMYUvDcyI

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) November 22, 2020dinsdag 10 november 2020 06h26 week 46 politiekdelft.nl    TOP

delft_

(Hillenius 1211) Trump duikt op in Delft

Arie van der Veen, webcolumnist.

De wereld na Trump, ik schreef er over in mijn column. Maar Trump is nog niet weg, vooral niet in Delft. Martin Stoelinga is de Delftse Trump. En hij gaat weer flink tekeer op facebook tegen de Islam. Mensen wegzetten en de blanke boze man centraal ! Daar win je kiezers mee, althans volgens de Trumpiaanse beginselen. En dat beginsel luidt: ik, ik, ik. En zo is Martin ook. En net zo kinderachtig en verwend als Trump. Hij heeft mij geblokkeerd, en anderen hem politiek onwelgevalligen op Facebook. De ogen en oren sluiten voor externe kritiek. En zoals een echte Trumpiaan pleit Martin ook voor lastenverlichting voor de Horeca. Niet voor de middenklasse, maar voor zijn eigen belang. Want de Bonte Os en al zijn andere horeaca-ondernemingen moeten overleven. Ik zou pleiten voor gratis fruitautomaten, maar dan snijdt Martin in zijn eigen vlees en daar houdt hij niet van. Gratis meloenen voor het volk !

Hopelijk leidt het verlies van Trump ook tot een stop op de groei van de lokale partijen, ik bedoel vooral de populistische stadspartijtjes, zoals OPA in Alkmaar en de nieuwe (grote) stadspartij in Delft. Islambashen en geld uitgeven wat er niet is, en dan klagen over het tekort op de begroting. Heel doorzichtig en korte termijn. Maar gelukkig de kiezers zijn niet gek. Want de publieke portemonnee is leeg.

Inmiddels is Aad Meuleman druk met de nieuwe lijst en het controleren van de contributies. Maar hij heeft niet door dat Donald Stoelinga zijn Stadsbelangen kaapt. En St(r)oop is vooral druk met zijn kleinkinderen en de winterstalling van zijn motor.

Het moet een grote klap voor Martin zijn dat Trump is weggevaagd. Maar hij kan moed putten uit het presidentschap van Biden. 77 jaar en nog vier jaar te gaan. Dat is ook de droom van Martin ! Doorgaan tot je er bij neervalt. Maar helaas, de droom van de grote stadspartij zal in duigen vallen. Er komt geheid ruzie over de lijst, en Martin neemt alleen genoegen met zijn eigen gelijk, en alternative facts. Net zoals Trump. We gaan het beleven in de Prinsenstad. Arme Aad Meuleman !

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/hillenius-1210-trump-duikt-op-delft-arie-maarten-van-der-veen/
woensdag 21 oktober 2020 05h30 week 43 politiekdelft.nl    TOP

Start dossier Stads Partij
HOME    ARCHIEF     TOP    .    ..